september 2011

Gulrotmuffins med ostekrem

Deilige gulrotmuffins med ostekrem!



Sverre Sætre er en av mine favoritter og han har utrolig mange gode oppskrifter. En av dem er denne! Deilige og saftige blir disse gulrotmuffinsene. Ostekremen er lett og frisk og kombinasjon kake - fyll er perfekt!

Det var foreldremøte denne uken på skolen og guttemammaer skulle ha med noe å bite i. Jeg hadde lyst til å prøve en ny oppskrift på gulrotmuffins som ikke inneholder nøtter, rosiner eller annet "grums" Det enkle er ofte det beste! Dette gjelder også kaker ;)

Jeg har forandret litt på oppskriften da jeg ikke er forkjemper for oljer i kaker men liker å bake med smør og melange.

Et lite tips som jeg har lyst til å gi med til dere som kun baker med smør og hyler og vræler om at melange margarin er "annenrangs" og kjemisk. Bakeegenskapene til margarin er så mye bedre enn ekte smør at det faktisk anbefales av konditorer å bruke 50% av hver når du skal lage formkaker etc. Du får da de gode bakeegenskapene fra margarinen pluss den gode smaken på smøret i kaken ;)

Kom ikke her å si at du kjenner forskjellen på smaken for til og med de aller beste konditorene i Norge kjenner ikke forkjell opp til 50-50 deling. Sånn det var dagens opplysning! Diskuter gjerne i kommentarfeltet om du er enig eller uenig. Jeg har lært dette i sommer da jeg var hos Samson og tar gjerne diskusjonen med deg.

Oppskriften gir ca 32 muffins a 50 gram men du kan også lage en kake av røren. Jeg anbefaler da en 22-24 cm form.

Gulrotmuffins

500 g gulrøtter
5 egg
600 g sukker
1,75 dl smør

1,50 dl margarin
360 g hvetemel
1 ss bakepulver
1 ts kanel

Ostekrem

250 g philadelpia
250 g smør
400 g melis
saft av 1 appelsin

eventuelt 100 g smeltet hvit sjokolade

Riv gulrøttene fint og bland med egg, sukker og smeltet smør og margarin.

Ha dette i en mikser og sett på lav hastighet. Ha i det siktede melet og resten av det tørre.

Fordel røren i muffinsformer og stek på 180 grader i 17 minutter.

Lager du dette som en kake vil steketiden være 45 minutter.

Ostekremen lager du mens muffinsene stekes. Bland kremost og smør. Ha i melis og saften fra en appelsin. Sprøyt ut kremen oppå hver muffins og server. Jeg brukte 1m.

Denne kremen er så god at det går fint å ha så mye pynt på som vist på bildet. Hvis du vil ha mindre krem på kan du sprøyte en lav blomst med tip 104.

Herlige gulrotmuffins med ostekrem



Det var utrolig mange fra foreldremøtet som kommenterte hvor saftige disse var og mange ville ha oppskriften:) Det er jo alltid litt skummelt å servere egenlaget og nyprøvet oppskrifter til andre men denne gangen gikk det strålende:) Så her alle mammaer fra klasse 3b: This one is for you!

Jeg håper dere alle har hatt en super helg.

Selv sitter jeg i pysjamas ennå på sofaen og prøver og varme meg. Har slitt med feber hele denne uka og det ser ikke ut som om det blir noe bedre. Jeg har faktisk vært så syk som menn er når de er syke! Kjenner dere til det? haha...DA er man syk!

Uansett jeg håper dere har det flott og møter hverdagen i morgen igjen med et SMIL!

Kakekurs


Jeg husker veldig godt min aller første kake. Den var hvit som denne med rosa pynt. Den var faktisk også pyntet med rosa roser og jeg hadde skrevet mamma på den. Min aller første kake laget jeg altså til morsdagen 2008.

Mine første uker på kjøkkenet er også noe jeg sent glemmer. Jeg var ivrig og oste av bakeglede. Entusiasmen over å ha funnet en hobby jeg virkelig kunne bruke min kreativitet og skapeglede i var enorm.

Det tok flere år før jeg selv kom meg på et kakekurs. Noe av det viktigste jeg lærte var at uansett hvor flink man er så er det viktig å videreutvikle seg selv. Hos Peggy Porschen sto jeg ved siden av konditorer og hjemmeværende husmødre. Jeg fikk se at Peggy i et og samme kurs klarte å vise alle hvordan man lager perfekte søtsaker.

Slik vil jeg også ha mine fremtidige kurs tenkte jeg. Det må være rom for de som har drevet med dette i flere år men samtidig være mulig for en person som aldri har pyntet en eneste kake å følge mine kurs.

Slik har jeg altså lagt det opp. På et kurs hos meg trenger du ikke noen erfaring og er du viderekommende så skal du få bryne deg på ting du ennå ikke kan ;)

Søndag 2 oktober er det minikakekurs i Oslo. Vi starter kl. 14.00 og holder på til 18-19. Kurset koster kr. 990.- I løpet av kurset lærer du hvordan du bygger opp en stabil kakebunn, kjevle ut sukkerpasta, trekke en kake, farge sukkerpasta i ønsket farge, lage flotte store roser, pynte kaken og helt til slutt lærer du litt om sprøyteteknikker på bånd.

Vi skal lage kaken som vist på bildet men du vil selv kunne velge fargekombinasjoner og fargen på bånd.

I 4-5 hektiske timer vil du få smake på alle råvarene til @villaperlesukker og ha mulighet til å kjøpe disse.

Kake stiller @villaperlesukker med, samt eske så det eneste du trenger å tenke på er å finne veien frem til lokalet og ta med godt humør.

Romantic rose fra kurs @villaperlesukker



Det finnes ingen snarveier til en flott kake men når du vet hvilke råvarer som passer sammen og hvilket utstyr som er enkelt å bruke så sparer du masse tid.

Etter kurset får du kaken med deg hjem i en kakeeske. Kaken kan fryses eller du kan ta den med på jobb å glede dine kollegaer dagen etter kurset :)

Her er noe av tilbakemeldingenefra kursdeltagerene på minikakekurset som ble gitt i vår:

? Veldig bra at du tar deg tid til å svare på alle spørsmål underveis?

? Kremen var så utrolig god!?

? Nå er jeg kjempegira og kan ikke vente til jeg kommer meg hjem og kan begynne å bake!?

? Det vi har lært i dag hadde jeg aldri klart å lese meg til på internett eller i bøker. Det å stå ved siden av deg og se hva du gjør er den beste læringen?

? Kaken ble for høy og passer ikke inn i kakeesken? ( Lover å ha med høyere esker neste gang!)

? Så utrolig bra at vi pynter en ekte spiselig kake og ikke en dummykake! ?

? Utrolig bra at du tar deg så god tid?

En kake som ser bra ut og smaker godt!



Har du lyst til å bli med på kurs?

Send meg en mail på post@villaperlesukker.no nå og meld deg på :)

Ønsker dere alle en fantastisk kveld videre!

Piratbursdag

Pirat Max og Magnus. Foto: Geir Dokken

Husker dere min piratkake, cupcakes og cookies?

I vårens Aprilnummer av Foreldre & Barn var det et helt bursdagsbilag med tips og råd til barnebursdager.

Jeg var så heldig å få være med på dette prosjektet og viser dere i dag hvordan jeg lagde cookies og cupcakes i piratstil.

Finn former som du vil lage kjeks av og tegn disse på et matpapir og klipp ut.

Lag cookiesdeig og kjevle ut 4-5 mm tykt.

Formen legges på deigen.

Legg alle over på et stekebrett og stek disse på 175 grader i 5-7 minutter.

Ferdigstekte cookies @villaperlesukker.

Husk at cookeis skal ikke bli brune. De skal være hvite og litt lysebrune i kantene.

Lag royal icing i ønsket farge og sprøyt ut en kant rundt. Fyll med tynnere icing.

Mørk gul egner seg til slike cookies.

Pynt til slutt med sort og pensle over litt gullglitter.

Ay, ay captain!

Barn liker allerbest vaniljemuffins eller sjokolademuffins. Lag disse og pynt dem med hvit og rød sukkerpasta.

Kjøp gullglitter og gullperler og pynt oppå. Gullpenger kan strøs rundt om på bordet :)

Hvit sirkel medc røde striper som pynt.

Det skal ikek så mye til for å glede barna:)

Hva med en krone som pynt?

Husk å bestem deg for 2-3 farger og pynt alle tingene i samme stil. Dette tema passer til gutter og jenter.

Skattejakten kan begynne!

Jeg håper dere får en fantastisk helg. Det er nydelig vær her hos oss og jeg har lovet barna at vi skal bake litt sammen i helga :)I dag skal jeg kose meg sammen med noen venninner på lunsj og så har jeg en date med min forlovede.

Smurfene skal også besøkes i helga og jeg har blitt inspirert til å lage egne smurfecookies.... følg med!

God helg og smil!

Sugarcookies

Sugarcookies @villaperlesukker



Det er kjempegøy å lage cookies! Enda mer gøy å pynte dem:)

Mange lurer på om disse cookiesene virkelig smaker godt og det gjør de. Trikset er å lage en god nok deig, steke de rett og pynte de med en glasur som smaker godt.

En god sugarcookie inneholder mel, sukker (eller melis), smør, egg og frø fra en vaniljestang. En god glasur må inneholde eggehviter, melis og sitronsyre. Glemmer du sitronsyre så blir glasuren ikke bra og cookien vil smake altfor mektig.

Søndag 2. oktober kan du melde deg på et kurs i cookies i Oslo. Temaet for kurset er baby men har du litt større barn så kan det tilpasses deg. Vi skal lage cookies som kan brukes til babyshower, dåp, bursdager ol. Har du noen gang sett en cookie med monogram på? De er utrolig søte og tilpasset perfekt til barnet som skal feires. I løpet av dette kurset lager vi også monogramcookies. Disse kan også brukes til bryllup.

Vi pynter 6-8 cookies som du får med deg hjem i en egen eske. Cookies får du utdelt på kurset og du trenger ikke ha med deg noe annet enn godt humør :)

Hvis du har lyst til å lære deg det vi kaller "pipingskills" altså hvordan sprøyte pynt pent på en kake er et slik kurs en god investering.

Enkle hjertecookies @villaperlesukker



Det er også mulig å tilsette sugarcookies en smak. Dette forteller jeg også litt om på kurset. Husk at oljer med smak og aromaer ikke er det aller beste å bruke når du vil tilsette smak på cookies. Rene naturlige råvarer som revet skall fra frukt eller presset juice fra bær gir det aller beste resultatet. ;)

Cookies til Halloween er gøy!


Søndag 23 oktober er det enda et cookieskurs i Oslo. Denne gangen er det franske liljer og damask som er tema.


Cookiesene vil da bli pyntet med sort, hvit og rosa glasur. Alle ting som lages på mine kurs vil ha en stil av eleganse over seg og jeg kommer til å lære dere de aller nyeste teknikkene på pynting.





Cookies fra mitt kurs hos Peggy Porschen



En anne ting mange ikke tenker på er at når man kan pynte cookies så kan man også dekorere pepperkakene stilig til jul :) Det er kanskje litt tidlig å tenke på jul nå men tiden går fort og pyntede pepperkaker holder seg i kakeboks i flere måneder. Det er veldig koselig å lage ornamenter og henge opp i juletreet eller i vinduene. Og det gøye er jo at man pynter dem i samme farge som man har resten av juledekorasjonene i )

Mikke mus pepperkake.



Kjempegøy å lage sammen med barna og gi bort i julegaver.

Har du blitt inspirert til å være med på kurs i cookies? Ta kontakt med meg på post@villaperlesukker.no

Ønsker dere alle en herlig dag videre!

PS. Kjøper du Allers denne uka vil du kunne lese 3 sider om meg og min historie fra de 3 siste årene. Hvordan jeg klarte å komme meg gjennom en vanskelig tid og hva jeg gjør i dag for å glede andre:)

Vaniljecupcakes med jordbærkrem

Vaniljecupcakes @villaperlesukker



Ta med barna inn på kjøkkenet når du skal bake. Du kommer til å bli overrasket over hvor flinke de egentlig er og hvor gøy de synes det er å bake sammen med deg.

Jeg tror nok at min datter Annika er min fan nummer 1. Hun spør meg veldig ofte om vi kan bake sammen. Jeg sier altfor sjelden ja. Men for noen uker siden så fant jeg ut at vi skulle prøve oss sammen på vaniljecupcakes med jordbærkrem.

Jeg anbefaler dere alle til å bruke oppskrifter på vaniljemuffins som har enten fløte, rømme elelr kefir i seg. De gir saftige og deilige muffins. Annika og jeg har testet ut @villaperlesukker sin egen vaniljemuffins som kommer til salgs til høsten. Den ble godkjent!

Oppskriften på jordbærkremen er fra Paul Løwe en inspirasjon i seg selv den mannen! Paul skriver en del i KK har jeg sett og for dere som virkelig er fan av han så oppfordrer jeg dere til å lese KK innimellom :)

Det er morsomt å høre hvor mange av dere som virkelig tar til seg rådene jeg kommer med. Særlig dette rådet om muffinsformer. Det er da slik at muffinsformer som er laget av papir ikke holder godt nok på smør og annen fuktighet fra en muffin og vil du ha dine muffins saftige så er det beste å steke dem med aliminium muffinsformer.

Heldig for dere at de snart kommer i 5 farger på @villaperlesukker sin shop :)

Annika har lagt alle formene i et stekebrett



Jobben med å legge alle fomene i stekebrettet er gøy og noe barna her i huset sloss om å få gjøre :)

Konsentrert blandes det våte i det tørre.



Annika sitt forkle er forresten likt mitt og er kjøpt på Åhlens :)

Posjonerer ut røre i formene.



Det er veldig enkelt og du får lite søl med en squeezer som denne. Jeg fyller alltid mine muffinsformer 50-55 g.

Smake på hører med jobben!



Jeg liker best å fylle mine vaniljemuffins med frosne bringebær:

En stor eller to små legges i hver form.



Nå kan de stekes:

Inn i ovnen.



Mens muffinsene stekes lager vi jordbærkremen.

Denne ser god ut mamma :)



En lillebror kommer inn for en smakeprøve.....

Espen elsker jordbær!



Denne jordbærkremen er frisk og syrlig. Kremen sprøytes ut på muffinsen med en bladtipp i 5 faser slik at det ser ut som en blomst. På denne måten bruker du heller ikke så mye krem og de som spiser den vil like den bedre.

En vis konditor sa til meg en gang: Anne Brith du skal ikke ha mer enn 1/3 pynt oppå en cupcake. Dvs at du ikke skal ha en dott med smørkrem oppå som er like stor som muffinsen selv. Du kan jo selvfølgelig gjøre dette men da blir smaksopplevelsen en helt annen ;)

Pynt med friske bær



Server dem på et fint fat til de du er mest glad i!

Herlig!



Det skal ikke så mye til for å glede en 6 åring :)

Ferdige cupcakes!



Det er mye som skjer hos @villaperlesukker for tiden. Vi har kjøpt oss nytt hus! Vårt gamle ble for lite og vi skal i oktober flytte inn i et hus med hele 5 soverom. Kjelleren blir musikkrom og kjøkkenet pusses opp FØR vi flytter inn:)

I oktober vil også hele nettsiden forandres. Jeg har fått sett det nye designet og jeg er helfrelst. Jeg synes litt synd på de som har jobbet med dette for jeg har vært veldig nøye og det har gjort at det måtte komme flere forandringer enn forventet. Perfeksjonist som jeg er vil jeg ha alt bra! Men nå er alt i skjønneste orden og jeg gleder meg til å vise dere det.

Jeg har også fått meg nytt kamera og sliter litt med å finne alle mulighetene. Derfor tar det litt tid mellom innleggene mine for tiden.

Jeg håper dere fortsetter å følge meg fremover!

Ønsker alle en herlig dag videre:)

hits