august 2012

Karamelliserte epler


Årets eples høstes i disse dager og jeg fikk plukke med meg de aller fineste fra svigermors hage! Karamelliserte epler er en deilig og frisk snacks!De gjør seg også nydelig på bordet :)


Jeg tenkte en liten stund på å legge en slik i matpakka til barna men tipper jeg hadde fått lærerne på nakken hehe...


Det går så fort å lage disse at du nesten MÅ prøve!


Du trenger:




  • Epler

  • Kvister

  • 500 g sukker ( eller 1 kg om du vil dyppe de dypere)

  • eventuelt 1,5 dl fløte for å få en mer karamellsmak på eplene.



Slik gjør du:

Skjær trepinner og spiss den ene kanten. Vask dem godt.

Stikk pinnene i eplene slik at de står klare når sukkeret er klart.

Varm sukker i en tykkbunnet kjele til det er helt smeltet og dypp eplene nedi. Når sukkeret er smeltet kan du forsiktig helle i litt fløte. Dette har jeg ikke testet ut men det sies at det gir en enda bere smak!

La sukkeret renne av før du setter ett og ett eple på bakepapir.

NYT!



Akkurat i skrivende stund er jeg på vei til Oslo. I helga skal noen av bloggerne hos Matprat treffes og myldre om videre fremdrift :)


Jeg gleder meg skikkelig.


Jeg håper dere får en fantastisk flott helg.


SMIL!


Twitter cookies


Er du på Twitter? Noen av dere har kanskje prøvd og laget seg en profil der men ikke klart helt å finne dreisen der inne.


Jeg ble med i fjor høst men følte at jeg rett og slett ble nedkjørt av informasjon og klarte ikke helt å fordøye det.


Her er noen tips jeg har fått som har vært til god hjelp:




  • Få deg et skikkelig profilbilde. Mennesker vil se ansiktet ditt og ikke det berømte Twitter-egget.

  • Følg mennesker som har peiling på Twitter. Trine Grung, Astrid Valen-Utvik, Thomas Skavhellen, Thomas Moen eller mitt amerikanske Twitteridol Kim Garst

  • Du trenger ikke si så mye i starten men heng deg på diskusjoner der du har noe å komme med. Jeg diskuterer ikke så mye politikk og religion men mer barn, baking og aktuelle nyheter.

  • Vær hyggelig! Når noen sender en RT på det du har postet er det fint å takke!

  • Søk etter liste og #Hastags som inneholder det DU er engasjert i og prøv å komme deg på listene selv :)

  • Fredag er en spesiell dag. Da sender man #ffnor eller #ff til alle man vil anbefale.


Egenlig handler det kun om god folkeskikk og hvordan man behandler andre mennesker.

I dette innlegget har Thomas Moen skrevet litt om hvordan han bruker Twitter.

TWITTERCOOKIES

Du trenger:

Cookiesdeig:

  • 200 g smør (jeg bruker melange)

  • 200 g sukker (engelsk)

  • 1 egg

  • 400 g mel

  • frø fra en vaniljestang


Miks sukker og smør hvitt. Helst i en mikser med k-element. Ha i egget og miks på lav hastighet. Ha til slutt i mel og frø fra en vaniljestang.

Når deigen klumper seg er den ferdig. Legg den i plastfolie og la den hvile i kjøleskap i minst 1 time.

Kjevle ut deigen 5 mm tykk og trykk ut firkanter. Legg cookiesene på et brett og la brettet ligge i fryseren eller i kjøleskapet i 10-15 min før steking. Da holder de sin fine form og flyter ikke ut

Stek cookiesene på 180 grader i 7-10 minutter. Husk de skal ikke bli brune!


Kjevle ut blå sukkerpasta og stikk ut firkanter med samme utstikker du brukte til å lage cookiesene.


Fest det oppå med litt vann.


Kjelve ut hvit sukkerpasta og skjær ut fuglen fra malen med et lite skjærehjul eller en kniv. Skjærehjulet jeg brukte er MUSTHAVE og kan kjøpes i STARTERKIT.


Legg fuglen pent oppå og fest den med litt vann.


SERVER!



Er de ikke flotte?


Jeg mener bestemt at Social Winter 2013 bør betille disse, pakke de inn i cellofan en for en og gi som giveaway til alle som deltar!


Er du på Twitter? Følg meg da vel så Tvitres vi ;)


Ha en strålende dag!



Bryllupscupcakes


En mer pyntet muffin får du ikke!


Pynter du muffinsen din slik som dette blir det en cupcake! I alle fall om vi skal tro alle bøker om cupcakes som har kommet ut de siste årene. Selv mener jeg bestemt at en muffin og en cupcake kan gjenkjennes på røren. En muffins har en flytende røre og en cupcake har en tykk røre :)


Uansett så fikk jeg forespørsel om å lage bryllupscupcakes i Vintage stil. Det kunne jeg ikke si nei til for det passet meg perfekt og da jeg fikk litt frie tøyler ble de som dette.


BRYLLUP


I et bryllup skal kakene utstråle eksklusivitet og de skal smake fortreffelig. Du må derfor finne frem din aller beste oppskrift når du skal bake til et bryllup. Så burde du finne en måte å tilføye friske bær og jeg gjorde det ved å ha årets bringebær fra Lærdal i mine sjokoladecupcakes.


Når du skal lage cupcakes til et bryllup bør du lage 20 % flere enn det du trenger og pynte alle. Når du er ferdig så plukker du ut de aller beste og leverer disse til fornøyd brud eller brudgom.


SJOKOLADECUPCAKE

  • 150 g smør

  • 3 store egg ( 4 små)

  • 7 dl sukker

  • 1,5 dl kakao

  • 7 dl hvetemel

  • 3 ts bakepulver

  • 2 ts vaniljeessens

  • 4 dl lettrømme

  • 3/4 dl melk


Slik gjør du:

  1. Smelt smør i en kjele og avkjøl.

  2. Skille eggene og bland sukker, eggeplommer og halvparten av det smeltede smøret.

  3. Rør ut kakaoen i resten av smøret og bland dette inn i røren.

  4. Rør deretter inn rømme og vaniljeessens. Bruk stålvisp for å få det jevnt.

  5. Sikt hvetemel og bakepulver og ha det tørre i deigen sammen med melken og balnd til en klumpfri deig.

  6. Pisk eggehvitene stive og vend dette i røren. Rør forsiktig!

  7. Fyll til slutt muffinsformer ca 55 gram.

  8. Dytt to eller tre bringebær ned i røren.

  9. Stekes på 175 grader i 20 minutter.



PYNT


Pynten lagde jeg noen dager i forveien og det er enkle roser. En kjegle innerst og to blader rundt. Ikke ta snarveier på rosene ved å sette de oppå uten grønne blader under. Det er ikke pent. Har du ikke en utstikker til dette så kan en stjerne brukes. Bladet festes på rosen med royal icing.


På mine cupcakes la jeg et tynt lag med sukkerpasta. For å feste laget brukte jeg eggedosissmørkrem.


De hvite stripene er sprøytet ut med tipp 2. Er du nybegynner anbefaler jeg deg tipp 3. Forresten så bruker jeg ikke tip mer til dette men kun en papirsprøytepose, men hullet skal være så stort at det tilsvarer tip 2. ;)


Sprøyt striper og sett rosen pent på i midten :)



Lag forskjellige farger i pastel.

Jeg lagde også 4 typer slik at det ble litt forskjellig:


De tre andre typene taler vel for seg selv :) En med hjerte, en med putemønster og en med rullepinne i fransk lilje.



I love you!


En annen vri er å lage bokstaver inni hjertene hvor det står I DO...eller LOVE :)



Hvis du skal gjøre dette enda mer avansert så er vaniljecupcakes med bringebærfyll en fin variant men da med flytende fondant. DET er i en klasse helt for seg selv! Jeg har nemlig hørt rykter om at Hobbykokken skal lage bryllupscupcakes om noen uker og jeg gleder meg til å se hva han får frem og om han poster det på bloggen sin :) thihi


Dette ble et veldig søtt og jålete innlegg! Akkurat som vi jenter vil ha det i bryllup eller andre flotte fester. Noen konditorer og andre bloggere vil kanskje vri seg fordi dette er pyntet med sukkerpasta men klarer du å holde laget tynt nok slik at det blir pent skal jeg forsikre deg om at dette smaker skikkelig godt!



Ønsker dere alle en herlig kveld videre!


Shopping & Giveaway


Vises mønsteret på formen etter man har stekt muffinsen i ovnen, spurte jeg jenta bak disken på Cacas i forrige uke. Hennes svar var: Nei dessverre. Det var jo greit å vite da, sa jeg og hengte formene tilbake.

Jeg kunne jo sette formene oppi en ny og servere dem i dobbel form.

Hmmm det er for det første ikke pent og for det andre er det jo lite konstnadsbevisst. Og slettes ikke det jeg vil så jeg bakte muffinsene mine i formene somjeg har kjøpt i USA.

Det ga meg faktisk ideen om å teste ut markedets former og det kommer et eget innlegg med alle former og størrelser så fort jeg får svar fra alle levrandører som skal være med i den store muffinsformtesten.

Jeg kjøpte i stedet en søt slikkepott den ser du her:

Slikkepott Cacas kr. 59.-



Hvis du virkelig trenger skikkelige muffinsformer så anbefaler jeg deg til jeg har testet ut alle å kjøpe dem hos Bakeitpretty.com

Jeg kjøpte 50 stk til kr. 15.- For å gi deg en sammenligning så koster 50 stk på Cacas kr. 49.- Porto er kun kr. 100.- så du kan kjøpe 3-400 former og enda holde deg under tollgrensen på  kr.200!!

Disse rosa og lyseblå polkadot muffinsformene kommer derfra.

Polkadot bakingcups og pinner til cakepops



Ellers så har jeg kjøpt meg disse herlig cakepops formene:

Cakepopsformer 4 stk til kr. 79.-



MUST HAVE! Til alle jenter som skal lage cakepops i høst.

Forresten jeg fikk et eksemplar av boken til Tone Oriani forrige uke. Der er det mange tips og jeg kommer med masse nye cakepopsideer og anmeldelse av boken hennes så fort som mulig :)

Nå har det seg at jeg allerede har den muffinsformen i dette settet så det betyr at jeg har 2..... dvs GIVEAWAY i dag :)

Har du lyst til å vinne denne søte muffinsformen?

Giveaway: Søt rosa muffinsform til cakepops.



Alt du trenger å gjøre er:

Legge igjen ditt navn i kommentarfeltet :)

Fredag plukker jeg ut en heldig vinner.

Det er lov å delta med flere kommentarer denne gangen! Jo mer du kommenterer jo mer øker sjansen for å vinne!

SHOP TIL YOU DROP

Tror dere jeg og Trude shoppet i går eller? Jeg handlet til den store gullmedaljen og fant SÅ utrolig mye bra klær. Det er virkelig å anbefale og ta med seg en venn som har peiling på klær og sminke når man skal ut å handle. Fikk virkelig ny giv og etter 6 timer var jeg ikke bare flere lapper fattigere men jeg var dødssliten haha.... Heldigvis ble vi møtt med et utsøkt kyllingmåltid da vi kom hjem :)

Håper dere har en herlig dag, jeg må løpe opp til mannen nå og be om unnskyldning for å ha tømt kontoen ;)

Smil!



Søte epleterter


Dette er hva du skal bruke høstens epler til: Epleterter! Nydelig både med og uten is. Disse er lette å lage og du bruker ikke mye tid på dem heller.


Jeg har fått eplene fra svigermor som har 2 epletrær i hagen sin #elsk og hver høst får vi kilosvis med epler. Disse søte grønne kommer alltid først og passer utmerket til epleterter.


Husker du at jeg fortalte at det var lurt å lage dobbel tertedeig for å ha noe i fryseren? Deigen kan lett oppbevares i fryseren i 3-4 uker.


Dette trenger du for å lage tertene:




  • Tertedeig ( oppskriften nedenfor gir 12 store terter a 10 cm pluss litt til fryseren)

  • Epler

  • Sirup

  • Rund utstikker eller skål satt på hodet


Tertedeig:

  • 300 g hvetemel

  • 200 g smør

  • 100 g melis

  • 1 egg ( vispet i skål)


Miks hvetemel, smør og melis i en mikser med K element eller smuldre dette sammen. Når dette klumper seg ha i egget og bland lett sammen. Legg dette i plastfolie og la det hvile natten over. Har du dårlig tid? La deigen hvile 1-2 timer.

Kjevle ut deige mellom bakepapir til deigen er ca 5 mm tykk.


Stikk ut sirkler og legg disse på bakepapir:



Vask eplene og skjær dem i 4 og ta bort kjernen.


Skjær syltynne epleskiver og legg disse i en sirkel oppå deigen:



Ha sirup oppå epleskivene og pensle dette etter noen minutter forsiktig utover eplene.


Stek tertene på 180 grader i 15-20 minutter. Tertene skal ikke bli brune.



Det kan være lurt å ha enda mer epler på enn jeg hadde. Jeg brukte 1/4 eple på hver terte og det kan nok bli bedre og penere med litt mer epleskiver.



Jeg stekte også bare 3 terter av gangen for å sjekke ut dette da dette er en oppskrift jeg ikke har funnet noen steder. Det kan være lurt å teste med en terte først for å sjekke ovn og steketid selv om du vet du har en sterk eller svak ovn.



Server tertene med vaniljeis.


En smakfull dessert.



Jeg brukte grønne epler men jeg er helt sikker på at røde epler vil vise seg å gi et mer estetisk pent resultat :)


Ikke glem at du enda kan delta på min giveaway :)


Og for alle bakeglade som vil se mer av min hverdag og innimellom katastrofer.... følg meg på:


FACEBOOK -Villa Perlesukker


TWITTER - Perlesukker


INSTAGRAM - Villaperlesukker


PINTEREST - Villaperlesukker.no


Ha en herlig dag videre!


SMIL!



Marengs på pinne


For en helg det har vært dere!


Ikke nok med at nervene nesten tok overhånd FØR helgen med bryllupskaken vi satte opp på Akershus Festning så var det både fotballcup og konfirmasjon og det er følelsesladde arrangementer...det kan jeg love dere!


Espen spilte 3 kamper og guttene var helt hysteriske etter den aller første seieren. Espen scorte og jeg heiet på Sørumsand gutter 6 som om det skulle være en eliteseriekamp! Men det som rørte meg mest var gleden guttene hadde av å være sammen. De koste og klemte på hverandre og det er helt tydelig at guttene har noe spesielt sammen. #stolt #rørt # glad


Så kom dagen Rebecka skulle konfirmeres. Det er utrolig hvor fort tiden går og da hun holdt takketalen sin så tenkte jeg at det faktisk ikke er mange årene igjen før Sven er i samme situasjon. Tårene trillet flere ganger under talene. #rørt


Jeg var derfor mentalt helt utslitt i går kveld og sovnet med ett jeg la hodet på puta.


POSITIVITET AVLER POSITIVITET


Det er så mye flott som skjer om dagen og det gleder meg etter en tid med sykdom og vanskeligheter. Jeg har bare bestemt meg for å blokkere alle negative ting og kun fokusere på det som er bra. Og det hjelper virkelig. Gode venner som stiller opp og leverer blomster og støttende ord på døra, herlige mail fra dere og fantastisk varmende kommentarer gjør at jeg akkurat i dag digger livet!


Im walking on sunshine! yeeeh yeeeh!


MARENGS PÅ PINNE


Til marengsoppskriften trenger du:

  • 100 g eggehvite

  • klype salt

  • 100 g finkornet sukker

  • 1 ts vaniljeekstrakt ( kan unnlates med hell)

  • 100 g melis

  • farge etter ønske


Til sprøytingen trenger du sprøytepose og tip 1 m eller en stjernetyll.

Ha eggehvitene og salt i en mikser og pisk på høy hastighet. Husk at bollen og vispen er fettfritt før du starter.

Når eggehvitene begynner å bli stive tar har du forsiktig litt og litt sukker i og mikser til alt har en skinnende konsistens.

Ha i vaniljeekstrakt i og sikt melisen oppi og rør rundt forsiktig med en slikkepott. Del røren i de antall farger du vil ha og farg disse. Jeg brukte kun rosa.

Sprøyt sirkler ut på bakepapiret. Jeg sprøytet en og en halv sirkel før jeg løftet opp tippen. Dra tippen fort unna og i samme retning som du lager sirkelen. Da får du de fineste blomstene.


Stek marengstoppene på 80 grader i 2-3 timer. Et tips: Sett alle brettene i ovnen men la øverste rille være fri til et brett uten marengs. Slik unngår du at det øverste brettet mister farge. Noen ovner kan nemlig gi litt mer varme fra toppen. Du kan jo også bake hver brett hver for seg men jeg er veldig FOR effektivitet hehe og hadde alle brettene i samtidig.


Fest marengsen på pinner eller sugerør med litt royal icing.



Er dette en kul ide eller hva?



Denne uken blir for meg en super uke!


Shopping: Jeg skal ut å handle med Trude. Trude har sort belte i shopping og har sagt seg villig til å hjelpe meg å finne nye søte antrekk. Jeg er helt elendig på det selv og så et bilde av meg selv forrige uke og ble SKREMT! Herlighet som jeg ser ut. Nå har jeg bestemt meg for at jeg ikke lengre skal se ut som en sliten 4 barns mor og Trude skal hjelpe meg til å bli FRESH igjen!


Massasje: I Sørumsand city finnes det et velværesenter og dit skal jeg denne uken!


Frisør: Jeg ser rett og slett ikke ut på håret. Dere skal få se før og etter bilder :)


Bokomtaler: Har fått 2 nydelige bøker osm skal omtales.


Matbloggtreff: Ukas og månedens mest etterlengtede begivenhet. 3 herlige dager skal jeg være sammen med den kuleste matbloggergjengen du kan tenke deg. Mer om dette siden :) Det blir ei herlig helg!


Jeg håper dere alle har hatt en super helg. Og takk igjen for alle hyggelige kommentarer.


Hvis du er på Instagram? Legg meg til! Jeg heter Villaperlesukker der :)


Ha en strålende mandag!




Blogglisten

Pink polkadot cake


Når jeg får fritt kreativt spill er jeg i mitt ess.


Jeg elsker å lage kaker til mennesker som sier: du bestemmer selv hvordan den skal se ut. Denne gangen fikk jeg kun beskjed om at kaken skulle være rosa.... og det BLE den :)


Rosene til kaken lagde jeg en uke i forveien.


KAKEN


Kakene er laget av sjokoladekake og jeg har fylt den med ferske bringebær fra Lærdal kjøpt på Rema 1000 Sørumsand! Må bare skryte av dem for frukt og grønt avdelingen der er helt fantastisk!!!!


Inni har jeg brukt en eggedosissmørkrem med mørk covertyr sjokolade ( Callebaut)


Jeg har trukket kaken med rosa sukkerpasta. Kakene er 15 cm og 20 cm i diameter og jeg har et lite rør under den ene kaken for å gi støtte til den som er over. Begge kakene står også pent plassert på en drum på 1 cm. Dette gir stabilitet og gjør det enklere å få kanten nede pen.


Rundt kakene er det et rosa silkebånd.


Perlene er sprøytet på med royal icing og jeg har denne gangen ikke brukt noen mal. ( klapper meg selv på skulderen!)


MEN er du ikek stø på hånda kan du lage deg en mal ( tegne på bakepapir) legge rundt på sidene på kaken og stikke gjennom med nål der perlene skal komme. Når du da tar bort papiret vil du se nålmerkene i sukkerpastaen og du kan sprøyte dine perler pent på :)



Jeg stabler alltid kakene først så pynter jeg dem fra toppen og nedover.


Har du et like kritisk syn som meg så ser du sprekker i sukkerpastaen på kantene og det er fordi sukkerpastaen rett og slett ikke er fersk nok. For å unngå dette legger du den i mikrobølgeovnen i 1 min og får den varmet skikkelig opp.


På toppen har jeg lagt 4 store roser og på bildet ser det ut som om rosene er røde men de er mørk rosa. Litt kritikk til meg selv for at spranget mellom rosafargene på kaken er for stort. Rosene skulle vært noe lysere for at resultatet hade blitt helt perfekt!



Denne kaken kan også med et eller to ekstra lag fint fungere som bryllupskake :)


Kaken er til min gode venninne Irenes datter: Rebecka. Hun er konfirmant i dag og kaken er min gave.


Gratulerer så mye med konfirmasjonsdagen! Håper du får en minnerik dag.


TAKK


Vil også takke alle dere som har tatt seg tid til å kommentere mitt innlegg fra i går. Jeg synes jo at det er mange prosjekter på bloggen her som de fleste kan lage og det er betryggende å vite at dere støtter meg og føler dere blir inspirerte.


Vi sees snart igjen.


Ha en herlig søndag :)


Angry birds kake x 2

Jeg kan ikke skrive om deg og bloggen din, sa en journalist til meg forrige uke. Vi møttes på matbloggtreffet jeg var på i Oslo.

Budskapet fra journalisten var at det som finnes på bloggen min er for flott og vanskelig og at den vanlige "husmoren" ikke klarer å relatere til det jeg lager eller at ting faktisk blir for råflott slik at man mister motet......

Det gjorde faktisk noe med meg.

Jeg har brukt mange dager på å tenke gjennom hva det er jeg strever etter når jeg baker. ER jeg for perfeksjonist? Er det jeg lager på bloggen min for vanskelig og klarer dere der ute ikke å bli inspirert til å bake?

Jeg har ikke funnet noe svar på dette men vil veldig gjerne at dere som følger bloggen min svarer meg på dette i kommentarfeltet og forteller meg hva dere synes. Klarer dere som er målgruppen min: jenter fra 18-80 å bli inspirert til å bake og tør dere begi dere ut på kakeprosjekter som finnes her på bloggen eller er sukkerpastakakene for skumle og tar jeg motet fra dere?

ANGRY BIRDS

På Sørumsand bor verdens kuleste 8 åringer (  når man er 8 år er man KUL)

I hele vinter har jeg vært svømmetreneren deres og jeg har stått med tårene i øynene da de begge knekte svømmekoden og klarte å svømme. Jeg har presset dem til det ytterste og hatt uttallige timer med dem lekende i vannet. 2 sjarmerende gutter som smiler hver gang jeg møter dem i skolegården: Håkon & Sondre!

Jeg sa derfor med en gang ja da jeg ble spurt om å lage kake til dem :)

KAKENE

Kakene er laget av sjokoladekake og jeg har brukt en barnevennlig krem med lys sjokolade. Begge er trukket med sukkerpasta og figurene på har jeg skjært ut for hånd. Det er superenkle figurer og er du ingen spesialist så printer du ut figurene og klipper dem ut og bruker det som mal.

BOKSTAVER

Kjøp deg en font på internett. Det er mye billigere å kjøpe utstikkere i USA enn her i Norge. Jeg har brukt Funky og husk at for å lage disse fine må du kjevle tynt ut og la sukkerpastaen hvile slik at den blir hard. Bruk plastfolie og trykk bokstaven ut.

KOSTNADER

Jeg bruker alltid Belgisk sjokolade i mine kaker og det smaker man! Derfor blir en slik kake fort kr. 2-300.- bare i råvarer :)

Jeg bestemte meg fort for at det måtte bli to nokså like kaker men forskjellige farger og jeg synes kombinasjonen ble perfekt :)

I dag har jeg brukt dagen på mine barn og vært heiagjeng på fotballbanen sammen med andre foreldre. En fantastisk dag å se en av barna spille sin aller første fotballkamp. Rent rørt var jeg over hvor glade og entusiastiske de var og vår Espen viste seg å være en skikkelig fighter og klarte til og med å score mål i den aller første kampen :) Stolt mamma i dag.

Jeg håper dere har det fint at hvor du enn sitter og leser dette forteller meg om jeg er på "rett vei" med bloggingen min.

Takk til alle som orker å kommentere.... det er faktisk litt deilig å vite hvem det faktisk er som leser denne bloggen.

Fortsatt god lørdagskveld!

Trude + Jon = Sant


Dette er en superstilig bryllupskake! Den er personlig, leken og annerledes.


Da min venninne Kine i sommer spurte meg om jeg ville hjelpe henne med å lage en bryllupskake sa jeg ja før jeg fikk vite hva bruden ønsket :) Nå  i ettertid tenker jeg på at dette faktisk var galskap... hvorfor? Det skal du få høre nå:


Kaken er satt sammen av 4 sjokoladebunner. 15, 20, 25 og 30 cm. Alle bunnene er bygd opp av 3 lag a 2-3 cm kake. Det har gått med hele 8 porsjoner av en saftig sjokolade langpannekake.


I smørkremen er det brukt nesten 2 kg smeltet sjokolade og det er eggedosissmørkrem som er brukt.


Alle lag er fylt med krem, friske bringebær fra Lærdal ( finnes ingen bedre!) og valnøtter (bruden er glad i nøtter)


Det gikk med hele 10 kg sukkerpasta.


Det er 58 ord på kaken og 228 bokstaver. Alle er limt på en for en.


FORBEREDELSER:


Kake, smørkrem og bokstaver har blitt laget på forhånd.


Bare å stikke ut bokstavene tok 10 timer!


DAGEN FØR DAGEN:


9.00 Kine og jeg kjørte til Akershus Festning for å sette opp kaken.


10.00 Vi fikk et lite hjørne a 4 m2 med bare 1.80 under taket til arbeidsplass. Akkurat ved inngangen ( som nå var stengt) men nok til å få titalls turister som sto og så på oss kontinuerlig.


11.00 Vi startet fyllingen av 4 kaker. Alle kakene ble satt på drums ( tykke brett) og satt inn i kjøla.


12.15 Ferdig med fylling. Vi startet å trekke kakene.


13.15 DRITT-brune sukkerpasta fra Funcakes ( note to myself: NEVER buy again!) Den var altfor tørr. Måtte kjevle ut 3 ganger før vi ble fornøyde.


LUNSJ


14. 30 Ferdige med å trekke og stable. Vi limte så på ett og ett ord. Startet øverst ( alltid starte øverst!!!) Så fant vi ut at vi ikke kunne bruke bakepapiret rundt som linje for bokstavene. Så de to nederste kakene er bokstavene satt på frihånd. Noe som vises godt :)


16.00 Dritt perlebord.... den ville ikke...hver gang jeg la sukkerpasta ned i formen satt den seg fast... og tro meg jeg har gjort dette før men aldri fått det slik...hva gjør vi nå? Mel inni var tingen....så gikk det som bare det :)


ALLE ANSATTE REISER HJEM


16.30 Vi hører noen oppe.... hjelp jeg vil hjem. Spøker det her? Knising og fnising... vi burde ha et glass vin nå...enden er i sikte!


17.00 Seksjonsleder kommer og spør om vi er feridge.... han vil hjem!


17.30 PHOTOSHOOT med vanskelige forhold.



OPPSUMMERING:




  • Kaka kostet i sin helhet i råvarer: kr. 2450.-

  • Antall timer som ble brukt samlet: ca 40

  • Var det verdt det? JA

  • Vil du ha en slik kake i ditt bryllup? Vær beredt på å måtte betale opp mot 10.000 for den!



Trude og Jon fikk en herlig gave fra Kine og en kake som passet dem helt perfekt. Bruden hadde valgt ut ord selv men vi klinte på noen spøkeord bak på kaken hihi.....hvilke ord kan jeg ikke røpe :)

GRATULERER så mye med  bryllupsdagen Trude og Jon. Håper dere har hatt en uforglemmelig dag sammen med familie og venner og jeg ønsker dere masse kjærlighet og glede i fremtiden.

Til Kine: Fantastisk dag. Humor, fokus, perfeksjonisme, glede og nestekjærlighet samlet i en dag - perfekt.

It's all GOOD! Amen!


Har du spørsmål om kaken. Fyr løs i kommentarfeltet :)


God helg!



Cheesecakebrownie med bringebærkrem



Dette er den berømte 3 lags kaken fra Hummingbird Bakery men i muffinsform.

Ideen kom en senkveld i sommer da jeg og Anne Cathrine fra Enestående mat Twitret litt sammen, dog skal det sies at dette var lettere sagt enn gjort. MEN leser du dette innlegget og lærer av mine feil så kommer dette til å bli årets godbit hjemme hos deg! Jeg lover!

Denne oppskriften er stor nok til 28 muffins eller 12 muffins og en kake a 20 cm.

Brownine:

  • 200 g hakket mørk sjokokolade ( 70%)

  • 200 g usaltet smør

  • 250 g melis ( jeg brukte finkornet sukker fordi det gjør kaken litt grovere)

  • 3 egg

  • 110 g mel


Cheescake:

  • 400 g naturellost

  • 150 g melis

  • 1 ts vaniljeessens

  • 2 egg


Bringebærkrem:

  • 3 dl fløte

  • 100 g melis

  • 150 g bringebær pluss noe til pynt


Lag brownies:

Smelt sjokolade i vannbad.

Visp smør og sukker hvitt og ha i ett og ett egg av gangen. Husk at du får samlet alt slik at ikke noe setter seg i bunnen av bollen. Ha i melet forsiktig og til slutt heller du sjokoladen oppi bollen.

Sprøyt røren halvveis i en muffinsform.


Lag Cheescake:


Ha ost, melis og vaniljeessens i en mikser og miks på LAV, for guds skyld miks på LAV hastighet. Dette skal vispes sammen og så skal du ha i ett og ett egg av gangen. Visp helt til slutt litt hurtigere men ikke for mye for da skiller alt seg slik det gjorde hos meg.


Skiller det seg så lager du nytt.... GRRRR.


HUSK: Brownieslag og cheescakelag skal være like stort og helt opp til kanten av muffinsformen. Denne kaken hever seg ikke. Jo i ovnen men den detter ned igjen.


Jeg fylte 2/3 brownien og 1/3 cheescake. Ikke bra!



Stek herlighetnene på 175 grader i 30 minutter.


Mine sprakk og så slik ut:



Lag bringebærkremen:


Visp fløte og melis sammen til det er stivt men ikke for stivt. Ha i bringebær og sprøyt topper på eller smør på med en kniv.


Jeg brukte en rund tip.


Pynt med bringebær oppå.



Jeg har litt problemer med min pc så jeg får ikke publisert innlegg her, men i dag takker jeg min kjære venn Olav ala Hobbykokken for hjelpen.


Jeg håper jeg får kjøpt meg en ny datamaskin så fort som mulig og frem til jeg er på nett så er det Olav som sitter bak tastene.



Pastel heart cookies


Noen dager er tyngre enn andre.


Selv om solen skinner ute føles livet i dag veldig urettferdig!


Mer er det ikke å si om den saken, jeg håper på en bedre dag i morgen.


Fremgangsmåten på disse hjertecookies og oppskrift finner du her.




Ønsker dere alle en fin dag videre!



A rose is a rose....


Å lage nydelige roser er ikke vanskelig. Du må bare vite hvordan!


Det er litt mer jobb å lage en slik stor rose enn en vanlig en men det er verdt tiden.


For å lage slike roser trenger du:




  • Marsipan

  • Plast engangs teskjeer

  • Royal icing


Slik lager du disse nydelige marsipanrosene:




  • Farg marsipan eller sukkerpasta i ønsket farge

  • Kjevle ut marsipanen og trykk ut sirkler som er 2-3 cm i diameter

  • Tynn kantene på halve sirkelen ut med en skje eller modelleringsverktøy

  • Brett kantene litt opp på hver side og legg bladet over en tskje ( skjeen ligger med buen oppover)



Hver rose er bygd opp utenifra. Jeg har startet med 7 blader men du kan også starte med 9.


La rosebladene tørke godt. Gjerne natten over.


Legg ett og ett blad på en blomsterformer eller bruk en eggekartong til dette. Du kan også legge tørkepapir over en kopp. Da får du også denne bøyen vi er ute etter.


Bladene legges halvt oppå hverandre i en sirkel. Det siste bladet skyver du under det første.



Når denne sirkelen er ferdig legges en ny oppå med 5 blader.


Helt til slutt lager jeg en liten rose og skjærer denne av bak slik at den er kun 1-2 cm dyp og legger denne ned i midten.



Jeg lagde forskjellige størrelser som dere ser.


Til slutt ser rosen slik ut.



Nå håper jeg dere alle ble inspirert til å teste dette ut på neste marsipankake og Ine:  Denne er til deg!


Helgen har gått forferdelig fort. Matbloggtreff ( skal skrive mer om det! ) og bading, grilling og sol med venner og familien.


Jeg begynner sånn smått å tenke på hva jeg skal gjøre etter endt permisjon og det er rart og litt skummelt at jeg enda ikke har funnet ut det. Alt jeg vet er at jeg har lyst til å jobbe med mat og gjerne alt som er søtt :)


Ønsker dere alle en herlig dag og så sees vi igjen i morgen :)


God klem!


Troikahjerter

Dette er en skikkelig godbit du kan kose deg med både når du lager den og etterpå :)

Til disse herlighetene trenger du:

  • 1 pakke bringebærgele fra Freia OBS: bruk kun 3 dl av vannet slik blir geleen stivere og mer konsentrert.
  • trøffelkrem ( eventuelt nougat)
  • marsipan
  • sjokolade til overtrekk

 

 

Trøffelkrem:

  • 75 g melis
  • 1 dl vann
  • 3 eggeplommer
  • 150 g smør
  • 1 ss kakao

 

Kok opp melis og vann til en seig masse. Dette tar ca 8 minutter. Avkjøl dette.

Pisk opp eggeplommer og ha melismassen oppi i en tynn stråle.

Del smøret i terninger og ha dette oppi og tilsett til slutt kakaoen.

Har du en sjokoladekonfektform er denne perfekt men du kan også bruke silikonformer. Jeg har brukt en hjerteform.

Om du ikke har noen form legger du det hele i en langpanne eller annen firkantet form. Da kan det være lettere å starte med marsipan, så trøffelkrem og til slutt gele og så skjære passende biter.

Slik gjør du:

  • Fyll formen med gele. La denne stivne.
  • Ha oppi nougaten eller trøffelkremen.
  • Jeg har brukt nougat  men de som er allergiske for nøtter kan ikke spise dette og da er det greit å bruke trøffelkremen.
  • Jeg hadde en hjerteutstikker som jeg stakk ut marsipan med. Legg hjertet oppå den flytende nougaten.
  • Legg hele formen i fryseren og trykk hjertene lett ut etterpå.

 

 

  • Dypp hjertene i sjokolade eller la sjokolade renne over. Øs over med en skje.
  • sett de bort på en rist og la dem tørke.
  • server hjertene i mini muffinsformer.

 

 

Ha en herlig dag!

Makroner + jordbærsorbet = sant


Akkurat nå nyter vi noen herlige sommerdager. I går var vi sammen med gode venner og badet, grillet, solet oss og hadde det helt topp!

På varme dager er dette en forfriskende dessert og jeg har virkelig gledet meg til å vise dere denne :)

Jeg elsker makroner og jeg elsker sorbet og hva er vel mer deilig da enn å blande dette?

Det eneste jeg egentlig nå trenger å si er: Du må bare smake dette!

Til 1 ,5  liter jordbærsorbet  trenger du:

  • 1 kg jordbær

  • 250 g sukker

  • 1 dl vann

  • 50 g glukose (kan erstattes med lys sirup)

  • frøene av en vaniljestang

  • saften av 1 sitron

  • hele bringebær som pynt oppå


Rens jordbærene å ha dem i en blender. Tilsett de øvrige ingrediensene og kjør blenderen til blandingen er jevn og glatt.

Sil blandingen i en finmasket sil.Ha så blandingen i en ismaskin til den har ønsket konsistens, det tar ca 30 min.

Sett sorbeten i fryseren i noen timer før den skal serveres.





Lag makroner.

Fyll makronene med sorbet i stedet for krem og server.

NYT!


Jeg vedder på at du får positive tilbakemeldinger!

For de som elsker makroner serverer du to eller tre oppå hverandre.



Nå skal jeg ut i sola og suge til meg noen solstråler. Det kan fort være den siste varmen på en stund.


I morgen starter skolen og det må jeg si vi gleder oss til.


Ønsker dere alle en solfylt dag!


God klem!



Sjokoaldemuffins og melkeflasker


I dag skulle jeg egentlig bare ta et bilde av melkeflaskene jeg har kjøpt og skrive om de siste røverkjøpene mine men da jeg så denne ideen falt jeg pladask og måtte teste den ut.


Du kan lage disse herlige muffinsene med hvilke som helst muffins og med krem etter ønske. Så finn frem din aller beste muffinsoppskrift og lag disse.


Du trenger:




  • muffins

  • krem

  • hjerteutstikker

  • melis til pynt




Start med å skjære av toppen av muffinsen og stikk med hjerteutstikkeren i midten slik at du sår et fint hjerte.



Hjerteutstikkersettet mitt med 7 forskjellige former kan du kjøpe her.


Legg krem på muffinsen, dryss melis på toppen og legg toppen oppå igjen.


Trykk litt lett nedover slik at kremen kommer godt opp i hjertet.



Server herlighetene med jordbærmelk i søte melkeflasker.


Flaskene er kjøpt på klaraform.se og de koster 39.- Jeg kjøpte også sugerørene der til samme pris. jeg må bare få lov til å skryte av den fantastisk hurtige servicen for jeg bestilte varene på onsdag og hadde de fredag i hus!!!


I dag fikk jeg en spennende telefon! Jeg har blitt invitert til å være med på et fantastisk sjokolade event.


Hvem, hva og hvor skal dere alle få vite så fort jeg får møtt med konditorene og bedriftene som skal stille men at jeg skal lære masse den helgen er sikkert! Gøy gøy gøy!


Kommende lørdag skal jeg være med Matbloggsentralen og mange av andre matbloggere i Norge på et matbloggtreff i Oslo. Det gleder jeg meg masse til :) Kommer du også?


Jeg håper dere alle har det bra. Vet det er mange der ute som blir inspirert av denne bloggen og kommer seg gjennom tunge tider ved å begynne med baking. Mange av dere har fortalt historiene deres på mail til meg og jeg vil bare si at jeg leser hver eneste mail og tenker masse på dere som kjemper for å komme dere gjennom tøffe tider i livet.


Så har jeg mange som spør meg på mail om kaker og forteller om drømmer dere har. Om å starte egne bakerier og lignende. Stå på sier jeg bare.... go catch that dream! VIl avslutte med noen kloke ord til dere alle:


God would not have put that dream in your heart if He had not already given you everything you need to make it happen!


Ta vare på hverandre!


Klem.


Pink meringue roses

 


I Love Pink! I Love Roses!

Det måtte derfor bli rosa roser som skulle lages da jeg lagde marengs. Du kan jo selvfølgelig lage rosene hvite, sorte eller mørkerøde.... alt etter hva du selv liker og hva som passer til bordet det skal serveres på.

Til marengsoppskriften trenger du:

  • 100 g eggehvite

  • klype salt

  • 100 g finkornet sukker

  • 1 ts vaniljeekstrakt ( kan unnlates med hell)

  • 100 g melis

  • farge etter ønske


Til sprøytingen trenger du sprøytepose og tip 1 m eller en stjernetyll.

Ha eggehvitene og salt i en mikser og pisk på høy hastighet. Husk at bollen og vispen er fettfritt før du starter.

Når eggehvitene begynner å bli stive tar har du forsiktig litt og litt sukker i og mikser til alt har en skinnende konsistens.

Ha i vaniljeekstrakt i og sikt melisen oppi og rør rundt forsiktig med en slikkepott. Del røren i de antall farger du vil ha og farg disse. Jeg brukte kun rosa.

Sprøyt sirkler ut på bakepapiret. Jeg sprøytet en og en halv sirkel før jeg løftet opp tippen. Dra tippen fort unna og i samme retning som du lager sirkelen. Da får du de fineste blomstene.


Stek marengstoppene på 80 grader i 2-3 timer. Et tips: Sett alle brettene i ovnen men la øverste rille være fri til et brett uten marengs. Slik unngår du at det øverste brettet mister farge. Noen ovner kan nemlig gi litt mer varme fra toppen. Du kan jo også bake hver brett hver for seg men jeg er veldig FOR effektivitet hehe og hadde alle brettene i samtidig.

Server gjerne med is og krem eller gjør som meg og legg rosene oppå en sjokolademuffins.....


Denne uka starter skolen igjen og jeg kjenner det skal bli deilig å komme seg tilbake til hverdagen. Her i huset er vi så heldige å ha en skolestarter og Espen gleder vilt. Jeg skal også hjelpe en venninne med en bryllupskake og på fredag får jeg besøk av Bente fra Mammas Bakeri så det blir travle dager....


Ønsker dere alle en herlig mandag, fin uke og god start på skolen alle sammen!


God klem!


Kakebaketips


Det er 4 år siden jeg laget min aller første kake. Den var ikke særlig vellykket men det var en kake laget helt på fri hand, laget uten utstyr og med masse kjærlighet til min mor som feiret morsdagen.


Jeg ble bitt av basillen. Kanskje du også er blitt bitt av dette viruset som sier at du bare må svinge deg på kjøkkenet? I dag har jeg lyst til å gi dere som starter noen tips, dere som er i gang et dytt videre.


NYBEGYNNER


Husk at kakebake og dekoreringsverden er full av nettbutikker som tilbyr sykt mye rart. Det er mange bra ting der ute men det er jammen mye tull også. Kaken på bildet over kan lages helt uten utstyr!


Bruk pengene på råvarer GODE råvarer i stedet. Prøv deg ut med enkle kaker først, trekk de med ferdikjøpt sukkerpasta eller marsipan og finn bilder av kaker du liker på nett eller i en kokebok og lag dem identiske. Det du lærer da er fargekombinasjoner, du lærer at du ikke skal overpynte kaker og du vil antageligvis høste ros.


Det er ikke noe galt i å kopiere en kakes utseende. Selv de beste konditorene i London gjør det!


Lag 2 eller 3 små kaker av hver deig. Slik kan du pynte flere kaker og kanskje til  og med servere en kake hver uke uten å må kaste noe. 15 cm form er perfekt til dette. Det gir 8 kakebiter.


I starten trenger du enkelt utstyr: Liten rulle, noen utstikkere, en skjærekniv, smoother og noe meodelleringsverktøy. Noe av det kan du kjøpe her.


Så anbefaler jeg deg å investere i et kurs. Der lærer du teknikker og kan spørre kursansvarlig som antageligvis har noen år erfaring om hvordan du aller best kan lage den perfekte kake.


ERFAREN KAKEBAKER


Hvis du er som meg og har bakt og dekorert i noen år så er skapet ditt sikkert fullt av utstyr som du antageligvis ikke har brukt mer enn 1-2 ganger? Jeg har i alle fall funnet ut at det er noen få basisting jeg trenger og resten av utstyret kan faktisk selges eller gis bort.


Dette har jeg hatt god nytte av: firkantede og runde formsett. Silikonformer til petit fours. Noen få blomsterutstikkersett, modelleringsett. Runde, firkantede og hjerteformede utstikkersett med 7 størrelser i hver. Disse brukes til petit fours, cookies og blomster.


Cookiesutstikkere jeg har og bruker mye av er: body, rangle, smekke (dåp), hjerter, due, kake ( bryllup), høstformer som blader, halloweenutstikkere og  bokstavutstikkersettet ønsker jeg meg. Da tenker jeg på det dyre kobbersettet til 3500.-


Sprøytetipper er noe som det er verdt å investere i.


Også dere med mye erfaring kan trenge kurs. Spesialiser deg innenfor det du er god på og ta kurs for å bli bedre på andre områder. Et kurs hos en konditor kan være en god investering.


GENERELT


Det er mange ting jeg kunne snakket om, oppskriften, former, utstyr, kremer, sukkerpasta, fargekombinasjoner, dåpskaker, bryllupskaker, gutte og jentebursdager, cupcakes, petit fours, sjokolade osv.


Det er veldig kjedelig å bruke masse tid på oppskrifter som ikke er bra. Det kan være lurt å bruke oppskrifter som er testet ut før. Hos matprat-bloggerne finner du mange mat og kakeblogger som tester ut oppskrifter daglig.


Er det noen tema du selv har lyst på mer informasjon om? Hva har du lyst til at jeg skal fordype meg i å skrive om? Kom med innspill i kommentarfeltet så skal jeg skrive mer utdypende om enkelte tema.


SØNDAG


Det ble sent i går kveld... jeg måtte bruke over en time før jeg ble rolig etter håndballkampen.


GRATULERER til gulljentene for en bragd og for en kamp :)


Etter 4 våkenetter sovnet jeg som en sten og har faktisk fått lov til å sove ut! Deilig start på dagen. Nå skal jeg kose meg på kjøkkenet med jentene våre og sammen skal vi lage cookies. Hva skal du bake i dag?


Følg meg gjerne på Instagram, Twitter eller Pinterest. Der deler jeg litt mer av hverdagen min!


God søndag dere og ta vare på hverandre!




Terter med friske bær

Disse tertene er rågode! Rett og slett en deilig og populær godbit som frisker opp bordet etter maten.

Det er så mye du kan bruke en tertedeig til så jeg vil anbefale at når du først lager den så lager du dobbel deig og baker det du trenger. Resten kan fryses.

For å lage tertene trenger du:

Tertedeig:

  • 300 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 100 g melis
  • 1 egg ( vispet i skål)

Miks hvetemel, smør og melis i en mikser med K element eller smuldre dette sammen. Når dette klumper seg ha i egget og bland lett sammen. Legg dette i plastfolie og la det hvile natten over. Har du dårlig tid? La deigen hvile 1-2 timer.

Vaniljekrem:

Lag vaniljekrem eller bruk ferdigkjøpt slik jeg gjorde.

Bær:

Jeg brukte 200 g bringebær og 200 g blåbær til 4 terter a 10 cm.

Klar gele:

Dette er en veldig god oppskrift på klar gelé. Den er veldig godt egnet til å pensle på bær på en kake eller terte for å få ekstra holdbarhet og glans, hilsen Hobbykokken!

  • 3 plater gelatin
  • 50 g glukose
  • 1 dl vann
  • 50 g sukker
  • 3 ss sitronsaft

 

 

Ha gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter. Ha de øvrige ingrediensene i en liten kjele og kok opp på middels varme. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme væsken.

Ha geleen i en bolle og avkjøl i romtemperatur. Etter ca. 1 time begynner geléen å tykne og den er klar til bruk.

Kjevle tertedeigen mellom to bakepapir når du kjevler den ut. Da setter den seg ikke fast. Stikk ut sirkler og legg disse i terteformene.

Jeg stekte mine terter med bakepapir og erter oppå for at de ikke skulle heve seg. Stek tertene i 15-20 min. 5 minutter før tiden kan du ta de ut og pensle de med eggeplomme eller en mandelmasse.

La tertene avkjøle.

Fyll tertene med vaniljekrem.

Legg bær etter ønske på og pynt med mynte.

Tertene kan nå serveres slik eller med et lite melisdryss oppå.

Jeg valgte å ha en klar gele oppå.

Nyt!

Som dere ser gjør det terten blank og fin.

En deilig dessert!

Håper dere får en fin dag!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på annebrith.no

Meringue icecream

Mine barn ble store i øynene da de fikk servert dette til dessert og applausen jeg høstet etterpå gjør at jeg trygt kan anbefale dette til barnebursdager. Men disse iskremene er såpass delikate at også voksne får vann i munn når de serveres :)

Det er en superenkel oppskrift som er fra siste boken til Peggy Porschen: Boutique Baking.

Marengs - elsket og hatet her i huset. Utallige oppskrifter har blitt testet ut og selv om mitt siste forsøk med sommerkyss var vellykket ble de litt porøse i konsistensen synes jeg OG litt matte. Jeg vil ha glans!

Den nye boken til Peggy Porschen skal jeg komme tilbake til i neste uke :)

Til marengsoppskriften trenger du:

    • 100 g eggehvite

 

  • klype salt

 

 

  • 100 g finkornet sukker

 

 

  • 1 ts vaniljeekstrakt ( kan unnlates med hell)

 

 

  • 100 g melis

 

 

  • farge etter ønske

 

 

Til servering trenger du:

    • kjeks

 

  • vaniljeis ( link til Trines Matblogg og en herlig hjemmelaget vaniljeis)

 

 

Ha eggehvitene og salt i en mikser og pisk på høy hastighet. Husk at bollen og vispen er fettfritt før du starter.

Når eggehvitene begynner å bli stive tar har du forsiktig litt og litt sukker i og mikser til alt har en skinnende konsistens.

Ha i vaniljeekstrakt i og sikt melisen oppi og rør rundt forsiktig med en slikkepott. Del røren i de antall farger du vil ha og farg disse. Jeg brukte kun rosa.

Sprøyt topper med sprøytespiss 1m eller en stjernespiss. Jeg sprøytet to hele sirkler oppå hverandre.

Stek marengstoppene på 80 grader i 2-3 timer. Et tips: Sett alle brettene i ovnen men la øverste rille være fri til et brett uten marengs. Slik unngår du at det øverste brettet mister farge. Noen ovner kan nemlig gi litt mer varme fra toppen. Du kan jo også bake hver brett hver for seg men jeg er veldig FOR effektivitet hehe og hadde alle brettene i samtidig.

Ha iskrem i kjeksen opp til kanten av kjeksen og sett en marengs istopp oppå og server!

How cute is that!

Til barnebursdager kan du variere med fargene og ha strøssel på. Det gjør helheten litt mer lekent.

Har lyst til å sende dere alle sammen en stor klem og takke for den ufattelig positive responsen jeg har fått på at jeg er tilbake og blogger igjen. Jeg hadde ikke forventet så mange positive mail og kommentarer fra dere. Jeg vil dere skal vite at jeg setter fryktelig stor pris på det.

Ønsker dere alle en strålende fredag. Kom gjerne med tips om hva dere ønsker mer av her på bloggen i kommentarfeltet.

God helg!

Bringebærsorbet


Dette er noe av det beste jeg vet. Uansett hvor jeg er og spiser og skal bestille dessert spør jeg alltid om de har noe med bringebær. Det er så forfriskende.

I sommer oppdaget jeg at vi faktisk har kjøpt et hus med en hage full av bringebær. Det er helt utrolig hvor mye bær det er her. Jeg har plukket over 10 kg nå og det er enda bær igjen :)

I forrige uke gjorde jeg ikke annet enn å Tvitre at jeg skulle ut i hagen og plukke bær og det ble litt sånn hakk i plata følelse.


Men jeg er glad for at jeg har plukket så mye for når man skal lage sorbet så går det fort et halvt kilo til et kilo bær.


Denne oppskriften har jeg fått av Hobbykokken. Vet du ikke hvem han er? Da burde du ta en titt innom matbloggen hans. Han har siden sin full av godsaker og forklarer veldig godt ting samtidig som han svarer på alle spørsmål som blir stilt utrolig kjapt!

Til 1 ,5  liter bringebærsorbet  trenger du:

  • 1 kg bringebær

  • 250 g sukker

  • 1 dl vann

  • 50 g glukose (kan erstattes med lys sirup)

  • frøene av en vaniljestang

  • saften av 1 sitron

  • hele bringebær som pynt oppå


Rens bringebærene å ha dem i en blender. Tilsett de øvrige ingrediensene og kjør blenderen til blandingen er jevn og glatt. Sil blandingen i en finmasket sil slik at bringebærfrøene blir igjen i silen. Ha så blandingen i en ismaskin til den har ønsket konsistens, det tar ca 30 min.

Sett sorbeten i fryseren i noen timer før den skal serveres.


Server gjerne på kjeks eller med en god saftig sjokoladekake!


Dagene flyr forbi i perlesukkervillaen. Den ene oppskriften etter den andre testes ut og det er så fantastisk å kunne lage søtsaker hver dag. Om du lurer på hvem som spiser alt jeg lager så er det ofte venner og naboer som får smake :)

Hverdagen kommer til å ta oss fra neste uke og før det skjer har jeg tenkt til å kose meg med barna på kjøkkenet noen dager. De elsker å stå sammen med mamma og baker så mye de får lov til. Eldste i flokken Sven har også laget gulrotmuffins helt på egenhånd rett før sommerferien! #stolt

Akkurat nå er livet verdt å leve!

Husker dere forresten mitt cookiesprosjekt? Jeg lurte på om det gikk an å sende cookies med posten til personer og om Posten klarte å håndtere dem og bringe dem hele frem. Ingrin og Phoung fikk tilsendt cookies i eske - resultat: Alle hele! Tina fikk tilsendt cookies i konvolutt #skummelt - resultalt: Alle hele!!!!

Her er reaksjonene fra jentene:

I dag kom det en pose med noen skjønne cookies i posten! Alle var hel og fin - og knallgode!! Hadde tenkt å spare dem over flere dager, men her forsvant de rimelig kjapt du! Mannen fikk allernådigst smake på én, siden det er bryllupsdagen vår i dag. ;) Tusen takk, Anne Brith! :)


Tusen takk for helt fantastisk flotte cookies som kom i posten i dag,de var så gode at jeg ikke klarte å slutte å spise før det var tomt og enda da ville jeg ha fler :)


Har slukt cookiesene og de smakte himmelsk!


Jeg er så overrasket og glad over at posten faktisk har klart å få disse søte kjeksene hele frem at jeg har bestemt meg for å gjøre dette en gang til. Kommenter innlegget under om du vil ha tilsendt cookies, hvordan du ønskeer de skal se ut og hvorfor akkurat DU skal få dem tilsendt. Datoen kan også være frem i tid :) Denne uken rekker jeg ikke å lage dem :)

Kanskje du har en bursdag, bryllupsdag, feiring av noe slag som du trenger søte cookies til?

1. Kommenter innlegget nedenfor.

2. Del siden med dine venner og inviter dem til å like min  facebookside  med teksten: Villa Perlesukker - alt til kaker og andre søte saker. Bli inspirert du også!

Vinner er nå trukket og vil bli annonsert på bloggen i morgen.

Varme klemme til dere alle.

Opps glemte nesten: Gratulerer med dagen Bente! Håper du får en strålende dag i dag og takk for at du alltid er positiv og engasjert :)

Ta vare på hverandre! Sees i morgen. Smil!













Kreativ isbøtte og andre godsaker


Kjøkkenbenken skal ikke bare være funksjonell men den skal også være pen å se på. Blomstene jeg får hver fredag fra forloveden min gjør sitt men det er fint å ha både utstyr og stæsj som står i stil med resten av huset.


Ønskelisten min er lang og hver gang jeg titter innom butikker så blir den lengre hehe.

I sommer kjøpte jeg meg en enkel Elektrolux iskremmaskin. Den er dessverre ikke fin nok til å stå fremme på benken. Det er ikke den aller beste på markedet  men den er knakende god for nybegynnere. Det jeg ikke tenkte på var at jeg ikke hadde noe å ha isen i!!! Det er ikke mye pent å servere is og sorbet i en vasket plastboks!

Nei jeg vil ha nostalgi - romantikk - atmosfære som sier ja takk!

Det finnes mye til kjøkkene der ute.... mye vræl men det finnes også mye pent og det er ikke alltid at man har øynene åpne for et godt kjøp. Jeg dumpet tilfeldig innom denne "iskrembøtten" på Maxbo av alle steder. Det er egentlig ment at det skal brenne et lys i den men glassbehoderen er flott til is :) Den kostet kr.149.-

Butikker som har nostalgi og romantikk er Riviera Maison, Feel, Åhlens, Veslestua på Sørumsand, Kremmerhuset og innimellom ser jeg også et og annet på Traktøren.

I dag har jeg plukket frem noe av det jeg har kjøpt den siste uken. Løp & Kjøp sier jeg bare :)

Nostalgisk vekt fra Åhlens


Vekten hadde jeg siklet på i noen uker og det er flere nettbutikker som har denne til en billigere pris men med porto så blir det dyrere. Denne kostet kr. 299.- :)


Så klarte jeg ikke gå fra disse herlige terteformene til kun kr. 39.- Er de ikke søte?




Rosa terteformer med hvite prikker - Åhlens



Så til slutt et bilde til av min kreative isbøtte som også finnes i naturfarget og med stjerne i for de som ikke vil ha hjertet i midten :)

Carpe Diem!



Har du kanskje et genialt tips om hvordan man kan servere is og sorbet på herlige sommerdager? Legg da igjen en kommentar i feltet under :)

Det er fullt opp med bursdager denne uken og jeg vil benytte anledningen til å si: Gratulerer med dagen Sissel! Håper du får en strålende dag :)

Ønsker dere alle en herlig dag.  Ta vare på hverandre :)



Porsjonsterte i hjerteform

 

Da jeg bestemte meg for å lage en bærterte begynte jeg å tråle nettet for å finne en god oppskrift. Min gode venn David ( konditoren) og sjefskonditoren på Samson har begge fortalt meg at en tertedeig....en GOD en skal ha målene 3, 2, 1 med hensyn til mel, smør og melis.

 

 

I dag skal jeg fortelle hvordan jeg lagde disse herlige hjertene.

 

 

Du trenger:

 


  • 300 g hvetemel

  • 200 g smør

  • 100 g melis

  • 1 egg ( vispet i skål)


  •  

Miks hvetemel, smør og melis i en mikser med K element eller smuldre dette sammen. Når dette klumper seg ha i egget og bland lett sammen. Legg dette i plastfolie og la det hvile natten over. Har du dårlig tid? La deigen hvile 1-2 timer.

Kjevle forsiktig deigen utover mellom 2 bakepapir med litt mel på. Slik klisser ikke ting seg til for deg. Ta av ene bakepapiret og stikk ut hjerter. Jeg har brukt hjerteutstikkersettet med rifler.
 

 

 

 

 

 

Fyll hjertene med ønsket fyll. Her er det bare fantasien som setter grenser :)

 

Legg et hjerte over og tett igjen kantene slik at fyllet ikke renner ut når tertene stekes. Pensle hjertene med eggehvite og stek dem på 180 grader i 10-15 min. Steketiden er noe lengre for større hjerter.

 

Mine hjerter er ca 10 cm og de stekte jeg på 14 minutter.

 

 

 

 

La tertene avkjøle på rist og server dem lunkne.

Serveringstips 1 : Strø melis på før du serverer.

Serveringstips 2: Server med hjemmelaget vaniljeis.

 

 

 

 

Slik ble de da MED melis:

 

 

 

 

 

Enjoy! 

 

Heart cookies


Det er ikke noe overraskelse at jeg elsker å lage cookies. Da jeg klarte å lage den perfekte deigen i forrige uke måtte jeg lage forskjellige former. Jeg kjøper de aller fleste av mine cookiesutstikkere på Strømmen hos Scrapmagasinet eller på ebay.


Hjerteutstikkere har de aller fleste i  hus og med to-tre forskjellige størrelser på hjertene ser skålen det serveres i med en gang mer innbydende ut :)

Min perfekte cookiesoppskrift fra forrige uke finner du her.

Når du skal pynte cookies anbefaler jeg deg om du er nybegynner å bruke en sprøytepose med rund tip ( nr. 3)

Dette gjør det enklere å pynte kjeksen pent. Jo mer erfaring du får jo tynnere hull kan du bruke og når du føler deg helt bekvem med pynting er det mye enklere å lage kremmerhus av bakepapir og fylle disse slik som vist på bildet under.


Under fanen cookiesskole finner du mange tips og råd for hvordan du lager perfekte cookies.

Mine hjertecookies var jeg så heldig å få dele med gode venner etter en herlig grillmiddag i forrige uke.....bilder av det kommer :)





Hva gjør dere på en søndag?

Søndager er dager jeg ofte baker på og i dag skal jeg også sno meg innpå mitt nye kjøkken.

Ta vare på hverandre! Sees i morgen :)

PS. Husk å dele dette innlegget på Facebook eller Twitter om du har venner som elsker å bake!



Mitt nye kjøkken

Dette er min søte lekestue! Her inne storkoser jeg meg. Skapene er fylt med nesten alt av kakeutstyret mitt og jeg har et stort bredt skap bare til råvarer! Det er en stor forandring fra det gamle 50-talls kjøkkenet vi hadde i det gamle huset.

Kjøkkenet hadde en dør som vi har tettet igjen slik at jeg nå har en hesteskoformet benk i stedet for to benker rett over hverandre om dere skjønner.

Pappa har jobbet nesten natt og dag i 2 uker for å sette opp kjøkkenet og selv om det enda mangler noen lister og fronter så er jeg superfornøyd med hvordan det ser ut :)

Enjoy!

Selv om det er juletrepynt så har jeg disse hjertene hengende hele året. For meg symboliserer de kjærligheten i vårt hus...

Min boltrebenk som kun nå mangler en Kitchenaid ;) Hver fredag får jeg en bukett roser fra John Harald og det er så utrolig koselig å ha ferske blomster på kjøkkene til enhver tid.

Jeg elsker mine små hvite håndduker fra Aquanova. Teksten Goodmorning gjør meg glad!

Min nye ovn er en Miele og den baker helt fantastisk.

Bakevanten er fra Peggy Porshen.

Bak disse dørene var det før en dør rett ut til gangen og jeg er så glad for at pappa kom med forslaget å tette den igjen.

Selve kjøkkenet er fra Ikea og benkeplaten er en heltre eikeplate.

Kjære pappa og mamma: takk for hjelpen! Vi hadde ikke klart dette uten dere :)

Hva bruker dere helgen til? Jeg skal i dag ut å plukke litt bær i skogen sammen med John Harald og Christian Emiil ( 4 mnd) Plukker du bær på sommeren/høsten? Hvilke er favoritten og hvordan fryser du dem inn?

Så har jeg laget en tertedeig som jeg skal teste ut litt forskjellig med. Lurer på om det går an å lage noe med rabarbra? Har masse i hagen men har ikke bakt så mye med det enda. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du har tips til oppskrifter hvor skogens bær brukes eller hvordan jeg kan bruke min rabarbra.

Ønsker dere alle en herlig lørdag. Smil!

Vanilje cookies med blomster

Å lage vaniljecookies med blomster er noe av det enkleste som finnes. Er du nybegynner så er dette prosjektet for deg!

Jeg lagde først 2 porsjoner som gikk rett i søpla. Ja litt rusten er jeg blitt etter noen måneder med bakestopp. Hva var galt? Jo selve oppskriften er ikke god nok. Jeg lover å forandre oppskriften under fanen oppskrifter. Der ligger også noen andre oppskrifter som er dårlige samt noen av oppskriftene finnes heller ikke der så det skal jeg også ordne opp i de nermeste dagene.

Tilbake til cookies og forsøk nummer 2. De ble perfekte! Løsningen er Engelsk Sukker :) Finkornet sukker. Fås kjøpt på litt bedre matvarebutikker. Rema 1000 har det desverre ikke.

Her er en ny forbedret oppskrift:

    • 200 g smør

 

    • 200 g sukker (engelsk)

 

    • 1 egg

 

    • 400 g mel

 

    • frø fra en vaniljestang

Miks sukker og smør hvitt. Helst i en mikser med grind. Ha i egget og miks på lav hastighet. Ha til slutt i mel og frø fra en vaniljestang.

Når deigen klumper seg er den ferdig. Legg den i plastfolie og la den hvile i kjøleskap i minst 1 time.

Kjevle ut deigen 5 mm tykk og trykk ut runde former i forskjellige størrelser. Legg cookiesene på et brett og la brettet ligge i fryseren eller i kjøleskapet i 10-15 min før steking. Da holder de sin fine form og flyter ikke ut :)

Stek cookiesene på 180 grader i 7-10 minutter. Husk de skal ikke bli brune!

Lag icing i ønsket farge og sprøyt ut en maregritt eller rose  på hver runde cookie.

Server med kjærlighet og et sommerlig smil!

 

hits