hits

august 2013

Eclairs


En eclair er en lang og smal vannbakkels fylt med vaniljekrem og toppet med glasur. Opprinnelsen er fransk og det sies at det var Marie-Antoine Carême, en berømt fransk konditor som lagde disse allerførst. Hun bakte søtsaker til de kongelige og enda den dag i dag blir Eclairs sett på som litt «kongelig» pga dens flotte form og eleganse.


Vannbakkelse er enkelt å lage. Det tar ikke lang tid, dog er det noen forhåndsregler man må ta da det er flere steder det kan gå galt.


Det aller viktigste er å følge oppskriften. En kjent konditor sa en gang til meg: Står det 180 gram så er det 180 gram og ikke 179 eller 181. Så nøye skal man altså være når det kommer til baking, i alle fall om man ønsker et perfekt resultat ;)


Smøret skal smeltes i det kokende vannet. Hvis du koker opp vannet og lar vannet stå på varmen så kan mye av vannet fordampe og du får da feil mengde vann. Det beste er å koke opp vannet, ha terninger med smør i kjelen og legge på et lokk.


Steketiden er også noe mange feiler på. Vannbakkelsen skal bli gyllenbrun. Det skal ikke være gul. Hvis du steker den for lite vil det være fukt inni vannbakkelsen når du tar den ut og det hele vil kollapse etter noen minutter. Den vil bli seig og ubrukelig. Men ikke fall for fristelsen for å åpne ovnsdøra midt i stekingen for å sjekke for da ødelegger du din vannbakkels.


Ferdig stekt kan du oppbevare dine eclairs i en tett boks i fryseren i flere uker.Vannbakkels ( 15 eclairs)
 • 300 g vann

 • 150 g smør

 • 150 g hvetemel

 • 4 egg


Kok opp vann.


Ha i terninger av smør og la dette smelte.


Ha i siktet mel i kjelen og rør godt.


La det hele hvile noen minutter. Ha så deigen i en kjøkkenmaskin med grind eller mikser og ha ett og ett egg i deigen. Det kan se ut som om deigen skiller seg med en gang du har egget i men frykt ikke det er bare å fortsette for etter hvert blir den fin igjen. Etter 3 egg skal du følge nøye med!


Det siste egget kan du vispe sammen og helle forsiktig havle i røren og så ser du om konsistensen er rett. Hvis den er tykk og slipper en slikkepott uten å miste formen da er den ferdig.


Ha deigen i sprøytepose med rund tyll og sprøyt lengder på bakepapir ( på skrå) på ca. 12 cm hver.


Ett brett gir plass til 15 stk.


Stek dine eclairs på 210 grader i 35 minutter.Vaniljekrem:
 • 1 vaniljestang

 • 2 dl melk

 • 1/2 dl melk

 • 3/4 dl kremfløte

 • 55 gram sukker

 • 30 gram eggeplomme ca. 2 stk

 • 20 gram maizena 2 ss


Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.


Ha 2 dl melk, vaniljestang, frø, fløte og sukker i en kjele. Kok dette opp.


Ha resten av melken og maizena i en liten bolle og rør til det er klumpfritt.


Visp inn eggeplommene i maizenablandingen.


Hell 2/3 av den varme melken forsiktig over eggeblandingen.


Hell dette til slutt tilbake i kjelen og kok opp kremen.


La kremen småkoke i 1 minutt men pass på at det ikke brenner seg på bunnen.


Ta ut vaniljestangen og ha kremen over i en annen bolle og avkjøl!


Dekk kremen med plastfolie for å slippe at den tykner på overflaten.


SERVERING

Når vaniljekremen er kald fyller du dette i en sprøytepose med rund liten tyll. Stikk tyllen inn på undersiden av en eclair og fyll innsiden med vaniljekrem.


For å få alle like kan du legge dem på en gramvekt og se hvor mye krem som fylles inn i hver enkelt. Press inn krem på 2 eller 3 punkt på undersiden.Varm opp litt glasur / flytende fondant og ha i noen dråper konditorfarge. Dypp eclairen med toppen ned og legg den på rist.


Glasur / Flytende fondant kan du lage selv og oppskriften finner du HER.


Pynt med blomster eller annen pynt.


TASTE OF OSLO


Til helgen skal jeg være med på Taste of Oslo og jeg har blitt spurt av arrangøren om å stå på det som heter: Electrolux Taste Theatre.


Der skal jeg stå i sekvenser på 30 - 60 minutter og vise alle fremmøtte det jeg kan best. I disse dager vrir jeg hjernen min litt på hva jeg skal vise frem.


Er det noe du absolutt mener jeg må vise og fortelle om? Noe du mener er min "signatur"? Skriv det ned i kommentarfeltet og gi meg inspirasjon :)


Vi sees snart igjen...


God klem!


Drømmemuffins ala Jordbærpikene


I går var jeg på shopping med en god venninne og turen gikk selvfølgelig til Storo Storsenter. Jeg hadde sett meg ut noen fantastisk fine kakefat fra Åhlens jeg ville kjøpe med meg og vi skulle virkelig ta en skikkelig kosedag. Vi trengte begge nye klær og intensjonen var å handle til oss selv.


Da vi kom inn på Junior som forøvrig har noen fantastisk fine merkeklær til barn var det stappet av mennesker der. Klokken var bare litt over ti og vi skjønte ikke noe av hva som skjedde.


Vel inne i butikken så vi grunnen: 1/2 pris av 1/2 pris. Jeg er ikke typen som hiver meg i konkurranse om klær til barna men her var det så mye flott at jeg bare måtte ha noe med meg :) Etter sikkert en time i kø, tro meg det var verdt det...kunne jeg konstatere at lommeboka var noen tusen tynnere.


Vel ute av butikken så vi at HELE SENTERET hadde slike tilbud....HAHA og det beste med alt det varer helt til i morgen!


Så er du ute etter å shoppe litt til deg selv og dine barn og bor du i området så ta turen. Det var bare så utrolig mange bra tilbud!


Jeg må innrømme at jeg etter at jeg har blitt alene må passe på hva jeg bruker mine penger på så det var veldig kjekt å ha bursdagsklær til alle sammen og sko til halv pris <3


Etter en stund med shopping måtte vi ha oss mat og denne gang falt valget på Jordbærpikene.


Alt ser så utrolig lekkert og delikat ut at jeg kunne vel blitt sittende hele dagen hehe...


På Storo jobber Viviann Hjelmseth som daglig leder og jeg spør alltid henne eller noen andre om de kan anbefale noe godt.


I går fikk vi anbefalt "Drømmemuffins"


Det ble jo desserten etter en fantastisk lunsj og det var bare en muffins som smakte himmelsk!


Det jeg liker med Jordbærpikene er at når jeg spør hvordan ting lages så forteller de alltid hvordan det er gjort.


Så hva tror dere jeg lagde i går kveld?


DRØMMEMUFFINS (12 stk)
 • 125 g smør

 • 2 dl sukker

 • 3 egg

 • 4 dl hvetemel

 • 2 ts bakepulver

 • 1 ts vaniljesukker

 • 1,5 dl fløte


I tillegg trenger du vaniljekrem og frosne bringebær.

Pisk smør og sukker hvitt. Ha i ett og ett egg av gangen. Ha så i alt det tørre og til slutt mikser du i fløten.

Fordel røren i 12 former.


Jeg hadde noen gamle blomsterformer liggende. Jeg mener merket er Wilton.


Sprøyt så i litt vaniljekrem i hver muffins.


Jeg brukte bare en sprøytepose fylte i litt vaniljekrem og sprøytet en liten dæsj inni :)
Til slutt la jeg noen bringebær oppå:Stek muffinsene i 25 minutter på 180-190 grader.Server med glede for tro meg dette kommer alle du serverer det til til å elske!Etter å ha spist disse herlige muffinsene hos Jordbærpikene så ble det mer shopping og bilder følger i et annet innlegg....


måtte bare dele denne herlige oppskriften med dere først!


Håper dere alle får en herlig fredag.


God klem!


Mini Pavlovas med sitronkrem og blåbær

Hello Jumminess!

Denne herlige minikaken er like deilig som den ser ut på bildet.

Å bruke gode råvarer, jeg kan bare ikke få sagt det ofte nok er nøkkelen til suksess...og så må du følge mine gode råd på veien da hehe.

Jeg har gjort så mange feil når det kommer til marengs at jeg tror ikke det finnes andre som har mislykkes mer med dette enn meg. MEN det betyr bare at jeg er fullspekket av erfaring på Hva-som-kan-gå-galt-fronten og det er jo kjempebra!

LITT HISTORIE

Dette er en miniutgave av den populære kaken Pavlova. Pavlova har fått sitt navn fra den berømte russiske ballerinaen: Anna Pavlova. Historien sier ikke noe om Anna har smakt på kaken sin men i årene 1926 og 1929 reiste hun mye rundt i Australia og New Zealand og ble så berømt at de kalte sin nasjonalrett opp etter denne vakre kvinnen.

Kaken er en av de enkleste å lage og du kan til og med lage  bunnen eller i dette tilfellet bunnene flere uker i forveien. Bare oppbevar marengsen tørt.

HVA KAN GÅ GALT?

Det er ikke så mange ting som kan gå galt i denne oppskriften. Det du skal huske på er at du ikke har i sukker i eggehvitene før du har fått en stiv og fin marengs. Passer du på at du venter til eggehvitene ikke lengre er grå eller skummete men helt hvite og stive så vil du få en marengs som er stabil.

I mange marengsoppskrifter finner du stabilisatorer som for eksempel hvitvinseddik, balsamico eller annen syre. Dette tilsettes også for å få en marengs som holder seg fin og som ikke kollapser. I denne oppskriften er det bakepulveret som gjør nytten.

Er du bakenerd og vil ha presisjon på arbeidet kan jeg si at det aller beste resultatet på marengs får jeg ved å piske eggehviter på middels hastighet ( Trinn 5 Kitchenaid)  i 7,5 minutter før jeg har i sukkeret og så piske videre i 4 minutter og 20 sekunder. Pffff nå kan det bare ikke gå galt hos deg altså :)

Bunn:

 • 3 eggehviter
 • 2 dl sukker
 • 1/2 ts bakepulver

Pisk eggehviter stive.

Tilsett sukker og bakepulver og pisk videre til du får en glatt, skinnende og stiv marengs.

Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut marengsen i sirkler på ca 8-10 cm store.

Stek bunnene i ovnen på 150 grader i 1 time.

Sitronkrem:

 •  4 egg
 •  120 g sukker
 •  1 ss raspet sitronskall
 •  80 g sitronsaft
 •  40 g usaltet smør
 •  1 klype salt
 •  1 pk fløte

Ha alle ingrediensene unntatt fløte i en kjele og rør dette med en visp godt sammen.

Bytt vispen med en slikkepott og sett platen på lav varme.

Ha tålmodighet og rør godt hele tiden.

Når kremen tykner er den ferdig.

La dette avkjøles.

Pisk kremfløten til stiv krem og ha i halvparten av den avkjølte tykke sitronkremen.

Miks dette sammen til en fin konsistens.

Legg krem på hver marengs og pynt med blåbær.

SÅ NOEN TIPS FRA MEG:

Når du «steker» marengsbunner på 150 grader blir de lys brune. Hvis du vil ha bunner som er helt hvite anbefaler jeg deg å skru ned varmen til ca. 100 grader og på denne måte «tørke» marengsen over en lengre tid. For eksempel 3-4 timer eller over natten. Et stekebrett over marengsen under stekingen vil også hjelpe på å holde marengsen hvit.

Når sitronkremen er avkjølt kan den være nokså stiv og kjennes ut som en pudding. Det kan være lurt å røre denne godt i en egen bolle før du mikser den med kremen. Da unngår du klumper og slipper å røre mer enn nødvendlig i kremfløten. Sjansene for at kremen overpiskes blir da minimale.

Ha en strålende dag dere og husk: Det er lov å legge igjen kommentarer i kommentarfeltet!

Vi sees snart igjen. God klem!

The fab life of Tilly Jagge

Hei alle sammen,

Det er travle dager! I dag er det skolestart og klokken rundet 23.00 i går før alt var klart hjemme hos oss.

Vi har akkurat flyttet og leiligheten bærer preg av kaos...hehe esker og klær overalt.

Jeg håper og tror at når denne uken er over så er ting litt bedre.

KONFIRMASJONSKAKE

Trine Lise Jagge sendte meg en melding i ferien om at de hadde konfirmant og om jeg ville lage kaken?

Om jeg ville... wohooo for en fantastisk flott mulighet. Jeg ble enda mer glad da jeg fikk høre fargetema: Rosa og gull.

Jeg visste nokså fort at det måtte bli en 2 etg. kake og at det måtte bli rosa og gullbånd nede. Resten hadde jeg enda ikke plassert i hodet.

Dagen før jeg lagde kaken lagde jeg også en annen kake som jeg var veldig fornøyd med og jeg lå hele natten og funderte på hvordan jeg skulle ro denne kaken i land.

BLOMSTER


Noe av det første jeg lagde var nok blomster. Jeg har brukt en lys rosa farge som passer til båndet og farget sukkerpasta fra Dr. Oetker rosa.


Jeg brukte modelleringsverktøy for å få blomstene fine. Så la jeg dem i blomsterkopper :)


Blomstene tørker over natten og er så stive at du etter en natt kan legge dem pent oppi hverandre to og to slik at du får en flott og fin blomst.


TEKST


The fab life of Tilly Jagge


Denne teksten ble stukket ut med utstikkere: Funky letter tappit. Etterhvert skjønte jeg at jeg skulle bytte prikkene over iene med en stjerne :)Jeg stabler altså kakene oppå hverandre før jeg begynner å pynte:Jeg valgte å bruke en 25 cm form og en 15 cm form til denne kaken fordi jeg ville ha cookies på sidene i en 3D effekt og med kaker som bare skiller 5 cm blir det for liten plass til dette.


Jeg lagde stjernecookies og hadde på glasur med spiselig gull glitter :)


Cookiesene ble festet med melisglasur.


Jeg har bestilt inn et parti med dette fantastiske glitteret så sjekk min nettbutikk om 2-3 uker for fantastisk glitter :)


SPISELIG BILDE


Å ha et spiselig bilde av konfirmanten på toppen av en kake er supert. Da mitt bilde ikke kom i posten og det var fredag ettermidddag var jeg nokså stresset. Heldigvis fikk jeg kjøpt et bilde av Linda på Kakeri i Nittedal :) Takk Linda for rask service!


Det spiselige bilde er alstå laget på en oval cookie. I etterkant lurer jeg på om det hadde vært mer tøft å ha den på en stjerne? Hva tror dere? En megastor stjerne helt på toppen? Nåja jeg ble uansett veldig fornøyd med hvordan kaken ble.Finn Christian kom og hentet kaken og kjørte den vel hjem.


Kaken er fylt med sjokoladekake og sjokoladekrem og her er oppskriften. Jeg laget oppskriften i 2 omganger.


Sjokoaldekake ( må fordobles)
 • 4 egg

 • 5 dl sukker

 • 5 dl mel

 • 3 ts bakepulver

 • 3 ss kakao

 • 2 ss vaniljesukker

 • 200 g smeltet smør

 • 3 dl melk


Pisk egg og sukker til eggedosis.

Sikt det tørre i en bolle.

Smelt smør og ha i melken.

Når eggedosisen er ferdig ha i det tørre og melken og miks det hele på lav hastighet i 20-30 sekunder.

Fordel røren i to former a 15 og 25 cm. Stek kakene i 30-35 minutter på 180 grader.

SJOKOLADEKREM

 • 4 egg

 • 200 g melis

 • 400 g sjokolade ( Valrhona)

 • 200 g smør


Pisk egg og melis til eggedosis.

Smelt smør og ha i sjokoladen.

Når eggedosisen er ferdig har du i den smaltede sjokolade og smørblandingen.Noen flere bilder:

Fantastisk ikke sant?Tusen takk for at jeg fikk lov til å gjøre dagen deres spesiell :) God klem til hele familien <3VINNER TASTE OF OSLO

Jeg har trukket en vinner og det ble kommentar numer 10 og kommentar nummer 23.

Det er Line Nor og MArianne Riste. Gratulerer så mye.

Ønsker dere alle en strålende dag!

Til vi sees igjen :)

Taste of Oslo

Tastefestivalen kommer til Norge!


Jeg ble oppringt i juni av en hysterisk entusiast venn og samarbeidspartner Finn i Electrolux som kunne fortelle meg at nå kom det til å skje store saker i Oslo!


Tastefestivalen kommer til Oslo ropte han nesten i røret og jeg skjønte jo at dette var store greier. Sett av helgen 29. august til 1. september var det aller første jeg fikk beskjed om.


Etterhvert har jeg jo skjønt hvor flott denne festivalen er. Men du som leser dette er sikker like lite informert om dette som jeg var første gang jeg fikk høre om dette?


TASTE OF....For å skjønne omfanget av festivalen så forklarer jeg det hele med et bilde av hvor festivalen per i dag arrangeres.


Neste stopp er altså Oslo.


Under høstens festival "Taste of Oslo" skal jeg sammen med andre matentusiaster få oppleve norske mesterkokker på nært hold. Festivalen finner sted på Kontraskjæret ved Akershus festning.


Fokus er altså mat- og drikke. Du og jeg får muligheten å besøke og smake på retter fra noen av landets beste restauranter og samtidig få noen tips og hemmeligheter fra Norges fremste kokker som vil være tilstede under festivalen.


Det blir liveshows under hele festivalen.


Det beste er at med en betalt inngangsbillett har du mulighet til å få være med på en interaktiv workshop, Electrolux Chefs Secrets, der en rekke kokker vil tilberede retter som lett kan gjenskapes hjemme. Her kan du og jeg få gode råd og tips om hvordan man kan forbedre sine ferdigheter på kjøkkenet - alt fra hvordan man skjærer kjøtt, til hvordan du skape den perfekte sausen.Electrolux Chefs Secrets, tilbyr Electrolux  10 arbeidsstasjoner hvor inntil 20 personer kan melde seg på for hvert kokkekurs. Det avholdes inntil syv kokkekurs per dag. Fyller vi opp alle plassene vil ca 400 matentusiaster for anledning til å prøve ut sine kokkeferdigheter.


I tillegg vil vi kunne hente inspirasjon fra ?Electrolux Taste Theatre,? hvor kjente TV-kokker vil demonstrere nye koketeknikker for inntil 1700 festivalgjester. :) :) :)


Sist men ikke minst, står Electrolux ansvarlig for festivalens mest fasjonable etablissement, ?Electrolux Chefs Table.? Her vil Norges fremste kokker tilberede, demonstrere sine kokketeknikker og servere en uforglemmelig tre retters meny for utvalgte gjester.Taste of Oslo har fått to av Norges desidert største kokkeprofiler som ambassadører for festivalen, nemlig Terje Ness, innehaver av luksusrestaurantene Onda og Oro i Oslo, og mangeårig TV-kokk i NRK, Ingrid Espeli Hovig.


Noen av restaurantene og kokkene som har bekreftet sin tilstedeværelse på Taste of Oslo:


* Plah Bar & Restaurant, Terje Omundsen,


* ORO Restaurant - Bar & Grill, Terje Ness,


* Restaurant Ylajali, Even Ramsiv


* Bagatelle/LilleB, Allen Poulsen,


* Bocuse Dór team


* Hamani


NÅ DET SPENNENDE!

Jeg gir bort to billetter til denne fantastiske festivalen :) Har du lyst til å bli med inn på festivalområdet?


2 heldige vinnere ( trekkes neste uke) får:
 • Gratis inngang til festivalen. Valgfri dag. • Riksdaler som er festivalens valuta til verdi av kr. 250.-


Vil du være med i konkurransen om en av disse billettene?
 1. Lik facebooksiden til Electrolux.

 2. Skriv i kommentarfeltet her under: Vil ha billett til Taste of Oslo.


Jeg trekker 2 vinnere neste uke.

Vi sees!Signaturbakst


Sommeren har vært fantastisk på mange måter. Vi har slappet av og hatt et fantastisk vær. Det har vært godt å kjenne solen varme kroppen igjen. Late dager med sol, bading og lite baking.


Mye har skjedd både med Villa Perlesukker og med meg.


Ukene har blitt brukt på å finne ut hvor veien skal gå og hvordan ting skal bli.


Bakestudio på Sørumsand


Mange av dere som følger meg på Instagram har fått med dere oppdateringer fra bildestrømmen min. Jeg har leid en liten butikk i Skriverveien 12 på Sørumsand.  Der har jeg fått satt inn et kjøkken og fått meg et lite kontor. Foran kjøkkenet og kontoret er det en liten butikk med store fine utstillingsvindu.


Jeg vet ikke helt enda hvordan formen på denne butikken skal bli. I første omgang fylles den med litt varer, et langbord med 6 stoler, kaffemaskin, kakefat og utstillingskaker. Vi håper at vi etterhvert kan ønske mennesker velkommen til en kakebit, men det skjer ikke enda.


Jeg har bestemt meg for å ta ting rolig. Bygge sten for sten med en grunnmur som blir solid. Da tar man en ting om gangen :)


På flyttefot


Etter å ha lett i noen måneder har jeg vært så heldig å få en flott leilighet sentralt på Sørumsand. Bare 5 minutter unna bakestudioet. Sammen med mine barn skal jeg nå avslutte et kapittel og starte på nytt. Utfordringene har vært mange og jeg har selvsagt vært utrolig lei meg for dette. Som i alle andre situasjoner i livet hvor ting går deg imot gjelder det å være sterk og prøve å se lyset. Selv om tunellen er helt svart så har jeg blitt fortalt at det blir bedre etterhvert.


Signaturbakst


Da jeg var hos Peggy Porschen i London sist fikk jeg god tid til å snakke med henne. Vi var bare 4 stykker på kurset og jeg sto helt ved siden av henne. Hun fortalte meg noe viktig: Find your signature and show it in all your cakes and cookies.


Jeg har altså funnet min signatur. Jeg skal bake ting jeg liker med farver som jeg selv liker. Jeg har begynt med mine signature cookies :)Å bake har alltid for meg vært terapi. Timene suser forbi i høy hastighet når jeg koser meg på kjøkkenet. Jeg drømmer meg bort og kjenner at jeg virkelig har det fint. Noen ganger når jeg står på kjøkkenet her i bakestudioet kommer venner og kjente innom. Det er så koselig å slå av en prat og jeg gleder meg til å kunne sesrvere alle som ønsker det noe godt.


Høsten er like rundt hjørnet og jeg skal ha kurs i både Oslo, Mosjøen, Trondheim og Bergen før jul. Jeg skal til London i November og du kan bli med! Jeg skal ha bakekurs her på Sørumsand og noen kurs med foreldre og barn.


Så fort høstens planer er ferdige så skal jeg legge det ut her slik at dere kan bli med på moroa :)Har du en signaturbakst? Noe du bare elsker å lage?


Fortell meg gjerne i komentarfeltet :)


Håper dere alle har en strålende dag!