hits

juli 2016

Maks uflaks! Instruktøren sa: Anne you need a break....Denne sporten her er helt vill. 

Å starte på et sted hvor du faktisk ikke vet en dritt om noe til å komme deg opp på det brettet er helt crazy. 

Det er bare en uke siden jeg ikke visste noe om vind, seil, master eller brett. Jeg startet i en nybegynnerklasse med kidsa. Knotet noe inni svarte med seilet og tryna gang på gang. De som satt på land og så på har helt klart fått en underholdning uten sidestykke. 

Men så plutselig en dag kommer du deg opp på det brettet og så farer du avgårde. 

Jeg har bestemt meg for at dette skal jeg lære meg. Jeg skal ikke bare lære meg å stå på det brettet men jeg skal lære meg å trikse med det. Og når jeg bestemmer meg for noe så skjer det. 

Men veien er lang dit haha. Med en del skader på veien som dere vet. Det har ikke gått en dag uten at jeg har fått en skade her nede og i går var intet unntak. Etter å ha kommet meg etter halve rompa ble brent av en manet og er sår som bare juling dro jeg av sted i går til surfernes paradis: Flisvos.

Jeg hadde time med Arne og jeg skulle starte med advanced kurset mitt jeg har booket. 

Vannstart og fart sto på planen og fart er det ingen fare med for jeg kjører som gal og er ikke redd for å tryne. Dette gjør meg til en "bra student" mener Arne. You like to crash Anne. That makes you a perfect student, var hans ord. 

Jeg sto i vannet og knotet med brettet da en annen student kom forbi. Jeg sto bare helt rolig og tenkte nå venter jeg til han kjører forbi. 

Men det skjedde ikke. Rett foran meg slipper han seilet og hans mast går rett i hodet og i ryggen min. 

Resultat røde brannsår på store deler av ryggen og vondt i hodet. 

Men hodet satt fortsatt på og ryggen blødde ikke så jeg fortsatte. Mulig jeg er en person som ikke kjenner mine egne begrensninger når jeg har satt meg et mål, jeg vet ikke men jeg er i dag litt glad for at Arne ropte at jeg måtte ta meg en pause i 5 minutter. 

Jeg drakk litt og startet igjen. Etter pausen fikk jeg til å plane. Arne ropte som gal og var klar for high five da jeg ko i land mot han. Plane betyr at halvparten av brettet foran er mer eller mindre over vann fordi du kjører så fort. Du henger liksom helt utenfor brettet slik man skal gjøre. Og jeg kan love dere at det gikk som et helvete. Beklager sterkt ord men husk på at jeg normalt bruker 2-3 minutter inn til land og denne gangen fløy jeg inn til stranda på kanskje bare 20-30 sekunder. 

Helt vilt. 

Jeg fikk også en katapult på repertoaret. Det betyr å tryne over seilet når du kjører fremover, helst som en frontflip. DET gikk også helt fint.

Jeg har altså nå begge bena full av blåflekker, kutt under den ene foten, rumpa er full av sår etter brennmaneten og jeg klarer nesten ikke sitte på den, jeg har en kul i hodet og skrubbsår på ryggen, vannblemmer i hendene etter å ha holdt fast i bommen og støl i hver eneste muskel etter treningen vi har holdt på med.

I dag tar vi oss en fridag uten surfing ♥

Klemmer herfra ♥

Typisk! Jeg fikk et 3 cm stort kutt....Altså Bridget Jones kan gå å legge seg for det finnes faktisk en person som er mer klumsete enn henne. Haha. Navnet er Anne Brith. 

Jeg skjønner ikke at det alltid skjer meg?

Jeg har siden jeg møtte Mr. Niceguy tippet på sykkel, skrapt opp knærne mine, gått på dører og fått kutt i panna og glemt lommebok og mobil rundt omkring. Ferien er da selvsagt intet unntak haha.

Så da vi var ute og svømte i går, klarte jeg selvfølgelig å tråkke skjevt på en sten slik at jeg fikk et 3 cm stort kutt rett under foten. Typisk meg. MEN heldigvis har jeg tatt med plaster som kan brukes i vann så jeg fikk lappet meg sammen og surfet.

Det er jo en av grunnene til at vi er her nede. 

Vind, vind, vind folkens. 

Heretter skal du ikke klage på vinden Anne Brith. Vind er venn sier han som ligger ved siden av meg akkurat nå hehe. 

Jeg har blitt booket inn på et nybegynnerskurs på et utrolig fint senter her på stranda og har fått en instruktør som heter Arne. Før jeg dro hadde jeg jo lært meg noe fra Oda Johanne ( nummer 2 i verden) og da vi startet kurset stilte jeg meg på brettet og seilte avgårde haha. 

Arnes kommentar var: Anne, you are on your own! Fniiis. Jeg klarte å snu allerede fra første dag. Noe som er nokså vesentlig for klarer du ikke snu så farer du jo helt ut mot havet. Så 2. dagen med kurs ble det både større seil og mindre brett. Da går ting litt raskere men det er jo med en gang mer vanskelig. 

Vi har trent hver morgen her og surfet hver ettermiddag. I går var det altså svømmetrening. 

Litt kult å ta med Mr. Niceguy på det for der er jo jeg som svømmetrener i mitt ess haha. Han slet litt i startet og klarte nok ikke helt følge med men han var veldig flink og crawlingen var mye bedre enn forventet. Nå skal vi ta noen flere timer sammen slik at vi også kan svømme litt sammen.

Det er jo ikke alle som like å svømme i "open water" men du så deilig det er etterpå. 

Bare husk å være forsiktig når du går opp av vannet haha. 

Jeg ligger altså her med kutt under foten. Vondt i alle muskler etter surfingen, blåflekker overalt på bena etter sykkelturen vi to hadde sammen. Jeg ser rett og slett veldig lite feminin ut må jeg innrømme haha. Men det må han bare tåle for det er han som har dratt meg med på alle disse aktivitetene og når du gjør ting du absolutt ikke kan eller gjør til vanlig så tryner man litt her og der.

Utrolig gøy har det vært frem til nå uansett. 

Jeg møtte også Marit her i går. Jeg fikk en snap av meg selv mens jeg bestilte lunsj haha. Hvem kan det være, tenkte jeg? Og der var det en av dere som følger meg på snap som satt på et bord litt lengre unna. Utrolig koselig altså når dere sier hei. Det mener jeg virkelig! Jeg måtte jo bort å hilse på og må si at det var superkoselig å hilse på familien din Marit. 

Verden er ikke stor altså. Vi har møtt flere kjente her nede så å holde Mr. Niceguy hemmelig blir nok mer og mer vanskelig :P

Håper alle får en nydelig dag.

Klemmer ♥

Se snapstoryen min på annebrith.no om du vil se hvor nydelig Naxos er og hva vi fikk med oss i går kveld.

Jeg er forelsket igjen....

Det er så deilig!

Jeg bestemte meg etter jeg var innlagt på sykehuset i julen at jeg fra da bare skulle gjøre ting jeg selv ønsket!

Leve livet mitt ved å maxe ut hver eneste opplevelse om jeg ønsket det.

Uten å tenke så mye på hva 10.000 andre tenker.

Dere vil til tider være uenig med meg uansett og jeg lever mitt liv og du ditt. Så lenge jeg er hyggelig mot de rundt meg og ikke forandrer væremåten min så skal jeg leve livet og ta enhver mulighet som kommer.

Forelsket!

Et superdeilig ord som for meg representerer frihet. Bare være litt crazy og gærn. Uten å tenke så veldig mye på konsekvensene.

Derfor sa jeg ja til en drink allerede klokken 13.00 i går.

Jeg sa ja til flere ting jeg normalt aldri gjør og når man er utenfor komfortsonen sin så skjer det helt deilige ting.

Det sies jo at: Life begins at the end of your comfort zone 😍

Han jeg liker er utrolig flink på å pushe meg og jeg sier bare ja til alt. Det betyr at jeg gjør de villeste ting. Noen for crazy for å nevne her.

Pina Colada er den nye forelskelsen og som dere ser på bildene er utsikten upåklagelig.

Nå skulle vi ha trent men fordi vi møtte noen kjente her nede i går og ble ute til sent nyter vi den deilige frokosten og koser oss max på det nydelige spahotellet.

Hvis det blir noe mer nakenbading skal jeg dele det på snap. Hvordan dagen i går gikk ser du på MYSTORY på annebrith.no

Klemmer ❤

Jeg burde kanskje sagt det?

Burde jeg ha fortalt han om tankene mine rundt ferien?

Jeg vet ikke. Jeg har i alle fall holdt det inni meg. Prøvd å skyve det bort. Men datoen for avreise kom raskere og raskere mot meg.

Jeg har gruet meg faktisk.

Ikke fordi jeg ikke liker å være sammen med han men fordi når man er på ferie så er man nesten oppå hverandre 24/7.

Hver eneste lille bevegelse du gjør blir målt opp. Hår til alle kanter på morgenen, klær som flyter rundt og skittent undertøy du glemte da du kom ut av dusjen.

En helt usminket og ekte versjon av meg selv. Alt det ytre skrelles bort og igjen blir den nakne sannheten.

DET er skummelt og derfor har jeg gruet meg.

Jeg kjenner at for hver dag som går slipper noe opp. Jeg vet ikke hva men jeg åpner meg mer. Er jeg "skadet"? Fra tidligere forhold?

Hvem er egentlig ikke det? Jeg prøver å starte med blanke ark men å vise hele meg så tidlig er noe jeg har tenkt mye på.

Det er lov å synes slik er vanskelig. Det er lov at slike ting tar tid. Derfor tar jeg den tiden, slik at jeg kan åpne meg i et passelig tempo.

Nå har solen akkurat stått opp her på Naxos. Akkurat som meg egentlig. En brun kropp ligger ved siden av meg og sover og jeg ser ut mot havet!

Magisk!

Snakkes senere dere ❤

Hverdagslykke

 

Helt siden jeg møtte HJL har vi begge vært opptatte av å "stjele tid". 

I en hverdag fylt med travle jobber, trening, masse venner og det viktigste av alt barn lever både han og jeg ufattelig travle liv. Jeg bruker å si innimellom til han: Jeg skjønner ikke at vi har klart å få gjort så mye bra på bare 3 måneder. 

Men det gjelder altså å "stjele tid".

Bestemme seg for å prioritere å komme seg bort, ta en bedre middag, flytte litt på avtaler og være litt sammen i hverdagen. Det er jo flest av dem. Samtidig så vil vi begge ha det beste ut av det meste og da blir det som regel topp stemning og magiske opplevelser. Man bare gjør det. 

Slik var også teltturen vår. 

Bare en kort times kjøring fra Oslo, på Jevnaker, ligger det nydelige hotellet Thorbjørnrud Hotell. Jeg vet ikke om det er en del av de historiske hoteller, men det kunne gjerne vært det! I hotellhagen, ved vannet står det noen nydelige og luksuriøse telt. 

Det kalles Glamping. 

Camping med glam altså, for oss som rett og slett vil ha litt komfort når vi er ute på tur. 

Vi fikk teltet "romance" og kunne ikke hatt det bedre. Vi var ekstremt heldige med været og koste oss maks. 

Da vi ankom skiftet vi og tok turen opp til Svarttjernshøgda. Det er Nordmarkas høyeste topp. En fin tur, også for de som ikke er så godt trente. Jeg tror vi brukte 2 timer på turen totalt. På toppen har de bygget et utsiktstårn hvor du ser godt utover Randsfjorden. 

Å stå på toppen og se utover var helt herlig. 

Da vi kom tilbake var grillen klargjort til oss og vi badet i fjorden før vi grillet deilig ørret (forrett) og tiur (hovedrett). Desserten besto i grillede mega-marshmallows og kirsebær. Fantastisk altså! Kunne ikke blitt bedre. 

Dette er en perfekt "stikke-av-tur" man kan ta på en hverdag. Reise opp på ettermiddagen og utsette eventuelle møter neste dag og så dra opp og kose seg for så å komme tilbake til hverdagen dagen etter. Perfekt avstand fra Oslo. Reiser du en helg anbefaler jeg deg å låne syklene de har og ta turen inn i Nordmarka.

Som dere alle vet så er jeg jo ikke særlig flink på sykkel så turen som bare skulle være i noen timer endte opp med å vare i hele 5 timer. Den sykkelturen fortjener et eget blogginnlegg for jeg kan fortelle dere at når jeg ikke har spist på 3-4 timer, det regner, jeg er iskald og finner ut at vi har over 2 timer igjen å sykle og at veien stopper opp og at vi må bære syklene gjennom skogen....vel da var det vanskelig å holde humøret på topp kan jeg love dere. 

Uansett, det er nydelige sykkelstier der oppe, bare sørg for å ha med mat :P

Lysene i teltet tennes når solen går ned og holder det godt og varmt i teltet. Stearinlysene gjorde alt veldig romantisk. 

Vi hadde en helt nydelig opplevelse som det skal mye til for å toppe. 

Anbefales!

Vi booket via www.glamtents.com og har allerede bestemt oss for at vi skal tilbake før sommeren er over. 

Ønsker dere en strålende dag, og følg meg gjerne på snap: annebrith.no 

Klemmer ♥
 

På tur med han jeg liker :P

Sponset produkt

Gooood mandags morgen dere!

Jeg lever i en bag for tiden. En sponset bag vel og merke haha. Men slik har det altså vært i noen måneder nå. Litt slitsomt egentlig, for man sover jo nesten ikke når man reiser hit og dit. 

Det har blitt sene kvelder og tidlige morninger. 

Men når livet smiler så trenger man ikke så veldig mye søvn har jeg merket. 

Det var kun i forrige uke etter at jeg kjørte 100 mil med kidsa i baksetet at jeg kjente jeg ble sliten. Tenk at jeg kjørte 100 mil alene med kidsa. Det er helt vilt. Vi stopper 2-3 ganger på turen men ellers var det straka vegen hjem. 

Og det var deilig å komme tilbake igjen. Mosjøen og Helgelandskysten var magisk og jeg skal etterhvert vise dere bilder fra vår ferie men nå er jeg altså tilbake og i Oslo for anledningen. 

Han jeg liker og jeg skal ut på telttur i dag haha. Jeg ler meg i hjel. JEG på telttur....fniiiis. DET er lenge siden, og jeg tipper det er en som kommer til å bli overrasket når vi kommer frem haha. Kan ikke røpe så mye enda men jeg lover å snappe fra turen. Husk å bla deg gjennom mystory på annebrith.no om du vil få med deg hvor vi drar. 

Søsteren min passer kidsa og jeg skal ha noen dager fri. Gleder meg. 

Det blir en travel uke når jeg er tilbake for både jeg og de små skal på ferie. Først skal alt gjøres klart til deres tur til Nederland sammen med pappaen og så skal jeg pakke og dra til Hellas.

Jeg gleder meg. 

For dere som allerede følger meg på snap: takk for alle tilbakemeldinger på mitt bilde fra i morrest.... hihi han er så søt!

KLemmer!

PS. Weekendbagen er fra Kappahl og er min favoritt nå i sommer.

Jeg har savnet deg! 

Jeg har savnet deg.

Alt ved deg. 

Latteren din, smilet ditt og dine gode ord. 

Hva som skjedde klarer jeg ikke forklare men plutselig var du så altfor langt unna. 

Timer ble til dager som igjen ble til uker og som ble til måneder og år. Årene gikk og det ble liksom aldri noe av å ta kontakt. Men det har ikke gått mange dagene uten at jeg tenkte på deg. Hvorfor mistet vi kontakten? Jeg har lurt sånn på det. Vi var jo så gode venninner. 

Husker du den gangen jeg ble så sint at jeg klinet deg til med leire. Den fine, hvite jakken din hadde mine fingermerker overalt. En angrende synder kom på døren ikke lenge etter for å si unnskyld. Tuppen og Lillemor var venner igjen.

Vi bodde ikke helt gård i gård men det var ikke langt unna. Vi hang sammen som erteris. 

Du var så vakker. Både utenpå og inni. Jeg ser skjønnheten din i barna dine. Tenke seg at vi fikk barn samtidig. Du der og jeg på et helt annet sted i verden. 

Jeg savnet deg da. 

Husker du den festen? Den aller første gangen vi drakk oss fulle? Du er gærn, Anne Brith sa du. Det var flere som satt og røyket og mange spurte meg om jeg også ville ha. Jeg sa, sammen med deg nei. Jeg lovet deg noe der og da: Jeg skal aldri røyke! 

Enda den dag i dag har jeg ikke rørt en sigarett. Jeg tenker på deg og det øyeblikket hver gang noen tilbyr meg det!

Vi ble tatt ut til kretslaget du og jeg. Kun vi to fra vårt trinn. Jeg husker vi hoppet som gale i håndballhallen. Vi dusjet og sang. Kastet shampoene på hverandre. Håndballhallen var vårt 2. hjem. Ikke rart jeg enda den dag i dag elsker lukten av klister. 

Vi ble større. Jeg forelsket meg og vi gledet oss til fest på Kippermoen. Der skulle alle være. Også han. Jeg husker det så godt. Han hadde til og med spurt meg etter skolen om jeg ville komme. Han gledet seg til å se meg. Du og jeg hadde fablet om kjæresterier hele kvelden mens vi fikset oss på badet og derfor var skuffelsen så stor da vi sent på kvelden så at han sto og kysset en annen. 

Jeg løp ut, og du etter.

Festen var over for begge oss da. Du var sint for meg. Jeg bare gråt. 

Vi satt der i gresset. Rett ved trærne vi gikk forbi til skolen hver dag og lovet hverandre at gutter var noe dritt. Gutter skulle i alle fall jeg holde meg langt unna fremover. Og slik ble det. 

Årene gikk og skolen tok mer fokus. Vi fikk karakterer og måtte skjerpe oss. Ofte satt vi sammen med leksene og drømte om hva vi skulle bli. 

Vi ble russ og festene ble heftigere. Jeg husker en gang da Rica stengte og vi langt fra var ferdige med å feste. Vi tok med oss en haug av folk hjem. Alle må være stille, prøvde vi å si, men ikke lenge etter latteren hadde lagt seg sto pappa i stua i kun bokser. Du ble like flau som meg. Vi tok alle folka og dro hjem til deg. Der skjedde det samme. Alle måtte ut. Jeg husker vi satt ute på trappa etter alle var dratt og du sa: Vi må innse at festen nå er over. 

Herregud som jeg har ledd sammen med deg. Skoleavslutninger, synge sammen på scene foran hundrevis av mennesker, håndballturer i buss, uttak til kretslag, gode karakterer på eksamener, opp og nedturer. I mange mange år var vi så nære.

Så gikk livet videre.  

Du og jeg på hver vår kant. 

Vi mistet hverandre.

Sånt skjer. 

Man er opptatte på hver sin kant. Barn, familie, jobb osv.

Men ikke mer!

Nå er du og alle andre håndballjentene på vei inn i livet mitt igjen. Vi skal treffes og ha det gøy. Helgen er booket og jeg gleder meg vilt. Tenk at vi alle sammen skal møtes igjen etter alle disse årene? 

En helg fylt med pyjamasparty, spa, shopping, god mat og drikke. 

Jeg gleder meg til å treffe alle, men mest av alt gleder jeg meg til å treffe deg. Holde rundt deg og klemme deg, etter alle disse årene. 

Og denne gangen, slipper jeg ikke taket ♥

Takk for at du leste!

 

 


 

Rørte jordbær til sene sommerkvelder

Annonse
Noe av det beste med sommeren er jordbær!

Alle barna her hjemme elsker det enten det bare er jordbær med fløte på eller som nå vår nye favoritt: Rørte jordbær med Natreen.

Jeg bruker de neste månedene på å teste Natreen i bakst, drikker ogdesserter. Sålangt har det vært gode tilbakemeldinger fra barna å få.

.Mine barn er som alle andre barn, de sier rett ut om ting ikke smaker godt. De har lært seg etter mange år med prøvesmaking å kjenne de forskjellige ingrediensene. Sven spør ofte: Har du kuttet ut sukker i denne kaken, mamma? Og han smaker ofte når sukker ikke er tilstede.

Etter å ha smakt dette rørte syltetøyet hørte jeg ingenting. Vel, jo det er vel ikke helt sant. Det jeg fikk beskjed om var: LAG MERE!

Hele glasset med 500 g jordbær var borte på noen timer.

Det er alltid et godt tegn. Derfor anbefaler jeg dere å teste ut det å erstatte sukker med Natreen. Rett og slett fordi det er flest hverdager.

Her er oppskriften, som du for øvrig kan bruke på andre frukter og bær.

RØRTE JORDBÆR MED NATREEN

 • 500 g jordbær
 • 4 ts Natreen
 • 2 ss sitronsaft
 • 1 vaniljestang eller 1 ts vaniljeekstrakt

Kutt opp jordbær i små biter. Ha i Natreen, sitron og frø fra en vaniljestang. 

Mos det hele med en stavmikser. Her kan du velge å mose alt veldig smått eller beholde noen større biter. Her hjemme liker barna å ha det godt blandet, og lite klumper.

Ha det hele i et glass og nye deilig rørt jordbær på en vaffel eller brødskive etter skolen. 

Hverdager er definitivt til for å nytes!

Sitron i syltetøyet vil gi en ekstra deilig smak sammen med vaniljen og mange vil mulig kjenne igjen mormors deilige syltetøy fra de var små? Dette er nemlig noe mange bestemødre gjorde har meg blitt fortalt. 

 

Hjemme hos mamma ♥

God lørdag morgen!

I går brukte vi hele dagen på å kjøre nordover. Normalt kjører jeg opp til mamma og pappa på 12-13 timer men i går tok vi oss goooood tid og stoppet der vi følte for å stoppe. Så vi brukte 15 timer på turen. 

Å komme hjem til mamma er så deilig. Å være i Mosjøen er deilig. 

Jeg løp en tur opp til tårnet i går før jeg dro på byen med venninner og jeg traff bare kjente på vei opp. Det er så koselig. Det er liksom hjemme. 

I Mosjøen denne uken arrangeres Galleria. En kunstutstilling som har tatt helt av og som nå samler massevis av mennesker i løpet av uken. I kveld er hele sentrum stengt av og skal vi på konserter. Jeg gleder meg masse. 

Men før det skal jeg, mor, far og Christian kose oss på cafe. 

Forhåpentligvis klarer jeg å komme meg opp i god tid i morgen tidlig slik at jeg får kommet meg opp på fjellet her også. Rett ved byen ruver Øyfjellet med nesten 1000 m. Der skal jeg få meg en god treningstur opp i morgen håper jeg. Om formen er bra etter festlighetene i kveld da :P

Vi skal ikke være hjemme veldig lenge. Bare noen dager før vi reiser på hytta på Herøy. Der venter båten til far og fisketurer. 

Mens vi er her i Mosjøen blir tiden brukt til å møte familie, treffe venner og nyte det gode liv. Jeg skal også ta meg en tur på kirkegården i dag tenker jeg. Livet er skjørt og vi har måtte gi slipp på så altfor mange fine mennesker. Det minner meg på om at vi må huske å leve her og nå. Ikke bekymre oss så veldig mye for alt som kan skje. Heller nyte tiden sammen med de vi har, før det er for sent.

Jeg tror faktisk jeg skal snike meg til å bake en kake sammen med mamma i dag også :P Tiden flyr når du har det gøy. 

Da jeg var lita var Bente en av mine beste venninner. Bente og jeg har levd hektiske liv på hver vår kan og bor faktisk nå ikke så langt fra hverandre. Tilfeldigheter gjorde at vi også begge var i Mosjøen samtidig. Det ble en meget hyggelig jentekveld på byens fineste hotell: Fru Haugans. 

Følg meg gjerne på snap: annebrith.no om du vil se hvordan ferien vår fortsetter ♥
 

Jeg har en hemmelighet....God morgen vakringer!

Å være blogger og holde på hemmeligheter er dritvanskelig. Jeg har alltid delt alle mine tanker og følelser rundt alt som har skjedd akkurat i øyeblikket når det skjedde. Å skrive rett fra hjertet har vært grunnen til at noen av mine innlegg også har gått viralt tenker jeg. Innleggene som er mest populære er innleggene som har blitt skrevet på 10-15 minutter og som har kommet rett fra hjertet. 

Dette sa hun da jeg hentet han i barnehagen: er det mest leste innlegget på bloggen. Delt over 5000 ganger! 

Nå har jeg siden i mai følt at jeg har måtte legge litt lokk på mine tanker og følelser. Jeg møtte Mr. Niceguy på selveste bursdagen min og har prøvd så godt jeg kunne å holde tankene mine rundt akkurat det emnet for meg selv. Noen ganger har jeg ikke klart det og har jeg skrevet rett ut hva jeg føler :O Som feks i innlegget: Sommerfugler i magen Andre ganger har jeg flettet en opplevelse med han inn i et sponset innlegg: Jeg er forelsket!

Grunnen til at jeg har vært litt reservert har vært at jeg faktisk har vært litt redd. Kanskje litt redd for å gå på trynet atter en gang? Det er jo ingen som ønsker å involvere seg i en ny mann, dele opplevelser med venner, kjente og familie for så å må si etter noen måneder at det ikke gikk. Derfor har jeg ikke delt så mye. Det har vært utrolig vanskelig faktisk. Jeg har til tider i stedet heller  logget av. Brukt tiden til andre ting. Ingen dør av at bloggen er litt roligere i noen måneder.

Å holde dette mellom oss hemmelig har vært vanskelig. Jeg føler vi har sneket oss rundt som noen kriminelle. Vi har selvsagt vært på dater og kost oss, men har prøvd å holde en lav profil fordi vi begge kjenner utrolig mange mennesker. Men for hver eneste gang vi prøvde å lunsje eller spise et sted i Oslo så møtte vi en eller annen bekjent haha. En av mine venninner møtte jeg rett etter jeg hadde gått ut fra der han bor og hun utbrøt: Anne Brith, hva gjør du her? 

Haha, jeg bare....eeeeh. Måtte bare levere noe borti gaten her. Sånn typ 6.30 om morningen haha. 

Jeg tror alle som har vært i denne situasjonen klarer å forestille seg at det er utfordrende. Men det er også veldig deilig. Men å ha hemmeligheter eller å være en hemmelighet selv er utfordrende. Jeg har jo mest lyst til å si høyt til alle hvem han er. I min venninnegjeng er det bare 2-3 stykker som vet hvem han er. Kun en av mine venner, Mats, har møtt han og det var tilfeldig. Da måtte jeg bare introdusere han og Mats skjønte jo med en gang hvem denne Mr. Niceguy var hehe. 

Og enda skal alt forbli hemmelig. Vi skal bruke tiden. Bli kjent og se om vi passer sammen. Jeg skal ikke kaste meg inn i et forhold for så å finne egenskaper ved en person jeg ikke kan leve med. 

Vi skal på ferie sammen og da tenker jeg at vi blir enda bedre kjent. Det gleder jeg meg til. 

Og for dere som følger meg på snap så kan jeg jo si såpass mye at hver gang jeg har vært sammen med han så har jeg tagget snappen med: #goodtimes haha. Mulig noen har skjønt det allerede men det har liksom bare vært en sånn fin greie å gjøre :) I forrige uke var han faktisk på snappen min i noen sekunder men det er nok få som fikk det med seg haha. 

Mange av dere spør også om han er mye yngre enn meg. Flere av dere har spurt om han er typ 25-30 år? Jeg skjønner ikke hvor det kommer av altså men å ha en kjæreste på 25 år når du selv er 41 må jo sies å være en bragd i seg selv. Dere får bare lure på akkurat det :P

Han skal slippe å være en del av bloggen. Bloggingen min er aldri et veldig stort tema og han leser ikke engang det jeg skriver, tror jeg da :P 

Hemmelig eller ikke, livet er ganske allright for tiden. 

Takk for at du leste! 

KLEMMER

Følg meg gjerne på snapchat: annebrith.no

 

 

 

VG-saken! Her har dere mine tips:
Jeg skrev allerede om vårt matbudsjett i mars. Det ble en enorm respons på innlegget og jeg har helt siden da tenkt at jeg skulle dele både handlelister og menyer med dere. 

Jeg handler jo både på Extra, Bunnpris og Kiwi. Alt etter hva som passer oss best. Noen ganger er det gode tilbud på noe barna har lyst til å spise. 

Reaksjonene etter førstesidesaken har vært delte. Mange av dere mener at jeg blir sponset på mat. Det er absolutt ikke tilfelle. Jeg hadde en kampanje med Santa Maria i mai men det var typ 4-5 middager som ble sponset. 

Når jeg baker kaker så er dette av et helt annet budsjett og jeg kan love dere at mine barn nesten ikke spiser kaker mer. Ja vi koser oss med en kake eller noe godt i helgen men om dere vil leve på 1000.- i mat i uka så klarer dere dere uten den kaka. Det har vi også gjort. Så bare for å være helt tydelig: Jeg og barna klarer oss fint med kun kr. 1000.- i uka på mat.

Slik vi har levd med matbudsjettet vårt har vi levd i flere år. Noen uker har vi selvsagt skeiet ut, særlig om jeg har fått bonuser eller en godt betalt lønn den måneden. Det er klart vi skal kose oss da. Men jeg har levd i 3-4 år med meget og da mener jeg MEGET stram økonomi og det har vært uker hvor vi levde på veldig, veldig lite penger. 

Dette kan jeg, fordi jeg har måtte gjøre det. Jeg hadde ikke noe valg. Jeg mener bestemt at det er bra for en familie med barn å tenke på matbudsjettet. Jeg tror at mange av dere der hjemme kaster altfor mye mat. Jeg gjør aldri det. Mat som jeg ser er på vei til å bli ødelagt blir lagt i frysen. FOr så å bli brukt i en suppe elle rnoe annet en uke senere. KAST ALDRI MAT. 

Da sparer du mye.

I går var jeg ute og spiste med min venninne Aina. Som er kåret til Norges beste Kiwisjef. Hun og jeg bestemte oss for å teste ut kun å handle på Kiwi. Jeg blir ikke betalt for dette ei er det en forventning om noe betaling i noen som helst form. Dette er kun fordi jeg har lyst til å teste ut en kjede. Kanskje tar jeg en annen kjede ukene i august. 

Her er mine beste tips:

 1. Et av de beste tipsene fikk jeg ikke med i VG-saken. Haha helt glemt fordi det er så vanlig for oss. Jeg tar ut 4000.- hver 4. fredag. Eller 1000.- før jeg handler. Det skal brukes på mat denne uken. Barna vil da også se at vi kun har 1000.- og må handle etter det. De lærer samtidig verdien av penger. 
 2. Jeg handler en gang i uka. Ofte har dette vært på torsdager slik at vi koser oss litt i helgen med litt dyrere middager og ut i uka så blir det litt mindre. Jeg bruker ofte søndagene på å planlegge middagene fra fredag til torsdag. Søndag er en fin dag og en rolig dag for å lage en slik meny synes jeg. Søndager er også dager jeg baker til uka. 
 3. Når menyen er spikret så lager jeg en handleliste. Den holder jeg meg til. 
 4. Få barna med på planleggingen. Del middagene inn i A-, B- og C- middager hvor A-middagene er de dyre. Vi spiser 1 slik dyr middag hver uke og 3 av de andre :) Nå har vi laget oss et hefte hvor alle middagene vi har spist er noterte og hvor vi har skrevet ned prisen på middagene. Vi prøver å holde oss under kr. 25.- per pers per middag. Da koster hele middagen rundt kr. 100.- Dette er en gjennomsnitt middag hos oss. De dyre middagene koster rundt 170.- per middag og de aller billigste mellom 50-80.- Da ligger budsjettet på middag rundt 2800.- hver 4. uke. Vi har alltid mat til overs og bruker dette til lunsj neste dag. 
 5. Lomper er noe jeg alltid kjøper og har i fryseren. Lomper med restemat kan bli en deilig matpakke om den sprites opp med litt kremost, pesto eller andre sauser. 
 6. Belønniger. Alle i huset bestemmer hvilke belønninger vi skal ha. Hver 4. uke går vi ut og spiser, gjør noe gøy eller griller på stranda sammen. Barna er med på å bestemme hvilken belønning vi skal ha. 
 7. Frokostene våre består i hovedsak av havregrøt. Alle barna liker dette og jeg mener bestemt at det er du som forelder som bestemmer hva som blir spist. Her har vi havregrøt med kanel, med frosne bær, med nøtter eller bare med melk uten å koke det. 1-2 dl havregrøt er nok til 1 person. 
 8. På butikkene har de alltid varer som går ut på dato samme dag. Disse varene er ofte halv pris. Det er ikke noe i veien for å kjøpe dette og snu litt på den opprinnelige planen. 
 9. Sjekk kilosprisen. Og sjekk prislappen på hylla. I dag feks fant jeg ut at 2 pakker med majones er kr. 13.- billigere enn å kjøpe en tube. Havregryn og andre tørrvarer kan du godt kjøpe fra kjedens eget merke. De dyreste varene står alltid på høyde med der vi griper lettest mens de billige varene er enten plassert øverst eller helt nederst. Så ja du MÅ bøye deg eller strekke deg for å kunne handle billig :P
 10. La barna drikke vann når de er tørste. Hvor mange kjøper juicepakker hver uke? 3-4 slike pakker koster fort mellom 80-150.- Alt etter hvilket merke du handler. Jeg tuller ikke!
 11. Ikke gå på akkord med det sunne. Kjøp frukt og grønt og heller spar på godteri. Man MÅ ikke spise snacks og godt hver dag. En dag i uken er nok og det trenger da heller ikke bugne med masse. Litt er bra, og la gjerne barna bruke ukepengene sine på å handle ekstra godteri om de ønsker det. Her hjemme har alle barna VISA-kort for barn og ukelønnen blir satt inn på konto hver fredag. Dette OM de har gjort oppgavene sine tilfredstillende.
 12. Om du ser et tilbud på en vare du bruker ukentlig så slå til og handle stort. Noen ganger kjøper jeg feks toalettpapir eller vaskemiddel for 3-4 måneder i slengen fordi det kanskje bare er halv pris. Da sparer du MYE og kan nyte en bedre middag neste måned :P
 13. Fast suppedag hver uke. La barna lete etter gode oppskrifter. 
 14. Bak brødet selv. Billigere og det smaker bedre. Jeg lager ofte rundstykker slik at det ikke blir så mye svinn. Frys ned og ta opp litt etter litt. 
 15. Gjør det til en utfordring å lage en middag med kun det som finnes i skapene. Barn er veldig kreative og med det som finnes kan man lage fantastiske retter om man bare bruker litt tid. På denne måten bruker man faktisk ingenting på middag den dagen. :P

Nå tror jeg at jeg har fått samlet mine tips i et innlegg.

Jeg lover å komme tilbake til ukesmenyene våre og handlelister. 

Nå reiser vi snart på ferie nordover og da blir det litt ferie fra budsjetter og sparing. 

Masse klemmer :)

 

Dette sa hun da jeg sa at jeg skulle ta fri:

Jeg brå bestemte meg i dag tidlig for at jeg skulle logge litt av. I sommer blir det nok litt fri fra bloggen også når jeg reiser på ferie men jeg har aldri logget helt av. Jeg har faktisk aldri siden jeg startet å blogge tatt helt fri fra alle sosiale medier. Logge av internett. Satt mobilen på flymodus annet enn når jeg skulle ut å fly :P

Nå logger jeg av nett i 24 timer og er kun tilgjengelig på sms eller via telefon. Altså de som vil ha tak i meg og trenger å snakke med meg må faktisk ta telefonen opp og ringe meg :P 

Slik vi gjorde for mange, mange år siden. 

Og jeg kjenner det skal bli godt å bare ha fokus her. 

Annika hvisket inn i øret mitt: Mamma, dette gleder jeg meg til. Tror du vi kan bake da uten å ta bilder? 

Haha, jeg sa at vi først måtte handle. Også dette skulle vi gjøre uten å dokumentere hva vi kjøper. Jeg vet mange venter på tips om hvordan vi klarer å leve for kr. 1000.- i uka på mat. Det kommer! Full pakke til høsten. Dere skal få handlelister, menyene vi bruker og hva jeg baker. 

Husk at bakebudsjettet IKKE er inkludert. Kakene vi baker her hjemme spises IKKE av oss selv. De gis bort. Kidsa kan ikke få sukker hver dag.  Men selvsagt hver fredag eller lørdag koser vi oss ekstra med en kake laget fra bakebudsjettet. 

Poenget er at med små grep så kan du klare å halvere matbudsjettet ditt. Noen tips kom ikke med i artikkelen på VG og derfor skal jeg i morgen når jeg logger på igjen dele alle mine tips :)

NÅ, skal jeg logge av, kose meg med kidsa og besøket vi har her til overnatting. Det kryr av kule kids her hos oss i dag... jeg har ikke telt alle men tipper at når dagen er over har det vært over 10-15 kids innom og spist, drukket og hatt det gøy!

Akkurat slik en lørdag skal være. 

Og denne lørdagen blir det helt uten kamera, mobiler og videokamera.

Snakkes!