november 2010

Jordbærmarsipan


Formen er ikke helt på topp om dagen og jeg holder meg inne:)

For oss som har bakedilla finnes det heldigivs flust av inneaktiviteter ;)

Jeg har som noen av dere kanskje husker kjøpt meg noen glass med julepynt. Jeg har fått tips om hva jeg kan ha oppi det ene som jeg skal teste ut denne uka. Det andre bestemte jeg meg for å fylle med lekre marsipanjordbær.

Du trenger:

Rød marsipan

Jordbærstilker i plast.
Litt strøsukker

Jeg vil at alle mine jordbær skal være like store og jeg vil ikke at det skal smake for mektig derfor bestemte jeg meg for å ha hver jordbær kun 15 gram.

Det beste er kanskje å ha den 20 gram slik passer stilken finest.

Vei opp den røde ferdigfargede nydelig på smak marsipanen som kommer fra Pals denne gangen ;)

Rull alle til små baller og lag dem litt kjegleformet som vist på bildet.

Bruk en gaffel og stikk hull i dem rundt om.

Slik:

Rull herlighetene i sukker.

Sett på stilken og vips de er ferdige:

Og kan serveres i en søt liten skål til alle marsipangriser:)

Min krukke fra Kremmerhuset ble fylt med 14 jordbær. Det er ca 210 g marsipan. Kostnaden er da ca 40.- på marsipanen og 15 kr på stilkene. Med mine glass til 25.- og stoff kr 29.- har jeg en hjemmelaget julegave til kr. 109.-

Synes det er en fin gave til en du er glad i :)

I morgen starter Julekalenderen her på Villa Perlesukker.

Jeg har etter nøye vurdering og med råd fra min forlovede bestemt meg for at jeg ikke skal ha innlegg som blir sponset av bedrifter i denne julekalenderen. Det finnes så utrolig mange sider på internett og facebook som gir bort varer og tjenester i en kalender så min julekalender her på Villa Perlesukker skal handle om å glede andre og den skal være for barna! Jeg synes faktisk det er det hele jula handler om ;)

Så jeg oppfordrer alle dere der ute som har barn som følger min blogg om å logge på i morgen og titte innom for jeg trenger hjelp og tips fra barn til å få julekalenderen fin:)

Ha en strålende dag videre!

God førjulsklem fra

Anne Brith

Juletrekalender


I forrige uke fikk jeg spørsmål om jeg kunne lage 24 like pepperkaker til en julekalender?

Det er datteren sin klasse som skal få lov til å trekke en pepperkake hver dag frem til jul.

Sammen med en annen hjemmeværende mamma laget jeg disse.

Til 48 pepperkaker trenger du:

1 pk pepperkakedeig ( Rema 1000)
Sukkerstjerner
Hvit, gul, rød, grønn og blå icing.
Perler til pynt.

  1. Bak pepperkakene

  2. Lag icing og ha i sprøyteposer. Bruk tip 2 eller tre til kant rundt pepperkaken. Full beskrivelse av hvordan en pepperkake pyntes finner du her

  3. Fyll treene med flytende icing.

  4. Mens icingen ennå er våt skal du lage guirlanden, legge på stjernen og helle på noen perler. Så det kan være greit å fylle en og en pepperkake etterhvert. Våre ble tørre og måtte vi bruke litt spiselig lim for å få perlene til å feste seg.


Slik kan de se ut for voksne:

Flotte pepperkaker som også kan legges i en kakeboks og serveres til jul.

Her et bilde av alle sammen. Noen mer vellykket enn andre ;)

Takk for en hyggelig formiddag Heidi:)

Ønsker dere alle en strålende dag videre!

Klem fra

Anne Brith

Gelesnurrer


Hver bursdag prøver jeg å gjøre noe spennende med gele.
Barna elsker gele og det finnes så utrolig masse flott man kan lage med dette.

I år lagde jeg regnbuegele til barna. 5 typer farget gele oppi en gjennomsiktig plastkopp.

Til oss voksne testet jeg ut oppskriften på gelesnurrer.

Du trenger 2 pk gele i samme farge. Datteren ville gjerne ha lilla men jeg tror disse tar seg ennå bedre ut om de er rosa eller grønne.

Ta den første pakken gele. Kok opp 3 dl vann og ha i pulveret. Rør godt og ha i 10 marshmellows. Rør godt til alt har smeltet.

Det kan være lurt å klippe bitene i 2 eller 4 før de tas oppi kjelen.

Legg platfolie på en bakeplate og hell over massen når alt har løsnet opp.?


La dette stå kjølig til det blir stivt.

Lag så pakke nummer to. Her skal du bruke 1,5 dl fløte og 1,5 dl vann. Dette skal kokes opp og så skal du ha i pulveret. I denne skal du også ha i 10 marshmellows til de har smeltet.

Dette skal også stå kjølig.

Når det har stivnet å legge du den matte delen over den blanke.

Riv så forsiktig av plastfolien. Dette kan gå litt strevsomt i starten men bare vær forsiktig så går det greit.

Skjær så opp strimler og rull disse så store du selv vil ha dem.

Du kan også lage søte snegler av disse. Oppskrift på dette finner du hos Freia

Jeg prøvde det men det var helt umulig å få "kroppen" til å feste seg å være stille. Den rullet tilbake igjen :)

Legg disse i minimuffinsformer eller gjør som meg legg dem på et fat.

Serveres med vaniljesaus til :)

Deilig og forfriskende dessert!

Ha en flott dag,

Hilsen Anne Brith

Vinterkake


For en helg det har vært dere! Hos oss har vi nettopp avsluttet det som kan kalles årets maratonhelg ;)

Det er vinter og det er iskaldt ute. Det kjennes ut som om uansett hvor mye klær jeg tar på meg før jeg går ut så biter kulda seg gjennom. Men det er også en utrolig herlig tid. Jo kaldere det blir jo oftere serverer vi varm kakao her i huset.

Datteren fikk smake chilikakaoen min på torsdag og det var en morsom opplevelse: Rett etter første smak mente hun at hun ikke likte å ha krem på kakaoen så hun fikk en ny kopp uten krem. Så smakte hun en gang til og ropte ut: MAMMA du har brent kakaoen. Hun løp bort og stappet en håndduk i munnen :) Det var bare røyken fra ørene som manglet :)

Nå har jeg fått noen forespørsler fra dere på denne kaken for jeg sa jo allerede i forrige uke at disse nydelige snømennpepperkakene skulle på en kake og her er den :)

Jeg har brukt oppskriften påLills sjokoladekake og stekte mine bunner i 2 omganger. Jeg har nemlig 2 former som er 18 cm store.

Jeg laget 4 bunner a 18 cm og de ble ca 3-4 cm høye. Dette ble en meget høy kake men det var også meningen.

Som sagt start med 4 like bunner. Når bunnene er like store så blir kaken også finere når du skal skjære og spise den. For hvis en del er 4 cm høy og den andre delen er 2 cm så ser det ikke så pent ut når den skal serveres ;)

Jeg fylte kaken med eggedosis smørkrem og frosne bringebær. Bringebærene har jeg frosset hele og tar jeg i en pose og slår mot kjøkkenbenken slik at de blir små.

Slik ser den da ut før den blir dekket med smørkrem.

Smør den herlige smørkremen på :)

Dekk kaken med sukkerpasta eller annen overtrekk.
Jeg brukte på denne kaken 750 g sukkerpasta og fikk ca 300 gram til overs etter jeg hadde skljært av det overflødige.

Jeg farget min sukkerpasta med sky blue fra Wilton.

Jeg bruker alltid en smoothernår jeg jevner ut kaken. Som dere kanskje ser så er den ikke så fint trukket men etter 15 minutter med smoother over så er den nesten perfekt.

Et utrolig viktig redskap man har mye igjen for å ha i kjøkkenskuffen. Verdt å investere i ;)

Her ser dere det ovenfra.

Kaken settes så på kakefatet.

Oppå kaken ville jeg ha en sløyfe og en grundig beskrivelse på en slik sløyfe finner du her

Jeg har brukt glittersukker for å få en vintereffekt på sløyfen.



Jeg brukte alkohol for å få glitteret til å feste seg på sløyfen.

Sett sløyfen sammen og la alt tørke noen timer før du setter den på kaka.

Slik ser sløyfen ut etterpå.

Fest til slutt snømenn rundt hele kaka.

For å se hvordan snømenn lages kan du klikke deg inn her

Under snømennene har jeg laget små bvaller av hvit sukkerpasta og også rullet disse i glittersukkeret.

Et tips for dagen er om dere skal lage en helt egendesignet kake så ikke bruk for mange fargekombinasjoner. Bruk gjerne samme farger men da forskjellige tinter av samme farge.

Som dere ser har jeg latt blåfargen i skjerfet til snømennene komme igjen i kaka og glitter både nede ved kanten på snøballene pg oppe på sløyfen gir stabilitet :)

Håper dere alle har hatt en flott helg og er klare for en ny uke i morgen:)

Klem fra

Anne Brith

My littlest Pet Shop


I dag ble datteren vår 6 år. Store jenta! Hun hadde allerede for 3 måneder siden ønsket seg en rosa Littlest Pet Shop kake.

Katten vår Tingeling har vært borte i nesten en uke og da hun i går kom hjem bestemte vi oss for at det måtte bli en rosa katt som skulle være oppå kaken.

Kaken er laget i en 20 cm form og stekt i 2 omganger. Jeg har brukt oppskriften på Lill's sjokoladekake.
Ettersom det er barn som skulle spise kaken har jeg ikke fylt den med annet enn sjokoladesmørkrem.

Barna elsker denne kaken!

Start med å trekk kaken med sukkerpasta eller marsipan. Jeg brukte Anna's sukkerpasta og jeg må si etter noen ganger med å få mislykket resultat på sukkerpastaen ble den helt perfekt! Herlig!

Jeg brukte fargen pink fra SK. Farget 3 nyanser av denne fargen. Den mørkeste laget jeg mest av og denne trakk jeg kaken med.

Start med å finne et bilde av an Pet Shop du har lyst til å lage og print denne ut i størrelsen den skal ha på kaken.

Legg så et bakepapir over og tegn rund og klipp dette ut. Å jobbe med bakepapir som mal er mye lettere.

Legg malen over marsipanen som vist på bildet og skjær rundt. Jeg har brukt et kuttehjul.



Her kan dere se at jeg har skjært ut kattepusen nokså enkelt med hjelp av kuttehjulet.

Legg dette på kaken. Det kan kanskje være greit å legge dette på et bakepapir men jeg hadde det litt travelt så jeg la det rett på kaken. Viktig å tenke på om du legger det rett på at om du gjør feil er det vanskelig å ta det bort ;)

Lag så alle små detaljer i mørkere farve. Følg malen og sjekk din egen figur. Når du skal lage større ting som er vanskelige så kan du skjære dem ut fra malen slik som jeg har gjort på øynene.

Øynene er så spesielle og har så mange detaljer at jeg valgte å klippe disse ut fra malen og legge dem over på sukkerpasta for å få det rett.


Når jeg da igjen legger øyet oppå katten så legger jeg bakepapiret oppå og ser hvor hullet i malen er og legger sukkerpastaøyet der.

Så laget jeg nesen og det hvite i øynene.

Til slutt alle små detaljer.

Som dere kanskje ser så har jeg brukt en liten blomsterutstikker i øyet til pusen.

Nede på kanten av kaken har jeg laget en blomsterbord. Jeg har brukt blomsterutstikkere og lagt disse rundt. I midten av hver blomst har jeg hatt litt icing og lagt på en perle.
Til slutt har jeg sprayet over hele kaken med  litt glitterspary. Fantastisk effekt gir dette på kaken men husk ikke spray for mye. Man trenger bare en liten spray en gang for å se glitteret.

Kaken kan serveres:)

Slik så den ut med lys på :

Da jentene i klassen fikk se denne kaken var de helt i ekstase. I løpet av ettermiddagen kom 4 jenter bort til meg for å fortelle meg når de hadde bursdag og at de ønsket seg denne kaken! Hehe

Bursdagsbarnet var i alle fall fornøyd og det var ikke mye kake igjen etterpå.

Alt i alt en flott feiring :)

Ønsker dere alle en strålende kveld og en fantastisk uke!

Klem fra

Anne Brith

Chanelveske


Hei alle sammen :)

Det er fredag og helg! Herlig følelse :)

Jeg forbereder meg som sagt til datteren min sin 6 årsdag på søndag og jeg har bakt 2 kaker som ble helt fantastisk høye. Gleder meg til å vise dem til dere. Datteren min har bestilt My little Pet Shop kake og jeg tror jeg får det til :)

I kveld skal vi på julebord! Vi skal ikke ha et tradisjonelt julebord med ribbe og pinnekjøtt men kose oss med en 6 retters meny ...wohooo jeg har bestemt meg for å bestille 2 desserter... kan dere tro jeg gleder meg. Lover å blogge om det ;)

På tirsdag begynner jeg også et mer interaktivt liv med min nye Iphone4 og jeg gleder meg til å kunne legge ut flere shoppingtips. Det skal bli deilig!

Noen spurte meg om jeg kunne fortelle hvordan jeg har laget denne veskekaken og selv om jeg ikke har noen bilder av hvordan jeg gjorde det så er det så utrolig enkelt at jeg mener dere skal klare dere med KUN en skriftlig beskrivelse.



  1. Bak en rund kake. Gjerne sjokoladekake.


  2. Del denne i to og sett den på høykant med sjokoaldekrem mellom.


  3. Trekk kaken og skjær bort overflødig marsipan.


  4. Lag et rutemønster. For beskrivelse på hvordan det gjøres trykk her


  5. Sett perler inn i skøytene


  6. Sett på en hank. Denne er 10 cm lang og legges til tørk over et longdrinkglass.


  7. Logoen er laget av hvit sukkerpasta. Jeg har brukt to glass og laget først en stor sirkel så en liten inne. VELDIG enkelt!


  8. Spray eventuelt glitter på til slutt.?



Her kan dere se et nærbilde av logoen :)

Ønsker dere alle en herlig fredag og håper dere fortsetter å sende meg tips om gode oppskrifter.

Jeg fikk en nydelig oppskrift i går som jeg skal teste ut neste uke :)

Fredagshilsen fra

Anne Brith

Marsipanroser


Hver eneste dag får jeg spørsmål fra dere der ute som omhandler baking.

Noen av dere skriver til meg på mail, andre ringer meg og noen stopper meg på skolen eller i barnehagen. Det er kjempegøy! Tusen takk for at dere tar dere tid til å gi meg tilbakemeldigng på oppskrifter og annet jeg lager her på bloggen.

Slike små samtaler i skolegarderoben eller på parkeringsplassen utenfor gir meg energi og glede til å fortsette å bake! Jeg føler meg veldig heldig som bor på en så fin plass!

For noen uker siden fikk jeg spørsmål om å lage marsipanroser og jeg vil vise dere rosene jeg synes er finest. Det finnes mange måter å lage roser på og det kommer også en meget enkel variant etterhvert.

Supertipset for i dag er å bruke to forskjellige farger marsipan. Den ene rosafargen litt mørkere enn den andre. Du trenger også en kjevle eller rullepinne samt en rund utstikker. Tips om du ikke har dette så bruker du et lite glass.

Jeg starter alltid mine roser med å lage kjernen. De fleste lager en kjegle men jeg synes ikke det er så pent som dette. Dessuten er dette 10 ganger lettere etter min mening.

Trill ut en pølse som er 2-3 cm. Og trykk ut 2 sirkler. Pølsen er rosens kjerne.

Press pølsen flat mellom bakepapir eller en cellofanpose. Den er nå ca 5 cm lang. Dette skal rulles sammen slik:

Her er et bedre bilde:

Avlutt denne med å feste enden nedover langs veggen på rosen.

Så skal du ta sirklene og presse dem mellom bakepapir slik at endene er tynne på disse også.

Det kan være greit å presse disse sirklene slik at de blir litt avlange.

Legg den ene rundt kjernen du nettopp laget men ikke fest bakstykket ennå la det stå åpent slik som vist på bildet:

Legg så den siste lyse sirkelen inn mellom åpningen på bladet som stikker ut og legg den godt rundt kjernen.
Nå kan du presse det første baldet rundt og fast mot veggen.

Så har jeg tatt en mørkere farge og laget 3 sirkler. Disse 3 skal legges rundt rosen.

På samme vis som i ste men husk at bakstykket skal ikke festes men la det være åpent til neste bald slik at det kan legges innimellom.

Blad nummer 2 legges inntil.

Til slutt blad nummer 3.

Jeg ville ikke ha mine roser større enn dette så jeg avsluttet her.

Hvis du vil ha dine større så er det 5 blad i neste runde.

Slik ble mine:

Lag et grønt stjerneblad. Jeg har brukt en utstikker fra ffm men dette kan du også skjære med kniv eller bruke en stjerne utstikker og bare dra tuppene litt lengre ut :)

Rosen settes på kaken som pynt:

Til slutt har jeg penslet mine roser med glitter. Jeg brukte sparkles fra SK.

Jeg har i dag brukt marsipan fra Pals. Denne kan du kjøpe på bakeshop i 500 grams pakninger.?

Den er så utrolig god på smak og jeg klarer ikke stoppe og må hele tiden ta emg en liten smakebit ;)


Ha en super dag videre alle sammen!

Vennlig hilsen

Anne Brith

Tradisjonsrik julegave


I år blir det mye hjemmelagede julegaver som går ut fra Villa Perlesukker ;)

Dette flotte og gammeldagse glasset med skrulokk fant jeg på Kremmerhuset.

Det koster kun kr. 25.- og med et nydelig stoffdeksel ( kr. 29.-) med strikk med teksten: God Jul har man en super julegave.

Jeg skal definitivt gi bort to slike i år ;)

Nå må jeg bare finne ut hva jeg skal fylle i dem. De er ikke så store ca 12 cm høye og 7 cm i diameter så det må være noe smått. Kanskje jordbær i marsipan?

Kom gjerne med tips til meg ;)

Her ser dere glassene sett fra siden ;) Ellers må jeg si at den røde og hvite juleserien fra Kremmerhuset skuffet meg. Likeså gjorde Ikea sin rød, hvite og blå serie. :(


Happy shopping!

Klem fra Anne Brith

Cupcakeskole 5 - Dekke cupcakes med flytende fondant


Jeg bruker ofte å dekke mine vaniljecupcakes med flytende fondant.

Ikke bare ser det pent ut men det smaker også nydelig.

I dag ble jeg rett og slett litt lei av julebakst og andre ting så jeg bestemte meg for at disse skulle bli rosa ;)

Start med å lage flytende fondant.

Jeg har ennå ikke sett at norske nettbutikker selger dette men skal du kjøpe dette på nett via utlandet så må du søke på: poured fondant.

Husk at fondanten ikke skal varmes opp for mye. Blir fondanten varmere enn 42 grader mister den glansen sin! En regel kan være å holde det på kroppstemperatur.

Sett klar noen ferdigstekte cupcakes.

Aprikoter disse. Å aprikotere er å smøre et syrlig lag med kokt aprikossyltetøy over baksten. Slik at det ikke blir så altfor søtt. Aprikossyltetøy kan kjøpes i butikken ;)

Dypp så hver cupcake ned i fondanten med hoset og la fondanten komme helt inntil papirformen når du dypper.

Hvis det renner litt fondant ut etter du har tatt opp cupcaken så tørker du bare dette bort.

Det som er så fint er at denne fondanten legger seg i et fint tykt lag over cupcaken.

Pynt til slutt med små marsipanroser:

Nå kan det bli noen dager med litt roligere forhold her på bloggen min.

Jeg skal ha 30 6 åringer på bursdag på søndag og skal lage en haug av kaker og annet snop til da og vil nok ikke ha tid til å legge ut beskrivelsene før på søndag kveld.

I går sa min forlovede til meg: Kjære Anne Brith du baker mer enn jeg hører på musikk. hihi... han elsker musikk så jeg må innrømme at det blir noen timer på kjøkkenet hver dag ;)

MEN baking er gøy og glede andre med hjemmelaget bakst er enda mer gøy.

I neste uke har jeg også vært så heldig å få lov til å lage 24 pepperkaker til en julekalender på skolen så følg med fremover :)

Ønsker dere alle en herlig dag videre:)

Hilsen fra

Anne Brith

Christmas cookies


Jeg lider av bakedilla!

Når jeg ser noe i butikken som er nytt så må jeg bare teste det ut.

I dag testet jeg ut Julecookies fra Rema 1000 ;) OBS OBS dette er ikke et sponset innlegg og jeg har ikke fått betalt for å skrive om dette. Alt jeg skriver om er egeninteresse.

Jeg har fått forespørsel om å teste ut ting og kommer til å gjøre dette fremover men kommer da til å gi beskjed om dette. Jeg har bestemt meg for at min blogg skal være reklamefri og anbefaler jeg noe er det fordi jeg selv liker produktet og bruker det.

Neste uke skal jeg teste ut noe fra KIWI så det er bare å følge med!

Som sagt så handlet jeg på Rema 1000 og så denne lille bøtten og tok den med hjem ;)

Den koster kr. 29.- og du får ca 14-18 cookies. ( ser det står 34.- på pakken men jeg betalte kun 29.-)

Jeg målte mine opp til 30 g første runde og 40 g i siste runde.

Kjære alle arbeidende husmødre der ute som ikke har tid til å lage 7 sorter til jul. Lettere enn dette kan det ikke bli!

Deigen kommer ferdig i bøtta med sjokoladebiter fordelt. Jeg smakte på sjokoladen og den var helt nydelig!

Rull ut herlighetene på et brett og stek i ovnen på 170 g i 10-13 minutter.

Er det mulig? hihi jo tro meg det er det.

Etter 12 minutter var det en herlig american christmas duft gjennom hele villaen vår ;)

Smakte på dem og de var farlig gode ;)

Utrolig enkelt og greit å ha som kriseløsning  på en søndag etter en luftetur ute.

Smaker himmelsk sammen med varm kakao :)

Hvis du har lyst til å lage de fra bunnen av så har jeg fått tips om denne oppskriften:

250 g smør
1 dl hvitt sukker
2,4 dl brunt sukker
røres luftig
1 ts salt
2 ts vaniljeekstrakt(eller litt godt vaniljesukker)
2 store egg
hakket sjokolade/rosiner/nøtter hva du måtte ønske
5,3 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Bland alt godt sammen, rull ut til en tykk pølse og pakk i bakepapir. Hvil i kjøleskap noen timer eller så. Evt pakk bedre inn og legg i frys!
Skjær i skiver og stek på brett v 180 grader i ca 8 minutter. De skal bare bli såvidt brune i kantene. Avkjøl litt på brettet og resten på rist.
Ha en herlig dag alle sammen!

Førjulshilsen fra

Anne Brith

Kakao med minipepperkakehus


Ikke bare er dette Norges beste kakao men jeg må tro det er et av Norges minste pepperkakehus!

Selv om jeg stresser og styrer til jul så tar jeg meg tid til kosedager innimellom.

I dag har jeg en slik dag!

Det knitrer i peisen vår og jeg trengte virkelig noe varmt og fant denne oppskriften på Lenemoras blogg:)

Først laget jeg minipepperkakehusene:

Mal til disse nydelige små husene finnes her.


Stek pepperkakehusene og sett dem sammen med royal icing.

?


Jeg legger høysidene ned og limer på de små veggene først.

Så den andre høyveggen.

Slik ser det da ut :


Hakk polkagriser eller 2 sukkerstenger smått.

Ha icing på hele taket og dryss på taket.

Gjør det samme på den andre taksiden.


?

Her er oppskriften på den nydelige kakaoen:

4 dl melk ( helmelk er best)

1/2 dl akasiehonning

3 ss drikkekakao ( jeg brukte Nesquik)

1 vaniljestang

2 ts chilikrydder

2 ts maizena blandet ut med 2 ss vann

1 plate kokesjokolade

cappucinokrydder og kanel til pynt


Slik lages den:

Ha melk, drikkekakao, honning, chilikrydder og vanilje i en kjele. Vaniljestangen deles og vaniljefrøene skrapes ut.

Kok dette opp og tilsett så maizenamelet.

Når dette kokes igjen så tar du i kokesjokoladen.

Rør godt. Serveres med kremfløte og cappucinokrydder blandet med kanel.

Drikk denne med en du er glad i <3

Tips til alle single jenter der ute: Menn elsker hvit sjokolade. Bytt ut sjokoladeplaten med hvit sjokolade og du får en mann som faller som en flue for deg ;) Jeg snakker av erfaring;) ;)

Kakao med chili har jeg laget i flere år og sammen med hvit sjokolade er dette er sikker vinner etter en date ;)


Ønsker dere alle en strålende dag videre!

Takk til blomstre for inspirasjon til dette innlegget!

Varm hilsen fra

Anne Brith

Kakeboks


I dag var jeg igjen innom Europris en tur og jeg klarte ikke gå fra denne nydelige røde kakeboksen.

Den koster kr. 79.- og har en nydelig rød julefarge.

Jeg skal pynte pepperkaker til jul og legge oppi og gi i gave:)

Det finnes to størrelser av denne kakeboksen og det jeg liker så godt er at det er et gammeldags preg på den. Lokket har et fint håndtak og jeg håper hun som får denne blir fornøyd;)

Pepperkakene på bildet har jeg en beskrivelse på her

Happy shopping!

Hilsen fra

Anne Brith

Helt konge!


I går hadde jeg et lite juleverksted sammen med noen få jenter.
Ettersom vi var så få fant jeg ut at jeg ikke skulle ta regien selv men la de selv styre litt og bestemme farger ol.

Det er så gøy å se hvilke farger og kombinasjoner man kommer frem til om man lar andre bestemme. Vi laget noen skikkelig spreke marsipankonfekt men mer om det i eget innlegg....

Resultatet av kvelden ble som overskriften sier: Helt konge!

FARGENE KAN KJØPES HER.

Herlig med litt andre farger enn rosa og rødt :)

Disse konfektene er laget av oreokjeks og du kan finne hele beskrivelsen på hvordan det gjøres her

Husk at når du skal dyppe konfekt i sjokolade så må sjokoladen være tynn nok. Hvis den ikke er tynn nok så sper du på med delfiafett.

For å få et fint resultat må du også dyppe det i en skål som har nok sjokolade. Du kan klare deg med 200 g flytende og fin rennende sjokolade men da må du sette konfekten på en gaffel og ta en skje og øse over med.

Dette gir det beste resultatet.

Her blander vi sjokoladen med kongeblå pulverfarge.
Du trenger ikke så mye bare rør godt slik at alle partiklene er løst opp.

Kongeblå hvit sjokolade ;)

Her kan dere se at skålen er bare halvfull men vi bruker en gaffel og sper på med en skje.

Legg konfektene til tørk på en rist:)

Etterpå valgte vi å dyppe i lilla :) Adventstiden er jo rett rundt hjørnet og jeg synes det er koselig med litt lilla i tiden som kommer:)

Det er litt vanskelig å se på bildet men fargen ble utrolig nydelig :)

Nam nam.... snakk om å kose seg...

Jeg legger alltid et bakepapir under rista for å unngå søl :)

Slik ser de ut inni :) Disse bør oppbevares kjølig og serveres rett ut til besøket :)

Blir konfekten varm ( romtemperert ) så blir smaken ikke så god.

Takk for en trivelig kveld jenter!

Klem fra

Anne Brith

Kristorn


Jeg har sagt det noen ganger nå: jeg bare må kose meg med pepperkaker ved enhver anledning!

Denne pepperkakeformen har jeg kjøpt på scrapmagasinet.no.

Bak pepperkakene og legg dem klare samlet som dette. Lag royal icing. Nå fikk jeg en tilbakemelding på at oppskriften på icingen her kanskje ikke er bra og det kan nok stemme at dette er en oppskrift på "stiff" icing så det kan være lurt å redusere melismengden litt.

Jeg skal denne uken teste de forskjellige icingoppskriftene og komme med et eget innleg KUN om icing og tynning av den for å lage på pepperkaker.

Jeg har brukt tip 3 på disse.

Fyll dem med våt icing.

Lag rød icing og bruk tip 8 for å sprøyte ut bær.

Det skal være 3 på hver :)

Når du har laget pepperkaker med icing så er det lurt å la disse tørke i rommet i en dag eller to slik at de ikke blir myke. Legger du de bort i en boks med en gang så kan det hende de ikke blir harde ;)

Dette er jo en smakssak ;)

Kos dere masse i førjulstiden.

Det gjør vi også ;)

Ha en strålende mandag!

Vennlig hilsen Anne Brith

Issjokolade


Disse søte formene kjøpte jeg på Åhlens for noen uker siden.

De er perfekte til iskonfekt!

Oppskriften på iskonfekt er som følger:

200g sjokolade
150 g delfiafett

Alternativt kan man smelte nougat og ha som et lag oppi og på toppen avslutte det hele med en valnøtt;)

Sett frem formene og smelt sjokoladen og fettet i mikrobølgeovnen.

Fyll formene 1/3 med hvit sjokoladeblanding.

Smelt så nougaten i vannbad og ha i en teskje nougat i hver form.

Ha hvit sjokolade over som avslutning og legg til slutt alternativt en valnøtt eller hasselnøtt oppå :)

Herlig konfekt til jul :)

Enkel å lage og herlig til kaffen :)

Det gjør seg nok veldig med litt nøtter i denne. Det blir litt mer motstand.

Vennlig hilsen

Anne Brith

Vanilje cupcakes


Dette er en oppskrift som gir cupcakes som meget godt egner seg til å dyppe i flytende fondant.

Jeg skal på juleverksted i kveld sammen med noen jenter og tenker å pynte disse da.

Ettersom jeg elsker rosa og roser så valgte jeg å teste ut mine nyinnkjøpte muffinsformer fra Cacas.no

Man skulle tro at ettersom de er hovedlevrandør til Wilton i Norge så hadde de samkjørt muffinsformstørrelsen til å være like store som Wilton sine som passer i alle verdens muffinsbrett men NEI disse muffinsformene er litt mindre og det gjør at deigen dytter formen litt utover selv i et muffinsbrett.

Synes ikke det gjør så veldig mye men det kan være en god nok grunn i fremtiden til å holde meg unna formene fra Cacas. Vi får se.

Det som er veldig bra med disse formene er at de er tykke nok slik at man selv etter steking ser mønsteret. Det er et stort pluss.

Her er oppskriften:

125 g smeltet smør
2 egg
1 dl sukker
1 pk vaniljekesam (Tine)
4.5 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Denne oppskriften gir 15 stykker a 55 gram :)

Smelt smøret.
Rør egg, sukker og kesam sammen. Kan piskes litt men ikke mer enn 2 minutter.
Ha i det smeltede smøret og sikt inn det tørre :)

Stek i ovnen i 20-25 min på 175 grader

Ønsker dere alle en flott søndag :)

Hilsen fra

Anne Brith

Oreokonfekt


Her er da endlig oppskriften på oreokonfekt.

Du trenger:

1 pk oreokjeks
100 g sjokolade etter ønske
Form for å ha konfekten i.

En pakke konfekt gir 12-16 hjerter alt etter hvor store formene er:)

Jeg lagde disse med 1 pakke kjeks men det kan være greit å lage dobbel porsjon fordi det må prøvesmakes underveis;)

Hvis du ikke har blender/hurtigmikser så hakker du dette smått for hånd.
Kjeksen skal se ut som grovt mel helt til slutt.

DU SKAL IKKE TA UT KREMEN MEN BLANDE HELE KJEKSEN!!

Nesten ferdig:

Ha kjeksen i en bolle. Varm 100 g sjokolade i mikrobølgeovnen eller over vannbad.
Dette skal røres inn i kjeksmassen.

Hell sjokoladen i kjeksen. Jeg valgte melkesjokolade fordi jeg hadde dette tilgjengelig ;)

Bruk så 2 små skjeer og fyll formen godt med massen. Trykk godt ned i hver form.?


Sett dette kaldt i en halvtime og ta de ut av formen. Sjokoladen som var smeltet har nå fått satt seg i oreomassen og gjør at massen blir stiv og massen former seg i formen ;)

Trykk ut formene om du bruker silikonform og bruker du en konfektform så slår du disse ut av formen på benken.

Smelt sjokolade og dypp konfekten oppi. Husk å smelt nok sjokolade slik at du får dyppet den. Det kan være lurt å ha en skje ved siden av slik at du heller over sjokolade med skjeen.

Husk at sjokoladen må være tynn nok. Om den er tykk så er den for KALD og du må varme den opp litt mer. For å få et perfekt resultat kan du spe på med litt delfiafett :)

Jeg bruker en gaffel. Det at konfekten er kald gjør at sjokoalden stivner nokså fort.

Her kan dere se at idet jeg legger nummer 4 på risten så er nummer 1 og 2 tørket.

Før de stivner helt så vipper jeg dem av risten og setter de på bakepapir.

Etterhvert er de helt ferdige og kan settes på fat.
HUSK: Ikke ta på konfekten med fingrene. Det blir fort merker på og det er ikke pent. Bruk en spatel eller kniv når du skal flytte på konfekten. Eller bruk engangshansker ;)

Lag pynt for å ha oppå. Jeg brukte rød marsipan og stakk ut hjerter.

Feste til det røde hjertet.

Legg på hjertene og så er de ferdige til servering.

Disse er helt nydelige. Og den andre halvparten skal jeg dyppe i hvit sjokolade men det blir i kveld på juleverkstedet ;)

Kos dere masse med familien i dag... i morgen startet en ny og travel uke:)

Hilsen fra

Anne Brith
?

Snømannen Kalle

I dag leste jeg i VG at kuldegradene vi har skyldes iskald luft fra Sibir.

Det kommer antageligvis til å holde seg kaldt ut måneden.

Pass på hus og bil sto det.... hihi jeg er gressenke i helga og helt alene om både ansvar for hus og bil ;)

Uansett synes jeg at det er deilig med vinter og hva er vel mer passende for denne tiden av året enn pepperkaker laget som snømannen Kalle ;)

Til disse trenger man ikke så mye is og sne og vann.... men en pepperkakeform som ser ut som en snømann. TIPS: Kremmerhuset har disse til kr. 10.-

Hvis du ikke har pepperkakeformen så kan du bare klippe ut snømannen på et bakepapir og skjære rundt ;)

Bak pepperkakene.

Bruk tip 2 eller 3 og sprøyt hvit royal icing rundt ;)

Fyll snømannen med våtere icing.

TIPS: Ikke vær redd for å fylle godt. Kanten du har sprøytet rundt først gjør at ikke icingen flyter ut.

Det er bedre at det er for mye icing enn for lite. Da ser det bare trist og sparsommelig ut.

Så på med hatten som forøvrig er fylt av trolldom ;)

Øynene er laget med tip 1 og nesen ble denne gangen ikke en gulrot ;)

Skjerfet er laget med tip 46.

Helt nederst på skjerfet har jeg sprøytet 4 tråder med tip 1.

Til slutt penslet jeg litt alkohol oppå og la glittersukker oppå for en vintereffekt.

Jeg er ikke helt sikker på om jeg kanskje syntes det ble litt i meste laget men jeg får se i morgen.

Disse skal nemlig på en vinterkake til i morgen kveld så om jeg liker glittersukkeret i morgen tidlig skal alle få sukker på seg ;)

Håper dere ikke har frosset bort denne uken ;)

Ønsker dere alle en strålende helg!

Vinterhilsen fra

Anne Brith

Jentenes juleverksted


Sted: Sørumsand
Tid: 17 november 2010 19.00-22.00
Deltakere: En venninnegjeng og venninner derfra. 16 stk totalt
Mål: Lage juletre cakepops, pynte pepeprkaker og lage oreokonfekt.

Jentenes juleverksted 2010 ble en suksess!

Vi hadde et nokså stramt program men det bruker å være slik når jeg inviterer til juleverksted.

Før vi startet fortalte jeg litt om hva vi skulle gjøre og hva som er viktig når man lager icing, fyller sprøyteposer, farger icing og smørkrem, varmer opp sjokolade, farger sjokolade, lager cakepops og pynter disse.

Vi delte gruppen i 2 hvor den ene delen startet med pepperkakepynting og den andre gruppen lagde cakepops.

Jeg kommer med en utfyllende beskrivelse på alt vi har laget og vil senere linke dette i innlegget :)

Her er noen av bildene:

Her kan dere se hvordan man helt perfekt pynter en vott og en julesokk i samme stil. Til slutt har det blitt pyntet med spiselig stjernepynt og dustet med glitter over for en skikkelig juleeffekt!

NYDELIG!

Et nydelig juletre pyntet med stjerne og julekuler. Til slutt en tråd av icing for å gøre det helt perfekt:)

"Du grønne glitrende..... " Flott utført!

Noen var så kreative at de tok på litt glittersukker. Dette gir en skikkelig vintereffekt på pepperkakene.
Hvordan det gjøres skal jeg fortelle dere mer om i innlegget som dreier seg om pepperkaker.

Oreokonfekt ble dyppet i rød sjokolade og pyntet. Pakket i cellofanpose blir dette en flott venninnegave ;)
Eller kanskje en smaksprøve til pappa som venter hjemme?

Jeg har laget et eget galleri for alle bildene og om du vil titte så finner du bildene her

En kveld med mye latter, full konsentrasjon, humørfylte historier, belgisk sjokolade og en smakebit av mine egenproduserte konfelt med Kong Haralds trøffelkrem;)

Vil si til alle som var tilstede: Takk for en kjempeflott kveld!

Vi sees snart igjen jenter;)

God klem

Anne Brith

PS. Hvis du vil arrangere en slik venninnekveld selv og bor i nærheten av Oslo så er det bare å ta kontakt på post@villaperlesukker.no

Konfekt


Det latinske ordet for konfekt er "confectum". Det betyr fremstillet eller laget til.
På 1400-tallet kunne man kjøpe konfekt i form av kandisert frukt på apoteket.

Det var dog kun for den mer velstående delen av befolkningen. Hovedsakelig kun for kongelige og adelige:)

Senere da prisene på råvarer ble lavere kunne folk hjemme også begynne å lage slike lekre herligheter selv.

I dag tror jeg faktisk at de aller fleste lager en form for konfekt til jul :)

Jeg har laget en hjertevariant fylt med en salig trøffelkrem.

Når man skal lage sjokoladekonfekt så kommer man ikke utenom at man faktisk må lære seg litt om hvordan man behandler sjokolade. Jeg skal ikke gå så dypt inn på dette da det kommer en helt egen del om sjokolade her på bloggen men jeg har brukt Pals sin non temp sjokoalde som jeg har kjøpt på Bakeshop.no. Heia Terje Nettbakeren!

Før du lager slik konfekt så husk på å få tak i noen gode og faste konfektformer.

Trøffelkremen inni er kun 1 pk fløte kokt opp og blandet med 150 g hvit sjokolade. Denne settes etterpå kaldt i 1 døgn og piskes opp. Så kan den sprøytes i.

Start med å legg klar en form du vil lage konfekt oppi.

Bruk så sjokolade etter ønske. Jeg har brukt pals sin ;)
Den kan du kjøpe på bakeshop.no

Hva er non temp sjokolade spør du deg selv kanskje om? Det er en sjokolade man ikke trenger å temperere før man lager konfekt. Den blir stiv og blank selv for blondiner som meg ;)

Varm denne i vannbad elelr mikrobølgeovn på svak varme.

Her kommer 1000-tipset for dagen i dag: Hell over sjokoladen i hver form. Dvs at hver eneste form skal fylles med sjokolade til toppen. På internett viser de fleste at man skal pensle formene innvendig for så å fylle dem. Det som da skjer er at man ikke klarer å få dette jevnt og man vil etterpå se steder som er gjennomsiktig. DET er ikke særlig pent ;)

La formen stå med sjokoladen oppi i 30-40 sekunder og så snur du formen på risten slik at all overflødig sjokolade renner ned på bakepapiret ;)

Når denne har stått litt så snur du den og bruker en skarp kniv til å skjære bort rester rundt kantene :)

Så er tiden kommet til fyll og man kan fyller herlighetene med alt mulig:)
Jeg brukte en trøffelkrem. Den som er rosa har jeg kun tilsatt most jordbær:)

Så skal konfektene få en bunn. Og da fyller jeg igjen konfekten opp med sjokolade og drar en kniv lett over slik at det blir rett.

Dette settes på kjøl i 1-2 timer. Så når du tar de ut kan du slå denne formen hardt i benken slik at alle kommer ut. Jeg slo kanskje litt for hardt fordi jeg var redd noen skulle bli sittende inni:)

Her kan dere se at en ble knust :)

Disse passer veldig godt i en cellofanpose som venninnegave til jul :)


Nam nam.... håper dere alle får en strålende dag :)

Sjokoladehilsen fra

Anne Brith

Nisseluer


Da jeg laget mine Sarah Bernards fikk jeg ideen til disse nisseluene.

Konditorer mener ofte at smak er viktigere enn utseendet. Selv har jeg alltid ment at utseendet var like viktig men jeg merker nå at jeg blir mer og mer opptatt av at oppskrifter er bra og at smaken skal være god.

Ideen kom da min forlovede sa at han ville ha noe godt som inneholdt hvit sjokolade.

Du trenger:

Trøffelkrem:

1 pk kremfløte
150 g hvit sjokolade

Kok opp fløten. Ha i sjokoladen og la dette smelte oppi. Sett dette kaldt. La dette helst stå kjølig natten over.

Rød pulverfarge ( jeg brukte SK sin som du kan kjøpe hos Bakeshop.no)
eller rød farge som kan i sjokolade.

NB: Du kan ikke bruke pastafarger eller konditorfarger til dette!

1 pk kransekakemasse fra Rema 1000 :)

Stek ferdig små rundinger av kransekakemassen.

Jeg har laget disse 2-3 cm men du kan også lage de større ;)

Miks opp kremen som har stått på kjøl og ha dette i en sprøytepose. Sprøyt på luene.

Den smaker UTROLIG godt!

Sett dette nå på kjøl slik at nisseluene blir litt stive.

Varm hvit sjokolade i mikrobølgeovn eller over vannbad og ha litt delfiafett i. Farg denne i rødt.

Dypp herlighetene oppi.

Hold nisseluene litt over sjokoladen i ca 30 sekunder til sjokoladen har stivnet.

Sett de ifra deg på et fat. Dette kommer til å bli vanskelig jeg vet ;)

Ikke tenk på slanking i dag i alle fall :)

Disse kan fryses eller bare legges i en kakeboks.

Jeg har tenkt til å ta disse med i kveld på jentenes juleverksted.

Håper dere alle får en strålende dag!

Nissehilsen fra

Anne Brith

Den store pepperkakedagen!


Jeg er så heldig å ha en venninne som er høygravid og som skal føde i tiden før jul:)

Hva er vel ikke mer koselig enn å gi pepperkaker i reneste babystil, pyntet i rosa eller blått :)

Sammen med samme venninne tok jeg i dag turen innom Strømmen storsenter og Scrapmagasinet.
På Kremmerhuset fant jeg en snømannutstikker til bare kr. 10.-!!!

Alle de andre har jeg kjøpt på Scrapmagasinet. 5 for kr. 100.-

Jeg klarte ikke velge og mener de hadd 80 forskjellige sorter. Utrolig mange flotte former og det jeg liker så godt med disse er at det er litt størrelse på dem. Alle de andre på Kremmerhuset synes jeg rett og slett blir for små. Særlig når man skal pynte disse.

Disse passer perfekt til cookies også så man kan bruke disse formene hele året ;)

Her ser dere vinterutstikkerne jeg kjøpte. Snømann, kristorn og vott :)

I morgen skal jeg på juleverksted med 15 venninner og har i hele kveld bakt pepperkaker som vi skal pynte.

Her ser dere litt av resultatet:)

Gleder meg stort til å pynte dem :)

Ønsker dere alle en fin kveld videre!

Smil!

Anne Brith

Utstikkere

Jeg bruker som sagt en del utstikkere til å lage pynt på kaker.

Det er en jungel der ute og jeg kan godt skjønne at når man startet så har man ikke peiling på hva man burde kjøpe og hva man burde styre unna.

Her kommer i alle fall mine tips og bilder av utstikkere jeg har kjøpt.

Da jeg startet kjøpte jeg det store blomsterutstikkersettet til WIlton. Det har jeg hatt mye glede av. Jeg tror det er 32 deler og du kan lage utrolig mange flotte blomster når du har dette. Det er verdt investeringen selv om det er litt dyrt ;)
( Bilde helt øverst)

Du klarer deg ikke lenge uten noen små blomsterutstikkere. Det er et absolutt must. Jeg har 2 sett jeg bruker utrolig mye. Disse plungecutterne som det heter fra PME. Så har jeg et mini blossom sett fra FFM. MEN har du det store utstikkersettet fra Wilton så trenger du ikke mini blossomsett fra FFM ;)

Stjerner er kjempegøy. Ofte bruker jeg disse på en kake og legger bokstavene til bursdagsbarnet på stjernene:) Skikkelig stilig :)

Juletre,,,, sukk,,,, disse er søte og yndige.... barnas favoritt og ikke bare bruker jeg disse til marsipanpynt men også til pepperkaker til jul... denne uken kommer jeg med enda en morsom ting du kan bruke disse juletreene til ;)


Sommerfugler settes ofte på kaker som ekstra pynt. Disse Plungecutterne fra PME gir et flott trykk på marsipanen og alle som ser kakene bare gisper av misunnelse og spør: Hvordan i alle dager har du klart det der??? hihi... det er altså ikke noe hokus pokus ;)

Margrittutstikkere..... åååå herlige og yndige. Bruker disse mest på våren og sommeren da men de ER og blir helt nydelige ;)

Så har vi kommet til de utstikkerne jeg er aller mest glad i :) Mine roseutstikkere. Kjære alle sammen: Marsipanroser har aldri vært så lett å lage når du har disse.

Jeg lover å komme med en beskrivelse på denne etterhvert.

Rosebalder i 3 størrelser. Disse gir også et avtrykk som bare gjør at alt ser veldig levende og ekte ut ;)


Disse eføyutstikkerne virker på samme måte som alle andre plungecuttere. De gir et avtrykk i marsipanen og jeg må si meg at jeg ikke klarer meg uten disse heller ;)

MEN når dette er sagt så er det utrolig mye man kan lage selv. Roseblader er lett å skjære til og kjeksformer kan du lage selv med bakepapir ;)

Håper dere blir inspirert til å begynne å bake;)

I går fikk jeg høre at det var en leser av bloggen som hadde meldt seg på kakekurs etter å ha blitt inspirert her. Det er ikke noe som gleder meg mer:)

Ha en strålende dag videre og kom gjerne med inspill og kommentarer rundt om på bloggen min:)

Smil!

Anne Brith

Hello Kitty til Jessica ;)


Jessica ble 8 år i forrige uke og hun ville så gjerne ha en Hello Kitty kake.
Denne kaken gikk ikke helt etter planen men men det kan ikke alltid bli perfekt ;)

Et lite tips til alle der ute som skal lage slike kaker. 20 cm i diameter er nok. Det kan høres lite ut men når den skal være 10-12 cm høy så blir det til slutt over 1 langpanne uansett så jeg anbefaler ingen å lage denne kaken så stor som 25 cm om det ikke er en helt spesiell anledning som gjør at det er til over 25 personer.

Først fyller jeg kaken med fyll inni og dekker denne med krem oppå :)

Dekk så kaken med lys rosa sukkerpasta.

Sett så 3 små hjerter på hver side.

Oppå kaken har jeg et lappeteppe av firkanter.
Jeg lager 3 forskjellige farger: hvit, rosa og mørk rosa.

Skjær ut firkanter som er ca 2x2 cm. Og legg disse oppå kaken.

Her er de mørke rosa ;)

Slik som vist på bildet:

Mønsteret ser da slik ut :)

Til slutt har jeg lagt perler rundt alle røde hjertene på siden av kaka:

Legg Hello Kitty oppå. Hvis du vil se hvordan Hello Kitty lages trykker du her

Lag en banner i rødt og legg navnet til bursdagsbarnet oppå :)

Ha en strålende mandag alle sammen!

Happy baking to you all!

Smil.

Anne Brith

Pappa er best!


I dag er det farsdag og gratulerer til alle pappaer der ute!

Denne kaken laget jeg til en venninne som hjalp meg ut av en knipe i sommer.

Han som fikk kaken elsker alt som har med skog og jakt å gjøre. Så derfor ble den slik;)

Start med å trekk en kake i grønt.

Jeg har kuttet kanten med en gressbord. Dette for å få litt liv i kaken.

Kaken ser da slik ut :)

Lim på reinsdyret/elgen på kaken med icing.

Hvis du vil vite hvordan jeg laget reinsdyrene så klikker du her

Snart ferdig :)

Legg bokstaver oppå. Jeg valgte å ha disse i rødt for en fin fargekombinasjon.
Ettersom det er farsdag var det ikke vanskelig å finne en fin tekst :)


Ønsker dere alle sammen en strålende søndag.

Særlig til alle pappaer der ute.

Kos dere med familien!

Til min egen pappa: Gla i deg! Din kake kommer nordover snart.... <3

Klem fra

Anne Brith

Dorthe og Emma


Disse kakene er til to helt spesielle prinsesser. Jeg var helt sikker på at min venninne kom til å bli gravid og gleden var stor da jeg fikk høre at hun virkelig VAR det.

Etter noen uker fikk vi vite at hun ventet tvillinger og da var jeg nokså rask å si at jeg ville lage dåpskaken.

De fleste tvillingkaker jeg har sett er en større kaker som man deler men jeg synes Dorthe og Emma fortjener å få hver sin kake:)

Jeg må bare si til de som lurer på om jeg baker kaker på bestilling at det gjør jeg dessverre ikke.

Jeg gir kakene mine bort gratis til venner og kjente. Det gleder både meg og alle andre mest!?


Jeg startet med 2 like kaker som er 20 cm i diameter. Disse er fylt med bringebær og sjokoladekrem.
Det er viktig at kaken under er rett og hvis du skal lage to like kake må disse være like høye.

HUSK: hvis du ikke får fine og rette kaker før du legger på lokket så vil kaken heller ikke se særlig delikat ut når lokket legges på.

Trekk kakene med hvit sukkerpasta eller annen overtrekk.

Lag to farger rosa.
Lys og mørk og finn ut hvor høy kaken er.
Min kake var 10 cm høy og jeg brukte da striper som var 6 cm og 2 cm brede. Det er penest om stripene kommer litt over halve kaken om dere skjønner ;)

Disse kan også farges i lyseblått til en gutt.

Lim stripene på med vann.


Fyll så icing i en pose og sprøyt ut perler med tip 3 i hver skøyt.

Det blir da seende slik ut.

Vognen som skal være oppå er en sirkel. Så har jeg skjært bort 1/4.
Jeg har brukt en helt vanlig plastik Ikeakopp for å trykke ut sirkelen. Jeg har gjort dette fordi en plastkopp setter et lite spor etter seg.
Hvis dere ser tydelig så er det en liten kant trykket ned. DER skal jeg etterpå legge ivingen oppå. Det blir mye finere å gjøre det slik enn å trykke ut en sirkel med en utstikker fordi når jeg nå har denne kanten så legger icingen seg tett inntil vognen ;)

Pynt vognen. Jeg har brukt en kantutstikker her men du kan også bare skjære ut en firkant for å få en fin bord oppå.

Her har jeg brukt tip 3 og laget en linje rundt hele vognen samt hjul og håndtak.

Stikk ut små blomster og ha dette langs kanten.

En liten hvit perle i gjør det ekstra pent ;)

Legg på bokstaver.

Så kan kakene serveres ;)

Selv om ikke dåpsbarna skjønner så mye av hva som skjer tror jeg at de er veldig glade for å få hver sin kake.

Jeg ønsker dere alle en strålende dag videre!

Hilsen fra Anne Brith

Rudolf er rød på nesen ;)


Det er en herlig tid vi er inne i dere!

Det er mørkt ute, snøen faller og det er ikke lenge igjen til jul.

Ved siden av meg har jeg en kopp varm kakao.... jeg tyvlytter litt på julesanger og hele stuen vår er kaos....akkurat slik det er i dagene før jul ;)

I love it!

Igjen må jeg bare vise dere hvordan jeg har laget disse reinsdyrene. Håper dere ikke blir lei pepperkaker fremover ;) Det er nemlig påvist at sukkeroverdoze ikke er heldig for mennesker rundt deg! Så pass på!

Malen til pepperkakene kommer om dere ønsker det! Bare rop ut ;)

Start med å bake pepperkakene. Det er lettere å pynte 6-8 stk samtidig ;)

Tegn kanten på hodet slik som vist på bildet. Jeg har farget icingen brun og bruker tip 2 denne gangen ;)

Fyll hodet med våt royal icing.

Slik :)

Lag litt lysere icing til geviret. Det er ikke så viktig om alt ikke blir likt. Når du fyller dette vil du ikke se forskjellen ;)

En på hver side :)


Når jeg fyller dem med våt icing brukte jeg en sprøytepose. Dette fordi det var så lite plass mellom.
Jeg lot alt forsiktig renne ut av sprøyteposen. Bruk gjerne tip 2 også her slik at det ikke kommer for mye ut ;)

Nesten ferdige :)

La dem tørke litt før du setter på øyne og nesen.

Rød nese. Sprøytet med tip 3.

Øynene er litt avlange. Husk er du høyrehendt så sprøyter du venstre øye først. DA er det lettere å få øynene like store og plassert slik at det ser pent ut. Er du venstrehendt så sprøyter du høyre øye først :)

Tegn inn små sorte prikker som gir øynene liv samt en liten munn og Rudolf er klar til servering ;)

Nå er det farsdagskaken som skal få all min oppmerksomhet her i Villa Perlesukker.

Ønsker dere alle en fin kveld videre :)

Hilsen fra

Anne Brith

Gave til jul?


?Pepperkakesesongen har startet og det er så utrolig gøy å pynte pepperkaker med icing.

Jeg tror nesten at man kan si at alle i Norge lager eller smaker på pepperkaker i tiden før jul eller i julen.

Selv skal jeg pynte 12 forskjellige sorter og gi dem bort i julegave pakket inn i cellofanposer med et pent julebånd rundt:)

Bedre gave kan man ikke lage.

Jeg pynter pepperkakene akkurat som jeg pynter cookies.

Denne gangen har jeg laget julepakker og jeg starter med å lage mellomstiv royal icing farger denne i rød og grønn.

Jeg har brukt tip 2 på kantene rundt denne gangen.


Lag først sløyfen og fyll denne forsiktig med våt royal icing.

Tegn kantene rundt pakken og fyll dette med rødt. På den ene pakken kan dere se at jeg ikke lagde en rød strek mellom pakken ( rødt) og det grønne. Det som skjedde da var at det røde fløt litt over i det grønne. Det kan dere se på pakken til høyre.

Dette er en smakssak. Noen vil ha tynt bånd men personlig synes jeg det ble penest å ha en kant slik som på den venstre pakken :)

Fyll pakken godt. Dypp så med en spiss kniv eller en tannpirker i hvit våt icing og la en dråpe falle ned på den røde icingen mens den ennå er våt ;)

DA er pakkene ferdige og kan legges til tørk.

Noen skjønnhetsfeil men alt i alt godt fornøyd :)

Slik ble pakken til min 6 år gammel datter seende ut :)

Stolt var hun gitt :)

?

Som sagt blir det en del pepperkaker fra meg den neste tiden og håper dere også blir inspirerte til å pynte disse pent til jul. Det som er så flott med disse er at de holder seg utrolig godt. Lager du icingen riktig så holder den seg også fin helt frem til jul.

Vil dere at jeg skal legge ut mal på denne pakken? Gi en lyd i kommentarfeltet :)

Ønsker dere alle en strålende kveld.

Her hos oss har det vært en uforglemmelig og minnerik dag.

Stort smil!

Anne Brith

Spidermanmuffins


Her er noen tips til hvordan du kan lage muffins som ser ut som spiderman. Personlig er jeg utrolig lei hele Spiderman men når de små barna spør om å få slike muffins til bursdagen sin så stiller man jo opp eller hur? ;)

Heldigvis kan jeg si til alle guttemammaer som er i Spiderman eller Mc Queen fasen at: DET GÅR OVER!!

Du trenger sjokolademuffins, rød og hvit marsipan. Eventuelt sort eller sort icing. Pluss litt smørkrem som lim ;)

Legg klar alle muffinsene.

Kjevle ut rød marsipan og bruk en kopp eller lignende som er litt mindre i diameter enn muffinsen og trykk ut sirkler.

Smør litt smørkrem på muffinsen .

Sirklene trekkes slik at de blir litt ovale. Tips: Ikke lag alle sirkler først og så trekk dem for i mellomtiden kan marsipanen tørke litt og da er det vanskelig å trekke dem ovale :)

Så kommer øynene. Trykk ut en sirkel som er litt mindre enn hodet og del den i 6 biter slik :

Da har du to par øyne klare til Spiderman.

De legges på slik:

Bruk nå icing eller marsipan i en liten sprøyte og sprøyt rundt hodet og øynene.

Sprøyt så streker inn mot øynene :)

Spiderman er nå klar til å bli spist opp av hylende småbarn.

Lager du disse vil du helt sikkert bli en poppis mamma blandt barna men det kan være sjanse for at andre mødre rundt om ringer og må få vite hvordan du laget dem for barna snakker om disse leeeeenge.

Ha en strålende dag videre.

Hilsen fra en forkjølet

Anne Brith

Hello Kitty ? Pusleteknikk


Som jeg har sagt tidligere så kan du lage alt du finner av bilder på internett som pynt på en kake.

Husk bare på at det ikke blir for små deler. Denne hello Kittyen er fin fordi den er så stor.

Jeg har brukt dette bildet:

Det finnes mange flotte bilder av Hello Kitty på nett du trenger bare google Hello Kitty heart så kommer det titalls flotte bilder opp :)

Jeg printet ut bildet i den størrelsen som passet min kake og tegnet over Hello Kitty på bakepapir. Bakepapiret er nå malen du skal bruke og denne skal klippes ut slik at alle deler som har en egen farge blir en egen bit.

Startet med et hjerte.

Skjærer så ut hodet til Kitty.

Nederst på hodet bruker jeg utstikkeren som jeg lagde hjerte av for å få hodet til å passe rett mot hjertet.

Slik som vist på bildet.

Så klippet jeg ut føttene til Hello Kitty fra bakepapiret og la dem oppå hvit sukkerpasta som jeg hadde kjevlet ut og skjærte de like store som malen.

Hendene la jeg oppå hjertet for å få en 3 d effekt ;)

Det samme med sløyfen.

Jessica blir 8 år så da passer det fint med et 8 tall inni hjertet :)

Øyner og nese har kommet på. Husk at Hello Kitty sine øyne er ovale og ikke runde. Samme med nesen den er også oval men legges på langs.

Det er sånne små ting som gjør at det ser bra ut :)

Ha litt glitter på sløyfen og hjertet og Hello Kitty kan legges oppå kaken.

Min kake ble forøvrig helt rasert. Så den må antageligvis trekkes om igjen om jeg ikke bestemmer meg for å lage en helt ny kake. Det jeg gjorde feil på kaken var å lage den for stor. Jeg lagde en kake på 25 cm. Det er rett og slett for stort når den skal være 10 cm høy.

Jeg fikk altfor lite sukkerpasta oppå og den står nå på kjøla og ser helt forferdelig ut.

For dere som venter på en trinn for trinn på den kaka så må dere kanskje vente helt til søndag før den kommer :)

Noen ting går ikke akkurat som planlagt ;)

Uansett ha en flott dag!

Her snør det!

Jippi!!!

Kos fra Anne Brith

Tussi


Så var det blitt Tussi sin tur.
Her er en steg for steg beskrivelse på Tussi.

Tussi er kongeblå og lilla med litt sort i ansiktet. Litt rosa på ørene og halen.

Lag kroppen som en tykk trekant.

Kjelve ut litt lilla og lag en oval som vist på bildet.
Jeg ahr brukt en cutting wheel som hjelperedskap ;)

Ha litt lim på og legg den mot kroppen.

Så ben og armer. Bena rulles ut og er litt tykkere på midten. Skjær ut et lilla flak som passer oppå.

Tussi ser da slik ut:

Fest bena inntil kroppen. Husk å sette Tussi på et bakepapir slik at hun ikke fester seg på kjøkkenbenken.



Lag armene identiske men litt mindre.

Ørene formes som lange flate hareører og jeg legger litt rosa marsipan inni og trykker dette flatt.

Slik:

Ansiktet til Tussi er ovalt men kanskje en anelse tykkere oppå enn ved munnen. Det er delt slik at den fremste delen er lilla. Jeg rullet ut en blå bit og la over en lilla tynnkjevlet bit og brettet den litt under haken.

Sett en spagetti i kroppen slik at hodet ikke faller av.

Sett hodet oppå.

Lim på ørene med litt vann.

Lag halen og sett den på :)



Slik:

Sett på "håret"

Og så lag litt triste øyne....

Tussi kan settes på en kake :)

Og alle hjerter gleder seg tjo hei!

Smil.

Anne Brith?

Hva gjør jeg med eggeplommene?


Det er utrolig mange oppskrifter man KUN bruker eggehviten i.

Og da sitter man som regel tilbake med en haug av eggeplommer.

De skal du ikke kaste!

De kan fryses inn og brukes etterhvert.

Jeg fryser dem som regel inn 4 i hver pose.

Her er noen tips til hva du kan bruke eggeplommer til:

  • Vaniljekrem

  • Krem til gulkake ( suksessterte)

  • Sjokolademousse

  • Hjemmelaget iskrem


Jeg skal i løpet av den neste uken komme med en del gode basisoppskrifter til bruk av eggeplommer.

Oppfordrer alle som har en knallgod oppskrift til å poste den som kommentar under her så skal jeg redigere dette innlegget fortløpende.

Tusen takk for hjelpen!

Anne Brith

Mens vi venter....


Det bakes noe hver eneste dag i Villa Perlesukker.

I dag laget jeg sammen med Irene en Hello Kitty kake. Bilder kommer senere. Det må settes på 200 perler først og som dere kanskje skjønner kan det hende at bildene ikke kommer før i morgen.

Innimellom MÅ jeg jo bare teste ut ting.

Så fikk jeg testet mine bokstavutstikkere på restene av papperkakedeigen.

Disse utstikkerene er kreative og barnevennlige. Gøy å lage bokstavkjeks med barna også!


Har du også lyst på slike utstikkere?

Fortell meg hva du baker ( gjerne sammen med barn) til jul som kommentar under dette innlegget og du vil bli med i trekningen av disse.

På torsdag trekker jeg en vinner som får tilsendt et sett med utstikkere i posten:)

Ønsker dere en flott dag videre :)

Hilsen fra

Anne Brith

Sarah Bernard


Det er 7 uker igjen til jul og jeg skal dette året være ferdig med julebaksten i god tid slik at jeg i de siste dagene før jul kan kose meg med barna og nyte den herlige tiden.

Derfor starter jeg tidlig med mine 7 sorter. Og starter med det som kan fryses og/eller legges i kakebokser.

Min versjon på Sarah Bernard er for alle travle mennesker der ute.

Noe forberedelser trengs men det er ikke mye:

Du trenger:

Bunn:
500 g kransekakemasse. Kan kjøpes på Rema 1000 ;)

Trøffelkrem:
3 dl kremfløte
150 g mørk sjokolade ( eventuelt vhit om du vil ha en lys krem)

Kok opp fløten og ha i den finhakkede sjokoladen og sett kaldt. Helst til dagen etterpå.

Glasur:
150 g mørk sjokolade
1/2 ts delfiafett

Nå har jeg laget disse med mørk sjokolade men fantasien setter grensen for hva man kan lage.
I morgen kommer en annen litt "funny" barnevri på disse. Kniiis klarte bare ikke dy meg og ble litt overivrig i kjøkkenet her... men mer om det siden ;)

TIPS: Hvis du har det travelt kan du rulle ut pakken til en pølse. Det er bare å rulle litt ekstra på den etter den er tatt ut fra papiret så kutte pølsen opp i småbiter. Takk til Hilde for tips ;)

Legg kransekakemassen på bakepapir og rull dette ut til ca 1 cm tykkelse.

Stikk ut hjerter eller sirkler:)

Disse skal stekes på 200 grader i 7 minutter. IKKE snakk i telefonen mens du baker slik at du glemmer å sette klokke. Da kan baksten bli brent!

Start så på nytt og legg bort telefonen og ta deg tid til å sjekke baksten ofte ;)

Pisk opp trøffelkremen. Ha den i en sprøytepose med stor rund tip og sprøyt topper og hjerter.

Nam nam... ser det ikke godt ut?

Dypp toppene i sjokolade og la de stå til tørk i noen minutter.

Slik:

Voila! Herlige småkaker som bare smelter i munnen.... Kan fryses og holder seg godt til jul.

Hjerter til en du er glad i :))

Super gave til de som har alt.

Håper dere finner inspirasjon og glede her på Villa Perlesukker.

Ønsker dere alle en strålende dag!

Smil!

Søndag - Barnas dag!


Søndager er dager hvor vi prioriterer barna.

På formiddagen gikk vi en lang tur og grillet sammen med masse gode venner!

Etter flere timer ute var det godt å komme inn og varme seg.

Årets pepperkakedeig fra Rema 1000 måtte jeg bare teste ut og det var en entusiast gjeng med pepperkakebakere som begynte på oppgaven.

Jeg kan ikke si annet enn at denne deigen er som skapt til småbarn!

Den er utrolig lett å kjevle ut, veldig "fet" slik at man ikke trenger mye mel og uhyre enkel å få jevn.

Med egen pepperkakedeig synes jeg de minste alltid har vanskeligheter med å få kjevlet deigen fordi den blir så seig så jeg synes dette er helt topp for alle med minimalt med tid ;)

Steker man pepperkakene riktig får de en gyllen brun glans og de smaker også kjempegodt!

Så fra meg får pepperkakedeigen fra Rema 1000 en god femmer!

Her er pepperkakene 4 åringen laget:



Og her er mine som skal på en kake til helgen :)

Gjett 3 ganger hva det skal bli?



Fremover de neste ukene kommer det en juleserie her på Villa Perlesukker.

Inspirert av jentene på Din Baby som vasker til jul har jeg laget serien: Vi baker til jul.

7 deler og 7 sorter. Tradisjonsrike oppskrifter med en spennende og ny vri. Noe pakket inn i rosa mens noe bare vil bli pyntet i julens farger.

I kveld håper jeg første del skal komme.

Ha en finfin søndag ettermiddag!

Vennlig hilsen

Anne Brith

Pretty Pink


Jeg har nå i flere måneder vært på utkikk etter en fin bok jeg kan samle alle mine favorittoppskrifter i.

Jeg har lett lenge og ville ha en bok som:



  • Har fargen rosa


  • Skal kunne se på utsiden at det er en oppskriftsbok


I dag fant jeg den! Oh lykke :)

Jeg fant flere eksemplarer av disse søte notisbøkene på "Låven" Ask Antikk & Interiør.

Bøkene er av merket Miljøgården og koster kr. 96.- ( liten) og kr. 111.- ( stor)


Den store er litt mindre enn et a4 ark mens den lille er dobbelt størrelse av den store ;)

Fantastiske er de og jeg kan bare si til dere som bor i nærheten: Stikk innom jentene på Låven. Du finner helt sikkert noe til huset:)

Han en flott dag videre!

Rosa hilsen fra

Anne Brith
?

Hvit sjokoladekake


Hvit sjokolade er kjempegodt og så utrolig deilig i kake!

En hvit sjokoladekake trenger alltid mer tid i ovnen enn vanlige sjokoladekaker og det er akkurat på samme måte når man skal varme opp hvit sjokolade for å få det flytende. Det er viktig  å være tålmodig og ta seg tid. Slik får man et perfekt resultat!

Det finnes mange oppskrifter på hvite sjokoladekake på internett og jeg fant en som så fin ut men har forandret den litt. Den smakte himmelsk.

Kremen jeg har brukt oppå er med hvit sjokolade blandet med rømme og det var en utrolig deilig kombinasjon!

Ingredienser:

300g hvit sjokolade ( jeg bruker Callebaut sin)
200g smør
250ml melk
165g sukker
2 ts vaniljeekstrakt
2 store egg ( minimum vekt på 60 g hver)
3 ts bakepulver
250g mel

Krem:
200 g hvit sjokolade
88 g rømme

Kremen lages slik: Varm sjokoladen og ha i rømmen. Rør kraftig. Er den for rennende så kan du la den stå litt. Den tykner fort:)

Stekes på 160 grader i 1 time og 10 minutter.

Ettersom jeg bestemte meg for å lage petit fours av denne kaken så stekte jeg den i en firkantet form som var 25x25. Slik visste jeg at kaken ikke ville bli høyere enn noen centimeter. Hvis denne kaken stekes i en form på 20x20 cm så blir den 3-4 cm høy.

Jeg hadde også pga dette en kortere steketid på min kake. Stekte min i 1 time.

Sukker, melk, smør og sjokolade varmes opp på lav varme til alt er flytende.

Sikt det tørre i en skål og ha i litt av det våte.


?

Ha så i litt til . Dette gjøres for å unngå klumper i røren.?

?


Så helt til slutt tas resten oppi.


Ha det hele i en bakeform og stek det i ovnen i 1 time til 1 t og 15 minutter alt etter hvor stor form du bruker.


Slik ser den ut når den er ferdig.

Del opp biter på 5x5 cm.

Lag kremen og farg denne i fin farge.

Dekk bitene med kremen og la alt renne av.

Sett hver enkelt i en muffinsform. Selv om formen er rund former den seg etter firkanten.

Legg på strø. Jeg har brukt hvite hjerter.

Server til en som elsker sjokolade ;)

Ønsker dere alle en flott fredag kveld.

God klem

Anne Brith

Girls day out!


I dag har jeg vært sammen med en god venninne på shopping på Sandvika Storsenter.

Jeg skal lage en My Little Petshop kake til min datter som fyller 6 år om 3 uker og disse lysene sto det bare hennes navn på! Kjempesøte og akkurat 6 stk i pakken til kr. 39.- ( Åhlèns)?


Klarte heller ikke holde disse firkantede muffinsformene unna kassaapparatet.? Kr 29.- for 12 stk.

Så rett før vi skulle haste ut av Åhléns så jeg et nydelige rosa kjøkkenforkle. De hadde både til barn kr. 79.- og til voksne kr. 129.- De var ROSA!!! Tror dere jeg klarte å la de henge der?

Jeg gleder meg til datteren min skal pakke det opp på bursdagen :)


Kakebokser er noe jeg heller ikke klarer å holde meg unna.

Disse hvite med skriften: Cake kjøpte jeg på Mols til kr. 119.- pr stk.

Som hverdagskakebokser til kjøkkenet er de supre!?

?


?

Ellers kjøpte jeg denne formen på Panduro:


Den kostet bare kr 32.- !!! Tenk å fylle sjokoladekake oppi der. Steke og trekke med sukkerpasta.

Det blir herlige Petit Fours.

Jeg er så fornøyd med mine nye kjøp og må bare sende 2 hilsener:

1. Elisabeth du er shoppedronninga!
2. Kjære forloveden min: Takk for lånet av Visakortet! Jeg lover at jeg ikke skal handle mer kakestæsj på noen uker *rødme*

Ha en fortreffelig dag alle sammen!

Hilsen Anne Brith
?

Rosa dåpskake med diamanter


?

En stablekake passer perfekt til merkedager som feks dåp eller bryllup.

Det er noe eksta ved en kake i flere etasjer.

Før du skal lage en slik kake vil jeg gi noen tips jeg har fått på veien:



  1. Sørg for at det er nok plass mellom kakene, dvs at kaken som står stablet oppå ikke er for stor eller for liten. Skal du ha flere kaker oppå er det et MUST at avstanden mellom hvert nivå er likt. Noen kaker fyller ikke dette kravet men det er ofte helt spesielle designerkaker. Personlig mener jeg at hver kake burde ha minst 5 cm klaring mellom og helst mer. Dvs at  ?man stabler en kake på 20 cm i diameter oppå en kake på 25 cm i diameter. Det aller beste etter min erfaring er 6-8 cm mellom hver. Derfor bruker jeg ofte: 18 cm, 24 cm og 30 cm.


  2. Stabilitet. Husk å stable kaken skikkeli. Bruk et brett under kaken på toppen. Har du tenkt på hvordan en kake som står stablet oppå en annen vil se ut om det ikke er noe brett mellom? De som spiser kaken vil skjære nedi den underste og kaken vil se helt grusom ut ettpå.


  3. Fargevalg. Velg noen få farger som går igjen. Tommelfingerregel er: nederste kaker har mørkest farge. Så lysere etterhvert. Ikke balnd for mange farger i om det ikke er en kake til barn.


Dette er i alle fall ting jeg har hatt mye hjelp av når jeg lager kaker og håper dere også har noe igjen fra denne beskrivelsen.


Start med å kjevle ut sukkerpasta.

Trekk kaken. Jeg har brukt rosa på nederste og hvit på øverste kake.

Sett den minste kaken oppå den andre.

På min øverste kake har jeg laget et rutedesign med en preger som kalles diamond design.

Ved å trykke den inntil kaken får jeg et pent rutemønster.

Så har jeg brukt noen firkantet ustikkere for å få et lappeteppe. Her kan du bruke all slags pregere bare at du skjærer firkanter i 3 forskjellige farger som du etterpå skal lime på kaken.

Så skal kaken pyntes og jeg bruker til spesielle anledninger å dekke et kakefat med sukkerpasta og silkebånd.
Kjevler ut et stykke som er like stort som kakebrettet.

Brettet ligger nå under.

Skjærer overflødig sukkerpasta bort og fester silkebånd til kanten.


...s
lik som vist på bildet.

Nederst legger jeg en liten bord. Så legger ejg alle firkanter ned som et lappeteppe og pynter med en hvit bord helt øverst.

På den øverste kaka vil jeg ha røde og rosa blomster.

Fester de på slik som vist på bildet.

En slik ejector med 3 blomster er utrolig flott å ha. Jeg bruker den mye. Den er fra ffm.

Slik ser det da ut.

Til slutt settes de spiselige diamantene på:

Bamsen som ble satt på har jeg har jeg også en beskrivelse på som du finner her.

Til slutt legges navnet på kaken og den kan serveres!

En glitrende kake til en liten prinsesse!

?

Farger


Når jeg baker så bruker jeg konsentrerte farger og ikke konditorfarger kjøpt i dagligvarebutikk.

Disse fargene kalles pastafarger eller gelefarger.

Jeg har testet ut mange fargemerker i løpet av de siste årene og jeg mener bestemt at Sk sine farger og glitter er best.

Disse fargene er så konsentrerte og du trenger bare litt på tuppen av en tannpirker for å gi en smørkrem eller marsipan farge.

Slik ser glitteret ut:

Det finnes i både perle, sølv og gull. Utrolig flott å pensle litt på kaken for å få et fint shimmer ;)

Disse koster også kr. 59.-

Fargeglad hilsen fra

Anne Brith

Fyll i kaker

Det finnes uendelig mange smakskombinasjoner og oppskrifter til fyll i kaker.

Min erfaring er at friske bær eller frukt er det aller beste som fyll sammen med deilige kremer og sjokolade.

Når jeg skal bruke fløtekrem i mine kaker så bruker jeg alltid fløten fra Menkomel. Den er mye bedre på smak og idiotsikker. Dvs at den rett og slett aldri kan bli vispet for mye. :)))

Den er holdbar i nesten 1 mnd selv etter at pakken er åpnet og den har en fløyelsmyk smak:)


Det man i alle fall burde holde seg for god for i forbindelse med fyll i kaker er hermetisert møkk.
Beklager så mye til alle der ute som faktisk har gode oppskrifter hvor dette faller inn som ingrediens men jeg mener at når man tar seg bryet ved å lage en fersk kake så kjøper man råvarer som står i stil ;)

Dette er min mening!
?

?
Jordbær og hvit sjokolade er så utrolig godt sammen. Jeg kutter da jordbær oppå kaken slik og blander hvit sjokolade i kremen. Det smaker deilig.

I sjokoladekaker synes jeg det er godt med bringebær eller vaniljekrem. :)


Her har jeg smurt eggedosis smørkrem oppå og så lagt frosne briingebær oppå.

Det blir bare helt herlig smak i en mørk og saftig sjokoladekake.

Kom gjerne med tips til ditt favorittfyll i kommentarfeltet her.

Jeg kunne trenge litt inspirasjon selv på dette området.

Fyldig hilsen fra

Anne Brith

It's the most wonderful time of the year....


Ååååå som jeg gleder meg til å dele denne herlige førjulstiden med dere. Lage ting til jul og til barna er noe av det beste med julen.

Det blir nok ikke full julestemning her inne på bloggen før etter mitt juleverksted men innimellom må jeg bare teste ut ting. I år har jeg tenkt til å lage en del spiselig til venner og familie i gave og jeg gleder meg veldig!

Dette er et tips til alle som rett og slett har altfor dårlig tid til å styre i kjøkkenet.

Kransekakestenger trukket med sjokolade.

Alt du trenger er en pakke kransekakemasse fra Landlord ( Rema 1000 ) og hvit og mørk ( eventuelt melk) sjokolade.

1. Rull ut stenger og bøy disse. Det kan være lurt å måle stengene i antall cm slik at alle blir like. Prøv å få alle like tykke også.
2. Stek dem og avkjøl.
3. Dypp dem i sjokolade og legg til tørk på rist eller bakepapir.
4. Pynt striper med en annen farge sjokolade.

Nam nam sier jeg bare:)

Ha en fantastisk dag alle sammen!

Hilsen fra Anne Brith

Kjevle ut og legge lokk


Hvordan kan man best få til å legge et marsipan eller sukkerpastalokk på en kake uten å få folder?

Dette har jeg blitt spurt om så mange ganger og jeg skal gi noen tips til dere som starter.

  1. Begynn med en liten kake. Kjøp en form på 18-20 cm og bak flere små kaker. Slik kan du øve deg.
  2. Ikke kjevle lokket for tynt. Start med å kjevle det 3-4 mm tykt. Etterhvert kan du kjevle det tynnere.
  3. Kjevle et lokk som er minst dobbelt så stort som kaken. Gjerne 3 ganger så stort. Folder får man ved å være gjerrig på marsipanen;)
Her kan du se hvordan jeg gjør det:

Først kjevler jeg lokket ut. Så bruker jeg en smoother for å få det pent. Har du ikke smoother så kan du bruke en pakke melis men jeg anbefaler dere å kjøpe en slik for det gjør jobben mye enklere og de koster bare rundt kr. 100.-

Legger lokket over kaken. Som dere ser har jeg nok marsipan rundt hele kaken.


Så begynner jobben med å dytte lokket inntil kantene. Forsiktig og del etter det i en sirkel rundt slik at alt setter seg pent inntil.

Til slutt skjærer jeg det overflødige bort med en pizzakniv.

Lykke til:)

Rosa bamse


Figurer på barnekaker er utrolig dekorativt.

Her kan du se hvordan denne søte rosa bamsen ble til:

Først starter jeg med alle kroppsdelene. Som dere ser er det ikke stor forskjell på hodet og magen. Bamser skal være tykke ;)

Magen får en sydd strek av det som kalles quilting tool. Har du ikke noe slikt så kan du bruke en kniv med små tagger ;)
Det samme får hodet.

En liten hvit ball settes midt på ansiktet og så lager jeg et smil.

Legg på brune øyne og nese. Nesen skal være større enn øynene.

Lag små ører. De former ejg med en balltool. Du kan også bruke lillefingeren din til dette.
Legg hvitt inni ørene.
Ørene limes på med litt vann.

Sett hodet oppå kroppen. Du kan bruke en spagetti imellom hvis hodet blir for tungt. Da holdes det oppe ;)

Lag føtter og sett inntil.

Små klumpete bjørnearmer. Husk å markere for tommel :)

Så er bamsen ferdig :)

Lykke til :)

Hilsen fra Anne Brith

Hvordan farge marsipan?


Hvordan i alle dager får manmarsipan og sukkerpasta til å få slike knallfarger?

Dette er et spørsmål som går igjen og igjen.

Husk at vi bor i et land hvor det er strenge regler på import og salg av farger så kjøper man farger i en nettbutikk i Norge så kan du være sikker på at det ikke finnes farlige stoffer i disse.

For å farge marsipan og sukkerpasta i knallfarger trenger du konsentrerte farger. Disse kalles ofte pastafarger eller gelefarger. Disse er tykkere i konsistensen enn de vanlige konditorfargene på dagligvarebutikken.

Jeg skjønner ennå ikke at noe som er så stygt kan ha et så fint navn som konditorfarge. Beklager å si det men skal du virkelig få fine farger og ha marsipan som ikke blir klissete så hiv de små ekle fargeflaskene ut av vinduet og kjøp noen få farger av pastafarge.

Du kan kjøpe pastafarger på nettbutikker som feks: Bakeshop.no eller Panduro. Jernia har også slike farger.

Slik farger du sukkerpasta eller marsipan:


Ta en liten tannpirker eller partystick og dypp den i fargen.
Legg dette på sukkerpastaen.


Kna til all farge er oppløst og du har en jevn farge fordelt utover.

Jeg bruker å vaske hendene rett etterpå og da går som regel fargen bort fra hendene ;)


Happy baking to you all!

Smil fra Anne Brith

Hello Kitty cakepops


Jeg har forelsket meg igjen!
Jeg forelsker meg nesten hver eneste dag og denne gangen er det cakepops som har fått min interesse.

Hva er så cakepops?
Cakepops er kakerester formet som en ball og dyppet i sjokolade.

Jeg har laget mine cakepops med en hvit sjokoladekake og bare hatt litt italiensk smørkrem oppi.
Du kan bruke absolutt alle typer kake til dette.

Skjær en liten del av kaken og brekk den i småbiter.

Alt skal være smått.

Ha i litt smørkrem slik at du etterhvert kan rulle en ball med dette.

Elt all kremen inn.

Begynn med å ta en liten bit og rulle den til en oval ball. Form så ørene til Hello Kitty på hver side slik:

Sett alle hodene på et bakepapir og når de er ferdige lar du de stå i kjøleskapet i 10-15 minutter.

I mellomtiden kan du lage sløyfene som skal festes i håret til Hello Kitty.

Smelt så hvit sjokolade i vannbad eller i mikro. Jeg bruker alltid en liten teskje med delfiafett. Dette gjør at den hvite sjokoladen blir perfekt å jobbe med og ikke er så tykk.

Dypp så pinnen i litt sjokolade slik at den fester seg godt i hodet.

Sett hodet på pinnen og dypp denne i sjokoladen. Nå må du ikke "styre" så mye med hodet. Dypp hele rett ned og dra den rett opp igjen. Ruller du hodet i sjokoladen kan du risikere at hodet faller av eller at du får smuler i sjokoladen og det er ikke pent.

Hold så hodet over bakepapir og la all overflødig sjokolade renne av. Jeg holder IKKE hodet over sjokoladen for å slippe smuler som kan følge med;)

Litt svinn må man regne med ;)

Sett alle hodene til tørk i glass fylt med sukker.

Pynt dem med øyne, nese og sløyfer.

Disse har jeg laget med hjelp av Benedicte 9 år!
Tusen takk Benedicte for en kjempemoro dag. Du var utrolig flink!
Håper vi sees snart igjen.

Hvis du har lyst til å gi disse bort så kan du kjøpe små gjennomsiktige poser på Panduro og tre over og knyte sammen med et bånd.

Dere vil definitivt få servert flere cakepops fra meg fremover! Min forlovede fikk smake på en og spurte med en gang etterpå om jeg hadde flere;)

Dette er også en super aktivitet for barn:)

Ha en fin kveld alle sammen.

:)

Vennlig hilsen Anne Brith

Italiensk smørkrem


Dette er en deilig, fluffy og glatt smørkrem. Uten smak av smør som fester seg i ganen og det beste av alt det er ikke vanskelig å lage den i det hele tatt.

Det sto i oppskriften at man trenger et sukkertermometer men jeg har funnet ut at med en klokke så klarer man seg utmerket :)

Her er oppskriften:

120 ml vann
530 ml sukker

Dette skal kokes opp.

10 eggehviter

680 g smør
2 ts vaniljeekstrakt eller annen smak

PS. OPPSKRIFTEN KAN HALVERES!!!!

Ha vann og sukker i en kasserolle. Kok dette opp. Så fort dette koker setter du klokken på 7 minutter.

Når vann og sukker har kokt i 5 minutter så starter du kjøkkenmaskinen MED visp.

Når 7 minutter har gått heller du sakte den flytende massen i den stivpiskede eggehviten.

Ta så av vispen og sett på K elementet. Legg håndkle over slik at du slipper søl. Pisk i 10 minutter på full effekt.

Massen ser da slik ut. Dette kalles Italiensk marengs og kan veldig fint brukes som topplag over en browniesbunn. Men mer om det siden.

Ha i smøret. Litt etter litt.

Så skiller alt seg og du tror alt er ødelagt...men ha troen ;)

Det kan til og med se så ille ut :


Etter kraftig røring så har du fått en nydelig smørkrem som passer perfekt på alle slags muffins.

Have a nice day !

Hilsen Anne Brith

Vanilje cupcakes


Jeg har noen få gode oppskrifter jeg bruker om og om igjen. Skjønner ikke vitsen med å teste ut oppskrift etter oppskrift når disse høster ros hver eneste gang de serveres.

Jeg fyller dem ofte med jordbær eller bringebær.

Ingredienser:

125 g smør
2 dl sukker
3 egg
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1,5 dl matfløte

Pisk smør og sukker hvitt. Men ikke altfor lenge. DA blir det for mye luft i deigen noe som gjør at cupcaken mister festet under.

Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.

Rør fløten inn på slutten.

Stekes i 15-20 minutter på nederste rille på 170 grader.

Hvis du skal fylle disse gjør det før du steker dem og gjerne med frosne bær.

De jeg har laget er dekt med sukkerpasta og pyntet med perler og et sukkerhjerte.
Under sukkerpastaen har jeg bare smurt et lag med syltetøy :)

Lykke til :)

Hilsen fra Anne Brith

Denne oppskriften på cupcakes er så god fordi den inneholder fløte

Cupcakeskole 2 - Oppskriften og stekingen


Det finnes to typer røre/deig for cupcakes.

Slik jeg har lært det er det slik at rennende rører er muffins. Faste rører som man må fordele ved hjelp av skje er oppskrifter som ofte stammer fra USA og er det man kaller cupcakes.

Det kan hende det blir heftig debatt her nå rundt dette men det er nå slik jeg har lært det.

Rennende rører har jeg erfart får en topp som er mer spiss enn det de faste rørene får og disse egner seg da best for å dyppe i fondant og sprøyte smørkremer på.

Hvis du vil dekke med sukkerpasta burde du bruke en fast røre.

Her er oppskriften på fast røre:

Ingredienser:

125 g smør
2 dl sukker
3 egg
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1,5 dl matfløte

Pisk smør og sukker hvitt. Men ikke altfor lenge. DA blir det for mye luft i deigen noe som gjør at cupcaken mister festet under.

Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.

Rør fløten inn på slutten.

Stekes i 15-20 minutter på nederste rille på 170 grader.
De ser slik ut:

I ovnen skal de etterhvert se slik ut :)

Her er oppskrift på en rennende røre:

113 g smør
130 g sukker
3 egg
1 ts vaniljeekstrakt
195 g mel
1 1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
60 ml melk

Smelt smør og ha i melk
Pisk egg, sukker og vanilje.
Husk at dette ikke skal piskes for lenge.

Ha i smøret og sikt til slutt i det tørre.

Stekes på 175 grader i 15-20 minutter.

Jeg veier alltid mine muffins. 50-55 gram for perfekt resultat!

Formene fylles litt over halve.

Rennende muffinsrører vil da etter steking se slik ut ;)

Hvis du får vulkaner og tror at alt håp er ute så har du to muligheter:

  1. Du setter et stort bakebrett over alle og lar det ligge i 30 sek oppå etter de har kommet ut av ovnen. De får da en jevn overflate.

  2. Du tar en stor skje og former dem pene mens de er varme ;)


Disse er allerbest samme dag som de lages men dagen etterpå kan de være saftigere. De kan godt fryses og tas opp igjen.

Håper dere fikk noen tips nå.

Om dere har spørsmål så er det bare å fyre løs!

Cupcakehilsen fra Anne Brith
- som er nokså sliten etter å ha vært svømmetrener for 18 fantastiske 6-åringer;)

Sweet love


Da har jeg fått pyntet kjærlighetene eller cookiene jeg satte på pinne før helga.

Å lage cookies med royal icing krever en stødig hånd men om du husker en par basis regler så er mye gjort.

1. Ikke lag icingen for tykk.
2. Pynt alltid den styggeste kjeksen først!
3. Ha god tid.
4. Begynn med store tipåpninger. Str 3 i tip er en fin start.

Disse kjeksene er pyntet etter inspirasjon fra Peggy Porschen.

Sprøyt kanten rundt med tip 3.

Fyll kjeksen. Jeg har brukt 3 forskjellige farger. Pink, golden yellow og leaf greean fra Wilton.

Jeg pyntet i samme slengen noen små kjeks som ejg skal ha i en liten pose.

Bruk hvit icing og sett små perler langs kanten.

Alle er ferdige.

Lag noen roser i sukkerpasta eller marsipan. Man tar det man har ;)

Legg rosene forsiktig oppå.

Pynt med grønne blad og ha litt glitter på rosen.

Her under er noen flere bilder :)




Har du lyst til å lage slike kjeks eller annen kjeks på pinne selv?

I morgen trekker jeg ut en person som får tilsendt en Villa Perlesukker cookie-kit i posten. Alt du trenger å gjøre er å si din mening om min nettside under dette innlegget.



Ha en nydelig dag alle sammen!

Søt hilsen fra Anne Brith
hits