hits

november 2015

Siste nytt fra Bloggerne

Inneholder reklame

I går var det en vanvittig travel dag. Jeg var i Oslo 2 ganger og innomellom var det elevsamtaler på skolen. Midt i alt stresset glemte jeg et barn og da jeg telte 2 i stedet for 3 kjente jeg at jeg ble stresset. Leteaksjonen var i gang haha. Det tok ikke veldig lang tid før jeg fant ut hvor jeg hadde glemt Annika, men sånt skjer.

Også med meg :P

Rett før jeg skulle dra hjem fra byen på runde 1. stakk jeg hodet inn hos H&M og spurte desperat etter hjelp. Et skjørt og bluse ble revet med og antrekket var i boks.

Jeg liker bedre å være overdressed enn underdresssed altså. Underdressed er PYTON!

Vi var samlet på Torggata Botaniske og er du i nærheten så anbefaler jeg deg å stikke innom dem. Du vil få deg en sjelden opplevelse både på mat og drikke!

Jeg hadde planer om å legge bort mobilen og bare snakke men det var helt umulig haha. Den ene kroken var mer herlig enn den andre. Jeg fikk på meg en lysegrønn parykk. Jeg og Camilla lo så vi grein. Det er tydelig at slike parykker passer bedre til søte motebloggere enn til meg haha... Camilla kledde sin blå hun også.

Eller hva?

 

Jeg hadde tenkt til å snakke med 3 helt ukjente men det ble 2 så var kvelden over.

Den ene jeg fikk snakket litt med var bloggeren bak bloggen: Pappahjerte Jeg visste ikke at han har jobbet som tekstforfatter før han ble blogger på fulltid. Han skriver så utrolig fengende og godt. Han har mue humor i bloggen sin og vi snakket litt om hvordan vi bretter ut våre liv på internett og følgene av dette. Da jeg snakket med han så tenkte jeg faktisk: Fy fader han fortjener så å vinne Vixen!

Så møtte jeg Sophie Elise Vi snakket bare kort med hverandre men hun var så utrolig lita og søt. Samtidig som jeg fikk en følelse av at hun virkelig tok seg tid til å høre på hva jeg sa. Hun var også veldig stolt og glad for å ha vunnet Årets Blogger prisen på kjendisgallaen denne uken så vi snakket litt om det. Alle mennesker man møter kan man lære noe av. Husk på det! Jeg lærte noe av henne i går!

Espen fortjener også å vinne Vixen! Stem på han i disse kategoriene:

Årest moteblogger HER  Årets Gullpenn HER Årest Stjerneskudd HER Folkets Favoritt HER 

Hvorfor fortjener Espen å vinne? Espen er nokså annerledes enn alle andre bloggere. Espen bryr seg virkelig om menneskene rundt seg. Han gjør mye morsomt og sprer glede og energi hvor han enn er. Jeg blir rett og slett bare glad når jeg ser han. Dessuten har han fortalt meg sin innerste hemmelighet om hvordan han får tennene sine hvite. Du vil ikke tro det! Spør han på snap: @espenhilton

Espen er alltid glad. Jeg har blitt skikkelig glad i denne fyren. Han har blitt som en storebror. Han er jo 8 år yngre enn meg men er en god del smartere enn meg på flere områder. Og han forteller meg hele tiden hvor gammel jeg er. Jeg var faktisk en av de eldste bloggerne som var på det treffet i går.... fikk jeg høre av han :P Men det er faktisk helt greit å bli kalt Granny.For vi Grannys vi vet hvordan man skal feste. Bare se her: Festkampanjen alle snakker om

Og jeg tok festen på alvor haha. Bare se her:

Bildet som ble tatt rett før viser trusa mi og det tror jeg kommer i Se&Hør. Jeg hadde jo definitivt ikke forventet at han skulle løfte meg opp slik og da jeg merket at trusa var synlig for fotografen prøvde jeg febilsk å samle bena, noe som resulterte i dette bildet.

Ja sånn kan det gå.

Ellers møtte jeg Glenn som er alle jenters drøm. Følg han på snapchat: @glennhenriksen

Meg og Anne fra Moseplassen Anne er nominert i årets interiørblogg. Stem på henne davel! 

Pappahjertet hadde med seg kameramenn ettersom han er med i Bloggerne og det blir morsomt å se på dette etterhvert haha.

Ellers så gjorde jeg meg opp noen tanker om Vixen. Hva betyr det egentlig å vinne en slik pris? Vil det gjør meg til et bedre menneske?

Nei. Jeg er jo slik jeg er. En pris vil jo ikke forandre på det. Jeg begynte å tenke på alle disse flotte bloggerne som jeg møtte i går og hvor flinke mange av dem virkelig er innenfor sin sjanger. Pappahjerte er den bloggeren i Norge som virkelig er best på å skriv. han skriver så fengende og fortjener Årets Gullpenn, så stem på han om dere vil.

Det var godt å være et sted samlet sammen med andre bloggere. Snakke om hverdagen og utfordringer. For det er jo en litt merkelig verden vi lever i. Jeg følte meg plutselig ikke så alene. Om vi nå blogger hos Nettavisen eller United Influencers. Vi er alle like.

Så takk til Vixen for at jeg fikk være med på en slik kveld. Jeg koste meg, fikk gode råd på veien og lærte noe viktig: Jeg er ikke alene. Jeg har flere kollegaer som også gjør samme jobben som jeg gjør og som er villige til å slå av en prat eller hjelpe meg om noe er uklart. En gjeng med fine mennesker, som er slik som meg. Og om vi jobber for Nettavisen, UI eller Anti så har vi det samme målet og de samme tankene: Å engasjere deg som leser!

Takk for uberflotte goodiebags! Jeg har allerede gitt min bort til en nydelig jente som fortjente det!

Håper dere kan ta dere til til å stemm på Camilla @treningsfrue i dag. Hun er nominert i følgende kategorier:

Årets Blogger / Årets Trening – og helseblogg / Årets Livsstilsblogg

Jippi!

 

 

 

Fresh og fin til jul

For en herlig tid vi er inne i dere. Snøen begynner så smått å ta over landskapet og lys tennes i vinduer. Hjemme lukter det pepperkaker og Wham synger Last Christmas i stua.

#elsk

Med snøen og den kalde mørketiden kommer også en tid hvor jeg selv føler jeg har litt mindre energi. Jeg er også litt blekere i huden enn jeg er om sommeren. Jeg så det i speilet i morgen og tenkte: Nå er det på tide med litt farge på kroppen Anne Brith. Jeg skal jo på Vixen i kveld og trenger litt farge.

Første gang jeg smurte meg inn med moussen fra Vita Liberata var i mars og jeg husker så godt hvor glad jeg ble. Jeg var så overrasket og fornøyd. For noen legger og lår! Haha. Endelig var jeg også brun! Jeg klarte ikke slutte å se meg selv i speilet når jeg gikk forbi :P

Etter den første gangen i mars har jeg brukt dette regelmessig. Jeg bruker det når jeg føler at jeg trenger litt farge og energi.

Moussen jeg bruker er: Phenomenal Mousse Dark. Det finnes også en medium hvis du er litt usikker på om dette blir for mørkt. MEN jeg kan si deg at jeg er meget lys og bruker den mørke.

Moussen er fra Vita Liberata.

Nå har Vita Liberata et flott JULEGAVESETT  En perfekt gave til en søster, venninne eller deg selv. Settet er i forbindelse med BLACK FRIDAY på TILBUD fra kr. 857.- til kr. 649.-

JULEGAVESETT

SOLPUDDER SUNKISSED

Dette settet inneholder: Phenomenal Mousse Medium eller Dark + Rich for face* + Tanning Mitt (påføringshanske)

Ved siden av denne moussen bruker jeg alltid solpudderet: Sunkissed Det fine med denne er at du trenger faktisk ikke så mye av og du ser fin ut i huden hele dagen. Det er også en børste i hver eske. Nå er dette satt ned fra kr. 549.- til kr. 441.- 

Handy børste med i hvert sett

Se hvordan jeg påfører kremen og solpudderet i dette innlegget.

Jeg vet mange lurer på følgende: Hvor lenge holder man seg brun? Jeg personlig holder brunfargen i 2-3 uker etter hver behandling.

Nå skal jeg hoppe i dusjen og haste avgårdet til Vixen Meet & Greet.

Sees på snap?

Gamlemor skal på fest i kveld!

Sist jeg var på fest var da hele United Influencers var på Vestlia og vi hadde festmiddag på lørdagskvelden. Da ble jeg jo også fridd til på direkten haha.

Jeg er ikke så mye ute på festligheter men ettersom denne "festen" starter klokken 18.00 og slutter allerede klokken åtte så takket jeg ja. Jeg kommer meg akkurat hjem til å legge mine søte små.

Hvilken fest er dette da?

Jo jeg skal på det som kalles: Meet & Greet på Vixen. Altså alle bloggere som er i semifinalen i Vixen og som maser på leserne sine om å stemme hver dag er inviterte. Normalt tør jeg ikke dra på slike ting for jeg synes faktisk det er litt skummelt at jeg ikke kjenner så mange, men Espen, Camilla og jeg skal gå dit sammen så det blir gøy.

Spørsmålet og det store spørsmålet alltid når en jente skal et sted er jo: Hva skal jeg ha på meg?

Haha jeg er helt grønn på akkurat dette men tror jeg går for casual - pyntet. Jeans, støvletter og en pyntet topp? Hva tenker dere?

Hadde jeg bare vært litt smart og tenkt litt lengre enn nesa mi er lang så hadde jeg i forrige uke fikset det slik at jeg kunne låne et kult antrekk et sted men akkurat det med klær er ikke det viktigste for meg.

Jeg skal prøve å holde mobilen litt unna og heller ta noen fine bilder med mitt nye kamera. Noe som minner meg på at jeg må ringe inn til Nikon i dag faktisk for innstillinger på kamera når det er så sykt mørkt er jeg ikke god på. Gleder meg til kurs om 2 uker gitt.

Så tenker jeg at jeg skal prøve noe nytt i kveld. Jeg skal prøve å stille mer spørsmål til de jeg møter enn å bruke tiden på å snakke om meg selv. Og så skal jeg ta initiativ til å snakke med 3 mennesker jeg ikke kjenner.

Det er fine mål for kvelden <3

Hva tror dere?

Stor klem herfra og en ekstra hilsen til alle dere som kommenterer på bloggen min. I går kom det hele 200 kommentarer inn her og jeg fikk besvart dem alle før jeg stupte i seng <3

Ikke glem å stemme på meg på vixen da! Og så lover jeg litt morsomme snaps så følg meg også der!

Nedenfor ser du noen bilder fra min siste fest haha. Det er lov å være litt crazy når man akkurat har blitt fridd til eller?

#goodtimes

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

 Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

Anne Brith, hvordan har du det nå?

Therese ser på meg og smiler.

Vi har sett hverandre regelmessig i høst. Det har vært godt.

Jeg så meg i speilet rett før jeg hastet ut døra. Jeg ser kanskje ikke så fresh ut i dag men jeg føler meg mer i balanse enn noensinne, svarer jeg og ler lett.

Det varme smilet hennes, de snille øynene og den gode stolen. Jeg senker skuldrene. Alt er så godt med Therese. Nesten som en bestemor er hun. Trygg og god. Jeg vet ikke hvordan det er å ha en bestemor og stikke innom etter skoletid men jeg tror jeg klarer å forestille meg varmen og godheten. Slik har jeg det når jeg er sammen med Therese.

Jeg gjør meg mange tanker. Tanker fra tiden jeg var mye sint. Vi ler. Husker du da vi møttes Anne Brith? Hvor oppgitt og sint du var? Du var mye sint og frustrert da. Therese ser på meg og vi ler mer.

Jeg husker det!.

Det er klart jeg husker det!

Det er snart 6 år siden nå. Jeg hadde akkurat vunnet kampen om barna, så møtte jeg Therese.

Jeg var langt nede og klamret meg fast til Therese som en flykning klamrer seg fast til den første de møter i sitt nye hjemland. Jeg tror hun skjønte at jeg trengte henne.

Jeg snakker løst om den siste uken. Jeg åpner meg mer og mer. Det dypeste blir satt frem i lyset. Jeg vet ikke om jeg vil det. Akkurat nå er jeg på et sted hvor jeg ikke har lyst å tenke på det dypeste. Det vonde har liksom fått en plass. Langt borte. Det er der og det ligger der.

Ja, det vil alltid prege meg, men jeg tar det ikke frivillig frem mer. Ikke frem i lyset.

Noen ganger kommer det helt uventet. En lukt, en plakat eller en sko. Det kan være så mye som trigger tanken og plutselig kjener jeg følelsen jeg hadde da. Men noe har blitt annerledes. Kanskje jeg har blitt annerledes?

Har jeg tilgitt?

Kanskje har jeg tilgitt?

Therese spør, og vil tilbake.

Tilbake i tid.

8-10 år. Jeg husker bruddstykker. Jeg tenker på en episode. Beskriver alt i detalj. Er det ikke rart hvor godt man husker noen ting? Jeg husker hvilken farge det var på rosene liksom. Jeg husker klokkeslettet og sangen som ble spilt på radioen. Stillheten før helvete og tårene etter stormen.

Jeg hører meg selv forklare til therese hvorfor, hva jeg tenkte da og hva jeg tenker nå. Var jeg for svak? Hadde jeg dårlig selvtillit? Jeg snakker rolig om det dypeste, litt sinne kan komme men jeg forblir rolig. Mye mer rolig enn jeg noen gang har vært. Jeg var skuffet da eller mest sint kanskje? I dag er jeg bare skuffet. Skuffet over hvor handlingslammet man kan bli. Også jeg.

Men hatet er ikke der mer. Det er nesten ingen følelser mer.

Tiden har gått.

Det dypeste er en del av meg. På godt og vondt. Før var det mest vondt men nå har det blitt mer godt. Det har gjort meg til en mer omsorgsfull person. Jeg klarer nå å se det gode i det vonde.

Jeg prater alltid mer enn Therese. Hun lytter, jeg prater.

Et annerledes vennskap, men et vennskap som jeg aldri hadde funnet om det ikke hadde vært for det dypeste.

Takk for at du leste ♥

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

 Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

En goodiebag? Goodies for hvem? Deg eller meg?

Invitasjonene kommer hurtigere og hurtigere. Frokostevent, middag, lansering av et nytt produkt. Det er mye gøy man kan være med på!

Jeg kan gå på slike eventer hver dag jeg. Du verden så mange goodiebags jeg ville fått. Steike julegavene kan lett være i boks.

Jeg tok meg i å tenke på et slikt event en dag: Hva er det jeg driver med? Vil mine følgere på snap virkelig se dette? Mine følgere bryr seg da ikke noe om jeg får en goodiebag til en verdi av 5 eller 10.000.-

Det er bare et år siden jeg sto ved vareutleveringen på Rema 1000 og fikk mat som var gått ut på dato. Ja, tenk maten som går ut på dato i dag kan faktisk spises både i morgen og dagen etter. Men den kan ikke selges.

Vi hadde veldig lite penger. Så lite at vi ikke engang hadde råd til mat.

I dag er ting annerledes. Jeg kan få akkurat det jeg vil i dag. Jeg trenger bare vise til statistikken min på bloggen så kan jeg plukke ut en ny sofa, nye gardiner og nye klær. Men vil jeg det? Trenger jeg det?

Eventet jeg var på var stappfullt av kjente fjes. Jeg følte ikke noe for å ta opp mobilen og snappe eller å ta bilder den dagen. Jeg satt meg ned hos ei jeg kjenner og snakket med henne. Hvordan har du det? Hva gjør dagen din bra?

Regnet av blits, snapper og kamera fortsatte. Jeg fikk meg en tankevekker der og da.  Jeg tok meg tid til å kjenne på den deilige frokosten vi fikk servert. En eller annen person hadde virkelig lagt sjelen sin i de wrapsene og den juicen for det er noe av det beste jeg har smakt på lenge. Jeg tenkte: Jeg må prøve å komme meg inn på kjøkkenet for å fortelle hvor bra maten er. Jeg er sikker på at han eller hun som står bak trenger å vite at maten ble satt pris på.

Jeg lurer på om noen andre bloggere som var på eventet tenkte på det? Eller var prisen på den dyre kremen viktigere?

Forrige uke fikk jeg en fantastisk goodiebag. Jeg har aldri fått så flotte gaver. Jeg følte meg heldig.

Kontrasten er stor når jeg tenker på hva jeg var takknemlig for for et år siden. Mat på bordet. Mat som var gått ut på dato.

Da jeg dro fra eventet sa jeg : Takk. Jeg mente det virkelig. Så heldig jeg er, tenkte jeg. Ville ikke du blitt glad om du fikk en bag stappet full med gaver du rett og slett bare kunne gjøre andre glade med? Julegaver til søsken eller venninner?

Hva vil jeg? Hvem vil jeg være?

I morgen skal jeg på et nytt event. To av de personene jeg er mest glad i har fått en ambassadørkontrakt og jeg skal dit for å heie på dem. Ikke for å få gratis mat eller en ny klokke. Jeg gleder meg til å klemme på mine venninner og si: Heia dere! Men å ta bilder, dele snap og instagram hører med. Det er en del av pakken. Enten jeg liker det eller ikke.

Jeg håper bare dere skjønner at jeg klarer å se det store bildet.

Jeg kommer aldri til å glemme hvor jeg har vært og bena er plantet godt på moder jord!

Takk for at du leste!

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

 Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

 

Prince of Green - Hjemmelaget sunn smoothie

Jeg elsker Joe & The Juice og har lastet ned appen slik at når jeg er i OSlo bestiller jeg bare maten via app og så er den ferdig nåår jeg rusler forbi haha.

Min absolutt favoritt er Prince of Green.

Eple, spinat, ingefær og juice! Digg.

 • 1/2 eple
 • noen spinatblader
 • 1 ss fersk ingefær ( hakker opp i småbiter)
 • 2,5 dl eplejuice

Jeg kjører det hele i mikseren og ferdig er den!

Det blir ikke enklere!

Vi skal helt klart ha i oss mye kaker fremover men det kan være greit å ty til et sundt alternativ innimellom alt det søte :P

Håper dere får en strålende dag kjære lesere, og jeg ville blitt så glad om du hadde orket å stemme på meg på Vixen ♥

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

 

Dette svarte barna da jeg sa jeg skulle være alene på julaften:

Jeg samlet barna i stua i går og snakket litt om julen.

Målet mitt med samtalen var å høre hva de tenkte om at jeg skulle være alene på julaften.

Jeg bruker aldri gå rundt grøten når vi har samtaler og sa rett ut:

Hva hadde dere tenkt om jeg hadde bestemt meg for å være hjemme her på Sørumsand alene i julen?

Det var faktisk litt vittig å se reaksjonen deres for så forskjellige kan barn og voksne altså være. De så på hverandre som om jeg hadde sagt noe urteit og himlet med øynene. Men så kom kommentarene:

Nei, mamma. Det blir trist for deg. Du må jo være sammen med Kim. Annika sa at hun ikke trodde hun kom til å ha det noe bra om hun visste jeg var alene og det var gutta skjønt enige i.

Før denne samtalen hadde jeg ikke tenkt så veldig mye på mine barn og hvilke tanker de gjorde seg opp rundt dette temaet men det var en av dere lesere som kom med en kommentar fra sitt eget liv om at det ikke var en hyggelig erfaring for et barn.

Så da jeg spurte dem fikk jeg også det bekreftet. Jeg så det tydelig på ansiktsuttrykkene og måten det ble snakket på etterpå. Jeg trenger ikke være rakettforsker for å forstå at det ikke var greit.

Så her sitter jeg nå og ser på billetter til Trondheim. 2 hele uker på "slottet" med prinsen. Kanskje jeg til og med vil like byen så godt at jeg en dag i fremtiden har lyst til å bo der?

Hvem vet?

Ønsker deg en fin dag og takk til alle som legger igjen en kommentar!

Følg meg gjerne på snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

 Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

Familiehverdag - kalenderbok for inspirerende planlegging

Jeg er en typisk planlegger. Hvis jeg ikke skriver ting fysisk ned, så glemmer jeg det.

Med fire barn i hus er det selvsagt noe som glemmes innimellom, haha, men målet er jo hver uke å glemme så lite som mulig. Fniiis.

Med et nytt år like rundt hjørnet, har jeg satt meg ned med boken Familiehverdag for å planlegge desember og 2016.

Boken er perfekt for oss. Det er god plass til å fylle inn alle navn, og hver person har også da litt plass hver dag. Slik kan vi da enkelt fylle inn hva som skal gjøres. Det er plass til middagstips, noe som gjør hverdagen vår mye enklere.

Hver uke er det også plass til notater.

For å komme igang, har vi bestemt oss for en fast dag som vi planlegger uken på. Hos oss passer dette best på søndager.

Boken starter også med noen tips:

Det som gjør at jeg liker den så godt, er at jeg og barna har bestemt oss for å dele på alle oppgaver, også planleggingen. Derfor lærer ikke barna bare å gjøre arbeidsoppgavene sine, men de lærer også hva som skal til for å få ting gjort.

Boken har også en egen del som omhandler sunne og raske middager for familien. Med en fireukers kalender hvor middager blir fylt inn etter ønsker, og på en slik måte spiser man variert. Det er også noen gode tips til hvordan man faktisk får barn til å spise mer grønnsaker. Har du for eksempel prøvd å handle inn grønnsaker etter regnbuen?

Tipper de minste vil synes det er stor stas!

Jeg gleder meg til å ta fatt med planleggingen i denne boken og håper vi som familie får litt mer struktur heretter :P

Boken koster kr. 250,- og kan kjøpes via denne linken.

Bla gjerne i boken HER

Familiehverdag.no

Et spørsmål til deg som leser denne bloggen!

Hei på deg,

I kveld lurer jeg på følgende:

Du som leser denne bloggen og som legger igjen kommentarer.

Bryr du deg om at du får et svar fra meg? Synes du det er hyggelig, sjekker du svaret eller får du ikke noe varsel om at jeg har svart?

Jeg prøver å svare alle hele tiden og tar meg god tid til dette og jeg prioriterer å svare her på bloggen fremfor på facebook og andre kanaler noen ganger hvis tiden ikke strekker til.

Hva tenker du?

Det at jeg svarer på alle kommentarer, gjør det at du lettere legger igjen en hilsen?

Eller betyr det ikke noe i det store bildet?

Personlig føler jeg jo at dette er min måte å kommunisere med dere på og jeg merker en mye større pågang på kommentarfeltet siden jeg begynte å svare alle. Lurer bare på om pågangen og engasjementet deres har noe med mine svar å gjøre?

Og så et til spørsmål: Har Kim blitt mer populær enn meg? Han trekker tydeligvis mange flere lesere enn mine egne innlegg haha...

Legg igjen en kommentar er du snill <3

Klemmer og god natt snart....

 

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

 Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

 

Julens søteste pepperkakemenn

Juleforberedelsene er godt i gang her hjemme og det går ikke en dag uten at noe nytt tas opp fra eskene i kjelleren. Slik har det alltid vært her hos oss og slik vil det nok alltid bli.

Det er som regel Annika som begynner med å lete frem en bamse og så fortsetter det bare helt frem til 1. søndag i advent. Ooops det er jo allerede kommende søndag.

Det beste med denne tiden er bakingen sammen med barna. Husker du i fjor, mamma? Vi samler oss rundt bordet i stua og snakker om gode minner.

I år var det Annika som kom med ideen om å lage disse pepperkakemennene. Vi begge elsker sukkerstenger og har fylt store deler av kjøkkenet med dem allerede.

Det er helt vanlig pepperkakemenn slik du også kjenner dem bare at ved steking så har armene blitt bøyd innover. Og for å unngå at deigen som bøyes inn fester seg har jeg rullet aluminiumsfolie i størrelsen av sukkerstangen som etterpå festes. Du skal altså ikke steke sukkerstangen sammen med pepperkaken. Den settes i etterpå når alt har avkjølt seg.

Pepperkaker

 • 250 g smør
 • 2 dl sirup
 • 4 dl sukker
 • 2 dl fløte
 • 1 ts nellik
 • 1 ts ingefær
 • 1/2 ts pepper
 • 2 ss kanel
 • 2 ts bakepulver
 • 1100 g hvetemel

Bland smør, sirup og sukker i en kjele og varm dette opp på middels varme til alt er helt smeltet.

Jeg har erfart at min støpejernsgryte er god til å bruk til dette. Den fordeler varmen godt i bunnen og gjør at sukkeret smelter på riktig måte. En slik gryte egner seg også til karameller eller til oppkok av sukker til marengs eller marshmallows.

Det er ikke noe krise om dette koker. Når sukkeret har smeltet har du i fløten.

Om du ser at sukkeret ikke blir løst opp må du ha høyere temperatur på det hele.

Ha så i krydder.

Sikt bakepulver og mel og ha dette i en kjøkkenmaskin eller bakebolle. Hell over den oppvarmede blandingen og rør det hele sammen.

Du kan også bare ha melet i gryta og røre det sammen.

men bare bland alt sammen. Om du elter deigen for lenge begynner melet å binde seg og lager sterke bindinger som igjen gir seige pepperkaker.

Avkjøl deigen i kjøleskap overnatten eller i noen timer.

Dette settet med 3 bakeboller har deksel som gjør at du enkelt bare kan ha deigen i en bolle og sette lokket på og la det stå kjølig natten over. Det som er så fint med slike stålboller er at det ikke setter seg fett i dem. De er enkle å holde rene så særlig til baking av kaker hvor du skal piske opp marengs er slike boller fine.

Kjevle ut deigen ca 2-3 mm tykt og stikk ut former. Legg så en rull med folie mellom ermene og brett dem inn. Fest dem i hverandre og stek 2 og 2 peperkaker. Slik slipper du å lage mer enn 2 aluminiumsruller.

Når pepperkakene er avkjølte drar du forsiktig ut rullen med aluminium og erstatter den med en sukkerstang :)

Til glasur brukte jeg en vanlig hvit glasur til pepperkaker men jeg kan anbefale når det er barn som skal pynte å tynne ut glasuren med litt vann slik at den blir litt lettere å ha på. Dekorpenner er fine å bruke til glasur. Særlig til de minste. Blir lite griseri på bordet med slike :P

Servietter - let it snow // Snøkule med dådyr 

 

Minstemannen i huset har stått og ristet på den snøkulen i 3 dager nå. Så søtt å se!

Englebarn

Jeg kaller jo mine barn for "englebarna" mine så da jeg så disse måtte jeg bare ha dem. Synes de passer fint sammen med dådyret.

Nå har det seg slik at om du handler i nettbutikken hos Tilbords denne uken så kan du bruke rabattkoden annebrith og få 20% rabatt :)

Hvor stas er ikke det? det er også fri frakt i nettbutikken helt frem til jul. Ikke glem at du da faktisk bare betaler kr. 320.- for Frogo - supersmoothiemaskinen som du kanskje har sett på min snap? Jeg er helt hekta på smoothies for tiden jeg :P

HUSK: bruk koden annebrith så får du 20% rabatt i nettbutikken www.tilbords.no 

Klemmer herfra!

Julens råeste kake

Har du også x antall juleavslutnigner du skal på i år?

Denne kaken blir en stor hit på en slik avslutning jeg lover deg! Lager du 2 får en hel skoleklasse hvert sitt stykke :P

Uansett dette er julens absolutt råeste kake. Jeg mener det!

Ikke bare oser den jul med sine små juletrær den er også ekstremt enkel å lage. Wohooo hva vil man mer liksom?

Alle barn elsker sjokoladekake og når denn e også har en sukkerstang stukket i seg og hvert stykke er pyntet som et vakkert juletre blir det suksess!

Jeg lover!

Sjokoladekake

 • 2 egg
 • 2 dl sukker
 • 100 g smør
 • 1,5 dl melk
 • 2,5 dl mel
 • 2 ts vaniljesukker
 • 2  ss kakao
 • 2 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smør og tilsett melken.

Ha alt det tørre i eggedosisen ( husk å sikte) og tilsett det våte og miks noen minutter.

Ha røren i en form a 25 cm og stek den på 180 grader i ca 30 - 35.

Ikke glem å ha bakepapir i formen da :P

Sjokoladekrem

 • 150 g fløte ( 1,5 dl)
 • 300 g kokesjokolade

Kok opp fløten og ha hakket sjokolade i. Dette smelter så sammen og blir en fin krem. Avkjøl til riktig konsistens.

Jeg helte på min krem mulig litt fort for den var litt rennende. Så om du er litt mer tålmodig vil resultatet bli deretter.

Når kaken er avkjølt kan det være lurt å dele den inn i 12 biter slik at du får satt sukkerstengene riktig inn. Dette gjør det også lettere å pynte etterpå :)

Pynt det hele med grønn og rød glasur.

Disse bildene tok jeg samme dag som jeg fikk mitt nye Nikon D750 og det er tydelig at innstillignene ikke var helt optimale :P Flott at jeg skal på kurs snart hehe...

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

 Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

 

Skal jeg feire jul alene i år?

De 3 eldste barna skal reise nordover og minstemann skal reise med pappaen til Trøndelag.

Det betyr at jeg blir alene.

Alene på julaften.

Det høres litt trist ut kanskje? Ingen vil vel egentlig være alene på en slik dag? Selvfølgelig kan jeg reise til Trondheim og tilbringe høytiden sammen med Kim. Jeg er helt sikker på at vi vil få en fantastisk jul sammen.

Men så var det meg da. Denne merkverdige skapningen på 163 centimeter som føler at alt hun gjør hver eneste dag er å være tilstede for andre. Hva om denne frøkna fikk bestemme helt selv?

Hva om faktisk pizza grandiosa var et alternativ som fristet mer enn en overveldende julemiddag og at en jul iført pysjamas og tøfler fristet mer enn finkjole og perlepynt i ørene?

Ville jeg blitt deprimert av å feire jul alene? Ville jeg tømt skapet med alkohol? Prøvd å drikke bort sorgene mine?

Jeg liker jo ikke engang alkohol så jeg tror ikke det er et realistisk alternativ. Hva om det snør så mye at jeg ikke kommer meg ut? Vil jeg savne mennesker rundt meg på en slik dag?

Kanskje har jeg lyst til å være alene litt? Dra på kirkegården og tenne lys uten å tenke på at jeg må haste hjem til en ribbe som snart skal serveres. Kanskje har jeg bare lyst til å få ro rundt meg til å skrive? Stillhet gir rom for kreative tanker.

At jeg tenker på å feire julen alene betyr ikke at jeg ikke er glad i menneskene rundt meg. Tvert imot. Jeg elsker familien min og Kim. Livet hadde vært trist uten. Men jeg trenger også å bli glad i meg selv igjen. Kjenne på hva som er viktig for meg. Hva vil Anne Brith?

Du kan jo ikke sitte alene på julaften? Er du helt vill jente?

Hvorfor kan jeg ikke det? Jo mer jeg tenker på det jo mer fristende tanke er det. Jeg sa til Espen Hilton: Jeg tror jeg skal feire julen alene i år. Han liksom: Ikkje sant!

Haha så fulgte han opp med: Det blir DET blogginnlegget da.....du alene på sofaen. All by myself!

Jeg tror ikke jeg hadde blitt lei meg eller noe. Kanskje det faktisk hadde vært en fin erfaring? Jeg har jo aldri vært alene på den dagen noensinne.

Hva tenker du?

Hadde du klart å være alene på julaften?

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

 Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

Oppsummering av testperioden

Nå har jeg testet Natural Cycles i 3 måneder og for meg har dette funket helt greit.

Noen som kanskje kan by på utfordringer er at man faktisk ikke må glemme å måte temperaturen hver morgen. Jeg har noen dager hoppet ut av senga før jeg faktisk har tenkt tanken på å måle haha. Det har gått helt fint for på vei til badet har jeg alltid fått følelsen av at jeg har glemt noe hihi.

Livet uten hormoner har også vært deilig og jeg har følt at jeg for meg selv har gjort et godt valg.

Som jeg har sagt i mine andre innlegg så er ikke dette noe som passer for alle. Jeg kan ikke anbefale dette videre til jenter som ikke er i forhold. Det føler jeg blir litt feil. Min anbefaling går til kvinner i forhold som ikke vil bli gravid og som ønsker et hormonfritt alternativ.

Dessuten er dette helt konge om du faktisk ønsker å vite når dine fruktbare dager er. Altså VIL du bli gravid så er dette midt i blinken for du får opp en oversikt på dine røde dager og dine grønne.

Helt opp til deg hva du ønsker å få ut av det!

Nå skal jeg selv ta en evaluering på dette og se om jeg ikke kommer til å fortsette med dette i 2016. Jeg føler veldig sterkt for det.

Hvordan lage den perfekte glasuren til pepperkaker?

Julen er kun 1 måned unna og jeg tror ikke det finnes et hjem i Norge som ikke pynter pepperkaker i disse dager.

Hver jul får jeg det samme spørsmålet og jeg svarer selvsagt hver jul det samme ;)

Spørsmålet som stilles er: hvordan lager man den perfekte glasuren til pepperkaker?

Det er ikke vanskelig, du trenger 3 ingredienser:

 • melis gjerne 1 pk ( 500 g)
 • eggehviter, 2 stk
 • sitronsaft, 1/4 dl

Så enkelt, så vanskelig.

Hvorfor er det da så mange som blander sammen vann og melis?

Nei, nei, NEI!

HAr du det travelt så bland for Guds skyld melis med sitronsaft. Da blir i alle fall ikke glasuren din grå :P

Men har du disse 3 ingrediensene i en bolle og pisker det opp med en håndmikser eller en kjøkkenmaskin så får du en superflott glasur til slutt!

Er du av typen som trenger ting inn med t-skje så har jeg hele beskrivelsen MED bilder her: Melisglasur til pepperkaker

Nå tipper jeg noen av dere også lurer på hvordan man farger glasuren så fin?

I morgen skal jeg fortelle hvordan glasur farges på best mulig måte slik at du får jevne og fine overflater :)

Ha en strålende kveld!

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

 Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

Spiselig adventskalender

Hva med å lage en spiselig adventskalender i år?

Her er 3 gode grunner til å gjøre det:

  • Den er spiselig
  • Enkel og billig
  • Opplevelsen av å bake med barna gir et godt minne for alle.

Denne kalenderen kan du også lage akkurat i den fargen du selv mener passer best inn i din stue :) Altså du farger da glasuren i ønsket farge.

Vi har alt hvitt i huset og bestemte oss raskt for at pynten måtte bli enkel og hvit.

MINNER

Mitt aller første bakeminne er pepperkakebaking sammen med mamma.Det må ha vært julen 81 eller 82.

Vi lagde akkurat slike papperkakehjerter!

Kanskje de var litt annerledes men i mitt hode var de akkurat så perfekte som våre har blitt. Som min mor, står nå jeg med mine barn på kjøkkenet og kjevler ut, steker og pynter pepperkaker til jul. Det er et herlig minnejeg tar vare på så lenge jeg lever.

Minnet fra min egen mor som baker pepperkaker har festet seg så godt i meg at hver eneste førjulstid koser jeg meg med tanken på hvor hyggelig vi hadde det og hvor varmt og kjærlig det var da jeg vokste opp.

Good times!

Til en slik kalender trenger du:

  • 24 pepperkakehjertet i forskjellige størrelser.
  • Bånd i ønsket farge.
  • Krans ( min er 60 cm i diameter)

HJERTEPEPPERKAKE

Jeg har tatt utgangspunkt i hjerter men du kan også lage sirkler eller andre figurer.

Et hjerte pynter du enklest ved å legge det opp ned. Det høres rart ut men det er slik det er!

Sprøyt på kanten og lag et hjerte litt innenfor selve pepperkaken. Pynt rundt med små prikker av glasur.

Heng dem opp i en krans og nyt både lukten som brer seg i stua og gleden frem hver dag til jul!

Følg meg gjerne på snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

 Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

Alene igjen...

Du har jo barna, Anne Brith. Ja, selvsagt har jeg barna!

Det er liv og røre her i huset fra klokken seks hver morgen. Og det blir ikke stille før langt etter ni. Når minsten har lagt seg i syvtiden er det de eldste 3 som trenger en å prate med.

Sånn har det vært i flere år nå. Noen ganger kommer den følelsen av at jeg ønsker meg noe mer. Jeg er ikke fornøyd med hvordan jeg har det. Kjenner du den følelsen? Du gjør de samme tingene hver eneste dag, om og om igjen. Alt har blitt en rutine og livet ditt i dag er akkurat likt slik det var i går.

Jeg står opp, spiser frokost, er sammen med barna, leser, synger, danser, jobber selvsagt, middag, aktiviteter, lekser, bretting av klær, legging og så dusjer jeg meg selv og legger meg for å lese en bok.

Så kommer den tanken da, at jeg egentlig ikke er fornøyd med situasjonen slik den er. Jeg vil ha noe mer. Samtidig tenker jeg på hvor langt vi er kommet som familie. Det var en dag for ikke mange år siden at trygghet var det eneste vi tenkte på. En god natt søvn. Et hus og en seng.

Årene har gått og livet har endret seg. Mon tro hvor vi er neste år rundt denne tiden?

Jeg håper familien teller 6 og ikke bare 5.

Annika sa i forrige uke: Nå er vi seks i familien mamma. Hun ramset opp alle barna og så pekte hun på meg. Så sa hun: og så Kim da. Han er jo en del av familien nå.

For meg så er vi ikke en familie før vi bor sammen. Det høres sikkert hardt og brutalt ut men det er slik jeg føler det. Vi er på og av og av og på igjen. Vi er sammen, som en deilig og frisk vårvind, og så er vi ikke sammen mer og da er det som om vinteren varer evig. Mørkt og trist.

På og av. Når blir neste gang? Ingen vet. Hvordan føles det? Det er kjipt, samtidig som jeg er lykkelig er jeg lei meg.

Kan du forstå det?

Jeg kjempet for barna, ville gjort det om og om igjen om jeg måtte. Når man vinner "en kamp" om barna så betyr det også at du må ta ansvaret. Hver dag, 24 t i døgnet, alene. Jeg valgte det, så jeg må stå i det. Det er snart 7 år siden. De 4 går foran alt, hele tiden. Ikke tro noe annet.

Men jeg kjenner sakte at livet begynner å normalisere seg. Bli litt kjedelig. Det er godt.

Det er så lenge siden jeg la hodet på puta og var redd at jeg har nesten glemt hvordan det var. Skummelt og deilig på samme tid. For jeg vil aldri glemme. For glemmer jeg så er jeg ikke taknemlig for hvordan jeg har det. Men glemmer jeg ikke så vil jeg ikke være klar for å leve igjen. Og livet må leves.

Så kom Kim inn i livet vårt. Først som en kjæreste så for fremtiden. Tryggheten kom snikende. Samtaler om helt dagligdagse ting.

Men vi er på og av, og av og på igjen. Som om noen der oppe bare sitter med fiskestanga og kaster ut for så å dra det inn så kjapt at jeg ikke klarer å bite på. Du får det ikke enda. Jo, du kan få litt av den gode følelsen, bare noen dager, så skal du kjenne på hvordan det er å være alene igjen.

Hva skal jeg lære av denne situasjonen mon tro?

Du er så hard, Anne Brith. Det sier Kim når jeg blir rasjonell. Ja, jeg blir hard. Livet er hardt. Se hvor jeg kommer fra. Men jeg blir mykere, jeg kjenner det. Jeg begynner å slappe av igjen. Jeg ler mer og savner.

Savner han når han ikke er her.

Jeg tror det er det jeg skal lære. Jeg har vært hard som en isklump og nå skal jeg tines.

Takk for at du leste!

Klemmer.

Følg meg gjerne på snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

 Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

Deilige julemakroner

Det fine med disse makronene er at du kan lage dem allerede nå og så fryse dem ned til jul. De blir faktisk bedre på smak av en runde i fryseren.

Vinn - vinn

Jeg kaller alltid makroner med 2 farger for duo-makroner. Altså 2 farger skall.

Oppskriften er veldig enkel:

 • 100 g eggehvite
 • 60 g sukker
 • 130 g mandelmel
 • 170 g melis

Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs.

Bland mandelmel og melis sammen og ha det i marengsen.

Rør forsiktig dette sammen og del massen i to.

Farg hver del ved å røre forsiktig inn grønn og rød farge. Vær forsiktig for det blir mye røring her!

Rør ut all luft til massen blir skinnende og blank og renner lett fra slikkepotten.

Hvis du rører massen for mye, blir den ubrukelig så det er viktig å passe på at du røren den akkurat nok.

Sprøyt massen ut på papir og la tørke i minst 30 minutter.

Stekes dine makrooner ved 130 °C varmluft i 11 minutter.

Når brettene er tatt ut av ovnen og godt avkjølt, legges de i fryseren. Dette gjør at det er lettere å ta av makronene etterpå, og de blir saftigere etter en tur i fryseren.

Fyll:

 • 100 g ( 1 dl) fløte
 • 200 g av din favorittsjokolade

Kok opp fløte i en kjele og ha i hakkede biter av din favorittsjokolade. La det hele kjøles ned og fyll makronene med dette.

Ønsker deg og dine en strålende førjulstid :)

Følg meg gjerne på snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

 Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

Hvordan går det med barna i Paris?

Barna reiste til Paris på mandag. Det var en tung avgjørelse å sende dem ned dit. Men de dro og slik det ser ut på bildene så har de hatt det helt fantastisk.

Mange mennesker har selvsagt valgt å booke om reisene sine og det var nok ikke så folksomt i Disneyland som det bruker å være.

I kveld sent kommer de hjem og jeg gleder meg.

Før de dro spurte vi dem om de hadde lyst til å bytte rom? Slik at gutta kunne få det store rommet og Annika det som er litt mindre. Senga til gutta var ødelagt og Kim har brukt denne uken på å skru sammen en køyeseng og en seng til Annika.

Uken har gått så forferdelig fort. Kim og jeg har vært fornuftige og lagt oss hver kveld klokken 22.00

Å få nok søvn har vært så utrolig deilig.

På dagtid har vi jo løpt fra det ene til det andre og vært på Ikea og i Oslo på møter.

Kim har jobbet og jobbet haha og jeg har sittet som en primadonna i sofaen og blogget. Deilig har det vært.

Jeg kjente jeg fikk litt tårer i øynene da jeg så Annika og Sven sammen med Mikke Mus. Ikke fordi jeg ikke unner dem den gleden men fordi jeg har vært redde for dem. Det var vanskelig å sende dem avgårde og det var mye inni meg som sa at jeg burde holdt dem hjemme men jeg tok nå det valget....

Jeg gleder meg til å høre hvordan de har hatt det. 4 søte små sover søtt i hver sin seng her i natt igjen og jeg gleder meg....

Vi snakkes snart dere! Har flere nyheter å komme med <3

Klemmer!

Følg meg gjerne på snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

 Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

Jeg hadde en ide!

Jeg har lenge gått med en ide i hodet. I mars så jeg noe dritkult som gjorde at hjernecellene begynte å spinne. Ideen har ligget i bakhodet helt siden. Titt og ofte har jeg tatt frem ideen og tenkt på den.

Jeg har skissert, fargelagt, tatt noen bilder og så lagt det hele bort igjen.

Bildet jeg så i mars i år har jeg selvsagt lagret i mappen min som jeg kaller: Ideer

Hva er oddsen for at min nye samarbeidspartner kommer med samme ide? Samme bilde av det jeg for 8 måneder sat tog stirret på og at de har tenkt ut et konsept som er helt identisk med min ide? Det skal ikke være mulig. Samme url, samme bilde, samme tanker.

Helt vilt.

Av sikkert flere millioner nettsider, bilder, videoer på hele internett så klarer de altså å finne frem til et bilde som bare beskriver meg og det jeg har lyst til å gjøre på helt lik måte som jeg selv har gjort.

Håret mitt sto rett opp på armen min. Jeg grøsset innvendig.

Slik jeg følte meg i dag, slik følte jeg meg da jeg traff Kim. Noe traff blink. Jeg bare visste at dette var riktig.

Nå skal ideen jobbes frem og realiseres!

Jeg skal ikke slutte å blogge, jeg skal faktisk blogge MER! haha om det går an da fniiis.

Jeg har bare fått et helt team rundt meg. Carrie-Anne, Marte, Julianne og Camilla. Disse flotte jentene jobber i Anti og frem til bloggen min er over på en ny plattform er det viktig for meg å være lojal mot min nåværende samarbeidspartner United Influencers.

Jeg og Anti starter jobbingen sammen allerede 1. desember.

Min exit hos United Influencers er helt problemfri. Jeg har bare fått et bedre tilbud og jeg gleder meg vilt til 2016. Men jeg kommer til å stikke hodet mitt inn hos UI med jevne mellomrom. Jeg har jo tross alt blitt glade i disse menneskene og trenger å klemme på dem innimellom.

Hvor den tekniske løsningen og bloggen skal ligge vet jeg enda ikke. Jeg har jo godt opp mot 900.000 sidevisninger i måneden nå så det er helt sikkert noen som ønsker å samarbeide med meg på akkurat det. Vi får se. For meg er det viktig at jeg nå takker for meg på en ryddig måte i UI og at skiftet av plattform går så lett som overhode mulig slik at ikke noe oppskrifter faller bort midt i julebaksten :)

Jeg kan selvsagt ikke røpe alt som skal skje fremover. Dere må bare følge med. Jeg gleder meg sånn.

Jeg føler meg heldig og takknemlig!

Klemmer!

Følg meg gjerne på snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward? Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

Kategoriene er:  Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

 

 

Hva ligger skjult under snøen?

Snøen har lagt seg som et hvitt teppe over alt det grå. Hele hagen er tildekket av de hvite snøkrystallene som har bestemt seg for å bli liggende en stund.

Magisk.

Det gamle forsvinner. I går er ikke mer. Papiret som aldri nådde søppeldunken er borte, gjemt bort av alt det hvite. Jeg tenker jeg skulle ryddet før snøen kom men tanken forsvinner like fort som den kom.

Det er andre tanker som trenger plassen i hodet mitt.

Hva har du gjort Anne Brith?

Har du tatt det riktige valget nå?

Ja, jeg føler det. Jeg har lenge slitt med at jeg ikke fulgte magefølelsen min. Noe inni meg holdt meg tilbake og sa: Du tar feil vei. Du er på feil spor.

Vendepunktet var til å spy av. Det var en helt forferdelig dag. Det var dagen jeg skjønte at jeg måtte gjøre noe. Følelsesløs følte jeg meg. Midt i et regn av blits. Hvem er jeg og hvor vil jeg være? Vil jeg være her? Vendepunktet var dagen jeg fant ut at jeg på en måte ikke var meg selv mer. Jeg var på et ekspresstog. Jan Thomas toget kanskje? Jeg ble stylet, fikk fine negler, vipextentions og løshår.

Fin var jeg så absolutt. jeg valgte det selv. jeg VILLE være fin :)

Nå sitter jeg her i en rosa pysj. Jeg har klipt meg, tatt av mine lange negler og latt alle vipextentions falle av. Nei alle er ikke helt borte enda. Jeg har 3-4 igjen på hvert øye. Det ser helt vilt idiotisk ut. 3-åringen sier fortsatt: du er vakkej mamma. Han klarer ikke uttale R enda så jeg er vakkej. Han ser kjærligheten og smilet. Ikke håret eller neglene.

Jeg titter ut. Snøen faller og alt blir gjemt for en stund. En deilig liten stund. For selv om det hvite, magiske teppet legger seg for å bli, så vil ikke sannheten som ligger under forsvinne. Når våren kommer vil også minnene komme tilbake. Synderen som ikke klarte å legge papiret i søppeldunken vil bli avslørt.

Jeg tenker på meg selv og mine valg. Jeg valgte trygghet og barna. Jeg satte barna foran meg selv denne gangen. Magen sier: Riktig gjort, Anne Brith.

Jeg sov godt i natt. Jeg drømte faktisk også. Noe jeg ikke har gjort på lenge. 3 vakre ansikter har brent seg på netthinnen min. Inni hodet mitt har jeg begynt å omtale dem som: de tre gode feene. Tryllestaver har de også.

Solen er på vei til å våkne nå. De nydeligste strålene presser seg gjennom skyene. Jeg titter opp mot lyset og ser fargene som flommer ut av strålene.

Jeg elsker farger!

Jeg har virkelig savnet det i livet mitt. Velkommen tilbake!

Takk for at du leste!

Visste du at jeg er nominert og semifinalist til årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det :)

Kategoriene er:  Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

 

 

 

Hvem vant?

Hei hopp,

Jeg har nå trukket adventskalenderen som blir sendt hjem i morgen til en eller til to faktisk heldige gutter :)

Vinneren og jeg tror dette er mammaen heter: Jannicke Martinsen 

Send meg kjapt din adresse :)

Produktene fra Toneliseakademiet blir sendt til: Bente Hagen :) Ta kontakt!

 

 

Det vanskelige valget om å avslutte og gå videre

Kjære alle sammen,

Det er med blandede følelser jeg skriver dette. Jeg har tatt et tungt valg om å avslutte kontrakten min med United InfluencersI. For meg har det vært tungt fordi jeg har blitt så oppriktig glad i alle i UI . Både influencers og ansatte.

United Influencers har vært min familie og jeg har følt meg ivaretatt på flere måter enn kun forretningsmessig.

Jeg har vokst på så mange områder det siste året. Sammen med Annette og teamet i UI har jeg jobbet hardt slik at mitt navn flere ganger har vært på medias lepper. Jeg har blitt lagt merke til. Det takker jeg United Influencers for.

Samtidig som jeg har jobbet beinhardt har jeg prøvd å få endene til å møtes som alenemor til 4 barn. Jeg har ønsket forutsigbarhet og garantier for meg selv og min familie. Dette har jeg fått hos en ny  samarbeidspartner. Derfor lukkes kapittelet United Influencers for meg for denne gang og et nytt kapittel starter i min bok.

Jeg gleder og gruer meg.

Jeg gleder meg fordi jeg skal få ta fatt på nye prosjekter men jeg gruer meg fordi jeg ikke skal være en del av denne herlige gjengen.

Jeg håper derfor at dere i fremtiden vil ta godt imot meg når vi møtes, selv om vi ikke er kollegaer og ha armene like åpne når jeg stikker innom kontoret på Aker brygge. Dette valget har jeg tatt kun fordi mine 4 barn og jeg trenger en økonomisk trygghet.

Jeg har hatt en fantastisk tid sammen med United Influencers.

We?ll meet again don?t know where don?t know when, but I?m sure we?ll meet again some sunny day. 

Gla i dere alle, 

God hilsen fra Anne Brith

Dette var den vanskelige meldingen jeg skrev i går til mine kollegaer og "familie" i UI.

Hva betyr dette for bloggen og for deg som leser?

Jeg tror ikke at du som leser vil merke noe annet enn at jeg mulig får litt mer energi fremover. Dette har selvsagt vært en lang og vanskelig prosess. Den startet med en tanke som etterhvert ble mer og mer kraftig. Flere av dere har kommentert de siste månedene på bloggen og lurt på om noe var galt. Det er klart dere har skjønt at jeg har slitt med noe. Jeg har bare ikke ville dele det med dere.

Annette, som har vært min agent har også blitt en god venn. Vi har grått mer enn en gang sammen det siste året og derfor var det ekstra vanskelig å fortelle henne i dag at jeg skal gå veien videre uten henne og United Influencers. Hun har vært min støtte og sparringspartner på det meste.

Valget har nå blitt tatt og selv om jeg gruer meg litt så er det en skrekkblandet fryd. Det kiler litt i magen samtidig som det faller noen tårer. Det er godt å kjenne følelsen av lettelse etter å ha tatt valget. Tiden før jeg bestemte meg var tung og jeg har brukt lang tid på dette.

Nå er valget tatt og jeg er lettet. Det er også godt å dele det med dere.

Gode klemmer fra Anne Brith, som er på vei ut på nye eventyr :)

På bildet over: Meg, Ina, Maria, Trine og Helene. Under vår kjære agent Annette.

 

 

Ut på eventyr

Disse 3 ♥

I går kveld kom de frem til hotellet hvor de skal overnatte og jeg fikk et bilde sendt over. Minni som klemmet på Annika.

Kjenner jeg Annika rett så var det et stort øyeblikk.

Selvsagt var det med blandede følelser at jeg sendte de avgårde. Jeg ville si mye mer enn et hadet og kos dere og da de gikk mot inngangen på Gardemoen ble jeg sittende i bilen og tenke over ting.

Jeg har alltid vært en person som bekymrer seg over hva fremtiden skal bringe. Vil jeg kunne oppnå det? Hva vil skje om? Jeg legger planer og lever mer om 2 uker, 1 måned og neste år. Når vi gifter oss, etter jul, til sommeren osv.

De siste ukene har jeg bestemt meg for å lukke døren til fortiden. Men jeg har også bestemt meg for å lukke døren til fremtiden. Alt som jeg skal være er her og nå. Jeg lever nå, jeg er her, i dette øyeblikk.

Det betyr at det jeg skal tenke på og være opptatt av er det som skjer her og nå.

Jeg er overbevist på at det vil gagne meg og jeg ser allerede hvor mye større tilstedeværesle jeg har når jeg tenker slik.

Det betyr ikke at je gikke skal jobbe mot mål i fremtiden, det betyr bare at jeg bryr meg mer om det som er nå.

Og akkurat nå skjer det spennende ting.

Jeg gleder meg masse!

Håper dere får en herlig dag!

Sjekk bloggen litt senere for jeg skal annonsere vinneren av Forskerfabrikkens Julekalender OG giveaway fra Toneliseakademiet :)

Følg meg gjerne på snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og semifinalist til årets Vixen Blogaward? Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det :)

Kategoriene er:  Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

Jeg prøver å gjøre mitt beste, men det er ikke alltid nok!

I mars i år gikk jeg over til det som før het United Bloggers. Nå United Influencers. Det lå ingen strategisk plan for bloggen min da.

Jeg husker mitt første møte med min agent Annette. Hun spurte meg: Hva vil du oppnå? For meg var det kun en ting som var viktig. Hvis jeg skulle satse på bloggen min så ville jeg være best. Best på det jeg kan være best på.

Jeg har et konkurranseinnstinkt og tall trigger meg. Det har det alltid gjort. Jeg er sær, alltid vært det. For noen uker siden fant jeg ut at jeg har 130 i IQ og derfor har jeg hele livet blitt trigget av tall og statistikker.

Så da Annette spurte meg om jeg visste hvor mange unike brukere jeg måtte ha på bloggen min for å være best i min kategori, svarte jeg nei. Jeg hadde ikke peiling. Der og da hadde jeg 1000. Vi satt et mål på 7500 for det neste halve året. Målet har nå blitt høyere. Vesentlig høyere.

Oppskriften er enkel: Du må blogge hver dag, gjerne flere ganger om dagen og innholdet skal være relevant for bloggen og innholdet skal være bra.

Hvorfor har jeg 10-15.000 lesere hver dag? Jo fordi jeg blogger 2-3 ganger hver dag.

Jeg har aldri satt meg ned og bestemt meg for hva jeg skal skrive om for å trekke lesere. Jeg kunne lett fått 20.000 unike brukere hver dag om jeg hver dag blogget om kjæresten min og mine tanker om livet. Om jeg hver dag delte innlegg fra tiden jeg bodde på krisesenter hadde tallene her på bloggen gått i været. Tro meg.

Men innleggene som kommer her, reflekterer livet mitt på godt og vondt. Gjerne hvordan jeg føler meg og gjerne hva jeg engasjerer meg i. Så elsker jeg å bake og det blogger jeg gjerne også om. Jeg blir så forbanna og skuffet når jeg leser og får kommentarer på at jeg er en dårlig mor. Og at jeg ikke burde brukt 12 timer hver dag på bloggen.

Hvem er dere som tror dere vet hvordan livet mitt er, har vært og kommer til å bli?

I 2 og et halvt år har jeg jobbet for en drøm. En drøm om et konditori som ikke ble slik jeg hadde håpet. I over 2 år tok jeg ikke ut lønn. Jeg gikk hver måned 15.000 i minus. Sammen med mine små barn levde jeg på 4000.- i mat og når matpengene var brukt opp fikk vi mat fra rema 1000 som var gått ut på dato. Ja, nå kan dere sladre om det også!

Etter 2 år sto jeg med over 200.000 i gjeld. Og en knust drøm.

Hver dag når barna mine kommer hjem fra skolen så er det jeg som er tilstedet og hjelper dem med leksene. Jeg drar aldri ut noen steder på kveldstid. Jeg sitter alene hjemme. Jeg dusjer dem, pusser tenner, synger for dem, leser og legger dem.

Jeg er mammaen og pappaen i deres liv. Jeg er aldri ute på festligheter. Når det er kickoff i United Influencers så er jeg den som har barna med. Den som går fra middagen tidlig og ikke drikker alkohol, fordi jeg er den som skal opp med barn tidlig dagen etterpå. HVER gang vi drar bort så er det slik.

Jeg kunne fått meg en annen jobb men jeg har valgt dette fordi jeg hadde muligheten. Jeg tok den og bestemte meg for å gjøre en så jævlig god jobb som overhode mulig.

Hver kveld når jeg legger meg så tenker jeg på om jeg gjør det riktige. Klarer jeg denne måneden å tjene nok slik at jeg:

 1. Kan betale alle mine løpende regninger
 2. Kan betale ned gjelden min jeg fikk fordi jeg satset på en drøm
 3. Kan kjøpe mat resten av måneden

Dette er det siste jeg tenker på før jeg legger meg og det første jeg tenker på når jeg står opp.

Innimellom sliter dette meg ut og jeg blir stille på bloggen. Jeg vet ikke alltid hva jeg skal si. Er du lei deg? Ja, jeg blir lei meg. Jeg er et menneske med følelser som prøver å gjøre det beste for mine barn. Hver dag, hver time, settes de 4 små foran alt annet.

Klær, aktiviteter, mat og et hjem. Det er de tingene jeg har fokus på. Og for å få endene til å møtes så jobber jeg 12 timer hver dag, 7 dager i uka, 365 dager i året.

Jeg gjør det fordi jeg vil at livet mitt skal bli bedre enn det har vært de siste 3 årene. Og før det så var livet heller ikke særlig rosenrødt. Innimellom glemmer jeg at jeg sto på trappa på en ukjent adresse. Et krisesenter. Jeg glemmer at jeg faktisk lå der med barna. Og når man glemmer så får man håp. Håp om at livet neste år blir bedre.

Hvor hadde vi vært om vi ikke hadde håp?

Jeg har bøttevis med håp, og masse av pågangsmot. Jeg skal og vil få det bedre.

Og jeg tør nesten å påstå at om du hadde stått i mine sko, og levd mitt liv slik jeg har gjort de siste 7 årene. Så hadde du ikke spekulert i om jeg var ekte eller ikke. Eller satt spørsmålstegn ved min kjærlighet og omsorg til mine barn, du hadde ikke tvilt på om jeg ville det beste for barna mine eller om alt jeg tenkte på var penger, suksess eller kyniske overskrifter.

Jeg vil bare ha det bra og som alenemor må jeg gjøre det som skal til for at jeg og mine barn skal få en bedre fremtid. Jeg synes faktisk jeg og mine barn fortjener det!

Takk for at du leste!

Følg meg gjerne på snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og semifinalist til årets Vixen Blogaward? Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det :)

Kategoriene er:  Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

 

 

Barna skal reise til Paris i morgen...

Denne reisen har vært planlagt i nesten 1 år nå. Oma og opa i Nederland har stor dag og feirer dette sammen med barn og barnebarn. Sammen skal de være i Eurodisney Paris i nesten 1 uke.

Barna gleder seg vilt. Det er også planlagt at de skal inn til sentrum av Paris de siste dagene.

Det er med blandede følelser jeg pakker koffertene.

Vi snakket mye om Paris i går. Hva har skjedd. Hvorfor har det skjedd. Hvordan kan vi unngå at slike ting skjer? Kan vi unngå det mamma?

Det er altfor mange spørsmål som ikke kan besvares og jeg forteller dem det ærlig. Hvis man for all fremtid skal unngå store folkemengder eller byer som kan være utsatt for angrep går man dessverre glipp av noe av det vakreste som finnes.

Da jeg var 19 år flyttet jeg alene til Nederland. Der bodde jeg i nesten 10 år. Jeg gikk flere ganger midt på natten gjennom noen av de mørkeste gatene i Amsterdam. Jeg har aldri opplevd noe ubehagelig.

Jeg valgte etter noen år i Amsterdam å jobbe som flyvertinne i KLM. Vi fløy på Beirut, Teheran, Damaskus, New York, Singapore og Bangkok. Hele verden har jeg vært i. Storbyer med et liv som nesten tar pusten fra deg når du står midt i dem. Byer som MÅ oppleves. Mennesker som MÅ oppleves.

Kulturforskjellene, møter med mennesker, ny mat og fremmede kår. Det vil forandre seg som person, både på godt og vondt. Du vil oppleve steder som gjør at du blir lykkelig for å være tilbake i Norge men du vil også oppleve steder som fester seg så på netthinnen at du i hvert eneste grå øyeblikk tilbake i hjemlandet ditt drømmer deg tilbake til paradiset du ble forelsket i.

Vi må ikke la frykten vår hemme oss i å være imøtekommende og åpne mot andre mennesker. Vi må reise, erfare, bli kjent med, lære av og klemme på mennesker. Jeg har klemt på kinesere og amerikanere. Grått sammen med barnehjemsbarn i Ghana, laget mat til prostituerte i Amsterdam. Mulig du blir sjokkert av det siste jeg skriver men da jeg bodde i Nederland jobbet jeg noen helger hver måned midt i Amsterdam i det mange turister kjenner som Red Light District. I et hus med 3 etasjer kan altså jenter som jobber som prostituerte komme og hente mat og få seg et trygt sted å sove, og frivillige stiller opp hver helg.

Noen av samtalene som har truffet meg mest i mitt liv har vært med jenter der.

Hvis vi ikke åpner oss vil vi ikke erfare det aller største i livet, nemlig kjærlighet.

Og den er størst uansett hva som skjer.

Så jeg pakker nå klær, til 3 søte små. Som skal ut på en spennende reise, til en by som blør. Jeg prater om alle de vakre tingene de skal få oppleve, men også om at de helt sikkert sammen med oma eller opa kommer til å legge ned roser.

Å reise er å leve. Du pakker kofferten din med klær og toalettsaker men underveis på reisen fylles den med så mye mer. Nye matopplevelser, møter med vilt fremmede, et vennskap på tvers av landegrenser kan oppstå, annen arkitektur og nye lukter. Og det er disse øyeblikkene og erfaringene som gjør livet spennende.

En sunn og kjapp frokost med Frogo!

 

Dere som har fulgt meg på snap har sett at jeg har vært helt hekta på smoothies og slush de siste dagene. Grunnen er at jeg har fått meg en Frogo Slushmaker 

Kjøleskapet er nå fylt opp for helgen og ingredienser som spinat, ingefær, eple, blåbære, jordbær og ananas skal testes ut. Jeg gleder meg.

I Frogo kan du lage mye. Alt fra iskaffe til smooties. Sunne slush til de små eller bare en deilig og rask forfriskende drikke til deg selv.

Det jeg liker allerbest med denne er at du har ingrediensene i beholdere, setter på knivlokket, kjører den i maskinen og så bytter du lokket til ditt eget med sugerør og du er ready to go!

Her er oppskriften:

 • 100 g frossen frukt/bær ( vi hadde 2 jordbær, litt banan og noen blåbær)
 • 1 dl havregryn
 • 3 dl druejuice

Ha alt i beholderen og miks det hele sammen.

Enjoy!

Jeg har den hvite med gull

Både Espen og Annika har hatt med seg dette hver dag på skolen denne uken. Og de elsker det!

Det kan være lurt å fortelle barna at de skal skylle flasken i vann etter de er ferdige. Det blir så mye lettere å rengjøre den etterpå når den kommer hjem i sekken etter bruk :)

 Annika skal i dag på Peewee Star Open og fikk en sunn variant :)

Havregryn er en skikkelig bra start på dagen og mikse det inn i en smoothie er supert!

Så lett, så kjapt!

Ettersom dette var frokost brukte vi ikke beholderen. Den tar vi med etterpå. Vi helte deet i et glass slik :)

En ikke så liten jente mer klar for en dag med Cheerleadinggruppa.

Mammaen er beroliget og vet at hun har fått seg en sunn og god start på dagen!

Hvis du ønsker å kjøpe deg en Frogo så klikk deg inn på denne linken

Helt frem til julaften har Tilbords fri frakt i nettbutikken så det koster deg ikke noe å kjøpe den på nett. Men mange av dere bor i nærheten av en Tilbords og vil kanskje se på maskinen i butikken. Stikk innom din nærmeste Tilbords-butikk. Klikk på denne linken for å finne din butikk

Ønsker dere alle en strålende dag!

Klemmer!

 

 

Sunne og deilige bananpannekaker

Dette må være de første pannekakene jeg noen gang har spist uten noe oppå :P

Dette bør du prøve deg på.

En skikkelig god og deilig frokost er det!

Her er oppskriften som forøvrig kan halveres om dere er bare 2 stykker som skal spise :)

 • 3 modne bananer
 • 4 dl havregryn
 • 2 dl melk
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ts vaniljesukker
 • 4 egg

Ha alle ingrediensene i en bolle og miks dette sammen med en stavmikser.

Ha røren over i en spørytepose om du vil ha helt runde og fine små pannekaker og klipp et lite hull i posen.

Sprøyt ut 5 pannekaker i stekepannen hver omgang.

Enjoy!

Følg meg gjerne på snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og semifinalist til årets Vixen Blogaward? Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det :)

Kategoriene er:  Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

Tigers-jenta mi ♥

Jenta mi!

Flotte og fine jenta mi.

Det er vanskelig å beskrive hva kjærlighet er.

Kjærlighet er deg. Ditt lyse lange hår, smilet ditt og gleden din. Energien din smitter over og det er umulig ikke å bli i godt humør når du starter med din latterkule. En herlig og smittende latter.

Mammahjertet bobler over. Jeg er stolt og rørt på samme tid.

Se på meg, mamma. Synes du jeg ble fin?

Jeg ser den hvite og sorte toppen med ordene Tigers printet på og jeg tenker:

Fy søren så vakker du er.

Jeg har lyst til å fortelle deg hvor flott du egentlig er. Du er ikke bare en flott jente å se på men du er en god venninne. Her om dagen kom duhjem og fortalte at du har en hemmelighet. Du og venninnen din. Jeg spurte hva den hemmeligheten var og du smilte lurt mot meg å sa: Hvis jeg fortalte deg det så ville det ikke være en hemmelighet lenger, mamma. Det er mellom meg og min venninne.

Og du har så rett. Det er en trygghet å vite at du aldri kommer til å falle for fristelsen å røpe hemmeligheter. Jeg ser den lille advokatspiren i deg allerede. Det er riktig, det er galt. Du argumenterer både for og imot. Til dine brødres fortvilelse. Hvilken side er du på sier de ofte. Finnes det noen side da? Svarer du. Det er alltid noen FOR og noen IMOT. Jeg kan være begge deler sier du. Imponerende.

Jeg har lyst til å fortelle deg at jeg vil du skal være forsiktig. Cheerleading er en sport hvor det er mange ulykker. Men jeg vil heller ikke hemme deg i din utvikling. Høyere, høyere og høyere. Du skal bli flyer en dag. Like god som Julie skal du bli. Hun er Norges beste mamma. Det blir jeg også!

Det er ikke noe spørsmål hos deg. Du har bestemt deg. Pågansmotet ditt overgår frykten min så jeg holder det for meg.

Go Tigers GO! Du øver på et heiarop og jeg ser på deg.

Mamma! Hva synes du?

Det hadde vært likegyldig for meg hvilken drakt du har på deg men når jeg ser hvordan du stunter, og forteller meg om at du er den eneste på PeeWee laget som skal gjøre en araber flikk flakk på Peewee Star Open til helga så blir jeg både nervøs og stolt.

Jeg gleder meg så til å se deg.

Jeg må i alle fall pakke ned masse servietter for bare å skrive om dette gjør at tårene triller.

Håper jeg i alle fall får filmet noe ;)

Du er elektrisk!

Du gir meg støt når e tænke på de!

Fine jenta mi!

Tigers-jenta mi ♥

 

Sorry for litt mange bilder.... er bare så ...

#stolt

Følg meg på snapchat: annebrith.no

WOW jeg er semifinalist i hele 4 kategorier i VIXEN!

Jeg er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blog awards!

Takket være dere! Dere er helt fantastiske. Jeg kan ikke tro det...seriøst 4 kategorier :)

Jeg er altså semifinalist i:

Årets livsstilsblogg

Årest stjerneskudd

Årets matblogg

Folkets favoritt

Den siste rører meg mest og gjør at jeg faktisk får tårer i øynene. Herreguuud så fantastiske dere har vært. Over 20.000 nominasjoner har kommet inn og jeg har klart å komme blandt hele 4 kategorier.

Nå er ikke årets instagram eller årets snapchat offentliggjort men det bryr meg ikke noe særlig.

Hadde dere vært her i stua mi hadde jeg gitt dere alle en stor klem.

TAKK! Jeg er så glade i dere :)

Jeg må være bloggeren i Norge med den mest engasjerte lesergruppen :)

Nå må dere klikke på linkene ovenfor og stemme meg inn i finalen!

Please! Jeg bare vil så gjerne være med i finalen i en av kategoriene :)

Jeg må nesten benytte anledningen til å oppfordre dere til å stemme på min gode venn Espen og min supre venninne Camilla som begge er nominert til årets blogger. Espen er jo nominert i 5 kategorier  og Camilla i 2 :) Stem, stem, STEM!

Dere kan stemme 1. gang hver 12. time <3 Helt frem til 28. desember. Da stenger stemmingen.

Ærlighet varer lengst, også i bloggverden!

Som jeg skrev i går ble jeg oppringt av VG angående en sak de skal skrive om bloggere. Et av spørsmålene var merking av reklame.

Forbrukerombudet hadde en aksjon i vår hvor de sjekket 40 bloggere. Da det ble offentliggjort hvem "verstingene" var kunne man også se mitt navn på den listen. Selv synes jeg det var litt urettferdig da det var snakk om 1 innlegg. Men jeg sto på listen og det var for meg en tankevekker.

Det ville jeg ikke skulle skje igjen. Det er jo ikke så vanskelig er det?

Forbrukerombudet vil at vi skal bruke disse ordene: reklame, sponset, annonselenker eller annonse.

IKKE: i samarbeid med, har utviklet sammen med, jobbet tett med. Det er ikke tydelig nok.

Hvis innholdet som presenteres er betalt så er det REKLAME eller ANNONSE. Har jeg fått et produkt gratis så er det SPONSET.

Alt skal merkes på alle kanaler. Instagram, snapchat og facebook. Det er ikke vanskelig. Du som leser skal allerede vite på facebook eller snapchat om et av mine innlegg er reklame eller inneholder et produkt som er sponset.

Men så kommer tvilen. Mange bloggere får denne tvilen. Vil leserne mine klikke seg inn på innleggene som er sponset? Leserne vil jo ikke se reklame, så innlegg som er tydelig merket vil bli mindre besøkt, tenker de. Og jo oftere de tenker det jo mer sterkere sannhet blir det. Derfor må jeg prøve å skjule reklamen så godt som overhode mulig.

Hvordan "skjuler" man reklamemerkingen? Jo, på bloggene høyrestilles teksten hvor det står reklame. Ordet markeres i grått, slik at det såvidt er synlig og teksten lages så liten som overhode mulig. På instagram brukes ofte hashtag #ad og gjerne så langt bak i rekka av tagger som overhode mulig.

Jeg har merket mine sponsede innlegg veldig tydelig den siste tiden, og gjett hva? Statistikken viser ingen nedgang på disse innleggene. Dere som følger meg er like interessert i det jeg skriver om, uansett om det er et produkt jeg har fått eller om innlegget er sponset. Noen av innleggene hvor jeg viser et produkt eller snakker om en råvare er faktisk ofte også mer besøkt enn vanlige innlegg.

Hvis du har fulgt meg nøye den siste tiden så har du sikkert sett at jeg har begynt å venstrestille teksten som kommer først i innlegget og jeg har valgt å gjøre teksten fetere slik:

Inneholder sponset produkt

Ikke slik mange gjør:

Inneholder sponset produkt

Og på facebook har jeg testet ut å gjøre det slik:

Altså skrive sponset eller reklame som aller første ord. Ikke langt bak eller med andre ord.

Hva andre bloggere/ influencers gjør bryr jeg meg lite om. Alle må velge selv hvordan de kommuniserer. Men for å si det ærlig: Det er ikke vanskelig, det er ikke noe vi burde glemme. Det er faktisk veldig lett!

Også her har resultatet vært det samme.

Like viktig som om jeg skulle drevet et konditori og må forholde meg til mattilsynet og deres lover og regler så har Forbrukerombudet lagt helt klare retningslinjer for bloggere. Hvorfor ikke kjendiser som er løpende reklameplakater ikke må følge de samme reglene er en helt annen diskusjon som jeg ikke skal begi meg inn på.

Nyttige lenker:

Forbrukerombudets veiledning om merking av reklame

Forbrukerombudets veiledning til bloggere

Reklame i sosiale medier

Jeg har lyst til å gå foran som et godt eksempel. Jeg vil at du som følger bloggen min ikke et sekund skal tvile på om noe er skjult reklame.

Nå skulle jeg bare ønske at alle andre gjorde det samme slik at vi slipper den evige diskusjonen i media om dette og heller ha fokus på det fantastisk gode innholdet vi skaper på våre plattformer. Jeg vet i alle fall at jeg ikke skal havne på noens lister over verstinger mer :P

Klemmer fra meg!

Følger du meg på snap? I dag skal jeg lage pepperkaker og hvis du følger meg der så vil du få se hvordan jeg lager røren slik at den skal bli myk og fin, elastisk og god på smak: annebrith.no

PS. Hva tenker du om dette med merking av reklame? Er det viktig for deg som leser at reklamen er tydelig merket? Eller bryr du deg ikke om dette? Blir glad for mange svar!

 

Ny hårklipp! #elsk

Sponset av Hendrix Hair Majorstuen

Skal du ha det så kort? Er du helt sikker, spurte Carina meg.

Jeg var helt sikker. Carina er frisøren min på Hendrix Hair på Majorstuen.

Jeg skjønte med en gang at dette kledde meg for jo mer hår som falt av jo riktigere føltes det. Det var som om den siste puslespillbrikken bare ble lagt på det store puslespillet. Jeg følte meg komplett.

Jeg er ikke verdens beste modell og da Espen Hilton skulle ta bilder måtte vi ta noen hundre for å finne et bra. men det er vel sånn det er, er det ikke? Haha.

Håret mitt var fryktelig slitt og nå ser det så sunt ut! Jeg elsker det.

Nå blir det en gang til farging før jul. Det har vi planlagt rett før et tv-opptak :O

Jeg må jo si at je gikke akkurat er den fødte modellen da :P

Sjekk disse bildene:

Nå er jeg spent på hva dere synes? Likte dere det? Følg meg på snap for å se hva som skjer i løpet av en dag: annebrith.no

For mye, for lite, du skrev at, hvorfor skrev du ikke...

Det å være en influencer eller blogger som de fleste kaller det er jammen meg på godt og vondt. Sist helg fikk jeg kjeft 3 dager på rad fordi jeg skrev meningen min. Jeg tenkte: La meg styre litt unne personlige innlegg noen dager.

Så hagler meldingene inn: Er det noe galt? Du deler ikke dine tanker mer med oss? Jeg tenker så det knaker for tiden. Det er bare ikke hver dag dere får ta del i hjermetrimmen haha.

VG ringte meg i går. Hva skal de med meg?

Hvorfor spør du meg om dette? Jeg satt litt undrende i sofaen hos United Influencers på Aker Brygge. VG liksom. Jeg husker jeg tenkte midt i samtalen: Hvordan fikk hun numeret mitt?

Du er jo en av Norges største bloggere. Så gikk det opp for meg: Shit jeg er jo faktisk det. Litt rart å tenke på! For hva er speslielt med meg liksom? Jeg glemte farsdagen på søndag. Huff, jeg tror jeg gjorde det også i fjor. Husket jo selvsagt på fedrene til mine små og Kim men min egen far glemte jeg: Sorry pappa :(

Tiden har også kommet til at jeg vurderer sterkere og sterkere å ta bort kommentarfeltet. Det er to grunner til dette.

 1. Jeg orker bare ikke så mange negative kommentarer. Det er faktisk slitsomt.
 2. Nå sletter jeg kommentarer som er helt drøye eller som jeg ikke synes passer seg. Det er MIN rett. Dette er MIN blogg og med det kommer også kritikken at jeg sensurerer. Uten kommentarfelt så slipper jeg dette.

Men uten kommentarfelt vil jeg ikke bli gledet hver dag av Lydia, vakre og fine Lydia som hver dag kommenterer mine innlegg med stor entusiasme. Eller Jill, som gir meg trua på meg selv. Eller Liss og Solveig. Alle de koselige menneskene jeg har blitt kjent med. Noen har jeg til og med møtt og lunsjet med. Hege for eksempel. Har blitt en reservesøster. Selv om hun har slitt mye i år har hun tatt seg tid til å gi meg omsorg og omtanke.

Uten kommentarfelt ville dette blitt en enveis kommunikasjon.

Det vil jeg ikke.

Og hva med alle flotte mennesker som skal bake og som lurer på noe. Det ville blitt bakekrise i store deler av landet, eller hva?

Så vi må bare holde ut tenker jeg og alle dere som sprer glede må bare fortsette å kommentere.

Det skjer mye akkurat nå. Jeg har mange gøye ting på gang. Noen hemmelige og noen snart ikke hemmelige mer.

Jeg er på et sted i livet hvor jeg har det helt greit. Jeg nyter å være sammen med barna mine og har brukt det siste året på å være mest mulig sammen med dem som en familie. Samtidig prøver jeg å gjøre en så bra jobb som mulig på bloggen. Med både oppskrifter og livet med barna og kjæresten.

Jeg tror jeg har den mest engasjerte følgerskaren i hele Norge. Jeg elsker virkelig å få syngende snaps og bakende barn sendt over. Å se guttene til Christine eller den lille, skjønne nyfødte gutten til Victoria. Smelt!

Jeg tenker mye på dere, og blir glad av at dere deler livene deres med meg på samme måte som jeg deler mitt ♥

Så får vi avtale at selv om jeg ikke alltid formulerer meg politisk korrekt så er ikke ting vondt ment fra min side og om jeg ikke hver dag deler mine innerste tanker så betyr ikke det at je gikke har det bra.

Sjekk VG i morgen folkens hehe... mulig noen av oss bloggere pryder forsiden :P

#livet

Klemmer ♥

Følg meg gjerne på snap: annebrith.no

Julelenke av pepperkakemenn

Inneholder sponset produkt

Eller kanskje det er kvinner? Pepperkakekvinner eller menn, jeg velger å se på dem som nøytrale.

Annika sa noe så flott som: Ser ut som en gjeng som holder sammen. Det er litt sånn hjemme hos oss for tiden. Vi er en gjeng vi 4. Selvsagt hører minstemann med når han er hos oss, men vi 4 har vært gjennom så mye og vi står sammen hele tiden. Å se hvor stor søskenkjærligheten kan være er herlig.

Har du former som disse så kan du lett lage disse søte julelenkene.

Det som er viktig er at du lager hullene i pepeprkakene rett etter de kommer ut av ovnen så jeg har hele tiden kun stekt 4 stk samtidig. Når de da kommer ut rekker jeg å lage alle hull. Lag hullene så store som båndet du har er.

Dere som følger meg på snap så i forrige uke at jeg hadde fått meg 2 nye kjevler. En rosa og en lyseblå :)

Dette er silikonkjevler. Jeg har alltid hatt silikonkjevler.

 1. Fordi det ikke klisser når deigene er litt "våtere". Ingenting fester seg til kjevlen.
 2. Det er mer hygienisk enn en trekjevle. Det setter seg verken mel eller deig på kjevlen.

#elsk

Pepperkakeoppskriften finner du i dette innlegget!

Pepperkakene festes i et bånd og henges opp på en vegg eller vindu :)

Jeg fikk også et nydelig fat sendt over fra Bakeren & Kokken. Det står i stil med med min Kitchenaid :P

Digger det og skal vise dere det senere i uken!

Håper dere ble inspirert!

Følg meg gjerne på snapchat: annebrith.no

Klemmer!

 

 

Verdens beste pepperkaker

Denne oppskriften har jeg fått av mamma. Det er to ting som gjør disse pepperkakene fantastisk gode både på smak og konsistens. Den ene ingrediensen er fløte. Aldri lag pepperkaker uten fløte. De blir ikke så gode :P Min smak da :P

Og så er det selvsagt pepper i dem :) Pepperkaker uten pepper er ikke pepperkaker i mine øyne, men vi er forskjellige.

Du kan fint droppe pepper om du er en person som ikke liker dette.

Verdens BESTE pepperkaker

 • 250 g smør
 • 2 dl sirup
 • 4 dl sukker
 • 2 dl fløte
 • 1 ts nellik
 • 1 ts ingefær
 • 1/2 ts pepper
 • 2 ss kanel
 • 2 ts bakepulver
 • 1100 g hvetemel

Bland smør, sirup og sukker i en kjele og varm dette opp på middels varme til alt er helt smeltet.

Det er ikke noe krise om dette koker. Når sukkeret har smeltet har du i fløten.

Om du ser at sukkeret ikke blir løst opp må du ha høyere temperatur på.

Ha så i krydder.

Sikt bakepulver og mel og ha dette i en kjøkkenmaskin eller bakebolle. Hell over den oppvarmede blandingen og rør det hele sammen.

HUSK. Bare bland alt sammen. Om du elter deigen for lenge begynner melet å binde seg og lager sterke bindinger som igjen gir seige pepperkaker.

Avkjøl deigen i kjøleskap overnatten eller i noen timer.

Kjevle ut deigen ca 2-3 mm tykt og stikk ut former.

Stek dem i 5-7 minutter på 180 grader varmluft. Midt i ovnen.

Har du ikke varmluft blir det over og undervarme. Da kan du øke tiden noe.

La pepperkakene avkjøles.

For deg som har interesse av å pynte pepperkakene dine med glasur og få dette pent så er denne pepperkakedeigen perfekt da den steker veldig jevnt :)

Ønsker deg en fin dag. Vil du se hvordan jeg pynter dem må du nesten følge med på snapchat: annebrith.no 

Klemmer ♥

Det er kun ruiner igjen

Jeg trår forsiktig over stenene.

Blandede følelser.

Hvor ble det av? Huset vårt?

Ingenting igjen. Jeg kan såvidt skimte grunnmuren. Resten er borte. Vi trodde vi bygget et sterkt fundament. Vi bygget bit for bit, men gresset har vokst over og ingenting er å kjenne igjen.

Ikke noe er helt. Alt er ødelagt.

Ruiner.

Er det her huset sto?

Hvordan klarte vi å ødelegge det? Alle rom. Borte. Ingenting er helt mer. Et luftslott. Vi slo det i stykker. Med en gigantisk hammer. Vi slo og slo.

Jeg lukker øynene. Ser trappen opp til barnelatteren, den vakre lyskronen. Små barneføtter i pysjamas.

Er dette huset vi kysset i? Er dette huset vi lovet hverandre at alt skulle bli bra? Peisen i stua. Jeg skimter den. Vi festet, lo og danset. Drømte om fremtiden.

Vinter, vår, sommer og høst. Et epletre som vokste seg oppover mot lyset.

Det var min største drøm. Jeg ba ikke om noe annet. Jeg ville bare være lykkelig og høre en stemme hviske: Mamma er du våken?

Det eneste jeg ba om var godhet, åpenhet og varme.

Men alt som er igjen er ruiner. Før var det et stort hus. Like stort som mine følelser.

Nå er det ingenting igjen.

Kun ruiner.

Ubeboelig.

Takk for at du leste og del gjerne om du likte innlegget.

Følg meg gjerne på snap: annebrith.no

 

 

 

 

 

Du er vakker mamma!

Det ble sent i går kveld. Vi var på åpen skole og du sovnet ikke før langt over ni.

Litt var vel min feil også for jeg glemte nattasangen din.

Så viktig er rutinen din.

I dag var du ikke helt i form så jeg fant ut at du like greit kunne få bli hjemme med mamma.

Mamma, du er vakker!

Jeg vet ikke om du skjønner det men når du sier sånt så har du snurret meg så godt rundt lillefingeren din at du antageligvis hadde klart å få meg til å gjøre alt for deg. Også leke hest. Leke hest i over 1 time! Helt klart! Jeg smelter når du sier: Du er så vakker!

Du har blitt et speilbilde av Sven, Annika og Espen. Jeg ser så mye av dem i deg. Du roser og sprer så mye godt rundt deg. Det er så tydelig at du får dette fra både meg og pappa. Du får dobbel dose.

På dager som dette er det bare du og jeg. Det er altfor lenge siden sist. Jeg er glad for denne dagen.

Vi lekte Tornerose og jeg sov i hundre år. Du var prinsen som kom og vekket meg. Min vakre prinsesse, er du død!

Jeg våkner og får applaus!

Applaus, roper du! Hurra. Så levde de lykkelig i alle sine dager!

Jeg klarte ikke dy meg og måtte prøve å få deg til å ta noen julenissebilder.

Det gikk ikke helt etter planen.

Vi prøver på nytt i morgen.

En helt vanlig torsdag.

Så fin og så rolig.

Jeg har senket skuldrene og sov for første gang uten å anspenne meg. To timer med deg midt på dagen. Med pusten din helt inntil øret mitt. Slik du lå da du bare var 6 uker.

Du og jeg.

Jeg og du!

Takk for at du leste :)

Følg meg gjerne på snap: annebrith.no

 

Julenissen kom tidlig i år!

Sponset innhold

Vi fikk en pakke i posten! Julenissens sekk!

Er det mulig, allerede i november?

For noen uker siden kontaktet jeg Forskerfabrikken. Jeg hadde sett julekalenderen deres og tenkte: Dette er midt i blinken for Sven. Jeg spurte om de ville være med på et samarbeid. Et ekte samarbeid.

Sekken kom altså i posten og er adventskalenderen til Sven i år. 24 pakker med spennende innhold.

Innhold som trener hjernen!

Jeg elsker den!

Visste du at dette faktisk er barnas favorittkalender? Den koster kr. 1198.-

Julekalenderen inneholder alt du trenger til en morsom og lærerik førjulstid for nysgjerrige barn i alle aldre (hovedmålgruppe er fra 6 - 12 år). Den er av høy kvalitet som ikke ligner noe du har sett før. Pakkene er nøye utvalgt og ferdig innpakket. 

Det er mulig de andre barna blir misunnelige. Men i år har jeg tenkt til å gi alle barna en kalender som passer deres behov. Jeg gleder meg til å vise dere de andre kalenderene også men dette er definitivt den som passer best til hjernekirurgspiren i huset: Sven.

Christian er hjemme i dag og han fikk lov til å åpne den og se på pakkene. Men ikke åpne dem. For de er til Sven. Sven blir veldig glad kunne Christian konstatere.

Alt er pakket inn slik at du faktisk ved å bestille kalenderen er du i boks. Du trenger ikke pakke inn gaver som gal vkelden før 1. desember haha. Noen som kjenenr seg igjen?

En sorg mindre. Bare 72 gaver igjen :P

Julekalenderen koster som sagt kr. 1198.-  og den kan kjøpes ved å KLIKKE HER 

Jeg har så lyst til å åpne den selv allerede for inni er det:   Voksende alligator, magisk snø, badebomber, miniteleskop, selvlysende stjerner, klissete blekksprut, magisk plastikk, fargeblandingsbrett, ballongfløyte, forstørrelsesglass, tenkeslim, magisk sand, umulig puslespill, målesylinder, kompass, magisk snømann, Newtons vugge,  ekte geoder og MYE MER!

Noen som vet hva geoder er for noe?

Bestiller du kalenderen NÅ er jeg sikker på du har den allerede tidlig neste uke!

Heia Forskerfabrikken!

Ha en strålende dag folkens ♥

 

Renner timeglasset ut?

Jeg slipper taket.

Jeg føler det selv. Du føler det. Vi føler det sammen.

Jeg klarer ikke holde tauet fast og stramt hele tiden. Jeg blir sliten av det. Innimellom må jeg slippe taket. Puste litt. Samle krefter for et nytt tak.

Når jeg slipper og du drar så kan det virke som om jeg gir opp. Gir jeg opp? Skal jeg slippe taket for evig?

Noen ganger er drømmen så nære, jeg kan nesten ta på den. Jeg ser den jo. Rett bak vinduet. Jeg kan presse nesa helt inntil glasset og se den. Men jeg kan ikke ta på den. Nesa presses så hardt inntil at jeg nesten lukter den. Så nære er jeg. Hvordan kommer jeg meg inn?

Jeg vet ikke enda. Man skal ikke vite enda. Kanskje er det noe jeg enda skal lære. Derfor heter det: Tiden vil vise.

Kanskje la jeg ned tauet. La det ned på bakken. Ikke rart du følte jeg slapp taket. For jeg gjorde det. Jeg måtte ta meg litt tid til å bare være meg.

For hvor er jeg? Når jeg er på mitt mørkeste.

Det regner. Det regner mye. Store tunge skyer henger over meg og gjør det umulig for meg å følge veien. For når alt er som mørkest skal man følge stjernene. Men de vises ikke. Skyene er i veien.

Jeg står helt naken i regnet. Jeg kledde av meg i går.

Naken og ekte.

Naken og alene.

Skummelt.

Det regner. Jeg prøver febrilsk å lete etter en regnbue. Jeg vil se de flotte fargene igjen. Kanskje oppdage gullet på enden av regnbuen? Er gullet deg kanskje? Eller kanskje drømmen vår?

Tiden leger alle sår. Men hvor mange sår skal tiden klare å lege? Uendelige?

Jeg må vente. Henger liksom fast i et vakum. Skjønner du hva jeg prøver å forklare? Har du hatt det slik? At du er fastlåst og vil påvirke det som skal skje men det går ikke. Det er ikke opp til deg å ta valget for hva som skal skje videre?

Venterom.

Tauet ligger ved siden av meg. Jeg slapp taket.

Men det betyr ikke at jeg gir opp.

Jeg har sagt det før og sier det igjen: Jeg gir aldri opp.

Takk for at du leste.

 

Den nakne sannheten

Jeg har akkurat hentet mitt splitter nye Nikon D750 på posten. Nei, det er ikke sponset! Jeg vet du lurer, men jeg lurer ikke deg.

I dag skal du få sannheten.

Den har du for såvidt fått i flere måneder nå. Eller kanskje 80% av sannheten.

Velkommen til kjøkkenet mitt.

Slik ser det ut hver morgen etter at gribbene har vært på ferde. Rassia, krig og bombe er ord som beskriver hvordan kjøkkenet mitt ser ut nå.

Dette er sannheten.

Nederst til venstre ser du en planke jeg har glemt å male. Den er aldri med på bilder. Men heretter orker jeg ikke croppe den bort. Det er sannheten.

To vask med våte klær ligger i gangen. Jeg må henge dem opp. Jeg var så sliten da jeg stupte i seng i går. Normalt sett rydder jeg før jeg tar bilder av kjøkkenet. Men i dag får du sannheten. En halvspist pannekake ligger slengt på bordet, sprøyteposer fra et oppdrag i går, havregrøt og skitne kopper.

Sånn er det hos meg!

Vaskemaskinen er dårlig. Den må ha noen omganger uten kopper i. Rens heter det visstnok. Når renset du din maskin sist? Jeg tror jeg gjorde det i fjor til jul.

Slik ser den andre siden av kjøkkenet mitt ut. Jeg bruker aldri å ta bilder av den stygge siden. Men nå ser dere hvor grusomt det ser ut på den andre siden av kamera. Baksiden av medaljen?

Eller bare sannheten!

Gjør det meg til en dårlig person at jeg er rotete og faktisk ikke SER kjøkkenbenken?

Jeg tror ikke det. Her er det rot og lykkelige mennesker.

Men jeg har tenkt mye.

Veldig mye.

Hvem vil jeg være?

Hvilke signaler vil jeg gi til andre og ikke minst mine barn?

Jeg vil være ekte. Fortelle sannheten. Ikke være en person som jeg ikke er.

Da jeg fikset neglene mine i går ba jeg om å få dem stelt uten gelish og falske tipper. Jeg vil ha mine egne negler tilbake. Jeg orker ikke fikse neglene mine hver 4 uke. Det er ikke meg!

Men jeg elsker neglelakk og fikk med meg over 8 sorter hjem. For å teste ut. På mine egne flotte negler. DET er sannheten.

Mitt kamera har en funksjon som er slik at jeg kan ta bilder av meg selv med en app. Haha jeg har akkurat åpnet esken til kameraet mitt og må definitivt jobbe med lukketid og fokus.

Men dette er meg. Akkurat nå.

Usminket. Sliten. Uorganisert og litt på hæla på det meste for tiden.

Men det er meg.

Slik er sannheten.

Jeg er sliten. Men det betyr ikke det at jeg ikke er glad. Jeg har bare satt for høye krav til meg selv og ikke vært ærlig med verken meg selv eller dere.

Å ha barn er jævlig slitsomt. Nå skrev jeg jævlig, fordi jeg faktisk mener det. Det betyr ikke at jeg ikke elsker mine barn. Jeg forguder dem men de er slitsomme. For jeg husker ikke sist gang jeg hadde overskudd og tid til meg selv. Kun meg selv. For når jeg er alene så må jeg gjøre alle oppgavene som har blitt liggende og sitter jeg igjen på slutten av dagen og tenker: Faen, hvor ble dagen av. Skulle jeg ikke prioritere meg selv?

Jeg er også drittlei av å være snill pike. Tenke på hvert eneste ord jeg skriver. Ooops jeg har skrevet jævlig og fen i dette innlegget. Det er helt sikkert noen sponsorer som velger meg bort pga det. Men det er greit. Jeg må være meg! Jeg er ikke en person som banner mye men innimellom er ord som faen og helvete ord som viser at nå er det virkelig mening i denne setningen. Man skal ikke misbruke de ordene. Men heretter kommer jeg ikke til å tenke på om noen ikke liker det jeg skriver.

Jeg mistet et oppdrag i juni pga det. Jeg tenkte lenge på det. Men jeg må få være meg selv. Ikke lag meg til en person jeg ikke er.

Da får jeg være uten sponsorer. Det er greit.

Det er sannheten!

Det er definitivt noe galt med fokusen her. Jeg tror jeg har glemt å fokusere på selve bildet. Det er utrolig hvor mye man kan gjøre med et Nikon D750. Men så koster det også opp mot 20.000.-

Da jeg kjøpte det på Interfoto.no så hadde de Nikondager. Jeg var heldig. Da kostet det bare 17.990.- Det beste med alt er at jeg kan filme med det. Guri jeg gleder meg som et barn til å filme fra kjøkkenet. Det blir vanvittig gøy. Og det blir nok noe mer ryddig enn det er i dag.

Men nå vet du sannheten!

En annen sannhet er at jeg elsker å le. Vi ler altfor lite.

I United Influencers har vi fått en ny blogger: Lise Askvik jeg ler meg i hjel av hennes innlegg. Hun er superfunny. Men hun skriver også seriøse ting. En ting jeg bet meg fast i var setningene: Jeg skal ikke dø med sparepenger på kontoen. Jeg skal ta tyren ved hornene og ri den til det ytterste hver eneste dag slik at dagen når jeg skal dø så faller jeg om av utmattelse og bare sier: Gudskjelov at livet er over for jeg hadde ikke orket en dag mer.

For meg var å lese dette et vendepunkt.

Jeg vil være meg.

Ekte og ærlig. Ikke bare 80%

Slik er livet som alenemor og blogger:

Det er klær og ting overalt.

Sånn det er sannheten!

Takk for at du leste!

Vil du ha mer av dette? Trykk gjerne liker eller del men vet du, jeg driter i om innlegget blir delt 100 eller 5000 ganger. DET er også en sannhet! God onsdag!

Sitronkaker - gratis bakekurs

Hei dere,

Takk for alle fine og fantastiske tilbakemeldinger fra dere i dag. Jeg har over 50 kommentarer som er ubesvarte her i dag og jeg skal sette meg litt ned etter barna har lagt seg og se gjennom ting.

Det som er deilig, i en slik fortvilet situasjon er at jeg er et menneske som planlegger ufattelig godt. Så bloggen vil ikke merke at jeg tar det litt roligere. For det ligger hele 30 innlegg klart her. Hele julebaksten er i boks og alle bilder er på plass. Så for dere som følger meg fast vil nok ikke merke annet enn på snap at jeg tar litt mer tid for meg selv. Noen uker er 8 timer jobb hver dag nok.

Jeg har tatt noen valg. Mer om det i neste innlegg.

Mange etterspurte sitronkjeksene.

Vil du ha oppskriften på disse må du melde deg på gratiskurset.

Altså når du logger på på siden her kommer det et spørsmål: Meld deg på gratiskurs.

Da får du oppskriften på epost og du vil få 3 mailer fra meg. Du kan få tilgang til videoer og se hvordan jeg lagde mine.

Håper dere liker det!

Klemmer!

 

Jeg ble redd og så livet passere på 3 sekunder

Det var en helt merkelig følelse.

Ikke noe hodepine slik som man normalt har om man har inntatt for mye informasjon. Du vet sånn vondt som du kan få om du drikker for lite vann en dag eller har vært i et rom uten særlig gjennomlufting.

Plutselig kjente jeg bare at det ble for mye. Det som var inni hodet presset seg ut og det føltes som om det var for mye inni hodet. Det var en helt merkelig følelse. Aldri kjent det før og det er vanskelig å beskrive.

Det presset på på alle kanter. Har du kjent noe slikt før? Det som var så rart var at det ikke var særlig vondt.

Jeg følte at jeg måtte legge meg nedpå og rett etter falt jeg om.

Jeg vet ikke hvor lenge jeg var borte men det var nok bare noen sekunder.

Rett etterpå logget jeg av. I alle fall fra forpliktende oppgaver.

For tiden har jeg sikkert 15 personer hver dag som sender meg private meldinger på facebook med spørsmål om hvilken oppskrift jeg ville anbefale for deres fest. Jeg bruker å sette meg ned å svare på alt. Alle kommentarer på bloggen og alle ting på facebook. Men jeg ser at jeg ikke kommer til å klare dette.

Heretter blir kun kommentarer på blogg besvart. Alle som kontakter meg via sms, snap, facebook, instagram vil bli oppfordret til å legge igjen en kommentar her inne. Jeg skal ha som mål å svare på alt her.

Jeg ble skikkelig redd i går.

Følte at hele livet mitt passerte meg på 3 sekunder.

Rett etterpå da jeg gikk for å hente minstemann i barnehagen så møtte jeg Annika. Hun kom syklende på motsatt side av veien. Hun smilte og vinket til meg. Heia mamma! Sees etterpå! Jeg stikker på trening. Elsker deg!

Hun ropte det over veien som den mest normale tingen i verden.

Jeg begynte å gråte av det.

Tårene rant nedover kinnet.

Etterpå, sa hun.

Hva om det aldri ble noe etterpå?

Jeg gikk en lang tur. Tenkte mye. Tok noen grep og starter i dag med et nytt syn på ting.

Etterpå er viktig.

Etterpå er fremtiden.

Og der skal jeg være.

Takk for at du leste!

PS. Jeg fikk langt over 150 mail i går på mitt rop om hjelp. Jeg har valgt ut alle. Det ble 4 stykker. Har du ikke fått svar ble det dessverre ikke deg denne runden. Beklager dette.

Det ble et 7 siders oppslag og 2 VIDEOER :P

I helga kom dybdeintervjuet i Romerikes Blad.

Jeg må si meg fornøyd med alt. Ting ble riktig.

En helside på forsiden av Helgebilaget, omtale på selve forsiden og 6 sider inni bladet.

Ler meg i hjel av noen av bildene og videoene ...tja hva skal man si?

Vil du lese intervjuet og se videoene så klikk deg inn på artikkelen: Hun som alltid er på! 

Nå ligger det ute på nett :P

Kan du ikke komme tilbake hit på bloggen og kommentere etterpå du har lest? Så spent på hva dere mener :P

 

 

 

H J E L P !

Er du en person som elsker å bake?

Sitter du bare og venter på neste kakeblad eller oppskrift som kommer ut her på bloggen?

Har du kanskje vært med på noen av mine online bakekurs?

Er du strukturert og litt pirkete?

Da må du lese videre!

Jeg søker en eller flere personer som kan hjelpe meg med å teste diverse oppskrifter. Hvor du bor i Norge spiller ingen rolle men du må være positiv innstilt, glad i å bake og faktisk like å kommunisere med andre mennesker.

Jeg har 2 flotte damer som gjør dette allerede og jeg tenker det kan være greit å utvide teamet med 2 slik at vi sammen blir 5.

Send meg en epost: post@annebrith.no

 

 

 

Jeg glemte bursdagen til min datter!

Du har bursdag 28. november. Vi feiret 10. årsdagen din i mars i år.

Det eneste jeg ønsker meg til bursdag er å feire bursdagen min i år sa du lekent. Du tenkte nok ikke over hvor dypt det stakk for meg. Jeg måtte svelge flere ganger. Tårene presset på.

Det er så mye å huske på. Den ene dagen er det en sekk med ved og kakao som skal med, den andre er det et syltetøyglass som må legges i sekken. Det er ikke en unnskyldning, for jeg burde prioritert annerledes. Jeg burde husket på deg og lagt planer. Men juleforberedelsene tok meg, tiden gikk og plutselig var vi inne i et nytt år. Ukene raste forbi og jeg hadde så mye å gjøre. Det er ingen unnskyldning.

Bursdager er viktige.

Du er viktig!

Jeg har latt ordene dine feste seg. Langt fremme ligger de. Jeg glemmer ikke i år. Ingen flere tårer mer. Et skuffet ansikt som ser opp mot den viktigste personen i hennes liv. Det er meg det, Anne Brith. Ja, jeg skuffet deg. Og det går ikke en uke uten at jeg tenker på det.

Jeg vant ikke prisen for årets mamma.

Men i år, i år er jeg på G!

Gaven er bestilt og den er på vei. Jeg har spart i 9 måneder. Like lenge som jeg sparer til julegavene hvert år. I år sparte jeg dobbelt til deg.

Bursdagen er planlagt. Jeg håper så indelig at planen min er gjennomførbar. Så mange involverte.

I dag er det 1. november. Om 27 dager blir du 11 år jenta mi.

Jeg skal huske på deg i år.

Kanskje blir jeg årets mamma igjen?

I alle fall for deg, for du betyr alt ♥