november 2012

Pepperkaker og glasur



Nå er det tid for å pynte pepperkaker dere og i dag skal dere få noen tips fra meg om hvordan dere skal få dette til på best mulig måte.


Som dere alle vet så elsker jeg cookies! De små søte kjeksene som man kan gjøre så personlig som man overhode vil selv.

Slik er det også med pepperkakene. Du kan stikke ut former, skjære ut egne former og bruke forskjellige ting du har i kjøkkenskapet ditt. Her er det bare fantasien som setter grensen.

For å pynte papperkaker trenger du:

  • Pepperkaker

  • Glasur

  • Fylleflasker


PEPPERKAKER

Du kan selvsagt lage deigen selv og jeg har en herlig oppskrift på det her.

For mange av oss som sliter med tidsklemma kan en ferdigkjøpt pepperkakedeig være tingen. Jeg har testet ut mange av årets papperkakedeiger ( meny, Kiwi, Rema, Coop, Ica, Rimi, Ultra og Bunnpris) Min desiderte favoritt er Rema 1000 sin!



GLASUR

Jeg bruker alltid royal icing på mine pepperkaker. Det blir stivt og pent. Jeg farger den i ønsket farge og pynter.

Mange spør om pepperkakene ikke blir søte med glasur? Jo de KAN bli det men det er derfor vi tilsetter sitronsyre i glasuren for å balansere smaken slik at det ikke blir for søtt.

Det er på samme måte man burde lage melisglasur som går på skoleboller :) Alltid litt sitronsaft/syre i glasuren for stabilitet og god smak!


GLASUR/ ROYAL ICING

  • 500 g melis

  • 2 eggehviter

  • 1 ss sitronsaft

  • farge


Sikt melis 2 ganger! Ha dette i en kjøkkenmaskin og bruk en grind/Kelement. Ha i eggehviten og pisk på høy hastighet.

Når alt menger seg sjekker du konsistensen.

Den skal være som en tykk sjokoladekrem som man smører på en kake.

Spe ut med litt sitronvann ( vann og sitron) om den er for tykk.

Miks til du hører glasuren "poffer"  da er den ferdig. Dette tar mellom 7-10 minutter.

IKKE PISK GLASUREN MED VISP/PISKERIS DA PISKER DU LUFT INN I DEN!

Nå er glasuren ferdig og klar til å sprøytes på.

Hvis du skal fylle pepperkaker må du menge glasuren med litt vann for å få den flytende.

Ha glasuren i en sprøyteflaske/pose.

SPRØYTEFLASKER

























Disse flotte geniale flaskene kan du kjøpe på Traktøren. Traktøren finner du også på Storo Storsenter og de koster kr. 79.- for 2.

De er helt geniale og du kan skifte tipp med dem og barna kan på en enkel måte pynte pepperkakene veldig enkelt :)

Kos dere i førjulstiden med pepperkaker og glasur i flasker som ikke griser alt til!

Enjoy!



Adventskalender


Denne adventskalenderen er fantastisk flott.


Den har alt en norsk hjemmelaget kalender burde ha:




  • Den er spiselig

  • Enkel og delikat

  • Opplevelsen av å bake med barna gir et godt minne for alle.


Denne kalenderen kan du også lage akkurat i den fargen du selv mener passer best inn i din stue :)

Vi har alt hvitt i huset og bestemte oss raskt for at pynten måtte bli enkel og hvit.

MINNER

Mitt aller første bakeminne er pepperkakebaking sammen med mamma.Det må ha vært julen 81 eller 82.

Vi lagde akkurat slike papperkakehjerter!

Kanskje de var litt annerledes men i mitt hode var de akkurat så perfekte som våre har blitt. Som min mor, står nå jeg med mine barn på kjøkkenet og kjevler ut, steker og pynter pepperkaker til jul. Det er et herlig minnejeg tar vare på så lenge jeg lever.

Minnet fra min egen mor som baker pepperkaker har festet seg så godt i meg at hver eneste førjulstid koser jeg meg med tanken på hvor hyggelig vi hadde det og hvor varmt og kjærlig det var da jeg vokste opp <3 Sammen med mine flotte søste Siv og Heidi satt vi spente ved bordet like før pyntingen startet :)

Good times!

ADVENTSKALENDER

Til en slik kalender trenger du:

  • 24 pepperkakehjertet i forskjellige størrelser.

  • Hvit glasur.

  • Bånd i ønsket farge.

  • Krans ( min er 60 cm i diameter)


HJERTEPEPPERKAKE

Jeg har tatt utgangspunkt i disse hjertene. men i stedet for perler langs kanten har jeg brukt glasur.

Jeg har heller ikke fylt mine.

Et hjerte pynter du enklest ved å legge det opp ned. Det høres rart ut men det er slik det er!

Sprøyt på kanten og lag et hjerte litt innenfor selve pepperkaken. Pynt rundt med små prikker av glasur.

Heng dem opp i en krans og nyt både lukten som brer seg i stua og gleden frem hver dag til jul!


HAR DU LYST TIL Å LÆRE DETTE?


6. og 14. desember står jeg hele dagen på Storo Storsenter med slike hjertepepperkaker.


Ta turen innom senteret en av disse dagene å få med deg et gratis pepperkakekurs!


Jeg skal også vise hvordan du i stedet for å lage tall kan skrive flotte ting som feks: joy, peace, love eller bare jul, 2012, snø osv.


Hele dagen finner du meg der og det skal bli hyggelig å møte alle dere som stikker innom :)



FØRJULSKOS


Det er utrolig travelt hos oss om dagen. Christian er syk og sover lite, Annika har hatt bursdag i går og inviterer til nissefest kommende helg, mamma baker, Sven skriver ønskeliste til jul og håper på å få Iphone eller lesebrett, Espen er høyt og lavt fordi han snart kan åpne luke nummer en og pappa er sliten av å pusse opp kjeller og samtidig ta alle våkenettene. Inni alt dette har jeg laget 5 av disse julekalenderene. 3 til skolen og hver av barna sine klasser samt 2 til gode venninner :)


I love it!


Lager du spiselige julegaver? Hvilke? Tips meg gjerne i kommentarfeltet :)


Førjulstiden skal være litt stressete....snaaaart så senker roen seg over oss igjen. Bare 25 dager igjen....


Slik ble dette foreviget i vårt private album:



Ønsker dere en strålende dag!



Boutique Baking by Peggy Porschen


Boutique Baking er skrevet av mitt store idol Peggy Porschen.


Dette er boken over alle bøker for jenter som elsker det søte liv og som liker alt som ser sukkersøtt ut. Denne boken er definitivt verdt sine £20.00 pluss frakt.


NY PEGGY


Peggy Porschen har frem til nå skrevet bøker som for det meste har dreid seg om pynting og måter å gjøre dette på og hennes oppskrifter har vært samlet frem til nå i kapitler bak i boken. I denne supre utgaven kommer hun med en bok fullstappet av gode oppskrifter.


Etter å ha bakt meg gjennom 4 bøker så gledet jeg meg virkelig til å ta fatt på denne. Jeg har etter noen år med baking begynt å bli flink på å lese oppskrifter og siler fort ut oppskrifter som ikke er bra nok.


Vil poengtere at Peggy Porschen faktisk er utdannet konditor og det hun lager er av høy kvalitet. Alt hun lager smaker like godt som det ser ut.



OPPSKRIFTENE


Det er gode og vel utprøvde oppskrifter i denne boken og det merker man fort når man setter igang hjemme. Alt lages fra bunn og noen oppskrifter ligger særdeles nært oppskrifter man finner i bøker laget for proffesjonelle konditorer.


Peggy leverer 8 flotte kapitler hvor mine favoritter helt klart er: Sweet treats og Classic cakes & bakes.


Mine tre favorittoppskrifter er: Meringue kisses, Macarons og Raspberry & Rose Dome cake. Sistnevnte har jeg postet her på bloggen som Dessertkake.


Boken har 190 sider og det finnes litt over 100 knakende gode oppskrifter i den.




For å ta en titt inni boka klikk her.


Har du spørsmål til denne boken? Fyr løs i kommentarfeltet så skal jeg svare så godt jeg kan :)


Er slike bokanmeldelser noe dere vil ha mer av så kommenter også gjerne det :)


Ha en strålende dag!











Førjulskos


Når det kommer til cookies og småkaker så føler jeg at jeg vet det meste.


Dog har jeg alltid irritert meg over at noen ganger så flyter faktisk kjeksen sånn ut under steking at jeg blir irritert. Ja det er fordi den fine formen som kjeksen var i FØR stekingen rett og slett blir borte i ovnen.


SERENDIPITY


Anne Spurkland fra bloggen Frie Kaker skriver:


I forskningen har vi et fenomen som kalles «serendipity», det at man finner noe overraskende og positivt der man minst venter det, kanskje etter å ha gjort en «feil» i et oppsett. Mange viktige grunnforskningsresultater er resultat av «serendipity». Man arbeidet med å forstå et grunnleggende fenomen, og ved et lykkelig tilfelle oppdaget man noe helt uventet og nyttig og som får vidtrekkende betydning. Oppdagelsen av penicillin er et godt kjent eksempel på «serendipity». Uten å trekke sammenlikningen alt for langt, kan man også når man baker kaker få nye erkjennelser gjennom «serendipity».


Nå skal ikke jeg smykke meg med tittelen forsker men i mitt tilfelle føler jeg at jeg har knekt cookieskoden i forhold til utsigende cookies.


OPPSKRIFTEN


MYKE KRYDDERKAKER

  • 250 g usaltet smør i terninger

  • 1 ts natron

  • 560 g siktet mel


Varmes

  • 5 ss vann

  • 210 g brunt sukker

  • 6 ss lys sirup

  • 3 ss kanel

  • 3 ss ingefær

  • 1 ts nellik


Slik gjør du:

Ha alle ingredienser som skal varmes opp i en kjele. Rør dette godt til massen koker. Trekk kjelen fra varmen og ha i smøret. Rør dette godt inn og avkjøl massen.

Når massen er avkjølt kan denne has oppi en mikser. Bruk K elementet. Ha i natron og det siktede melet og miks til alt samler seg til en deig.

Ta ut deigen og avkjøl den i plastfolie i kjøleskap noen timer eller natten over.

Kjevle ut deigen på et bakepapir til den er ca 5 mm tykk. Stikk ut former.

Stek kakene på 180 grader i 7-10 minutter.

HVA GJORDE JEG "GALT"

Jeg glemte halvparten av smøret i deigen. La deigen i en pose i fryseren og begynte å kjevle.

Jeg forsto jo fort at noe var galt for deigen var for tørr.

Jeg tenkte ikke på det med smøret før etter stekingen men det jeg gjorde var å kna inn smør slik som lærlingen fra Frankrike gjorde da han glemte smør i deigen sin og etterpå stekte de fineste "croissantene". Han hadde altså kjevlet inn smøret og oppdaget det som kalles "puff pastry".

Uansett jeg knadde inn smør og kjevlet ut.

Resultatet var rett og slett en fastere deig som stekte perfekt.

HERLIG!


Kjeksene blir helt nydelige om du pynter dem med melisglasur!


Har du opplevd noe lignende? Fortell meg gjerne om det i kommentarfeltet :)


Ha en strålende dag!


Home made with love


For tiden er det veldig mye som skjer og det hjelper ikke på at influensa nesten tok livet av meg sist uke.


Jeg har heldigvis fått igjen stemmen min men formen har vært utrolig dårlig frem til i går og jeg har vært sengeliggende store deler av forrige uke.


Når man kjenner at man er syk så er det eneste man kan gjøre å lytte til kroppen.


Jeg avlyste min ankomst på mammakvelden, ryddet bort avtaler for 3 dager og gjemte meg under dyna med nesespray, paracet og en god bok.


BACK TO BASIC


Mye gikk galt i forrige uke og når ting går i stå så er det eneste man kan gjøre rett og slett å finne tilbake til basisen. Det enkle er ofte det beste og så videre....


Min måte å komme "back to basic" er å lage cookies.



HOME MADE BY ÅHLENS


Jeg kjøpte meg dette kakestempelet på Åhlens og Storo Storsenter. Den er helt nydelig og fantastisk å jobbe med. For kr. 99.- har du en flott verktøy som du kan lage spiselige julegaver av :) Stempelet koster kr. 99.- Tar du turen innom Storo Storsenter og Åhlens der kan du treffe på herlige Erika. Erika er butikksjef på Åhlens og har alltid et godt tips.


Jeg går aldri ut derfra uten å handle noe!


PEPPERKAKEDEIG


Butikkene fylles opp av julestæsj og dagligvarebutikkene har ogs fått inn sine ferdige og klare-til-bruk pepperkakedeig. Jeg testet KIWI - sin.


I fjor var Rema 1000 sin en klar vinner men jeg skal sannelig si at KIWI sin ferdige deig faktisk var kjempegod på smak og konsistens. Jeg har tatt vare på 1 boks for å teste den opp mot alle de andre i slutten av denne uken.


Fordelen med ferdiglaget pepperkakedeig er at barna faktisk klarer å kjevle den veldig enkelt ut selv :)


Vinn-vinn situasjon for mor og datter!



Annika og jeg kjevlet altså deigen ut. Trykket kakestempelet ned i deigen og trykket ut en rund form med fine riller på for å gjøre det ekstra pent :)


Er det ikke en flott kjeks?


Vi stekte dem på 200 grader i 7-9 minutter :)



Slik ble dagen foreviget i familiealbumet:



Ønsker dere alle en strålende dag videre!


Detteinnlegget er skrevet i samarbeid med Storo Storsenter.


Milkshake med smak av jul

 Hos oss har planleggingen til jul startet for fullt og i denne travle førjulstiden er det viktig å unne seg noe godt:)

En herlig vaniljemilkshake med polkagriser. Hurtig dessert til travle dager. Eller bare som kos når barna kommer hjem fra skolen.
Det er travle dager hos oss denne uken. På tide med avkobling og tid til kos med mine største 3 barn.Annika var den første hjem fra skolen og hun ble min assistent på kjøkkenet.

I min oppskrift har jeg bruk mini polkastenger ( candycanes) kjøpt på Åhlens, Storo Storsenter.

POLKA MILKSHAKE

Oppskriften passer til 2 store glass.

15 polkastenger ( eller 15 polkagriser)

1/2 liter vaniljeis

2 dl melk

Jeg handler alltid vaniljeis med ekte vanilje i. Du skal se vaniljefrøene i isen og mitt tips er vaniljeis fra Mövenpick.

Jeg har brukt forholdsvis lite melk i denne oppskriften da jeg liker min milkshake tykk. For en tynnere konsistens ha i mer melk.

Hvis du vil ha en annen smak erstatter du polkagrisene med bær eller andre smaker.

SLIK GJØR DU

Hakk polkastengene fine i en foodprosessor og legg dette på et fat.

Ha vann i en bolle eller en dyp tallerken og dypp kanten på glasset opp ned slik at øverste kant blir våt.

Dypp så den våte kanten ned i polkamiksen slik at dette fester seg til kanten.

Sett glassene kaldt.

Ta bort litt av den knuste polkamiksen til pynt.

Ha is, melk og resten av polkamiksen i en blender og bland dette godt.

Fyll glassene, dryss over polkastrø og server.

Ønsker dere alle en fortreffelig kveld!Enjoy the sweet life!

Sjokolademuffins med mandarinsirup og ostekrem


En deilig sjokolademuffins med overraskende god smak! Denne er det verdt å bruke tid på å lage.


Kanskje unne deg noe godt til helgen?


BESØK

Søsteren min annonserte sin komst til perlesukkervillaen denne uken og det var en klar beskjed på min facebookvegg: Sjokolademuffins med deilig krem!

Ettersom jeg har en del muffinsformer å teste samt en haug av nye kakebøker ut var saken enkel.

SJOKOLADEMUFFINS MED MANDARINSIRUP OG OSTEKREM

Å legge en sirup eller glasur på muffins før de dekkes med krem er noe jeg også lærte på bakekurset i London.

Der pensler de et tynt lag med deilig sukkerlake eller annen sirup over slik at muffinsen ikke tørker inn. Det har jeg også gjort i dag.

Muffinsoppskriften nedenfor er i sin enkelhet så god at dette også kan unnlates. Men vil du virkelig ha frem smakene så anbefaler jeg deg å ta deg tid til å lage mandarinene og bruke laken derfra. Tips til dessert med mandarinene kommer også :)


MARINERTE MANDARINER

  • 2 dl sukker

  • 2 dl vann

  • 1 kanelstang

  • 3 stjerneanis

  • 10 g fersk ingefær

  • 1 stk vanijestang

  • 6 mandariner


Kok sukkerlake av sukker og vann og tilsett alt krydderet. Avkjøl helt.

Skrell mandarinene med kniv, slik at du får av den tynne hvite hinnen. Skjær dem i tynne skiver, eller skjær ut filetene, slik at de er helt skinnfrie.

Hell den kalde krydderlaken over mandarinene og sett kaldt, gjerne over natten.



SJOKOLADEMUFFINS fra Humingbird Bakery Kakeboken




  • 200 g mel

  • 40 g kakao ( Jeg brukte Valrhona kakao)

  • 280 g sukker

  • 3 ts bakepulver

  • 1 klype salt

  • 80 g usaltet romtemperert smør

  • 2,5 dl melk

  • 2 egg

  • 1/2 ts vaniljeessens


Av denne røren får du ca 20 muffins a 45 gram.

Stekes på 175 grader i 20-25 minutter

Ha mel, kakao, sukker, bakepulver, salt og smør i en bolle og visp dette sammen med en grind.

Rør sammen melk, egg og vaniljeessens i en kanne og ha halvparten av dette i bollen og miks på lav hastighet til alt har samlet seg.

Miks så på høyere hastighet slik at du får ut alle klumpene. Ha til slutt resten av melkeblandingen i.

Røren skal ikke overarbeides!

Fyll muffinsformer opp til 545-50 gram og stem på 175 grader i 20-25 minutter.

Jeg brukte ovale muffinsformer fra Åhlens og fylte 40 gram røre i disse. Jeg stekte mine på nederste rille.

OSTEKREM

  • 160 g melis

  • 200 g philadelphiaost

  • 2 dl kremfløte


Miks philadelphiaost og melis i en bolle og rør dette til en fin masse. Glem for all del ikke å sikte melisen når du har dette oppi. Hvis du ikke sikter melisen får du klumper i massen

Pisk fløten til krem og bland dette forsiktig i massen.

SERVERING

Når muffinsene kommer ut av ovnen avkjøler du dem. Når de er helt avkjølte pensler du laken fra mandarinene oppå.

Hvis du vil kan du skjære ut en hul del i sjokolademuffinsen og legge marinert mandarin der.

Til slutt sprøyter du krem oppå. Vil du ha en ujålete dessert? Legg bare en skje med krem over mandarinene!

Jeg valgte å sprøyte en blomst med tipp 104.

Server med et smil!


TUSEN TAKK

Må bare si takk til alle dere som engasjerte dere sånn i gårdagens innlegg: Hvilken visp skal jeg bruke?

Sissel kom med dette tipset: Der er en mutter øverst på staget på alle vispene til kjøkkenmaskinene De er for å stille inn vispen slik at den når skikkelig ned i bollen

Så nå trenger vi ikke bekymre oss mer for at smøret ikke kommer med når vi visper :) Takk Sissel <3

Ønsker alle en herlig fredag!



Søt giveaway fra Jessie Steele


Jeg har vært fan av Jessie Steele helt siden jeg først klikket meg inn på nettsiden deres.


De har så utrolig mye fint. Min ønskeliste til jul er laaaang hehe.


GIVEAWAY


I dag har jeg en herlig giveaway til dere :)


Et nydelig sort forkle fra Jessie Steele.


Hva må du gjøre for å være med i trekningen?




  1. Registrer din epost slik at du får INNLEGGENE mine rett inn i innboksen din.

  2. Registrer din epost slik at du får mine NYHETSBREV inn i innboksen din.


Hvis du allerede følger meg et sted så kommenterer du dette i feltet under og sier at du kun har gjort et punkt.

Neste uke trekker jeg en heldig vinner av dette nydelige forklet :)

PS. Sløyfen kan tas av og erstattes med annen om det er ønskelig.



VINNER BOK NYBAKT TIL ALLE MÅLTIDER

Vinneren av konkurransen ble kommentar nummer 20. Det er Lumona.

Send meg en mail så skal vi få boken din vei :)







Hvilken visp skal jeg velge?


Det er utrolig viktig å velge rett visp til rett bakverk! Velger du feil kan du rett og slett ende opp med å ødellegge det du lager!

Men hvilken visp skal man bruke når?

BAKEKURS

Da jeg var i London hos Peggy Porschen fikk vi se forskjellen på cupcakes laget med visp og cupcakes laget med grind og forskjellen for meg var hårreisende stor.

Jeg hadde aldri trodd at vispen kunne ødelegge så mye. Der og da bestemte jeg meg for å følge hennes råd som jeg nå skal gi videre til dere:

VISP/PISKERIS


Vispen er til for å piske luft inn i masser. Det er det eneste du trenger å tenke på når du tar i vispen. Skal jeg lage en kake som skal ha en eggedosis pisket opp i bunn så er denne ditt alternativ. Vispen/Piskeriset brukes til piskede masser (starter med egg+sukker).Her er en liten liste på når jeg bruker denne:

  • Sukkerbrød

  • Sjokoladekaker som starter med pisking av eggedosis

  • Marengs

  • Makroner


Det vi så i London var at muffins som hadde blitt laget med visp hvor sukker og smør var pisket opp og den resterende røra også var pisket med videre faktisk ble så luftig at etter steking så ble det et stort hulrom under muffinsen. Røra var altså altfor mye pisket og kunne til og med under steking oppføre seg "eksplosivt".

En "eksplosiv" røre er når røra kommer kjapt opp og nesten ut av muffinsformen. Dette kan også skje ved for høy temperatur på ovnen.

GRIND


Dette er altså verktøyet til kjøkkenmaskinen jeg bruker allermest. Med denne blander man rører og man overmikser ikke noe.



Grinden brukes til rørte masser (starter med smør+sukker).

Her er oppskrifter jeg bruker grind til:

  • Brownies

  • Alle kaker hvor man starter med å røre smør og sukker hvitt

  • Royal Icing/melis glasur ( ALDRI VISP!)




Hvilken kjøkkenmaskin har du? Var dette innlegget nyttig for deg?

Kom gjerne med tips til kaker etc man bruker de forskjellige vispene til i kommentarfeltet så skal jeg fylle på innlegget :)





Brødbakemaskin & Giveaway!


Brødbaking er ikke min sterkeste side. Jeg innrømmer glatt at også jeg kjøper ferdigbrød på butikken fremfor å lage dem selv.


Gleden var derfor stor da jeg fikk spørsmål om å teste ut et produkt fra Whiteaway.no.


Jeg fikk lov til å velge et produkt som passet meg og min familie og valget falt på denne Philips Brødbakemaskinen.



Maskinen har vært i huset vårt nå i noen måneder og jeg har fått testet ut maskinen både på grovt brød og loff.


Alle i huset elsker den!


FORDELER


For oss som familie har denne en rekke fine fordeler.




  • Vi stiller inn maskinen på tid slik at vi står opp til varmt nybakt brød.

  • Oppskriften på grovt brød fra oppskriftsheftet som følger med er så lett at alle barna klarer å gjøre det.

  • Vi spiser ett slikt brød til hvert måltid ( frokost og kvelds) og kostnaden på brødet er mye billigere enn brød fra butikken.

  • Vi lager brødet selv og vet derfor hva som brukes av ingredienser.

  • Nå etter noen måneder har vi begynt å eksprimentere med oppskrifter. Dette gjør at barna gleder seg til å komme hjem fra skolen og stå opp :)

  • Maskinen har valgmuligheter for mørk og lys skorpe og det gjør at alle får et brød som de liker.


For oss er det bare en ulempe og det er at vi skulle hatt 2 maskiner :)

Vi har i alle fall blitt veldig glade i maskinen og det at man kan stille tiden gjør også at på dager når jeg er ute hele dagen er brødet ferdig til sånn rundt 18.00.

Det er like før kveldsmaten :)





GIVEAWAY

I dag kan du også være med på en flott giveaway her på bloggen. Denne flotte boken skrevet av Torunn Nordbø kan bli din ved å dele bloggen min på internett.

Du kan selv velge hvor du vil dele bloggen men du må skrive i kommentarfeltet hvor du har lagt igjen et spor.

Hvordan deler jeg bloggen på internett?

  1. Har du blogg? Skriv et innlegg og velg et bilde fra min blogg og link til Villaperlesukker.no

  2. Instagram: Legg inn et bilde på din profil og tagg meg med @villaperlesukker i bildet. Bruk gjerne et bilde fra min blogg.

  3. Twitter: twitre et av mine innlegg.

  4. Facebook: Del siden min med dine venner.


Skriv så i kommentarfeltet hvor du har delt bloggen min og ditt navn så trekker jeg en vinner i morgen :)


NYBAKT TIL ALLE MÅLTIDER

Boken er helt fantastisk og det står utrolig mange flotte oppskrifter i den.

Bli med i trekningen ved å legge igjen et spor fra min blogg Villaperlesukker.no på internett og legg igjen en kommentar i feltet under :)



Prinsessekake med tiara

Dette vittige med planleggingen av denne kaken er at den tar utgangspunkt i en kake jeg alltid har villet laget og det var akkurat DET bildet Lene sendte meg da hun skulle vise hvilke kaker hun synes var fine. Hun kunne umulig ha visst at akkurat DET bildet lå i min mappe: Cakes I want to make!

Uansett kaken kunne ikke bli en tro kopi for det ville blitt for kjedelig men kaken måtte ha: tiara, putemønster, 3 etg, rosa og hvitt.

FORBEREDELSER

Når man skal lage en kake som dette så er det viktig å forberede fargevalg før man starter. Jeg bestemte meg raskt for at sort skulle bli fargen sammen med rosa og hvitt. Dette fordi den skulle ha en litt mer "voksen" prinsesse utstråling.

En gyllen regel i kakeverden er: ALLTID de mørkeste fargene i bunnen av kaken. Ettersom tiaraen er sprøytet i hvit royal icing måtte øverste kake være rosa for å se tiaraen bedre og da ble den i midten hvit.

NY TREND

Cookies på kaker er en ny trend som kommer mer og mer. Det er en fin måte å gjøre kaken personlig på.

Mitt valg ble rosa glittersko cookies og kjoler i hvitt som er inspirerte av dette bildet:

Lene Alexandra. Foto: Stella Pictures / Scanpix

TIARA

Når du skal ha en tiara på en kake så anbefaler jeg deg å sprøyte denne ut 3-4 dager i forveien.

    • Lag Royal Icing.

 

  • Sprøyt ut på en mal med rund tipp.

 

 

  • La tiaraen tørke på en bøyd underflate slik at den former seg.

 

 

  • Lag alltid 2 stykker da disse fort kan brekke.

 

 

KAKEN

Kaken består av 3 sammensatte kaker sjokoladekake trukket med fondant. Størrelsene på kakene er: 27, 19 og 11 cm i diameter.

Alle kakene er 10 cm høye.

Når du skal stable kaker er det aller beste å stable kaker med fast bunn. Sukkerbrød med vaniljekrem er IKKE fast nok til å stable.

Sett pinner eller rør i hver kake og sett neste kake oppå.

Når kakene er stablet begynner pyntingen.

Cookiesene er satt på helt til slutt.

Det aller verste med denne kaken var å frakte den til bursdagsbarnet :)

Men takket være en dyktig sjåfør Anne Merete gikk det bra!

Sjekk instagramprofilen til @lenealexandra for å se bilde av henne med kaken :)

LENE: Tusen takk for en uforglemmelig flott dag og jeg vet du hadde en topp kveld på lørdag! Vi sees <3

Håper dere alle får en super kveld!

Shoe cookies, glitter & glam!


Det er ingen hemmelighet at jeg elsker alt som glitrer og da jeg bestemte meg for å lage disse herlige glitterskoene kan dere tro jeg storkoste meg :)


Cookies har vel blitt min spesialitet og jeg synes det er så gøy å lage egendesignet kjeks som passer til personen som skal ha dem.


Disse kjeksene lagde jeg til Lene Alexandra som utstråler alt denne oppskriften også har. Oppskriften er laget av en god cookiesdeig med fransk gourmetsmør, engelsk finkornet sukker, vanilje, egg og smør.


Mange spør meg om man kan bruke aromaer og oljer med smak i disse men helt ærlig så er det aller best å bruke ekte gode råvarer for å få en god smak.


Jeg anbefaler også kun å bruke glitter på kaker i helt spesielle anledninger. Dette er spiselig men selv om det er spiselig gir glitteret som alt annet en unødvendig bismak. Akkurat som sterke aromaer :)


COOKIES




  • 200 g smør

  • 200 g sukker (engelsk)

  • 1 egg

  • 400 g mel

  • frø fra en vaniljestang


Miks sukker og smør hvitt. Helst i en mikser med k-element. Ha i egget og miks på lav hastighet. Ha til slutt i mel og frø fra en vaniljestang.

Når deigen klumper seg er den ferdig. Legg den i plastfolie og la den hvile i kjøleskap i minst 1 time.

Kjevle ut deigen på et bakepapir og stikk ut former.

Jeg hadde ikke skoform så jeg klippet skoen i bakepapir og brukte det som mal. Det fungerer veldig greit når man bare skal ha 5-6 stykker :)

Legg cookiesene i kjøleskap i 15-20 minutter og stek dem i 6-9 minutter på 200 grader.

HUSK: Kjeksene skal ikke bli brune :)

Dekorer med melisglasur og strø på glitter!

Hele kaken til Lene kommer litt senere i dag :)

Vi sees!


Cakepops hos Lene Alexandra


Jeg digger Lene Alexandra! Hun er smart, full av livserfaring, åpen, positiv og engasjerende.


Helt fra i sommer har jeg fulgt henne tett både på Twitter og Instagram. Snakket om sjokolade og alt mulig annet når tiden tillot det.


Lene er ei jente som elsker livet og særlig det søte liv og akkurat DET er det jeg liker best ved henne. For selv om hun trener og har helt klare mål så skeier hun også ut innimellom og koser seg med kaker og andre søte desserter. I love it!


Jeg spurte henne om hun ville bake med meg og hun svarte ja :)


Bilen fullpakket med herlig brownies, Valrhona hvit, melk og mørk sjokolade, pinner til cakepops og glitter satte jeg kursen mot Oslo.


3 timer fløy av sted og Lene veide, dyppet og glitret cakepops i samme tempo og på samme måte som meg! Fantastisk.


Det skulle egentlig være noen timer hvor jeg lærte henne om råvarer, sjokolade og temperering men Lene spurte meg om alt mulig og vi snakket om mål, trening, mat og drømmer og da jeg satt i bilen hjemover var jeg supergira.


Hun snakket ærlig og rett fra hjertet og jeg fikk tips jeg enda skal holde for meg selv! ;)


CAKEPOPS


Cakepops er hot for tiden og det du skal gjøre for å få cakepops som smaker skikkelig godt er å bruke en brownies som grunnlag. Jeg bakte min brownies med Valrhona mørk sjokolade og Valrhona kakao. Jeg brukte ikke smørkrem i den da denne kaken er så saftig at den faktisk fester seg sammen av seg selv. Du får da en ren og deilig smak.


BROWNIES




  • 100 g smør ( jeg brukte fransk gourmetsmør)

  • 2 dl sukker

  • 1,5 dl hvetemel

  • 2 egg

  • 1 ts vaniljesukker

  • 2 ss kakao

  • 100 g mørk sjokolade ( 70 %)


Slik gjør du:

Smelt sjokoladen i vannbad og ha i smøret. Dette skal ikke bli for varmt. Ha sukker, mel og vaniljesukker i og rør inn eggene.

Browniesen blir best om du rører den for hånd.

Jeg brukte en firkantet form a 25 cm og doblet oppskriften.

Stek browniesen på 180 grader i 25-30 minutter.

HVORDAN LAGE CAKEPOPS?

  • Smuldre browniesen i en skål

  • Lag små baller a 30 gram og sett dem i kjøleskap i 15 min.

  • Sett en pinne i hver og dypp disse i smeltet sjokolade.

  • Ved å bruke kvalitetssjokolade trenger du ikke å tynne denne ut med delfiafett/kokosfett.


Dryss på glitter, sett en sløyfe på og server!

Vil du vite mer om Cakepops les innlegget: Alt du bør vite om cakepops.


Herlig Lene Alexandra med sine cakepops!


Lene laget også noen få hjerteformede cakepops til sin kjære Superman <3 De er dekket med hvit sjokolade og dyppet i jordbærstrøssel :)


Well done, Lene og tusen takk for en flott formiddag. Håper du får en strålende bursdagsfeiring <3



Til samme feiring laget jeg også glittercookies og kake :)


Den skal jeg legge ut på bloggen i morgen! Ha en herlig lørdag kveld alle sammen.


Husk å følg meg på Facebook, Twitter eller Instagram. Trenger masse drahjelp for å nå mitt mål som er "pink patisserie" i Oslo :)




hits