september 2014

Hot Chocolate



Det begynner å bli kaldt ute og det er tid for måneskinnsturer og varm sjokolade. Har du sett filmen Chocolat? Den deilige tykke sjokoladedrikken som serveres i filmen er elsket over hele verden.

VARM SJOKOLADE

Du trenger:

  • En herlig fyr å dele den med

  • 3 dl melk ( Helst Helmelk fra Tine)

  • 1 dl fløte

  • 300 g Callebaut sjokolade 70%

  • 1 kanelstang

  • 1 chili

  • 50 g brunt sukker ( rørsukker)

  • 1 vaniljestang

  • 100 g Valrhona Manjari

  • 1 dl melk til å koke opp etterpå


Del chilien ig vaniljestangen i to og ha disse dammen med kanelstang, fløte og melk i en kjele. Kok dette opp trekk dette fra varmen.

Ha i sjokoladen og sukker og rør godt.

Sjokoalden er nå tykk slik den skal være.

Kok opp melken eller bruk en steamer. Hell sjokoalde i 2 kopper og fordel den kokte melken i etterpå.

Rør godt og nyt på sofa sammen med en kjekk fyr <3





Ønsker dere alle en herlig tirsdag og del gjerne oppskriften med en person du har lyst til å dele en kopp varm sjokolade med eller en person du vet trenger oppskriften.

God klem!

Cupcakeskonkurranse!

Blåfront


Lørdag 13. september er det Smakfull bylørdag i Lillestrøm og du kan være med på Cupcakes konkurranse!

Lag din aller beste cupcakes, lever den inn og vinn en flott kjøkkenmaskin fra Electrolux :)





Jeg er med som jurymedlem og gleder meg til å smake på alle cupcakes som blir levert inn :)

Nå har du sjansen til å være med på noe gøy! Har du en skikkelig god oppskrift som alle venner og kjente bare maser etter å få deg til å bake? Blir du alltid spurt etter den ene deilige varianten som bare du klarer å lage? Lager du kanskje en helt egen vri på en allerede kjent oppskrift eller har du bare lyst å være crazy å lage en ny smaksvariant på en cupcake?

Bli med i konkurransen! Dette blir kjempegøy!

Jeg har lovet at jeg skal stille opp og gi tilbakemelding på smak til alle som leverer inn bildrag uansett hvordan det går. Så her har du en mulighet til å få ærlig tilbakemelding på det du baker. Kanksje litt skremmende men jeg var veldig glad for tilbakemeldingene jeg fikk fra Pascal og Øyvind under Hele Norge baker og det gjorde meg bare bedre selv om det var litt skummelt :P



REGLER CUPCAKEKONKURRANSE

1. Du må levere inn 8 cupcakes av samme smak.

2. Oppskrift må følge med på papir.

3. Kun et bidrag per person.

4. Cupcakes leveres i kakeeske eller på pappfat ( NB: Fat blir ikke returnert)

Alle bidrag vil etter konkurransen kunne få tilbakemelding på utførelse om dette er ønskelig.

Jury legger vekt på både smak, konsistens og kreativitet.



Cupcakes leveres på Torvet i Lillestrøm ved scenen klokken 11.00

Jury:

Ordfører i Skedsmo kommune Ole Jacob Flæten

Sjefsredaktør i Romerikes Blad Magne Storedal

Daglig Leder VIlla Perlesukker Anne Brith Davidsen



PREMIER

1. Premie Kjøkkenmaskin fra Electrolux  

2. Gavekort Lillestrøm Torv / Bakeutstyr verdi 1000.-

3. Gavekort Lillestrøm Torv / Bakeutstyr verdi 500.-

Vinneren kåres klokken 14.00

Vinneren vil også få muligheten til å få oppskrift og cupcakes frontet på min blogg :)



Bli med davel!

Vi feirer 25000 følgere på Instagram



Det er helt fantastisk!


I dag våknet jeg opp til 25000 følgere på Instagram :)


TUSEN TAKK til alle dere som følger oss og som kommer med tilbakemeldinger, spørsmål og ideer.


I forbindelse med at vi har nådd hele 25000 følgere så deler vi ut 4 ustikkersett til heldige vinnere.


Vil du være med?


Del bildet på din Instagramprofil


1. Hashtag bildet med #villaperlesukker_25000


2. Tag oss i bildet @villaperlesukker


Søndag 7. september trekker vi 4 helgige vinnere.


Husk at du ha åpen profil da slik at vi kan se bildet ditt :)


Ønsker dere alle en strålende dag!


Sjokolade makroner



God mandag alle sammen!

For tiden går det i makroner og cupcakes her hos oss. Jeg klarer bare ikke produsere opp nok makroner og er hele tiden utsolgt.

Forrige uke prøvde jeg meg på en ny variant: Sjokolade!

Nam nam ....

Det er egentlig ikke noe hokos pokus med makroner....du må bare huske å få marengsen stabil nok. :)

Jeg har det siste året laget ca. 30.000 makroner og erfaringen jeg har gjort meg er at du heller kan piske marengsen ( eggehvitene og sukkeret) litt for lenge enn litt for kort!

Hvordan vet jeg at marengsen er feridgpisket?

  • Har du en kjøkkenmaskin er tommelfingerregel at du pisker den i over 7 minutter på medium hastighet.

  • Marengsen har en fin glans når den er ferdig.

  • For mye pisket marengs blir litt kornete og veldig stiv og du kan liksom dele den på en helt annen måte enn når den er skinnende. Noen ganger føler jeg den går litt mot grått i stedet for å være skinnende hvit også.... :P


SJOKOLADE MAKRONER ( 60 stk)

  • 300 g eggehvite

  • 180 g sukker

  • 390 g mandelmel

  • 500 g melis

  • 2 ss kakao eller brun pastafarge


Start med å blande melis om mandelmel sammen. Dette kalles på fagspråket: tant puor tant og er et eksklusivt "mel" Velger du kakao har du denne sammen med denne blandingen. Hvis ikke skal brunfargen i marengsen når den er stiv.

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt og deilig ( Uttrykk fra Magnus @matprat) Nå har du altså i pastafarge om du velger dette.

Ha "tant pour tant" i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens.

Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 30 minutter.

Stekes på 140 grader varmluft i 12-13 minutter MED plate under.

SJOKOLADEKREM

  • 4 egg

  • 200 g melis

  • 400 g sjokolade

  • 200 g smør


Ha egg og melis i en bolle og pisk dette til eggedosis.

Smelt smør og har i sjokoladen slik at dette blander seg godt.

Hell sjokoladeblandingen i den ferdige eggedosisen.

La sjokoladekremen stå kjølig i ca 1 time slik at den blir litt stivere.

Sprøyt på sjokoladekrem på det ene delen og par dem opp slik som vist på bildet :)

HELG

Å være alenemor til 4 barn er ikke alltid like lett. Det er mange ting man rett og slett ikke får tid til. Men i helgene prøver jeg å dele meg slik at jeg bruker tid på hver enkelt.

Sven ville lage pizzasnurrer og det gjorde vi på lørdagskveld.

Sven har begynt med mat og helse på skolen og har fått en fin oppskriftsbok som vi skal begynne å bake fra hver heng og i helgen laget han pizzasnurrer helt på egenhånd :)


I går kveld spurte Annika meg om hun kunne få bli med meg på løpetur :) Vi løpte 6 km sammen og jeg må si meg imponert av denne lille 9 åringen som faktisk løp i ett strekk og i noeon oppoverbakker så dro hun faktisk fra meg :) Sprek jente som trener fotball, håndball og svømming.



Har dere hatt en fin helg? Klare for en ny uke?

Ønsker dere en flott uke alle sammen <3



hits