september 2013

Bloggen blir bok!


Dette innlegget har jeg gledet meg i flere måneder til å skrive:


Jeg skal skrive bok!


Det blir ikke en hvilken som helst bok, det blir en fantastisk bok om


"Kaker og andre søte saker"


En bok fylt med myke kremer, fristende smaker og gode oppskrifter.


Jeg er så glad, jeg er så takknemlig og jeg er så heldig føler jeg :)


HISTORIEN


Det hele startet i vinter, litt før jeg visste at jeg skulle være med på Hele Norge baker. Det var en hyggelig dame fra Gyldendal.


Hun spurte meg om jeg hadde lyst til å skrive bok?


Jeg kan enda kjenne den glade følelsen jeg fikk inni meg da vi snakket sammen. Hjertet begynte å slå fortere, jeg smilte til alle som sto rundt meg og jeg var bare så glad.


Med tårer i øynene ringte jeg min beste venn. Jeg ropte ut:


JEG SKAL SKRIVE BOK!


Stakkars Karianne, hun hørte nok ikke så mye og det tok flere minutter før jeg klarte å roe meg.


Når jeg skriver dette får jeg enda tårer i øynene av å tenke på akkurat det øyeblikket.


Det var så etterlengtet, så ønsket....


Våren kom og våren gikk. Midt oppi Hele Norge baker satt jeg og skrev og noterte meg flotte oppskrifter.


Jeg har bakt, jeg har kastet, jeg har forbedret og jeg har kastet igjen... Jeg holder enda på.



Det er noen få ting som er viktig for meg når velger å kjøpe en kakebok.


Oppskriftene må være gode og jeg må bli inspirert. samtidig vil jeg LÆRE noe. En skikkelig god kakebok skal du ta frem igjen og igjen og igjen.... helt til du har bakt minst halvparten av oppskriftene.


Det at bloggen blir til bok betyr ikke at jeg kommer til å bruke noen av bildene jeg har brukt på bloggen.


Alt som kommer i boken vil være nytt material fotografert av skjønneste Karaianne Moe Tørum.


Vi har allerede jobbet hardt i sommer og alle kapitlene er nå planlagt og påbegynt.


Her ser dere Karianne "in action"



Girlpower på Sørumsand. Det er ikke noe annet å si om den saken!


Sammen har vi altså jobbet mange iherdige måneder med dette og fortsetter helt frem til januar.


Neste høst kommer boken og jeg gleder meg til å ta dere med på denne fantastiske reisen vi skal dra ut på. Et eventyr er det virkelig!


KONDITORI


Som mange av dere allerede vet har jeg startet et lite konditori på Sørumsand. Mange ville nok tro at det ikke var "liv laga" for noe sånt på bygda.


Men jeg kan fortelle deg at menneskene på Sørumsand er noen skikkelige søtmonser.


Hver eneste fredag har vi vært utsolgt for alt vi har bakt. Vel det er ikke VI som har bakt det er jo jeg....


De aller beste oppskriftene fra konditoriet kommer selvsagt i boken. Jeg lover at jeg ikke skal ha noen hemmeligheter :)



FOTOSHOOT


Vi har altså hatt mange fotoshoots allerede og vi jobber jevnt og trutt mot målet. Her blir det ikke noe sprengbaking rett før deadline nei. Hver mandag og tirsdag har vi jobbet og skal vi jobbe helt frem til i slutten av januar. På denne måten håper Karianne og jeg at vårt produkt skal bli så perfekt det overhode kan bli!


Vil du se mer av arbeidet til Karianne? Lik hennes side på Facebook


INNHOLDET


Innholdet i boken vil være: Kaker og andre søte saker.


2 hele kapitler vil bli fylt opp med kaker og et kapittel skal hete: Festkaker :) Det blir antageligvis det største kaptittelet slik det ser ut nå :)


Et av kapitlene er en skikkelig overraskelse og jeg gleder meg sånn til å kunne si mer om alt dette.


Du vil finner terter, paier, petit fours og masse andre søte saker i boken.


Neste høst rundt denne tiden blir det lansering. Jeg ser vanvittig frem til det :) :) :)


Frem til da baker jeg!


Min egen bok...tenke seg det! Jeg synes det er sykt stilig!


Hva skal til for at akkurat DU skal kjøpe min bok?


Følg meg gjerne på Instagram eller Facebook.


Ønsker dere alle en fantastisk dag!


<3


God klem!


Bildene i dette innlegget er tatt av Karianne Moe Tørum ( foruten de bildene jeg har tatt av henne på bordet)



No bake cheescake med lime



Dette er en deilig og frisk kake som kan "stekes" i kjøleskapet ;)

Har du ikke prøvd å lage kaker med lime så er det på tide for denne smaker deilig frisk.

Er du en av de mange som lager ostekaker med Digestivekjeks? Prøv en havrekjeks eller en Gjendekjeks en gang. Du merker forskjellen.



Denne oppskriften er til en form a 22-24 cm.

Bunn:

  • 100 g smeltet smør

  • 250 g havrekjeks


Smelt smøret ved svak varme. Knus kjeksen i en foodprosessor og ha smulene i smøret.

Legg bakepapir eller plastfolie i bunnen av formen og trykk deigen ned i formen. Sett den i kjøleskapet i 1 time.



Fyll:

  • 6 plater gelatin

  • 350 g ferskost

  • 150 g sukker

  • 2 egg

  • Revet skall og saft fra 2 lime ( husk å koke dem først slik at de ikke er bitre)

  • 3 dl fløte


Bløtlegg gelatinen.

Rør sammen ferrskost og sukker. Bland inn eggene ett og ett og tilsett limeskall.

Trykk vannet ut av gelatinplatene og ha limesaften i en kjele. Løs opp gelatinplatene ved svak varme.

Tilsett gelatinen i ostemassenunder omrøring. Sett massen kaldt i 30 minutter.

Stivpisk fløten og bland den i ostemassen. Fordel dette på kaken og sett den i kjøleskapet ytteligere 2-3 timer.

Ta kaken ut av formen og pynt med lime og sitronmelisse.



Enjoy!

Villa Perlesukker

Det er hektiske dager hos oss. Dagene fylles med makroner, cupcakes og cookies. En stor del av hverdagen for øyeblikket går til et spennende prosjekt som jeg skal røpe i morgen :)

Før kjøpte jeg 2,5 kg hvetemel - nå bestiller vi 25 kg hver uke.

Før kjøpte jeg 1 kg mandelmel i uken - nå kjøper vi 20 kg.

Før kjøpte jeg 12 egg i uken - nå kjøper vi 150 rett fra bonden :)

HERLIG og skremmende... føles som om vi har hoppet på en karusell som går veldig fort og som vi ikke klarer å stoppe...HU hei hvor det går!

Jeg legger meg hver kveld klokken 21.00 og står opp 5.00!

En helt ny hverdag.... både på godt og vondt.

Takk for alle fine ord og kommentarer den siste uken :) Det varmer!

Klem fra meg!



Klin kokos

 

 

 

 

 

 

 

Å lage kokosboller er ikke så vanskelig som du kanskje tror. Det viktigste er at du med disse søtsakene må jobbe litt ekstra hurtig da gelatinen stivner nokså fort.

 

 

Jeg jobbet selv kanskje litt for fort denne gangen slik at min gelatin ikke hadde «satt» seg skikkelig og dermed var marengsmassen litt for flytende. Resultatet blir da marengstopper som er litt mindre enn det jeg ville ønsket. Pirkete kanskje men det er et tips å ta med seg.

 

 

Kokosboller er jo en marengs med gelatin sprøytet oppå en kjeks og så trukket med sjokolade. Helt til slutt strøs kokos på.

 

 

Mange bruker Digestivekjeks til å lage kokosboller men personlig synes jeg de er for tykke og det blir en altfor mektig søtsak. Jeg er selv glad i å kombinere litt salt i søtsakene mine og har denne gangen valgt å bruke Ritzkjeks som bunn.

 

 

Du kan også helt fint bruke helt tynne kjeks som passer til ost. Diameter på kjeksene bør være mellom 3 og 4 cm.

 

 

 

 

 

Kokosboller

 

 

 

 


  • 4 stk  eggehvite

  • 300 g  sukker

  • 6 stk  gelatinplater

  • 1 pk ritz kjeks


  •  

 

 

 

Bløtlegg gelatinplatene i kald vann.

 

 

Ha eggehviter i en mikser og miks dette på medium hastighet til eggehvitene begynner å bli stive. Ha så i litt og litt sukker. Etter alt sukker er i skal du piske i 2-3 minutter slik at du får en fin og stiv marengs.

 

 

Bland gelatinplatene med ½ dl kokende vann og hell dette i marengsen.

 

 

Miks videre til massen begynner å tykne fint.

 

 

Sprøyt massen ut på kjeks med en stor rund tyll og la dem stå og tørke.

 

 

Lag glasuren.

 

 

Dypp bollene ned i glasuren ved å holde fast i kjeksen. Legg bollen på en gaffel og skrap sjokoladen av kanten under kjeksen og sett den på et bakepapir.

 

 

Strø kokos over og server.

 

 

 

 

 

Sjokoladeglasur

 

 

 

 


  • 200 g  kokesjokolade

  • 25 g  kokosfett (delfiafett)

  • ca. 2 dl  kokosmasse


  •  

 

 

 

Smelt sjokoladen over vannbad og ha i kokosfett. Kokosfettet tynner ut sjokoladen slik at den blir lettere å jobbe med.

 

 

Du kan også lage kokosboller uten kjeks. Sprøyt da ut marengsen rett på et bakepapir og ha disse i kjøleskap eller fryser. Dypp dem i sjokolade ved å bruke en gaffel.

 

 

 

 

 Vi sees i morgen!

 

 

Ha en strålende ettermiddag :)

 

 

God klem,

 

 

 

Cookies - til hverdag og fest!



Hei igjen alle sammen,

I morrest da jeg våknet kjente jeg virkelig at det begynner å bli høst. Brrrr...vinden suser ute og det regner noe vanvittig.

Egentlig en dag hvor man skal bare holde seg inne..... og bake!

De siste ukene har vært så hektiske og det har vært lange dager så i helgen som var har jeg faktisk bare slappet av og kost meg med mine søte små.

Fredag som var hadde vi igjen fredagscafe her på Villa Perlesukker og igjen ble alt utsolgt. Det er vi kjempefornøyd med.

Det er mange tanker som kommer etter slike dager. Det å bake hurtig og være effektiv kommer nok til å bli en større utfordring enn det jeg tenkte. Samtidig så har jeg ikke lyst til å gå på kompromiss med det å lage våre kremer fra bunn.

Jeg ahr nå vært i samtaler med flere levrandører av råvarer og det skuffer meg faktisk litt over hvor mye mikser som faktisk brukes i bakerier og konditorier rundt om i Norge. Samtidig ser jeg jo også at om et bakeri/konditori skal kunne overleve så må ting produseres raskt og effektivt og da er det lett å ty til hurtigløsninger som ferdigmikser.

Vi har i alle fall bestemt oss for at vi ikke skal lage våre cupcakes og makroner av mikser. Vi lager det fra bunn så får det heller koste litt mer. Jeg tror våre kunder er villige til å betale for dette!

COOKIES - til hverdag og fest!

Cookies er også en av tingene vi selger på fredager og vi hadde aldri trodd at responsen skulle være så stor. Vi har solgt ut alt vi hadde laget hver eneste dag :)

Det som er så gøy med cokies er jo at du kan lage dem til akkurat den anledningen du selv ønsker :)

Disse har jeg laget til en fest hvor Villa Perlesukker sto sentralt .



DEIGEN

Mine cookies lages veldig enkelt og her er oppskriften på vaniljecookies:

  • 200 g engelsk sukker ( kan bruke vanlig)

  • 200 g smør

  • 400 g hvetemel

  • 1 stort egg eller 2 små

  • frø fra en vaniljestang


Miks smør og sukker hvitt. Ha i egget og litt mel.

Ha til slutt i mel og frø fra vaniljestang.

Når deigen klumper seg er den ferdig. Legg da deigen i plast og la den hvile i 30 minutter til 1 time i kjøleskap.

Kjevle deigen så ut og stikk ut former og stek disse i 6-9 minutter på 190 grader.

PYNT

Jeg har skrevet flere innlegg om hvordan disse pyntes. Les mer  HER.


KURS COOKIES

Torsdag 24. oktober kan du bli med på en herlig aften her på Villa Perlesukker.

Da skal vi nemlig lære bort kunsten å lage og pynte cookies. Meld deg på kurset HER

I morgen kommer en herlig oppskrift på kokosboller. KLIN KOKOS har vi jentene i Villa Perlesukker valgt å kalle dem....

Vi sees!

Åpning av Villa Perlesukker

Hei på dere alle sammen!

Nå er det mye som skjer og jeg merker at det koker litt rundt Villa Perlesukker og meg selv akkurat nå.

Fantastisk gøy er det.

Før jeg begynner å fortelle om åpningen så har jeg lyst til å si noe om situasjonen og mine tanker rundt det å starte opp en liten cafe.

ØKONOMI

Fra første dag har det vært viktig for meg at jeg ikke skal ha for høye kostnader. Det har vært utrolig mange ting å investere i og det kommer flere og flere ting fremover.

Kjøkkenet vårt har blitt levert av Kvik Lillestrøm og alle hvitevarene av Electrolux. Resten av alle møbler har vi fått gratis på finn.no eller kjøpt brukt.

Tapeten vi har på veggene har vi fått av Laura Ashley i Oslo.

Lokalet ellers har blitt malt og tapetesert på dugnad.

For meg har det vært viktig å starte veldig lite og ikke vokse for fort. Vokser man for fort må man binde opp mye kapital og investere mye.

Vi har ikke hatt råd til å annonsere til åpningen ei heller hatt råd til en kasse. Vi har fått leid oss en betalingsautomat slik at alle kjøp registreres.

Vi ønsket oss sårt et skilt og klistremerker på vinduene til åpningen men dette har vi også ventet med. Vi har kun kjøpt inn det som har vært nødvendig.

Selv om vi har startet i det små betyr ikke det at vi ikke har visjoner om hvordan vi vil ha det. Etter åpningsdagen har vi evaluert og kommet frem til hvordan ting skal utvikle seg videre i et rolig tempo.

FORBEREDELSER TIL ÅPNING

Det var kun jeg som skulle bake til åpningen og i samtaler med flere fant vi ut at om vi bakte 4-500 cupcakes, 300 makroner og 150 terter så hadde vi mer enn nok. Vi hadde tross alt over 100 cookies ved siden av. Med en liten ovn som de fleste av oss har hjemme begynte jeg da natt til fredag å bake opp det som vi skulle ha.

Sent på kvelden eller rettere sagt midt på natta fant jeg ut at jeg var nødt til å være våken gjennom natten for å kunne dra dette i land.

Som sagt så gjort. Barna var plassert bort til venner og jeg kunne bake.

Da klokka var 4.00 ødela jeg 3 brett med cupcakes og da fant jeg ut at jeg måtte stoppe. Så jeg syklet hjem for å legge meg. Vel hjemme klarte jeg jo ikke å sove! Aaaargh.

Klokken 04.45 sovnet jeg og måtte stå opp rundt 6.

KLOKKEN 10.00

Jeg hadde fått 4 jenter til å hjelpe meg på åpningsdagen. Karianne, Linda, Halldis og Nina. Sammen ønsket vi velkommen da klokka var 10.00

Solen skinte fra skyfri himmel og den deilige duften av nybakte cupcakes spredte seg utover parkeringsplassen idet jeg åpnet døren. Ute sto det mange og ventet og før vi hadde fått satt ut plantene var det over 20 stykker i butikken.

Det var helt vanvittig. Cupcakes ble revet bort, makroner var vi fri for allerede etter 50 minutter. Vi delte ut gratis kake og kaffe til alle og da første rush hadde lagt seg så pustet vi litt sammen og lo litt av det som hadde skjedd.

Karianne kom og spurte meg om jeg kunne lage flere makroner og vi måtte samtidig lage krem til over 50% av cupcakesene. Det var ville tilstander.

I ettertid har jeg evaluert dagen med jentene og funnet ut at i "cupcakesalgets hete" har det blitt solgt karamellcupcakes med for lite karmaell og at våre sitroncupcakes ikke har fått nok sitronkrem i slik at de faktisk var litt for søte. Dette beklager jeg veldig. Noen kan kanskje ha følt at kremen var litt for søt og det stemmer helt klart.

Dette skal ikke skje igjen.

Ellers har vi byttet muffinsformlevrandør til Idun og håper nå at våre former ikke løsner under steking slik de gjorde på fredag. Dette beklager jeg også.


Her er et bilde av Karianne og meg tatt av Anita Jacobsen fra Indre.

Allerede klokken 14.30 var vi utsolgte for det meste..... ALT var borte! Helt utrolig.



Barn har en viktig rolle i mitt liv og det var utenkelig for meg å lage en åpningsfest uten å inkludere de små. Derfor kjøpte vi en CUPCAKE-pinata på Partydesign.no

Link til pinata finner du HER

Barna hylte og lo og til slutt var det jeg som måtte slå den i stykker med kjevlet :)

Masse godt kom ut og alle var glade.



Her er enda et bilde tatt av Anita fra Indre Akershus Blad.

Som dere kanskje ser så ser jeg utrolig trøtt og sliten ut og tro meg det var jeg.... hehe.

Når jeg nå har fått denne fantastiske dagen litt på avstand er det mye jeg tenker på at vi må gjøre bedre men det var også veldig mye som gikk bra.

Jeg må bare si takk til alle på Sørumsand som har støttet opp og tatt turen. Takk til alle som reiste langt for å handle av meg. Folk kom fra Oslo, Jessheim, Aurskog og mange andre steder.

Kanskje jeg skulle vært mer inne i butikken for å hilse på dere alle men jeg måtte bake litt makroner etterhvert som det gikk tomt.

FREDAGSCAFE

Hver fredag skal vi altså åpne våre dører for lokalbefolkningen her på Sørumsand og by på nybakte cupcakes, lekre cookies og søte makroner. Jeg har valgt å gjøre det til en ukentlig greie da jeg ikke tør å ta risikoen med å starte et fullverdig konditori. Jeg må begynne et sted og det er her.

Jeg håper alle dere som ønsker utvidete åpningstider skjønner at vi gjerne skulle åpnet hver dag. Men vi må starte et sted og ta ett skritt av gangen.

Mange ble også skuffet på åpningsdagen fordi alt var utsolgt. Vå har nå åpnet for å forhåndsbestille varer som blir reservert til deg og lagt unna hver fredag. Vet du nå at du skal innom kommende fredag og vil du unngå at du må gå tomhendt hjem? RESERVER din bakst HER.

TEAM @VILLAPERLESUKKER

Hjelpe meg, vi har plutselig blitt 3! Min hverdag er ikke lengre alene og alt jeg nå gjør fremover blir diskutert med Karianne og Nina. Det er både skremmende og gøy.

Jeg skal jo fremdeles blogge her på bloggen men jeg skal kun gjøre det jeg er god på og det er bake, fotografere og skrive om kaker.

Karianne skal ta seg av alt som har med ordrer å gjøre og hun er også hjernen bak alt av design.

Nina tar seg av økonomien og styrer alt med penger med jernhånd!

Inni meg fryder jeg meg over denne situasjonen men samtidig er det veldig skummelt at vi nå har satset slik vi gjør.... jeg håper bare det er verdt det!

EGEN FOTOGRAF

Karianne Moe Tørum og jeg har nå inngått et samarbeid og skal ta masse bilder sammen fremover. Karianne er fotograf og jobber her på Sørumsand. Ei herlig jente som sprudler hver gang vi er sammen. Prosjektene vi har jobbet med frem til i dag er litt hemmelig enda men jeg lover å fortelle det nokså snart :)

Bildet over er tatt av henne og er det nye bildet jeg bruker her på bloggen.

NYTT DESIGN

Bloggen har også fått nytt design! Wohooo hva synes dere? Er det ikke flott?

Jeg er så stolt over hvordan ting nå former seg at jeg oser av glede.

Livet er deilig!

ASSISTEN KJØKKENMASKIN



På åpningsdagen loddet vi ut en flott kjøkkenmaskin. Eget innlegg om test av maskinen kommer!

Vinneren av maskinen ble lodd nummer 79: Victoria Andersen.

Gratulerer Victoria. Du er velkommen tilå hente en flott Electrolux maskin hos oss på Villa Perlesukker.


Enda et bilde tatt av Anita Jacobsen, Indre Akershus Blad.


MIN NYE HVERDAG


Det er tydelig at Sørumsand er klar for rosa makroner og jeg gleder meg til fredag og til vi igjen skal selge bakevarer.


Vi har åpent hver dag mellom 10-14 og på torsdager 10-18 men da selger vi kun utstyr.


Kom gjerne innom for en prat.


Vi sees snart igjen!


God klem!


Lanseringfest Villa Perlesukker

Kjære alle sammen!

I går kveld inviterte jeg noen gode venner til lanseringsfest på Villa Perlesukker.

Gjestene fikk en smakebit på hva som vil bli servert her hos meg på åpningen den 6. september altså kommende fredag.

Felles for alle fremmøtte var at de alle har motivert meg og støttet meg på et eller annet tidspunkt i livet og jeg føler meg heldig som har så mange flotte venner.

FØR FESTEN

Ettersom jeg har vært syk i helgen ble alt på halv 12. Ingenting var ferdig i tide og med en kjolekrise så det ut som om hele kvelden skulle gå rett vest.

Men venner stilte opp og hjalp meg med å rydde og vaske og 2 timer før festen skulle begynne kom flinke Else Akselsen fra Elses Systue & gardinstoffer og reddet dagen ved at hun sydde ut kjolen min. Da vi skulle prøve den ble glidelåsen ødelagt, men det stoppet ikke Else for hun fikset ny på under en time!

SERVERING

Jeg serverte:

    • sitroncupcakes

 

  • sjokoladecupcakes

 

 

  • karamellcupcakes

 

 

  • franske makroner

 

 

  • signatur marsipankaker i porsjonsbiter

 

 

  • cookies

 

 

Jeg har lyst til å sende en stor takk til alle dere der ute som leser bloggen min og som heier på meg.

De siste månedene har vært tunge og det har vært tider hvor jeg har tvilt på om jeg skulle klare meg alene med 4 barn, men heiarop fra dere på bloggen her, facebook, Instagram og RL har gitt meg et ekstra gir som jeg nå kjører med full gass på :)

Takk alle sammen! Skulle ønske dere alle kom på kake!

ÅPNING

Bor du i nærheten av Sørumsand? Ta turen innom oss på fredag. Arrangementet oppdateres HER

Her er et flott bilde av meg og noen av gjestene.

Takk til Team@villaperlesukker: Karianne Aslaksen, Karianne Moe Tørum og Nina Ballerina Hageberg!

Og en stor takk til Rolf Ørjan Høgset fra www.virus.as som har sagt ja til å samarbeide med meg fremover og som har laget denne flotte filmen! Du er best!

[iframe width="480" height="360" src="//www.youtube.com/embed/FN0P1YEYHJI" frameborder="0" allowfullscreen]

Ønsker dere en strålende dag!

hits