september 2012

Brownies med ripskrem og Japp


Kombinasjonen mellom den søte browniesen og den syrlige ripskremen i denne kaken er helt rå! Jeg toppet kaken min med en av mine favorittsjokolader: Japp :)


3-dobbelt lykke!


I høst var jeg så heldig å få bli med en av mine venninner å plukke rips i hennes brors hage :) Resultatet ble nesten 5 liter rips som nå er pent frosset ned i min dypfryser. Ripsen skal jeg eksprimentere en del med fremover da den gir en syrlig og frisk smak sammen med sjokolade.


Jeg har i denne kaken tatt utgangspunkt i Brownieskaken fra Zaid, fra bloggen foralldel.


BOWNIES

  • 100 g smør

  • 2 dl sukker

  • 1,5 dl hvetemel

  • 2 egg

  • 1 ts vaniljesukker

  • 2 ss kakao

  • 100 g mørk sjokolade ( 70 %)


RIPSKREM

  • 150 g smør

  • 4 dl melis

  • 4 ss melk eller fløte

  • 200 g rips


SJOKOLADEPYNT

  • 2 Japp


Slik gjør du:

Smelt sjokoladen i vannbad og ha i smøret. Dette skal ikke bli for varmt. Ha sukker, mel og vaniljesukker i og rør inn eggene.

Browniesen blir best om du rører den for hånd.

Jeg brukte en firkantet form a 25 cm og doblet oppskriften.

Stek browniesen på 180 grader i 25-30 minutter.

Slik lages kremen:

Rør smør og melis hvitt og ha i fløten/melken. Mos ripsen med en stavmikser og sil alt gjennom en grov sil.

Ha ripsmassen i smørkremen og miks dette videre noen minutter med stavmikser.

Hakk sjokoladen opp i biter og strø over kaken. Skjær passende stykker og server!

HELLSTRØMS HJEMMEKOKKELAUG

Som noen av dere vet har jeg meldt meg på konkurransen og håper å komme meg så høyt opp på lista at jeg i alle fall har en real sjans til å bli lagt merke til. Konkurransen er hard og de i toppen drar fra meg fort ettersom jeg først meldte meg på dette for noen dager siden. De 10 beste har jo vært med siden starten og har klart å sanke noen tusen stemmer mens jeg nå har rundt 600 stemmer.

Jeg håper du kan hjelpe meg ved å stemme på meg!

Er jeg blandt topp 30 den 11. oktober går jeg videre til finalerunden. Husk at du kan stemme hver 12 time. Altså 2 ganger i døgnet :)

























Uansett hvordan det går i konkurransen så sier jeg TAKK for støtten så langt!

Håper du har en herlig lørdag!



En entusiast hjemmekokk?


Hellstrøm ser etter vanlige folk som brenner ekstra for å inspirere andre.

I høst skal Hellstrøm plukke ut 6 entusiastiske hjemmekokker som får være med på hans Hjemmekokkelaug.

Jeg har meldt meg på!

Det er kanskje galskap men jeg mener bestemt at jeg innehar de fleste kvalitetene Hellstrøm leter etter.

Først tenkte jeg at dette ikke var noe for meg da jeg spesialiserer meg på desserter og kaker men det er akkurat DET Hellstrøm leter etter. Hver person skal ha sitt eget spesialfelt og det er derfor jeg mener jeg passer så godt inn

Personene som blir plukket ut til dette være genuint opptatt av å spre glede og inspirere andre med det de lager. DET tror jeg også at jeg klarer?

Hva mener dere?

  • Er jeg flink til å blogge, Twitre og Instagramme om min passion for det søte liv?

  • Er jeg initiativrik og kreativ?

  • Synes du at jeg er skrivenem og formidler min entusiasme godt nok?


Da synes jeg du skal stemme på meg! Jeg ligger nå på 17. plass og ligger litt langt bak de andre da jeg først registrerte meg i går og trenger derfor all drahjelp jeg kan få.

Hver dag kan du stemme 2 ganger. Det må bare gå 12 timer mellom hver stemme og du kan stemme både via mobil og pc :)

11. oktober er siste dag for å sanke stemmer og jeg håper du hjelper meg slik at holder meg blandt de 30 beste, det er nemlig de som går videre til finalen!



Stem ved å klikke på bildet eller følge DENNE linken :)

Håper dere får en herlig helg!



Myke krydderkaker

Høstens kalde dager har overtatt og det er tid for stearinlys, varm sjokolademelk og cookies.

Alle tegn på høst har kommet i huset vårt: ullklær er vasket og brettet, luer funnet frem, fotballsesongen er på hell og stearinlysene tennes ved kveldsmaten igjen. Det er noe helt spesielt ved denne tiden. Jeg elsker den!

Jeg baker og baker og baker enda mer for tiden :) Oppskrifter testes ut, nye råvarer smakes på og kremer sprøytes på muffins. Noe kastes og mange oppskrifter når ikke bloggen pga at de rett og slett er for dårlige.

Denne oppskriften derimot er en herlig en! Den kan trygt lages, gjerne sammen med barna, og nytes sammen med varm sjokolademelk og et stearinlys. Lykke!

MYKE KRYDDERKAKER

    • 250 g usaltet smør i terninger

 

  • 1 ts natron

 

 

  • 560 g siktet mel

 

 

Varmes

    • 5 ss vann

 

  • 210 g brunt sukker

 

 

  • 3 ss mørk sirup ( kan erstattes med lys sirup)

 

 

  • 3 ss lys sirup

 

 

  • 3 ss kanel

 

 

  • 3 ss ingefær

 

 

  • 1 ts nellik

 

 

Slik gjør du:

Ha alle ingredienser som skal varmes opp i en kjele. Rør dette godt til massen koker. Trekk kjelen fra varmen og ha i smøret. Rør dette godt inn og avkjøl massen.

Når massen er avkjølt kan denne has oppi en mikser. Bruk K elementet. Ha i natron og det siktede melet og miks til alt samler seg til en deig.

Ta ut deigen og avkjøl den i plastfolie i kjøleskap noen timer eller natten over.

Kjevle ut deigen på et bakepapir til den er ca 5 mm tykk. Stikk ut former. Avkjøl brettene i kjøleskap i 15 minutter før steking. Dette kan unnlates men da kan det hende formen siger litt ut ved steking :)

Stek kakene på 180 grader i 7-10 minutter.

Kakene kan pyntes med royal icing.

Kos deg og del med en du er glad i!

Jeg håper dere har det flott og nyter helgen og hverandre <3

Smil!

Poker Cookies

Denne uka har vært helt utrolig! Hver kveld jeg har lagt meg...ofte litt for sent ... har jeg tenkt på alt jeg har fått gjort, alle fine samtaler jeg har hatt, de herlige menneskene jeg har rundt meg og nye spennende mennesker jeg får lov til å møte i forbindelse med bloggingen :)

Det har blitt litt lite søvn denne uka og jeg er nokså utmattet men når ting går så strålende som nå så blir jeg litt rusa på livet! Trenger ikke så mye søvn da :)

De helgene jeg er alene med barna er ekstra koselige. Da gjør vi litt spesielle ting. I går fikk vi svømt alle mann. I herlig oppvarmet basseng. Ved siden av min passion for det søte liv har jeg en stor glede i det å være svømmeterner for barn, baby og småbarn. Å se barna mestre, presse egne grenser og overvinne seg selv er herlig.

Når denne helga er over har jeg: svømt med 6 barn,  snakket med og spist en bedre middag med en venninne, bakt en brownieskake, laget gingerbreadcookies, lært Annika å crawle, vært med å se to stolte gutter hoppe fra stupebrett for første gang, fått leksjon av barna om antall fylker og kommuner i Norge, hatt 3 barn på overnatting, sovet 2 timer natt til lørdag, laget rosa julesokker, Instagrammet, slappet av med enda en koselig venninne, trukket ut ei tann hos en overnattingsgjest, vært tannfe, sunget og lest 6 godnatthistorier, gitt bort 11 godnattaklammer og stjernekyss, heiet på fotballbanen og på skalvidanse-utøvere, lest starten på boken til sønnen som plutselig ikke skal bli lege mer men forfatter og fått en leksjon i personvern fra barna!

Innimellom alt dette så blogger jeg :)

POKER COOKIES

Du trenger:

 

 

 

  • Sort og rød royal icing.

 

 

Kjevle ut deigen til ca 5 mm og stikk ut formene. Stek cookiesene på 180 grader i 6-9 minutter.

Lag royal icing i sort og rødt og dekorer.

La cookiesene tørke over natta.

Server til pokerspillere :)

Nå høres det ut som om det tar helt av i stua så jeg må nok ned og være litt general igjen :)

Håper dere alle har en herlig lørdag!

God klem!

God helg!


Det er helg! Deilig. Jeg kjenner at skuldrene senker seg og at jeg gleder meg til å sove lenge i morgen.


Helgen er også hos oss dager hvor vi koser oss mye på kjøkkenet. Vi har planlagt cakepops og kake denne helga.


Her på bloggen skjer det endel ting i helga og det vil kanskje bli litt rotete og jeg må bare si hold ut. Mange nye oppskrifter kommer og det blir til slutt mer oversiktlig :)


INSTAGRAM


Jeg har nå vært en liten måned på Instagram og det er utrolig spennende å se hvordan et slikt sosialt medie utvikler seg. Jeg har møtt mange koselige mennesker og fått et nytt syn på det å fotografere. Hvem kunne tro det?


Jeg har blitt bedre kjent med: Lene Alexandra, lifecoach og Puma ambassadeur. Ei skikkelig sprek dame med bein i nesen. Oppdaget interiørbloggen til Henriette som er aldeles nydelig :) Og funnes mange nye matbloggere! I love it!


Er du på Instagram? Finn meg der: Villaperlesukker. Vil du jeg skal følge deg så gjør jeg også det men gi meg et hint da via bildene mine :) Jeg følger deg gjerne!


Nå er jeg og barna på vei inn til Oslo for å svømme litt og etterpå skal vi kose oss med Norske Talenter. Herlig!


Vi sees igjen snart:)


Ha en herlig fredag!



Mickey Mouse Cakepops

Det måtte bare komme et innlegg til om disse søte herlighetene for mens jeg lagde vanlige Mikke Mus oreokjeks så fikk jeg inspirasjon til å sette dem på pinne :)

Er de ikke søte?

Jeg fikk et spørsmål fra en av dere om hvordan man kunne lage Minni Mus og det er ganske enkelt: dyppe i rosa sjokolade i stedet forrød og sette en sløyfe på ved et av ørene :)

Du trenger:

    • 2 pakker vanlig Oreokjeks

 

  • 1 boks Oreokjeks mini

 

 

  • 200 g hvit sjokolade

 

 

  • kokosfett

 

 

  • rød pulverfarge

 

 

  • Hvit fondant til knapper

 

 

 

 

  • Pinner

 

 

Slik gjør du:

Del de store kjeksene i midten. Forsiktig! De kan fort ødelegges. Det beste er å vri dem slik at de løsner fra hverandre.

Smelt den hvite sjokoladen over vannbad eller damp. Husk at hvit sjokolade ødelegges om den blir varmere enn 44 grader. Så rør forsiktig. Ha i litt kokosfett for å tynne ut sjokoladen litt og farg denne etterpå med rød pulverfarge. Rør godt!

Den ene delen av kjeksen uten krem dyppes i rød sjokolade.

Sett pinnen i delen med krem og fest om du trenger med litt icing. Bruk så lite som mulig slik at du ikke ødelegger smaken på kjeksen.

Fest hvert øre med sort royal icing eller sjokoladekrem.

Fest på bånd og server!

I dag har jeg ikke så mye på hjertet annet enn et lite sitat jeg vil dele med dere fra Oprah:

Surround yourself with only people who are going to lift you higher!

For de som tviler og lurer på om jeg presenterer andres kaker på denne nettsiden så gjør jeg ikke det. Alt som er laget her inne er laget hjemme i mitt eget kjøkken :)

Les gjerne OM MEG for å få et innblikk i mitt liv og min hverdag. Følg meg også gjerne på Instagram @villaperlesukker. Jeg legger ofte ut bilder av hvordan ting blir til.

Sender også en spesiell takk til "småtrollene". You know who you are! You lift me higher!

God klem,

Christmas time


Det ER faktisk ikke så lenge igjen til jul dere men jeg vet det er ALTFOR tidlig å begynne med julebaksten! Det er bare slik at akkurat nå så er det bilder og oppskrifter som skal lages til forskjellige prosjekter både her på bloggen og i media og da kan det være greit å være litt tidlig ute.


En knakende god oppskrift må testes ut noen ganger før den kommer på bloggen. Det er også grunnen til at jeg ikke pøser ut med oppskrifter hver eneste dag. Jeg vil vite at det som er her på bloggen er bra og det er noe jeg kan stå for :)


Helga har gått med til å være sammen med barna. Vi har kost oss på Tusenfryd og korpsstevne. Tusenfryd er juleaften, bursdag og ferie på en og samme dag virker det som hos barna for de var elleville :) Nåja vi voksne var vel ikke noe bedre vi heller.... jeg er litt redusert i dag etter x antall ganger i loopen!


GINGERBREAD


I dag baker jeg gingerbread cookies og det lukter nellik og andre deilige krydder i hele huset. Jeg skal lage cookies til mitt Julekalender-kurs og prøve å se om jeg får laget et pepperkakehus :)


Jeg spurte på facebook i helgen om jeg skulle kjøre tradisjonell stil og farger på mine juleinnslag i år eller gå for kun rosa, lilla, sølv og hvitt. Hva mener du?


Har du interesse i kurs? Så sjekk siden KURS. Kanskje du finner noe som passer deg. Et cookiekurs kan være en god investering akkurat nå rett før pepperkakebakingen tar av. Det er så koselig å ha selvpyntede pepperkaker til jul. Både hjemme, i vinduene og så er de flotte å gi i gave :)



CHRISTMAS MINI CAKES


Disse kakene lagde jeg for Bolig Drøm i fjor og er noen skikkelig søte småkaker. De er selvfølgelig inspirert av Peggy Porschen


For å lage disse trenger du:




  • fast langpannekake ( jeg brukte krydderkake)

  • krem ( jeg brukte vaniljekrem

  • sukkerpasta i ønskede farger ( grønn, rød og hvit)


Kakene er laget med et rundt utstikkersett i forskjellige størrelser. Krem smøres på som om det var en vanlig kake. Trekk kakene en for en og husk at du kjevler ut sukkerpastaen tynt på småkeker ettersom dette skal spises av kun 1 person :)

Pynt med julemotiv!

INSTAGRAM

Er du på Instagram? Jeg heter @villaperlesukker der og blir glad om du følger meg :)

Her er noen av mine siste bilder:


Ønsker dere alle en herlig dag og tips meg i kommentarfeltet hvilke farger du mener mine julebidrag kan ha.

God mandag til alle!



Mickey Mouse cookies


Oreokjeks er en favoritt hos barn og med disse enkle grepene får du oreokjeksen til å se ut som selveste Mikke Mus! Perfekt for en barnebursdag!


Jeg anbefaler deg å kjøpe 2 pakker kjeks da de er så deilige at du helt sikkert smaker på en del underveis :)


Du trenger:




  • 2 pakker vanlig Oreokjeks

  • 1 boks Oreokjeks mini

  • 200 g hvit sjokolade

  • kokosfett

  • rød pulverfarge

  • Hvit fondant til knapper

  • Mørk sjokolade eller royal icing til å feste ørene med


Smelt den hvite sjokoladen over vannbad eller damp. Husk at hvit sjokolade ødelegges om den blir varmere enn 44 grader. Så rør forsiktig. Ha i litt kokosfett for å tynne ut sjokoladen litt og farg denne etterpå med rød pulverfarge. Rør godt!

Dypp en og en Oreokjeks halvt ned i den røde sjokoladen og legg disse på et bakepapir.

La kjeksene avkjøles. Sett på knapper av fondant ( sukkerpasta) og fest små mini Oreokjeks på hvert "hode" med sjokolade eller royal icing.

Serveres til jublende barn!


Ideen til disse søte kjeksene fikk jeg i forbifarten på Instagram. Klarte aldri å trykke verken liker på bildet eller finne opphavet men jeg er ikke den første som lager disse og antageligvis ikke den siste heller :)


Husker du jeg anbefalte boka til Tone Oraini Kakefest? Jeg har vært så heldig å få et eksemplar til boken til denne skjønne damen.



I dag kan du vinne den her på bloggen ved å legge inn en kommentar i feltet under. Vinneren trekkes på onsdag.


Forresten følg meg gjerne på Instagram - Villaperlesukker, facebook eller Twitter.



VINNEREN BLE KOMMENTAR NUMMER 28. Baker for moro.


Send meg din adresse på post@villaperlesukker.no


Og før jeg logger av her så MÅ jeg fortelle dere at på onsdag så blir det auksjon her på bloggen! Det blir den siste auksjonen for en stund. Håper å kvitte meg med alle ubrukte innkjøp.... er det mulig å ha så mye kakeutstyr tenker jeg :) hehe...


Sees snart igjen!


Baby boy cupcakes


En liten gutt er født og skal døpes. En herlig anledning til å lage lyseblå baby cupcakes :)


Ikke bare fikk jeg testet ut en søt babymold men jeg testet også ut mine nye runde utstikkere med buekant. Ble de ikke søte?


BABY BOY CUPCAKES


Du trenger:




  • sjokolademuffins ( jeg fylte mine med bringebær)

  • sjokoladekrem

  • lyseblå og hvit fondant (sukkerpasta)

  • babymoulds

  • rundt utstikkersett


Stek muffinsene slik at de får fine topper. Hvis du har for varm ovn og får topper så kan du legge et stekebrett oppå med en gang de kommer ut av ovnen. Da får du en jevn overflate på alle og all blir like.

Smør på krem eller dypp dem i ganashe.

Kjevle ut lyseblå og hvit fondant og trykk ut sirkler. Jeg brukte en utstikker som var litt større enn muffinsens diameter slik at man ikke ser den stygge kanten.

Stikk ut en sirkel i motsatt farge som er litt mindre og oppå den legges en fin baby dekorasjon. Nå har jeg brukt en mould her men det finnes så ufattelig mange variasjoner her. Man kan forme små sko, bodyer, bokstaver og smekker. Dette kan også lages for hånd.


 Nydelige ble de. Og slik ser de ut i motsatt farge:


Noen flere bilder:



Hvite:



Denne uken har gått rasende fort. Når jeg ikke baker, redigerer bilder, skriver eller er mamma og kone så jobber jeg med å oppdatere galleriet og andre ting på siden.


Det er mange ting som enda ikke er på plass og jeg vil dere skal vite at det jobbes iherdig med å forandre alt til det bedre.


Jeg jobber også litt med å få koordinert Twitter og Facebook. Akkurat nå er det slik at alt jeg skriver på Twitter kommer på facebook og slik skal det IKKE være. Det skal være omvendt. Men jeg vet enda ikke hvordan det gjøres.... så ha tålmodighet med meg noen dager :)


Håper dere får ei flott helg!


Hot Dog

En herlig sak som passer perfekt til barnebursdager!

HOT DOG

  • 500 g hvetemel
  • 60 g gjær
  • 80 g sukker
  • 125 g smør
  • 1 ts kardemomme
  • 1 egg
  • 3 dl melk

Bland alt det tørre i en bolle.

Smelt smør og ha i melk.

Når dette er 37 grader ta i egget og hell det våte i det tørre og elt deigen med K element i en mikser i 5 minutter. Husk å alltid sikte melet.

Du kan også selvsagt lage en grovere variant som er mye mer sunnere for barn! Nåforhever jeg deigen i 15-20 minutter.

Kjevle ut deigen til 1-2 cm tykk og stikk ut sirkler med en kopp eller utstikker. Lag sirklene litt avlange og kutt ører slik som vist på bildet. Dette gjør du FØR du starter å etterheve deigen.

Jeg etterhever ca 30 min-45 min :)

Her er et nærbilde:

Sett på rosiner til øyer og en rosin til nese. Pensle på litt egg ( hurra for Opplysningskontoret for egg og kjøtt!)

Stek hundene til de er gyllenbrune. Jeg stekte mine på 180 grader i 15 minutter. Ikke svi dem ;)

Skjær opp halve munnen og stikk en pølse inni munnen og server!

Kan fint også serveres uten pølse :)

Jeg er helt sikker på at du blir poppis med disse i en barnebursdag!

Hver hund får sitt eget ansiktsuttrykk hehe....

Hva mer kan man si enn: VOFF!

God klem!

Kakefest - Tone Oraini


I boken Kakefest - Cupcakes & Cakepops til dine og mine venner har Tone Oraini fra bloggen Chopcakes tatt for seg å fortelle om lekre godbiter til hverdag og fest.


Hun har brukt sine venner i boken og gitt alle sine venner stykk for stykk en egen oppskrift og forteller i boken hvorfor. Feks er Tone Damli Aaberge en treningsfanatiker og er lidenskapelig opptatt av mat og trening. Tone får derfor en lavkarbo blåbærcupcake dedikert til seg.


Slik går Oraini gjennom mange av årets og livets begivenheter og viser både cupcakes og cakepops som passer til hvert enkelt tema. Jeg som er nokså opptatt av hvordan ting ser ut er litt skuffet over nivået av pyntingen på enkelte prosjekter men jeg tror husmødre anno 2012 vil like det og ikke minst tror jeg mange vil klare å oppnå enda bedre resultater enn forfatteren.


Ved siden av det så synes jeg det er synd at hun har brukt halve boken på å lage cupcakes da jeg mener dette faktisk er litt "forbi" og at om hun bare hadde laget cakepops ville boken fremstått mye mer trendsettende enn den blir med cupcakes inni. Det er faktisk oppskriftene på cakepops som drar boka opp.


Mine favoritter fra boka er: paipops, snømannpops og donutpops. Men nyttårspops og hele valentinetemaet er ting jeg har lyst til å prøve meg på.



Dette er faktisk et av de få prosjektene Oraini har vært både perfeksjonist og kreativ på. Ved å si dette utelater jeg ikke at forfatteren er kreativ men jeg tror om hun hadde brukt lengre tid på å skrive boken sin og vist alle prosjekter med et nivå som dette ville hun vist at hun faktisk KAN det hun skriver om.


Her er snømennene som også er avbildet på forsiden av boken. Nydelige!



Når det kommer til oppskriftene så er de helt greie. De som frister meg mest er: Nøttige cakepops med nugatti, oreocakepops og bringebær paipops.


Denne varianten er også fin: Spinat og fetaost paipops.



Alt i alt er dette en fin bok for de som vil lære å lage cakepops og den er stappfull av gode ideer dog skulle jeg sett at når Tone pynter sine cakepops med melisglasur, så skulle det vært en skikkelig royal icing som er hvit og ikke grå som hurtigvarianten ( melis og vann). Det vises på bildene!


Oppsummert er dette bra i boken:




  • Inspirerende ideer

  • Forfatteren gir et innblikk av sitt eget kjendisliv og sine venner

  • Gode ideer om å forme cakepops helt runde.

  • Gode forklaringer


Dette er det som burde vært gjort bedre:

  • Dropp å skrive om cupcakes det er litt "passè"

  • Bruke smørekrem som ikke har skilt seg. Noen av bildene som vises ser man godt at kremen er på vei til å skille seg. Dette kan være pga  temperaturen i fotostudio.

  • Tatt seg bedre tid. Noen prosjekter utstråler litt "hastverk"

  • Laget et innlegg på egen blogg om boka med bilde av boka og ikke brukt et kopiert bilde fra nett uten å linke til opphavet!


Av ca 40 oppskrifter og prosjekter er det 12 som er så gode at jeg vurderer å lage dem og det er grunn nok til å kjøpe boken.

Boken får av meg terningkast 4.

Kakefest - Cupcakes & Cakepops til mine og dine venner kan kjøpes her.

Har dere spørsmål om boken så still gjerne dem i kommentarfeltet. Jeg skal prøve å svare så godt som mulig.


After Eight brownies


Er du glad i After Eight så vil du elske denne kaken!


Denne oppskriften kommer opprinnelig med en bombe av grønne e-stoffer men etter å ha blitt inspirert av matbloggerne sist helg så fant jeg en alternativ løsning. Det er jeg kjempestolt av!

BROWNIES

  • 100 g smør

  • 2 dl sukker

  • 1,5 dl hvetemel

  • 2 egg

  • 1 ts vaniljesukker

  • 2 ss kakao

  • 100 g mørk sjokolade ( 70 %)


KREM

  • 150 g smør

  • 4 dl melis

  • 4 ss melk eller fløte

  • blader av mynte ( har du ikke det kan du bruke mintdråper)

  • 1 stor pakke After Eight.


Slik gjør du:

Smelt sjokoladen i vannbad og ha i smøret. Dette skal ikke bli for varmt. Ha sukker, mel og vaniljesukker i og rør inn eggene.

Browniesen blir best om du rører den for hånd.

Jeg brukte en firkantet form a 25 cm og doblet oppskriften.

Stek browniesen på 180 grader i 25-30 minutter.

Slik lages kremen:

Ha alle ingredienser i en bolle og rør alt sammen med en stavmikser. Slik får du myntebladene skikkelig moset. Om du føler mintsmaken er for lite fremtredende ha i noen dråper med mint.


Jeg gjorde ikke det. I den opprinnelige oppskriften til kremen er grønn pastafarge en ingrediens men ved å tilsette ferske mynteblader har jeg fått en brownies som er helt uten fargestoffer.


Sett kaken litt i kjøleskap og hakk opp 1 pk med After Eight.


Strø dette oppå det grønne kremlaget og skjær ut porsjonsbiter a 5x5 cm.


NYT!


I helgen møtte jeg min sjokoladesoulmate Zaid. Herlighet, dobbel lykke! Ikke bare er han like gal som meg etter sjokolade men han er like gal som meg også :)


Zaid er også en sjokoladeelsker av dimensjoner. Han vet så mye om sjokolade at jeg blir helt hekta når han begynner å fortelle.


I helga laget han og jeg en herlig variant av lam selvfølgelig med sjokolade hehe og den kommer på bloggen i morgen. Zaid er mannen bak bloggen Foralldel og det er også der jeg har funnet denne deilige browniesoppskriften! Det kommer helt sikkert mer inspirasjon fra Zaid i månedene som kommer.


Både Zaid og alle andre matbloggere fra portalen til matprat er opptatte av rene og ekte råvarer og Trine fra Trines matblogg og Ingunn fra Min Middag oppfordret meg i helga til å prøve å søke etter alternativer til alle grusomme e-stoffer. Takk for dytt i rompa Trine og Ingunn...jeg har noen prosjekter gående:)


Hva mener du? Er det viktig å bake uten så mange  e-stoffer eller er det greit at kakene er fulle av fargestoffer?


Legg gjerne igjen en kommentar i feltet under.


Ha en strålende dag videre!


Sjokoladekake med krem


Jeg har alltid en sjokoladekake liggende i fryseren og den redder meg ofte når det kommer uventet besøk. Rett før helgen svippet min gode venninne Karin innom og vi fikk oss en velfortjent time med skravling.


Sjokoladekaken tar jeg opp ca 30 minutter før besøket kommer.


Dette en super variant for oss som sliter med å få tiden til å strekke til. Kjapt og deilig!


SJOKOLADEKAKE




  • 150 gr smeltet smør

  • 7.5 dl kefir

  • 5 dl sukker

  • 1 ss natrom

  • 2 dl nesquick pulver

  • 10 dl hvetemel


Stekes på 180 grader celsius i 25-35 minutter.

Rør alle ingrediensene i en bolle. Med en kjøkkenmaskin visper du med grinden.

Stek kaken i en langpanneform.


KREM




  • 2 egg

  • 100 g melis


Dette piskes til eggedosis.

  • 200 g sjokolade

  • 100 g smør


Dette smeltes i panne og avkjøles.

Bland så sjokoladen og smøret i eggedosisen og rør godt. La kremen avkjøles godt.



Skjær kaken i biter a 5x5 cm og legg hver bit i en muffinsform.


Formen tilpasser seg den firkantede sjokoaldekaken :)



Sprøyt ut topper oppå med en stjernetyll eller 1m.


Server og nyt!



Jeg har sett at det er noen problemer med linker her på siden. Finner dere noe som ikke er som det burde så send meg en mail. Jeg skal jobbe med både galleriet og oppskriftene ila dagen.


Dagens gjøremål:


HS med Christian, bake brownies, lage cakepops ferdig med Annika og så slappe av med film i kveld! En perfekt dag.


Ønsker dere en herlig dag!


hits