november 2014

Julekurs 7 moderne slag



Her kommer et bildedryss fra forrige uke da vi filmet til vårt onlinekurs.

Kurset koster 499.- og kan kjøpes HER

Julekurset inneholder følgende leksjoner:

  • Julekaken

  • Rudolf cakepops

  • Fylt konfekt

  • Pepperkaker krans, stjerner på pinne og snøkrystaller

  • Julemarengs

  • Brune pinner som er vår slager fra konditoriet

  • Julemakroner i grønt og rødt


Det er et nokså fullspekket kurs med masse info og du vil lære mange triks både hvordan du baker og hvordan du pynter



Ååå deilig fylt konfekt <3



Pepperkaker i flere varianter:



En fin krans eller pepperkaker på pinne?



Eller kanskje marengs?



Lage cakepops med barna?



Det er mange laksjoner med kremer og andre bra tips så du vil generelt lære deg en god del om baking ved å følge dette kurset :)



Vi måtte selvsagt ha med franske makroner :)

Som sagt så kan Julekurset kjøpes HER 

Ønsker dere en finfin dag og en riktig god helg :)





Baileys Chocolate & Caramel Cake



Først vil jeg bare presisere at dette ikke er et innleggsom på noen måte har blitt sponset!

Innlegget er skrevet fordi jeg testet ut en oppskrift med Baileys i både krem og som "sukkerlake" og smaken ble så godt tatt imot av våre ansatte og alle andre som har smakt både kaker og cupcakes at jeg simpelhen er nødt til å dele denne flotte oppskriften.

Det er ikke noe hokus pokus ved oppskriften og dere som har fulgt meg flere år vil nok merke at jeg bruker mange av de samme basisoppskriftene og det har jeg også gjort med denne kaken.

BAKE MED ALKOHOL

Jeg vil presisere for alle som leser dette at jeg med dette innlegget ikke oppfordrer noen til å drikke alkohol. I disse juletider hvor fokus er å ta vare på hverandre og være der for våre barn passer det seg ikke å nyte alkohol. Selv drikker jeg ytterst sjelden MEN jeg baker ofte med vin, konjakker og likører. Når man koker opp dette forsvinner alkoholen og du sitter kun igjen med den gode smaken. Så om du betemmer deg for å lage denne kaken er det helt trygt å servere den og den er helt alkoholfri :)

KAKEN ER BYGD OPP SLIK:

  • 2 lag med vaniljekake

  • 2 lag med sjokoladekake

  • Alle 4 lag er dynket med henholdsvis orginal Baileyslake og lake fra Kaffevarianten.

  • Det er karamellkrem inni

  • Utenpå er det sjokoladekrem og ren sjokolade er smeltet for å lage en mørk effekt rennende rundt.

  • Til slutt er kaken pyntet med cookies


OPPSKRIFTEN

Sjokoladekaken

  • 4 egg

  • 5 dl sukker

  • 200 g smør

  • 3 dl melk

  • 5 dl mel

  • 2 ss vaniljesukker

  • 3 ss kakao

  • 4 ts bakepulver


Egg og sukker piskes i minst 15 min.

Smelt smør og tilsett melken.

Ha alt det tørre i eggedosisen ( husk å sikte) og tilsett det våte og miks noen minutter.

Fordel røren i 3 former a 20 cm ( Du skal kun bruke to av disse til kaken )

Stekes på 180 grader i 20-30 min

Vaniljekaken

  • 125 g smør

  • 2 dl sukker

  • 3 egg

  • 4 dl hvetemel

  • 2 ts bakepulver

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1,5 dl matfløte


Pisk smør og sukker hvitt.

Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.

Rør fløten inn på slutten.

Fordel røren i 3 former a 20 cm ( Også her skal du kun bruke 2)

Røren som blir til overs ved hver runde kan du lage muffins med eller du kan velge å lage kaken større med en 25 cm form. Da skal du bruke hele røren og fordele i 2 former a 25 cm.

Stekes på 180 grader i 20-30

Avkjøl bunnene.

BAILEYS sirup

  • 2 dl Baileys

  • 2 dl sukker


BAILEYS sirup kaffe

  • 2 dl Bailes med kaffesmak

  • 2 dl sukker


Kok opp Baileys og sukker i 2 kjeler og la dette avkjøle seg noe.

Pensle kaffesmak på sjokoladebunnene og den orginale på vaniljebunnene. Pensle på mye!

KREM

  • 3 ss mel

  • 3 dl melk

  • 500 g melis

  • 500 g smør

  • 150 g salt karamell

  • 150 g sjokolade 70%


Kok opp melk og mel til en tykk hvitsaus. Sett kjølig natten over.

Pisk smør, melis og melkepuddingen  i minst 20 minutter med piskeris.

Denne kremen skal deles i 2 og den ene delen skal tilsettes 150 g karamell og den andre 150 g smeltet sjokolade.

SALT KARAMELL

  • 1 pk fløte

  • 230 g sukker

  • 230 g glukose ( Jeg brukte fra Dr. Oetker)

  • 1 vaniljestang

  • 90 g smør

  • 5 g maldonsalt


Smelt sukker i en tykkbunnet kjele. Ikke rør for mye i det, da kommer det luft inn og temperaturen går ikke fort nok opp.

Ikke la sukkeret bli for mørkt for da blir karamellen bitter.

Ha i glukose og rør rundt.

Dypp kjelen i kaldt vannbad slik at temperaturen går hurtig ned. Sett kjelen tilbake på platen på middels varme og tilsett fløte og vaniljestang.

Når alt er godt blandet tar du kjelen av platen.

La alt avkjøle seg og ha deretter i smør og havsaltet.

Bruk en stavmikser for perfekt resultat og konsistens på slutten.



Sette sammen kaken:

Start med et lag sjokolade og ha karamellkrem oppå.

Legg et lag vaniljekake og ha karamellkrem oppå denne også.

Gjør dette med det neste laget sjokoladekake og avslutt med å legge vaniljekaken oppå.

Dekk alt med sjokoladekremen.

Smelt 150 g sjokolade til slutt og hell dette langs kanten. Jeg har den smeltede sjokoladen i en sprøytepose og spruter det ut slik at jeg har mer kontroll på sjokoalden.

Pynt til slutt med cookies :)



Dette er definitivt kaken du kan servere både på julaften og på nyttårsaften! Sett tallene 2015 oppå så har du en knallfin kake til nyttårsfeiringen :P

Jeg håper dere alle har det bra...det er travle dager for de fleste...har dere pyntet til jul allerede?

Jeg gleder meg til å ta meg en fridag neste uke og lage litt julestemining.... i kveld har jeg faktisk også tenkt til å ta meg fri og skal kose meg på trening og med god mat :)

God klem!

Julenissens slede

Jeg elsker denne tiden på året!

Vi baker pepperkaker nesten annenhver dag og alt er så koselig. Det er altfor travelt men det er slik vi kjenner at vi lever :P

Her er malen på denne sleden.

JULENISSESLEDE

Husk at du lager 2 x vegg og de må være speilvendte.

Bunnen er det bare en av men du må lage to og dele den ene der hvor den prikkete linjen går. Det blir til slutt fronten og baken.

Fest det hele med knekk ETTER du har pyntet den :)

Et fint alternativ til pepperkakehus?

Følg meg gjerne på snap: annebrith.no

7 moderne slag

I år blir det 7 moderne slag fra meg :P

De 7 slagene pakkes inn i et fantastiks flott online kurs som publiseres kommende torsdag :)

7 "moderne" slag

Da vi bestemte oss for å lage onlinekurs var det viktig for meg at de som skulle se dette faktisk kom til å lære noe.

Å se konsistensen av marengs eller en makronrøre er alfa omega for å lykkes i eget kjøkken.

Jo man kan prøve seg frem men jeg husker selv at jeg plagdes med å lage franske makroner og etter et besøk hos Magnus fra matprat.no klarte jeg det helt utmerket. Dette fordi jeg fikk se hvordan konsistensen skulle være.

Fra vi åpnet frem til i dag har jeg laget rundt 45.000 franske makroner og det er ca. 90.000 skall som har blitt sprøytet ut :)

HOLY det er mange...

På onlinekurset som blir publisert på torsdag vil du finne disse 7 slagene:

  • Julekaken

  • Rudolf cakepops

  • Fylt konfekt

  • Pepperkaker krans, stjerner på pinne og snøkrystaller

  • Julemarengs

  • Brune pinner som er vår slager fra konditoriet

  • Julemakroner i grønt og rødt


Det blir et nokså fullspekket kurs med masse info og du vil lære mange triks både hvordan du baker og hvordan du pynter :)

Gleder meg til å fortelle dere mer og vise dere alle bildene fra kurset :)

Kurset vil koste kr. 499.- og du vil kunne kjøpe hver enkelt modul altså bare et slag om du vil til kr. 99.-

Nå skal jeg haste av gårde til makronkurs...gleder meg til å treffe alle som kommer på kurs :)

Ha en strålende mandag!

God klem!

Online kurs





I dag lanserer jeg  ONLINE kurs :)

Jeg har det siste året fått så mange spørsmål fra dere om jeg kan reise til byer og tettsteder for å holde kurs.

Nå kommer jeg faktisk til hver enkelt av dere om ønskelig :)

For nå har du muligheten til å lære deg hvordan jeg lager kaken som vi lager det aller meste av her i konditoriet. Og du kan lære det hjemme på ditt eget kjøkken

Sjokoladekaken alle vil ha oppskriften på....og sjokoladekaken som vant runden "Sjokolade" i Hele Norge Baker.

Sjokoaldekaken som vi lager når vi skal lage dåpskaker og andre bursdagskaker.

KURSET

Med noen få tastetrykk blir du ledet gjennom korte leksjoner der jeg går gjennom det viktigste, med tanke på redskaper du trenger ,og om baking.

Hver leksjon følges opp med en quiz slik at det blir kvalitetssikret at du har fått med deg det viktigste innholdet.

Det er også muligheter for å sende inn spørsmål som vil bli besvart av meg.

Kurset kan du kjøpe HER



Kurset koster kr. 499.- men det er 100.- i rabatt nå de første 2 ukene :)

Se gjerne introduksjonsfilmen og kom med tilbakemelding :)

Håper dere alle får en herlig dag!







Brune pinner

Jeg blir mer og mer opptatt av at ting skal smake godt. Under innspillingen av Hele Norge baker lærte jeg mye av Pascal og det han kalte «en eksplosjon i munnen»

Smaker som passer sammen, kontraster i konsistenser og vellykket steketid har for meg blitt det noe av det jeg har mest fokus på når jeg baker.

Oppskriften på disse herlige brune pinnene er ikke vanskelig. Har du det som jeg travelt før jul kan disse lages kjapt. Det tar under 30 minutter. :)

På en enkel og hurtig måte har du et slag, enten du blir å bake 2 eller 7 .

Ingredienser:

    • 400 gram brunt sukker

 

    • 400 gram meierismør

 

    • 600 g mel

 

    • 2 eggeplommer

 

    • 2 ss sirup

 

    • 2 ts kanel

 

    • 2 ts natron

 

    • 2 ts vaniljesukker

Strø:

    • Eggehvite

 

    • Perlesukker

 

    • Finhakket mandler (Assorterte dagligvareforretninger har ferdig opphakkede mandler i poser.)

Fremgangsmåte

Sukker og smør blandes «hvitt».

Ha så i eggeplommer, sirup, kanel, natron og vaniljesukker i røren.

Bland i melet.

Del deilgen i 4.

Rull hver del ut i en pølse a 2 cm tykk i diameter.

Trykk hver pølse ned på bakepapiret med håndflaten.

Pensle på eggehvite. Strø på perlesukker og finhakket mandler.

Stek disse i 10-12 minutter på 175 grader.

Skjær så opp i strimler/pinner. Husk å gjør dette mens den enda er varm.

Tips:

Jo tynnere du trykker ned deigen jo hardere blir dine pinner. Vil du ha myke pinner er det best å ha tykkelsen på deigen på ca 1 cm etter den er trykket ned.

hits