oktober 2013

Kransekake



Jeg har fått mange spørsmål om hvordan jeg laget denne kransekaken, så i dag kommer fremgangsmåten.

Det er ikke noe hokus pokus ved dette bare pynten som er litt utradisjonell :)

OPPSKRIFT

16-18 ringer

  • 1 kg mandler

  • 8  eggehviter

  • 1 kg melis


Du trenger egne former til kransekake.

Mal mandler, skill eggene og mål opp melis. Sikt inn melis i mandlene og kna inn eggehvitene. Det lønner seg å holde tilbake noe av eggehvitene og tilsett litt og litt til deigen blir passe fast.
Sett deigen kjølig.

Rull så deigen ut til fingertykke pølser og legge disse i formene. Forsøk å få de så like som mulig.

TIPS! Smør formene med smør og dryss semulegryn.

Formene stekes i ovnen i 8-10 minutter (2oo grader). Etter endt steketid tar du ringene ut av formene og over på rist. La de avkjøles.

MONTERING

Lag glasur av eggehvite, melis og sitronsaft og sett ringene sammen med dette.
BLOMSTERPYNT

Velg farge(ne) som passer ditt tema/anledning og farg sukkerpasta eller marsipan.

Kjevl ut sukkerpastaen til ønsket tykkelse og stikk ut blomster.

Her kan du se detaljert fremgangsmåte på dette her.



Fest blomstene på kaken med glasur. Start øverst og jobb deg nedover!

En annerledes vri på en ellers tradisjonell sak :)

Noen av dere har kanskje opplevd at det tar litt lengre tid enn normalt med å få svar på spørsmål.
Jeg beklager dette.

Ønsker dere en finfin dag videre!







Bringebær cupcakes



Har lovet å legge ut en del oppskrifter denne uken på alt det søte som farer over disken hos oss på Villa Perlesukker hver fredag.

Mange av dere etterspør forskjellige oppskrifter.

Jeg oppfordrer dere i dag til å skrive inn oppskriften du ønsker i kommentarfeltet....så skal jeg jobbe meg gjennom dem.

Bildene er tragiske og vil bli erstattet med nye kommende fredag.

Natt til i dag sov jeg hele 30 minutter sammenhengende så jeg henger ikke helt sammen mer om dere skjønner. Jeg legger meg så fort dette innlegget er publisert!

BRINGEBÆR CUPCAKES

  • 125 g smør

  • 2 dl sukker

  • 3 egg

  • 4 dl hvetemel

  • 2 ts bakepulver

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1,5 dl matfløte

  • 200 g frosne bringebær


Pisk smør og sukker hvitt.

Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.

Rør fløten inn på slutten. Ha røren i former og ha i to eller tre bær i hver form.

Stekes i 15-20 minutter på nederste rille på 170 grader.

KREM

  • 3 ss mel

  • 3 dl melk

  • 500 g melis

  • 500 g smør


Kok opp melk og mel til en tykk hvitsaus. Sett kjølig natten over.

Pisk smør, melis og melkepuddingen  i minst 20 minutter med piskeris.

Farg til slutt kremen rosa.

Sprøyt ut kremen på hver cupcake. Jeg brukte en fransk stjerne tip.

Sett på en bringebær til slutt som pynt.



Huks at det ikek blir godt med krem om du har for mye krem på. En fin tommelfingerregel er at man har 1/3 krem på av størrelsen til hver muffins :)

Ønsker dere alle en herlig kveld videre og husk om det er en oppskrift du ønsker så legg igjen en kommentar i feltet under :)






Luftige vafler

Hva gjør vaflene superluftige?

Litt historie først:

Da jeg startet å bake for fullt tenkte jeg aldri over kjemien i bakingen. Jeg bakte alle oppskrifter litt på "slump" og var egentlig ikke så nøye med ingrediensene. Etter 5-6 år så har mye forandret seg.

Jeg hadde en samtale med Knut Hammeren som er coach for bakerlandslaget i forrige uke og han påpekte viktigheten å spørre seg selv «hva er det som skjer».

Med dette mente han at den bakeglade oftere bør spørre seg selv hva som skjer i deigen eller i røren når vi har i de forskjellige ingrediensene i - og ikke minst hva vil vi oppnå?

Selv hadde jeg ikke tenkt så mye på akkurat dette, men det er jo nokså logisk at det er en grunn for at vi for eksempel i denne oppskriften skiller eggehviter og plommer. Hva vil vi oppnå?

Jeg vil ha luftige vafler! Vafler som er store og som ikke faller sammen. Dette får du ved å skille eggene og stivpiske eggehvitene og røre disse forsiktig i helt til slutt.

Luftige vafler

    • 4 eggeplommer

 

  • litt salt

 

 

  • 120 g sukker

 

 

  • 3 ts vaniljesukker

 

 

  • 500 g hvetemel

 

 

  • 150 g smeltet smør

 

 

  • 3 ½ dl melk

 

 

  • 3 ½ dl vann

 

 

  • 25 g gjær

 

 

  • 4 stk eggehvite

 

 

 

Fremgangsmåte:

Rør sammen eggeplommer, salt, sukker, vaniljesukker og mel i en bolle.

Smelt smøret og ha i melk og vann.

Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Ha dette så i bollen med røren.

Rør dette godt sammen.

Her er det veldig lurt å bruke en stavmikser.

Pisk eggehviten og bland inn dette til slutt.

La røren hvile en time.

Stek så vaflene og server med krem og bær.

Bildene i dagens innlegg er tatt av Karianne Moe Tørum :)

I morgen skal jeg kjøpe inn noe stort til konditoriet. Jeg gleder meg til å vise dere hva det er!

Følg meg på Instagram for oppdateringer underveis i min hverdag: Villa Perlesukker.

Ha en fortsatt fin kveld.

Silhouette cake



Hei dere,

Det er lørdag kveld og minstemann i huset har akkurat sovnet. Jeg har selv tatt meg en varm dusj og tatt på meg en lang pysj med herlige knehøye ullsokker. Sitter godt i stolen med stearinlys som eneste lyskilder utenom pc skjermen. LYKKE!

Enda en fantastisk uke er over og jeg kjenner jeg må bruke disse frikveldene på å reflektere over hvor gøy det for tiden er å være meg :)

Det er mange som sitter med en ide om å starte for seg selv. Kanskje du har en ide du har gått med i flere år? Eller kanskje du nylig har tenkt på et drømmeprosjekt du vil starte med? Vi er jo enda veldig nystartet men du verden hvor gøy vi har det og det eneste jeg kan si til dere som tenker på å starte noe eget: JUST DO IT!

Til i går ble det bakt 500 makroner, 320 cupcakes og 60 sitronterter. I utgangspunktet ville vi bare ha 3 forskjellige cupcakes men vi har bestemt oss for å bake litt mindre av hver sort og flere forskjellige smaker. I går var det sjokolade med mørk og "mystisk" sjokoladekrem og bringevbærcupcakes som var det nye og det ble en suksess.


Kanskje ikke det beste bildet men jeg kan si dere at de smakte utrolig godt.

Neste fredag skal vi prøve oss på 6 forskjellige smaker :)

I kveld har jeg lyst til å dele denne flotte kaken som jeg har valgt å kalle: Silhouett Cake :)

En enkel og stilfull kake som man kan lage på mange forskjellige måter.

Jeg har brukt en 20 cm form og bakt en sjokoaldekake med sjokoladekrem.

Kaken er trukket i hvit  sukkerpasta og med et rosa bånd nede er det kun siluetten som skal lages.

Hvordan lage et spiselig bilde?

Søk opp et bilde av en person. Jeg søkte på google på silhouette girl og fant mange flotte bilder.

Print ut ønsket bilde og tegn over ved å legge bakepapir oppå.

KLipp ut bakepapiret og bruk dette som mal.

Legg bildet på en rund form og lim dette på kaken med litt glasur.

Farg til slutt glasur i sort og sprøyt ut perler på kaken rundt sirkelen.

Pynt helt til slutt med detaler som smykke og hårstrikk.





Veldig enkelt og lett å få fint :)

Oktober

Det er så mye som skjer i Oktober og hele måneden er fullstendig fullbooket hos oss.

Neste uke begynner det med en leveranse på 1000 cupcakes, så er det uken etterpå et stort event som jeg enda ikke kan snakke så mye om, helgen 18-20 oktober reiser jeg til Bergen og uken etterpå skal jeg få lov til å invitere noen bloggere til Feinsmecker.... En av guttene hjemme har bursdag og det er Halloween!

For å klare å komme meg gjennom alt skal jeg reise bort neste helg og koble helt av. Sammen med en supergirl skal jeg ta turen opp på fjellet og skal vi kose oss og slappe av i 2 hele dager....akkurat som i kveld skal jeg tusle hele dagen rundt i ulundertøy og bare være.....

Med musikken fra "Skal vi danse" i bakgrunnen ønsker jeg dere en herlig lørdagskveld. Legg gjerne igjen en kommentar på tips til Halloweenbakst. Jeg trenger inspirasjon...har du et godt tips til meg? Linker til ideer er velkommen!

Vi sees snart igjen!

God klem!





































Oreo cupcakes



Hei dere!

Hvor ble den siste uken av? Hva skjedde med mine planer for høsten? Oktober er godt igang og jeg klarer ikke helt ta innover meg hvor fort tiden flyr forbi.

Hva har egentlig skjedd? Jeg føler jeg lever i en boble for tiden....en makronboble haha :) Lurer på når jeg lander igjen?

OKTOBER

Hjelpe meg dere ....om noen uker sitter jeg i bilen til Bergen og det som i vår virket som en evighet til er nå bare uker unna.

Mens tiden fløy avsted har jeg rukket å åpne et konditori eller slik jeg velger å kalle det: En boutique :)

Det er helt vilt og jeg kan forsikre dere om at det ikke er så rosaboblete som det høres ut som....

Hverdagen min starter klokken 5! Dette må jeg gjøre for å rekke over alt som skal gjøres. Jeg har vært uten bil og det tar mye tid å gå frem og tilbake fra alt! De siste månedene har vi  spart enormt og slik det ser ut nå skal vi kjøpe oss bil i morgen. HALLELUJA! Alle hjerter gleder seg!

Espen på 7 år sa til min venninne i helgen da vi hadde dem på middag: Normalt spiser vi bare pannekaker og grøt for mamma sparer til bil! HAHA....det var jo morsomt å høre på men jeg ble litt betenkt etterpå og begynte å lure på hvordan barna har opplevd denne perioden med sparing. De har ikke kunne få noe ekstra og alt har måtte vike for sparing til bil.

De har måtte halvere ukelønnen og de har alle gledet seg enormt til dagen som snart skal komme :)

For mange av dere virker det sikkert som en selvfølge å ha både hus og bil. Stå gjerne stille et minutt eller to ved tanken på hva du selv har og hva du kan være takknemlig for!

ALENE

Å være alene med 4 barn er ikke alltid like lett. Jeg er for det meste alene om kveldene og legger meg tidlig. Jeg har brukt mange kvelder på prosessen de fleste går gjennom ved et brudd. Mange av dere har spurt meg hvordan jeg har klart det og fremdeles klarer hverdagen.

Jeg bestemte meg tidlig for å legge alt bak meg. Ikke dvele ved ting som har vært, se fremover og sette meg mål. Jobben har hjulpet meg utrolig samtidig som støtten fra gode venner hjelper veldig mye. Har fått meg to nye bestevenner som jeg ser daglig og selv om de ikke er så glade i meg når jeg sier ja til bestillinger på 1000 cupcakes og 650 cookies så vet jeg at de støtter meg og hjelper meg gjennom galskapen.

Mye av tiden min går til boken som kommer neste høst og derfor vil det nok fremover bli litt mindre blogging. Kan man klone seg?

KONDITORI

Ideen med å åpne konditori var jo at jeg skulle selge det jeg bakte til bloggen. Jeg tenkte at kanskje det kommer 10 kunder innom hver fredag så får vi i alle fall solgt litt. Lite visste jeg at det skulle bli over 100. Nå er alt snudd på hodet og oppskriftene som har gitt mest suksess har jeg tenkt til å dele med dere i boken som kommer.

Dog må jeg jo dele litt av søtsakene som farer over disken her og i dag blir det Oreo Cupcakes med krem.

Denne oppskriften gir 40 cupcakes og er kanskje i største laget så halver den om du vil :)

OREO CUPCAKES

  • 6 egg

  • 7 dl sukker

  • 500 g mel

  • 2 ts vaniljesukker

  • 4 ts bakepulver

  • 50 g kakao

  • 300 g smeltet margarin!

  • 4 dl melk

  • 400 g hakket oreokjeks


Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt margarin i en kjele og ha i melken.

Sikt i det tørre og ha i melkeblandingen. Rør dette forsiktig inn.

Ha til slutt i Oreokjeksen.

Fyll former og stek disse i 20 minutter på 180 grader.



KREM

  • 3 ss mel

  • 3 dl melk

  • 500 g melis

  • 500 g smør


Kok opp melk og mel til en tykk hvitsaus. Sett kjølig natten over.

Pisk smør, melis og melkepuddingen  i minst 20 minutter med piskeris. Farg til slutt kremen rosa :)

Sprøyt ut kremen på hver cupcake. Jeg brukte 1B sprøytetip.

Kule cupcakesformer får du på Partydesign :)



Sånn ser det ut hos oss på disken:



Ønsker dere alle en herlig dag videre!

Kos dere og BE HAPPY!



hits