oktober 2014

Lene Orvik & BIK BOK



Om ikke så lenge lanserer BIK BOK Lene Orvik kolleksjonen og i går var det "social media and press launch" i Oslo.

Før eventet hadde Lene sagt til meg at hun ønsket seg noen cookies som var designet spesielt til henne.

Jeg valgte å lage vaniljecookies med spiselig bilde og en kant rundt med cremfarget glitter som sto i stil med kolleksjonen.

Vaniljecookies oppskriften finner du HER



Kolleksjonen til Lene er så utrolig flott og jeg gleder meg veldig til å se den i butikken. Jeg tror klærne kommer til å bli utsolgt ila et par dager så her er det bare å dra innom butikken med en gang det ligger klart :)



Hovedpersonen selv: Lene var veldig fornøyd med egendesignede cookies :)



Vi leverte også noen søte franske makroner fylt med bringebær og sitron :)

Veldig gøy å matche to forskjellige farger med hverandre slik at du får en leken effekt av det :)

Selv hadde jeg en bad hairday ...haha og unngikk for det meste kamera :P

Dagene flyr og det er utrolig travelt hos oss i konditoriet. I går kveld la jeg meg ikke før klokken var ett....sto opp tidlig i morrest for å overraske min beste venninne Lene Alexandra med bursdagen i dag :) Så utrolig gla i deg Lene <3

Neste uke står bursdagen til Nelia for tur og vi skal ha et stort arrangement sammen med Lene Orvik og dette gleder vi oss veldig til.

Håper dere har fine dager og nyter høsten fullt ut <3

Følg oss gjerne på Instagram eller Facebook

God klem!





Champions League cupcakes



For noen uker siden fikk jeg beskjed av Lars fra fotballsfo.no at de nå snart var 100 barn og at det da måtte bli en feiring.

Jeg sa at det skulle vi klare å fikse :P

Ideen var jo at vi skulle lage cupcakes men jeg ville ha en fotball oppå.

Det var lettere sagt enn gjort :)

Hvordan i all verden skulle vi klare å lage 120 fotballer nokså kjapt?

FOTBALL

For å lage en slik fotball som vi har pyntet med trenger du:

  • Sort og hvit marsipan

  • Liten stjerneutstikker

  • Rund utstikker til fotball

  • Kjevle


Kjevle hvit marsipan ut og stikk sirkler ut.





Kjevle sort marsipan ut og stikk stjerner ut.



Legg 4 sorte stjerner på den hvite sirkelen og kjevle lett over.

Stikk sirkelen ut på nytt.

La fotballene tørke på et brett i noen timer.



Oppskriften på sjokoladecupcakes finner du her.

Kremen som er brukt er denne.

Responsen fra barna var helt fantastisk. De ropte med en gang at dette var kule Champions League cupcakes :)

Slik så det ut da jeg skulle lære meg noen triks av Thomas Holm:



Jeg tror jeg holder meg til baking :P

Beklager litt dårlig bildekvalitet men jeg krangler litt med mitt kamera for tiden.... :)

Friske franske makroner





Dette er min favoritt!

Ingenting kan måle seg med en søt makron fylt med sitronkrem og toppet med friske bringebær :)

OPPSKRIFT PÅ MAKRONER

  • 300 g eggehvite

  • 180 g sukker

  • 390 g mandelmel

  • 500 g melis

  • rosa pastafarge


Start med å blande melis om mandelmel sammen. Dette kalles på fagspråket: tant puor tant og er et eksklusivt «mel»

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt og deilig ( Uttrykk fra Magnus @matprat) Nå har du altså i pastafarge.

Ha «tant pour tant» i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens.

Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 30 minutter.

Stekes på 140 grader varmluft i 12-13 minutter MED plate under.

Sitronkrem 

  • 4 egg

  • skall fra 2 sitroner

  • 160 g sitronsaft

  • 200 g sukker

  • 125 g smør


Ha alle ingredienser i en kjele.

Sett varmen på medium styrke. La smøret smelte. Kremen er da rundt 40 grader.

Sett platen litt høyere slik at kremen tykner. Når kremen begynner å tykne er den mellom 60-80 grader.

Sett platen så på høy styrke og la kremen få et oppkok.

La det småkoke i 1 minutt.

Bruk en stavmikser for å få kremen glatt.

Avkjøl.

MAKRONFYLL

  • 300 g smør

  • 300 g sitronkrem


Pisk opp smør til det er hvitt og ha kald sitronkrem i dette. Rør dette sammen godt og sprøyt det i sirkler ut på hver makron.

Legg en halv bringebær i hver og legg et makronskall oppå.


Ønsker dere alle en herlig dag <3

Server :)

Ugle cookies



Hver uke lager vi cookies til forskjellige anledninger. Dåp, bryllup og bursdager.

Det er ofte slik at de som kjøper en kake hos oss også kjøper cookies i samme tema samt makroner i fargene.

En slik bestilling kan fort se slik ut i kostnader:

  • Kake kr. 1500.- ( 15 - 20 pers)

  • Cookies per stk kr. 79.- (minstebestilling er 20)

  • Franske makroner per stk kr. 12,50 ( minstebestilling 50)


Dette betyr at en slik dåp koster ca kr. 3700.-

Du kan om du bor i Oslo eller på Østlandet melde deg på et kurs før jul via vår nettbutikk.

På disse kursene lærer du hvordan du lager flotte cookies :)

UGLECOOKIES

Oppskriften:

  • 250 g smør

  • 250 g sukker ( engelsk ) eller melis

  • 500 g mel

  • 2 egg

  • frø fra 1 vaniljestang


Hvis du benytter melis i stedet for engelsk sukker vil dine cookies bli finere i konsistensen.

Pisk smør og sukker hvitt med en grind. Ha i vaniljefrøene

Ha i eggene.

Bland dette godt og ha så i melet. Miks dette lett til det samler seg.

Kjevle det ut til ca. 4-5 mm og stikk ut former.

Stek dette i ovn på 180 grader varmluft i 6-8 minutter.



Når cookiesene er stekte ser de slik ut. Ikke brune men gjennomstekte og lyse i kantene.

Jeg lager alltid en kant rundt hver cookie.



Fyller den med flytende glasur.



Så tørkes de gjerne overnatten.

Uglene er pyntet med marsipan i hvitt.

  • 1 sort hjerte på magen

  • 2 runde øyne ( stikkes ut med baksiden av en sprøytetipp)

  • 1 lite hjerte som nese i rosa

  • 2 blå øyne fra minipersl Dr. Oetker


Veldig enkle å lage :)

For en mer utfyllende beskrivelse og oppskrift på glasur klikk deg inn på COOKIESSKOLEN

Å ja det glemte jeg.... utstikkeren er kjøpt HER





hits