juli 2013

Bryllupskake



Sommeren er høytid for bryllup.

Den vakreste dagen i to personers liv.

Etter endt sermoni og påfølgende middag skal bryllupskaken vises frem, beundres og kuttes i :)

Den må være akkurat slik brudeparet forventer: Perfekt!

3 etg stablekake

Å lage en bryllups stablekake er ikke enkelt, men drister du deg utpå det skal du i dag få noen tips som gjør at du øker dine sjanser for suksess :)

Det krever en god del forarbeid til en slik stablekake.

Dette må du handle inn på forhånd:

  • Brett i samme størrelse som kakene. Alle kakene skal ha sitt eget brett! VIKTIG!

  • Et stort kakebrett til å sette kaken på til slutt. Gjerne 10 cm større enn nederste bunn.

  • Plastrør for å sette ned i kakene slik at kaken blir stabil.

  • Bånd i ønsket farge.

  • Ingredienser


Ikke bruk sugerør til å stable en kake med. Det fungerer dårlig!



Oppskriften

Min bryllupskake er satt sammen av en 15, 20 og 25 cm form. Jeg har kjøpt brett som er 1-3 mm tykke for å ha under hver bunn.

Jeg har trukket mine bunner med Pals marsipan. Til denne kaken trenger du 2,5 kg marsipan.

Bunn:

  • 6 egg

  • 6 dl sukker

  • 400 g melk

  • 300 g smør ( 50% smør og 50 % margarin)

  • 450 g mel

  • 35 g kakao

  • 35 g bakepulver

  • 30 g vanlijesukker


Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smalt smør og margarin og ha i melken.

Sikt det tørre i eggedosisen og ha i melkeblandingen. Rør forsiktig.

Ha dette i formene slik at hver form fylles like mye opp i høyden.

Fordel dette "jevnt" på de tre formene.

Stek i 40 minutter på 180 grader.

Du har nå laget halve bryllupskaken. Gjenta denne prosessen en gang til og du har et flott utgangspunkt.

Pakk bunnene inn i plastforlie og legg dem kjølig.

Sjokoladekrem

Dette er krem akkurat nok til å fylle ter kaker samt ha rund dem :)

  • 5 egg

  • 300 g melis

  • 300 g smør

  • 500 g sjokolade ( Jeg brukte Callebaut 77%)


Pisk egg og melis til stiv eggedosis.

Smelt smør i en kjele og ha i sjokoladeknappene.

Når sjokoladen har smeltet så heller du sjokoladen i eggedosisen og rører rundt.

Sett dette på benken natten over.

Slik får kremen den perfekte konsistensen og er smøreklar dagen etterpå :)



Montere kaken

Husk på at hver bunn skal være like høy. Du må derfor legge bunnene oppå hverandre og så sette alle 3 kakene ved siden av hverandre for å se om de er like høye.

Er det ikke det må du kutte dem rett :)

Fyll kakene med sjokoladekrem og ha sjokoladekrem rundt. Sett dem i kjøleskap.

Trekk kakene med marsipan. Nå setter du dem ikke lengre inn i kjøleskapet.

Sett 4 rør i nederste kake og 3 i midterste.

Plasser kakene oppå hverandre.

Sett på bånd og fest dette med glasur.

Ha pynt oppå :)



Disse innleggene kan være kjekt å lese om du skal begi deg ut på å lage en bryllupskake:



OBS. Kakebunnen jeg har brukt her er min bestevenns Lills sjokoladekake. Mange av dere kjenner den også som den høye sjokoladekaken. Jeg har bare gjort oppskriften om til gram slik at det blir perfekt hver gang og så har jeg justert smør og melkemengden etter årevis av baking med denne flotte oppskriften :)

Jeg håper dere alle har det bra.

Jeg har tatt meg noen dager ferie men håper å være tilbake til uka igjen...

Sees snart.

hits