oktober 2011

Halloween cupcakes

Skal du bake til Halloween? I dag får du et tips som faktisk ikke tar lang tid og du vil helt sikkert bli en populær dør å banke på om du serverer disse godsakene :)

Kommende mandag er dagen: 31 oktober. Noen av oss elsker tradisjonen mens andre liker den dårlig. De av oss som har skolebarn får dette med seg på mange måter og hos oss har vi bestemt oss for å feire dagen sammen med familien og venner. Både voksne og barn skal kle seg ut. I helga som kommer har vi voksne en egen Halloweenfest som vi gleder oss stort til.

Det finnes utrolig mange måter å lage "stæsj" til Halloween på. Jeg har laget disse enkle sjokoladecupcakesene med orange vanilla icing. Oppå har jeg satt en heksehatt av marsipan.

For å lage disse trenger du:

 

Hattene er modellert. Jeg har satt på et bånd og en stjerne men det går an å pynte de akkurat som du selv ønsker. Her er en annen variant. Heksen som tryllet seg selv bort :)

Rosa sløyfe kjeks



Vis omtanke! Spis en rosa sløyfe i Oktober :)

Sammen med hundrevis av andre bloggere støtter jeg også i Oktober kampen mot brystkreft.

Familien vår har frem til i dag vært så heldige å få beholde de som har vært rammet av brystkreft. Det er jeg veldig takknemmelig for men jeg vet det er mange der ute som har mistet en mamma eller en søster. Uansett hvem det er så er det like trist hver gang. En er en for mye.

På nettsidene til Kreftforeningen kan du finne forskjellige måter du kan støtte og vise omtanke. Ikke bare i Oktober men hele året. På Rosasløyfe.no finner du mange flotte artikler i nettbuttiken som du kan kjøpe.

Jeg elsker det rosa forkle som er designet av Nora Farah.

Jeg har fått et nydelig rosa sløyfe smykke hos en av mine venninner Heidi som jeg bruker stolt:)

Har du ikke støttet aksjonen ennå så oppfordrer jeg deg til å ta en tur i nettbutikken til kreftforeningen i dag :)

Rosa sløyfe cookies

Hva er vel mer stilig enn å servere slike til en kopp te eller kaffe når venninner kommer på besøk? Jeg har dristet meg til å bruke pepperkakedeig denne gangen. Jeg har en deilig oppskrift som jeg har fått fra min kjære mamma.

Det er deilig å få en liten forsmak på julen ;)

  • 150 g smør

  • 1 1/2 dl sirup

  • 3 dl sukker

  • 1 1/2 dl fløte

  • 2 ts malt kanel

  • 1 ts malt ingefær

  • 1 1/2 ts malt nellik

  • 1/2 ts malt sort pepper

  • 2 1/2 ts natron

  • ca 8 dl hvetemel


Smelt smør, sirup, sukker og fløte til en jevn og klumpfri masse og ha i kanel, ingefær, nellik og sort pepper og rør godt.

Sikt melet i en bolle og ha i natronen. Hell den smeltede massen over i melet og kna dette sammen.

La det hvile i 4-5 timer i kjøleskap. Det beste er å la det hvile over natten.

Denne deigen er litt klissete men skal være slik. Derfor kjevler jeg den ut på bakepapir.

Rosa sløyfe mal

  • Finn en figur eller et bilde av en rosa sløyfe på internett.

  • Print denne ut.

  • Tegn over på bakepapir og klipp ut

  • Legg malen over deigen og skjær langs.


Stekes i 7-9 minutter på 190 grader.

Pynten



  • Lag royal icing og farg 2/3 rosa.

  • Sprøyt en kant ut rundt kjeksen og fyll i midten.

  • Bruk tip 4 til å lage perler rundt med hvit icing.

  • Serveres med omtanke :)




Vi har i helgen fått nøkkelen til vårt nye hus og oppussingen har begynt. Jeg har samtidig med dette gått et kurs via Norges Svømmeforbund slik at jeg nå kan kalle meg svømmeinstruktør. Det var nokså heftig å dykke ned på 4 meter da vi skulle ta livredningsprøven og jeg har brukt helgen på å hente meg inn igjen og være litt sammen med familien.

Så fort vi har fått flyttet inn i det nye huset så kommer jeg til å bake mye igjen og deler min entusiasme med dere. Jeg håper det ikke tar så altfor lang tid. Vi har beregnet 2-3 uker.

Kommende helg er det også kurs igjen og jeg skal dele det med dere på bloggen.

Det er mange der ute som sender meg mail. Jeg har ikke sjans til å svare på alle. Beklager så mye. Mail med bakespørsmål har jeg rett og slett ikke tid til. Jeg håper dere som virkelig lurer på noe spør i innleggene. Jeg prøver nemlig å svare på alle spørsmål her på bloggen. Jeg får over 30 mail om dagen og når jeg tar meg en "frihelg" så kan dere nok kanskje skjønne at det er litt å "ta igjen" etterpå.

Om du virkelig trenger kontakt så kan du ringe meg. Det er ofte den sikreste måten.

Giveaway

Jeg har trukket en vinner på siste innlegg som hadde hele 91 svar. Vinneren ble nummer 1. Baker for moro. Gratulerer så mye. Du vinner en konfektform! Send meg din adresse på epost.

I dag er det ikke giveaway her på bloggen men jeg har over 15 giveaways som skal ut før julekalenderen starter så stikk innom innimellom. Husk at om du har  spørsmål om baking eller noe jeg har laget så still dem i kommentarfeltet under innlegget du har spørsmål om :)





Fylt konfekt



Hjemmelaget konfekt trenger ikke alltid se hjemmelaget ut.

Du trenger:

Slik gjør du:



  • smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn.

  • fyll formen med sjokolade og la den stå i 2 min.

  • snu formen opp ned og la den stå på en rist med bakepapir under.

  • overflødig sjokolade skraper du av bakepapiret og bruker om igjen.

  • fyll skallene med fyll

  • smør over smeltet sjokolade og la det stå kaldt.

  • legg formen kraftig på benkeplaten og konfektene vil falle ut.




For å lage flotte konfekt anbefaler jeg dere å kjøpe dere hardplastikformer som denne jeg har brukt. Silikonformer er ikke alltid like sikre og det er så kjedelig når resultatet ikke blir bra fordi man kjøpte seg en billig form.

Formen jeg har brukt koster kr. 299.- og er nok en investering men kan derimot brukes til mye og har en garanti på hele 10 år :)




Giveaway

Vinneren av det runde utstikkersettet ble Ida Henriette. Gratulerer til deg. Send meg en epost med navn og adresse så sender jeg ut din gave. Alle gavene fra de siste ukene blir sendt ut i morgen så vet dere at det er på vei :)

Dagens giveaway er denne hjertekonfektformen jeg har brukt for å lage disse hjertekonfektene.

Har du lyst til å vinne denne så skriv en kommentar i feltet nedenfor og fortell meg hva det neste du skal bake er :)

@VillaPerlesukker

Hjemme hos oss er det virkelig kaos nå.I morgen får vi nøkkelen til vårt nye hus og både barn og voksne gleder seg. Kjøkkenet er bestilt og min kjære mamma og pappa kommer fra Nord Norge i helga for å hjelpe oss. Jeg lover å komme med oppdateringer på kjøkkenfronten ;)

Ønsker dere en herlig dag!







Sitronknapper

Kombinasjonen mellog en syrlig kjeks og søt pynt gjør at denne godbiten passer godt til en kaffe eller tekopp!

Jeg kjente at jeg ble litt lei av rosa og pastel og fant ut at det var på tide med litt spreke farger :)

For å lage sitronknapper trenger du:

    • 2 runde utstikkere i 2 forskjellige størrelser.

 

  • Sukkerpasta i ønsket farge

 

 

  • Kniv eller spisst redskap for å lage øynene med.

 

 

Oppskriften på sitronkjeksen finner du her.
Gjør slik:
    • Kjevle ut kjeksdeigen på et bakepapir. Deigen skal være ca. 4-5 mm tykk.

 

  • Stikk ut sirkler og la disse ligge kjølig i 15 minutter før de stekes.

 

 

  • Når kjeksene er ferdige avkjøles de.

 

 

  • Kjevle ut ønsket farge i sukkerpasta og stikk ut en sirkel med samme runde utstikker du brukte til kjeksen. Kjeksen flyter litt ut ifm stekingen og du får en sirkel med sukekrpasta som passer flott oppå kjeksen. For å feste detet kan du bruke litt vann eller pensle litt syltetøy oppå.

 

 

  • Stikk med en litt mindre rund utstikker oppå slik at du får en kant inni.

 

 

  • Lag 4 eller 2 øynehull midt i knappen.

 

 

Vinneren av gårdagens giveaway ble Janne Gjevre- Karlsen. Gratulerer til deg! Send meg en epost med din adresse så skal jeg få sendt gaven hjem til deg.
Dagens giveaway er et rundt utstikkersett til en verdi av kr. 199.-  Med dette utstikkersettet kan du lage slike sitronknapper :)
Alt du trenger å gjøre er å kommentere innlegget her.
God klem og vi sees snart igjen.

Linser med sukkerpynt


Linser er laget av en eksklusiv mørdeig. Mange bruker en helt vanlig mørdeig til disse tradisjonelle småkakene men en linsedeig gir en bedre smak. Linsedeigen inneholder mer smør og sukker enn en vanlig mørdeig og man bruker kun eggeplommene i stedet for hele egget.

Serveres disse med jordbærcoulis eller varme blåbær blir dette en deilig dessert!

Linsedeig: ( gir 12 linser)

250 g hvetemel

225 g smør

50 g melis

1 eggeplomme

Først smuldrer du smør i hvetemelet og tilsetter melis og eggeplomme. Ikke kna deigen for mye. Hvis gluten i melet blir knadd for mye blir deigen seig og krymper etter steking.

Legg deigen kjølig i en time.

2/3 av deigen brukes til formene og resten til lokk.

Smør linseformene godt med fett og deretter mel. Legg så et tynt kjevlet lag på ca 3 med mer i hver form. Bruk vaniljekrem som fyll.

Nå er det ofte at ting går galt. De fleste legger på lokket og bare dytter det oppå. Det som da skjer er at lokket åpner seg og vaniljekrem tyter ut mens linsene stekes. Vi må altså sørge for at lokket blir tett.

Dette gjøres ved å lage et lokk som er like stort som formen og trykker deigen litt innenfor kanten med ett glass eller lignende ned slik at du får en sirkelform i lokket ca 1 cm fra kanten.

Stekes ved 200 grader i 15 minutter.


Sukkerpynt

Sukkerpynten er laget av gul og hvit glasur.

Gul glasur lages med farge.

Sprøyt ut et blad i gangen med en wiltontip 104. 8 blader i en sirkel former en blomst. I midten sprøyter du 6-7 små gule prikker. La disse blomstene tørke natten over.

Legg blomstene som pynt på linsene!

Glasur

400 g melis

1-2 eggehviter

1 ts sitronsaft

Glasuren lages slik: Bland eggehvite med melis og miks på lav hastighet i 2-3 minutter. Ha i sitronsyre. Hvis glasuren blir for stiv kan du ha i litt vann.

Giveaway

Gårdagens giveaway ble vunnet av kommentar nummer 12. Det ser ut som om at det er Lotta. Gratulerer. Send meg en mail med adressen din på post@villaperlesukker.no

Dagens giveaway er igjen et sommerfugl utstikkersett:


Nå får alle nok en mulighet til å vinne dette flotte settet. PS det er supersøtt til cookies også ;)

Alt du må gjøre for å være med i trekningen er å kommentere innlegget her under. Del gjerne dette innlegget på facebook men det er ikke noe krav.

Villa Perlesukker

Ikke bare øker vi familieantallet men vi skal også flytte. For 1 måned siden kjøpte vi oss et nytt hus og på fredag denne uken får vi nøkkelen. Det er mye jobb som skal legges i det nye huset før vi kan flytte inn. Vi skal fornye kjøkkenet helt og jeg lurer på om dere har lyst til å være med på prosessen? Vil du se hvordan mitt nye kjøkken etterhvert vil se ut og synes du det er kjekt å få være med på dette så kommenter gjerne dette i kommentarfeltet her under :)

Jeg vil gjerne ha tilbake meldinger fra dere om hva dere ønsker dere fremover mot jul. Kom med innspill!


Ønsker dere en herlig dag videre!


Sees i morgen :)


God klem.



Mikke Mus bursdagstema



Mikke Mus er mer populært enn noen gang her hos oss. Yngstemannen i huset Espen fyller 5 år neste helg og ønsker seg en Mikke Mus kake, Mikke Mus cookies og helst Mikke Mus kaker på pinne! :)

Jeg er så utrolig glad for at at det ikke ble Spiderman eller B-blade denne gangen og puster lettet ut.

Ettersom vi har tenkt til å invitere hele avdelingen hans på 24 barn så må det bli en stor kake og spørsmålet er jo om jeg skal lage hele Mikke mus i 3 d, bare rumpa og ansiktet eller en 3 etg kake med Mikke på?

Forberedlesene til en slik dag er jo halve moroa og derfor tenkte jeg at dere lesere skulle få være med på dette og samtidig få komme med kreative innspill.

I stedet for å gi med en godtepose tenkte jeg å lage 24 slike Mikke Mus cookies og gi med hjem i en fin gjennomsiktig pose med en liten teks: Takk for at du kom i bursdagen min!

Forrige helg hadde jeg kurs og et av kursene var cookies. Jentene fikk prøve seg på å lage en Mikke Mus cookie og her er resultatet:


KURS

Her er en oversikt over kurs som er lagt ut frem mot jul. Det vil ikke bli flere kurs før etter jul.

  • Marsipan    fredag 21 oktober kr. 990.- kl. 19.00-22.00 Tema: Basic skills.

  • Cupcakes    lørdag 22 oktober kr. 990.- kl. 10.00-13.00 Tema: Halloween Barnevennlig kurs!

  • Cakepops    lørdag 22 oktober kr. 990 .-kl. 14.00-17.00 Tema: Scary Barnevennlig kurs!

  • Cookies       søndag 23 oktober kr. 990.- kl. 10.00-13.00Tema: Fransk lilje og damask

  • Minikake 2 etg    søndag 23 oktober kr. 990.- kl. 14.00-19.00 Tema: Couture cake!


På disse kursene vil du få med varer til en verdi av kr. 300.- Dette er inkludert i kursavgiften.

NYE KURS - Tema JUL



  • Marsipanfigurer kr. 690.-25 november kl. 19.00-22.00

  • Pepperkakeslede fylt med pepperkaker og konfekt HELDAGSKURS! kr. 1490.-Lørdag 26 november fra kl.9.00-18.00 BEGRENSEDE PLASSER!!!

  • Juletrepynt kr. 690.- 27 november kl.10.00-13.00

  • Julekake 2 etg. kr. 790.- 27 november kl. 14.00-19.00


For påmelding til kurs ta kontakt på post@villaperlesukker.no


Gårdagens giveaway fikk nummer 8 på random.org og det ser ut til å være Ida Melby. Gratulerer Ida! :) Send meg adressen din på post@villaperlesukker.no så får du settet i posten.

I dag er dagens giveaway et sommerfugl utstikkersett til en verdi av 199.-


For å vinne i dag håper jeg du deler min side på facebook men dette er ikke et krav da dette visstnok strider med Facebook sine regler. Så jeg oppfordrer mine lesere til å dele min side på facebook.

Det du uansett MÅ gjøre for å være med i trekningen er å kommentere dette innlegget slik at jeg vet du vil vinne.

Vi sees i morgen!






Marsipankurs


Marsipanfigurer er fantastiske uansett årstid. Jeg lager ofte slike figurer som jeg setter rundt om på bordet om jeg inviterer til lunsj eller julefrokost. Så lenge det er en fest eller feiring kan figurene lages i akkurat det temaet som passer til feiringen.


Det er godt med noe søtt etter maten og ved siden av disse serverer jeg ofte en skål med konfekt.


Fredag 21. oktober og fredag 25. november er det marsipankurs i Oslo. Vi skal på begge kursene lage marsipanfigurer. Kurset som holdes 21. oktober vil ha litt mer preg av Halloween enn kurset som blir holdt 25. november. Da er temaet jul.


Basicskills 21. oktober




  • Vi jobber hele kvelden med @villa perlesukker sin egen marsipan. Du får smake og teste ut hvordan den lett kan farges i ønsket farge.

  • Vi lager katter, heksehatter, mus og til slutt skal vi lage Forever Friends bjørnen.

  • I løpet av kvelden får du prøve ut marsipanmodelleringsettet fra @villaperlesukker og jeg forteller dere hva alle de 16 sidene kan brukes til. Disse er særlig godt egnet til julens kaker.

  • Kursprisen er kr. 990.- og du vil få velge varer for en verdi av kr. 300.- som du kan ta med deg hjem.

  • Dette kurset er særdeles godt egnet på nybegynnere og personer som vil lære modelleringsknepene.

  • Figurene kan fryses ned og holder seg godt til jul :)



Marsipankurs 25 november



  • Juestemning i kurslokalene til @villaperlesukker! Vi skal lage figurer til jul. Julenisser, griser, snømenn og kristorn.

  • Dere får selv velge fargetema: Tradisjonsrikt norskt eller feminin pastel. Alle figurene vil passe inn sammen og være i samme fargestilen som du velger.

  • Noen av figurene skal også dyppes i sjokolade for ekstra god smak.

  • Ta med en venninne og kom på trivelig kurs.

  • Kurset koster kr.690.-


@villaperlesukker søker kursassistent!


Er du glad i å bake, pynte og modellere? Har du en positiv innstilling og fryder deg over å være sammen med mennesker?

Helgen 25-27 november trenger jeg en assistent til å hjelpe meg med kursene. Vi forbereder kursene på fredag kveld og før kursene starter lørdag og søndag så du vil selv få mulighet til å følge alle 4 kursene helt gratis. Det vil utover dette ikek bli gitt noen for for betaling.

Har du lyst til å bli bedre kjent med meg og være min assistent så ta kontakt med meg på post@villaperlesukker.no

Ble du fristet til å være med på kurs? Bestill i dag på post@villaperlesukker.no.

Vi sees på kurs!


Sjokolademuffins med Mari


Å blogge har gitt meg mange gode opplevelser. Det er utrolig koselig å få meldinger fra alle dere der ute, enten det er på mail, sms eller på facebook.


I høst kom det en mail i innboksen min fra 3 barnsmoren Mette fra Fetsund. Hun skrev blandt annet:


"Min eldste datter som er 13 år er veldig flink til å bake, og hun har alltid fått være med meg på kjøkkenet. Nå liker hun nok best å holde på alene.  Har en drøm om å ta henne med på cupcake kurs. Det hadde vært en fin ting å gjøre sammen tror jeg. Tror du det blir noen mulighet for det hos deg en eller annen gang?? "


Ettersom Mari og Mette bare bor 10 minutter unna skrev jeg at jeg gjerne kunne komme innom en ettermiddag og bake sammen med dem begge :)


Så sagt så gjort!


Dette er minisjokolademuffins dyppet i en fløte/sjokoladeblanding (ganache)  pyntet med en rosa blomst.


Først dyppet vi:



Så stakk vi ut rosa blomster av sukkerpasta og tynnet dem ut i kantene:



La blomstene til tørk slik:



En liten blomst legges oppå en stor når de er halvtørre og festes med litt sjokolade mellom lagene.


Sprøyt støvbærere i midten og sett blomsten oppå minimuffinsen.


Smak på sjokoladen innimellom:



Serveres med kjærlighet :)


Mari er en utrolig nydelig jente! Du er superflink på pyntefronten.Jeg er helt sikker på at du blir enda flinkere enn meg om du fortsetter i dette tempoet :)



Takk for en utrolig hyggelig ettermiddag Mari og Mette :)


Jeg har i dag trukket ut en vinner fra fredagens innlegg. Det ble kommentar nummer 10.


Det ser ut som om det er Solveig Eriksen som vinner et valgfritt kakekurs.


GRATULERER!


Ta kontakt med meg på post@villaperlesukker.no så finner vi ut av detaljene.


Dagens giveaway:


Ettersom vi har blomsterutstikkere i dagens innlegg så er det dette du kan vinne:



Dette er utstikkerne jeg bruker mest!


PS. Utstikkerne og rullepinne kan kjøpes ved å sende meg en mail på post@villaperlesukker.no


Det du må gjøre for å være med i trekningen er å kommentere innlegget under her.


Ønsker dere alle en herlig dag videre :)



Baby boy cookies


I dag passer det ekstra godt å legge ut baby cookies. De kunne like gjerne vært rosa men da jeg hadde kurs forrige helg valgte jeg å lage dem blå :)

Baby cookies er ekstra stas å få servert når man skal fortelle at man venter en liten baby, gi bort til dåp eller ha på bordet til en babyshower. They are adorable!

De siste 3 månedene har vært preget av masse sykdom i Villa Perlesukkerhuset. Det er jeg som har vært mest syk og i går kunne vi fortelle familie og venner at min "sykdom" er en liten baby på 12 uker :)

Vi gleder oss stort.


Det vil derfor i ukene og månedene fremover bli masse fokus på baby, dåp og babyshower her på bloggen:)

Det er jo så mye som må ordnes til den lille kommer :)




I dag vil det ikke bli noe giveaway på bloggen. Gårdagens giveaway fortsetter til i morgen og jeg trekker en heldig vinner da.


I morgen skal jeg kommemed en herlig babygiveaway :) Den er helt nydelig! Følg med!



Husk at du ennå kan melde deg på kurs i Oslo om 2 uker. Det er kurs satt opp for både barn, voksne, cupcakes, marsipan og minikake. Meld deg på i dag om du har lyst til å lære deg knepene på dekoreringsfronten:)



Vil gjerne avslutte denne spesielle dagen for oss med et lite dikt. Vi skal i dag bruke store deler av dagen til å kose oss med familien og våre venner :)


Our family is growing and so is our love.


We're expecting a bundle from heaven above!


We counted our blessings on our first glimpse of you.


A little piece of heaven:  Our dreams has come true!



Tusen takk alle sammen som deler min side medvenner og kjente på facebook. Har du lyst tilå bli medi trekningen av søte giveaways fra Villa Perlesukker så ta en titt innom disse bloggene i dag:




Lykkelig hilsen fra meg,

Happy birthday!


I dag er det 1 år siden jeg begynte å blogge! Det feires med bursdagskake cakepops i VG :)


Cakepops er den siste trenden på kakefronten og jeg har klart å bake meg frem til smakfulle varianter av disse herlighetene i løpet av det siste året.


Da jeg startet å blogge visste jeg egentlig ikke hvor ferden skulle gå. Jeg har lagt ut innlegg hver dag i perioder og kun ukentlig i noen perioder. Ideen min har alltid vært å dele min glede for det søte liv med dere. Jeg er en perfeksjonist og liker at ting ser bra ut og setter høye krav til meg selv.


I starten var det viktigere at ting så bra ut. Etter mine uker hos Samson konditori i sommer ble fokusen snudd slik at jeg nå er mer opptatt av smaken på kakene. Jeg prøver å lytte til flinke matbloggere som Trine og Hobbykokken når de snakker om mat uten tilsetningsstoffer og kunstige smaker.


Slik har det også vært med cakepops. De smakte utrolig ufyselig første gang jeg smakte dem. Å blande smuldret kake med billig smørkrem var ikke en suksess. Ei heller å dyppe i ren sjokolade. Det blir for mektig.


Oppskriften på den perfekte cakepops er:




  • Bruk en "våt" sjokoladekakeoppskrift. At den er våt betyr at den inneholder rømme, kefir eller fløte.

  • Lag en eksklusiv krem som du blander i kakerestene. Dumlekremen min er en favoritt.

  • Dypp cakepopsene i en ganashe i stedet for ren sjokolade. Ganashe er smeltet sjokolade med fløte. Det tar litt lengre tid å tørke dem men det er verdt det!

  • For å få crunch i cakepopsen kan du blande inn krokan, knust bringebærdrops eller karamellbiter i den smuldrete kaken. JUMMY :)


Mine 2 etg bursdagskake cakepops er laget slik:



  • Bruk 2 runde utstikkere som mal for kakene og lag 2 bunner av forskjellige størrelser.Mine var 2,5 cm og 1,5 cm.

  • Sett disse i kjøleskap i 15 minutter.

  • Fest den lille oppå den store med litt sjokolade.

  • Sett dem igjen i kjøleskap i 15 minutter.

  • Stikk kaken i en pinne forsiktig og dypp hele i ganashen.

  • La det tørke.

  • Pynt med buer av rosa icing og sett på hjerter til pynt.

  • HAPPY BIRTHDAY!




I dagens papirutgave av VG finner du to sider med tips om cakepops. Bildet over her er lånt fra VG og er tatt av fotograf Sara Johannesen. Teksten er skrevet av journalist Kjersti Blehr Lånkan. Damene var hos meg for noen uker siden og vi hadde en annerledes og morsom ettermiddag :)


Disse rosa cakepopsene er laget slik:




  • Trill kuler av kakedeig.

  • Sett dem i kjøleskap i 15 minutter.

  • Stikk dem i en pinne og dypp i hvit sjokolade som er farget rosa.

  • Strø på strøssel og fest et fint bånd rundt.

  • Sett dem opp ned i en minimuffinsform.

  • SERVER MED GLEDE! :)



Gavedryss


Dagen min i dag feirer jeg sammen med andre bloggere og nettsider. Tar du turen innom noen av disse sidene i dag eller senere i helgen vil du finne herlige giveaways fra meg der. Bli med på trekningene og ta turen innom bloggene:)


Nettsidene jeg feirer min bursdag med er:




Vinneren av gårdagens konkurranse ble svar nummer 13 som er Camilla. Gratulerer til deg. Send en mail til post@villaperlesukker.no med din adresse så skal jeg sende deg gaven :)

I dag er dagens giveaway et valgfritt kurs hos meg. Verdien er kr. 990.- På kurset får du også med varer til en verdi av kroner 300.- Hvis det skulle vise seg at vinneren ikke har mulighet til å delta på kurset pga avstand så vil vinneren få tilsendt varer for kr. 500.- i stedet.

For å være med i konkurransen må du legge igjen en kommentar her i feltet under. Det er ikke noe annet som skal til for å vinne enn at du legger igjen en liten bursdagshilsen til meg :)

Ønsker dere alle en strålende dag videre!

Bursdagsklem fra meg<3

Couture cookies fra London


Cookies er min store passion. Jeg elsker alt ved dem!


Den store cookiesdronningen er Peggy Porschen. Det er ingen over og ingen ved siden! Hun har en perfeksjonisme og detaljfokus som jeg aldri har sett maken til. Tar du turen til London så stikk innom butikken hennes i Belgravia. Rett ved siden av utsalget har hun sitt eget: Peggy Porschen Academy.


Jeg har noe spennende på gang i London og måtte ta turen innom henne da jeg var der. Klarte ikke dy meg og kjøpte med meg masse utstyr.


Heldige meg fikk lov til å ta noen bilder av disse coutour cookies som Peggy Porschen har laget. Det er kjoler, skjorter, slips og sko. Nydelige.


Et tips til deg om du har lyst til å lage cookies. Velg 3-4 farger som du bruker igjen på alle cookiesene. Slik får de en fin helhet og står i stil til vherandre :)


På bloggen min her finner du en egen cookiesskole. Her ligger oppskrifter, steketid, fremgangsmåter og tips :)



Har du ikke former til å lage cookies så kan du klippe dette ut fra bakepapir og starte allerede i dag :)



Du kan også lage cookies med forskjellige smaker.


Oljer og kunstige aromaer gjør seg ikke så godt i bakverk og vil jeg anbefale dere til å holde dere unna men ferske safter fra frukt som feks: appelsin med litt revet skall eller sitron er herlige og naturlige smakstilsetninger. Likens blir det godt med litt sjokolade eller kakao i for en sjokoladesmak.


NB Dagens bilder er ikke cookies jeg selv har laget. De er fra Peggy Porschen i London.


Dagene flyr og min 1 års dag har kommet. I morgen er dagen! Jeg feirer den sammen med 20 andre bloggere i helgen så følg med.


I morgen er en stor dag for meg på så mange måter. Da jeg startet å blogge hadde jeg ingen anelse om at jeg kom til å få så mye respons fra journalister. Når dette året er forbi så har jeg samarbeidet med journalister og fotografer fra Allers, Dagbladet, KK, Boligdrøm, VG, klikk.no, kvinnerogfamilie.no og matprat.no.


Morgendagens papirutgave fra VG må du ikke gå glipp av. Jeg er stolt, ydmyk og glad samtidig og gleder meg til å vise dere bildene. Løp og kjøp i morgen!


Året som har gått har gitt meg mange oppturer og jeg har humret for meg selv mange ganger. Jeg elsker humor og da jeg laget meg profil på Twitter frydet jeg meg i noen dager over min start. Min første følger var selveste Peggy :)



Det er slike stunder man skal ta vare på hehe:)


Vinneren av gårdagens giveaway ble: Baker for moro. Gratulerer til deg. Du får tilsendt et supert rosa modelleringsverktøysett. Send meg din adresse på epost :)


Dagens giveaway er en Peggy Porschen veske utstikker til cookies. Er den ikke flott?



Her er et til bilde:


For å bli med i trekningen må du:




  1. Like min side på facebook

  2. Dele dette innlegget på facebook på din vegg og skrive at du er med i dagens giveaway på @villaperlesukker. Er du ikke på facebook kan du dele dette innlegget på et forum og legge ved link slik at jeg kan sjekke det.

  3. Skriv en kommentar her i innlegget slik at jeg vet du er med i konkurransen:)

  4. Spre glede og humør resten av dagen 


Da ønsker jeg dere en strålende dag videre. Vi sees i morgen!

Høstmuffins


Dekorative, smakfulle og veldig passende nå som kveldene blir mørkere og kaldere.


Det skal egentlig ikke så mye til for å dekorere en muffins på en enkel og stilfull måte. Disse dekorasjonene er enkle og passer godt for nybegynnere.


For å lage høstmuffins trenger du:




  • chocolate fudge cupcakes

  • sjokoladeglasur

  • rød, orange, gul, brun, grønn og limefarget sukkerpasta

  • bladutstikkere eller en spiss kniv


Igjen kommer det et råd fra meg om å passe på at en muffins ikke blir overpyntet. Det skal faktisk spises også ;) Disse konglene og eikenøttene kan fort bli mektige men de som ikke liker dem plukker de bare av.

Jeg prøver å holde meg til det å bare ha 1/3 pynt oppå en muffins. Dvs at pynten som legges oppå blir 1/3 av vekten. Så om muffinsen veier 55 g så bruker jeg aldri mer enn 20-25 g pynt oppå. Slik får du en fin smakskombinasjon og opplevelsen blir bra!

Blader

Bladene lages ved å blande brunt og gult, grønt og lime og til slutt rødt, gult og orange. Disse blandingene må ikke blandes helt ut. Det er fint om du ser de forskjellige fargene gli inn i hverandre. Kjevle alt ut og stikk ut forskjellige høstblader.

Kongler

Disse lager du av en liten kjegle. Sett kjeglen opp ned og klipp med en liten saks biter. Disse vil bøye seg utover. Klipp hele veien opp mot toppen. Til slutt deler du toppen i to.

Eikenøtter

Jeg laget eikenøttene grønne og brune men de kan lages kun i brunt og i lys brun med mørkere brun. Samme kjeglen jeg startet med til konglen begynte jeg med her. Skjær av toppen og lag en ball i en annen farge. Ballen deler du i to og setter den ene halve ballen oppå kjeglen uten topp. Lager du ballen litts tørre enn kjeglen vil ballen falle naturlig over kjeglen og du vil få en fin eikenøtt. Til slutt kan du feste en liten stilk i toppen.

Røde bær

Disse er laget av små røde kuler som jeg har stukket et lite stjernehull i. Har du ikke et stjerneverktøy kan du bruke en spiss kniv og stikke nedi 2-3 ganger slik at du får en stjerne.

Dekorere

Smør litt sjokoladekrem oppå en muffins og legg 5-6 forskjellige blader oppå. Legg en eller to kongler og noen bær helt til slutt. Pynt muffinsene forskjellig og du vil til slutt se at du har fått et fat i full høstprakt.

Mine høstmuffins har jeg laget sammen med kursdeltagere på basicskills kurset jeg hadde i helga. Neste basic skills kurs er satt opp 21 oktober.

Server med varm kakao til :)




Vinneren av gårdagens giveaway ble siste kommentar som var fra Mette. Gratulerer!

Send meg din epostadresse på mail slik at jeg kan sende deg utstikkersettet i posten:)

I dag er det en ny giveaway her på bloggen. En helt nydelig en spør du meg :) Dere vet jeg er hekta på rosa og da jeg skulle bestille modelleringsverktøy for å ha i shopen måtte det jo bare være ROSA!

Så i dag kan du vinne et 8 deler sett modelleringsverktøy fra @villaperlesukker.



Dette settet bruker jeg til all min kakedekorering. Jeg skal i et eget innlegg fortelle dere hva hver enkelt tip brukes til men det er helt genialt. Settet har en verdi på kr. 249.-

For å bli med i trekningen må du:

  1. Like min side på facebook

  2. Dele dette innlegget på facebook på din vegg og skrive at du er med i dagens giveaway på @villaperlesukker. Er du ikke på facebook kan du dele dette innlegget på et forum og legge ved link slik at jeg kan sjekke det.

  3. Skriv en kommentar her i innlegget slik at jeg vet du er med i konkurransen:)

  4. Spre glede og humør resten av dagen ;)


Ønsker dere alle en fortryllende dag videre. I dag har jeg en spennende avtale i selveste London. Jeg skal også stikke innom Peggy Porschen. Blogger om London i morgen:)

Ciao, xxx

Porsjonskaker med roser


Tusen tusen takk for alle herlige mail, meldinger på facebook, telefoner og sms dere sendte meg i går. Det er utrolig koselig å vite at det er så mange som følger med på hva som skjer her.


Denne uken er kanskje enda mer travel for min del enn forrige uke var: Jeg fyller nemlig 1 år kommende fredag! Hele denne uken og neste uke vil det altså være fest på bloggen. Jeg skal feire dagen sammen med 20 andre bloggere og gi bort masse herlig og nyttig kakeutstyr. Mer om det senere i uken.


I dag er det porsjonskaker som står i fokus. Ideen er hentet fra Peggy Porschen sin bok: Pretty Party Cakes



For å lage slike porsjonskaker trenger du:

Start med å lage en sjokoladekake i langpanne. Porsjonskaken skal være 6 cm høy. Jeg begynte med å stikke ut to sirkler a 5 cm ut fra en kald langpanne. Jeg brukte et rundt utstikkersett som du kan vinne her på bloggen i dag.

Min langpanne hadde høyde på 3 cm. To sirkler med sjokoladekrem mellom blir en porsjonskake.

Dekk porsjonskakene med sjokoladekrem og trekk dem som en vanlig kake med sukkerpasta.

Marsipanrosene har jeg laget et eget innlegg på før som du finner her.

Lag så to farger med royal icing og ha i sprøyteposer med tip2. Sprøyt tynne linjer fra midten av kaken og ned til bunnen. Jeg startet med å lage linjer på klokken 3, 6, 9 og 12 og så imellom disse. Tok så den lysere fargen mellom hver av disse igjen.


Sett til slutt rosen oppå :)



Serveres med kjærlighet og glede ;)


Som jeg har sagt er det fest på bloggen hver dag i 2 uker. Det betyr at jeg skal gi bort noe spennende hver dag i 2 uker. I dag er det dette runde utstikkersettet som er giveaway.


Det er et sett med 9 forskjellige runde utstikkere som kan bruker til blandt annet porsjonskaker og roselaging :) Settet vil koste kr. 199.- og du vil finne det i nettbutikken til @villaperlesukker så snart den åpner :)


Har du lyst til å vinne dette utstikkersettet?


Det du må gjøre er:


1. Lik siden min på facebook


2. Del dette innlegget på din vegg og skriv: Jeg er med i trekningen av dagens giveaway på Villa Perlesukker ( Villa Perlesukker må tagges og det gjøres enkelt ved å skrive alfakrøllvillaperlesukker )


3. Skriv en kommentar i dette innlegget at du liker siden min, at du har delt og tagget meg på facebook.


Vinneren får dette runde settet sendt hjem i posten neste uke :)


Vinneren fra i går ble Hilde Skeide. Gratulerer. Husk å sende meg din adresse på epost så jeg får sendt deg utstikkersettet :)


Jeg ønsker dere alle en fantastisk dag videre!


Hipp hurra, nytt bloggdesign!


Endelig!


Etter mange slitsomme uker er vi endelig i mål. Det har ikke bare vært slitsomt med jobbing men det har også vært en stor utfordring at jeg ikke har kunne fortelle noen om dette prosjektet.

Det hele begynte i sommer da jeg fikk en mail fra matprat.no.  Oda sendte meg en mail om at de var i gang med noe spennende. Hun kunne ikke røpe så mye men Villa Perlesukker var plukket ut av flere tusen blogger til å være med i dette "prosjektet". Jeg fikk ikke vite mer da og dere kan tro for en utålmodig sjel så var dette grusomt.

Etter noen uker ble "de utvalgte" invitert til et informasjonsmøte i Oslo. Dette var utrolig spennende og etter en samtale med min forlovede samme kveld takket jeg ja :)

Bloggen min har nå flyttet til matbloggerne. Du vil ennå finne min blogg under domenet mitt: Villaperlesukker.no men logger du deg inn på matbloggerne vil du ikke bare finne min blogg men etterhvert hundrevis av andre mat og kakeblogger.

Hva er matbloggerne?

Matprat.no samler nå alle matbloggerne inn på en side. Siden skal bli Norges største og viktigste nettsted for matblogging! Alle som elsker å skrive om mat kan fra i dag registrere bloggen sin inn der. Ved å skape et større miljø rundt mat og blogging vil dette naturligvis gi alle som registrerer seg der økt trafikk på egen blogg :) DET liker vi!

Matbloggerne er ikke en "samleside" men en portal hvor du lager din egen blogg. Den vil da bli god synlig på portalen og du vil kunne følge andre bloggere "tettere" enn du kanskje gjør i dag.

Registrerer du deg i dag vil du også være med i trekningen om en reise til Italia!

Villa Perlesukker

Her på bloggen min vil det være ting som du kanskje må venne deg til. Menyen er flyttet slik at alt ligger i høyre side. Jeg har prøvd å holde ting så likt som mulig men det kan hende du ikke finner frem. Hvis det er noe du leter forgjeves etter gi meg et pip så hjelper jeg deg.

Jeg er utrolig stolt over det nye designet og de som har stått på og forandret dette har gjort en super jobb!

Hva synes dere?


En utrolig flott logo synes jeg. Litt fra den gamle bloggen og litt nye impulser ;) Det er ikke meg på bildet da. Må bare nevne det for de som måtte tro det :)


I helga har det vært en vanvittig travel helg med kurs i Oslo. Utrolig gøy har det vært å treffe så mange flotte jenter! Jeg kommer tilbake med masse bilder fra de forskjellige kursene.


På fredag var vi også så heldige å få inn noen varer :) GLIIIIS. Fantastisk, herlig og dansende sommerfugler av fryd og glede inni meg. Mer, mer, mer.... sier jeg bare..... Dere skal få vite mer om dette etterhvert.


Et av produktene jeg har bestemt meg for å "promotere" er blomsterutstikkersettet som lager blomstene som vist på bildet:



Dette er utstikkerer i 4 forskjellige størrelser som gir nydelige blomster. Disse er noen av utstikkerne jeg personlig bruker aller mest av :)

I dag kan disse bli dine! Alt du trenger å gjøre er:

1. Lik min side på facebook.

2. Del dette innlegget på din facebookvegg.

3. Tagg Villa Perlesukker i innlegget du legger på din vegg slik at jeg kan se det på Villa Perlesukker sin egen facebookside. For å kunne tagge Villa Perlesukker på din vegg må du først like min side. Så legger du inn linken til denne bloggen og skriver: Sjekk ut @villaperlesukker sin mye blogg. HUSK at du MÅ sette inn en alfakrøll for å få frem taggingen :)

I morgen trekker jeg ut en vinner som får utstikkerne tilsendt i posten :)

PS. Jeg kan ikke gå inn å svare på spørsmål for da blir mine innlegg telt i trekningen så jeg svarer i morgen etter jeg har trukket en vinner :)

Ønsker alle en fantastisk dag!



hits