november 2013

Pikekyss

 

Jeg vil ha pikekyss som smelter på tungen akkurat slik et pikekyss gjør :)

Ikke for hardt slik at man må bite seg gjennom søtsaken og ikke for seigt. Tørt men deilig haha noen som klarer å forestille seg hvilken konsistens jeg er ute etter?

Jeg har kastet mer enn 2 kg eggehviter i mine forsøk på perfekte pikekyss og jeg har vært like frustrert hver gang.

NÅ ser det ut som om jeg har fått den perfekte oppskriften :)

PIKEKYSS

  • 230 g eggehviter
  • 125 g sukker
  • 125 g melis

 

 

Ha eggehviter og sukker i en stålbolle og pisk dette til stiv marengs.

Min erfaring er at dette tar ca 7-9 minutter på medium hastighet.

Sikt melis og ha denne i marengsen og kjør dette videre til alt er glatt og stivt.

Del massen i to og farg den ene delen rød.

Sprøyt ut topper med en sprøytepose. Jeg brukte tip 8B.

La pikekyssene tørke i 4-5 timer på 70-70 grader varmluft.

Så enkelt så vanskelig!

Ha en strålende dag!

 

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på annebrith.no

Krydderkake med mandarin og ananaskrem



Juleforberedelsene er godt i gang og flere har begynt å planlegge baksten til jul.

Mange har faste tradisjoner hvert år og holder seg til sine egne slag mens andr e tester ut nye oppskrifter hvert år. Hva gjør du? Er du en som holder fast på tradisjonene eller skaper dine egne?

Uansett så er denne tiden på året tiden hvor du skal finne frem krydder som for eksempel kanel, allehånde, muskat, pepper og nellik.

Jeg er veldig glad i pepperkaker og smaken av disse. Denne kaken gir en følelse av å spise en deilig og saftig pepperkake og med mandarin og ananasosten i en krem på toppen får du en myk smak på kaken.

Kremen er nok til å dekke hele kaken og om du ønsker kan du raspe appelsin eller skall fra klementiner over. Jeg har valgt å la krydderkaken være fokus og har bare toppet det hele med krem noen få steder slik at kremen ikke tar helt overhånd. For meg blir en slik kake en kake som kan nytes til hverdags i en ellers travel førjulstid.

Oppskriften passer til en form på 24 cm, men vil du lage større kake dobler du oppskriften og lager langpanne.


Krydderkake

  • 3 ½ dl sukker

  • 5 dl  hvetemel

  • 3 ts bakepulver

  • 2 ts ingefær

  • 2 ts nellik

  • 2 ts kanel

  • 60 g smeltet smør

  • 2 egg

  • 3 dl melk


Sikt det tørre i en bolle og ha i det våte. Kjør alt i en kjøkkenmaskin med grind slik at det menges godt sammen.

Hell røren i formen og stek på 175 grader i 20-30 minutter.

Avkjøl.

Mandarin og ananaskrem

  • 3 dl melk

  • 3 ss hvetemel

  • 300 g smør

  • 300 g melis

  • 1 pk Tine mandarin og ananas kremost


Bland mel og melk i en kjele og kok dette opp til en tykk saus.

Avkjøl dette til det er helt kaldt.

Kutt smør i terninger og ha alt i en kjøkkenmaskin. Piskes på medium til høy hastighet i 15 minutter. Når kremen er myk, glatt og skinnende er den ferdig.

Fordel kremen på kaka eller sprøyt ut pynt oppå slik at hvert «kakestykke» får litt krem.Vi har trukket vinneren av giveaway fra Dr. Oetker i forbindelse med våre 15000 likes på Facebook. Vinneren er: Trine Fagervik.


Vi har snakket med henne på telefon og hun ble veldig glad. En pakke er snart på vei :)

I dag har vi laget tre adventskalendere, en til hver klasse hvor mine barn går.
Vi har også laget perfekte pikekyss. 12 pikekyss oppskrifter har blitt forkastet. Denne gangen ble 13 et lykketall. Denne oppskriften får dere i morgen.

Marsipanmus



Nettene blir lange og kulda setter inn. Det er tid for å lage hjemmelaget marsipanmus!

Ingenting er så godt som hjemmelaget marsipan. Min klare oppfordring er å lage dobbel porsjon og fryse ned halvparten til rett før jul.

Farge marsipan

I dag finnes det mange forskjellige typer farger for å få farget marsipan. Du kan kjøpe den helt vanlige fargen i dagligvareforretning som de fleste kjenner under navnet: konditorfarge. Den er tynn og rennende og gjør ofte at marsipanen klisser seg om man jobber for mye med den.

Velassorterte dagligvareforretninger har også farge som kalles pastafarge. Dette er farger som er tykkere og mer drøye enn konditorfarge. Disse fargene trenger du kun en dråpe for å få farget marsipanen din.

Det er gøy å farge marsipan og lage vakre kreasjoner. Legg marsipanen i glass til jul og du har en fin presang.

Ingredienser

  • 500 g  mandler

  • 500 g  melis

  • 1 ts  tragant

  • 1 ss  eggehvite

  • Brun pastafarge eller litt kakao

  • Rosa pastafarge til nese

  • Minimuffinsformer for å sette mus i


Skold mandlene og tørk dem godt.

Mal mandlene i en matprosessor. Gjør dette gjerne to ganger og siste gang med melis.

Bland inn eggehvite og tragant og jobb med marsipanen til den får en fin konsistens.

Pakk marsipanen i plast og la den hvile i 2-3 timer i kjøleskap.



Mus ca 36 stk a 25 g

Del marsipanen i 3 deler hvor to deler veier ca 450 g og en del 100 g.

Farg den ene delen på 450 g brun. La den andre være hvit.

Delen på 100 gram farges rosa.

Kroppen til musen er formet som en dråpe og veier ca. 25 g. Sett dråpen med den tykke delen ned i muffinsformen.

Stikk hull til øyne. Sett en liten rosa ball på nesetippen.

Lag en liten ball av marsipan ( ca 1 cm) og trykk denne litt ned mot benkeplaten. Lag en mindre ball av rosa marsipan og legg denne oppå. Del dette i to like store deler med kniv og du har laget ørene.

Sett disse på musen.

Lag en tynn hale ved å rulle ut en tynn pølse og sett på bak.

Musen er ferdig.



TIPS

For en mer voksen smak kan konjakk eller likør tilsettes marsipan. Dett gjøres samtidig som eggehvite has i.

JULEBAKST


Har dere begynt å bake til jul?

Kommende uke kommer det mange tradisjonelle oppskrifter på bakst her på bloggen. I helgen brukte jeg en hel dag på kjøkkenet sammen med mine søte små barn og vi koste oss veldig sammen. Vi lager stort sett pepperkaker hele desember vi og pynter og henger opp overalt slik at når julaften kommer er hele huset fylt med pepperkaker :)

Slik ble et av bildene:




Ønsker dere en fin dag videre!

Vinner av giveaway er trukket og vil bli annonsert på bloggen denne uken :)

Sjakk matt - Gratulerer Magnus!

Hele Norge har sjakkfeber!

Vi er intet unntak :)

I flere uker har vi hatt VM-kampene på i bakgrunnen og vi fant ut at vi bare MÅTTE lage et sjakkbrett i pepperkaker.

Pepperkaker og cookies er vår spesialitet og jo lengre vi kom med pyntingen av dette sjakkbrettet jo mer inspirerte ble vi :)

Skal du virkelig imponere i år med dine pepperkaker så burde du lage Sjakkbrett!

Oppskrifen er som følger:




Pepperkaker




  • 150 g  smør

  • 1 dl  mørk sirup

  • 2 dl  sukker

  • 1 dl  kremfløte

  • ½ ts  malt nellik

  • ½ ts  malt ingefær

  • ½ ts  pepper

  • 2 ts  malt kanel

  • 1 ts  bakepulver

  • ca. 450 g  hvetemel


Glasur




  • 2 eggehviter

  • 500 g melis

  • 2 ss sitronsaft

  • sortfarge


Pepperkaker


Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet.


Avkjøl dette og ha fløten i.  Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt lengst mulig.


Kjevle deigen ca 3 mm tykk og skjær ut brettet som er 34x34 cm.


Etterhvert lager du figurene. Det skal være:




  • 2 konger

  • 2 dronninger

  • 4 springere

  • 4 tårn

  • 4 løpere

  • 16 bonder

  • 32 sirkler for å sette brikkene på.


Stek alt på 180 grader i 6-15 minutter. Alt etter hvor stort du lager det. Brettet stekte vi i 15 minutter.


Avkjøl pepperkakene på rist.


Glasur


Ha eggehviter, melis og sitronsaft i en bolle og visp dette sammen til konsistensen er glatt og hvit. Om glasuren er for tykk ha mer sitronsaft i. Konsistensen skal være slik at når du tar litt glasur mellom tommel og pekefinger og drar dette fra hverandre skal glasuren stå fint.


Del glasuren i to og farg den ene delen sort.


Del så disse to glasurene i to og ha den ene delen av hver farge i en sprøytepose med en liten rundt tyll/tipp.


Den andre delen menges med litt van slik at den blir rennende. Dette skal brukes til å fylle figurene og brettet.



Slik ser brettet ut før det går inn i ovnen.



Brettet blir klargjort.


Brettet har 8 x 8 ruter a 4 cm og jeg lager en kant rundt med hvit glasur.



Først fylles det hvit glasur i.



Så sort :)



Brikker fant vi mal av på nett :)



Alle brikkene lages ved å lage en tykk kant rundt med den ene glasuren i sprøytepose for så å fylle tynn glasur i etterpå.



La dette tørke over natt og så fest brikkene på hver sirkel:



Sett så brettet frem og nyt.


Hos oss mente barna at man skulle spise brikkene etterhvert som man mistet dem :)



Det er bare å ta av seg hatten for både Magnus Carlsen som tok med seg VM-tittelen hjem til Norge og vår Karianne som har vært kreativ nok til å lage disse malene til meg.


Vi diskuterer i skrivende stund om vi burde legge ut malene til dere.


Vil dere ha malene så legg igjen en kommentaar så skal vi redigere innlegget etterhvert :)


Jeg har stemt FOR å legge ut malene mens min kjære Karianne mente at det kanskej var nok info med alle bildene :)


Hva tenker dere?


Gratulerer til Magnus Carlsen! Kom gjerne på besøk til oss på Sørumsand. Vi lover at du skal få med deg denne hjem om du stikker innom :)



Vi ønsker dere alle en strålende lørdag kveld :)


God klem fra alle oss i Villa Perlesukker :)


Del gjerne dette innlegget eller lik det og legg igjen en kommentar hvis du ønsker mal :)


15.000 likes!



Ny uke, nye muligheter og nye følgere :)

Vi vokser på facebook og i den anledning vil vi sette pris på dere følgere!

Vi starter uken med en fantastisk flott giveaway.

En heldig vinner får denne uken en dekorasjonspakke fra Dr. Oetker.

Det er ikke bare strøssel men også ting som du kan trenge til baking :)

Pakken inneholder:

  • Cupcake topping

  • Cupcakes stars

  • Cupcake daisies

  • Pynteglasur rosa, grønn og hvit

  • Flytende glukose

  • Vaniljesukker

  • Bakepulver

  • Perlemix

  • Gelatinpulver

  • Gelatinplater

  • Manuelas myke perler hvite og rosa

  • Manuelas mini marshmallows

  • Mandelflak

  • Mandel hakkede

  • Glimmer gele

  • Dekor glasur skrift

  • Prinsesse dekorasjonsfigurer

  • Sjokoladehjerter

  • Sjokoladeløv

  • Sukkerroser med blad

  • Kakao roser med blad

  • Tuttifruttimix

  • Sjokolademiks

  • Muffinformer

  • Sjokoladedekor

  • Sukkermasse

  • Vaniljetwister

  • Love strø

  • Sommerstrø

  • Vinterstrø

  • Mini pearls

  • Junglel strøssel

  • Flaggstrøssel

  • Prinsesse strøssel

  • Kakemousse jordbær og sjokolade



Verdien på denne pakken fra Dr. Oetker er over kr. 1500.-

For å være med i trekningen må du:

  1. Like oss og dette innlegget.

  2. Legge igjen en kommentar her på vår blogg.


Vi trekker når vi har nådd 15.000 likes på Facebook. 68 to go...

Ønsker alle en fantastisk kveld!









Rieslingkake med druer





Hjelpe meg vi mistet en tann i går.


Operasjon tannløs 7-åring ble fullført til vill jubel fra storesøster, storebror og mamma. Tannfeen kom som forventet og det var en happy Espen som våknet 25 kroner rikere i dag.


Sven mente imidlertid at det var urettferdig at Espen fikk 25.- når han selv noen år tidligere bare fikk 20 kroner. Men så forklarte jeg han litt om prisutvikling :)


Dere kjenner kanskje alle kronesishistorien ;)


JOBB


Det begynner å gå seg litt til med tanke på at hobby har blitt til jobb. Vi er nå to stykker her og jeg kan si det er mye mer hyggelig å komme på jobb når det faktisk er noen andre som kommer, men innimellom må jeg si at jeg savner å bare kunne snakke med meg selv. Da fikk jeg i alle fall de svarene jeg ønsket meg ;) thihi


Nei det var bare en spøk, Karianne og jeg er et godt team. Hun har allerede bestemt hva som skal selges og lages til blogg denne uken i forbindelse med farsdag!


FARSDAG


Kommende søndag er det altså farsdag og hva passer bedre enn en voksen kake til pappa.


Denne kaken passer kanskje best til en pappa som kanskje allerede har blitt bestefar: Din egen pappa :)


Kaken inneholder nemlig vin men selv om alkoholen blir kokt bort så vil du kjenne smaken tydelig.


Bunnen er en sukkerbrødbunn og toppet med druer og en syrlig vingele passer kaken perfekt til fest.


Ved å bruke en sukkerbrødbunn i stedet for en kjeksbunn blir kaken mer eksklusiv og man får en rundere smaksopplevelse.



Kakebunn:




  •  4 egg

  • 100 g sukker

  • 100 g hvetemel

  • ½ ts bakepulver


Vinkrem:




  • 6 gelatinplater

  • 3 eggeplommer

  • 75 g sukker

  • 2 ss sitronsaft

  • 2 dl Riesling


Kakekrem og pynt:




  • 1 pk kremfløte

  • 200 g grønne druer

  • 200 g blå druer


Vingele:




  • 1,5 dl riesling

  • 2 plater gelatin

  • 25 g sukker


Bunn:


Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt hvetemel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Ha røren i en form a 22 cm og stek denne i ovnen i ca 20 minutter på 190 grader.


Avkjøl bunnen.


Vinkrem:


Bløtlegg gelatinen i kaldt vann.


Visp sammen eggeplommer, sukker, sitronsaft og 1,5 dl Riesling i en kjele og la alt varmes forsiktig opp.


Kremen tykner rundt 80 grader. Når kremen er tykk helles den over i en bolle.


Trykk vannet ut av gelatinen og løs denne opp i ½ dl Riesling ved svak varme.


Når gelatinen er oppløst blandes denne først med 3 ss av den tykke kremen. Bland alt så sammen. Sett kremen kaldt og rør av og til.


Når vinkremen begynner å stivne pisker du opp kremfløten og vender vinkremen forsiktig i.


Legg kakebunnen på et fat og sett en ring rundt bunnen.


Fordel kremen på kaken og jevn den ut.


Vask og rens druene. Tørk dem skikelig og legg dem på kaken. Trykk dem gjerne litt ned i kremen.


Sett kaken kaldt i 2-3 timer.


Vingele:


Bløtlegg gelatinen i kaldt vann.


Kok opp Rieslingen og sukkeret. Trekk kjelen fra varmen og ha i gelatinen.


Når geleen er kald kan den helles over kaken i et tynt lag som akkurat dekker druene.


Sett kaken kaldt i 30 minutter til.


TIPS


Mange har vanskeligheter med å lage sukkerbrød. Gjelder dette også deg? Kjøp en ferdig bunn på dagligvarehandelen.


FREDAGSCAFE


Kommende fredag har vi igjen åpent i Skriverveien 12 og vi frister med:




  • Makroner 69.- for 6 stk                    - suksess, bringebær, sitron og pistasje

  • Cupcakes  39.- kr. 150.- for 4 stk   - nye smaker gulrotcupcakes og pepperkakecupcakes

  • Cookies stor kr. 49.-

  • Cookies stor med eksklusiv gavepakning og valgt tekst kr. 59.- ( feks: pappa eller navn. Tekst må sendes via forhåndsbestilling)

  • Terter kr. 39.-

  • Pepperkaker fra kr. 19.-


Vi gleder oss til en fantastisk fredag igjen.

I mellomtiden baker vi. Ha en strålende dag!


Sjokoladekake med bringebær



God mandag alle sammen.
Det er definitivt ingen blåmandag for meg. Har akkurat fått blomsterlevering på døren. Rosa roser ble levert med et herlig smil. En god start på uken.

De siste ukene har vært tøffe med mye endringer og planlegging om hvordan veien videre skal være.

For meg har det vært noen tunge uker for jeg har opplevd å ha "skriveblokkade" Noe dere kanskje har merket. Jeg trøster meg imidlertid med at det er verre om jeg får "bakeblokkade" thihi.

Fredag som var åpnet vi våre dører igjen i butikken på Sørumsand og selv om det ikke var så mange innom som vi hadde ønsket så var det mange spesielle mennesker som kom innom. To møter ga spesielt inntrykk og det ene var skjønne Elisabeth fra Frk. Holms Cafe. Vi har kjent hverandre i over 6 år og fulgt hverandres bakeprosjekter på internett. En herlig dame som jeg virkelig beundrer. Har hatt mange gode stunder med henne selv om det kun har vært på nett. Nå fikk vi endelig møttes og det var "love at first sight".

Det kommer også mange følgere innom butikken. Mennesker som har fulgt meg fra første stund jeg startet å blogge og som har heiet på meg i Hele Norge baker. På fredag kom en vakker kvinne helt fra Sandefjord. En herlig dame med masse energi som jeg virkelig ble glad for å se. Et utrolig koselig og spesielt møte.

Det er definitivt höst ute og det nærmer seg jul med stormskritt. Mange av dere har kanskje sett at vi har anskaffet oss en kjevlemaskin og vi skal denne uken begynne å lage pepperkaker. Fantastisk å ha en slik flott maskin som bare "spyr" ut ferdig kjevlet deig :)

I dag vil jeg dele en god og velkjent oppskrift med dere i en nyere utgave.
Enkel og voksen sjokoladekake for de som er glad i en mer voksen smak.





Jeg har i min oppskriftssamling mer enn 10 herlige sjokoladekaker som jeg varierer med. Men jeg må innrømme at denne oppskriften kommer tilbake oftere enn de andre. Grunnen er rett og slett at den passer til alle. Både voksne og barn elsker den! Den er enkel å lage og blir saftig, luftig og god.


Kombinasjon sjokolade og bringebær er en klassiker og slår an hver eneste gang. De syrlige bærene legger seg perfekt innimellom lagene og gir akkurat det en god kake trenger: kontrast i både konsistens og smak J


Denne kaken gir 12 store sjokoladekakestykker.


Sjokoladekake 25 cm form




  • 3 egg

  • 3 dl sukker

  •  150 g smør

  •  2 dl melk

  •  3 dl hvetemel

  •  2 ss kakao

  •  1 ts vaniljesukker

  • 2 ts bakepulver


Pisk egg og sukker til eggedosis.


Smelt smør i en kjele og ha i melken.


Sikt alt det tørre i en bolle.


Når eggedosisen er stiv og fin har du i det tørre og vender dette forsiktig men godt inn.


Ha så i det smeltede smøret og melken.


Hell røren over i en form a 25 cm


Stek kaken i 20-30 minutter på 180 grader


Sjokoladekrem




  •  2 egg

  •  100 g melis

  •  100 g smør

  •  200 g sjokolade ( ca 70 %)


Pisk egg og melis til eggedosis.


Smelt smør i en kjele. Hakk sjokoladen i små biter og ha i denne. Ta kjelen av platen og rør alt godt sammen til en tykk og flytende masse.


Hell sjokoladeblandingen i eggedosisen og vend dette godt i.


La sjokoladekremen stå kjølig i noen timer.


Pisk opp sjokoladekremen rett før bruk. Du vil da se at den blir lysere i fargen.


Sette sammen kaken:




  •  200 g bringebær


Ta bort 8-12 av de fineste bringebærene.


Del så kaken i 2 og smør sjokoladekrem på den ene bunnen. Legg bringebærene oppå sjokoladekremen og legg den andre bunnen oppå.


Fordel så krem over kaken. La det være litt sjokoladekrem igjen til pynt.


Sprøyt ut små rosetter på kaken og legg en bringebær oppå. Jeg har brukt en stjernetyll/tip på disse.


Ønsker dere en god mandag!


God klem!


hits