hits

august 2016

Hvert 5. barn ser for dårlig!

Annonse

Jeg visste det faktisk ikke men hvert 5. barn ser for dårlig. Jeg har heller ikke tenkt på at om et barn har for dårlig syn og ikke får gjort noe med dette, kan det hemme utfoldelsen til barnet i lek og aktiviteter samt svekke læreevnen. 

Det er jo nokså naturlig at et barn som ser dårlig ikke alltid vil være like "på" i situasjoner hvor man faktisk trenger å se bra, som feks fotball, håndball eller annen sport. Jeg husker selv da jeg var 12 år og fikk briller. Det var så deilig endelig å se det som sto på tavla klart. 

Med min egen historie i bakhodet så har jeg vært ekstra alert på mine barn. Det har vært viktig for meg å undersøke barnas syn tidlig slik at eventuelle feil på synet kan oppdages tidlig. 

Barna bør sjekkes før de starter på skolen og etter det er det faktisk anbefalt å sjekke synes til barna hvert år.

Vi booket en synsundersøkelse med Optomap hos Interoptik for å få en ordentlig helsesjekk på øynene til  barna før skolestart. 

Sven endte opp med disse kule brillene fra New York Yankees fra Interoptik. Han fikk også et ekstra par reservebriller gratis med på kjøpet! 

Sven har akkurat begynt på ungdomsskolen og har mye mer lekser enn det han hadde på barneskolen. Det betyr at han leser mye mer enn han gjorde tidligere. Etter at han fikk nye briller og justert styrken på brillene klarer han å lese mer enn han gjorde tidligere. 

Det lover godt for høstens utfordringer på skolen!

Føler du også at det er på tide å ta med ditt barn til en synsundersøkelse? Bestill time her.

Lik også gjerne Interoptik på Facebook 

B A K I N G I N S P O

Hallo, hva skjedde med mandag og tirsdag denne uken? 

Jo, mandag jobbet jeg som gal på dagen for å få ferdig en del ting og på kvelden løpte jeg meg bort i marka. Haha jeg er veldig glad jeg ikke var alene i skogen for det blir så sykt mørkt nå. Batteriet på både kamera og mobil tok kveld og da vi hørte lyder som lignet på ulv må jeg si at jeg ikke var særlig høy i hatten. Det var veldig deilig å komme seg hjem igjen. 

Er det ulv i Nordmarka mon tro? 

Jeg prøver å finne en balanse i livet for tiden. Rutiner er noe jeg trenger for å gjøre jobben min best mulig og det tar liksom litt tid å komme seg inn i dette igjen etter ferien. Når skal det bakes? Hva skal bakes? Hvilke eventer og store dager skal jeg bake til? Når har mine venner bursdag og hva trenger de til sine store dager? 

Når jeg trenger inspirasjon så logger jeg meg på Pinterest

Der har jeg egne BOARDS som jeg legger mine favorittbilder i. 

Noen av mine favoritter har jeg i albumet som heter Let´s bake og ettersom jeg bare elsker bringebær og alle kaker med det har jeg laget et eget album som heter Raspberry Delight

Har veldig lyst til å prøve meg på denne kaken her bare i flere lag :P 

Starter uansett tenker jeg å lage litt marengs og makroner i dag. Det er godt for sjelen å bare kunne kose seg litt på kjøkkenet.

Hvor henter du din inspirasjon fra?

Klemmer ❤
 

Skal man lytte til en 4-åring?

Du har blitt så vis. 

Så våken og kvikk. 

Stor gutt. Smart og vis. 

Du snakker om det du føler og det du tenker. Du har en stor dose empati. 

Det liker jeg, fordi jeg vet at empati vil hjelpe deg videre i livet.

Du er uredd.

Det liker jeg fordi det betyr at du føler du mestrer ting og har stor nok selvtillit til å begi deg ut på ukjente områder.

Du er åpen og tillitsfull. 

Det liker jeg fordi det sier meg at du har fått prøvd og feilet og føler deg sterk.

Du sover så rolig og så lett. 

Det liker jeg, fordi jeg vet at når du sovner lett så føler du deg trygg. Sover du også lenge betyr det at du har det godt og drømmer om fine ting. 

Dagene går, en uke her og en uke der. Den siste tiden har det blitt veldig oppstykket. Bare 2 dager så til pappa igjen og plutselig bare 2 dager her før ferden går videre. Men også det går som en lek. 

Hvorfor?

Fordi vi lytter til deg. Og hører på deg når du vil komme på besøk. Noen ganger ønsker du bare å se mamma. Midt i en pappauke. Da kommer du og pappa innom og vi drikker kaffe og spiser litt kake. Pappa kan også levere deg her og bli lenge for å leke med lekene dine. Helt til du sier: Nå kan du gå pappa. 

Såpass godt kjenner vi deg at vi skjønner når du savner en av oss. 

I forrige uke sa du klart at du ville være litt lengre hos mamma en uke. Da fant vi ut at vi kunne forlenge neste periode. 

Mamma og pappa er gode venner, sier du. 

Pappa har lært deg å sykle og svømme og jeg har lært deg å bake. Vi er like viktige, men du har sagt klart og tydelig at du trenger oss begge.

Like mye. 

Det lytter vi til.

Selv om du er "bare" 4 år :)


 

Vær tro mot deg selv!Er det noe jeg har lært i sommer er det at jeg må være ærlig med meg selv. 

Jeg har drømmer, mål, ting jeg har lyst til å gjøre og ønsker i hverdagen. Men det viktigste av alt er mine verdier. Å gå på kompromiss med mine egne verdier som menneske gjør at man får et dårligere selvbilde. Dette skal jeg skrive et helt eget innlegg om senere fordi det er noe jeg bare akkurat sist uke ble klar over. 

Vi jenter har lett for å tilegne oss "snill pike syndromet". Vi ønsker å please alt og alle rundt oss. Tid vi kanskje skulle brukt på oss selv ofrer vi for barna. Det er lekser, oppfølging av aktiviteter, matlaging, bollebaking, ryggsekker som skal klargjøres, klær som skal vaskes ja Familien AS skal rett og slett gå rundt. Ofte betyr dette at våre egne ønsker og drømmer blir satt til side. 

Noen blir også så glade i partneren sin at man automatisk blir med i hans liv, med hans drømmer og ønsker uten å gjøre det tydelig at man selv faktisk ønsker å oppnå eller å dra steder. 

Det å være tro mot seg selv betyr ikke at man skal bli egoistisk. Det betyr bare det at man skal kunne se seg selv i speilet og si at min stemme skal også bli hørt. Jeg skal også få han en mening om mitt liv. 

Å være tro mot seg selv betyr at man tar vare på personen man er innvendig. Jo mer man firer på sine prinsipper, ønsker og drømmer jo mindre viktig føler man at man blir. Det er ikke så viktig med meg og mine ønsker. Man faller da liksom litt på rangstigen inni hodet sitt og plasserer seg selv på bunnen. Under alle andre. Men det er ikke der vi skal være. Jeg skal stå på toppen av pallen i mitt eget liv. Det er jeg som er sjefen i mitt eget liv.

Det betyr ikke at jeg skal være hensynsløs eller ikke ha omsorg for andre. Det betyr bare at mine meninger og ideer er like viktige som alle andres. MEN om jeg ikke gjør noe for at det skal skje så vil jeg etterhvert få et elendig selvbilde.

Er du tro mot deg selv? 

Har du satt deg selv på nummer 1 i ditt eget liv?

Jeg tror det er mange av oss som ikke gjør det. Og jeg tror at kanskje du som meg har fått et dårlig selvbilde på grunn av det. Du har blitt uviktig i ditt eget liv. 

Det er sprøtt og logisk på samme tid, men jeg fikk meg virkelig en aha opplevelse da en kompis av meg fortalte meg dette i forrige uke. Så begynte jeg å tenke tilbake på livet mitt. Hvordan jeg i dag er. Jeg har god selvtillit. Men hvordan føler jeg meg inni meg? Og hvorfor er det slik? Viktigere: Hvordan kan jeg gjøre noe med det?

I dag skal jeg bruke litt tid på å skrive ned hva som er viktig for meg. MEG. Hva vil jeg bruke tiden min på. Hva vil jeg gjøre neste gang jeg har en uke ferie og hva ønsker jeg i fremtiden å oppnå? 

Ha en finfin mandag dere!

Sees etterpå ♡

S U N D A YDenne uken har vært magisk og trist på samme tid. Magisk fordi noen av de menneskene jeg har møtt denne uken har gjort møtene til uforglemmelige og herlige minner og trist fordi noen dager har vært tunge. 

Ukens latter

Det var definitivt da jeg fikk en snap fra min søster Siv Elin. Jeg hadde tullet med henne og mine nærmeste venninner på snap om mannen som sto og klippet hekken hos naboen og da søster sendte en snap tilbake som bare var konge så brast jeg ut i latter. Jeg har ikke ledd så mye på lenge. Jeg hylte av latter og grein på terrassen der jeg satt alene. Han stakkars fyren som klippet hekken fik det hele med seg og trodde sikkert jeg var crazy!

Ukens snap

Jeg får så vanvittig mange fine snaps fra dere, men denne uken var det igjen en "privat" snap som kvalifiseres til ukens høydepunkt. Som jeg sa over så har jeg noen få nære venninner jeg snapper en del med. De får se alt bak fasaden og det jeg ikke tør å si offentlig forteller jeg dem. Noen ganger går det skeis slik som en dag denne uka hvor jeg la snappen som skulle til dem ut på mystory. Jaja, ingen er perfekte :P

Det beste minnet som ble skapt

Min barndomsvenninne Anette snappet meg tidlig en morgen at hun skulle på dagsmøte til Fet. Ettersom jeg bare bor 10 minutter unna bestemte jeg meg for å kjøre henne tilbake til flyplassen. Selv om jeg ikke hadde veldig god tid den dagen så er det viktig for meg å ta meg tid til slike ting. Anette og jeg har kjent hverandre siden vi var 6 år og har det helt fantastisk når vi møtes selv om det kan være år mellom hver gang. Fantastisk flotte 30 minutter. Da jeg satt henne av på OSL viste det seg at en annen person som jeg bryr meg mye om var i nærheten. Så da fikk vi også tid til å si hei, selv om det var veldig kort. Den samtalen og stunden kommer jeg til å huske lenge. MAGISK!

Barnas beste

Det har vært mange fine stunder med barna denne uken men den beste var i dag da jeg lå og slumret på sofa. Annika og Espen lekte med Christian og han fordelte togene slik at alle skulle få noen å leke med. Men han er nokså egen for tiden og vil ikke dele på lekene. Hvor Espen sier: Hvis du fortsetter å leke med andre slik du leker med oss kommer du ikke til å få særlig mange venner. Christian spør: Hvorfor det? Espen sier: Du skjønner, når man er venner så deler man på ting. Du må bli bedre på å dele lekene dine med oss om du skal få deg gode venner. Christian snur seg mot Annika og sier: Annika nå kan du få velge hvilket tog du skal ha, så kan vi være bestevenner sant? Når man hører at barna forklarer og snakker til hverandre uten å krangle om ting så vet jeg at jeg gjør mye riktig. Et fint øyeblikk!

Ukens tårer

Kom i møtet sammen med Marion Celine og Marte som er min presseansvarlig og manager. Et veldig følsomt tema ble tatt opp og jeg bare holdt hendene foran ansiktet og gråt. Men det var samtidig godt å få snakket om tankene rundt det jeg synes er vanskelig. Så vet jeg at de støtter meg 100% og er med meg på denne reisen selv om jeg til tider møter noen utfordringer jeg selv ikke klarer å ta. DA er det deilig å ha dem der.

Mest spennende øyeblikk

Annika hadde sin første trening med NRC Tigers Junior Bullets COED på tirsdag og da alle introduserte seg hørte jeg at hun var den yngste i den store gruppen og jeg så at hun også var spent på treningen. Det kan ikke forklares, den følelsen du som mamma har når barnet ditt er usikker på noe. Du vil så gjerne ta hånden og si at dette går bra, dette klarer du. Spent fulgte jeg med på treningen og så stolt hvordan hun tok en araber Tempi på matten. Nå øver hun på araber flikk flakk salto. Men når jeg tenker på at den lille jenta i fjor rundt denne tiden akkurat hadde lært seg backflip på trampoline og i dag kaster seg bakover. VILT! Og det gjør meg så stolt. 

Ukens sang

Jon McLaughlin - Doesn´t Mean Goodbye tipset av Espen Hilton

Mest idiotiske!

Det skjedde da jeg klarte å miste min Iphone i toalettet. Jeg hadde den i baklommen og skulle bare skynde meg på toalettet. Ja, ja.... jeg reiv visstnok buksa litt for fort av for det endte i at telefonen ble ødelagt. Jeg måtte kjøpe meg ny samme kveld og Espen kom med kongekommentaren: 9500.- rett i dass. Klarer meg ikke en dag uten telefon så sånn er det med den saken. 

Størst av alt....

Er kjærligheten. Selv om det har vært noen nedturer denne uken så har jeg følt mye kjærlighet. Noen ganger kjenner du bare at ting er bra og at kjærligheten er til å ta og føle på. Kjærlighet mellom mennesker er noe av det fineste som finnes. Jeg føler meg heldig som ser og føler på kjærlighet hver dag. 

 

En oppsummering av hvordan uken har vært. Planlegging sto i fokus og jeg har fått jobbet mye. Kommende uke blir det masse gøy og det meste bak fasaden skjer på snapchat. SÅ vil du følge med så må du se på mystory på annebrith.no

Jeg har lagt ved et bilde fra Naxos fordi jeg sitter og vurderer en ny reise dit. Det er så utrolig vakkert der. Høstferien blir jeg alene uten barn og vurderer jeg å dra ned dit og jobbe. Bare nyte sol, strand og ta noen timer med vindsurfing. Livet ass! 

Nå blir det en spennende uke med premiere på fredag whooop whooop. KLemmer til alle!

 

 

Stylingtips på snapchat!

Denne jenta: Silje Pedersen, er en av Norges søteste!

Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle like henne så godt. I februar var vi inviterte til et event med KappAhl og allerede på vei i flyet til Stockholm hadde vi superherlig dialog. Men det var først i taxien inn til byen at vi skjønte at vi hadde en "connection".

Jeg delte noen forretningshemmeligheter med henne uten å tenke meg om og tilbake fikk jeg en kunnskap om så mye annet. 

Det mange ikke vet er at Silje er på snapchat og gir superflotte råd angående mote og styling. Hun er helt rå på styling. 

Det går faktisk ikke en kveld uten at jeg spør henne om råd om jeg skal ut på event, rød løper eller bare ut på byen. 

I dag var jeg usikker på om jeg kunne matche min nye lille sorte med beige sko og en snap ble sendt til: silje_pedersen. Det tok bare 3 minutter før hun svarte. YOU GO GIRL! Antrekket ble godkjent og jeg sendte noen bilder av kjole, veske og sko. 

Hællemåne så heldig jeg er, tenkte jeg. Ha min egen stylist 24/7. Og ikke bare hvilken som helst stylist. En av Norges råeste, rett og slett. Å følge med på snappen hennes er så glam, samtidig som det er så jordnært. 

Håper alle orker å gå inn på facebooksiden til Silje og trykke LIKER.

Det antrekket hun har på seg på bildene er på budsjett, så klikk deg inn på bloggen hennes for å se hvor det er fra. SMASHING, SIlje!

Nå skal jeg ta på meg den lille sorte og komme meg avgårde til Lillestrøm. Gleder meg til å se jentene igjen :)

KLEMMER!

Bilder lånt av Silje Pedersen

 
 

Ny favoritt!

Sponset innhold

Helt siden jeg var i Stockholm med Silje Pedersen og presseansvarlig i Kappahl Annelie har jeg ønsket meg en litt dyrere veske. Silje har full oversikt over hvilke vesker man bør ha og jeg bestemte meg etter en samtale med Silje at jeg skulle spare til en Chanel eller Celine. 

At sparingen vil ta tid det er noe som er sikkert for en slik veske koster fort kr. 20.000.- 

Galskap kanskje men hvem er du eller jeg å bestemme hva andre skal kjøpe eller spare til? 

Ettersom å kjøpe en dyr veske kommer til å ta litt tid har jeg søkt etter et rimeligere alternativ :P

At jeg trengte en ny veske etter sommeren var helt klart og da jeg var på pressevisningen til julekolleksjonen til KappAhl på torsdag fant jeg denne herlige, sorte vesken fra Hampton Republic 27 i butikken.

Den koster kr. 349.- og er akkurat passe stor. 

Inni er det nok plass slik at jeg som mamma får med meg det viktigste  når jeg skal ut å farte med barna.  
Genseren jeg snappet mye på torsdag er også allerede i butikk. Genseren er blå og rosa og ser på bildet i nettbutikken ikke så fin ut som den faktisk er i virkeligheten.

Genseren finner du ved å følge denne linken

God lørdag til dere ♡

Ukemeny på budsjett!

Jeg orker ikke mer kjeft om ukemenyen vår. 

Kanskje kunne vi spist mer økoligisk mat, mer kortreist mat og mulig vi skulle hatt mer fokus på rent kjøtt. Jeg har aldri sagt at denne menyen vi lager hver uke er den perfekte menyen for at barn skal bli verdensmestere eller supersmarte. 

Jeg forteller dere om livet jeg og mine barn lever og hvordan vi sparer for å få oss en fint hus. Vi ønsker sårt å bygge drømmehuset med 6 soverom og 3 bad. Da har vi fokus på å spare på alle områder. Også mat. 

Så tilgi meg om jeg ikke har kontaktet en ernæringsfysiolog eller en stjernekokk. Dette er livet jeg som alenemor lever. Og dere må skjønne det at jeg vil det aller beste for barna mine. Om de blir sultne så spiser de noe. Det ER alltid mat her hjemme. 

Jeg tenkte å ha en hel uke med pølser,men jeg tror det får vente til neste uke. Pølser blir sponset, det er ikke noe fare for det, men det er ikke sikkert jeg vil ha dem sponset. Kanskje jeg bare skal kjøpe det som passer meg, slik at jeg ikke får kjeft for å få sponsede pølser også?

Og nei, det er ikke slik at om man har bestemt seg for å blogge så legger man hodet på hoggstabben så man må forvente hat. Nei, man blogger fordi man vil formidle noe og inspirere. Derfor slettes også en del kommentarer her. Heldigvis er det mitt privilegium. 

Denne uken er det 2 middager med inviterte venner. Derfor ble ukeshandlingen kr. 1236.-

Hadde vi kjøpt mat til kun oss 5 hadde det blitt rundt kr. 1000.-

UKESMENY

Fredag: Taco - Kjøpte denne gangen Santa Maria produkter. 

Lørdag: Svin indrefilet med salat og pommes noisette

Søndag: Chilikylling med mangosalat og poteter

Mandag: Tomatsuppe med egg og brød

Tirsdag: Torskefilet med gulrøtter og potet

Onsdag: Spagettilasagne ala Espen Hilton ( pesto hadde jeg hjemme)

Torsdag: Lapskaus med pølser :P ( kjøpt sist uke og ligger i frys. Pølser og en pakke med frossen grønnsaker) 

Jeg har ingen intensjoner i å lage en liste med priser på varer og kostnader per person. Vi spiser frokostblandinger, youghurt eller havregrøt til frokost. Det er nok melk i huset til hele uken. Barna har melk og frukt på skolen. Barna får i seg nok frukt i løpet av uken. Vi har nok pålegg. Jeg baker brød selv. Det er alltid noe å spise til kvelds. Mine barn vokser, trener og har det helt topp. De presterer bra både på og i sine fritidsaktiviteter og det er ingen grunn til panikk. 

HANDLELISTE

Yoghurt, havregryn, musli ( frokostblanding), servelat, leverpostei, egg, hvitost, baconost

Kjøttdeig x 2, tacopakke, lefser, rømme, løk, tomater, agurker, kiwi, nektariner, epler, salat, sweet chili, mango, avokado, poteter, paprika, bananer, purreløk, vårløk, gulrøtter, 

Brus x 3 ( 1,5 l) chips, smågodt ( europris) 

Torskefilet, brød, kyllingfilet 1 kg, gjær, potetmos, bacon, spagetti, lomper og bacon til en søndagsfrokost.

Står noe ikke på handlelista kan det være fordi jeg hadde det fra før i frysen! 

Handlet også denne uka på KIWI. Liker butikken men mulig jeg prøver på på Spar eller Extra neste uke :)

Spørsmålet mitt er: Vil dere at jeg legger ut oppskriftene på ukesmenyen? 

Det blir da kun oppskrifter og ikke noen kommentarer fra meg om hva jeg hadde i skapet etc. Er dette ønskelig? Svar i kommentarfeltet :)

Gode klemmer herfra!
Sees neste uke til en deilig pølseuke!

Fredag, planlegging og målsetting!

Inneholder sponset produkt


Innimellom kan det være greit å ha en oppsummering. Hvor er jeg nå? Hvor står jeg? Hvor skal jeg og hvordan kommer jeg meg dit jeg ønsker å være?

I går hadde jeg en slik dag hvor jeg hadde et 2 timers langt møte med mitt management og vi hadde en liten oppsummering. Jeg har som vane å nå alle mål jeg setter meg. Kanskje ikke alltid innen tidsfristene men det er ikke langt unna. Men det er en hårfin grense mellom å være målrettet og ambisiøs og det å være en raus og inkluderende mamma og venninne. 

Jeg har liksom ikke klart å være begge deler samtidig. Når jeg blir for målrettet og ambisiøs så føler jeg at jeg liksom stenger litt for den åpne og rause Anne Brith. Vet ikke om dere forstår det men det blir liksom slik at man har mer fokus på seg selv enn andre. 

Å finne balansen i akkurat det har jeg brukt tid på. Man må ikke bli for snill heller, for da blir man både utnyttet og utslitt. Samtidig skal man ikke gå over lik heller for å oppnå det man ønsker. 

Mine mål har nå den siste uken blitt veldig mye mer klare og jeg har bestemt meg for å sette meg selv og barna i sentrum. Det betyr at jeg ikke har sagt ja til veldig mange frokosteventer eller middager med andre bloggere. 

Men hva vil jeg? Hva vil barna?

Det er bare en ting som står høyt oppe på lista og det er et hus. Det er det aller første målet som nå skal realiseres. Det blir ikke noe ferier, noen utskeielser eller andre ting før det er på plass. 

For å kunne få huset vi ønsker må økonomien være i orden. Alt av egenkapital må være på plass og alt av budsjetter og regnskap skal være i orden. Jeg er en kreativ person som bare hater å legge kvitteringer pent bort. Reiseregninger blir alltid skrevet i siste liten og jeg kvier meg for å gjøre sånne kjedelige ting. 

I dag gikk turen til min regnskapsfører Knut og jeg fikk klar beskjed: Alt av kvitteringer skal ligge pent fordel på måneder. Så det var bare en ting å gjøre. Sette seg ned og få det overstått. Nå skal vi fra 1. september ta i bruk epost for å sende inn bilder av kvitteringene. SÅ heretter tar jeg bare et bilde på min Iphone og mailer det over til en adresse i Tripletex og så er det registrert inn i regnskapet. DET blir en helt ny verden. 

Så dagen i dag har gått til å rydde i papirer. Planlegging i min nye planner fra poppydesign. Denne helgen får du 20% rabatt i nettbutikken poppydesign.no ved bruk av koden: annebrith20

Nå skal jeg hente minstemann i barnehagen og kose meg med å vaske hus i noen timer. 

Så deilig følelse når ikke noe henger over deg noe mer! Snakkes i kveld dere!

 


  

 

Hysj, mamma sover!

Annonse


I ferien har jeg lagt meg til en forferdelig dårlig uvane. Jeg tar en siesta midt på dagen. Den er ikke så lang men jeg er så forferdelig trøtt og det er det samme hver eneste dag. En time etter lunsj sånn rundt to eller tre kjenner jeg at jeg mister energien min helt og bare faller sammen. 

Som regel har jeg fått gjort unna jobben min da og ligger og slumrer. 

Barna kommer rundt den tiden hjem fra skolen og ofte hører jeg dem si: Hysj, mamma sover. 

Jeg har alltid hatt en slik periode på slutten av arbeidsdagen min. Tom for energi rett og slett. 

Den siste tiden har jeg, når jeg har kjent at jeg ble sliten drukket en Battery nocal Rett og slett for å få opp energinivået.  Litt energi i hverdagen! Jeg har ingen problemer med å si at jeg drikker dette og jeg drikker aldri mer enn 1 boks. Men det hjelper meg gjennom en travel dag. 
Det er viktig for meg å fortelle mine følgere under 15 år at dette ikke anbefales for dere. Selv er jeg en godt voksen mamma som ikke har problemer med høyt blodtrykk og bruker denne drikken som hjelp for å komme gjennom dagen om den er litt slitsom.

Jeg blir alltid kvikk og er etter bare en kort stund klar for ettermiddagen eller videre jobbing. 

Det er nå to nye smaker av Battery no calories på markedet: Lime og original. Begge er uten sukker og kalorier, altså som en lettbrus bare med ekstra energi i form av koffein og B-vitaminer. Det liker jeg veldig godt. 

 

 

 

 

Fordeling av oppgaver hjemmeHer hjemme må alle barna bidra. Det nytter ikke at jeg skal gjøre alle oppgaver samt jobbe 60-70 timer i uka. Det er alle også enige i. 

Vi har derfor fordelt oppgavene likt her hjemme. 

Vi har fordelt alle oppgaver på 4 og slik har hver person et eget område hver uke. Hver uke rulleres disse oppgavene slik at alle gjør forskjellige ting hver uke. Barna får ukepenger satt inn på konto og alle har et eget VISA-kort. 

Sven som er 13 år får 200.-, Annika på snart 12 år får 150.- og Espen på snart 10 år får 100.- Disse summene har vi diskutert og blitt enige om og vi tar dem jevnlig opp til diskusjon. 

Ved siden av dette er det to regler: 

 1. Lekser gjøres med en gang de kommer hjem fra skolen
 2. Alle rydder sitt eget rom og legger klær klart til neste dag.

Oppgavene er fordelt slik:

BAD

Den som er ansvarlig her sørger for at badet er rent og ryddig og klart til vask hver fredag og mandag. Den som har badet skal også henge opp klær når de er ferdige i maskinen. Det skal støvsuges annenhver dag her. 

GANG

Gang og yttergang skal ryddes og sekker skal henges bort. Her skal det også støvsuges. Dette er den letteste oppgaven og barna digger denne uken. 

STUE

Stuen skal ryddes og holdes ren. Klær skal brettes og legges bort. Vi bruker nemlig veldig ofte stuen til å henge opp våte klær sent på kvelden og da henger det klær overalt haha. 

KJØKKEN

Dette er nok den verste uken. Den som har kjøkkenuke må ta ut av oppvaskmaskin, sette inn og ta ut søppel. Han eller hun må også sørge for at det er rent på benk til vi skal stå opp hver morgen. Så et spørsmål veldig mange spør meg:

Hvordan klarer du å få barna til å gjøre oppgavene sine?

Vel, det er ikk enoe hokus pokus svar men dette sier jeg: Nå må alle gjøre oppgavene sine. Så gjøre de. Blir de ikke gjort blir det ikke ukelønn eller mobiltelefon neste uke. 

Her hjemme må vi bidra for at ting skal gå bra. Det betyr at alle må gjøre sine oppgaer. Om en glemmer så skjer det ofte at en annen hjelper til og fikser det for den som har glemt. 

Menn har heller ikke vondt av å være med i en slik fordeling!

Han en strålende kveld :) 


 

Når ting ikke går som planlagt.....

Det er noe av det verste jeg vet. Jeg er fleksibel i bøtter og spann men noen ganger så staker man en vei ut i hodet sitt og bestemmer seg for hvordan ting skal være og så blir det ikke slik.

Rykk tilbake til start.

Helt siden jeg kom tilbake fra Naxos har jeg kjent på noe inni meg som sa at jeg burde tenke meg om. Mine venninner har prøvd å si det i mange uker nå: Anne Brith stopp opp og tenk deg nøye om. 

Alt er så komplisert føles det som. Jeg vil ikke ha komplisert eller usikkerhet. Jeg er ikke personen som er med på dager med grubling eller tvil. Jeg er ja eller nei. Stake ut en plan og så følge den fandens planen. 

Så kommer man til målet. 

Blir det for mye tvil i speilet mens jeg pusser tenner så er det kort prosess. Det er slik jeg er. Ved tvil over flere dager, ja uker som nå så stopper jeg opp og velger en annen vei. Uansett hvor vanskelig det føles.

Etterhvert klarer man kanskje å se tilbake på det som har vært som noe fint. Hva lærte man i den tiden man gikk og tvilte? Lærte man noe i det hele og store? Som regel lærer man noe og tar det med i livets sekk. Kanskje stoppe opp litt og bare være på dette stedet en stund, ikke haste videre. Ikke vet jeg. 

Jeg har brukt de siste ukene godt. På trening og riktig mat. Mye søvn og null alkohol. Det er et liv jeg ønsker. Jeg er ikke typen til mye fest og fyll. Jeg liker å legge meg tidlig, stå opp og være uthvilt og være en god mamma. Sene kvelder og være på hæla dagen etter orker jeg ikke i lengden. 

Jage fra den ene opplevelsen til den andre er heller ikke min stil. Jeg ønsker et roligere tempo. Trygghet og stabilitet. 

Jeg trenger det. 

Tiden på dette merkelige stedet kalt jorden er for kort til at jeg ikke skal få ha det slik jeg ønsker å ha det. Grubling sliter meg ut og derfor har jeg satt en strek.

Nå må jeg legge en ny plan.

Det er mulig den ikke skal inneholde en mann med det første. 

Ha en strålende dag!
 

Gulrotkake til hverdagsSkolen har begynt og hverdagen har "tatt" oss. 

Sven startet på ungdomsskolen forrige uke. Det er helt vilt. Jeg kan nesten ikke tro det. Tiden flyr. Det er jo ikke så lenge siden han sto der med sekken sin og skulle begynne i 1. klasse. Jeg må svelge litt ekstra i disse dager altså. Jeg tenker det er flere av dere som må det. Barna våre vokser fort. 

Ungdomsskolen er mer seriøst. Han skal få karakterer og han får mer lekser. Dagene på skolen bli lengre, men en dag i uka, på tirsdager så slutter han tidligere. Dette blir dagen han og jeg får litt tid sammen. Snakke om hva som skjer og hvordan ting går. 

På dager som dette pleier jeg å diske opp med noe ekstra godt og jeg vet Sven elsker gulrotkake. 

Denne gangen laget jeg den sukkerfri og sa ikke noe til han. Han spiste 3 stykker. 

Å velge et sukkerfritt alternativ, og bake med Natreen gjør at jeg har litt bedre samvittighet når jeg serverer barna kake midt i ukedagene. Det er jo tross alt flest hverdager og derfor er Natreen perfekt for oss når vi skal kose oss litt ekstra på en hverdag. 

Jeg har bakt med både flytende Natreen og pulver og resultatet har vært like bra. 

Denne oppskriften inneholder pulvervarianten. 

GULROTKAKE

 • 6 egg
 • 4 ss Natreen
 • 350 g hvetemel
 • 2 dl mager kesam lime
 • 2 ss bakepulver
 • 1 ts kanel
 • 4 gulrøtter

KREM

 • 200 g philadelphia light
 • 200 g smør
 • 4 ss natreen

Pisk egg og Natreen til eggedosis.Sikt i det tørre og ha i raspede gulrøtter. Rør til slutt kesam i.

Hvor deilig ser ikke dette ut?Fordel dette i en langpanne og stek denne på 180 grader i 15-20 minutter

Mens kaken stekes lager du kremen.

Ha alle ingredienser i bollen og pisk dette på høy hastighet til alt samler seg til en glatt og fin krem.

Ikke bli bekymret om du ser at det skiller seg for det gjør det i starten :) Om du vil ha en ekstra smak på kremen kan du ha i sitrondråper og sitronskall eller appelsindråper og appelsinskall. Jeg lagde den "naturell"

Skjær opp kaken i biter og server!

NAM!


 

De populære barna må ta ansvaret i skolegården!


Skolen har begynt og det florerer med statusoppdateringer om mobbing og utestengelser.

Det gikk ikke mer enn 2 dager her hjemme før det var snakk om en fest hvor kun halve klassen skulle delta. 

Jeg er mamma til 4 meget godt likte barn. De har i dag ingen problemer med å hevde sege i sine vennegrupper, sosiale grupper, aktivitetsgrupper. De 3 som går på skolen gjør det såpass bra at de ikke henger etter ei ligger de noe under gjennomsnitt i verken fotball, håndball eller cheerleading. Et av barna er så flink i det som utøves at barnet alltid blir spurt når noen faller av og ikke kan stille.

Jeg kan love dere at det ikke alltid har vært slik.

Les: Det gjør så vondt! En sår historie om Sven som var den dårligste på fotballlaget.

Det var en gang jeg fikk en gråtende sønn hjem. Alle i gata var blitt inviterte til 6-års feiringen til kompisen, men ikke han. Da jeg spurte foreldrene hva som hadde skjedd forklarte de hendelsen med at sønnen på 6 fikk velge gjester selv.

Nå er vi altså på starten av et nytt skoleår. 

Har du, ja du ja, som kanskje har en populær sønn eller datter fortalt englebarnet ditt hvilken påvirkningskraft hun eller han har? 

Har du satt deg ned med din håpefulle og skissert scenarios i skolegården hvor små barn blir utestengt og spurt han eller henne hva hun hadde gjort i en slik situasjon? Fortalt at han eller hun faktisk har makt og mulighet til å forandre et mobbet barn sitt liv?

Jeg har det. Hvert år gjør jeg det på nytt og på nytt. 

Det resulterte i noe nokså utrolig for en stund tilbake. Jeg må forandre litt på historien for at barnet ikke skal gjenkjennes på dette stedet her vi bor men saken var: Et av mine barn skulle være med på en ny klasseinndeling. Og barnet så at det var en gutt som kviet seg for å ta plass. Situasjonen var slik at dette barnet som var litt bakpå og forsiktig ikke var helt sikker i den nye situasjonen. Mitt barn gikk fra sin egen plass og tok tak i denne gutten og spurte om de skulle sitte sammen. De populære barna ville ha mitt barn med i "gjengen" og dermed måtte også denne gutten skvises inn i gruppen. 

Pulter ble flyttet og plass ble klargjort. 

Det som gjør denne saken unik er at jeg traff moren til denne gutten noen uker etterpå, hvor hun tar tak i meg og sier takk. Og at skolen etter den opplevelsen hadde blitt så mye bedre. Gutten hadde gledet seg til neste møte med mitt barn og klassen.

Det er ikke gitt at barn klarer å se situasjonene av seg selv. Derfor ber jeg dere der hjemme om å snakke med barna deres. Forberede dem på hvilke situasjoner de kommer opp i fremover. Er det barn som står alene? Kan du si hei til den som går alene på skoleveien? Kan du slå følge med en du alltid ser er alene? Kan du kanskje gi et kompliment når du ser at en har noe nytt? Hva kan DU gjøre for at et barn som kanskje blir mobbet føler seg bedre?

Dette er ikke for alle. Det vet jeg. Det finnes foreldre som mobber også. Det klarer vi ikke gjøre noe med. De finnes her på Sørumsand også. En hel gjeng av dem faktisk. De vil alltid være der og deres barn vil kopiere deres væremåte og bli like ufyselige. DET får vi ikke gjort noe med. 

Heldigvis finnes det mange flere rause, positive, inkluderende og kjærlige foreldre som faktisk vil bekjempe mobbing. Det er dere jeg snakker til nå. Tenk om faktisk ditt barn forandret livet til en liten gutt eller en jente?

Barn glemmer dette. Derfor må vi si det til dem ofte. Nå er det ny skole Sven, pass på at du ser de andre i klassen din. Du er en person som tør å sette en standard for hvordan ting skal være så vær en allright fyr. Det samme sa jeg til Espen og Annika. Husk at det finnes mange barn som gruer seg til å gå på skolen og du kan være den som gjør dagen litt lettere.

Tenke seg det på en helt vanlig onsdag!

Ha en strålende dag!

DEL og LIK gjerne innlegget.....


 

Er du en pølsehater eller en dårlig mamma?Ja, for du kan ikke være begge. Eller ingen av delene for den saks skyld. Du MÅ være en av delene!

Enten er du en pølsehater som er perfekt og aldri gir pølser til dine barn. Du hater pølser så mye at du vil ikke dine barn så vondt at du gir barna dine denne fryktelige farselignende og urene maten.

Hvis du derimot som meg gir barna dine, og gjerne opp til 2 x i uka, pølser så kvalifiserer du deg til å være en dårlig mor.

Jepp, det er helt sant.

Du er enten eller.

Hvem vil du være? Eller rettere sagt, hvem er du?

Pølsehater eller dårlig mamma?

Mulig du er en far som leser dette men uansett gir du pølser til dine barn kvalifiserer du ikke til en god oppdragelse. 

MATBUDSJETT

Det er mange i Norge i dag som sliter med økonomien. Jeg var en av dem frem til i år. Vi snudde på krona og kunne ikke spise karbonadedeig eller entrecote hver dag. Jeg tror de færreste gjør det men ok. Vi måtte tenke oss nøye om, slik mange andre også gjør, hva vi brukte pengene våre på. 

Vi spiste til og med grøt og pannekaker.

Ofte ble det også en suppe. Slik var det og slik er det til tider her hjemme. 

Jeg begynte å lage matbudsjett. 1000.- i uka på mat. DET skal vi klare. Så da ble det slik. Og mange av dere spurte om jeg kunne dele tips på bloggen. Til og med VG skrev en artikkel om det. Den er så populær at den fremdeles ligger på forsiden. Etter 4 uker liksom. Kan jeg noe for at dette har tatt av? Kan jeg noe for at nettaviser vil skrive om dette? Hvorfor tror dere det har blitt så populært? Jo, fordi mange i Norge trenger å kutte ned på budsjettet på mat.

Vi kaster for mye mat, vi tenker oss ikke godt nok gjennom når vi handler og sløser med pengene. Mange vil faktisk gjøre noe med det. Så da jeg kom med tips ble det satt pris på.

MEN, mammapolitiet, Gud bedre meg hvem de er, de kom og slaktet hele matbudsjettet. Var det ikke at jeg hadde glemt å notere en pakke egg på handlelisten så var det val kritikk fordi jeg ga barna mine blomkålsuppe. 

Forrige uke fikk jeg så mye pepper i kommentarfeltet over hvor dårlig mamma jeg var at jeg faktisk ble nedstemt av det hele. Heldigvis er jeg en godt voksen dame som tåler en støyt. Denne uken stoppet ikke kommentarene: Du lyver, du kan ikke leve på 2 l melk sammen med barna og du gir ikke barna dine næringsrik nok mat. Barna vokser og er aktive og dette kan du bare ikke gjøre mot dem.

Nå var det pølsene som var saken.

Gud forby pølser. 

De var på tilbud på Kiwi. Jeg tenkte ikke noe mer over det og kjøpte 3 pakker. En pakke til ukens middag: pølsegrateng og en pakke til lapskausen jeg skulle ha som ekstra. Den siste pakken skulle jeg bruke om det ble noe grillings en ettermiddag. 

Men kommentarene har haglet inn. Jeg har slettet mange av dem. Orker ikke lese. Noen må bare klage. 

På pakken står det: Hele Norges Favoritt.

Jeg mener det seriøst: Hva er galt med pølser? Jeg fikk til og med en kommentar hvor noen spurte om jeg var lite smart? Nei, jeg er ikke det. Jeg har faktisk en IQ på 129 og har blitt invitert til Mensa for å ta en offisiell test for å se om jeg passerer kravet for bli tatt inn, men har ikke gjort det enda. Jeg er ikke dum. Tvert imot. 

Og jeg sørger veldig godt for mine barn. 

Matbudsjettet jeg lager er ikke noens lov. Det er ikke skrevet i stein at slik MÅ man gjøre det. Du velger jo helt selv. Det er kun ment som inspirasjon. Akkurat som resten av denne bloggen er. Inspirasjon. 

Nå fant jeg ut at jeg skulle overraske barna med en pølseuke neste uke. Hver dag en ny middagsrett med pølser. Jeg har allerede kontaktet merkedssjefen i Gilde. Kanskje de er villige til å sponse pølser til en uke her hjemme. Så blir ukedsbudsjettet enda billigere. Da blir det sikkert enda flere sure mennesker. Dog lover jeg dere, som jeg alltid gjør, å opplyse om noe er sponset. Slik at dere ikke føler dere lurt.

Pølsehater eller dårlig mamma? 

Uansett ønsker jeg deg en fin kveld. 

Her er mitt forslag til neste ukesmeny og kom gjerne med tips i kommentarfeltet om du har noe å tilføye :)

PØLSEUKE

Fredag: Pølsetaco

Lørdag: Pølsepizza

Søndag: Lapskaus med pølse

Mandag: Blomkålsuppe med pølser

Tirsdag: Grilling med pølser og brød

Onsdag: Pølsevok

Torsdag: Pølse og potetmos

Ha en nydelig kveld <3 

PS. Jeg ble til og med bedt ut på date neste uke. Grillings med pølser og champagne! Haha "noen" elsker visstnok også pølser!
 

13-åringen er ute av kontroll!

Det må ha skjedd i ferien. 

Han var nesten 4 uker uten meg og min påvirkningskraft. Jeg forbanner meg selv litt for at jeg slapp han avgårde men hadde jeg noe valg?

Det hele startet i vår da han ble 13 år. Han skulle bestemme når han skulle komme hjem om kveldene. Han mente han var blitt stor nok til å ta toget alene til Lillestrøm på en lørdag og han kunne fint klare å finne veien hjem igjen. Plutselig var viljen hans sterkere enn min. Argumentene hans var gode og jeg kjente at jeg ikke klarte å stå imot.

Så kom sommerferien og gutten hadde ønsket seg på 5 dagers fotballskole. Ajax fotballskole i Meråker. Det er sånn ca 10 timer kjøring hjemmefra. 

Joda, dit skulle han reise alene. Først med fly, så med buss. Og han gjorde det. Han fikk lov. Hadde jeg noe valg? 

Jeg trodde ting skulle bli bedre. At med fotballskolen og med en bra opplevelse i ryggsekken, ja at han skulle roe seg. Men jeg tror jeg bare har gjort ting verre. På fotballskolen lærte han seg å vaske sine egne klær. Han hadde tatt for lite klær med og stakk på butikken og kjøpte vaskemiddel. Ikke engang en så kjip opplevelse som å stå å vaske skitne fotballsokker i en liten håndvask fikk han på andre tanker. 

Ferien kom og ferien gikk. 

Jeg tror sannelig han vokste noen centimeter i ferien også. For hjem kom en staut kar som kjørte trallen på flyplassen stødig mot riktig utgang. Det er ikke noe problem mamma å skifte gate. Finner jeg ikke veien så spør jeg bare. Jeg snakker jo 3 språk nå. 

Du skal heldigvis ikke ut å reise alene med det første, var mitt svar. 

Men det gikk ikke mange dagene før han kom og spurte meg om han kunne ta toget inn til Oslo. I Frognerparken var det dødsbra Pokemons. 

Utstyrt med "finnminiphone", VISA-kort, ryggsekk, mobilladere og påsmurte skiver forlot han hjemmet. Det han ikke visste var at jeg patruljerte området rundt Frognerparken de timene han var der. Tilfeldigvis måtte jeg lunsje med en venninne og heldigvis levere makroner ikke så langt unna. 3 samtaler på telefon om at alt sto bra til hjalp ikke akkurat. 

Noen minutter før avtalt tid kom han luskende hjem. Med et stort glis. Han sa: Jeg klarer dette. Jeg er annerledes mamma. Jeg er ingen pingle. 

MEN HVA OM JEG VIL AT HAN SKAL VÆRE PINGLE?

Hva om jeg akkurat nå har forstått at det jeg har brukt 13 år på å dytte inn i den skallen, vil ta tilbake? Kanskje vil jeg ikke at han skal ha sin egen mening? Kanskje jeg angrer på det jeg har gjort? Kan noen snu dette ekspresstoget? Please?

I dag kom han hjem fra skolen. Espen snakket i telefon og sier: Vent jeg må gå på rommet slik at mamma ikke hører hva jeg sier. Så sier jeg til Sven: Du får finne ut hva broren din holder på med og oppdatere meg. 

Han ser på meg og sier: NO WAY!

Så fortsetter han: You only live once, mamma. 

Jeg ser på han og lurer på hva i alle dager det er han mener. Han fortsetter: Vi må få bestemme selv hva vi vil gjøre. Vi lever vårt liv og du ditt. Jeg bestemmer over mitt liv, Espen over sitt og du ditt.

LMD, mother!

For de som ikke vet hva LMD betyr så betyr det: Lev Med Det.

Skjønner dere at jeg sliter?

Kan noen please si at dette blir bedre på ungdomsskolen? Han begynte der forrige uke!

Ha en nydelig dag!


 

Jeg ser ikke klart mer, mamma!

Annonse

Jeg husker veldig godt den dagen jeg fant ut at Sven hadde dårlig syn. Jeg holdt opp en gul saks i hagen og ropte på Sven. Han ropte fra en avstand: Hva er det du har i hånden din, mamma? Annika sto ved siden av og sa: En gul saks!

Jeg hadde ikke tenkt på det med dårlig syn på han, selv om han sto bare 1 meter fra den store Tv-en i stua da han så på den. Men hallo, det er jo flere barn som står klint inntil for å se på barne-tv har jeg hørt fra venninner. 

Sven har siden den dagen hatt briller. Og nå når han har blitt litt eldre har han også linser han bruker når han spiller fotball eller er på skolen. 

Som mamma til 4 barn passer jeg på at barna får sjekket synet og derfor booket jeg en synsundersøkelse med Optomap hos Interoptik for å få en ordentlig helsesjekk på øynene til barna før skolestart. Espen har akkurat hatt en undersøkelse og minsten skal selvsagt sjekkes før han begynner på skolen. 

Henriette tok imot oss og startet med Annika. Henriette fortalte Annika mye om forskjellige situasjoner og spurte mye rundt læresituasjonen på skolen. Om Annika har opplevd å se dårlig? Eller om hun har hatt hodepine? Om alt går fint når hun spiller på Ipad eller ser på Iphonen sin? Synet ble undersøkt både for avstand og nær, samt dybdesyn. Samsynet ble også sjekket, det er viktig for lese- og skriveferdighetene. Til slutt kontrollerte hun fargesynet. Henriette la særlig tilrette for å finne situasjoner i Annikas liv som hun selv kunne relatere til. Noe som gjorde at undersøkelsen føltes veldig kort. 

Ved hjelp av et optomap-scan tok Henriette et bilde av innsiden i øyet for å sjekke at øyet er friskt. Ved å se på et slikt bilde kan man finne ut om det er sykdommer på netthinnen  som kan være skadelig for synet. Annika fikk se bildet av eget øye og det var selvsagt godt å se at det var et friskt øye tross for at hun har fått en pil inni det og skadet netthinnen for 2 år siden. Henriette forteller hva de forskjellige tingene i øyet heter og hva de gjør. Sven som er over gjennomsnitt interessert i både hjernen og øyet fulgte nøye med.

Bildene ble lagret slik at vi neste gang kan sammenligne og se etter forandringer. 

Så kom valg av briller. DET er jo noe av det gøye man gjør etter en synsundersøkelse. Det var flere briller som passet Sven. Inkludert disse.

Sven får også et ekstra par reservebriller gratis med på kjøpet! 

Både Annika og jeg falt for Chanel men ettersom Annika har perfekt syn så ble det ikke briller på henne i denne omgang. Hun ønsker seg jo vilt et par kun med glass i men det blir ikke i denne omgang. 


Jeg er veldig glad for at jeg tok meg tiden til å dra på en synsundersøkelse nå før skolestart. 

Føler du også at det er på tide å ta med ditt barn til en synsundersøkelse? Bestill time her.

Lik også gjerne Interoptik på Facebook
 

Ukemeny til 5 stk for kr. 1000.-Hei dere,

Jeg vet at mange har ventet på ukemenyen vår så her kommer den.

Tips fra forrige uke er å handle noen ting på Spar, noen på Extra og resten på Kiwi. Jeg handlet alt på Kiwi og betalte for 8 middager denne gangen rett over 1000-lappen.

Denne gangen ble det litt ekstra bakepapir med hjem, noe dyrere frukt og det er faktisk en pose som ikke er med på bildet her. En pose ble glemt i bilen så den er ikke med på bildet.

Som forrige uke baker jeg denne uken mine brød selv men har kjøpt et fordi jeg ikke hadde tid på torsdag. 

UKEMENY

Fredag: Taco

Lørdag: Pizza

Søndag: Torskegryte med ris

Mandag: Pølsegrateng med pasta og broccoli

Tirsdag: Fiskeboller i hvitsaus med gulrøtter og potet

Onsdag: Tomatsuppe m/ pølsebiter og egg

Torsdag: Stekt kylling med salat og potet

Ris og pasta hadde vi hjemme, så det har jeg ikke kjøpt da jeg vil bruke opp det som var i skapene. Vi kjøpte nokså mye frukt og kunne nok sikkert spart oss litt på yoghurten. Vi kjøpte 3 pakker a 4 stk. Ellers ble det med hjem potetgull som enda står i skapet og popcorn som ingen rørte haha. Smågodten kjøpte vi på Europris. 

HANDLELISTE

Ananas, kiwi x 6, tomater x 4, agurk x 2, paprika x 2, nektariner, bananer, brød, 1 kg hvetemel, 2 pg gjær, havregryn x 2, 1 kg torskefilet, tomatpure, purreløk, 2 x rødløk, kjøttdeig x 2, ost, leverpostei, makrell i tomat, 2 pk melk, yoghurt x 12, frokostblanding, eplemost, 2 pk egg, brokkoli, 3 pk 600 g grillpølse, tacolefser, tacopakke, rømme, cottagecheese og brus.

Jeg tror dette var det jeg kjøpte. Det kom på kr. 1063.- 

Du klarer dette også om du bare vil!

Gode klemmer!

 

Jeg er ikke så sterk som du tror!I går gråt jeg. 

Jeg var så ufattelig sliten etter den helvetesuka. Den tok nesten knekken på meg. Bare nesten. En stor grunn til at jeg var helt utslått i går var en feberlignende greie som bare tok tak i kroppen min og sørget for at jeg måtte ligge horisontalt store deler av dagen. 

Egen skyld?

Mulig. Mulig jeg har kjørt meg selv for hardt i det siste. Ikke vet jeg. 

Men jeg er ikke så sterk som du tror. 

Du sender meg en snap: Anne Brith du er et forbilde som mamma. Når mine barn blir så store håper jeg de blir som dine barn. Jo takk. Takk for fin melding. Men det du ikke ser er at jeg også til tider river meg i håret og roper ut: Helvete, hvorfor må dere stampe inn i sko rett etter at jeg har vasket? Også jeg kjefter på barna mine. Jeg tør å si det faktisk. Noen ganger blir jeg så oppgitt at jeg bare freser til dem: RYDD OPP! Det er ikke ofte men det skjer.

Jeg er ikke så sterk som du tror.

Du legger igjen en kommentar: Anne Brith du inspirerer med treningen din! Ja, jeg trener hver dag. Prøver i alle fall. Noen av turene jeg tar er skikkelige svetteøkter, men innimellom føler jeg meg så sliten og lei meg at jeg bare ender opp på en stein ved Glomma. Da kan jeg sitter der og gråte. Jeg tenker på ting som har skjedd i livet mitt og spør meg selv: Hva gjorde jeg feil?

Treningsøkten blir det ikke noe av og etter noen timer tar jeg meg sammen og rusler hjem. 

Jeg er ikke så sterk som du tror.

Du sender meg en video av dine perfekte boller og sier at de nesten er like flotte som mine. 

Vet du, jeg baker ikke bedre enn deg. Jeg er ikke flinkere enn deg heller. Du bare ser ikke alltid når det går skeis og jeg må kaste både deig eller 150 franske makroner. Du sier jeg er så flink til å bake, men noen ganger er jeg så svak at også jeg tar lette løsninger. Ferdig vaniljekrem fra Freia, sjokoladekake fra Toro eller et ferdig fyll fra mors hjemmebakte. Noen dager orker jeg ikke lage alt fra bunnen og tar jeg løsninger som gjør det lett for meg. 

Jeg er ikke så sterk som du tror.

Jeg får kommentarer på alt jeg gjør. Uansett hva jeg gjør. Det er alltid noen som ikke liker det jeg gjør. Jeg får kjeft fordi jeg ikke publiserer hatefulle kommentarer, jeg får kjeft fordi jeg drikker energidrikk, folk blir forbanna om jeg tar et bilde av meg selv i bikini og jeg får sinte meldinger når jeg prøver å være morsom. Uansett hva jeg gjør er det noen som misliker meg og forteller meg hvor stygg jeg er og hvor dårlig menneske jeg er. 

Jeg leser disse meldingene. Er det prisen man må betale kanskje? Ikke vet jeg. Men noen ganger når jeg er ekstra sårbar og en slik melding kommer inn så gråter jeg. Jeg blir også lei meg, selv om jeg er en tøff jente. Selv om jeg klarer meg utmerket og har det bra så sårer det meg. 

Jeg er ikke så sterk som du tror. 

Men å være sårbar og ydmyk, tørre å gråte når man er lei seg er egenskaper jeg ikke har lyst til å skjule. Å vise seg sårbar og være ekte er en del av den personen jeg er. Jeg vil alltid være sånn, jeg kan og vil ikke forandre meg der. Jeg tør å si at jeg gråt, jeg tør å si at jeg kjeftet på mine barn og jeg tør å si at jeg også mislykkes som mamma. Og kjærligheten, for ikke å snakke om den. Der scorer jeg fryktelig dårlig sett gjennom mitt 41 år lange liv. Men kanskje, bare kanskje gjør disse egenskapene meg til en person som kanskje..... bare kanskje.... ER sterkere enn du faktisk tror. 

Klemmer!


 

Helvetesuka - Torsdag

Inneholder omtale av samarbeidspartner

Hællemåne!

Jeg har ikke ord. 

Jeg klarer rett og slett ikke beskrive hva denne uka har gjort med meg. Både fysisk og psykisk. Jeg føler meg knekt og samtidig sterkere enn noen sinne på samme tid. Helt rart.

Torsdag, altså i går skulle bli den tøffeste dagen i denne helvetesuka. Og det ble den. Litt min egen feil da jeg ikke sov mer enn noen timer natten før. Satt oppe og hadde dype samtaler med meg selv og J. Hastet tilbake til Sørumsand hvor min søster hadde holdt fortet og gjorde klart til første skoledag. 

Trening, trening og trening. Kroppen sier: Nå er det nok, men viljestyrken er tøffere. 

I natt var det Battery som holdt meg gjennom natten haha. Tester ut energidrikken for tiden. 

Jeg skulle i løpet av hele torsdag ikke værepå sosiale medier. Det glemte jeg innimellom og snappet iherdig. Men jeg blogget ikke og var lite på facebook. Denne dagen kunne jeg forberedt bedre og pga at jeg ikke klarte å holde meg våken hele natten tenker jeg å starte på nytt neste uke. Ikke bestemt meg enda for det. Men skal se på det.

Det morsomme er at selv om jeg sovnet rundt klokken 3-4 ish så våknet kroppen helt klokken 5. Den har på 4 dager blitt vant til å stå opp så derfor sto jeg opp. 

Jeg har gjort meg opp en del tanker denne uken. Også tanker om barna, familien, boforhold og fremtid. Jeg har forsonet meg med det faktum at jeg er alene med alle avgjørelser. Det har vært litt vanskelig for meg og man skulle tro at etter å ha levd med ansvaret for barna i 7 år så skulle jeg være vandt til dette, men det er like vanskelig hver dag. Jeg tviler mye på valg jeg tar. Jeg grubler om jeg gjør ting riktig. Jeg setter barna mine til tider høyere enn meg selv og dette igjen gjør at livet mitt innimellom kan føles uviktig. 

Det raser på med følgere på snap om dagen.Mange av dere lurer på hvordan jeg oppdrar barna mine? Jeg har tenkt til å komme med noen innlegg om akkurat dette temaet. Jeg har også tenkt til å skrive litt om min rolle som forbilde ( blogger) og mamma. Jeg er meg veldig bevisst på påvirkningskraften jeg har men samtidig så kan verden ikke bli slik at vi ikke skal la både barn og unge ta ansvar for egne handlinger. Barna mine og jeg deler likt på alt husarbeid. Mange mener dette er helt sprøtt. Jeg mener det er nødvendig. 

Barna mine har vokst seg opp til å bli sterke og uavhengige barn, som tåler nokså mye. De er rettferdige men tåler også at noe er urettferdig. Slik er livet. Jeg har aldri og vil aldri sy puter under armene på mine barn. Glemmer de maten sin hjemme, kjører jeg ikke med den på skolen. Da må de gå uten. Da lærer de på den harde måten at mat må de passe på å få med seg i sekken. Mamma kan ikke alltid rydde opp. 

Vi sier vi elsker hverandre hver dag. Men viktigere enn dette: Vi viser det med handling. 

Mange spør også hvorfor jeg ikke snakker så mye om J her på bloggen eller deler bilder av han. Det kommer ikke til å skje. Vi treffes og tar det veldig rolig. Han vet at jeg blogger og som alle andre i min nære krets leser han ikke bloggen. Verken barna mine eller mine nære venninner og familie gjør det. Når vi er sammen diskuterer vi ikke hva jeg skrev i går eller hva noen kommenterte, vi snakker om oss, fremtiden og opplevelser vi skal dele. 

Han skal slippe å ta en stor del i dette. Hvem vet kanskje han ikke engang blir en del av min fremtid? Det bruker både han og jeg tid på å finne ut av. Vi dater. Verken mer eller mindre. Og om vi bruker 1 eller 2 år på å finne ut av dette så blir det slik vi ønsker å ha det, uten press fra andre. 

Ellers sovner jeg snart her jeg sitter. Måtte faktisk sette meg ut på terrassen for å få frisk luft og våkne litt. Åpnet en ny Battery og skal ta meg en liten joggetur nå. 

Helvetesuka er et helvete. 

Men det blir spennende å se hvordan jeg føler det blir på søndag. 

Det jeg har lært sålangt er at når jeg tror jeg ikke klarer mer, så klarer jeg mer. MYE mer!

Men det er ikke en uke for pyser. Andre mennesker vil forklare deg for gal og crazy, men det orker jeg ikke høre på. Jeg har bestemt meg. De målene jeg har satt meg for 2016 er ikke for alle mennesker uansett. 

Ha en strålende dag dere!

Klemmer.

 

Helvetesuka - OnsdagGod morgen vakringer!

Etter 3 dager kan jeg ikke si at det er noe vanskelig mer å stå opp når klokka ringer klokken 5. Det er litt deilig faktisk. Jeg er våken før sola faktisk nå og den nydelige soloppgangen som er på vei minner meg om de vakreste timene på Naxos før vi la oss og rett etter vi sto opp.

Hver morgen sto vi tidlig opp og jogget vi oss en tur før frokost. Det var magisk! Mange av vennene mine bemerket at jeg ikke var på ferie men på treningsleir haha. Men det er noe helt eget ved å stå opp før resten av verden. Jeg kan ikke forklare det. 

Ro. Sjelefred. Takknemlighet.

Å uttrykke og vis takknemlighet er noe jeg prøver å fokusere på mye. Det var også i går et av temaene. Koster det deg noe å vide det, gi uttrykk for det og takke for det? Derfor prøver jeg i mange av mine møter med mennesker hver dag å gi uttrykk for at akkurat den personen jeg har møtt har vært viktig for meg. At jeg har kost meg i en lunsj med en venninne. At jeg er stolte av barna mine fordi de har gjort noe eller sagt noe fint osv. 

Jeg sier det også. Jeg viser det ikke bare men jeg sier: Jeg er glad for at akkurat du Espen er min sønn og jeg er takknemlig for at du gikk bort til damene her inne og takket for at vi fikk komme. Du var høflig og sjarmerende mot alle og viste en fin side av deg selv. Det likte jeg og det gjorde meg glad. 

Slike ting prøver jeg å si til barna ofte. 

Helvetesuka - Onsdag

I dag står time-management på planen. 

Fokusområde er: Hvordan strukturere hverdagen optimalt. 

Her har jeg mye å lære kjenner jeg. Vil dele noe som jeg leste i sommer og som har satt en liten vekker i meg:

The trouble is: You think you have time - Buddha

Å styre tiden min er noe av det jeg er mest dårlig på tror jeg. Jeg nevnte det litt i går at jeg har forferdelig mange uvaner som sluker tiden min. DET skal jeg ha fokus på i dag. 

Vi har 24 timer i døgnet. 168 timer i uka og 8736 timer i året.

Alle har vi det samme antallet. 

Hvorfor er det noen som klarer å få gjort så mye mer enn andre? 

Ofte rekker jeg ikke å få gjort alt jeg skal og må utsette det. Gjør jeg det neste dag da? Nope. Haha. Oppgavene hoper seg opp og jeg føler jeg ligger mer og mer bakpå. Kanskje litt ute av kontroll? Jeg innrømmer det. Men i dag skal fokus altså ligge på dette. 

Jeg må gjøre noe som jeg er ekstremt dårlig på og det er å lage lister. Jeg skal lage en to-do liste og sette alle punkt inn i kalenderen slik at det jeg må gjøre ikke hoper seg opp men faktisk blir gjort. 

Denne dagen gleder jeg meg til :)

Jeg skal planlegge året ( først i desember), måneden ( siste dag i august), uken ( kommende søndag) og dagen i morgen ( gjøres i kveld). 

De andre tingene som trene hver dag, være positiv, hyggelig, fokusert og kle meg hakket penere enn normalt har gått helt topp. Det jeg kanskje gruer meg mest til er torsdags kveld når jeg skal være våken hele natta. Men det ordner seg noe det også. Jeg har kjøpt inn energidrikke og skal oppdatere snap hver time haha. 

Følg meg gjerne på snap: annebrith.no 

Ha en strålende dag!

Klemmer!

 

 

Helvetesuka - Tirsdag 

Den første dagen i denne "helvetesuka" gikk forholdsvis bra. 

Jeg skulle kartlegge mine vaner og det tok ikke lang tid før jeg skjønte hva min aller verste vane er. 

Hver eneste dag, flere ganger i timen, mister jeg fokus på det jeg egentlig driver med og befinner meg på nettsider, facebook eller nettbutikker. Tankene vandrer og det jeg holder på med tar dobbelt så lang tid som det egentlig burde. 

Så jeg fant ut i løpet av dagen i går at jeg må ha helt klare regler på når jeg jobber og hvordan jeg jobber for faktisk å få jobben jeg skal gjøre gjort. 

DET kommer til å bli den største utfordringen. Ikke å trene eller å stå opp tidlig. 

Men å spise sent kvelds, henge i en armkrok og mimre om den fine sommeren sammen med han jeg liker gjør at klokken går fort så i går kveld var jeg nok noen minutter på overtid. Sovnet som en stein og våknet godt uthvilt.

Selv om jeg ikke hadde så bra fokus i går som jeg skulle hatt fikk jeg gjort utrolig mye og det skjedde noe veldig bra. Det brukte jeg litt tid på å fordøye i dag tidlig. Jeg føler meg veldig heldig som opplever å nå noen av de hårete målene jeg setter meg. Tro meg, de er skyhøye.

Jeg føler ikke at jeg kan dele alt riktig enda her heller. Jeg trenger å kose meg litt med dette i noen måneder selv. Vil bruke tid på å la barna få ta del i suksessen og la dem få være med på å bestemme hvilken vei vi sammen skal gå. 

Apropos barna så skal jeg hente dem i dag!

Vanene mine er så mange: Jeg ringer unødvendig til minst 3-4 venninner ila en dag. Dette blir fort 1 time bare med pjatt. Jeg dagdrømmer haha, mulig litt flaut å si men innimellom så sitter jeg bare og tenker og vips er klokka 30 minutter videre. Jeg bruker for lang tid fra å komme meg fra det ene til det andre. Jeg kan stå i en halv time å tenke på hva jeg skal ha på meg. Før jeg kommer meg ut på trening er jeg 1 time videre. 

Det som var bra i går var at når jeg først trente så ga jeg 100%. Når jeg skrev mailer så var de tipp topp. Og når jeg hadde samtaler med mine venner, søster og samarbeidspartnere så var jeg 100% tilstede. Telefon ble lagt bort og jeg var min beste versjon. Jeg husker fremdeles alt hva samtalene gikk på. DET har jeg ikke alltid vært like flink på.

Jeg fant også ut at musikk forstyrrer meg, om det ikke er musikk jeg selv liker. SÅ for å jobbe effektivt trenger jeg å høre på min egen musikk. 

Tirsdag - Helvetesuka

Fokusområder: Modus og fokus. Lær deg å bruke de forskjellige modi i løpet av dagen. 

Altså dette var jeg jo litt inne på fra i går. Poenget er at jeg nå skal finne min optimale modus. Hvem er jeg når jeg er på mitt beste?

Dette er nokså vittig for å skrive en blogg gjør at jeg har 10.000 mennesker som mener noe om når jeg er på mitt beste. Og jeg har til tider strevd med å tilfredstille alle dere der ute. Jeg tar meg enda i å tenke på tilbakemeldinger jeg får når noen skriver: Skjerp deg, Anne Brith, du lyver når du sier at du lever for 1000.- i uka på mat. Da kan jeg sitte og tenke på om jeg faktisk er en løgner. Som lyver og bedrar mine lesere slik mange ønsker å fremstille meg. 

Men hvem er jeg når jeg er på mitt beste? Hvem definerer meg på mitt beste? Jo, det er jeg selv som gjør det med mine nærmeste. Og når jeg er på mitt beste så er min søster, mine barn, mine venner og resterende familie lykkelige og glade rundt meg. 

Min søster så så sent som i går: Anne Brith, du får meg til å føle meg som en million dollar. Og jeg elsker deg for akkurat det. Da vet jeg at jeg er tilstede og den aller beste søsteren jeg kan være. 

Når mine barn slenger seg rundt halsen min og sier: Mamma, du er best. Og det er godt å høre at du sier at du elsker meg også når jeg har gjort noe galt. Da vet jeg at jeg har vært den best mulig mammaen jeg kan være for mine barn. 

Og når han jeg liker så godt sier at ferien vi hadde var magisk og at vi har laget evige minner sammen så vet jeg at også han er nokså fornøyd med tilværelsen sammen med  meg. 

Vil det vare? Det vet man jo ikke. Barna kan vokse fra meg, forholdet til søster kan kjølne og jeg og han jeg liker kan gå hver vår vei i fremtiden. Ingenting er 100% sikkert. Men det sikreste jeg vet er at det er mitt valg. Og så lenge jeg er den jeg føler jeg vil være så er det bra. 

Hva du der ute måtte mene, om meg, min rolle som mamma, søster eller blogger. Det klarer jeg ikke å gjøre noe med. Beklager om jeg ikke prøver å stoppe dere som fortviler over at bloggen forandret seg men det er et valg jeg har tatt. Trykker du unfollow så kan jeg ikke stoppe deg. Du må ta valg og følge de menneskene som gir deg energi og glede i hverdagen. Gjør jeg ikke det mer så er alt jeg kan si: Takk for følget og lykke til videre. Det er ikke meningen å virke sur eller grinete. Det er bare en sannhet. 

Også jeg orker ikke å bruke tid på dårlig energi. 

Sånn er livet!

I dag skal jeg holde fokus. Være på mitt beste i ethvert modus. Enten jeg hviler, leser eller er på en jobb. 

Jeg gleder meg!

PS. Ukemeny kommer på torsdag. Da skal jeg og kidsa ut å handle. 

 

Litt flau over å si det men jeg er helt hekta....

Annonse

Hekta på historien om Mia i boken Calendar Girl.

Den første boken av disse 4 leste jeg nokså raskt men hadde boken faktisk med på ferie til Hellas haha. På sengekanten ble det høytlesning noen av kveldene :P Da jeg kom hjem fra ferie fikk jeg vite at bok nummer 2 var på vei og jeg leste hele denne andre boken på en kveld!

For dere som ikke har hørt om Calendar Girl så er dette bøkene ALLE snakker om og alle leser i sommer. Den første boken i serien heter Calendar Girl - Forført. Boken handler om Mia som bestemer seg for å ta jobben som eskortepike for å betale ned gjelden til faren som er på 1 million dollar. Hun skal til en ny mann hver måned og tjener da hver måned 100.000 dollar og vil da i løpet av et år ha betalt ned gjelden til faren hun elsker så høyt.

I den første boken møter hun Wes, som er dødskjekk og som lærer henne å surfe. Hun klarer ikke helt å slippe tanken på Wes men fortsetter nå i bok nummer 2 på sitt oppdrag. Den første boken følger vi Mia i januar, februar og mars.

Nå har altså bok nummer to Calendar Girl - Begjært kommet.Nå følger vi Mia i april, mai og juni. 

Det er nokså komisk for i april skal hun til en proff baseballspiller og late som om hun er kjæresten hans slik at han får et bedre rykte. Planen går absolutt ikke slik som forventet og hun står plutselig midt i et trekantdrama. Smarte og snille Mia klarer å redde seg selv til slutt og hun forlater baseballspilleren med et brev slik hun forlater alle sine elskere. 

Jo lengre ut i året vi kommer og jo lengre ut i bøkene du kommer jo mer forstår du at Mia faktisk har fortapt seg litt i Wes. Hun har kontakt med han via sms og telefon men kan pga oppdraget ikke forplikte seg. Det spennende er jo om hun noen gang vil finne lykken med han eller om hun rett og slett blir "ødelagt" av dette spillet hun spiller hver måned med en ny kjekkas?

Boken har 18 årsgrense. Liker du 50 shades bøkene vil du elske disse bøkene. 

Det grønne omslaget kan tas av og boken gjøres da lett ugjenkjennelig for deg som ikke vil la andre vite hva du leser. Selv hadde jeg den første boken med meg på flyet og på stranda og koste meg med denne lettleste boken på ferie. Bok nummer to Calendar Girl - Begjært slukte jeg på en kveld/natt :P

Boken Calendar Girl - Begjært kan du kjøpe via denne linken
 

Slik steker du baksten din: 

Et av de mest stilte spørsmålene i kommentarfeltet på oppskrifter her på bloggen er temperatur på ovn og steketid. 

Det er også et av de mest vanskelige spørsmålene å svare på.

Jeg skal prøve å forklare:

La oss feks ta boller. Jeg kan skrive i oppskriften at de skal stekes på 220 grader i 12-15 minutter. Da harjeg laget boller som er 75 gram store. Det kan jo hende at du lager de mindre eller større. Hva tror du skjer med steketiden om dine boller er mindre? Jo den må forkortes. 

Slik er det også med kaker. Jeg har slutte å helle kakeformene fulle. Jeg steker heller bunnene i flere omganger. For steker jeg en kake i en 25 cm form og deretter må dele den i 3 lag så er det like greit å steke den i 3 omganger slik at den ikke er brent eller tørr på sidene. 

En kake i en 25 cm form trenger kortere steketid enn om du har samme røren i en 22 cm form. Mindre form blir høyere kake ergo du må forlenge steketiden, men da bør du også skru ned litt på varmen slik at den ikke blir tørr i kanten.

Forvirret?

En tommelfingerregel er også at etter halvgått tid kan du åpne ovnen. Men jeg har erfart at dette er 2/3 av tiden. Da er det trygt å åpne ovnsdøra og titte inn. Bare ikke på vannbakkelse. Den må stå til den er ferdig gyllen brun.

Jeg steker også alt av bakst på varmluft. 

Noen ovner er sterkere i termostaten enn andre. Det betyr at du må ha lavere temperatur enn det står i oppskriften. 

Forvirret? 

Poenget er at det ikke er noe fasit. Du må finne ut hvordan din ovn fungerer. Så må du velge om du vil steke på over og undervarme eller på varmluft. Begge funker. Over og undervarme tar ofte bare litt lengre tid :P Steker ovnen din skjevt hadde jeg tatt den rett tilbake til butikken for det funker dårlig. Du ser dette kjapt når du steker boller eller franske makroner. 

Når det er sagt så steker man aldri marengs....man tørker den :P Hvis du ikke vil ha den stekt da og misfarget. DA steker du den. Marengs blir alltid for meg best på varmluft. Når jeg har det travelt setter jeg temperaturen opp mot 110-1120 grader men som regel er det kun 80-90 grader ovnen står på.

Temperaturer på baksten:

 • Marengs => 80-120 grader
 • Sukkerbrød => 160-180 grader
 • Kakebunner => 180 grader
 • Franske makroner => 130-140 grader
 • Gjærbakst => 220-225 grader
 • Cookies => 170-180 grader
 • Cupcakes => 180 grader

Steketiden vil selvsagt avhenge av hvor store cupcakes, cookies eller kaker du lager :)

Håper du ble litt klokere :)

Spørsmål kan legges igjen i kommetnarfeltet. 

 

Helvetesuka - MandagGooood morgen dere!

I forrige uke bestemt jeg meg for å gjennomføre Bertrand Larsen sin "Helvetesuke" denne uken. 

Jeg skal oppdatere dere hver morgen mellom 5 og 6 hvordan stå er. 

Jeg har forberedt meg nokså godt og gleder meg til dette samtidig som jeg gruer meg til torsdag. Da skal jeg nemlig være våken hele natta og jobbe og skal ikke sove før klokken 22.00 på fredag. 

Det høres kanskje litt vilt ut for noen men jeg har tenkt til å finne ut hvor mye jeg selv tåler. 

Noen ganger sier vi til oss selv: Nå klarer jeg ikke mer. Men klarer vi ikke mer? Eller er det bare noe vi sier til oss selv? Jeg var ute og løp i går, etter å ha hatt tidenes styrkeøkt på morningen. Jeg skulle egentlig bare gå meg en tur for å få 100% på klokken min men så bestemte jeg meg for å "prøve" å jogge 5 km i strekk. Det klarte jeg LETT og ettersom det var oppoverbakker bestemte jeg meg for å jogge de 5 km hjem også. 

Jammen slo jeg rekorden min fra 2 år tilbake og dette med en knallhard styrkeøkt i bena.

Hva betyr det?

Jo det betyr at jeg klarer så vanvittig mye mer enn det jeg tror jeg klarer. 

Jeg forteller bare meg selv så altfor ofte at det klarer du ikke Anne Brith. Jeg forteller meg selv at jeg ikke får ting til og gjør meg selv dårligere enn jeg er. Det skal jeg slutte med. 

Helvetesuka betyr:

 • Starte mandag klokken 5.00 og stå opp dette klokkeslettet hver dag og legge seg 22.00
 • Være ekstremt hardtarbeidende, fokusert, bevisst og pliktoppfyllende hele uka. 
 • Være dedikert i forhold til planen.
 • Være bevisst på modus og fokus hele tiden.
 • Være bevisst på mine ulike roller i løpet av en dag og være den beste i rollen der og da.
 • Være blid, positiv og løsningsorientert hele uken.
 • Ikke ta private henvendelser på dagtid, samt sms, telefon og epost til venner i arbeidstiden er forbudt. 
 • Spise sunt og ikke noe tv.
 • Gå opp et hakk i klær, altså kle deg bedre enn du bruker. 
 • Trene hver dag, helst på morgenen

En nokså krevende liste og jeg kan love dere at når alarmen gikk i dag så så jeg på mobilen og forandret den til 6.30 haha.

Mandag er nemlig dagen hvor du skal kartlegge dine vaner og en dårlig vane jeg har er at jeg tar alarmen og utsetter den, eller setter på 15 minutter ekstra. Da jeg så la meg ned igjen husket jeg forberedelsene fra i går og husket jeg at jeg skulle kartlegge mine "dårlige" vaner. En av dem ar at jeg aldri står opp når klokka ringer om jeg er sliten haha. Så derfor hoppet jeg ut av senga.

Kunne jo ikke la vanene ta meg allerede 5 minutter ut i denne helvetesuka. 

Skal jeg bryte og kaste inn håndkle så skal det ikke være første dag. Jeg må klare å komme meg gjennom til torsdag i alle fall.

Uansett har jeg skrevet opp noen av mine vaner.

Anne Brith sine vaner

 • Tar av seg klær ved sengen og legger de på gulvet uten å rydde de opp
 • Lukker aldri skapdører etter å ha vært inni klesskapet
 • Lar sengetøy ligge uten å re opp
 • Lar te og kaffekopp stå på bordet fra dagen før
 • Legger klær fra klesstativ i en haug uten å brette og rydde opp

Dette er bare noen av de jeg har skrevet opp i den første timen av helvetesuka. I hele dag skal jeg bruke tid på å kartlegge mine vaner. Jeg har mange flere, som feks at jeg trykker meg inn på apper på mobilen altfor ofte. Jeg har også en veldig lei vane som jeg denne uka skal prøve å slutte med men som jeg rett og slett ikke tør å fortelle dere hva er. Det er rett og slett for pinlig og flaut å si hvor mye tid jeg bruker i uka på akkurat den ene tingen som faktisk ikke gir meg annet enn hodebry. Så akkurat den ene tingen står høyt på lista for å kvitte seg med. 

Nå har jeg altså vært våken i godt over en time. Jeg la meg jo i går klokken 22.00 og det var så utrolig deilig og bare kunne si godnatt til de som kontaktet meg på mobil eller facebook. 

Normalt har jeg brukt kveldene frem til halv ett å sitte og skravle med Gud og enhver mann på facebook og dette har jo igjen ikke gjort at jeg har vært særlig opplagt. I kveld kan det bli en utfordring da jeg skal på date med J, men det får vi bare løse. 

Ha en strålende dag!

Klemmer

 

3 kjoler for travle mødre!

Sponset innlegg

Nå ser det endelig ut som om vi skal få litt pent vær igjen her. Akkurat nå sitter jeg og koser meg på terassen i solen. 

Alle disse kjolene kan lett brukes på sene sommerdager som nå. 

Denne blå kjolen hadde jeg på meg rett før jeg reiste på ferie og da jeg filmet meg på snapchat var det valdig mange som lurte på hvor den var kjøpt :P 

Altså på Kappahl. Jeg liker den veldig godt og den får frem mine blå øyne vedig godt. 

Den krøller heller ikke så veldig mye og derfor en fin kjole å ta med i weekendbagen når man skal på tur.Min absolutte favoritt er denne blomstrete maxikjolen. Jeg hadde den også med på ferie og uansett hvordan du legger den sammen så er den antikrøll haha. 

Jeg hadde ikke trodd at en lang kjole skulle kle meg men jo oftere jeg har kjolen på jo mer liker jeg den. Striper har jo vært hot allerde fra i vår og jeg har flere stripete plagg som jeg liker veldig godt. Denne tynnstrikkede kjolen er intet unntak. Også den er en sånn typisk kjole man bare kaster ned i bagen sin og tar med seg på tur. Jeg som har levd litt frem og tilbake i en bag de siste månedene ( kremt kremt) liker slike kjoler. Dessuten er det greit som mamma til 4 at jeg ikke trenger så veldig mye styr før jeg skal ut på noe med barna. De trenger mye av tiden min og da er det ikke så ofte tid igjen til å stå å stryke kjoler og skjorter :P

 

Rumpeprogrammet mittHvem hadde trodd at jeg skulle dele rumpeprogrammet mitt med dere? Haha, jeg og Silje Pedersen begynte i april en liten konkurranse om sommerkropeen 2016. Vi snappet hverandre hver gang vi var ute og trente og etter noen uker hvor hun slo meg langt ned i støvlene bestemte jeg meg for å trene mer. 

Så da la jeg opp trening 4-5 ganger i uka med fokus på mage og rumpe. Rumpen kom først ettersom den var langt på vei ned mot baksiden av lårene. 

Hver dag har jeg startet dagen med 100 squats. Uavhengig om jeg trente noe. Noen dager har jeg ikke klart det fordi jeg har vært mørbanket i musklene fra dagen før men det har alltid vært et mål om 100 stk. 

Noen ganger har jeg også glemt det eller ikke klart mere enn 40 da har jeg tatt de siste på kvelden. 

Ellers er det viktig at jeg nevner at treningsmotivasjon har for meg stått på nummer 1. Altså jeg har ikke veldig ofte pushet meg selv så langt at jeg ikke klarte mer. jeg har haller hatt fokus på mestring i stedet for å få til ei megabra økt. Derfor har jeg på rumpeprogrammet tatt 10 x øvelsen i stedet for 30 når jeg har følt at det har vært tungt. 

Jeg var nemlig for mange år siden med kjæresten min på trening og han pushet meg så utrolig hardt på tredemølla at det tok 5 måneder før jeg klarte å gå inn på det senteret igjen haha. Derfor er det viktig for meg å føle at jeg mestrer noe i stedet for at jeg tar meg så mye ut at jeg kollapser. 

Og det å få strammere rumpe tar tid og krever tålmodighet. Noe jeg ikke akkurat har mye av haha. Men etter 4 måneder må jeg si at jeg ser forandring. 

Jeg har ingen før og etterbilder. Det følte jeg ikke var helt nødvendig haha. Dere må bare tro meg på det når jeg sier at det var på tide med trening. 

For dere som lurer på hvorfor jeg har så mye blåmerker på kroppen så er det fra ferien sammen med J. Å lære seg vindsurfing er ikke akkurat enkelt og jeg tryna mer enn en gang. Blåflekkene på låret er fra sykkelturen vi hadde rett før ferien og knærne er enda ikke blitt bedre ser jeg på bildene og de er også kommet da J og jeg var ute på båttur i mai haha. Tar på å være på date med en sporty fyr :P Mange lurer også på hvordan ferien var og den var helt magisk. Lover å vise dere bilder fra turen asap.

Jeg har altså fulgt Espen Hilton sitt rumpeprogram Bare at i starten brukte jeg ikke strikk. Jeg gjennomførte programmet 1 x i uken i starten og etter 6 uker økte jeg til 2 x hver uke. Nå 3-4 måneder etter gjør jeg det 2 x i uken samt bruker alltid strikk. Og det brenner som bare pokker i de musklene. Jeg ser tydelig forskjell i speilet men mest av alt synes jeg det er deilig å føle meg ovenpå og i form. Haha noen bilder blir ikke slik man ønsker... 
 

5 tegn på at du ikke er riktig for han!Jeg må nesten dele dette med dere. 

Innimellom googler jeg ting jeg grubler over. Og er det noe jeg aldri kommer til å forstå meg på så er det menn. 

Jeg har bare bestemt meg for at jeg sikkert aldri kommer til å skjønne meg på dem uansett så da orker jeg ikke bruke tid eller krefter på å gruble over hvorfor, enn om eller hvis.

Som jeg har sagt tidligere så har jeg bestemt meg etter å ha gått på en smell i vinter at jeg aldri skulle bruke lang tid på noe som ga meg en dårlig magefølelse. Hadde jeg lest denne artikkelen i vinter så hadde jeg spart meg for mye tid og mange tårer. 

Det gjelder å være mentalt sterke jenter. Sette krav og ikke la menn herske med deg. 

Hvis du er singel eller i forhold og ikke har det som du vil ha det så si ifra. Blir det ikke bedre så avslutter du det. Vis muskler og bestem deg for hvordan du ønsker å ha det. Hva er dine verdier og drømmer? 

En vinter gikk det så langt at jeg avsluttet kontakten med en av mine beste venner Espen Hilton fordi han jeg var sammen med ikke likte at jeg brukte tid sammen med en mann som var kjekk og morsom. Espen og jeg har snakket ut om hendelsen og har heldigvis blitt venner igjen. 

Hvis han du dater, eller typen din er sjalu, prøver å kontrollere deg, spør deg spørsmål når du har vært ute uten han om du hadde sex med noen eller rett og slett er ufin mot deg med slengbemerkninger så er han ikke den rette for deg heller!

Vær obs på disse 5 tingene:

 1. Han vil leve i nuet og ikke planlegge fremtiden
 2. Han er aktiv på facebook men deler ikke noe om deg eller trykker aldri liker eller kommenterer på noe av det du gjør
 3. Han tar deg aldri med på noe i offentligheten
 4. Han er alltid travel og sender lite sms og ringer kun når han vil ha kos
 5. Han sier at han ikke er klar for et forhold

Tør å være tøff og si ifra. 

Når du kjenner at grensen er nådd, noe i magen vrir seg eller han du er glad i sårer deg så sier du STOPP, dette finner jeg meg ikke i.

Sjekk artikkelen: 5 tegn på at du ikke er den rette for han

Noen ganger må vi ha det litt vondt for å få det godt igjen dere!

Gode klemmer!

Nå skal jeg ut å løpe!

Mental styrke, jenter! #girlpower

Ukemeny og handleliste 

I går handlet jeg for en uke på KIWI. Ettersom jeg skal ha besøk store deler av uken handlet jeg som om jeg ville handlet for meg og barna. 

Prislappen ble: kr. 934.- 

Frokost

Denne ukens frokoster består i all hovedsak av havregrynsgrøt. En pakke er som regel nok for oss ila en uke men i går kjøpte jeg to da jeg skal bake havrerundstykker og legge i fryseren. Bringebær og blåbær er det nok av i skog og mark så det topper jeg grøten med fremover. 

Kostnad: kr. 1.- per porsjon.

Lunsj

Denne uken blir det både polarbrød, havrebrød og grove rundstykker til lunsj. Kjøpte derfor både fint og grovt mel, samt sukker og fersk gjær. Pålegg er hvitost, leverpostei, kaviar og hjemmelaget syltetøy. Jeg har også kjøpt speltlomper, litt røkt laks, spekeskinke, avocado og 3 sauser fra Eldorado ( aioli, mojorojo og tzatiki), chilipepper og lime for å sprite opp noen av lunsjene litt. 

Middag

1. Blomkålsuppe som består av: 1 blomkål, buljong, 2 dl melk, salt og pepper. Topper det hele med litt bacon og vårløk. 

2. Fiskekaker med gulrøtter og potet

3. Torskegryte som består av torsk, hvitløk, tomatpure, løk, fløte, gulrøtter, tomater og litt vårløk. Serveres med ris ( hadde ris hjemme)

4. Søtpotetpizza med kjøttdeig og ost

5. Kyllingsalat som består av salat, agurk, tomat, mais, chili og kylling.

6. Omelett lages med rester som er igjen etter ukens middagslaging.

Har du tips til billige middager? Legg igjen kommentar under. 

Frukt

Jeg kjøpte både epler og bananer. Jeg bestilte meg samtidig er kort som gjør at jeg får 7,5% rabatt på all frukt og grønt fremover. Ettersom jeg har litt igjen på budsjettet, noe jeg som regel har så bruker jeg stikke innom midt i uka og handle litt frukt slik at det er ferskt. 

Lørdagsgodteri

Dette kostet kr. 72.- så det skal jeg nok ikke handle på Kiwi noe mer. 

Vaskemiddel

Omo color og softlan tøymykner fruit kostet tilsammen kr. 93.- og er med på lista men også dette kan man handle inn på tilbud.

UKENS TIPS:

Spar har tilbud på kjøttdeig denne uken. Kr. 29.90 for en pakke på 400g. Anbefaler å kjøpe for å fryse. Kjøttdeigen på Kiwi kostet 43.- så her er det nesten 30% å spare. Om noen har tips til supertilbud på andre butikker så legg igjen kommentar i innlegget. 

Bæreposer

Mange av dere reagerte på at jeg kjøpte bæreposer. Det trenger man jo strengt tatt ikke å gjøre. Du kan spare 2-300.- i året ved å ta poser med hjemmefra. 

Menyer

Ønsker dere at jeg legger ut oppskriftene på middagene vi spiser? Kommenter i feltet under :) Ellers så kommer oppskrift på brød og alt annet bakverk så fort som mulig :)

Jeg kommer ikke til å bruke mer tid på å overbevise noen på at det faktisk går an å leve på kr. 1000.- i uka for en familie. Det er så mange som følger meg som allerede gjør dette og som forteller at de har gjort det lenge. Dere som mener at det ikke går, at jeg spiser av bakebudsjettet, at vi bruker varer vi får sponset osv dere kan gå å ta dere en bolle. Jeg trenger ikke bevise noen ting. Jeg lever det livet med budsjettet mitt som jeg alltid har gjort. En sponset middag fra en leverandør utgjør ikke den store forskjellen.

Hva jeg bruker mine oppsparte midler til bør være helt uinteressant for dere. Poenget mitt er: Om du setter deg mål om å kutte i kostnader fordi du vil ha penger til overs til andre ting er dette fullt mulig. Det handler bare om å endre vaner. Blir du sur av å lese at vi bruker lite penger på mat og koser oss med andre ting tror jeg du må gjøre noe med deg selv i stedet for å kritisere meg og min familie. 

Blir du derimot som meg motivert av å se at kostnadene kuttes og at sparekontoen fylles så blir du med meg på denne reisen utover i høst. Her skal jeg frem til jul dele mine handlelister og sparetips. 

Har du selv tips til butikker jeg burde besøke? Legg igjen kommentar. 

Klemmer!

HANDLELISTEN

Hvetemel, sukker, sammalt hvete grov, smågodt, omo color, tøymykner, speltlomper, gjær, kyllingfilet, egg, kjøttdeig, bacon, strandaskinke, chili, lime, sitron, agurk, salat, riskaker, hvitløk, vårløk, løk, fiskekaker, hvitost, tomater, tomatpure, avocado, søtpotet, nypotet, blomkål, aioli, tzatiki, mojo, røkt laks, philadelphia, gulrot og torskefilet. 

Riskaker kjøpte jeg for å teste ut eget merke. Ellers har jeg kjøpt det billigste merket der det var mulig. Egg er også first price denne gangen så får vi se hva jeg tenker om kvaliteten på disse. De skal nemlig veies og sammenlignes med prior sine :)

 

Flere innlegg rundt matbudsjett: 

Slik planlegger jeg matbudsjettet

Her har dere mine beste tips

Slik bruker vi kun kr. 1000.- i uka på mat

 

 

 

 

 

 

Barnas beste syltetøy!

Annonse

Med 4 barn som er dønn ærlige med meg så får jeg høre det om jeg lager noe som ikke smaker bra. 

Om det er gjærbakst, kaker, desserter eller syltetøy. Den ærlige meningen kommer idet de små har satt tennene i godhetene. 

Syltetøy er barna nokså kresne på og jeg har etter noen år testing funnet ut hva mine 4 liker best. Det er så enkelt som å huske å mikse det godt nok slik at alle klumper er ute, samt tilsette sitron og vaniljestang :) 

Det betyr at uansett hvilket syltetøy jeg lager tilsetter jeg alltid litt sitronsaft og en vaniljestang. Til slutt moser jeg det med stavmikser mens det kokes opp. 

Det er så koselig å ha hjemmelaget syltetøy på bordet når vi serverer vafler eller ferske rundstykker til de som kommer på besøk og det er ikke ofte det er noe igjen i syltetøysglasset. Sist jeg lagde hjemmelaget syltetøy så var 2 glass borte i løpet av en ettermiddag. Men så hadde vi også hatt halve fotballlaget til Sven på besøk. 

Når det kommer til sukker så har jeg brukt Dansukker så lenge jeg kan huske. Jeg bruker både rørsukkeret, det finkornede og dette syltesukkeret med pektin. Hvis du vil ha en litt dypere smak så kan du tilsette litt rørsukker i syltetøyet. 

Barna er like glade i å lage dette som jeg er. Det er enkelt å få til samtidig som det er en hyggelig sommeraktivitet å gjøre sammen med barna. Her er oppskriften vi brukte:

Jordbær og plommesyltetøy

 • 500 g plommer
 • 500 g jordbær
 • 1 sitron
 • 1 kg Dansukker syltesukker
 • 1 vaniljestang
 • litt sitronmelisse ( kan unnlates)

Rensk og kutt bær i terninger. Ha bitene i en kjele.

Del vaniljestangen i to.

Press saften ut av sitronen og ha dette i kjelen sammen med sukkeret, vaniljestangen og sitronmelissen.

Kok dette forsiktig opp og mens det koker så mikser du det hele med en stavmikser. Dette gjør du kun om du ikke ønsker klumper i ditt syltetøy. Mine barn elsker det slik men jeg selv liker det med biter. 

Sitronen gir en ekstra piff på smaken og vaniljen gir det en rund smak. 

Akkurat slik som bestemor lagde det!


Annika er mester i å spøke med Sven og her prøvde hun å overbevise Sven om at sitronen smakte søtt haha. Han gikk fem på og luktet jo på den. Da han bøyde seg over skviset hun hele sitronen over nesen hans og det hele endte i en sitronkrig på kjøkkenet :P

Dere ser kanskje hvor skeptisk han er før han bøyer seg frem for å lukte. 

Det er slike stunder som dette som er magiske på kjøkkenet. Minner skapes og sammen tryller vi noe ekstra godt frem.

Så koser vi oss etterpå og snakker om livets rariteter, eller krangler litt om hvem som vant sitronkrigen :P

Dansukker har forresten en haug av inspirerende oppskrifter på hjemmesiden sin. Sjekk denne linken for deilige godsaker!
Ikke bli noe tynnere nå, Anne Brith!Jeg har aldri vært veldig opptatt av vekten min. Jeg har kjent på buksene når vekten har gått både opp og ned. Var buksene trange så passet jeg litt mer på og om de ble for store visste jeg at jeg måtte spise litt mer. 

Den siste tiden har jeg fulgt litt med på vekten min. Ikke fordi jeg har vært ute etter å slanke meg noe særlig men jeg synes det er spennende å se hva som skjer med kroppen når man trener så mye som jeg gjør nå.

Langsomt men sikkert ser jeg at det kommer muskler frem på denne middelaldrende kroppen. Magemusklene blir mer og mer tydelig og jeg ser at kroppen blir strammere. Jeg merker at jeg har blitt slankere. 

Det er viktig for meg å si at jeg ikke teller noe som helst kalorier ei bryr meg om jeg spiser is eller sjokolade om jeg føler for det. Jeg er ikke hysterisk ei kommer jeg til å bli det. Men forandringen er gøy å følge med på for jeg har faktisk de siste ukene gått opp i vekt haha.

Flere sier til meg: Du må ikke bli noe tynnere nå! Når jeg hører det så må jeg nesten flire litt inni meg for hvem av dere kan definere hvordan jeg skal se ut? Hva er mitt beste meg? Hva er greit og når er man for tynn? Dette er jo en mening mennesker har og med 100 forskjellige mennesker kommer det 100 forskjellige meninger. 

Jeg spiser sunt, jeg spiser nok og jeg spiser ofte. Jeg øker faktisk vekten min fordi jeg får muskler og ser slankere ut haha. 

Jeg har alltid vært ei lita og slank jente og jeg vet at det er mange der ute som også er naturlige slanke som fortviler fordi man ofte får høre at man ikke bør bli slankere. Men nå har jeg altså gått opp nesten 3 kg de siste ukene og bryr meg ikke nevneverdig om det. Jeg føler meg mer og mer fit. 

I dag løp jeg for første gang 5 km i et nokså høyt tempo og stoppet ikke en eneste gang. DET er en deilig følelse. 

Så drit i vekta og se heller på helheten etter noen måneder med trening. Hos meg har både midjemål og lår blitt smalere :P

Bildet er tatt fra en fjelltur på Naxos hvor jeg rett og slett balanserte på grensen til det jeg personlig tør å gjøre. En fjelltur hvor jeg kanskje gikk litt over min egen grense for hva jeg selv turte. Men det er også en del av denne treningsprosessen. Utfordre seg selv på uvante og skumle ting. Synes bare litt synd på han som måtte høre på klaginga mi i noen timer før vi nådde toppen. Godt var det uansett å komme ned etter 3 timer i 33 varmegrader. 

Ha en nydelig dag og er du glad i syltetøy så må du sjekke innom bloggen senere for det kommer en deilig oppskrift på syltetøy med plommer og jordbær her snart :)

KLemmer

 

 

Slik kan du tjene penger hjemmefra

Annonse 

De siste årene har det vært viktig for meg å ha fokus på økonomi. Å ha ansvar for 4 små barn alene har gjort at jeg har blitt mer og mer opptatt av hva som går inn og hva som går ut. 

Det er en grense på hvor godt man kan spare og snu på krona, derfor kan det være greit å ta en ekstrajobb slik at det kommer inn mer penger i slutten av måneden enn det normalt gjør. Men ikke alle har mulighet til å starte med ekstrajobber. Ofte innebærer disse at man må ut av huset og da er det spesielt vanskelig for aleneforeldre, ettersom man må ha barnevakt. Vinninga går liksom litt opp i spinninga. 

Å kunne tjene penger hjemme på sofaen må være det mest ideelle for alle tenker jeg. 

Det er faktisk mulig!

Meningstorget.no kan du tjene penger ved å dele din mening og erfaring. Du deltar altså hjemmefra på undersøkelser og tjener penger på dette. 

Du sitter altså hjemme, på terrassen slik som meg, eller i sofaen og deler tanker og meninger gjennom spørreundersøkelser. En slik undersøkelse tar minutter og du tjener altså poeng etterhvert hvor mange undersøkelser du tar. Poengene er altså verdt penger og du kan selv bestemme hva du vil benytte dem på. 

Personlig synes jeg det er supert at en forbruker faktisk på denne måten kan ha innflytelse nåværende og fremtidige produkter hos store bedrifter. 

Poengene du sparer opp kan også gjøres om til utbetalinger via Pay Pal. 

Slik kan du altså jobbe litt ekstra etter du har lagt kids eller før barna eventuelt våkner, om du har barn som sover lenge slik som meg. Og på denne måten spare deg opp til bonuser du kan glede deg selv eller familien med. 

Mange av dere som følger meg vet at jeg ofte gir en del av min inntekt til mennesker som har det vanskelig. På Meningstorget.no er det også lagt tilrette for at du kan donere dine oppsparte poeng til et godt formål. Slik kan du faktisk gjøre en forskjell. 

Registrerer du deg ved Meningstorget.no så vil altså din stemme bli hørt pluss at du tjener penger på det. På et tidspunkt DU selv bestemmer!

Du må være over 18 år for å kunne tjene penger på Meningstorget.no 


 

"Sunne" pannekaker med sjokolade

I dag følte jeg for å spise noe godt men også sunt. 

Jeg hadde en overmoden banan samt noen egg og litt melk i kjøleskapet og da tenkte jeg at jeg like gjerne kunne lage pannekaker til lunsj.

Ettersom jeg føler jeg ikke har spist særlig mye med godteri i det siste slengte jeg på litt sukrin og noen sjokoladeknapper 75%

Jeg var ute på byen i går og ble spurt om av en jeg møtte hva min "guilty pleasure" var. Jeg var såpass ærlig med han at jeg sa rett ut hva det var. Jeg må si jeg er litt flau over akkurat det og ikkehelt klar for å dele hva jeg egentlig gjør ( eller spiser) som jeg "skjemmes" av men dette er nokså nære noe jeg faktisk gjør hver dag: Spise sjokolade. 

Ja, hver eneste dag spiser jeg litt sjokolade. Jeg klarer bare ikke legge det helt bort. og jeg vil ikke legge det bort heller. Jeg liker å avslutte et måltid med en bit melkesjokolade eller annen godbit :P

Pannekaker med sjokoladekanpper

 • 100 g havregryn
 • 100 g havremel ( kan erstattes med havregryn)
 • 4 egg
 • 1 banan
 • 1 dl melk ( kan bruke vann)
 • litt sukrin
 • noen sjokoladeknapper

Ha alt i en bolle og miks det sammen med stavmikser.

Ha røren i en sprøytepose om du vil lage små, runde pannekaker. 

Fordel røren i stekepanna og ha på sukrin.

Snu pannekakene og ha på skjokoladeknapper.

Når sjokoladen er smeltet er de ferdige.

Enjoy!

På MYSTORY på snapchat: annebrith.no ser du hvordan jeg lager dem :P

Klemmer!


 

Tilbake til hverdagen: Barnehagestart & skolestart

Sponset 


Nå er det jammen ikke lenge igjen til hverdagen tar oss. Skole og barnehagen kaller og jeg liker å være godt forberedt til dette.

Nye matbokser er kjøpt inn og det ligger nokså mye nye klær. De barna vokser for fort haha. 

Med høsten og de nye klærne kommer også aktiviteten: MERKING av klær. Som mamma til 4 aktive barn har jeg mer enn en gang følt på lettelsen ved å ha klærne godt merket. Det forsvinner og glemmes over en høy sko her. Særlig gutta er fæle på dette haha. 

Hjelpen er nokså genial. Merkelapper i klærne med både navn og telefonnummer. 

Jeg har bestilt dem i noen fine farger i år og med både tog og fly på. De ser litt freshere ut enn de vanlige sort hvite. 
Før brukte jeg å stryke navnelappene på men det trenger jeg ikke med disse. Disse er så enkle: Du bare klistrer dem på merkelappen eller vaskelappen på innsiden av plagget. Du må huske at du venter 24 t med å vaske tøyet etter du har klistret merkelappene på. Sparte mye tid i år faktisk på disse. Jeg har bestil mine hos Askeladden Navnelapper og erfarte en meget rask levering på kun 2 dager. 

I morgen skal Christian tilbake til barnehagen og neste uke er det barna som skal begynne på igjen etter ferien. 

Gleder meg over at dette allerede er i boks! 

Happy mum => happy kids :P 

Håper dere har en strålende dag! 

Klemmer :)

Planlegging av matbudsjettSøndager er dager hvor uken planlegges.

Dette er siste ferieuke for barna i Nederland og derfor blir det en litt roligere uke mht middager her hjemme. Dog skal jeg starte med forberedelser for neste uke allerede nå. Jeg skal bake både brød og polarbrød og legge i fryseren slik at sultne barn enkelt kan ta opp favorittene sine når de er sultne. 

Å være bevisst på utgiftene på mat gjør at jeg og barna kan gjøre ting vi ellers ikke ville gjort.

Det har vært en del diskusjoner om hvorvidt vi faktisk lever etter dette stramme budsjettet og om vi faktisk klarer det. 

Akkurat nå har jeg kommet til et sted hvor både jeg og barna har det veldig godt økonomisk. Vi trenger strengt tatt ikke tenke veldig mye på dette. Vi kunne lett fordoblet matbudsjettet om vi ville, men vi har alle bestemt oss for å spare til hus og en fin ferie så derfor fortsetter vi med å ha fokus på kostnadene rundt maten.

Det betyr at vi ikke drikker brus eller juice i ukedagene. Vi er måteholden med is og godteri og noe jeg faktisk sier ofte til mine barn er: Det er greit å være litt sulten innimellom. Det er viktig å si at her hjemme telles det ikke kalorier.

Mine tips denne uken er:

 • Plukk blåbær og bringebær nå og frys ned. Da sparer du masse fremover. Bringebær er også nå på sitt billigste så skal du kjøpe bør du nå kjøpe og så fryse ned. Så sparer du også :)
 • Lag polarbrød og matpakkehorn og frys ned. Når man har noe i fryseren unngår man at barna stikker på butikken etter skoletid.
 • Vann er den viktigste tørstedrikken.
 • Spis havregrynsgrøt til frokost.
 • Du må som voksen gå foran som et godt eksempel. Om du gleder deg over at familien har vært flink må du kommunisere dette med barna. Jeg sier ofte på fredager: Jøye meg dere, denne uken har vi virkelig vært flinke med pengene våre. Da vil barna også få den gode følelsen av mestring rundt økonomi og vil bli motivert til å bidra fremover.
 • Ta ut kr. 1000.- og bestem deg for å bruke kun dette på mat. Evaluer etter 1 uke hvordan det gikk. 

Poenget er ikke om det går an å leve for kr. 1000.- i mat i uka.

Poenget er om du faktisk gidder å gjøre et forsøk på å forandre dine vaner. 

Hvis du ikke orker å gjøre det vil du aldri heller klare det :P

Denne og nesten uke skal jeg handle på KIWI. Følg meg gjerne på snap annebrith.no og se hvordan jeg forbereder meg til barna kommer tilbake. Om jeg ikke tar helt feil kommer det en liten tass på 4 år hit i ettermiddag og jeg skal få kose med han i ettermiddag og i kveld før han leveres for sin første dag i barnehagen igjen i morgen. 

Barnehagestart er alltid gøy og om litt kommer det et innlegg på akkurat det med navnelapper :P

Snakkes!

Flere innlegg rundt matbudsjett: 

VG-saken- Her har dere mine tips

Slik bruker vi kun kr. 1000.- i uka på mat

 

 

Det er ikke han som gjør meg lykkelig! 

Dette er mulig et følsomt tema å ta opp nå men det er så mange av dere som tar kontakt og lurer på hvordan ståa er. Mange av dere kommenterer hvordan jeg ser ut og sier jeg stråler for tiden.

Det er utrolig hyggelig å høre. 

I fjor sommer var jeg på et sted jeg ikke var særlig happy med å være. Jeg hadde jobbet knallhardt med altfor mange overtidstimer for en drøm som ikke ble slik jeg trodde den skulle bli. Ved siden av dette var jeg i et forhold som tappet meg for energi og hadde jeg noen venner jeg følte ikke var bra for meg.

Jeg tok et valg. 

Flere valg faktisk.

Jeg bestemte meg for å investere mer tid i meg selv og de personene i livet mitt som jeg visste ville være der for meg uansett. Gode venner fra barndommen, venninner som var ærlige og jeg bestemte meg for å samarbeide med mennesker som ga meg energi og som hadde de samme verdiene som meg. 

Helt siden jeg tok dette valget i fjor, har jeg ikke en eneste gang gått på kompromiss med min magefølelse. 

Om noe har knytt seg i magen ved et samarbeid eller et vennskap har jeg gitt slipp på det. Slik var det også med kjærligheten.

Jeg ga slipp. Allerede før jul.

Jeg trodde jeg skulle forbli singel hele sommeren. Leve, feste og nyte. Noe jeg faktisk aldri har tatt meg tid til, men så møtte jeg jo en som fikk hjertet til å slå raskere. 

MEN, jeg møtte han på et tidspunkt hvor jeg selv var ovenpå. Jeg hadde brukt lang tid på meg selv. Trening, kosthold, jobb og venner. Og jeg hadde bestemt meg for at jeg aldri mer skulle la en mann få bestemme over min tid. Så kynisk var jeg at jeg bestemte meg for at den jeg skulle treffe måtte ha alle de samme målene og interessene som jeg har. Hvis ikke så var det ingen match. 

Jeg tror at like barn leker best. Mulig mange mener det motsatte at motsetninger tiltrekker hverandre men min filosofi er at om jeg skal leve et liv med en person så må det ligge felles interesser, humor, verdier og tanker om fremtiden i grunn. 

Når det er sagt så er det ikke denne mannen som har gjort meg lykkelig. Jeg var allerede lykkelig da jeg traff han. Jeg er det fremdeles. Jeg føler meg sterk, i form og føler jeg har god kontroll på hvordan jeg vil ha mitt liv. 

Jenteturer har blitt booket, gode venninner fra barndommen har kommet inn i livet mitt igjen og jeg har nå mange fine mennesker i livet mitt som vil meg vel. Jeg er absolutt ikke avhengig økonomisk av en mann, ei er det slik at jeg ikke klarer meg uten en mann. Jeg klarer meg faktisk helt fint uten. 

Og det er når du føler deg slik - glad i deg selv og det du står for - at du stråler. 

Derfor stråler jeg.

Verden kommer ikke til å falle sammen om han og jeg ikke blir et par. Jeg kommer til å klare meg helt fint. Og det er den gode følelsen jeg unner dere andre der ute. Dere som leter etter kjærligheten. Dere som lurer på hvordan i alle dager jeg har turt å satse på kjærligheten på nytt? 

Jeg ble sterk og glad i meg selv. Fornøyd med alt jeg har og livet jeg lever. Jeg velger hver dag bort alt som tapper meg for energi og det som kommer min vei av utfordringer løser jeg. 

Så er det jo helt sant at ferien har gjort meg ufattelig bra. Nesten to uker på en superromantisk øy i Hellas gjør underverker. Jeg tror man hadde blitt forelsket uansett hvem man hadde reist med dit jeg. Så flott er det der. 

Så må høsten og vinteren vise om dette var sterkt nok til å bli noe varig. Det viktigste for meg er bare at jeg vet inni meg at verden ikke kommer til å rase sammen om han og jeg går hver vår vei. Da var det ikke sterkt nok. Jeg vil nok overleve det også, selv om alternativet er noe jeg foretrekker. 

Rett og slett fordi jeg liker han.

Men først og fremst liker jeg meg selv og tar daglige valg som er bra for meg. 

Og det burde du også gjøre.

Klemmer herfra :)

 

 

 

De innerste tankene.....Solen går ned.

Et helt fantastisk syn.

Som om det var den mest naturlige ting i verden. Å få oppleve. 

Solnedgangene på Naxos er amazing. Nesten ikke virkelige. Men de er det. For hver kveld gjemmer den seg forsiktig i det fjerne. 

Mens vi ser på. 

Og drømmer.

Et øyeblikk hvor tankene bare flyter avsted. 

Det er så lett. Det er så fint. Like nytt som en vårblomst som strekker seg opp etter solen. Kanskje litt skjørt enda? Men dagene går og jeg åpner meg. Bare litt, ikke for mye. Kanskje tar det for lang tid? Kanskje vil du en annen vei enn meg? 

Ingen vet riktig enda. 

Det eneste sikre er at alt er fint. Akkurat nå når sola går ned er det riktig. 

Men de innerste tankene deler jeg ikke.

Ikke enda....