hits

juli 2011

Hoppende glad!

Foto: Elsa Gabo


Jeg må dele min entusiasme med dere!


Som dere alle vet har jeg fått meg Norges søteste sommerjobb.

I hele 6 uker skal jeg få lov til å følge konditorene på Samson. Jeg skal skrive om hvordan de lager vellykkede kaker og bakverk.

Jeg lærer så utrolig mye hver eneste dag og suger til meg alt av tips og råd jeg får av alle "kollegaene" . Jeg har gjort noen flauser allerede men kan ikke røpe så altfor mye ennå hehe.

I dag ble første blogginnlegg lagt ut på klikk.no og jeg håper dere støtter opp og trykker liker ;)

Kan dere forestille dere at dere 8 timer hver eneste dag er sammen med mennesker som vet absolutt alt om baking, sjokolade, makroner, kremer og marsipan? At alt du ikke vet og har drømt om å få vite blir forklart med entusiasme og velvilje?

Det er helt vilt! Det er som å vandre i et sukkerleksikon. :) :)

Jeg har i alle fall på 2 uker fått et helt annet syn på smør, margarin, vaniljekrem og sjokolade. Jeg har også lært å lage en herlig Brownies!

Som dere ser på bildet er jeg hoppende glad for denne muligheten!

Til alle dere der ute som følger meg fast så vil jeg takke dere for alle positive kommentarer og mail, særlig de siste to månedene. Det varmer!

En spesiell god og varm hilsen til Elsa Gabo som har tatt noen fantastiske bilder av meg i denne tiden! Dere får se alle etterhvert som de publiseres på klikk.no :) Elsa: du er en fantastisk person!

Ønsker dere en fortsatt fin sommer alle sammen!

God klem!

Rosa sommerkyss

Dette er en herlig og forfriskende dessert :) Mer sommerlig enn dette kan det faktisk ikke bli! Krem, bær og marengs er en perfekt kombinasjon og er deilig og friskt etter en grillmiddag :)

Jeg fikk inspirasjon til denne desserten fra Maison Mat & Vin sitt sommernummer: Sommerlykke!Lykkelig  ble jeg da jeg tittet inn i bladet for jeg kunne føle sommersmaken av de søte kakene på tungen. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke men resultatet ble ikke helt perfekt :(

Marengsene sprakk og ble matte. Jeg tok de med til konditoriet hos Samson og fikk vite av konditor Gabriela og Elin at marengs ikke skulle stekes på 130 grader slik oppskriften tilsier. I oppskriften er det heller ikke noe sitronsyre som gjør at marengsen blir glatt og skinnende så jeg bestemte meg for å publisere en bedre oppskrift på marengs til dere her.

Nå skal det sies at hver eneste ovn er forskjellig og det kan hende at noen av deres ovner klarer å steke marengs på 130 grader uten å sprekke men det gikk ikke på min.

Saltet i marengsen gjør at eggehviten binder seg og hever seg godt i ovnen :)

Rosa sommerkyss

 • 3 eggehviter

 • 2,5 dl sukker

 • 1 ts sitronsaft

 • litt salt

 • 1 ss jordbærsaft eller pastafarge

 • 200 g jordbær i skiver

 • pisket krem


I bladet står det at oppskriften er til 8 porsjoner men tro meg dette er nok til mange flere enn det. Bare marengsen er nok til 4 store bakeplater fylt med marengs.

Slik lages marengsen:

 • Pisk eggehviten stiv.

 • Tilsett sukkeret gradvis mens du pisker eggehvitene. En teskje i gangen. Et tips fra Gabriela ( konditor fra Samson) er å legge halvparten av sukkeret på en bakeplate med bakepapir og ha dette i ovnen slik at sukkeret blir varmt. Strø det oppi litt etter litt. DA får du en mye finere marengs.

 • Ha marengsen i en sprøytepose eller sprøyteboks og sprøyt ut store rundinger. Jeg sprøytet ut hjerter også :)

 • Stek marengsen på 100 grader i 2-3 timer eller la det stå natten over.


Jeg har fått meg en ny fiffig sak:  En sprøyteboks. Den er fra merket Hamonoya og i dag har jeg en slik sprøyteboks som giveaway her på bloggen :)

Jeg bruker ikke reklamere så mye her på bloggen men dette verktøyet har jeg nå testet ut i noen uker. Jeg har brukt boksen til franske makroner, marengs og til å pynte muffins med. Da jeg fikk den til uttesting så var jeg skeptisk men allerede første kvelden da jeg helte muffinsrøre oppi og posjonerte ut dette uten å søle i formene ble jeg imponert. Jeg bruker jo som regel en sprøytepose hver gang men nå slipper jeg altså kaste en pose hver gang :)Sprøyteboksen er laget av mye silikon slik at man får sprøytet ut alt og den kommer med flere tyller. I dag kan du altså vinne en slik boks ved å svare på følgende spørsmål:

I hvilket konditori skal jeg jobbe i sommer og på hvilket nettsted skal jeg skrive om dette?

Trekning vil skje i morgen kveld så legg igjen en kommentar nå:)Her er et bilde til av hvordan du kan bruke denne sprøyteboksen:

Så tilbake til de herlige rosa sommerkyssene :)

Når marengsen er ferdig så pisker du fløtekrem med litt sukker i. I oppskriften til Maison Mat & Vin anbefaler de å ha rosevann i kremen men det synes jeg gjør alt litt jålete så jeg droppet det. Velg ut de mindre pene hjertene du sprøytet ut og legg disse opp ned på et fat. Sprøyt så litt krem oppå:Legg en skive jordbær oppå kremen:

Velg ut de fineste hjertene du har sprøytet og legg disse pent på toppen. Har du sprøytet topper så kan det være greit å sprøyte litt krem før du legger første marengsbunn nedpå fatet slik at de fester seg og ikke sklir utover hele fatet :)

Jeg serverte mine til 5 gode venninner som kom innom denne uken etter Allers hadde vært på besøk :) Om 6-7 uker kan dere lese min historie der. Jeg lagde et helt kakebord med sommerlige kaker og fruktterter og inviterte venninner for å komme og spise alt opp etterpå. Maria, Mona, Carina, Silje og Heidi: Tusen takk for en koselig lunsj :)

En herlig og sommerlig oppskrift hentet fra et blad jeg virkelig liker: Maison Mat og Vin. Og selv om jeg kanskje har vært litt kritisk til oppskriften her så ville den fått terningkast 5 fra meg om jeg skulle vurdert helheten. Et et godt tips til alle dere lesere der ute: vær kritisk til oppskrifter og les godt hvilke ingredienser som skal være oppi.

Nå er det altså sommer og det vil bli lavere aktivitet her på bloggen. Som sag så skal jeg blogge for klikk.no i sommer og alt jeg gjør hos Samson vil dere finne på matsidene til Christopher Sjuve. Jeg vet ikke når det blir publisert men det er nok ikke så lenge til. Husk å bli med på konkurransen om du vil være med i trekningen på en sprøyteboks fra Hamonoya.

Ønsker dere alle en solfylt sommer med masse søte smaksopplevelser!