august 2011

Flower brownies

Flower brownies med glitter @villaperlesukker


Disse flower brownies får garantert gjestene dine til å heve øyenbrynene!


Det finnes faktisk ingen grenser for hva du kan lage med kaker, sjokolade og sukkerpasta. Sjokoladekaker og sukkerpasta er en perfekt kombinasjon og med litt syrlig syltetøy eller enda bedre en fersk laget coulis så blir du dronning på kjøkkenet, om du ikke allerede er det ;)


Flower brownies lages på samme måte som jeg laget mine glitrende hjertebrownies.


Du trenger:

  • Brownies

  • Sukkerpasta fra @villaperlesukker eller lage selv

  • Glitter fra @villaperlesukker eller annet spiselig glitter

  • Blomsterform.


Start med å forberede din browniesbunn godt. Hvis du gjør denne jobben fokusert så vil resultatet bli mye bedre. Bunnen legges med den ujevne oversiden opp og så skjærer du av all overflødig brownies slik at hele bunnen er like tykk. Jeg bruker tykkelse på 1 cm. Dette gjør det lettere å stikke ut former :)

Legg bringebærsyltetøy eller annet "lim" oppå browniesen.

Flowerbrownies @villaperlesukker



Kjevle ut sukkerpasta i ønsket farge og trykk ut med samme form og legg dette oppå.

Blått glitter @villaperlesukker



Snu browniesen på hodet i glitteret eller pensle på det du vil ha.

Lag forskjellige farger for slikkelig flower power ;)

I love glitter & glam!



Server herlighetene.

Har du sett på maken?



Glitterbrownies blir fort populære hos småjenter og ditt bakverk kan fort bli en snakkis om du hiver deg på denne glittertrenden!

Uansett gøy å gjøre en gang i blandt når det er skikkelig fest!

Fornøyd prøvesmaker Arvid Næss.



Nå har jeg et lite opprop til dere:

Jeg vil vokse på facebook.

  1. Liker du ennå ikke siden min på facebook? Trykk liker NÅ! Og hjelp meg på veien fra hobby til egen bedrift!

  2. Kanskje har du mange bakeglade venninner som ennå ikke vet om meg: Del siden min på veggen din.


Legg igjen en kommentar i feltet under her om du liker siden min på facebook og om du har delt den på veggen din. Jeg trekker ut en heldig vinner som får tilsendt glitter @villaperlesukker i posten :)

Oppdatering: Jeg har nå trukket en vinner. Vinneren ble Guro. Du får glitter i posten :)

Ønsker dere alle en fantastisk helg!

English rose cupcakes

English rose cupcakes @villaperlesukker



Jeg må si det ærlig: Jeg er ingen tilhenger av masse krem oppå en muffin. Det blir rett og slett for mye.

Flytende fondant er en herlig avveksling om du vil pynte din vaniljemuffin litt annerledes enn hva nabokona gjør;)

Du kan selvfølgelig lage flytende fondant selv eller så kan du kjøpe flytende fondant @villaperlesukker.

For å lage disse trenger du:

  • vaniljemuffins fylt med bringebær

  • flytende fondant @villaperlesukker eller du kan lage selv

  • sukkerpasta i farger som passer til


En detaljert beskrivelse av blomstene finner du her.

I dag fikk 8 spreke damer fra Halden teste ut produkter @villaperlesukker og tilbakemeldingene var strålende. Det var så strålende at noen produkter er utsolgt :( Veldig beklagelig for alle som vil kjøpe men sånn er det!

Neste uke kommer det heldigvis påfyll :)

Takk for en flott opplevelse jenter!

Roser blir laget



Alle fikk pynte, smake og teste ut.

Rosa og limegrønn sukkerpasta @villaperlesukker


I dag har jeg også tenkt masse på en venn av meg som går gjennom tunge tider sammen med familien.


Jeg vil derfor avslutte med et lite dikt:



Angels


An angel kissed my tears away today when I was sad


I wasn't feeling quite myself my day had been so bad


I felt a warmth brush by me that quickly dried my tears


A gentle, kind, & loving touch, that seemed to hold me near.


Immediately, I felt so much better & the day seemed brighter too


I guess that's just the way you feel when Angels comforts you.





Varme tanker til en spesiell venn!



Ta vare på hverandre og plei vennskap og kjærlighet!

Til dere flotte damer i Halden vil jeg si: Vi sees snart igjen!

God helg til alle sammen!

Glitrende brownies

Brownies med glitter @villaperlesukker



Glitter & glam! I love it!

Cookies og petit fours får man lov til å pynte med litt ekstra glitter men man skal alltid ha i tankene at det som serveres skal smake godt. Dette glitteret smaker ingenting. Det er det som er så flott.

Inviter venninner på jentekveld. Server glitrende brownies med champagne. En super kombinasjon for oss jenter!

Det er kjempelett å lage slike brownies.

Du trenger:

  • Brownies

  • Sukkerpasta fra @villaperlesukker eller lage selv

  • Glitter fra @villaperlesukker eller annet spiselig glitter

  • Hjerteform


Bak brownies og avkjøl denne helt. Skjær av toppen slik at du får en bunn som er helt lik over hele overflaten. Den skal være 1 cm tykk.

Trykk ut hjerter med en hjerteform:
Hjerteform @villaperlesukker

Kjevle ut sukkerpasta og trykk ut like hjerter.
Sukkerpasta @villaperlesukker

Bruk syltetøy som lim og fest hjertet oppå brownisen:)

Ha glitteret i en skål og legg brownisen på hodet forsiktig oppi slik at litt glitter fester seg på toppen.
Glitter @villaperlesukker

Serveres til brownieselskere :)

Lekre og glitrende!



Enkelt og lett å få til og du høster masse ros både for smak og presentasjon.

Jeg har lyst til å benytte anledningen til å takke alle som har svart på mitt nyhetsbrev. Kjempekoselig med positive tilbakemeldinger. Gleder meg til å treffe alle som har meldt seg på kurs i høst og dere som har meldt dere som prøvekaniner.

Har du lyst til å være med på kurs? Eller har du lyst til å være prøvekanin sammen med 8-10 av dine venninner? Det er ennå ledige plasser. Ta kontakt på post@villaperlesukker.no

Ha en herlig kveld!

Sjokoladecupcakes med sukkerpynt

Cupcakes med sjokoladekrem @villaperlesukker



Jeg prøver å moderer sukkerinntaket mitt for tiden men det er jammen ikke lett. I går hadde jeg sjokoladekrem @villaperlesukker som fristet meg. Jeg fikk testet ut muffinsformer @villaperlesukker. Synes de er kjempeflotte å se på samtidig som de kan brukes til petit fours.

Forresten grunnen til at jeg nesten aldri bruker papirmuffinsformer er at smøret renner gjennom når du steker dem og da kan de bli tørre. Hvem vil vel ha tørre cupcakes? Nei siden jeg var i London og fikk høre fra Peggy Porschen at det var kun former med et aliminiumlag som gjelder så har jeg brukt dette. Innvendig må formen ha en lag med bakepapirform slik at ikke formen fester seg for mye til cupcaken :)

Dagen tips fra meg.

I alle fall. Jeg laget sukkerblomster av Royal Icing. og la disse oppå. Pyntet med litt glitter ble de en suksess.

Kameraet mitt ble i ferien stjålet og jeg har den siste uken måtte lært meg å håndtere et Nikon D300. Ikke enkelt og derfor beklager jeg den litt dårlige bildekvaliteten :(

Ellers kan jeg fortelle dere at det blir shop her på Villa Perlesukker. Når den åpner vet vi enda ikke. I tiden som kommer vil det skje mange forandringer her og jeg gleder meg masse. Derfor kan det frem til Oktober bli litt roligere her. Men når bloggen er oppdatert så er jeg sikker på dere vil bli like entusiast som jeg er nå.

Tilbake til sjokoladecupcakes. Jeg har brukt en god og enkel  oppskrift som jeg alltid får skryt av. Jeg har dyppet dem i sjokoladekrem @villaperlesukker. Om du vil lage en krem selv anbefaler jeg å smelte sjokolade og blande kremfløte i. Du får da en herlig ganache.

Sprøyt ut blomster med tip 104 og la disse tørke over natten.

Blad sprøytes lett på med en bladtipp


Sprøyt støvbærere inni med en rund liten tipp og pynt med blader av grønn icing.




Teatime?


Det er mye mer koselig å servere cupcakes med egenlaget pynt. Royal icing kan brukes til utrolig mye og har du lyst til å lære basisteknikkene så oppfordrer jeg deg til å melde deg på et av mine kurs til høsten.


Kurset basicskills er rettet mot alle som føler de er nybegynnere men som liker å ha noe å strekke seg etter. I løpet av et slikt kurs vil du lære masse og dra hjem med flotte dekorasjoner du kan bruke til egne cupcakes eller kaker.


Mer informasjon om kurs finner du her.


Håper dere alle har det bra og at dere som har skolestart denne uka kommer dere fint gjennom de første skoledagene :)


Selv gleder jeg meg allermest til å dele mine nyheter med dere. Både personlige og de på kakefronten.


Vi sees snart igjen.


Villa Perlesukker flytende fondant

Petit fours dyppet i Villa Perlesukker flytende fondant


Jeg elsker å lage petit fours. De er trendy og ofte blikkfangere på kakebordet.


Det eneste jeg synes er slitsomt med å lage petit fours eller fondant fancies som Peggy Porschen kaller dem er at det er vanskelig å lage en knallgod flytende fondant. Det er mye pes, man burde ha et sukkertermometer og det tar lang tid.


Når man skal lage dette selv fra bunnen av er det pga dette også stor forskjell på sluttresultatet fra gang til gang. Noen ganger får man ikke glansen i fondanten fordi man ikke har kokt sukkeret godt nok :(


Men fra i dag så er det slutt på dette :)


Villa Perlesukker flytende fondant er nå tilgjengelig til salgs. Den selges for kr. 49.- for 500 gram.


500 gram er akkurat nok til en porsjon med 24 cupcakes eller 10-12  petit fours. Hos Villa Perlesukker får du den flytende fondanten i en boks i pulverform. Holdbarheten er 1 år. Det samme gjelder alle de andre spiselige produktene som selges via Villa Perlesukker.


Den er utrolig god på smak og lett å jobbe med.


Har du lyst til å se hvordan du lager petit fours? Klikk deg inn på dette innlegget.


Du kan bruke flytende fondant til kaker, skolebrød, cupcakes og boller. Alt hvor du trenger en glasur som blir skinnende og glatt. Flytende fondant blir ikke hard som royal icing.


Her kan dere se en cupcake dekket med flytende fondant:


Jeg har fått utrolig mange positive tilbakemeldinger fra dere angående produktene. Jeg kan nå røpe at om noen uker vil følgende være tilgjengelig: Sukkerpasta, marsipan, blomsterpasta, flytende fondant, sjokoladekrem, cookiesmiks, glasur til cookies og muffinsformer.


Å glemte nesten det aller viktigste: Mitt eget Villa Perlesukker glitter! wohooo det blir ikke kake uten spiselig glitter som faktisk smaker godt!!! Kjære vene dere hvor skal dette ende :) Dette er da de spiselige produktene. Vi kommer også selvsagt med verktøy og andre fiffige saker. Følg med!


Frem til nettbutikken åpner håper jeg dere som har interesse i produkter sender meg en mail på post[at]villaperlesukker.no.


Villa Perlesukker sukkepasta!

Kake trukket med hvit Villa Perlesukker sukkerpasta


Stolt kan jeg fortelle dere at Villa Perlesukker sin egen sukkerpasta er tilgjengelig for alle i Norge!


I mange måneder har vi jobbet med å teste ulike recepter og vurdert hvordan vi skulle produsere dette. Det som har vært aller viktigst for meg er smaken, smidigheten og hvordan sukkerpastaen reagerer når den har blitt lagt oppå en kake samt holdbarheten og stivhetsgraden.


Etter å ha jobbet med sukkerpasta i flere år og testet ut de aller fleste merkene på markedet fant jeg ut at jeg ville bake med sukkerpasta som var god på smak, luktet godt og var lett å kjevle ut. Jeg er kjempestolt av min egen sukkerpasta og anbefaler den på det varmeste!


Når man baker hver eneste dag blir man etterhvert mer og mer kresen. Særlig etter mine uker hos Samson har smakssansens mine blitt skjerpet!


Jeg har også de siste årene klart sett et skille mellom sukkerpasta for privatmarkedet og sukkerpasta som konditorer bruker. Hvorfor skal ikke vi som baker hjemme få muligheten til å bruke sukkerpasta i like god kvalitet som det konditorene gjør?


En annen grunn til at jeg har valgt å produsere mitt eget merke er at jeg vil ha dette tilgjengelig på alle kurs. Å kunne jobbe med råvarer av ypperste klasse er en fryd og gjør jobben og kursene mye lettere. Når kurset er ferdig kan de som vil kjøpe sukkerpasta med seg hjem.


I vår fikk alle kursdeltagerene være prøvekaniner og jeg kan fortelle dere at det var utrolig gøy å få så mange positive tilbakemeldinger. Jeg har i tiden etter kurset fått mange mail og spørsmål om når sukkerpastaen min var tilgjengelig. Nå er den altså her og ingenting gleder emg mer :)


Min gode venn mesterkonditor David Sponheim sier dette om Villa Perlesukker sin sukkerpasta: Smidig å jobbe med og god på smak!


Sukkerpastaen selges i 1 kg, 500 g og 250 g og den finnes i følgende farger:


Villa Perlesukker sukkerpasta 1 kg hvit, sort, sjokolade, himmelblå, limegrønn, rød, gul, rosa og mosegrønn og koster kr 119.-


Villa Perlesukker sukkerpasta 500 g hvit, sort, sjokolade, himmelblå, limegrønn, rød, gul, rosa og mosegrønn og koster kr 69.-


Villa Perlesukker sukkerpasta 250 g hvit, sort, sjokolade, himmelblå, limegrønn, rød, gul, rosa og mosegrønn og koster kr 49.-


Det vil etterhvert komme en nettbutikk her på siden hvor disse produktene vil ligge men frem til den åpner kan du om du vil kjøpe Villa Perlesukker sin egen sukkerpasta ta kontakt med meg på post[at]villaperlesukker.no.



hits