hits

juli 2017

Hvordan var dagen din?Kveldsmaten serveres og jeg setter meg ved siden av Christian for å høre hvordan dagen hans var.

Jeg: Hvordan var dagen din, vennen?

C: Altså, det vet du jo alt om. Jeg har vært sammen med deg hele dagen.

Jeg: Vel, jeg synes det er koselig å høre hva du synes var fint og om det var noe du ville gjort annerledes. 

C: Jeg synes det samme om dagen i dag som du synes. 

Jeg: Egentlig synes jeg du har vært litt frekk mot meg i dag. Det liker jeg ikke. Særlig ikke når vi er på butikker slik vi var i dag. 

C: Er det ikke lov å være frekk mer heller nåda?

Jeg: Joda, det er lov å være frekk til tider men det er mer hyggelig om du er høflig. Jeg fikk en melding fra en dame som hadde sett oss i dag på butikken og hun hadde sett at du var nokså hyper inne på XXL.

Du vet den sportsbutikken der du nesten reiv ned hele veggen. 

C: Jeg var ikke hyper, jeg var frekk. Det er to helt forskjellige ting. Hyper ble jeg etter jeg kom hjem og spiste godteriet mitt. 

Jeg: Ok.

C: Fint at vi er enige!

Håper dere har en god lørdags kveld! Her er vi litt sent ute må jeg si. I morgen blir det både Norway Cup og Rush Trampolinepark. 

Gode klemmer fra meg. Og ser du oss på butikker eller rundt omkring er det bare koselig om dere sier hei. Alltid mer gøy det enn at dere snikfilmer oss hehe. Det føles bare rart :P 

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

Hvorfor svarer du ikke leserne dine, Anne Brith?

Noen ganger sjokkerer dere meg virkelig! Jeg blir til tider helt satt ut av ting jeg får spørsmål om. Det går virkelig ikke an å spørre om dette!

Så får jeg selvsagt, når jeg da ikke svarer, kommentarer som: Hvorfor svarer du ikke leserne dine, Anne Brith?

Altså, noen ganger så vet jeg rett og slett ikke hva jeg skal svare. Noen spørsmål er for intime, noen spørsmål er for såre eller så dreier noen spørsmål seg om mennesker rundt meg som ikke har bedt om å leve et liv i offentligheten. 

De aller drøyeste spørsmålene gjelder meg, utseendet mitt eller veldig private ting. Jeg snakker VELDIG private ting. 

Jeg har vokst opp i en raus og omsorgsfull, nordnorsk familie. Med en mamma som var åpen og snakket om alt mulig. Pappa var litt mer stille, men jeg kunne alltid spørre han om ting jeg lurte på. Mamma og pappa er mennesker som aldri kranglet men som var opptatte av at vi skulle snakke sammen for å løse konflikter. Når noe plaget oss ble det snakket om og vi løste ting ved å ta det opp direkte med de det gjaldt. Vi delte ikke historiene ved middagsbordet eller med andre. Vi vernet litt om privatlivet og detaljene. Dette har kanskje gjort meg litt konservativ. 

Hjemme hos mine foreldre var det også alltid fokus på det indre. Hva vi gjorde som var bra. Ikke hvordan vi så ut. Jeg har derfor i alle år følt at det å være smart og morsom var mine sterkeste kvaliteter. Ved siden av at jeg bryr meg veldig om de menneskene som står meg nærmest. Jeg prøver hver dag å vise kjærlighet og godhet mot de jeg møter. 

Om neglene mine er stylet, eller hvor vippene mine er fra, har aldri vært et tema. Ikke før jeg begynte å bli mer synlig foran kamera. 

Jeg husker en av mine første "rødløperfester". Jeg hadde ikke fikset neglene, ei sminket meg særlig. Mine bryn var ustelte og man kunne tydelig se at jeg var en sliten mamma. Jeg ble mer eller mindre slaktet på snap. Fikk tilsendt linker fra forum hvor jeg ble diskutert. Masse stygge ting ble det sagt om meg. 

Vet dere hva? 

Jeg er så stolt av meg selv og den jobben jeg har gjort de siste årene at om noen mener jeg ser stygg og sliten ut så driter jeg i det. 

Jeg prøver å unngå spørsmål om utseendet mitt. Det er jo også for meg sårt å få kommentarer som at jeg er dritstygg og at jeg ser dritsliten ut. Særlig nå når jeg faktisk er i en periode hvor jeg føler meg fantastisk bra. 

Men jeg skal si dere en ting: Jeg har lært meg å leve med det. Men dere må også skjønne at jeg da ikke svarer. Kommentarer blir slettet og folk blir blokkert på snapchat. Selv om jeg har sagt at jeg i det lengste vil prøve å unngå å blokkere noen så har jeg også en grense. 

Jeg synes det er vanskelig å svare på spørsmål om kroppen min. Jeg er redd for at unge jenter skal tro at jeg har idealvekten eller alle svarene. Jeg vil innerst ikke at unge jenter skal ønske å være som meg. Jeg vil at de skal ønske å være sitt beste jeg. Men jo mer jeg snapper og skriver om mitt liv jo mer opptatte er dere av hva jeg spiser, hva jeg drikker og hvor mye jeg trener. 

Jeg kan være ekstrem til tider. Er det lurt å kommunisere? Kan jeg fortelle at jeg vil slanke meg 5 kg når jeg bare er 58 kg selv? Skjønner dere? 

Jeg fikk tatovert bryn fordi dere lesere stormet mot meg og mente jeg ikke så pen nok ut. Er det virkelig mulig? Jeg må jo være enig i at mine bryn ser smashing ut nå, men hvor har verden kommet når vi hakker på influencere for at de er annerledes? Skal vi egentlig ikke omfavne annerledesheten? 

Jeg har vært åpen om både hva jeg bruker på mat i uken og hva jeg tjener. 

1000.- i uka på mat

Min aller første million

Når spørsmål beveger seg innenfor komfortsonen og jeg føler ubehag ved å snakke om det, så ignorerer jeg spørsmålene. Det er noe jeg føler jeg både har rett til og noe jeg føler jeg må gjøre for å kunne stå i dette. Altså stå i det å være såpass offentlig. Så da blir jeg svar skyldig. Det synes jeg at jeg må få lov til. 

Kan vi få en "tour of the house" har mange spurt meg om. Dere vil se alle rom samt alle klesskap. Jeg har frem til nå nesten ikke filmet eller tatt bilder på barnerommene. Det føles litt for privat. Her hjemme har vi frisoner for barna. Det vil jeg fortsette med. 

Jeg synes ikke det å vise frem klesskap passer seg helt. Mulig vi kommer til å vise dem frem når vi får et nytt hus men akkurat nå er det ikke aktuelt. 

Jeg er ikke den som har det nyeste eller feteste på interiør heller. Jeg har den samme sofaen jeg hadde for 10 år siden og faktisk de samme gardinene. 

Skrivebordet mitt er arvet og sengen er klar for å byttes ut. Så herfra blir det ikke noen "housetour". Dere hadde kun sett hauger av rent tøy liggende overalt uansett haha. 

Dog må jeg innrømme at jeg liker å ha det ryddig rundt meg. Derfor noen bilder av huset i dag på bloggen. 

Julepynten henger på lampene fremdeles :P

Her er ti ting du kanskje ikke visste om meg:

 1. Jeg er A menneske.
 2. Jeg er elendig på middager og derfor lager barna 9/10 ganger middag.
 3. Jeg må matche truse med bh. Klarer ikke å kle på meg om jeg ikke har et sett som hører sammen på meg.
 4. Kjøper derfor alltid 1 bh og 3 truser når jeg handler undertøy :P
 5. Min iq er 129.
 6. Jeg tror på Gud og ber hver kveld før jeg legger meg.
 7. Jeg kan forandre mening. Det betyr at jeg kan skrive at jeg mener en ting et år og så mene noe annet året etter. Heldigvis blir vi mer opplyst og er jeg i stand til å forandre mening. 
 8. Jeg kan si unnskyld, selv om jeg føler jeg ikke har gjort noe galt, bare for å bevare freden. 
 9. Jeg forventer alltid at en mann betaler når jeg er på date. Gjør han ikke det blir det ikke en ny date.
 10. Jeg har skrevet innlegg i affekt som jeg angrer på . Derfor laget jeg et innlegg hvor det sto at jeg ikke skulle gjøre dette mer. Innlegget het: IKKE SKRIV INNLEGG I AFFEKT. Dette innlegget ble lagt i "drafts" slik at det lå øverst og ble sett av meg hver gang jeg logget inn på bloggen. Innlegget lå på autopublisering og vips en dag lå det offentlig. Dette var selvsagt nokså klønete, men jeg trenger påminnelser som dette for å holde fokus. Det var selvsagt ikke meningen at det innlegget skulle publiseres :P Nobody is perfect ❤

Håper dere har en god lørdag, med eller uten drøye spørsmål ❤

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no
 

Det koster å bli god!Høstens store mål er uttak til Elitelaget. 

Annika har ikke vært med på cheerleading i veldig mange år men hun har hatt en helt vill utvikling det siste året. Trenerne hun har hatt har vært fantastiske motivatorer og høstens mål er å få en plass på Junior Coed Elite. 

Det er et nokså hårete mål. 

Men det er ikke umulig. 

Hva sier man til en 12-åring som kommer hjem og forteller hva hun drømmer om? 

For meg som mamma har det alltid vært viktig å være ærlig. Så da Annika mente hun skulle prøve seg på det laget så var det like greit å fortelle henne hvilke oppgaver som lå foran henne. 

Vi begynte å snakke om dette allerede i februar. 

Det er absolutt ingen grunn til å lyve eller pynte på sannheten. Så jeg fortalte henne dette:

Det skal mye til for å komme med på dette laget, men ingenting er umulig. Du må selv ville dette og jeg skal støtte deg 100%. Men motivasjonen må være din egen. DU må ville dette, DU må løpe alle turene alene, DU må trene styrke og spenst og det er DU som skal gjennomføre det. 

Jeg kan ikke være den som skal overtale deg til å dra på trening. Det er det du som må ville. 

Hver eneste trening fra nå av må du yte 100% på. Du må vise hver eneste gang, når du har mulighet at dette er noe du vil. Du må trene når andre ikke trener og når andre er på hytteturer, bursdager eller andre fester så må du både legge deg tidlig og stå opp for å trene.  

Hver gang du er i hallen må du være positiv. Du må vise at du er en lagspiller. Du må heie på andre. Du må trene like godt sammen med de som er dårligere enn deg som du trener med de som er bedre enn deg og du må la andre ha bedre dager enn deg uten å bli sjalu. Humøret ditt må være upåklagelig 100% av tiden. 

Du må aldri gi opp. Uansett hvor sliten du blir. Det koster å bli god. Om du  klarer å pushe deg selv når du er sliten vil du flytte egne grenser og bli bedre. 

Når du sammenligner deg med andre så ser du oppover. Ikke nedover. Tren som om du er like god som den beste du vet om og sett mål som er høyere enn det du kanskje tenkte i utgangspunktet. Da vil du til slutt oppnå mer enn det du tenkte du ville. 

Når du er på frivillige treninger så trener du! Du noterer alt i en treningsdagbok og teller øvelser du har bestemt deg for å ta. Du starter alltid med oppvarming og tar korte pauser. Husk at frivillige treninger er like viktige som vanlige treninger. Du skal gi jernet når du er i hallen. Jeg kjører deg ikke frem og tilbake 4-6 x i uka for at du skal ligge på en tjukkas og pille deg i nesen. Selvdisiplin er viktig for å nå målet. 

Hvis du skal bli bedre enn de andre må du trene mer enn dem. Det betyr at du må legge inn flere treningstimer enn det du har gjort frem til nå. 

Når du får sjansen til å trene med de som er på elitelagene så må du ta den sjansen. Du må tørre å feile for er du uredd blir du bedre. Ingen klarer noe ved første forsøk. Å gå på trynet er en del av læringen. Fall 7 ganger og reis deg opp 8! 

Ha troen på at du skal klare det, men ikke bli selvgod. Vær ydmyk og ha fokus på ditt eget mål. 

Dette kommer du til å klare!

Dette var noe av det jeg fortalte henne. 

Per i dag har Annika 15 timer trening hver uke. Pluss 5 timer tøying fordelt på 7 kvelder.

Treningene kan være spenst, styrke, løping, trampoline, turn eller stunts. Fremover blir det også en del balansetrening. 

Annika har det siste året vært på alle treningene unntatt en. Da var hun i Mosjøen hos faren. Det var i vinterferien. Det betyr at hun har tilnærmet 100% oppmøte. Ved siden av dette har hun hatt privattimer hos både Lotte, Linn og Julie. Disse er cheerleadere i Tigers. I sommer har hun hatt privattimer hos Fabian. Fokuset har vært turn og salto. 

Hun løp 29 lengder på løpetesten første gang og har etter 6 uker tatt den på nytt og løp da 36 lengder. 

I sommer har hun trent litt sammen Anjesa. Anjesa har vært med på Junior Coed Elite i et år nå og ved å trene sammen med henne så har Annika fått noen gode tips om hva hun bør øve på frem til uttak. 

Jeg har som mamma kun vært tilstede. Som jeg sa tidligere så har det vært viktig at det er Annika som selv vil dette og for dere som følger oss på snapchat så har dere helt sikkert sett fremgangen hennes. 

Jeg er superstolt av pågangsmotet og driven hennes. 

Anjesa har også begynt å pirke på Annika når hun tar saltoer og når hun tøyer slik at hun skal bli bedre. Mens Annika har begynt å fortelle Anjesa hvordan hun skal klare å ta en araber flikk hel skru. Har man en dedikert treningspartner til tider så hjelper det masse. 

I dag er det litt over 3 uker til uttak. 

Om hun ikke klarer det så vet vi begge to at hun i alle fall har gjort sitt ytterste beste og gitt 100%. Da er det ny mulighet neste år. Men nå fokuserer vi først på det som skal skje om 3 uker så får tiden vise.

Jeg må bare si at jeg er utrolig stolt over det hun har fått til på så kort tid. Å ta en araber flikk hel skru slik hun gjør, det er imponerende. 

Jeg både holder pusten og heier samtidig ❤Annika tøyer:

Anjesa viser hvordan det skal se ut:

Annika prøver igjen og igjen og etter 15 minutter ser det slik ut: 
Å trene sammen er gull verdt ❤


Det gjør vondt!

Prøver å lage et hjerte: Hjerte med føttene ❤
De klarte ikke helt å få til hjerte men Annika overnatter hos Anjesa i kveld og sendte meg dette bildet med teksten:

Vi klarte det!Skikkelig blinkskudd! Det er jentene sine det! 

Ha en fin fredagskveld ❤

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

Når noe tar slutt ❤Altså, vi mennesker er jo ingen maskiner, så det er helt normalt å kjenne litt tomhet når noe tar slutt. 

Men dessverre er det ikke noe som varer evig! Jeg husker vi var en jentegjeng som fikk barn samtidig og som samlet oss i en facebookgruppe. Der inne var det en smart dame som sa: Ingenting varer evig, derfor er det viktig å nyte det så lenge som det varer. 

Og når det er over så ser man tilbake på ting på en god måte, og husker det som en fin tid.

Jeg bruker alltid å si at jeg tror det er en lærdom i det meste. Særlig når man går på trynet. Da lærer man jo egentlig mest. Klarer man å stable seg opp på bena og så bare fortsette så vil man jo til syvende og sist både bli sterkere og muligens vinne.

Man vinner i alle fall ingenting om man blir liggende når man har blitt slått ned :P

Dette kan jeg mye om. Både fordi jeg har lest ufattelig mye om dette og jeg har opplevd så mye. Ofte kan det være mennesker som faktisk ikke er slik du hadde forestilt deg at de skulle være. Ikke føl deg skuffet. Vær heller glad for at du fant ut hvordan ting var og kan gå videre. 

Når du da bestemmer deg for å gå videre så må du ALDRI se deg tilbake. Det er ingen vits. Akkurat dette har jeg blitt god på. Når en dør lukkes åpnes en ny. Og jeg kan ikke få presisert det nok. Så raskt du beveger deg videre og bort fra en situasjon vil nye muligheter skapes. 

Jeg tar nesten daglig turen ned til Glomma og sitter der mens jeg tenker på ting som skal skje fremover, eller bare analyserer hvordan de siste ukene har vært. Jeg tenker på avgjørelser jeg har tatt og hva jeg kan gjøre for å bli enda bedre på ting jeg kanskje ikke er så god på. 

For meg har det siste året vært magisk. På mange måter. 

Jeg har tatt noen veldig skumle avgjørelser som jeg enda ikke har fortalt dere og jeg har staket ut en kurs for de neste 5 årene. 

Det er så utrolig givende å vite at hard arbeid faktisk lønner seg og at det å ta skumle valg faktisk kan føre til helt uventede ting. 

Jeg er på et utrolig bra sted akkurat nå. Det var jeg definitivt ikke for et år siden. Jeg bestemte meg for å skrive opp hva som ga meg energi og hva som tappet meg for energi. Det som tappet meg kvittet jeg meg med og det som ga meg energi har jeg gjort alt for å få mer av inn i livet mitt. 

For meg var vennskapet til mine barndomsvenninner noe som ga meg ekstremt mye energi. Hver gang jeg hadde møtt dem eller hadde vært sammen med dem følte jeg meg som en ny person. Jeg var glad og lykkelig. Vi har alle nå kommet til et sted i livet hvor barna er blitt tenåringer og vi alle kan gi litt mer slipp og derfor også prioritere å treffe hverandre oftere. 

Det har vi gjort nokså regelmessig det siste året og dermed har jeg fått store doser med vitamininnsprøytning av energi. Dette positive fokuset har gjort meg gladere og lettere til sinns. 

Det er godt å finne tilbake til hverandre igjen. Og fremover ser jeg verdien i å være sammen med dem, derfor prioriterer jeg heller turer med dem enn andre ting. 

Det som er bra med de vennene man har fra man er 5-6 år er at man har kjent hverandre så lenge at vennskapet tåler en støyt. Vi kan le, gråte, være komplett crazy, danse på bordene uten at noe betyr noe. Vi er uenige og diskuterer, akkurat slik vi har gjort i 35 år. 

I love it ❤

Nå er også ferien over. Sukk. Det har vært en helt fantastisk sommer. En liten tur til København nå før det braker løs. Det kommer til å skje så vanvittig mye gøy til høsten. Men mer om det senere.

Gode klemmer ❤

Skjorten og skjørtet er fra Zara ❤

Hemmeligheten!Egentlig så liker jeg ikke hemmeligheter.

Jeg har faktisk aldri gjort det. 

Jeg liker åpenhet og at ting er transparent. Det er slik jeg er som person. 

Når jeg bærer på en hemmelighet så har jeg også vanskelig for å uttrykke meg. Jeg merker at hele meg ikke er som det skal være. Jeg blir liksom litt ukomfortabel. 

Det er ekstra belastende om det er jeg selv som er hemmeligheten. Da begynner jeg ofte å bevege meg ut av en komfortsone og blir jeg i ubalanse på flere plan. 

Mental ubalanse gjør at jeg ikke fungerer som jeg burde både på jobb og hjemme og derfor er det ofte slik at om jeg føler jeg bærer på ting som jeg ikke er happy med så deler jeg det uansett med mine nærmeste. 

Mine nærmeste er jo dere. 

Selv hvor vanvittig rart det høres ut. Så er bloggen og har den alltid vært det stedet jeg deler mine tanker og følelser. 

Mange kan kanskje tenke at det ikke er så lurt å dele absolutt alt. Men jeg har en visjon om at om jeg skal blogge og være slik jeg er så må jeg kunne skrive uten noen sperrer. Uten noen form for korrektur eller regi.

Noen ganger ER livet vanskelig. Det er bare sånn det er. Vi kan ikke forvente at livet skal være en dans på roser. Vi får like mye dritt som vi får bra dager. 

Vi MÅ ikke være positive hele tiden. Det må være greit å være lei seg, sint, frustrert redd eller å ha angst. Har an følelser som dette så betyr det ikke at du er en negativ person. Det betyr at vi er mennesker. 

Mennesker føler alt dette. 

Det må være lov!

De dårlige dagene gir oss dyrebare erfaringer som vi skal ta med oss videre i livet. Lære av. Vi går på trynet, vi driter i en trening og vi forsover oss. Slapp av. Det er bare en dårlig dag. Det er ikke et dårlig liv :P 

Å bære på en hemmelighet som jeg har gjort siste ukene har gjort meg altfor tankefull. 

En av mine desidert beste egenskaper i livet er at jeg er handlekraftig. Jeg forblir aldri lenge i en ukomfortabel situasjon og jeg tar avgjørelser som sørger at jeg går fremover i stedet for bakover. 

Er du i noe som tynger deg, skaper usikkerhet eller som du rett og slett ikke føler deg vel i. Om det er en situasjon med venner, familie, jobb eller forhold, så tre ut av det hele. 

Det er utrolig hva som kan befinne seg bak neste dør. Når en dør lukkes åpnes som regel en ny. 

Vi må bare velge å sette oss selv først. 

Håper dere får en strålende dag!

Gode klemmer ❤

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

 

Var du full, mamma?Nå er det ferietid dere! 

Vi tok ferien litt på forskudd i år og var allerede i påsken på tur. 

Med 4 barn så føler jeg at jeg har et godt grunnlag for det jeg har lyst til å formidle i dag. Nemlig barnas ønsker i ferien. 

For mange vil tro at barnas største ønske i ferien er å reise lengst mulig, oppleve den største berg og dalbanen eller det feteste skumpartyet, men det er faktisk ikke det.

Mange norske barn har kun et ferieønske, og det er foreldre som ikke drikker!

Jeg trenger ikke gå lengre enn til min snapchat. Ja, for det er her jeg ser det. Foreldre på ferie med barn, som kaster innpå alkohol hver eneste dag. 

MÅ vi drikke på ferie? 

Hva om vi avstår fra alkohol når vi er sammen med barn?

Vi har ofte snakket om alkohol her hjemme. I vår var barna borte og jeg hadde en jentefest her hjemme. På vei ut på byen holdt jeg et glass vin i hånda og litt brisen som jeg var dro jeg med meg glasset ut. Da jeg skulle inn i drosjen fikk jeg jo ikke lov å ha glasset med. Selvsagt. Så jeg la glasset i gresset på plenen og glemte det. 

Helt til uken etterpå og gutta var ute og fant vinglasset i gresset. 

Jeg fortalte jo at jeg hadde drukket vin og at jeg la glasset der. 

Reaksjonen til barna var nokså overraskende. Drakk du vin mamma? De ble liksom litt skuffet over meg. Var du full, mamma? Vi tok en lang prat om det å drikke alkohol og hva de synes om det. De likte det ikke. De ble oppriktig bekymret og jeg kunne se det i øynene deres. De var redde for meg. 

I lang tid tenkte jeg over hva barna følte om det å drikke alkohol og jeg lurer på om det er flere som har snakket med barna sine om dette? Har dere virkelig spurt barna deres hva det tenker om at dere drikker?

Nå sier ikke jeg at barna skal få styre en voksens person sitt liv. For ja, vi må kunne "kose" oss, mener mange. For man kan jo ikke kose seg uten alkohol! Så da drikker vi. Og en er som regel ikke nok. 

Det gjør vondt langt inn i hjerterota som mamma å vite at det er så mange barn som reiser på ferie med fulle foreldre. 

Da jeg var på ferie i vår med mine barn drakk jeg ikke et eneste glass. Ikke noe glass vin til maten, ingenting. Vi MÅ ikke drikke vin eller en drink for å kunne ha det gøy. Alkohol og ferie med barn passer ikke sammen.

Dere som snapper alkohol hver eneste kveld, tenker dere ikke på hvilke signaler dere gir? 

Jeg sier ikke at dere skal slutte å drikke alkohol, men jeg ber dere prate med barna deres om det. Hva synes du om at jeg drikker vin? Hadde du villet at mamma heller skulle drukket brus eller vann? Hva om barnet ditt sier ja? 

Tenk om barnet ditt går rundt på ferien sin og er bekymret for deg som voksen og ikke klarer å nyte ferien, fordi han eller hun er redd for hva som skal skje med deg når du drikker? Barn tenker sånn! De elsker oss, vi er alt for dem og dette tenker de på hele tiden. 

Tro meg, jeg vet!

La barna få en ferie uten bekymringer!
 

Slik sminker jeg meg!

AnnonseDet er nokså utrolig hvor lite som egentlig skal til før man ser mye bedre ut! 

Mange av dere som følger meg har den siste tiden gitt meg tilbakemeldinger om at jeg stråler mer enn før og ser bedre ut. Jeg får daglig spørsmål på snap om hvilke produkter jeg bruker. 

Helt siden jeg var en liten jente har jeg ikke vært veldig opptatt av å sminke meg masse. Jeg liker litt, men det beste er å se naturlig ut. 

Som alenemor så har jeg heller ikke tid til å bruke masse tid på å sminke meg, derfor er det viktig for meg at jeg har produkter som funker. 

Disse gjør det!


Jeg starter som regel med å påføre en farget dagkrem. Gel Creamen er en fuktighetskrem som gir en foundation-lignende effekt. Huden min får en fin glød og den blir utrolig myk. Etter dagkremen bruker jeg som regel litt pudder. Pudrer altså ansiktet med anti shine pudder for å få en matt finish i ansiktet.  


Jeg har også blitt helt hekta på Anastasia Highlighting Duo Det er en dobbelt penn med matt highlighter i den ene enden og shimmer highlighter i den andre. Jeg bruker den matte for å tone ned og den med shimmer for å få ekstra glans, særlig på brynbenet. 

Når det kommer til rouge så har jeg i alle år brukt "feil" farge. Nokså vittig egentlig. Jeg brukte alltid bruntoner, men ble for et år tilbake forklart at jeg skulle prøve meg på litt mer kalde toner som rosa. 

Jeg må si at helt siden jeg begynte med det så har jeg fått et litt "mildere" uttrykk i ansiktet. 


Jeg bruker denne rougen og påfører den med denne børsten. Rougen er faktisk litt kremete og du trenger veldig lite for å få det fint. Det at den er litt kremete gjør at den føles veldig myk på huden. Rougen kan også brukes på leppene :P 

Øyenskygge har jeg alltid vært litt sær på. Jeg liker litt glans men ikke veldig mye. 

Derfor er denne paletten så fin!
På leppene har jeg to forskjellige farger jeg bytter mellom. Alt etter hva jeg har på meg. Begge er like fine :) 

Den ene som er litt rosa heter Toffe pink shimmer og den som er litt bruntonet heter Rosewood shimmer
Nå får du 15% rabatt på alt fra www.lyko.no ved bruk av rabattkoden 15anne

Tilbudet gjelder helt frem til 15. august! 


Sånn, klar for dagen! 

 

HUSK rabattkode på 15 %  på alt fra www.lyko.no  => 15anne

Tilbudet gjelder helt frem til 15. august! 

Dette sang han:


Oooops. 

Det er ikke alltid man klarer å styre hva som kommer ut av munnen til en femåring. 

Og ikke alltid det er like sjarmerende. Men hva skal man gjøre? Man kan jo ikke nekte barna å høre på musikk heller :P 

Christian er stor fan av Katastrofe og digger sangene. 

Så vi står i køen på Kiwi og han synger høyt, slik at hele køen hører det:

Hun vil ha barn, hun vil ha hund, hun vil ha hytte i Langesund.

Jeg vil ha øl, jeg vil ha fri, sånn får det nesten bare bli.....lalala. Jeg vil ikke ha deg tilbake, så jeg går og synger på sangen du hater....

Jaja....

Vi tok det hele med et smil og Christian bare: Jeg elsker jo musikk mamma! 

Det er et uttrykk han har fra faren, mistenker jeg. 

Om noen timer kommer han hit og jeg gleder meg ❤

Les også: Mamma, hvordan kommer babyen inn i magen? 

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no
 

Kall en spade for en spade!Det ble en litt annerledes søndag her i heimen for å si det mildt. 

Etter jeg skrev innlegget: Nei, du kan ikke ta på meg, har telefonen og sosiale medier kokt. Innlegget er i skrivende stund delt nær 5000 ganger på facebook og jeg har mer eller mindre sittet i telefonen hele dag. 

Jeg tenkte meg godt om før jeg publiserte innlegget. Og som blogger har man ingen aning om når et innlegg går viralt. Men noen ganger treffer man en nerve i folk. Med mitt innlegg traff jeg trolig noe mange tenker, men ingen tør å si høyt. 

For meg var det en opplevelse. En kjedelig opplevelse med menn fra utenlandsk opprinnelse. Det var det det var, hverken mer eller mindre. Men det fikk meg til å tenke. Tenke på hva jeg kan gjøre for å unngå dette i fremtiden. Særlig mht at jeg har noen barn som skal vokse opp. Guttene mine håper jeg har lært seg såpass at når en jente sier nei, så betyr det også nei. 

Vi fikk en god samtale ved frokostbordet i dag. 

Men da innlegget og kommentarer begynte å renne på tenkte jeg på en venn av meg fra Iran. Enn om jeg hadde støtt han med innlegget mitt? Vi er så gode venner at jeg bare måtte ringe han. Slapp av Anne Brith, jeg ser ikke på det du skrev som noe vondt mot meg. Det er nemlig ikke slik at alle menn med utenlandsk opprinnelse er slik. 

Og det er jo selvsagt også slik det er. Mulig innlegget kunne tolkes litt generaliserende men det var absolutt ikke vondt ment. Jeg husker da jeg bodde i Nederland. Ofte ble det snakket om utlendinger som ikke klarte å tilpasse seg. Jeg var da i 10 år også en av disse "utlendingene". Jeg ble også i starten sett ned på og fikk ofte ikke jobb fordi jeg ikke snakket godt nok Nederlandsk. Men når utenlandske borgere ble snakket negativt om i media så fyrte jeg meg ikke opp på grunn av det. Jeg følte det ikke gjaldt meg uansett. Den som passer skoen tar den på, lærte jeg i Nederland. 

Rasisme er ikke å fortelle en historie slik jeg gjorde det. Jeg er meget opptatt av at man ikke dømmer andre mennesker. Her hjemme ser vi ikke farger. Men det må være lov å fortelle hva som skjedde uten at man skal bli brukt i en politisk kamp eller få slengt ordet rasist etter seg.  Hva jeg stemmer betyr ingenting. Jeg noterte meg også at innlegget mitt ble brukt på siden til: Vi som støtter Listhaug.

Jeg vil ikke være med på å spre fremmedfrykt. Det er ikke slik jeg oppdrar barna mine. Men å fortelle en historie som jeg gjorde betyr ikke at jeg er rasist. Vi må kunne kalle en spade for en spade. Dere kan henge dere opp i terminologien her men les også alt jeg skriver. 

Jeg skrev:

Jeg tenker litt på datteren min som skal vokse opp i dette. Og beklageligvis tenker jeg på hatet som bygger seg opp mot en viss type menn. Det hjelper ikke når man alltid ser at det er samme type menn som holder på slik. Fra samme kultur. Er det rart vi blir skeptiske? 

Nei, det er ikke rart. Jeg har sikkert fått over 100 meldinger i dag fra jenter som støtter meg og som er så glade for at noen endelig sier noe. 

Betyr det at aller er griser? Nei. 

Finnes det norske griser? Ja.

Men ikke i flokk som på denne måten. Vi snakker 10-12 stykker her. Som alle ikke tok nei for et nei. Han ene som hjalp meg var genuint redd for å gå hjem på kvelden. Fordi han hadde hjulpet oss. Jeg står for det jeg skrev. Og jeg er glad jeg skrev det. Mulig det blir en telefon til utestedet i morgen, men jeg vil ikke henge ut dem, for JA, jeg burde sagt ifra med en gang. Vaktene der skal ikke ha skylden, det er de som oppfører seg dårlig som har ansvaret her. La oss ikke glemme det. 

Dette er tydeligvis et problem som man må ta fatt i. Og det begynner hjemme i stua vår og hjemme i din stue. Så vi bør snakke med våre sønner. Om hva som er greit og hva som absolutt ikke er greit. 

Jeg er tydeligvis ikke alene i Norge om å mene dette. Når et innlegg deles 5000 ganger så er det noe som har rørt ved mennesker. Og det skal man ikke kimse av. Hverken de den ene eller andre siden. 

Ha en super kveld fininger! 

Alt er LOVE! Husk det. 

Gode klemmer! 

Slik så jeg ut da jeg gikk på byen i går. Og jeg mener fortsatt at det må være lov å ta på seg en fin kjole uten å bli antastet!

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no 

Nei, du kan ikke ta på meg!Jeg var ute for å feire en venninne i går kveld. 

Det skulle bli en koselig kveld. 

I stedet ble det en kveld jeg helst glemmer og det så raskt som mulig. 

Beklager å si det men norske menn hadde aldri gjort dette! Det vet jeg. 

Jeg har bodd 10 år i utlandet og reist verden rundt som flyvertinne i 3-4 av dem. Jeg har vært ung voksen i Amsterdam i en tid hvor det var bekymring fordi innvandringen var så stor. Altså jeg har fått min dose av forskjellige kulturer. Jeg har festet med alle mulige nasjonaliteter, men aldri i mitt liv har jeg blitt behandlet så jævlig som jeg ble i går i Lillestrøm. 

Jeg takker 2 godt voksne menn for at de faktisk kom og stilte seg ved siden av meg og min venninne, slik at vi fikk fred.

Jeg tok på meg en hvit fin kjole og dro ut for å treffe mine venninner. 

Ettersom jeg ikke drikker så mye synes jeg ikke det er veldig greit å henge ved baren, men holder jeg meg for det meste på dansegulvet. 

Og det var akkurat her det skjedde.

10-12 menn kom etterhvert også for å danse. Men de sto ikke sammen slik som alle andre gjør når de er sammen. De fordelte seg rundt om, klint inntil hver sin jente. Altså helt fremmende jenter/damer. 

Han ene begynte å snakke til meg og prøvde tydelig å sjekke meg opp. Jeg bare så en helt annen vei og da han ikke ga seg sa jeg at jeg har en jeg liker veldig godt så jeg var ikke interessert. 

Jeg har ikke lyst til å spekulere i hvor disse mennene kom fra man de snakket jo engelsk så det var veldig tydelig at de ikke var norske. Og med mangelen på respekt for jenter kunne man jo nesten se at de ikke var norske. Jeg vet at jeg mulig får pes for å si dette men jeg mener det. Norske voksne menn hadde aldri oppført seg på denne måten. 

De gikk fra jente til jente og klinte seg opp etter ryggen på dem. Stakkars jenter. Ufrivillig befølt på dansegulvet. Og så beruset at de faktisk ikke fikk det med seg. 

To av dem ga seg ikke og plutselig kjente jeg en hånd oppover låret mitt. Han ene sto tett inntil meg og nærmest "tok meg bakfra"

Da fikk jeg nok og tente på alle pluggene. Jeg nærmest dyttet han i bakken og skrek til han: This is not OK!

Vet dere hvordan han reagerte?

Han bare flirte. 

Tror dere han stoppet? Etter jeg nesten hadde dyttet han ned i gulvet?

Nei. 

Redningen var to menn som begge hadde samboere. To fettere som var ute sammen og som bare skulle ta seg en øl. Vi måtte stå ved dem for å få fred. Late som om vi var sammen med dem for å få disse innpåslitne utenlandske idiotene unna oss. 

Men for hver gang jeg gikk ut på dansegulvet, så kom det noen og begynte å gni seg opp etter meg. 

NEI, du kan ikke ta på meg. 

Til slutt måtte jeg bare si at jeg hadde kjæreste. 

Det er seriøst noe av det verste jeg har vært med på. I alle mine år, med all festing jeg har vært med på og i alle land. Jeg vet nesten ikke hva det er som skjer med menn utenfor Europa altså. Respekten for kvinner virker å være totalt fraværende. 

Heldigvis hadde jeg drukket såpass lite at jeg fikk med meg alt som skjedde med meg. Men at det er kvinner som ble antastet på det dansegulvet i går, det er helt sikkert. Jeg tenker på hvordan de må føle seg i dag jeg. Noen kan rett og slett ikke ha det bra. 

Skal single jenter ikke kunne gå alene på byen mer i frykt for å få stive peniser dyttet opp under kjolene? 

Står det noen steder på kroppen min at det er fritt frem for deg å ta på meg? 

NEI!

Nei, du kan ikke ta på meg, bare fordi du ønsker det. Det er ikke noe i min væremåte eller måten jeg har kledd meg på som skal jeg deg frikort til å ta på meg når jeg sier nei. 

Jeg tenker litt på datteren min som skal vokse opp i dette. Og beklageligvis tenker jeg på hatet som bygger seg opp mot en viss type menn. Det hjelper ikke når man alltid ser at det er samme type menn som holder på slik. Fra samme kultur. Er det rart vi blir skeptiske? 

Respekten for jenter er totalt fraværende. 

Jeg gremmes!

Jeg dro ikke tidlig hjem. Selv om jeg hadde tenkt å gjøre det. Jeg bestemte meg for at en liten gruppe menn ikke skulle få ødelegge kvelden min. Så jeg ble værende på dansegulvet. 

Men det som skjedde der med både meg og alle andre damer var ikke greit. 

Jeg angrer at jeg ikke gikk og sa ifra til vaktene som var der. Det var definitivt noe jeg skulle gjort, men man må da kunne forvente at voksne menn klarer å oppføre seg på et utested? 

Så når jeg nå sitter her med kaffen i hånda på terrassen så tenker jeg jo slik alle andre kvinner antageligvis gjør etter å ha blitt behandlet slik: Gjorde jeg noe galt? Skulle jeg valgt et annet antrekk? Burde jeg droppet høye heler? 

Men det kan da ikke være slik at man ikke skal kunne ta på deg pene kjoler uten å må bekymre seg for å bli antastet på dansegulvet?

Hva tenker dere?

På mystory på snapchat kan dere se hva jeg hadde på meg! Det ligger et bilde av meg der før jeg gikk ut :) 

God søndag dere!

Takk for alle utrolig fine tilbakemeldinger på dette innlegget. Nesten 100.000 mennesker har nå lest dette det siste døgnet. Jeg har skrevet et nytt innlegg for å svare på både kritikk, kjolevalg, hvorfor jeg ikke kontaktet vaktene og hva jeg faktisk mener og står for.

Les innlegget: La oss kalle en spade for en spade!

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no 

 

 

Når vet man om noe er riktig?God fredag skjønne dere ❤

For en herlig sommer det er! Og for noen flotte dager jeg har lagt bak meg de siste ukene. Det er vanskelig å legge skjul på hvor fint jeg faktisk har det for tiden. Mange av dere kommenterer at jeg ser veldig bra ut og stråler ❤ Takk for så mange fine kommentarer rundt omkring! Det varmer. Og vet dere. Jeg føler meg faktisk bedre enn på mange, mange år. 

I det siste har jeg snakket med nokså mange av dere på snapchat. Det går i spørsmål om baking, trening, livet generelt og mange spørsmål angående forhold. Jeg er ingen ekspert på noen av delene men jeg har da lært litt og i dag tenkte jeg å snakke litt med dere om når noe føles riktig. 

VENNSKAP

Jeg har noen få nære venner som jeg deler mye med, men jeg har i årenes løp lært meg å være litt forsiktig med hva jeg deler og hvem jeg deler det med. Jeg er aldri skeptisk til mennesker, og ser alltid det gode i vennskap, men det er lov å tenke litt på hva man deler. Business feks er noe jeg aldri deler med venner. Samme med tanker og visjoner rundt business. Det har jeg min advokat, Nettavisen, management og regnskapsfører til. 

Et vennskap for meg betyr å gi og ta. Det må gå begge veier. Om en jeg er god venn med ikke gir tilbake på samme måte og bare er i livet mitt for å tappe meg for energi, altså å få noe ut av det selv, da er ikke det et vennskap jeg orker å bruke mye tid på. Akkurat slike ting er jeg nokså god på. Å sortere ut hva som er bra for meg. Vi har alle bare 24 t i hvert døgn og jeg vil bruke dem på mennesker som løfter meg opp og gir meg energi. 

Men et godt vennskap er også som et ekteskap. Det er i tykt og tynt og derfor er det for meg viktig at når jeg tar kontakt med mine venner, selv om det har gått noen måneder, så er vi på samme sted hvor vi var da vi slapp. Venner som maser om at jeg ikke ringer eller blir sure for at det har gått mange måneder uten kontakt klarer jeg ikke ha rundt meg. Vi har begge våre liv og vi må tåle at vi ikke er like close hele tiden. Ekte venner tåler dette og stiller opp uansett ❤

STORE VALG I LIVET

Et av mine mest vanskelige valg i livet var å flytte barna mine hit. Da jeg gjorde det var det veldig mange som var uenige og som mente at jeg ikke gjorde det riktige. Men jeg tok valget, og når jeg ser på tiden vi har lagt bak oss så ser jeg at dette var mest riktig for oss. Man kan ikke forvente at andre mennesker skal klare å se din fremtidsvisjon. I slike situasjoner hvor mange går imot deg og råder deg til andre ting så må du bare holde hodet kaldt og ha troen på deg selv. Jeg fulgte hjertet mitt og det var et riktig valg. 

KJÆRLIGHET

Å den oh så vanskelige kjærligheten. Det skal ikke være lett. I dag delte jeg noen quotes på snapchat og som vanlig lot ikke reaksjonene vente på seg. Jeg føler litt for å utdype det jeg sa og hva jeg mente. Vi jenter er veldig dårlige på å se vår egen verdi. Jeg trenger ikke gå lengre enn til meg selv for å se hvilke situasjoner jeg selv har vært i de siste årene. Godtatt altfor mye og skjøvet mine egne grenser slik at mitt eget selvbilde ble mindre. For det er faktisk slik det er, om man oftere og oftere bare godtar ting man egentlig vet innerst inne at man ikke burde godta, så føler man seg til slutt mindre verdt. I fjor sjekket en jeg datet en annen dame opp rett foran meg og inviterte henne bort til bordet vårt for å dele en flaske champagne med oss. Der og da skulle jeg jo ha satt foten ned og aldri snakket med fyren noe mer, men jeg gjorde det ikke. Datingen humpet og gikk i flere måneder etter det. 

Så i dag tidlig sa jeg noe på snap som jeg virkelig mener. Og det er for de som bruker snap aktivt og som dater eller flørter med en. Det tar 4 sekunder å sende en snap. Om han ikke svarer deg, eller sender snap når han legger seg eller når han står opp, men snapper med mange andre, så er ikke du hans pri nummer 1. Da er det bare å gå. WALK AWAY. Det skrev jeg på snap og det mener jeg. Om den du virkelig liker ikke gjør noe "effort" for deg så er det jo ingen vits å henge på en person. TRO MEG, når du møter en som er riktig for deg så vil du ikke lure på hva han tenker om deg. Jeg har erfart det! Du vil aldri sitte som et spørsmålstegn, eller spørre deg selv hvor dette går. Er han riktig, så vet du det! 

Og sånn er det litt i kjærligheten tenker jeg. Du bare kjenner det på deg at noe er riktig. Akkurat som alt annet her i livet. Og selvsagt finnes det kjærestepar der ute som ikke har det slik jeg beskriver det men som er sammen etter 25 år og halleluja for det. Poenget mitt er at om jeg skal dele av min tid, prioritere en person i livet mitt så må det være gjensidig, og når du finner den personen så vet du det ❤ Da vil plutselig alle bitene falle på plass ❤

Så var det mange som lurte på om mine utsagn på snap gjelder meg selv og situasjonen jeg er i. Jeg har ikke så lyst til å røpe så mye om mitt eget følelsesliv akkurat nå. Jeg er veldig happy og har selvsagt gitt uttrykk for til han jeg liker at om han vil være i mitt liv så må innsatsen gå begge veier. Så har jeg "truffet" noen? Ja.

Tiden vil vise hva som skjer ❤

BLOGG

Jeg har blogget i snart 7 år og det har vært en reise uten sidestykke. Altså det bør egentlig samles i en bok. Jeg har opplevd så mye spennende, rart, hårreisende og latterlig. Det jeg har lært om å ta valg for bloggen er at det er noe jeg selv må ta. JEG må styre det. Jeg vet mange av dere blir provoserte når jeg skriver at jeg ikke skriver for dere. Jeg skriver for meg selv. Sånn er det og med alt jeg gjør. Jeg må gjøre det for meg selv. Ikke for et management, for side2 eller for noen andre. Har jeg ikke noe å melde så melder jeg heller ikke noe. Heldigvis er økonomien nå etter 7 år såpass stabil at jeg kan leve slik. 

Jeg følger ikke med på blogglisten heller mer. Innimellom ser jeg jo at et innlegg tar av. Jeg er jo ikke blind, men jeg sover ikke dårlig om natten mer når antall besøkende er mindre enn 5000. Det betyr ikke noe i det lange løp. For jeg vet hvilke avtaler jeg har gjort for 2018 og jeg vet at ting blir slik jeg ønsker. 

Jeg var hos Manuela i går. Hun som tok bildet av meg over her. Og vi snakket mye om hva jeg er god på. Skrive tekster som fenger. Dele mine meninger. Og igjen når man skal ta avgjørelser som gjelder egen fremtid så må man tenke selv. Selvsagt kan man sitte og planlegge sammen med andre men til syvende og sist er det jeg som gjør jobben og skal stå for det som sies her. 

Derfor er det også dager hvor det er litt stille. Og det er fordi hjernen jobber med tekster. Det er sånn det er og sånn det må være. Nå har jeg skrevet en god del tekster om livet mitt som flyvertinne. 14 stykker faktisk. Om 14 forskjellige opplevelser. Jeg hadde en tanke om å publisere dem 14 dager på rad men har ikke vært tøff nok til å trykke på "publiser" knappen. 

Hva mener dere? Vil dere høre om det? 

Å TA ET VALG

Noen ganger er det nesten verre å gå rundt og gruble på et valg man skal ta. Min erfaring er at man noen ganger bare kan ta valget for å stikke hull på den byllen om dere skjønner? Jeg blir helt tussete av å gå og gruble. Det er faktisk noe av det verste jeg vet. Jeg blir ufokusert og lite kreativ. Derfor er jeg nokså rå på det å ta valg. Jeg prøver å tenke på det store bildet i stedet for noen små detaljer. Et feil valg her i livet er ikke det verste som kan skje. 

En av mine sjefer i Nederland sa alltid til meg: Anne Brith, om du fokuserer på de store tingene så vil også store ting skje ❤

Det er litt slik jeg alltid har tenkt!

Så må jeg nesten si noe angående innlegget jeg skrev om Mosjøen og fjellturen vi var på. Det er veldig tydelig at innlegget har blitt delt nord for byen og at det er mange sinte moværinger som har begynt å fyre lør i kommentarfeltet har jeg merket. Ikke alle kommentarer blir publisert. De drøyeste må jeg bare slette. Og kommentarer om mine barn blir ALDRI stående. Ei kommentarer om mine venner og familie. Det skulle jammen tatt seg ut at de rundt meg skulle lest her inne og lest masse rart om seg selv. Det går ikke. Så derfor er det mye som rett og slett ikke kommer gjennom. Og innlegget var jo litt ironisk da, men mange har tatt det veldig seriøst og begynt med en heksejakt uten like. Altså send meg gjerne meldinger på facebook og ring og skjell meg ut, jeg tåler det, men bryr meg ikke. 

Håper dere har en nydelig fredag fininger ❤

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

Foto: Manuela Kjeilen

 

Stakkars folk som ikke får reise på ferie!Det er ferietid!

Nå oppdateres facebook og Instagramfeeden nokså hurtig med fantastiske bilder og og vellykkede mennesker som viser oppdateringer fra hele verden. Alle jeg kjenner virker å være på tur. 

En venninne la ut en heidundranes video fra verdens første gigacoaster. En familie jeg kjenner er med barn og alt i Karibien og mange samler seg og reiser sammen på tur. Det tagges og deles. Venner skåler, soler seg og nyter en velfortjent ferie. 

Like sikkert som feriebilder og strålende delinger av vinglass og bikinier kommer også syteinnleggene:

Stakkars oss som ikke får reise på ferie. Stakkars meg som er alene og som ikke har så mange venner jeg kan dra på festival med. Stakkars, stakkars meg. 

Jeg vet ikke et land hvor det klages og sytes mer enn i Norge.

Når skolen starter skal barna ikke få lov til å fortelle hva de har gjort i ferien heller, fordi noen kan føle seg dårlig og mindre verdt fordi de rett og slett ikke har vært noen steder.

Når ble det feil å nyte en dag på stranda? En piknik med barna? En overnatting i friluft? Hvem bestemmer hva som kvalifiserer til vellykket ferie? Hvem har sagt at du er et dårligere menneske fordi du ikke reiser? Kanskje du er et mye bedre menneske enn alle andre fordi du faktisk er økonomisk, eller opptatt av miljø og derfor ikke vil reise med fly? Altså jeg sier bare noe her. 

I år reiser jeg ikke på ferie. Eller la meg si det litt mer riktig. I sommer reiser jeg ikke på noe jeg selv føler er ferie. Jeg var jo i Tromsø en liten tur, og det er mulig det blir en tur til opp før sommeren er over. Og jeg var hjemme hos mamma og pappa en tur. Resten av tiden skal jeg jobbe. 

Men jeg har ikke en eneste gang tenkt at jeg bør logge av facebook fordi jeg ikke tåler å se alle herlige oppdateringer som strømmer gjennom feeden min. Når ble det slik at vi ikke klarte å se andre lykkelige? Klarer vi ikke å se at naboene koser seg med sine venner i Italia? Eller at våre venner reiser jorden rundt? 

Vi må nesten starte med oss selv her tenker jeg. Gå i oss selv. Vi må jo unne andre mennesker en solseng i Hellas eller et hus i Spania? Bør vi ikke tåle å se at andre har det bedre enn oss?

Eller skal vi forbanne alle oppdateringer på facebook? Eller enda mer drastisk logge av alt av sosiale medier frem til skolestart. 

Stakkars meg!

Jeg kan love deg at om du nå har det trist fordi andre er på ferie og ikke du, så vil du ved skolestart føle deg enda dårligere av alle bilder av flotte antrekk, fine skolesekker og innbydende lunjsbokser. 

Kanskje vi bør slutte å dele skrytebilder overhode? For det kommer Halloween og juleferie. Og Gud forby om du ikke er invitert til noe da heller. Mulig vi rett og slett må slutte å glede oss over hva vi har fordi naboen faktisk kan bli støtt eller føle seg mindre verdt? I dette landet skal jo alle være så like osm mulig og med en gang noen føler seg mindre pga noe så ligger jo absolutt feilen hos alle andre. 

Jeg hadde det også litt sånn sommeren for noen år siden. Jeg følte at jeg aldri ble invitert på noe. Vet dere hva jeg gjorde? Jeg begynte å planlegge. Mye bedre enn noensinne. Så hvert år nå vet jeg at jeg skal nordover første helgen i juli. Da er det byfest. Jeg bestemmer meg tidlig for å spørre venninner om vi skal dra ut og spise en gang før ferien. Så får vi oss en skikkelig jentekveld. 

Venninnetur til København i august ble avtalt i mai og slik fortsetter det. Jeg hadde heller ikke så veldig mange venner for noen år siden. Så jeg tok kontakt med mine tidligere venninner fra Mosjøen og fant ut at mange bodde sørpå. Nå 2 år senere har vi kjempefin kontakt igjen. Jeg har også vurdert å melde meg inn i en fotoklubb bare for å treffe folk. Men nå har jeg ikke tid til det. 

Noen av mine venninner har jeg også truffet på grupper på facebook. Alt fra "Vi som er sinlge i Oslo & Akershus" til "Norges kakebakere" 

Føler du deg alene så meld deg inn i slike grupper. Og SNAKK! Du vil ikke få et sosialt liv om du ikke selv tar kontakt. 

Og ikke kom med argumentet at det ikke er alle som har råd til ferie. Jeg vet det. Jeg har vært der selv. Men jeg logget for søren meg ikke av sosiale medier av den grunn. Jeg satt meg ikke ned og sutret heller. Jeg fortalte barna hvordan ståa var og ikke en gang har de klaget. Man må ikke reise til Hawaii eller Italia for å kunne være med på feriedelingen på sosiale medier. Måtehold og enkelhet er i skuddet som aldri før og nå mer enn noensinne er det ok å være annerledes. 

Vi må bare tørre å være det. 

Vi må tørre å si at i år velger vi å være hjemme fordi økonomien ikke strekker til, eller fordi vi skal prioritere annerledes. 

Vi må starte med oss selv. Det blir helt feil å peke på alle andres lykke og derfor argumentere med at vi blir ulykkelige av det.  

Det blir ikke riktig. 

God sommer ❤

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

 

Jenta mi ❤


Hun er rosa slitte joggesko, hun er en blå cheerleaderbag, hun er lyden av trampolinen som knirker og hun er frokosten hver mandag.

Hun er blåbærsmoothie og nystekte boller. Hun er en melding som tikker inn hvor det står: Henter du meg på trening i kveld mamma?

Når jeg snakker om henne så blir jeg varm inni meg og stoltheten er vanskelig å forklare.

En jente! 

Tenk at jeg fikk en jente!

Hun er tonen som klinger falskt, men hun synger for det! Hun er ut av komfortsonen. Hun er en liten lapp på kjøkkenbenken som sier: Jeg elsker deg, mamma.

Hun er: Kan vi dra på kino? 

Hun er plutselig blitt stor og hun er snart ungdomsskole og karakterer. Hun er den som aldri klarer å stoppe og le. Hun er araber flikk salto med skru og hun er: se på meg, mamma! 

Hun er hånden som ikke er så liten mer, men som enda søker min når dagene blir tøffe.

Hun er kjolen min som enda heldigvis ikke passer og hun er høye heler som er altfor store. Hun er godteristopp i et halvt år og en snap som sier: Nå har du gått for langt, mamma!

Hun er heliumballonger og bløtkake med lys. 

Hun er en melding på whatsapp hvor det står: Jeg skal klare det, mamma, og hun er varmen som sprer seg i hjertet mitt når jeg ser hun klarte det hun bestemte seg for. Hun er en ryddig stue på en fredagskveld. Hun er en pute sydd på skolen som minner meg om henne når hun ikke er her. 

Hun er en sterk mening og hun er høyre når alle andre er venstre. Hun er meningen ingen tør å si høyt og veien ingen andre går. 

Hun er pusteproblemer og hjertet i halsen på konkurransedager mens jeg er publikum som heier. Hun er shoppingturer og spakvelder med agurk på øynene. 

Hun er ferdig pakket kofferter og et ryddig klesskap. Hun er den fine samtalen i bilen på vei hjem fra trening og hun er en motiverende spilleliste på Spotify.

Hun er lange joggeturer og spensttreninger helt alene. Hun er en liten bok med store mål og hun er drømmen om et elitelag i Tigers. Hun er en dør som smeller og hun er rettferdigheten som seirer når gutta hjemme tar for stor plass.

Hun er langt lyst hår og fletting når det egentlig ikke er tid. Hun er et slengkyss fra gata mens hun haster for å komme tidsnok på skolen og hun er tårene langs kinnet mitt når jeg tenker på hvor fort tiden går.

For hver dag som går blir hun bare mer.

Tenk at jeg fikk en jente!

Ha en nydelig dag ❤

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no
 

Full panikk: 2000 mennesker på en fjelltopp!Jeg elsker å gå opp på Øyfjellet når jeg er hjemme i Mosjøen. Det er en litt tung og krevende tur, opp det som kalles Skaret, men det er veldig god trening for rumpe og lår. Man kan gå opp på fjellet via Øydalen men det tar lengre tid og du får ikke den nydelige utsikten du får opp "trångskaret"

I år har sherpaer begynt å lage trapp og om 2 år skal man kunne gå helt opp via en fin og bred trapp. Den var ferdig et lite stykke opp og det kommer til å bli en helt fantastisk turistmagnet. Jeg lover dere! 

Og det er her panikken slår inn. Men mer om det senere i innlegget. 

Det skulle altså være konsert på toppen. Hvem i svarte lager konsert på toppen av et fjell liksom? Joda, det gjør de i Mosjøen. Haha arrangøren hadde håpet på 500 stykker, men med strålende sol og bra markedsføring så gikk vi altså i KØ opp fjellet. Det var det sykeste jeg noensinne har opplevd i Mosjøen. Jeg lover dere. 2000 mennesker opp en sinnsyk bratt fjellvegg, hvor man faktisk må klatre og holde seg fast i tau på noen steder. 

Jeg møtte barndomsvenninner, barna til barndomsvenner og foreldre til folk jeg har gått på skole med. Gamle lærere, ordføreren, små barn ned i 4-5 års alderen. Helt vilt. Møtte til og med en tindermatch og han jeg fikk mitt første kyss av :P Masse fnising og fjasing på vei opp. 

Min venninne Mona ledet vår gruppe an og jeg holdt seriøst på å dævve på vei opp. Hun hadde et tempo som jeg ikke klarte å henge med på. 

Men vi klarte det! På litt over en og en halv time var vi oppe og fikk nyte utsikten. 

Men det som skjedde den dagen var helt utrolig.

Den panikken som bredte seg utover fjellene der. 

For å kunne forstå hva jeg snakker om må jeg bare fortelle dere litt om historien fra Mosjøen. For nesten alle i Mosjøen har folk fra Mo i rana i vranghalsen. Det er medfødt og vi klarer ikke kvitte oss med det. Og det blir jo ikke bedre når de prøver å få lagt ned vår flyplass til fordel for en storflyplass på eget sted. Altså vi snakker meget spisse albuer her. 

Selv har jeg ikke opplevd så mye av hatet mot moværingene annet enn da vi spilte håndball mot dem og ofte ikke klarte å vinne. Vi klarte ikke forstå hvorfor vi alltid vant mot dem i cuper men aldri i serien? Hvordan forklarer man det liksom? Men for noen år siden fikk vi vite sannheten. I serien søkte de dispensasjon for å kunne ta med eldre spillere på kamp slik at de skulle vinne. Haha visste jo ikke vi da. Så når vi fikk vite det så fikk vi også hele Selfors-gjengen i vrangstrupen, selv etter 20 år liksom. So much for fair play. 

Så da denne konserten viste seg å være en folkevandring ut av dimensjoner og det ble twitret om det, delt flere tusen ganger på Instagram og det kom på NRK, begynte panikken å bre seg nordover mot Mo i rana.  Bandet som ble flydd inn fra New York hadde aldri vært med på lignende og delte selvsagt videoer og bilder i egne kanaler slik at verdens største artister begynte å lure hva som virkelig skjedde i lille Mosjøen. Konserten neste år kommer til å bli enda større, jeg lover dere!

Slik fikk jo også Moværingene nyss i det og tenkte jo som sant er at nå kommer turistene til å stime til Mosjøen som aldri før. For det som skjer i Mosjøen og på det fjellet vil jo ALLE være med på! Og med så mange folk som besøker Mosjøen i stedet for Mo i rana, så spøker det jo selvsagt for den storflyplassen de fantaserer om. 

Så nå er det altså full panikk på Helgeland. Arrangørene i Mosjøen nyter jo selvsagt suksessen, mens de på Mo er fra seg av angst for de har jo ikke noe fjell de kan gjøre lignende på!

Som byjente fra Mosjøen digger jeg at det ble en så vanvittig stor suksess. 

Sjekk stemningen da!
Mona og meg ❤
Altså: Et internasjonalt stjernelag av musikere, 11-mannsbandet Funk Disease med de amerikanske artistene Freedom Bremner, Tiffany Wilson og Vivian Sessoms. Det tre sistnevnte har opptrådt sammen med Michael Jackson, Stevie Wonder, Cher, Pink og Christina Aguilera bare for å nevne noen.


Nede i Mosjøen finner du den fineste gata i Norge: Sjøgata ❤

Den er fylt med masse gode kafeer og herlige butikker. Dessverre stopper servicen og vennligheten hos Umami, men sånn er det jo alltid. Man kan ikke få like god service eller opplevelser overalt. Så er du i Mosjøen bør du finne deg et sted mellom Umami og Gilles. Det er litt kjipt at man ikke kan skryte av det som egentlig burde vært Mosjøen stolthet, nemlig hotellet, men det kan jeg bare ikke. Mulig det kommer et eget innlegg om akkurat det men jeg liker best å snakke om det som er bra så det skal jeg definitivt dele i et eget innlegg, for jeg har testet ut alle kaker på de fleste stedene mens jeg var hjemme. 

Så er du i Mosjøen så bør du både spise hos Umami, Barthbryggo, Vikgården eller Gilles ❤

Men mer om dette i et innlegg senere!

Er du glad i å fotografere så er Sjøgata magisk ❤

Håper dere får en herlig dag! 

Gode klemmer ❤

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no 

Slik blir jeg inspirert i ferien:

Annonse

Det er ufattelig deilig å være på ferie hos mamma og pappa. 

Å være nordpå er 100% avslapping og jeg merker at jeg senker skuldrene helt i det øyeblikket jeg kommer inn ytterdøra hos mamma. 

Når jeg har ferie liker jeg å oppdatere meg på trender og nye ting. Jeg liker å lese og jeg liker å ha mye å velge i. Så rett før ferien lastet jeg ned appen Flipp

Hva er Flipp?

Flipp er en app du laster ned og som gir tilgang til over 50 forskjellige blader og tegneserier. Du kan lese Det nye, Shape Up eller feks Boligdrøm. Mine favoritter er Maison Mat & Vin og Shape Up. 

Du kan se alle bladene HER

TILBUD

Nå kan du prøve Flipp GRATIS i 30 dager! Deretter får dere som følger meg en spesialpris på kr. 99.-/mnd ( ordinærpris kr. 129.- ) Hvis du allerede abbonerer på en av Egmont Publishing sine blader blir prisen kun kr. 49.-/mnd

Slik gjør du:

 1. Registrer deg på Flipp.no
 2. Last ned appen Flipp
 3. Logg deg inn og les i vei :)

Jeg har blitt fristet til å lage ananas med sjokolade. Mamma er med og vi planlegger noe skikkelig godt i morgen kveld. Det fine med Flipp er at det kan brukes av hele familien. Altså du kan være logget på fem enheter (mobil eller nettbrett) samtidig på ett abonnement.

For oss er jo dette perfekt. Jeg har det både på mobil og på Ipad, mens Sven også har det på sitt nettbrett.

Du kan laste ned blader og lese dem når du er offline. Dette er perfekt for når du er på ferie eller reiser med barn. I fjor satt vi i bilen i 17 timer for å kjøre helt nordover og da var det lykke å ha Flipp.  Det er utrolig deilig å ligge rett ut og slappe av!

Litt mamma og Sven tid er heller ikke å forakte ❤
For å få tilbudet på Flipp klikk deg inn på DENNE LINKEN!

Ha en strålende søndag ❤
 

Home Sweet Home ❤I dag reiser jeg hjem igjen. Etter 5 herlige dager hjemme i Mosjøen. 

Fotokamera har vært med på de aller fleste turer, utenom festen i går. Da hadde jeg nesten ikke engang mobilen i hånda. Men jeg har tatt noen utrolig nydelige bilder som jeg skal bruke tid på å redigere i flyet på vei nedover til Oslo.

Det har vært så utrolig deilig å komme hjem. 

Mosjøen.

Jeg tror ikke det finnes en by hvor det er så mye sladder. Men det er jo også det som opptar oss alle, er det ikke? Hva har nabokjærringa gjort nå? Eller stakkars hun som ble alene med 3 barn? Har dere hørt om han som holdt på med kollegaen sin mens kona lå på sykehuset? Eller hun som bare må stikke nesa si opp i andres saker hele tiden? 

Ja, sånn er det her. Det sladres om alt. Også om meg. 

Gud er du singel? Trodde du holdt på med en som het Espen Hilton jeg. Haha. Skravla går og jeg må dessverre skuffe dere som tror jeg har fått meg en kjæreste i Espen. Han liker gutter ❤ Han er en goood venn og kollega. 

Lever du virkelig et kjendisliv? Haha jeg vet ikke hvor mange som har spurt meg om livet mitt og hvordan det er å ha tv så tett på? Jeg må også dessverre skuffe dere der, livet mitt er nok akkurat som deres. Bare innimellom så får jeg noen muligheter til vanvittig gøye ting, akkurat som alle andre. Noen reiser, noen drar på konserter osv. Det gjør jeg også. 

Koser jeg meg? JA, det gjør jeg. Jeg elsker det livet jeg har. Skulle gjerne hatt en å dele fine opplevelser med, men det må komme når tiden er riktig. 

Jeg elsker litt sladder. Også når det sladres om meg. Det gjør ikke noe. Men det er forskjell på litt snakk og ondskapsfull baksnakk. Har du hørt hva Anne Brith har gjort eller sagt nå? Haha, selvsagt må det bare snakkes om. 

Men det er lov å tenke seg om. Det er lov å la sladder forbli det det faktisk er. 

Så fokusere på sitt eget liv. 

Nå har jeg fått en god dose med Mosjøen. Jeg har møtt utrolig mange søte og hyggelige mennesker. Jeg må si jeg er overrasket over hvor mange unge og flotte jenter det er i denne byen som følger meg. DIGGER DERE! Heier også på dere! Døtrene til mine venninner fra da jeg var lita møtte jeg nå ute på byen. Hvor funny er ikke det. Stakkars han som prøvde å bli kjent med meg i går kveld, han måtte stoppe opp nokså mange ganger fordi jeg måtte ta selfies med dere ❤

Han sa etter en time: Jeg skjønner at du kanskje er litt kjent i Mosjøen? ❤

Byfesten var magisk og det var turen opp til Varden også. Neste år har jeg invitert med Espen ❤ Om jeg ikke til den tid har giftet meg da. Man vet aldri :P Jeg har annonsert til min søster at om jeg treffer drømmemannen så gifter jeg meg. Sånn nå kan alle sladre om det litt :P 

Mange spurte etter antrekket mitt i går og før jeg dro opp tok Anette noen bilder av meg. 

Skjørtet er fra H&M og jeg elsker det. Er limited edition så tror ikke alle butikker har det men det er kjøpt i år :) 

Håper dere får en nydelig søndag ❤

Følg med her på bloggen kommende uke for fra nå skjer det ting! 

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

Foto: Anette Eilertsen

Helt UTROLIG salve!

AnnonseJeg baker jo en god del og det er nokså ofte at jeg faktisk brenner meg på ovnen eller noe annet. Jeg glemmer feks alltid å ta ut rist og ting som står inni ovnen og finner alltid ut dette etter ovnen har stått på en stund. SÅ skal jeg liksom bare skynde meg å ta ut alt for å steke kaken eller bollene jeg har laget og så brenner jeg meg. 

Jeg har hatt salven UTROLIG Universalsalve i hus i noen uker nå og testet den ut på både brannsår og myggbitt. Den lindret i begge tilfeller. 

Jeg har hørt mye om denne salven fra bekjente før jeg testet den ut og jeg er glad for at vi nå har et par krukker her hjemme. Det blir som et miniapotek alle foreldre bør ha i tilfelle krise. 

Jeg smurte altså på salven etter jeg brant meg og den funket nokså fort. 

Jeg har også smurt salven på myggstikk, skrubbsår og på en fot som hadde kommet bort i brennesle. Barna ble stille rett etterpå. 
Jeg klarte altså å løfte rista rett opp i taket på ovnen og brenne meg. 
Jeg smurte et nokså tykt lag på. 


Mens jeg ventet fant jeg ut at jeg skulle spise en donut :P 


Produktet er så universalt og kan brukes til mye. Her er noe som salven anbefales for:

 • insektstikk
 • brennesle stikk
 • kløe
 • solbrenthet og soleksem
 • gnagsår
 • skrubbsår
 • småsår
 • tørre lepper
 • brennmanet "stikk"
 • tørre hæler og mye mer!
   

Dette er en god investering til skapet på badet og perfektå ha med på ferie. Jeg skulle hatt denne salven i fjor da jeg landet med rumpa rett oppå en brennmanet. 
Dette er en MÅ HA salve, særlig for oss med barn nå på sommeren. 

Nå er det et tilbud på en pakke. To krukker. En større til å ha hjemme og en til å ha i veska.

Bestiller du denne nå, er du godt forberedt til sommeren!

De har superrask levering :)
les mer informasjon på www.utroligsalven.no

Lik Utroligsalven på facebook.

Going home ❤

Hjem!

Det har alltid vært et litt vanskelig ord for meg. 

En av grunnene er nok at jeg har bodd store deler av mitt voksne liv i et annet land og følte raskt at Nederland var "hjem". Men mange mener jo at Mosjøen er "hjem" for meg. Men det ikke mange vet er at jeg bodde mine første år her på Sørumsand. Så dette er like mye hjemme for meg. Særlig nå, når barna har det så bra her.

Hjem til Mosjøen har alltid vært litt vanskelig. 

Særlig siden jeg dro derfra for 8 år siden. Det var ikke noe jeg ønsket sterkt å gjøre. Å flytte fra Mosjøen. men det måtte bli slik. Derfor har det alltid vært litt ekstra sårt å reise hjem. Men for hvert år blir det litt mindre sårt. 

I år gleder jeg meg faktisk litt. 

Jeg var jo på reise i forrige uke også. Og da var det hjertet som følte at det kom "hjem". Herregud, at noen få uker kan forandre en persons liv såpass mye. Tromsø er så vakkert... på så mange måter ❤

Men hva er "hjem"?

Home is where the heart is, sies det jo. Og da vet jeg i alle fall hvor jeg burde være akkurat nå! Men hjemme er også der familien er, barndomsminner som ikke bør viskes ut, gaten jeg fikk mitt første kyss i, huset der han jeg likte i 7. klasse bodde, idrettshallen som var mitt andre hjem, fjellet jeg forbannet og elsket, Sjøgata der vi gjemte hjemmebrenten vi hadde stjålet fra pappa, den rotne stigen på det gamle huset vi brukte å klatre inn på soverommet til mamma og pappa da vi glemte husnøkkel, parken jeg feiret russetiden i, gutten jeg trodde jeg elsket men som i dag er gift og har 3 barn.

Minner.

Masse fine minner jeg har glemt. 

Herregud, i sikkert 2 år sto vi utenfor det som dengang var Rica og ventet til vi ble 18 år og fikk komme inn. Min første kjæreste som pappa hatet. Jeg tror han feiret stort da jeg kom hjem og sa det var slutt. 

Jeg husker den jævlige "mobakken", der jeg fikk mitt aller første møte med ambulansen. En venninne bestemte seg for å sette seg på sykkelen og det gikk litt vel fort nedover gitt. All galskapen vi gjorde. Pøbelstreker ja. Vi skulle bare gjort så mye, mye mer. 

Det finnes masse gode minner fra før den vonde tiden. Og det er de jeg skal ta frem nå og huske på. Jeg skal ta dere med. Men ikke på snap denne gangen, tror jeg. Jeg tror jeg skal logge av snap frem til jeg er tilbake. 

Dere skal få se hjembyen min gjennom mine egne øyne. 

Snakkes senere ❤

PS. Hva er egentlig hjem for deg? 

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no


 

De vanskelige valgene ❤Noen ganger kjenner man bare at man må skjære gjennom og ta en avgjørelse. 

Jeg er nokså kjapp på å ta slike avgjørelser og følger som regel magefølelsen min. 

Jeg er laget slik at om jeg får en dårlig følelse på noen valg, noen mennesker eller generelt i situasjoner så går jeg nesten aldri mer enn 1-2 dager og grubler på det. Om jeg da etter 1-2 dager ser meg i speilet på morgenen og kjenner at, nei, dette er ikke riktig, så skjærer jeg gjennom. 

Steve Jobs sa: 

I have looked in the mirror every morning and asked myself: "If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today?" And whenever the answer has been "No" for too many days in a row, I know I need to change something.?

De fleste ganger er jo det vondt. For hjertet vil ofte noe annet enn det fornuften vil. Men man skal ikke kimse med en magefølelse som sier at noe skurrer. 

Dette lærte jeg utrolig mye om i tiden jeg bodde og jobbet  i Nederland. Særlig det med hvordan du bruker tiden din. Og det å gruble over ting i livet. 

Jeg har ikke snakket så mye om Gud her på bloggen men jeg tror at det finnes en Gud. Og jeg så en quote i går som virkelig slo meg: If God doesn´t give you what you want, it isn´t what you need. 

Kanskje bare noe å trøste seg med i en vanskelig situasjon men jeg tror på at når ting er riktig så vil alle biter falle på plass. Og om noe ikke er riktig så kan man ikke påvirke det. Ting skjer når tiden er riktig. Så må man bare ta noen vanskelige valg innimellom. 

Jeg husker så godt en situasjon jeg var i i fjor sommer. Rett før ferien følte jeg på meg at jeg skulle gå ut av situasjonen og trekke meg unna det hele. Men jeg lyttet ikke til den magefølelsen. Jeg bare ignorerte det. Det som skjedde var at jeg brukte 6 måneder av mitt liv på en blindvei. Hadde vanskeligheter med å komme meg videre etter jeg hadde bestemt meg. I det hele og store var det vanvittig dumt at jeg ikke lyttet til det noe inni meg prøvde å si, da det først kom opp. 

Jeg lovet meg selv der og da at om det noen gang skulle skje igjen, så skulle jeg ta avstand. Og det gjorde jeg nå. 

Så får tiden vise om det var en riktig avgjørelse. Det vet man jo aldri. 

Men det er bedre å ta avgjørelser enn å gå å gruble i evigheter. 

Jeg merker at om jeg ikke får tatt avgjørelser sånn og blir stuck i en situasjon så får jeg ikke jobbet skikkelig heller. Derfor har jeg blitt mer fokusert på sånne valg enn det jeg kanskje var før. 

Jeg prøver da også om jeg må ta et valg som gjør vondt, ikke å se tilbake. Det nytter lite å sette seg ned og analysere alt som har skjedd. Da er det bedre å fokusere på de gode tingene som kommer fremover. Og hos meg er det mange av dem. Det nytter liksom ikke å gråte over spilt melk.

Mange av dere har spurt den siste tiden om musikken jeg spiller når jeg trener. Jeg har en liste jeg hører på når jeg baker eller trener. På spotify ligger musikken åpent under lister som heter: annebrith.no BAKING, annebrith.no JA, annebrith.no HAPPY, SAD. LOVE osv. 

Håper dere får en nydelig kveld ❤

Klemmer!

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

Foto: Espen Hilton

 

 

Hårfin ❤

Reklame

Håret mitt og jeg har aldri vært bestevenner :O 

Men de som kjenner meg veldig godt vet at jeg ikke er veldig opptatt av hvordan jeg ser ut. Det er veldig få ganger i livet mitt at jeg har klaget på en frisyre. Det vokser liksom ut igjen, tenker jeg. Men farging er jeg litt mer sær på. Det må liksom passe med tiden man er inne i og så MÅ det være bra. 

Sånn som nå, på sommeren, så liker jeg å ha det litt lysere enn på vinteren.

Og Toofan, frisøren min på Hairport Metro, er med på alt. Eller rettere sagt så er det han som bestemmer haha. I dag sa han at det var på tide å få litt ekstra glans i det. Faktisk så fikk han håret mitt perfekt aller første gangen jeg var innom. Og DET overrasket meg faktisk! For man skal jo egentlig kjenne en person litt før man klarer det. Men helt siden den aller første timen har han fått meg fornøyd. 

I dag ble det litt bølger. Ikke krøller, men bølger. 

Før jeg dro til Toofan og Hairport så var jeg innom Katrine på Lashbar. Veldig godt med litt "metime". Jeg skal jo opp til Mosjøen denne uken så derfor er det godt å vite at både hår, hud og vipper er som det skal. 

Jeg viste frem en topp på snap i dag. Og jeg fikk ikke svart alle på hvor den var fra, men den er altså fra KappAhl for dere som lurer. Den hvite stroppeløse BHen. Buksen og toppen er fra Zara. 

Da jeg var hjemme på Sørumsand var jeg så heldig å få besøk av Mari og Miriam, og sammen dro vi til Bingsfoss. Mari tok bilder mens Miriam tok over snapen min. 

Dette er stedet jeg alltid er og trener. Her løper jeg intervaller, tar jeg mageøvelsene mine og de forferdelige rumpeøvelsene mine. Jeg tilbringer mye tid her ved stranda. Her finner jeg inspirasjon eller bare trøst når jeg er lei meg. Utrolig hva denne stranda og jeg har vært gjennom sammen :P 

Jeg jobber også nå med et innlegg med svar på veldig mange rare spørsmål dere har. Det er helt utrolig hva jeg blir spurt om innimellom. Men spør man aldri får man heller ikke svar så spør meg gjerne om du lurer på noe. 

Den letteste måten å få kontakt med meg på om det haster er på snap: annebrith.no

Ellers håper jeg dere får en finfin mandag kveld ❤

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no


Toofan og Hairport kan nås via: 67 90 88 22

Vortefri - Behandlingen ga resultater!

Annonse

Vi har lært oss en god del om vorter her hjemme de siste ukene. 

Den aller første behandlingen er nå over og vi har startet på runde nummer 2. 

Før vi startet med behandlingen Vortefri Freeze visste jeg ikke at det var en vorte som liksom var "hovedvorten" og som er alt det hele liksom starter med. Det er jo nokså logisk da men det er også som regel den vorten som er "verst" å få bukt med. 

Vi har telt antall og det er 4 stykker som er borte etter første behandling. Det er 4-5 stykker igjen og vi har nå tatt andre behandling og håper at alt er borte over sommeren. 

Hva er Vortefri Freeze?

Vortefri Freeze er et fryseprodukt til hjemmebehandling. Det vil si at du selv behandler vortene hjemme. Ofte forsvinner vortene etter bare én behandling men noen ganger trenger man flere behandlinger slik som hos oss. 

Hva skjer?

Du fryser altså vorten med en gass som holder -80 grader, og dermed når man de dypeste lagene av vorten. Det er nettopp denne kalde gassen som gjør VorteFri Freeze så unikt og effektivt, samt at temperaturen holder seg stabilt lav gjennom hele behandlingstiden.  

VorteFri Freeze er en rask og enkel behandling som er godkjent til behandling av vorter på hender, armer og føtter. Produktet er godkjent til barn fra 4 år, men frysebehandlinger kan være ubehagelig og er derfor best egnet til større barn og voksne.Her ser dere den kjølige frostrøyken som siver ut av tuppen på beholderen:

Slik gjøres det:

1. Drei den hvite delen en hel omgang i pilens retning. Nå er Vortefri Freeze aktivert.

2. Plasser Vortefri Freeze på et jevnt underlag og trykk ned beholderen i KUN 2 sekunder. 

3. Ta av lokket. Nå ser du frostrøyk. Hvis du ikke ser frostrøyk, må du gjenta prosessen i punkt 2. 

4. Press tuppen av Vortefri Freeze hardt mot vorten. Den skal holdes slik i 15 sekunder på hender og 40 sekunder på føtter. Dette kan være litt ubehagelig, men hold ut!

5. Sett på korken og oppbevar VorteFri Freeze i kjøleskapet frem til neste behandling. 
Det skal sies at selv om ikke alle vortene forsvant så ble de største betydelig mindre i størrelser og fire forsvant helt. Vi har trua på at vortene er borte om noen uker.

Vortene på lillefinger og ringfinger er borte. 

Snart vortefri! Jippi!

Du får kjøpt VorteFri Freeze på alle apotek.

Les mer om Vortefri Freeze via denne linken. 

NEW IN - Must haves!


Før jeg reiste til Tromsø, spurte jeg dere på snap hvor dere mente jeg burde dra. Det var mange gode forslag dere kom med og skulle jeg dratt innom alt dere anbefalte hadde jeg absolutt ikke gjort noe annet enn å være ute på vift, men det var en butikk/cafe menge mente jeg skulle besøke og det var Bryggejentene. 

Ettersom vi fikk litt ekstra tid dagen jeg skulle dra spurte jeg han jeg besøkte om han hadde lyst til å bli med ut dit. Det ble en lang kjøretur for å si det slik for plutselig var vi på steder han bare ville vise meg. Så utrolig koselig og fint altså. Men turen gikk også innom Bryggejentene. Jeg tok noen bilder der som jeg skal dele med dere i morgen. 

Tromsø er så vakkert ❤

Jeg håper at det ikke blir lenge til jeg reiser tilbake ❤

Jeg klarer da ikke å gå ut av en butikk uten å kjøpe noe og jeg hadde ikke tenkt å lage et helt eget innlegg om dette, men da jeg snappet hva jeg hadde kjøpt skjønte jeg at flere ville vite hvor jeg hadde kjøpt det og hvilket merke det var.

Begge settene er fra Bloomingville og den ene heter måleskjeer og finnes faktisk etter et raskt googlesøk hos Ellos 

Silsettet også :P Jeg er i alle fall veldig fornøyd og koser meg allerede med baking.

Vel, akkurat i kveld blir det ikke så mye baking, men mer en tur til Oslo og Espen. Vi skal ta noen intervalløkter oppi Holmenkollen. Det tipper jeg blir svettefest. 

Håper dere har en nydelig søndag. Og titter innom her om litt. 

Gode klemmer ❤

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no
 

Singel & lykkelig ♥

Å være singel har vært utrolig godt for meg. Å legge bort alt av dating var en veldig riktig avgjørelse jeg tok rett etter jul. 

Men det er mange som mener at man ikke kan være lykkelig som singel. Man må liksom ha en kjæreste. For noe tull. Men det stemmer faktisk, for jeg møter slike mennesker nokså ofte. Har du ingen mann, vil du ikke ha kjæreste? 

Selvfølgelig er det noe inni meg som ønsker å ha noen i livet mitt, men ikke til enhver pris. 

Derfor var det viktig for meg å bruke tiden min godt. Dette halve året har gjort meg så utrolig bra. Jeg har klart å finne gleden i meg selv. Finne litt tilbake til den gladjenta jeg var før jeg gikk inn i et langt forhold og fikk barn. 

Selvsagt har jeg flørtet med menn som på en eller annen måte har krysset min vei, men det har ikke vært noe inni meg som har følt at jeg ville bruke tid på vedkommende.

Helt til nå, men det er et helt annet innlegg som må komme senere :P 

Det å bruke tid på selv selv, pleie seg selv, trene, jobbe og sette krav til andre, det har gjort meg til en mye sterkere person. Jeg har begynt å se nokså klart for meg hvordan en fremtidig kjæreste må være for å passe inn her med meg og med oss. 

Jeg har blitt mye tydeligere i hva jeg ønsker, jeg har blitt tydeligere i min kommunikasjon og ved å sette krav har jeg også styrket selvfølelsen min. Man må være tilfreds i egen situasjon før man kaster seg ut i noe med en ny. Dette tror jeg er helt essensielt for at et eventuelt fremtidig forhold skal fungere. 

Man må ha lagt alt bak seg. 

Det var nokså vittig egentlig i april eller mai mener jeg det var. Jo flere dater jeg sa nei til, jo mer attraktiv følte jeg at jeg ble. Det var en uke i april jeg fikk hele 14 invitasjoner til middager. Hva er greia? 

Disse månedene har jeg også vært ekstremt fokusert. For det er jo ikke å stikke under en stol at når man feks forelsker seg så blir man alt annet enn fokusert. Derfor har jeg disse siste månedene hatt fokus på jobb, meg selv og barna. Intet mer. Dette har stått øverst på listen. Dette har jeg også holdt meg til. Hver eneste dag. 

Det er utrolig rart men i disse månedene som singel og lykkelig har jeg også veldig ofte fått spørsmål om jeg er forelsket. Selv om jeg ikke har datet en eneste person så har tilbakemeldinger fra dere som følger meg vært: Så utrolig bra du ser ut, du stråler. Aldri før har jeg blitt spurt så ofte om det var en mann inni bildet som de siste par månedene. 

Man kan altså ikke være singel og lykkelig. 

Er man singel og stråler så tror alle med en gang at man faktisk har møtt en mann. Hehe, jaja de om det. Men jeg kan bare anbefale denne oppskriften til alle andre single jenter der ute. Ta en pause fra dating, ta en pause fra menn. Si nei takk til alle invitasjoner. Det vil styrke deg som menneske på mange måter. 

Vær singel og lykkelig!

Slik som jeg har vært. 

Nå føler jeg meg nemlig veldig klar for å bli enda mer lykkelig ❤

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no


Dette gjør jeg når barna er borte :OEndelig lørdag dere! 

I dag bestemte jeg meg for at jeg skulle sove lenge. Det har vært noen hektiske dager siden barna dro og i år blir det en kortere ferie enn det har vært tidligere.

Når barna er borte passer jeg på å gjøre ting jeg normalt ikke får gjort når de er hjemme. Og jeg gjør dem med god samvittighet.

Jeg har måtte le litt av meg selv den siste uken for hjemme så er det faktisk Annika som er den som rydder mest, og når hun ikke er her så blir det ikke så ryddig som det er når hun er tilstede. Annika er også den av oss som alltid vet hvor ting ligger så når hun ikke er her hjemme så er det faktisk slik at jeg innimellom må ringe henne for å høre om hun har sett noe jeg har lagt bort :P

Her er 10 ting jeg absolutt nyter uten barna:

 1. Jeg lager nesten ikke middag. Når barna er borte så nyter jeg å bare kjøpe Fjordland eller noe annet ferdigmat.
 2. Jeg jobber i timesvis i strekk. Er jeg alene kan jeg sitte i timer med et prosjekt og bare jobbe og jobbe på. Helt uten pause og ingen som roper mamma eller bryter inn og skal kjøres på trening :P
 3. Jeg sover lengre. Altså, barnas klokke er fremdeles noe tidligere ute enn min egen så når de er borte så setter jeg aldri alarmen på. Er det noe jeg bare elsker så er det å våkne av meg selv. Det blir aldri senere enn klokken åtte uansett haha.
 4. Jeg dusjer og går på do uten å låse døra og ofte står den helt åpen. Dere som har barn vet nok at man normalt aldri får fred uansett på badet med barn i hus men når mine er borte så står døra vid åpen.
 5. Jeg spiser godteri hver dag. Jeg vet det ikke er bra men når barna er hjemme så holder vi oss selvsagt til lørdager. Så når de ikke er der er det lørdag hele uka haha.
 6. Jeg slår av telefonen på natta. Av en eller annen merkelig grunn så klarer jeg ikek slå av telefonen på natta. Jeg føler at det er viktig at når de er hjemme så må jeg være ?på? om det skjer noe, men når de ikke er der så er ikke det så viktig :PDa slår jeg telefonen helt av og sovner.
 7. Jeg drikker av melkekartongen :P JA, det gjør jeg kun når barna er borte. Haha det er noe helt merkelig med meg og akkurat det. Det var da jeg studerte i Amsterdam at jeg begynte med den uvanen haha. Og jeg vet at mange synes det er helt idiotisk og lite hygienisk å drikke rett fra kartongen men jeg gjør altså det når barna er på ferie haha.
 8. En ting jeg elsker og som jeg faktisk ALDRI får tid til når barna er hjemme er å stryke klær. Så når barna er borte vasker jeg ofte gjennom hele klesskapet deres og så stryker jeg alt av klær. Jeg stryker trusene, skjortene og alt annet. Eneste jeg ikek stryker er sokker haha. Ja, jeg vet jeg er merlelig men jeg kan virkelig nyte å stå en hel kveld bare å stryke klær. Særlig sengetrekk blir strøket og brettet pent. Og når barna ikke er hjemme så blir det liggende pent i neon dager i skapet også :0
 9. Når barna er på ferie så sier jeg også lettere ja til en date. Haha, jeg husker da vi begynte å filme til bloggerne i fjor, da sa jeg på kamera at jeg aldri kom til å finne meg noen fordi jeg kun hadde tid til å date i feriene haha. Det er sånn ca 4 ganger i året. Det er nok grunnen til at jeg enda er singel :O Hvem ønsker kun en feriedate liksom?
 10. Når barna er borte så blir det også mer til til festligheter med venninner. Jeg drikker lite alkohol når jeg har barna og ansvaret for dem. Den siste festen hvor jeg virkelig skeiet ut var jo i vinterferien sammen med Espen. Denne ferien blir det faktisk ikke veldig store utskeielser, rett og slett fordi jeg har mye jobb. Men i ferier nyter jeg mer en fest enn jeg gjør når barna er her. Da slapper jeg naturligvis også lettere av.

Jeg vet at jeg helt sikkert nå kommer til å få pes fra noen sure folk som mener at jeg ikke skal si at jeg nyter noe uten barna og at barna kan få varige men å vite at mamma faktisk har det bra uten dem også. Og kanskje til tider litt bedre. Men jeg er såpass trygg på at mine små vet at de har en mamma som setter dem først om det virkelig skulle gjelde.

Å lese en bok på sengekanten er faktisk også fast rutine både hver morgen og kveld. 

På  morningen blir det ofte en bakebok og på kvelden en motivasjonsbok. Jeg prøver alltid å legge meg med et positivt sinn. 

I dag skal jeg faktisk titte på et hus :O 

Mer om det siden!

Toppen min er fra H&M. Utrolig mange som spurte da jeg snappet den. Den er av bomull og er utrolig pen også under midjen.

Håper lørdagen din blir akkurat slik du ønsker den skal bli!

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no