hits

desember 2010

Forandring fryder


Jeg jobber de neste dagene med villaperlesukker.no og det vil i den anledning være fryktelig rotete her på nettsiden. Jeg beklager dette.


Jeg oppfordrer alle til å bruke bloggen (www.villaperlesukker.blogspot.com) til å lete etter inspirasjon, legge inn kommentarer og søke etter oppskrifter.


Bloggen vil etterhvert forsvinne men alt av informasjon vil du etterhvert finne her på villaperlesukker.no


Blogspot har ikke de funksjonene jeg trenger for å få en ryddig og oversiktlig side derfor har jeg valgt å flytte til en annen plattform.


Denne nye siden vil etterhvert få oppdateringer og nye knapper som kan se ut til virker men som ikke vil fungere før alt er helt ferdig. Så vær vennlig IKKE registrer dere her på siden ennå før alt er ferdig. Fargene vil også bli annerledes og galleriet vil forandres. Det blir testet ut en rekke ting og jeg håper dere har tålmodighet til å vente med å kommentere ting her inne til alt er ferdig.


Jeg håper at siden vil fremstå slik jeg vil ha den rett over nyttår.


God klem fra Anne Brith


Artikkel Indre Akershus Blad


For en drøy uke siden var journalist Torill Funderud fra indre Akershus Blad innom Perlesukkervillaen og intervjuet meg.

I går kom artikkelen og selv om jeg er nokså lite fotogen av meg så synes jeg det ble en fliott artikkel:)

Å bli fotografert er en ting jeg virkelig ikke liker og jeg spurte først om artikkelen kunne skrives uten personbilder ;) Det er jo kaker og spiselige søtsaker det dreier seg om men det kans kanskje være greit å ha et ansikt å forholde seg til ;)

Dette skrev Torill Funderud:

Blogg og pepperkaker

Liflig duft sprer seg fra kjøkkenet til Anne-Brith hver eneste dag. Dessverre når den ikke tilhengerne hennes på nettet - de må nøye seg med bilder og tips. Flere tusen følger hver dag med på bakverkene hennes på Villa Perlesukker.

- På luciadagen lå jeg på 13. plass på bloggtoppen i Norge ? målet er å komme helt til topps, innrømmer Anne Brith Davidsen. Midt i desember hentet flere store nettaviser tips og oppskrifter fra bloggen hennes som dermed gjorde et hopp oppover på lista.
- Plasseringene på lista endrer seg hele tiden, men det går den rette veien. Da jeg startet i oktober lå jeg som nummer 2 484.

Inspirasjon
- Det jeg ønsker, er å motivere leserne, ikke ha hemmeligheter for dem, men dele alle knep og triks ? og så forsøker jeg å vise fram det jeg tror faller i smak og ?selger?. Men jeg tjener ikke penger på dette, for jeg er ikke interessert i å ha annonser på siden min. Jeg følger ?vær varsom-bloggplakaten? og vil være uavhengig og ikke reklamestyrt. Jeg vil heller holde kurs. Det kan det hende jeg satser på etter hvert, men jeg vil aldri bake på bestilling, sier Anne Brith.
Ifølge barna hennes, er hun verdens beste baker. Men hun er verken konditor eller baker av utdannelse. Hun bare oser av bakeglede, skapertrang og tro på at dette har noe for seg.
- Dette er nesten som terapi. Noen går tur i skogen, jeg baker i stedet med musikken på for fullt, sier hun lattermildt. Hver dag etter at barna er fulgt til barnehage og skole, tar hun fram det hun har planlagt kvelden i forveien. Når Indre er på besøk, er det hjerter til å henge på koppen som står for tur.

Stødig hånd
Hjemme i 60-tallshuset hun og familien kjøpte i sommer, har hun foreløpig begrenset plass og ikke all verdens utstyr. Så veldig avansert utstyr trenger man heller ikke, mener hun. Men utbyggingsplanene er klare og drømmen er et eget bakekjøkken.
- Men det er viktig for meg at leserne mine ikke er avhengige av dyrt utstyr, alt kan gjøres hjemme i et vanlig kjøkken uten mye dilldall, sier hun og kjevler ut pepperkakedeig. Forsiktig stikker hun ut store hjerter, skjærer noen spor med kniven og setter dem i ovnen.
- Hver kveld setter jeg meg ved inspirasjonsarkivet mitt og planlegger neste dag. I disse juletider går det mye i pepperkaker i ulike varianter og måter å pynte dem på. I dag er det hjertegodt følge til kaffen.
Så snart pepperkakene er ute av ovnen og kalde nok, tar hun fram ingredienser til icingen hun pynter med. Med stø hånd tegner hun sirlig en tynn kant langs hjertene og fyller deretter med julerød icing. Etter en liten tørkepause, er de klare til å henges på koppen ? og nytes.

Tekst og foto
- I lunsjen pleier jeg å være klar med dagens kake og begynner med fotografering og legger ut tekst. Og jeg spiser masse av det jeg lager! Heldigvis sto jeg langt fram i køen da evnen til forbrenning ble utdelt, sier hun humoristisk.
- Men rekker du å bake til jul eller er alt bare til bloggen?
- Neida, jeg har sju slag i boks. Foreløpig har jeg Sara Bernard, pepperkaker, juleklokker kakemenn, konfekt, seigmenn og kransekake. Kanskje blir det flere. Det er jo så gøy å bake!

Tekst og foto: Torill Funderud

Kjempegøy!

Håper dere alle har en flott jul :)

Klem fra Anne Brith


Peggy Porschen


Peggy Porschen er født i 1976 og er ett år yngre enn meg. Hun er tysk og født og oppvokst i Düren. Hun er konditor og forfatter. Bøkene hun har skrevet er fantastiske. Hun er så utrolig dyktig!

Peggy har helt siden jeg startet med å lage kaker vært min største inspirasjonskilde. Ikke bare er hun flik på hvordan kakene ser ut men det sies de smaker himmelsk. Kanskje ikke så rart ettersom hun er utdannet ved Le Gordon Bleu. Hun har utrolig mange utmerkelser innenfor faget konditori og et kurs hos henne har stått på ønskelisten min i flere år.

Selv om kursene ligger åpent for salg på Peggy Porschen sin hjemmeside rives de beste kursene som feks cupcakes ofte bort fort. Et kurs varer som regel 4 timer og det er kun 6 stykker som deltar. Man får da masse "alenetid" og mulighet til å spørre om det meste innenfor cookies og cupcakes. En drømmeopplevelse for slike som meg.

Jeg fikk i år to dager kurs av Peggy Porschen i julegave fra min forlovede <3

Som dere kanskje kan skjønne så klarte jeg ikke si noe. Jeg fikk et lite rosa kakefat og da han ba meg om å åpne esken for å se om jeg likte det så lå reservasjonen pent pakket inni esken. Jeg begynte å gråte :)

Når jeg nå skriver dette får jeg ennå en klump i halsen.....

Jeg teller nå dager til 11 og 12 februar. Jeg skal delta på et kurs som heter cupcakes og et som heter cookies. Begge i Valentinestil. London here I come!

Ønsker dere alle sammen en herlig jul videre!

Klem fra Anne Brith

Makroner og karameller


Bildet passer ikke helt til overskriften ser jeg men det får så være:)

Mitt 3. og 4. forsøk på karameller gikk rett i dass.

Mitt 2. forsøk på makroner likeså.

Makroner har jeg forøvrig laget en gang før og de ble helt supre.

Mitt 1. forsøk på et pepperkakejuletre ble heller ikke helt vellykket.... hehe

Jeg har hatt så mye å gjøre de 3 siste dagene og jeg har stått opp hver dag i 6 tiden for å legge meg helt utslitt i tolvtiden og innimellom har jeg nesten ikke hatt tid til å være på nett.

Jeg har også laget noen ting som er vellykket men det er mer romjulsting så det får dere se etter jul.... jeg prøver meg i morgen igjen på karameller. Har nå fått ekspertråd fra Manuela fra Passion 4 Baking så nå håper jeg og tror at alt ordner seg og at det blir vanila fudge til jul :)

Jeg håper dere har hatt noen fine dager og håper å komme tilbake for å ønske dere en god jul i morgen :)

Pepperkakejuletreet på bildet har jeg laget med barna og de var veldig stolte mens mor ergret seg over at hun ikke laget 2 av alle stjerner slik at treet ble slik det burde bli hihi.....

Ennå mer frustrert førjulshilsen fra

Anne Brith :)

Risboller


Bare noen få dager igjen så er det jul.

Er dere ferdige til jul? Huff jeg har masse igjen hehe.... er nok ikke jul her før langt utpå natta 23 desember. Jeg håper det er flere av dere som har det slik som meg ;)

Julen blir ikke helt det samme uten risboller. Dette året fikk jeg et tips fra en av mine lesere.

Forresten en stor takk til alle dere som sender meg tips om oppskrifter. Det blir bare flere og flere ting jeg skal teste ut og jeg gleder meg vilt til å begynne med bakingen etter juleferien.

Men før det så er det julefeiring og risboller ;)

Oppskriften er som følger:

250 g kokosfett/delfiafett

200 g Walters Mandler sjokolade ( den aller største pakken)

2 egg

2 dl melis

100 g puffet ris

Smelt sjokoladen og fettet og la dette avkjøles?.

Pisk egg og melis til eggedosis. Ha i sjokoladeblandingen og rør i den puffede risen.

Legg i muffinsformer og sett til avkjøling.

Husk at vi først etter jul tenker på slanking!


Jeg har lagt muffinsformer i slike bakeformer fordi da former risbollen seg pent og alle blir like.

Jeg er nok en liten perfeksjonist når det kommer til kaker og servering og har fått mange morsomme kommentarer fra dere på at jeg veier alle muffinser og boller:)

Håper uansett at dere liker tips jeg kommer med.

Etter jul kommer det en helt egen del her på bloggen om "basics" Gleder meg til å vise dere!

Disse kan også serveres på et pent fat. Og om du ikke liker Walters Mandler så kjøper du din egen favoritt sjokolade. Alle sjokolader kan smaltes og brukes så det er hundrevis av muligheter her:)

Håper dere har hatt en flott dag og ønsker dere alle en god kveld videre :)

Hilsen fra

Anne Brith

En herlig gave


Her på Sørumsand finnes en av Norges flotteste interiørbutikker: Fokus Interiør .

Jeg klarer ikke gå inn dit uten å kjøpe noe det er bare helt merkelig. Det er så mange produkter som har mitt navn på seg og jeg har funnet ut at det beste jeg kan gjøre er å låne visakortet til forloveden min FØR jeg titter innom;)

Uansett så har Guro og Birgit virkelig truffet blink med meg som kunde. Det som er så gøy er at de har utrolig mye pent som passer i kjøkkenet eller fat til å presentere kaker på. Jeg kommer helt sikkert til å skrive mer om produkter derfra i løpet av neste år :)

Disse høye kakeboksene er grå og lys lilla og selges i sett med 2 stk. En liten og en stor. Settet koster kr. 159.- De er fra Listbeth Dahl.

Jeg kjøpte like greit 2 sett. Jeg synes det er finest når to og to like står ved siden av hverandre som på bildet. Ett av settene beholder jeg og ett fyller ejg med julekaker og gir jeg bort i gave til ei venninne som ikke har hatt så mye tid til å bake til jul :) Jeg er helt sikker på hun vil like dem like godt som jeg gjør.

Jeg er ikke ferdig med mine julegaver men jeg håper at jeg i morgen kveld kan si at det kun er vasking som gjenstår i Perlesukkervillaen..... men jeg tror det er ønsketenking...

Håper dere alle har det fint og kom gjerne med tilbakemeldinger på om dere liker mine shoppingtips eller om jeg skal slutte med det :)

Happy holiday to you all.....

Vennlig hilsen

Anne Brith

Juleklokker


I dag har alt som kan gå galt på et kjøkken gått galt.Jeg skulle prøve meg på Vanila Fudge men min ble bare hvit og ikke stiv samtidig som den ble skikkelig kornete i smaken..... Jeg tror det må være noe med meg og karameller jeg. Men jeg har kjøpt inn mer fløte og prøver igjen i morgen.

Disse juleklokkene tenkte jeg også det ikke kunne gå noe særlig galt med ettersom deigen er en vanlig kjeksdeig men å få fyllet pent var jammen ikke lett. Men etter brett nummer 3 så vant jeg! Ha ha.

Her er oppskriften på deigen som gir deg ca 40 juleklokker:

225 g smør
85 g kremost
50 g sukker
1 ts vaniljeessens
250 g mel
1/4 ts salt

Miks smør, kremost og sukker til det er en jevn og hvit "fluffy" konsistens.
Ha så i vaniljen.

Til slutt tar du i melet og saltet litt etter litt.

Det kan hende du trenger litt mer mel men det kan være greit å bruke dette når du skal kjevle deigen ut etterpå.

La deigen hvile i en pose kjølig i 1-2 timer før du kjevler den ut.

Stekes i 8-10 minutter på 190 grader.

Kjevle ut deigen på bakepapiret. Stikk ut sirkler. Jeg brukte en vanlig Ikea plastkopp til dette.

Fyll klokkene med ønsket fyll.

Jeg brukte bringebær men det er også deilig med blåbær:)

Legg noen rips inni:)

Brett kantene rundt og innover. La den ene overlappe den andre.

Slik:)

Bøy bakkanten litt under hele klokken og form den pen.

Mine kom ut som noen skikkelig kriseklokker.

Jeg hadde selvsagt fylt dem for mye og latt dem stå rett i ovnen.

Men som sagt jeg vant og fant ut at jeg skulle steke dem skjevt slik at fyllet ikke rant ut ;)

Litt fyll renner ut uansett. Men de kan serveres med siktet melis oppå og da vil ingen se at de ikke er så pene mer :)

Disse er bare så deilige. Jeg liker mine forresten best uten melis :)

Hvis noen av dere har en herlig oppskrift på en slik deig så tar jeg imot med takk:) Gøy å prøve nye oppskrifter.

Håper dere har hatt en flott helg:)

Frustrert hilsen fra

Anne Brith

Julenisse


Det bakes på spreng her i Villa Perlesukker huset.  Noen av marsipanfigurene jeg har laget skal jeg ha stående på bordet når vi skal ha familien her på julefrokost 1 juledag. Hvert fat skal få små figurer rundt omkring :)

Jeg synes det er veldig greit å ha marsipanfigurene i små minimuffinsformer.

Jeg har fått mange mail fra dere om kurs og har bestemt meg for at jeg i 2011 skal begynne med det!
Hvis du bor i Osloområdet og vil lære hvordan du lager marsipan, sprøyter icing og lager petit fours som ikke bare ser lekre ut men som også smaker godt så kan du sende meg en mail på post@villaperlesukker.no

Mer info om kurs følger på nyåret.

Julenisser av marsipan kan lages på mange forskjellige vis. Jeg lagde den liggende.

For å lage denne trenger du vanlig, rød og rosa marsipan.

Start med å rulle baller og legg disse i minimuffinsformer.

Jeg veide mine til 20 gram.

Lag skjegget. Jeg brukte en pizzakniv som hadde et taggemønster.

Lag så barten som vist på bildet.

Legg på skjegget.

Lag to øyne. Alt frem til nå lages av vanlig marsipan.

Lag en lang nisselue.

Legg denne på.

Lag en liten ball av vanlig marsipan og brett nisseluen litt fremover og legg ballen på.

Legg på barten.

En rosa nese. Denne kan også være av vanlig marsipan.

To små sorte øyne.

Så kan nissen serveres :)

Ønsker dere alle en herlig lørdag.

Klem fra

Anne Brith

Julegaver


I dag har jeg laget julegaver sammen med barna. Forhåpentligvis er alt tørt i morgen :)

Jeg baker mye akkurat i disse dager og ettersom jeg ikke er helt ferdig med julegaver og andre husmorgjøremål før jul så blir det litt liten tid til å svare på kommentarer fra dere. Jeg lover at jeg skal svare alle etterhvert.

Det rosa kakefatet som jeg skulle gi bort 1 desember blir gitt bort i romjulen. Dette pga at det er vilt mange som har kommentert og delt og jeg må få en skikkelig oversikt over dette.

Jeg kommer etter jul med utfyllende beskrivelser på generelle ting som det å trekke en kake, smaker som passer sammen, cupcakes og en god del oppskrifter.

Jeg har jo ikke blogget mer enn en par måneder og jeg lover at brukervennligheten på bloggen min også skal bli bedre. Jeg jobber med å kategorisere bedre slik at dere finner lettere frem :)

Jeg kan tipse dere som trenger svart fort om å sende meg en mail på post@villaperlesukker.no. Denne mailadressen er linket opp mot min Iphone og slik får jeg se spørsmål med en gang. Det er så leit om dere står midt i bakingen og legger inn en kommentar så får dere ikke svar :)

Håper dere får en flott søndag i morgen :)

Klem fra Anne Brith

Shopping & Freia sjokolade


Det er travle dager før jul og jeg må bare innrømme at jeg henger litt etter med julegaveshoppingen.
Heldigivs fikk jeg unnagjort litt i dag.

Denne søte skålen eller fatet på stett er fra Skeidar. Det kostet kun kr 44.- og jeg har tenkt til å fylle det med konfekt og andre søtsaker og gi i gave.

Konfektene som ligger oppå er da mitt resultat fra testingen jeg gjorde med Freia sin sjokolade. Den aller mørkeste Freia sjokoladen er en kovertyresjokolade og skal man bruke det til konfekt og få det blankt og fint så må denne tempereres.

Det betyr: Denne mørke sjokoladen skal varmes på vannbad eller i mikrobølgeovn til den er ca 48-50 grader. Så skal den ned i temperatur: til 27-28 grader. Så skal den varmes opp igjeg til arbeidstemperatur som er 31-32 grader.
Gjør man dette riktig så blir sjokoladen fin og blank, smelter ikke i hendene men blir hard og knekker først når den kommer i munnen.

Men dette er ikke så lett.

Mer om temperering kan du lese på sidene til Kjetil Klepper .

Han skriver forøvrig på sin side:
" Disse sidene er laget av meg. Noen ganger får jeg plutselige innfall,
og en dag tenkte jeg: "Jeg skal lære meg å lage lekre kaker".
Og så gjorde jeg det...

DET synes jeg er kjempegøy!

Tilbake til tempereringen av sjokoladen som skulle bli til konfekt. Jeg synes det var vanskelig.
Det betyr ikke at jeg gir opp :) Noen av de mørke konfektene fikk hvite prikker på seg mens noen ble helt perfekte.

Jeg skal etter jul på besøk til en av norges beste konditorer ( etter min mening) så da skal jeg spørre mange spørsmål om sjokolade :)

Håper å komme med mange tips til dere etter jul.

Mine konfekt ble denne gangen  fylt med karamellfyll.

De som ble penest ble pakket inn i en liten eske.

Håper dere får en strålende helg!

Det er siste helga før jul og jeg skal lage pepperkakehus, 3 slag, 8 spiselige gaver, marsipanjulenisser og en julekake :)

Vi sees i morgen :)

God klem fra

Anne Brith

Karamellkonfekt


I forrige uke sto det på statusen til en av mine venner på Facebook: Lager karameller!

Jeg ble jo selvfølgelig gira...igjen:)

Fikk oppskriften og gikk drastisk til verks.

Jeg vet ikke hva som skjedde men mine karameller ble aldri harde nok. Uansett hvor kaldt jeg lot det stå ble det bare en seig masse. Jaja tenkte jeg. Jeg kan jo ikke alltid lykkes.

Tenkte jeg skulle kaste hele greiene men så kom jeg på at jeg kunne jo lage det som fyll i konfekt.

Her er oppskriten til Ingeborg:

100gr smør
100gr sukker
2dl kremfløte
1dl lys sirup ca (3store spiseskjeer)
... 1ts vaniljesukker

Ha alt i en kasserolle, kok i 10-15min mens du rører!

Ta dråpetesten. Ta litt av karamellblandingen i kaldt vann. Kan den rulles til en liten ball er den ferdig.
Ha i brødform e.l.
Om det ikke er teflon så legg i bakepapir før du har i karamellblandinga.
La stå i et par timer så det bli kaldt.
Del opp!
Spis dæ kvalm =P


Hehe. Jeg tror jeg kokte min blanding for lenge for det ble som sagt aldri hardt. Uansett kan dette brukes til å fylle i konfekt for blir den hard er jo det bare supergodt :)

Jeg brukte nontemp sjokolade fra Pals på disse og en konfektform fra Tupperware.

Varm sjokoladen opp i vannbad eller mikrobølgeovn.

Fyll hele formen med sjokolade. La dette stå til du ser at sjokoladen blir stiv i kanten på formene.

Snu så formen opp ned og la den hvile på en rist. Alt av overflødig sjokolade renner nå ut på bakepapiret under.

Slik:

Sett formen kaldt og etter 30 min kan du fylle dem.

Som dere ser så har ejg brukt karamellkremen :)

Lag så bunnen av sjokoladen. Da heller du over sjokolade igjen som du gjorde første gang og dekker alt fyllet.

Skrap av all overflødig sjokolade med en kniv ogf sett det hele kaldt.

Når det har blitt hardt kan du presse ut konfektene en for en og ha dem i en fin skål :)


?

Nå er det jammen ikke lenge igjen til jul. Jeg skal ta meg noen dager i helga og lage spiselige julegaver :)

Jeg kommer til å ta fri fra bloggen fra 23 desember til over nyttår tror jeg. Med unntak fra en nyttårskake og litt romjulsdesserter :)

Frem til jul har jeg pepperkakehus, bountykuler, drops og noe annet snacks stående på planen. Selvfølgelig med en litt annen vri enn dere er vant til å se rundt omkring :)

Håper dere følger med frem til jul:)

Happy julebaking!?

Hilsen fra

Anne Brith

?

Pepperkakehjerte


I dag har det vært en flott dag! Vi har vært på juleavslutning og hørt barna synge julesanger.
Det var ikke bare jeg som satt med tårer i øynene altså. Makan til herlig opplevelse skal du lete lenge etter!

Jeg har laget gaver som barna skal få gi til noen voksne som betyr mye for dem. Jeg kan jo ikke røpe hvem det er for det kan jo hende de leser bloggen:)

Dagens innlegg gjenspeiler det jeg står for: Kos, kreativitet og nestekjærlighet. Ettersom det snart er jul måtte jeg lage disse herlige hjertene av pepperkaker. Du kan bruke forskjellige cookiesoppskrifter og lage dem akkurat slik du selv ønsker hvis du ikke har lyst på pepperkakehjerter.

Koppen har jeg fått av en god venninne. Er den ikke nydelig?

Vi stresser og styrer før jul og jeg har bestemt meg for at jeg skal ta meg tid til å være mye sammen med venner og familien. Jeg har blitt helt hekta på en sang som dreier seg akkurat om det med førjulstiden og shoppingsentre. Den heter: I need a silent night! Fantastisk sang!

Hvis du har lyst til å lage disse hjertekakene så trenger du:

Pepperkakedeig/ cookiesdeig
Hjerteutstikker.
Icing til pynt.

Det tok noen runder med hjerter før jeg fant ut hvor man best kan lage innsvingen i hjertet slik at hjertet henger fint på koppen. Takk til Torill for gulltipset!

Bak pepperkakene eller cookie som alle har hjerteform.
Før du steker dem må du skjære ut et lite hakk av hjertet.

Her kan du se hvordan formen er:

Når du gjør dette med pepperkaker så kan du finskjære dem rett etter de kommer ut fra ovnen :)

Pynt dem med ønsket farge:

Jeg brukte rød. Hvis du vil vite hvordan jeg pynter pepperkaker kan du se en god beskrivelse her

Så serverer du dette til de du er glad i slik:

Fantastisk flott eller hva?

Det er ikke så mye som skal til for å glede en annen....

Håper dere har en flott dag og vil gjerne oppfordre dere alle til å ta en titt på Facebooksiden min.
Der ligger alle mine bilder... og liker du bloggen så "liker" du forhåpentligvis også min facebookside:)

Ha en strålende dag videre!

God klem fra

Anne Brith

Når nettene blir lange....


...og kulda slipper inn så sier vesle musemor til ungeflokken sin....bli for all del værende oppi de søte rosa muffinsformene så overlever du i alle fall til jul :)

Familien var på Ikea i går og der så jeg noen søte små mus som lå i kurven til hun som sto ved siden av. Jeg tenkte med en gang at jeg måtte lage noen marsipanmus.

Grunnen til at jeg legger marsipanfigurene i minimuffinsformer er rett og slett med tanke på hygiene og at det ikke skal klistre seg fast til hverandre.

Disse var ikke så vanskelige å lage men jeg kan gi dere alle et tips om å lage en først for å se hvordan den skal lages så lager du 9-12 stykker samlet. Det går mye fortere enn å lage en og en etter hverandre.

Du trenger:

Vanlig, grå, brun, rosa og sort marsipan.
Minimuffinsformer.

Jeg veide mine til 20 gram. Da vet dere størrelsen på dem :)

Først veier du da opp en ball til 20 gram. Rull den til en fin ball og så form den til en dråpe som vist på bildet.

Ørene er laget av en liten grå ball med en liten rosa ball inni. Trykk denne ned og del i to.

Hver del settes på hver sin side.

Nesen skal være rosa og for å få den festet godt lager du et hull i nesen.

Lag en kjegle som vist på bildet og trykk denne nedi. Nå former du nesen videre slik at den blir pen.

En mus har fått nese :)

Øyne er to runde sirkler med vanlig marsipan.

To sorte øyne inni og en liten hale så er musa ferdig :)

Slik ser ungeflokken ut :)

Så håper vi bare at ingen går i fella men passer seg for den....

Så skal alle sammen snart få feire jul igjen....

Ønsker dere en finfin dag videre!

God klem fra

Anne Brith

Rudolf


Marsipan er gøy dere! Det finnes så vanvittig mye man kan gjøre med marsipan.

Marsipan hører julen til og hva er vel mer gøy enn å ha slike søtinger stående på et fat og servere til julebesøket. Jeg er helt sikker på at det blir en suksess!

Jeg har tenkt å gjøre noe annet med mine og det skal dere selvfølgelig få høre om i morgen men nå først skal jeg vise dere hvordan denne skal lages.

Forresten har jeg fått utrolig mange mail fra dere i helga med spørsmål om baking og andre gøye ting og jeg lover jeg skal svare dere alle det ble bare litt mye å svare på 87 mail i dag :)

For å lage rudolf trenger du:

Vanlig, brun, sort og rød marsipan.
Litt sjokolade og sukker til gevir.

Start med å lage en ball i brunt. Jeg veide min til 17 gram for de som vil vite hvor stor Rudolf er.

Rull så en liten ball med vanlig marsipan ut og trykk denne flat.

Legg dette på ansiktet slik:

Lag merker der øynene skal komme:

Rull ut to små sorte baller og legg den inni.

Sett nesen på. Den er rød:)

La så Rudolf få et smil!

Ørene er laget av en liten ball med brun marsipan og en mindre ball med vanlig marsipan inni. Denne ballen trykkes ned og deles i to.

Sett hver del på hvert øre.

Gevirene er laget av sjokolade. Man kan enten ha gevir uten sukker eller med sukker.

Gevir uten sukker sprøytes ut på bakepapir.

Vil du ha sukker på strør du først sukker på et bakepapir og sprøyter det hele oppå sukkeret.

Lag hull i marsipanhodet til Rudolf...til gevirene. De knekker lett.

Sett dem forsiktig oppi og Rudolf kan serveres!

Rudolf har forresten vært ute og sjekket dame;)

Hun kommer selvfølgelig innom bloggen senere....

See you all later!

Klem fra Anne Brith

All you need is love


Hva ønsker du deg til jul?

Vanskelig spørsmål synes dere ikke?

De fleste av oss har jo alt det vi virkelig trenger. Vi kjøper ting etterhvert som vi har bruk for det.
Men det viktigste i livet kan ikke kjøpes.

Kjærlighet og varme... Ting som virkelig betyr noe i livet er gratis. Er ikke det fantastisk?

Min forlovede har skrevet denne ønskelisten til meg:

Ønskeliste:

1. Få lov å kjøpe basshøytalere.
2. At mine blonde lange hår alltid tas ut fra sluken i badekaret.
3. Ryddig kjøkkenbenk.
4. Få ha håndklær i fred.

Så dere skjønner kanskje at jeg er nokså kjapt ferdig med mine julegaver til han i år.

Jeg tenkte å lage fortunecookies og legge en lapp inni hver. På hver lapp skal det stå et budskap som refererer til hans ønsker...

Fortunecookiene skal da legges i en liten eske og pakkes inn. hihi... Jeg har også allerede kjøpt en 5. gave og den skal han få til slutt.... Er det en god ide eller hva?

For dere som lurer skal jeg komme med fremgangsmåter på fortunecookies i et senere innlegg....

Som overskriften sier så er det viktig å ha en spesiell man er glad i. En som støtter deg, forteller deg hvor flink du er, gir deg motivasjon, inspirasjon og som tørker tårer når alt ser mørkt ut.

Rudolf måtte bare få en kjærste synes jeg... det var altfor trist at han skulle feire julen all alone...

So here goes...

Her er oppskriften på Line:

Rosa, vanlig, rød og sort marsipan.
Hvit sjokolade og sukker til gevir.

Line lages akkurat som Rudolf bare litt mindre. Hun er kun 16 gram.

Fremgangsmåten på Rudolf finner du her .

Min ser litt sliten ut i ansiktet. Men jeg tror det er fordi jeg satt henne veldig kaldt rett etterpå hun var ferdig.

Slik ser de ut sammen:

Forelsket og lykkelig par <3

Ønsker dere alle en fantastisk jul sammen med kjærester, samboere, ektefeller.... og alle dere er glade i :)

Jeg gleder meg i alle fall utrolig masse til jul.

Det blir den beste julen på lenge!

Hjertelig hilsen

Anne Brith

Whoopie Pies


Helt siden jeg så disse lekre godbitene hos Martha Stewart og Bakerella har jeg hatt lyst til å lage dem.

Jeg ble ekstra glad da jeg fant en oppskrift hos Manuela og Passion 4 Baking som var oversatt til norsk.

Jeg forandret litt på oppskriften da jeg synes det ble vel mye kakao i denne. Jeg synes vår Freia bakekakao er nokså sterk og min erfaring ved å oversette oppskrifter fra USA er at man da må ta litt minder kakao i for å unngå en bitter smak.

Oppskriften til Passion 4 Baking finner du her.

Her er min min oppskrift:

200 g mel
80 g kakao
1 ts natron
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
125 g smør
200 g sukker
1 stort egg eller 2 små
2,5 dl kremfløte
1 ts vaniljeessens

Dette er halve oppskriften til Passion 4 Baking. Det ble mer enn nok. Det ble 20 runde, 12 store hjerter og 8 små hjerter.

Slik gjør du:

1. Miks smør og sukker hvitt.
2. Ha i egg.
3. Ha i kremfløte og vaniljeessens.
4. Sikt det tørre i en bolle og ha dette oppi.
5. Dette blir en fin og stiv masse.
6. Bak disse på 180 grader i 6-8 minutter alt etter hvor store du lager dem selvsagt.

Marshmallowfluff:

2 eggehviter
340 g hvit sirup, glukose eller vanlig sirup
1/2 ts salt
125 g melis
1 ss vaniljeessens

1. Miks eggehviter, sirup og salt til mengden har fordoblet seg. MInst 10 minutter.
2. Ha i melis og vaniljeessens og bland dette sammen på lav hastighet.

Jeg brukte vanlig sirup og erfarte nok kanskje at fluffen ble litt for flytende. Det kan hende jeg mikset litt for lite også men bevare den ble god og søt.

Ha litt røre i hjerte silikonformer. Disse har jeg kjøpt på Panduro til kun kr. 39.-

Dette blir små hjerter. Til store hjerter brukte jeg silikonformene til Wilton.

Jeg fylte de små hjertene med kun 1-2 ts deig og de store med en liten spiseskje.

Legg hjertene ved siden av hverandre.

Sprøyt på fluffen med en sprøytepose. Jeg brukte en rund tip for å sprøyte med.

Så kan herlighetene serveres :)

Slik ble de små:

Fremover mot jul tror jeg at jeg holder meg til noen gode gammeldagse norske oppskrifter :)

Så får vi ta fancye og utradisjonelle oppskrifter etter jul igjen....

Håper dere har en flott søndag .... jeg kommer tilbake senere i dag med Lussekatter og adventskos....

Ha en fortreffelig søndag :)

Smil!

Anne Brith

Lussekatter


I morgen er det Lucia og vi har laget lussekatter etter en nokså enkel oppskrift.

Jeg har nå noen ganger laget lussekatter etter tradisjonen med saffran men jeg får dem ikke til å heve skikkelig og derfor blir de ikke spist. Så i år har jeg gjort noe nytt.

Barna elsker bestemor sine boller så jeg farget rett og slett min bolledeig gul ;)

Her finner du oppskriften på mamma sine boller. Den slår virkelig aldri feil og når jeg lager denne må jeg nesten lage 3-dobbel deig fordi barna er så glade i disse bollene.

Som oppskriften sier så har jeg alt det tørre i maskinen.

Jeg blandet gul pastafarge i melken og smøret:

Ha det våte i det tørre:

Den ble god og gul ;)

Når jeg skal lage en M så ruller jeg midten ut tynnere.

V for Villa....

Pappa fikk også sin bokstav :)

Minstemann sin bokstav:

og minstejenta sin A:

Rullet ut deigen ca 1,5 cm tykk og brukte noen pepperkakeformer for å lage noen eksklusive lussekatter:

Alle smaker like herlig ;)

Sammen med en kopp kakao og tenning av det 3. lyset ble det en fin stund her i stua hos oss.

I går hadde vi juleverksted her hjemme og barna fikk lage konfekt og marsipan som de kunne gi i julegave.

Her er resultatet til eldtstejenta vår som nok var den mest tålmodige av dem alle :)


Håper dere alle har hatt en fantastisk fin helg og får en flott uke.

Jeg skal forberede meg til et intervju på onsdag. Jeg tror jeg skal lage en julenisseslede eller så kan det bli noen skikkelig julemuffins.

Uansett blir det en uke med masse baking og godt humør.

Målet jeg hadde for bloggen til jul har jeg nådd:) I skrivende stund ligger Villa Perlesukker på 33. plass på bloggurat og på 21. plass på blogglisten :)

Takk til alle som deler bloggen med andre!

Håper dere ikke stresser så altfor mye nå fremover.

Det er ennå 12 dager igjen til jul....

Adventshilsen fra

Anne Brith

Villa Perlesukker i media


I går ble det publisert en flott artikkel om matblogger på side2.no sin nettside.

Siste trend på bloggfronten er mat og bakeblogger skriver journalisten Ingrid Kvam.

Hun har hentet frem 7 favoritter som baseres på mest "vann i munnen" effekt.

Oppskriftene er hentet fra:

Passion 4 Baking, Trines mektige matblogg, Søta Saker, Gry's Kjøkkenskriverier og Villa Perlesukker.

Villa Perlesukker presenterte: Chocolate fudge Cupcakes. Oppskriften er forøvrig hentet fra Det søte liv ;)

Kakao med minipepperkakehus

Malen til disse er her:

Kopier bildet og print det ut på et a4 ark. Så får du husene like store som jeg laget dem.

Oppfordrer alle til å ta en titt på matbloggene det skrives om. Det ligger masse utrolig flotte oppskrifter der!

Linker til bloggene finnes også under Inspirasjon her på siden.

Hele artikkelen kan du finne her

Ha en herlig fredag.

Med vennlig hilsen

Anne Brith

Sjørøverkake


Noen kaker er lettere å lage enn andre. Denne kaken ligger definitivt under kategorien "andre"

Dere som leser dette vil sikkert tro etter dere har sett bildene at å lage denne kaken er en lek. Jeg har nå fundert på om jeg skal fortelle dere hva som egentlig skjedde men jeg er kanskje redd jeg skremmer dere med å fortelle sannheten og det kan jo hende at etter å ha lest dette innlegget så tør dere ikke prøve dere på noen kaker ever again.

Men dere kan jo lære av mine feil så jeg har bestemt meg for å fortelle dere om denne kakens trange fødsel :)

Når jeg snakker om fødsel så har en av mine venninner født en nydelig jente i dag og det skal feires! Jeg har laget skikkelig girlye baby cookies og en nydelig...absolutt nydelig babykake som jeg bare gleder meg til å vise dere. Gratulerer med en nydelig jente Maria og Harald!

Men tilbake til sjørøverkaken.

For å lage denne kaken trenger du:

1 sjokoladekakebunn 20-26 cm trukket i sort sukkerpasta/marsipan
1 sjokoladekakebunn 15-18 cm trukket i hvit sukkerpasta/marsipan

Rød sukkerpasta/marsipan til striper
Hvit sukkerpasta/marsipan til dødningehoder

Krok av sukkerpasta eller kriseløsning om 2 av de du lager går i stykker. Kriseløsningen er en krok av pepperkakedeig.

Tips: Hvis du vil ha en krok av sukkerpasta så må du lage denne 3-4 dager før du skal ha kaken.

Sjokoladepenger som du kan kjøpe på Nille og litt icing.

Start med å trekke den største kaken i sort sukkerpasta.

Jeg skulle teste ut noe nytt. Ettersom alle sier at det er like greit å bruke sirup i sukkerpastaen så fant jeg ut at jeg like godt kunne sjekke om dette stemmer. Vel.... det endte med en sukkerpasta som rett og slett gled fra hverandre. Ikke nok med det. Jeg fikk den rett og slett ikke sort. Jeg vet ikke hva det var men kanskje det var wiltonfargen som rett og slett ikke var bra nok??? Kom gjerne med innspill her....Min erfaring nå er i alle fall at wilton sin sort og rød rett og slett ikke holder mål...beklager å si det.

3 ganger kjevlet jeg ut lokket og la det oppå. Første gangen revnet det i det jeg tok det opp. Ved siste forsøk hadde jeg ropt så mange ganger på en viss mann at jeg tror han hørte meg og alt gikk greit....

Når du legger på marsipanlokk så er det ikke så nøye at alt er 100% perfekt. Om du skal pynte det med sjokoladepenger som jeg skal med denne KAN du skjule ting som rifter ol.

Jeg fikk på baksiden av kaken et lite hull. Jeg skjuler det med pynt senere.

Ettersom det skal stå en kake oppå denne så setter jeg en trepinne i. MAnge av dere der ute bruker sugerør til dette. Og det må jeg si blir på egen risiko. Jeg har hatt en 4 etg bryllupskake som gled fra hverandre så å stable en kake med sugerør må være risikosport. Jeg bruker i alle fall trepinner eller plastrør.

Kaken som settes oppå må ha et pappfat eller en tykkere bunn under slik at de som skal skjære kaken kan gjøre dette på en pen måte ;)

Sett den hvite kaken oppå :)

Kjevle ut rød sukekrpasta og lag striper og legg oppå den hvite kaken.

Mine striper var ca 1 cm brede.

Legg stripene rundt hele kaken.

Så kommer dødningehodene.

Jeg fant bare et bilde fra et slikt hode på nett og printet det ut.

Jeg skjærte det rundt slik som vist på bildet.

Så de 4 benene:

Så limer du dette på kaken:

Øynene er trykket ut med hjelp av to sprøytetipper.

Det som ikke er pent oppå kaken skjules med en stor stjerne.

I midten trykker du ned kroken. Min ble etterhvert ødelagt og jeg måtte lage en ny.

Jeg laget denne av pepeprkake og penslet den med spiselig gullglitter.

Pynt med gullpenger.

Kaken er klar til å serveres og uansett så tror jeg at gutter vil elske en slik kake.

Guttekaker er og blir vanskelig synes jeg. Det er alltid så mye enklere til jenter.....

Denne kaken klarer dere også å lage!

Jeg skal hoppe inn på kjøkkenet her og lage ferdig kaken til min venninne :)

Ønsker dere en vanvittig god helg!

Klem fra Anne Brith

Snømannen Kalle på vg.noI dag har vi vært borte hele dagen og mens jeg satt i et møte tikket det inn hele 4 sms med samme budskap: Vet du at Villa Perlesukker er på forsiden av vg.no?

Jeg holdt seriøst på å hoppe på min forlovede som satt ved siden av meg men jeg bare kløyp han litt i hånda og smilte til han :)

Snømannen Kalle er på vg.no :) Det MÅ ha vært noe trolldom i den flosshatten han fikk for på slutten av denne dagen i skrivende stund har antall besøkende her på bloggen 4 doblet seg!

Alt jeg kan si til dere som titter innom her for første gang: Jeg håper det jeg serverer faller i smak.

Til dere som hjelper meg å klatre på blogglisten: tusen tusen takk for det!

Alt i alt ble dette en dag jeg sent glemmer :)

I morgen skal vi ha juleverksted her. Jeg skal lage 2 sorter konfekt og så skal jeg lage ferdig mine skjønne jente cookies og babykake :) Gleder meg til å vise dere.

Ønsker dere alle en riktig god kveld videre.

Gladhilsen fra

Anne Brith

Votter


Julens farger er jo selvfølgelig rød, grønn og hvit men jeg elsker rosa og jeg har ikke laget noe rosa på en lang stund nå så derfor ble disse søte pepperkakevottene rosa.

Simplisity rules, det enkle er ofte det beste, less is more.... det er nok slik jeg lager ting har jeg lagt merke til. Jeg liker ikke så altfor mye dill og dall på ting jeg lager. Samtidig vil jeg jo at dere som leser dette skal kunne lage ting jeg lager og ha glede av det og da tror jeg at nøkkelen til suksess er: keep it simple!

Noen ganger eller det er vel de fleste ganger jeg lager ting .... så er jeg så oppslukt av hva jeg lager og når det er ferdig så synes jeg ikke at det lengre er noe pent. Har dere det slik også? Det blir litt sånn som å stå i kjøkkenet å lage boller en hel dag.... man har ikke så lyst på boller på slutten av dagen :)

Derfor er det veldig koselig at dere gir tilbakemeldinger til meg i form av kommentarer på bloggen min.

Jeg har også satt meg et mål for desember. Konkurransemenneske som jeg er vil jeg prøve å komme innenfor top 50 listen på blogglisten.no Jeg håper dere kan hjelpe meg med det! Det eneste dere trenger å gjøre er å si til venner at de må titte på villaperlesukker.no :)

Hvis du også har lyst til å lage slike pepperkakervotter så er dette oppskriften på det:

Lag pepperkakene.

Malen jeg brukte finner du her.

Mine pepperkakevotter er ca 12 cm lange.

Lag hvit og rosa icing.

Sprøyt ut borden nede på votten med hvit icing.

Sprøyt rundt votten med rosa icing og fyll denne med våt icing.

Fyll den hvite delen med våt hvit icing.

Sprøyt en vhit kant rundt borden med tip 3.

Sprøyt så til slutt en rosa kant rundt hele votten.

Du kan også pynte votten men jeg lot det være :)

Ble de ikke søte?

Du kan også ha glitter på disse og så legge de i en cellofanpose og gi bort :)

Ønsker dere alle en fantastisk dag videre.

Selv holder ejg på med en 2 etg. piratkake. Jeg håper å være ferdig med den i kveld slik at dere får se den i morgen men jeg vet ikke om alt går etter planen.

Vinterhilsen fra

Anne Brith

Lue


I morgen og lørdag kommer det mye annet her på bloggen derfor åpnes det to luker i kalenderen i dag ;)

Som regel tar man både lue og votter på og derfor er det naturlig at disse kommer etter hverandre.

Dette kan også være en fin gave til noen som nettopp har fått en liten jente eller i lyseblått til gutt ;)

Malen på pepperkakene er denne:

Min pepperkakelue er ca 12 cm lang.

Hvis du vil vite ha en grundig gjennomgang på hvordan slike pepperkaker pyntes kan du følge denne linken.

Jeg har bakt mine pepperkaker av Rema 1000 sin ferdige pepperkakedeig :)

Start med å lage en tråd av hvit icing rundt kanten nede og dusken.

Lag så en fyllekant for det som skal bli rosa.

Så fyller du det med både våt hvit icing og våt rosa icing.

La dette tørke i noen timer.

Bruk til slutt tip 3 både på rosa og vhit icing og sprøyt kanten rundt det hele på det hvite.

På det rosa sprøytes kun fra den hvite borden og opp til dusken.

Når de da serveres sammen med vottene blir det en fin helhet.

Hvis du vil vite hvordan vottene lages kan du følge denne linken.

Ønsker deg og dine videre en flott førjulstid ;)

Klemmer fra

Anne Brith

Pepperkakemaler


Nå har jeg fått en del spørsmål fra dere der ute om å legge ut alle malene.

Her kommer i alle fall de malene jeg har brukt til å lage pepperkaker frem til i dag.

Det kan være hendig å kjøpe seg et skjærehjul. Spiselig kunstverk har disse billig.

Et skjærehjul er egentlig en liten pizzakniv med 2 hjul på hver ende. Det ene litt mindre enn det andre.

Veldig greit å ha når man skal skjære ut former som dette.

Mikke Mus
Her er malen:


Rudolf:


Her er malen:


Pakke:Her er malen jeg brukte:Lue og votter:Her er malene:


Snømann:Og malen jeg brukte til denne er her:
Mini pepperkakehus:

Her er malen:


Da er det bare å lage pepperkaker av hjertens lyst!

Ha en flott dag videre :)

Hilsen Anne Brith

Engel


Engler kommer i flere varianter i livet.
Uten å gå for mye inn på det så passet det veldig fint å lage en engel i dag.

For å lage disse så trenger du:
Pepperkake i engelform ( bruk min mal om du ikke har formen)
Hvit royal icing
Brun, sort og rød royal icing.
Tip 1,2 og 3 ( du kan og bare bruke en størrelse)

Her er malen jeg brukte. Print denne ut og tegn malen over på bakepapir og skjær pepperkaker.

Jeg bruker å lagge mine pepperkaker på et a4 papir når jeg pynter. Slik slipper jeg å ta i den for å plassere dem rundt omkring på bordet. Ved å hale tiden ta i pepperkakene mens man pynter øker man risikoen for et uhell.

Sprøyt foørst kanter rundt med hvir icing. Jeg har brukt tip 3.

Fyll hodene med ansiktsfarget icing. Jeg brukte litt brun her.

Fyll englene med våt icing.

Legg alt til tørk i noen timer. Når icingen har tørket kan du lage kanten rundt.

Tegn på kjolen og lag et belte.

Lag glorien over hodet. Jeg har hele tiden brukt tip 3.

Pynt med hår ;) Her har jeg brukt tip 2.

Lag øynene og munnen. Her har jeg brukt tip 1.

Ha til slutt litt glitter på:

Vil gi en varm klem til alle der ute som har mistet noen de er glade i.

Sender varme tanker til alle i familien min i dag! Jeg tenker på dere og skulle ønske jeg var hos dere i dag!

God klem fra Anne Brith

Aktiviteterforbarn.no

Aktiviteter for barn!

Aktiviteter for barn i hele Norge, samlet på ett sted. Her finner du dyreparker, badeland, fornøyelsesparker, lekeland, steder å feire barnebursdag og mye mer!

Denne siden er verdt et besøk. Særlig i disse dager ;)

Fra i dag og fremover vildu finne 7 artikler som alle er hentet fra villaperlesukker.no :)

Det kan hende at det faktisk kommer en artikkel som ikke allerede finnes her på bloggen. Så følg med!

Jeg synes det er utrolig gøy at jeg kan være med på å spre bakegleden både til store og små.

Ønsker dere alle en strålende dag!

Gladhilsen fra

Anne Brith

Snømannen Kalle


I dag har jeg virkelig kost meg på kjøkkenet. Jeg har vært så heldig å ha besøk av en venninne som har vært min assistent i dag :)

Sammen har vi laget snømenn og seigmenn:)

Disse søte snømennene er lette å lage og en flott aktivitet man kan gjøre sammen med barna.

For å lage disse trenger du:

Minimuffinsformer
Sort, oransj og vanlig marsipan.

Jeg prøvde å lage snømannen hvit men det så rett og slett for kunstig ut og når dette skal spises så synes jeg det er best med mest mulig nøytrale farger! Derfor valgte jeg ikke å farge marsipanen hvit.

Snømannen består av 3 kuler som er 14, 9 og 4 gram.

Rull kulene ut og legg disse i formen.

Det er lettere å starte med alle store kulene.

Rull ut de andre størrelsene og sett disse oppå. Trykk dem lett ned.

Nesen er en gulrot. For å få denne pent på plass lager du et hull i midten av ansiktet.

Form en liten bit med marsipan som en spiss men også som en spiss på den andre enden.
Den ene spissen stikkes inn i hullet :)

Nå sitter nesen fast og du slipper å styre med vann osv.

Lag så 5 like store sorte kuler som du setter på magen og på ansiktet der øynene skal være.

Lag til slutt en hatt og sett på snei ;)

Serveres til marsipangriser!

Håper dere har en flott dag og ikke stresser så altfor mye til jul :)

Det er bare 17 dager igjen til jul.....

Takk for en koselig dag Ann Cathrin:)
Ha en herlig dag videre!

Klem fra Anne Brith

Seige juletrær


Hva er vel mer gøy enn hjemmelaget seigmenn? Laget av Freia geleeeee.

Jeg fikk oppskriften av min gode venninne Kari og jeg måtte bare hive meg rundt å lage disse herlighetene. Så utrolig søte og enda bedre på smak.

Dette er noe alle klarer å lage altså. Jeg laget dem i grønt men skal også lage hjerter i rødt og stjerneskudd i gult.

Ingredienser:
1,5 dl vann

3dl sukker

10 plater gelatin

1 pk gele

Kok vann og sukker på svak varme, ta av varmen og tilsett oppbløtt gelatin og gele, rør til oppløst, men i rolige bevegelser for ikke å få inn for mye luft,.

Helles i en form som er godt smurt med  nøytral olje ( og da mener jeg godt smurt!) ca 1 cm tykt.

Når den har stivnet tar du den ut av formen og stikker ut figurer og ruller i sukker.

Jeg passer på å forsterke fargene litt, disse geleene er litt blasse.

Slik kom min geleplate ut fra den ildfaste forma jeg hadde det i:


Hele er ca 1 cm tykk.

Så trykket jeg ut juletrær. Har du ikke utstikkere så skjær firkanter eller bruk et lite glass.

Pakk disse inn i cellofanposer og gi bort.

Her kan man lage hjerter, blomster, sirkler... alt mulig og i alle mulig farger.

Takk Kari for at du delte denne oppskriften med meg :)

Ha en superdag alle sammen!

Seig hilsen fra

Anne Brith

Troikahjerter


Det å få utfordringer fra dere dere ute gjør at jeg hele tiden strekker mine grenser på hva jeg tror jeg klarer å lage ;)

Jeg elsker Troika og visste ja at det fantes en Troikakake men å lage konfekter som dette tenkte jeg ikke på før en av dere tipset og utfordret meg.

Himmel og hav de smakte herlig.

Ingredienser:

1 pakke bringebærgele fra Freia OBS: bruk kun 3 dl av vannet slik blir geleen stivere og mer konsentrert.
Trøffelkrem ( eventuelt nougat)
Marsipan
Sjokolade til overtrekk

Trøffelkrem:
75 g melis
1 dl vann
3 eggeplommer
150 g smør
1 ss kakao

Kok opp melis og vann til en seig masse. Dette tar ca 8 minutter. Avkjøl dette.
Pisk opp eggeplommer og ha melismassen oppi i en tynn stråle.
Del smøret i terninger og ha dette oppi og tilsett til slutt kakaoen.

Hvor mange dette blir er helt avhengig hvor store former du lager.

NB. Hvis du velger å bruke nougat så ikke ha for mye av dette i. Jeg tok nok litt mye i mine og skulle heller hatt mer gele. Så i de neste jeg lager fyller jeg forma 1/2 opp med gele.

Finn en form frem som du vil bruke.

Jeg har bvrukt en hjerte silikonform. Om du ikke har noen form legger du det hele i en langpanne eller annen firkantet form. Da kan det være lettere å starte med marsipan, så trøffelkrem og til slutt gele og så skjære passende biter.

Her kommer min versjon:

Fyll formen med gele. La denne stivne.

Ha oppi nougaten eller trøffelkremen.

Jeg har brukt nougat her men de som er allergiske for nøtter kan ikke spise dette og da er det greit å bruke trøffelkremen. En annen ting jeg gjorde feil var å fylle nougat i alle formene før jeg la på marsipanen. Nougaten stivner fort og da fester marsipanen seg ikke så godt.

Så det kan være greit å ta en for en.

Som dere kanskje ser på bildet så har jeg testet ut to versjoner. En med marsipanhjertet tett inntil kanten og en litt mer uti. Det som har et hjerte som er litt mindre enn nogaten gir et bedre resultat. Dette fordi når du dypper dette i sjokoladen legger sjokoladen seg fint under og du får ingen kanter som stikker ut.

Jeg hadde en hjerteutstikker som passet fint til dette. Har du ikke det så bruker du en kniv.

Legg hele formen i fryseren og trykk hjertene lett ut etterpå.

Jeg hadde de 1-2 timer i fryseren.?


Slik ser de også veldig delikate ut :)

Her kan dere se hvordan jeg har delt inn formen. Litt for mye nougat så neste gang må jeg huske på det.

Dypp hjertene i sjokolade eller la sjokolade renne over. Øs over med en skje.

Sett de bort på en rist og la dem tørke.

Sett hjertene i søte minimuffinsformer.

Server herlighetene.

Håper dere alle har hatt en fantastisk start på uken og jeg håper også mange flere engasjerer seg i julekalenderen min og kommer med tips til hva jeg kan lage. Det er utrolig gøy å lage nye og spennende ting.

Ønsker dere en fortsatt fin mandag!

Klem fra

Anne Brith

Mikke Mus pepperkake


Det er så utrolig mye man kan lage av pepperkakedeig. Bare du har en mal, litt bakepapir og en kniv så kommer du kjempelangt.

Hvorfor ikke la barna bestemme dette året hvordan noen av pepperkakene skal se ut? Jeg er helt sikker på dere ender opp med morsomme og annerledes pepperkaker!

Jeg fikk utfordringen å lage Mikke Mus og jeg har hatt lyst til å lage denne lenge så derfor ble det slik.

Jeg har brukt denne malen:


Det er bare å lagre bildet og printe det ut i størrelsen du selv vil. Så legger du malen på bakepapir og klipper malen ut slik:

Legg malen over pepperkakedeigen som du ruller ut på bakepapir.

Skjær rundt malen.

Pass på at de ikke ligger for nære hverandre.

Når pepperkakene er bakt så tar jeg en pepperkake og bruker som mal. Jeg tegner på alt med spiselig tusj. Har du ikke dette så lag en pepperkake ekstra og tegn på med tusj så kaster du denne etterpå.

Jeg gjør dette for å se på hvor royalicing linjene skal være etterpå.

Lag sort og hvit icing.

Sprøyt ut den sorte kanten slik:

Fyll det med våt sort icing:

Legg så en kant med hvit icing langs den sorte kanten. Dette blir som oftest ikke pent. MEN ikke fortvil du fikser det etterpå.

Fyll dette også med hvit icing og så skal du lage en linje med hvitt i skjæyten på den sorte og hvite slik at du pent skjuler det som ble skjevt:)

Til slutt pynter du nesen i midten og øyne samt munn. Jeg har brukt tip 2 til alle lijnene utenom den tynne streken over nesen. Der brukte jeg tip 1.

Til slutten kan du ha litt rødt i munnen til Mikke Mus.

Lager du pepperkakene store nok ( 10 cm) så er dette ikke vanskelig å lage :)

Slik ble 4 av mine beste:

HUSK bare å ha det gøy. Hvordan de til slutt blir seende ut er ikke det aller viktigste. Det er at man har gjort noe gøy med barna.... barna ser ikke feilene... de ser Mikke Mus... uansett...

Håper dere alle får en strålende søndag.

Jeg håper dere alle sammen deler dette innlegget rundt om på internett.... forum dere er på eller facebook om dere liker ideen om å lage en annerledes pepperkake.

Igjen kos dere masse, jeg har bakt svigermors eplekake i går og noen andre søte pepperkaker så følg med i løpet av dagen på villaperlesukker.no

God søndag til dere alle!

Klem fra

Anne Brith

Epleroser


Jeg får mange spørsmål fra dere der ute om hva vi gjør med alt jeg baker. Mange tror at min forlovede koser seg med alt men dengang ei. Han er faktisk ikke så "into" kaker og søtsaker.
Han har mange ganger skrytt av sin mammas eplekake og en kveld han igjen satt og roste eplekaken fant jeg ut at jeg like godt kunne prøve å  få kloa i den oppskriften.

Heldigvis har jeg en fantastisk og helt til å spise opp svigermor som deler av hele seg og jeg fikk gladelig oppskriften ;) MED alle tips om å få den saftig og god. Mange av de aller beste oppskriftene der ute er de som har gått i arv og har gledet folk gjennom flere tradisjoner.

Jeg velger derfor å kalle den Aase's eplekake ;)

Ingredienser:

125 g hvetemel
125 g sukker
125 g smør
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Dette jobbes sammen i en bolle. Kna godt.

2 egg halvpiskes og has oppi.

Dette er en oppskrift til en liten eplekake og den heves ikke særlig mye. Legg tett i tett epler oppå.

Jeg gjorde en annen vri:

Epleroser. Laget ut av denne formen jeg kjøpte på Panduro i høst. Den kostet kun kr. 39.-

Den er bare så utrolig flott.

Ettersom dette var en test prøvde jeg ut forskjellige alternativer.

Til 15 roser brukte jeg 1 eple delt inn i små biter. Strø sukker og kanel over dette.

Legg litt deig i formene. Ikke fyll disse helt opp. Det skal godt med eplebiter oppi.

Legg så eplebiter oppi og legg litt deig helt til sist for å skape en slags bunn.

Nå gjorde jeg en liten feil. Jeg fylte disse helt opp. De hever jo litt og jeg fikk da en kant på dem til slutt.

Det var i og for seg greit men jeg måtte skjære den bort så neste gang fyller jeg mindre oppi.

Ved neste brett testet jeg ut hvordan det ville smake om eplene ble rørt inn i røren.

Raspet da eplene og hadde dem oppi.

Rosene falt lett ut etter steking. Jeg stekte dem i 20 minutter. Om du skal lage en eplekake av dette må den stekes i 45 minutter.

Slik så de første ut. Veldig gule og fine. Nydelig farge og rosene kunne tydelig skimtes.

Her under ser dere resultatet av når eplet ble raspet og rørt gjennom deigen. De ble ikke så fine i fargen.Litt grå og jeg må si jeg velger det første alternativet neste gang. Legge røren først så litt epler og til slutt litt røre for å lage en bunn.

Eplerosene kan fryses og serveres med vaniljeis.

Jeg valgte å servere dem som petit fours på et fat.

Takk Aase for oppskriften og takk til alle dere andre som hver eneste dag deler oppskrifter med meg.
Jeg gleder meg vilt til å teste dem ut. Særlig de hemmelige:) Som snart ikke vil være hemmelig lenger:))

God kveld til dere alle.

Adventshilsen fra

Anne Brith

Pepperkakemann til advent


I dag leste jeg på Facebook: når en pepperkakebaker baker pepperkakekaker tar hun først en... eh, først en?... jo, først en boks med pepperkakedeig fra ikea!

Jeg tok en boks fra Rema 1000. Jeg er helt hekta på Rema 1000 sin pepperkakedeig. Den er så utrolig god på smak. Den stekes nydelig og pepperkakene blir fine og jevne. Så tommel opp for alle der ute som lager pepeprkaker med ferdig kjøpt deig!

I morgen skal jeg ha enpepperkakedag med egenlaget deig ;)

Men tilbake til pepperkakemannen jeg fant ut jeg skulle lage... kjenner dere han igjen?

Han står her på høyre side og gliser hver eneste dag. Helt frem til 24 desember. Jeg måtte bare prøve og lage slike.

Det jeg gjorde var å tegne figuren og klippe den ut av bakepapir.


?Kjelve ut pepperkakedeigen på et bakepapir og skjærer rundt kantene.Jeg stekte dem i nøyaktig 6 minutter på 185 grader.


Nydelige og fine kommer de ut.


Lag royal icing og bland ut en gyllen brun farge. Bruk tip 3 til å sprøyte en kant med. Grunnen til at jeg brukte en slik stor tip var at disse ble laget litt grove og store. De er hele 17 cm lange.

Som dere kan se gikk det litt galt da jeg sprøytet kanten rundt. Om dette skjer fortvil ikke. Stopp og ta bort litt og lag en skøyt.


Her kan dere se at jeg skøytet på "tråden" og at det gikk fint :)


Fyll pepperkaken med våtere icing.


La dem tørke i noen timer før du pynter de videre. Jeg bruker å la dem ligger over natten.


Med tip 12 har jeg sprøytet knappene og med tip 2 har jeg sprøytet pynten på bena og armene.

Til øynene har jeg brukt sort icing og tip 2.


Pepperkakemannen er nå ferdig.


Jeg ble kjempefornøyd med disse og skal helt klart lage noen av disse og gi bort. Kanskje med et hull i hodet slik at de kan henges opp i vinduet.

Håper dere alle er klar for en uke i morgen. Her hos Villa Perlesukker skal dere få se enda flere pepperkaker denne uka og masse konfekt.

Fortsett å inspirere og utfordre meg med oppskrifter. I love it!

Nå er det ikke lenge til vi kan ønske hverandre en god jul :)

Adventshilsen fra

Anne Brith

Konfektfyll


Jeg har noen få gode oppskrifter jeg bruker til fyll i konfekt.
Never change a winning team heter det og derfor faller jeg ofte alltid tilbake på mine sikre og gode oppskrifter.

Men innimellom må man jo teste ut noen nytt og det er alltid spennende å smake på konfekten etterpå om den har blitt god.

Her er mine favoritter:

Sjokoladefyll:

400 gram mørksjokolade
1 pk fløte
2 ts vaniljeessens
30 gram smør

Smelt alt i en kjele. DET SKAL IKKE KOKES!!! Kun smeltes. Ta det av plata og sett kjølig slik at kremen kan få stivnet litt. Ha det i en sprøytepose og sprøyt oppi konfekten.

Karamellfyll:

400 g melkesjokolade
1 pk fløte
Dråper av karamellaroma dette kan kjøpes på Panduro
30 gram smør

Smelt alt i en kjele. DET SKAL IKKE KOKES!!! Kun smeltes. Ta det av plata og sett kjølig slik at kremen kan få stivnet litt. Ha det i en sprøytepose og sprøyt oppi konfekten.

Hvit trøffelkrem:

3 dl kremfløte kokes opp
150 gram hvit sjokolade. Ha denne oppi og la den smelte i den varme fløten.

Sett kaldt over natten. Pisk det hele opp med mikser til kremen er som vanlig krem.

Nå kan du tilsette smaker om du ønsker det. Spøyt denne i konfekten.

Mintfyll:

1 eggehvite
0,5 dl fløte
10-20 dråper peppermyteolje

Bland dette sammen og tilsett 500 g melis. Kna dette godt sammen og dekk det til.
Sett det kaldt en stund og rull kuler eller fyll konfekten med mintfyllet.

Hvis det er noen av dere der ute som har en knakende bra oppskrift på fyll til meg så tips meg gjerne om dette.

Ha en strålende dag videre!

Klem fra Anne Brith

Sjokoladeroser


Dere ønsker dere konfekt og konfektfylloppskrifter. Jeg lover å komme med mange fremover.

Disse sjokoladerosene ble ikke helt 100% ettersom jeg hadde i tankene at jeg skulle få en effekt på dem slik at jeg kunne se litt av kremen gjennom. Jeg penslet formene noe jeg aldri gjør og det ble ingen suksess:)

Men da er også det uttestet og ved neste anledning så skal jeg pensle dem med mer sjokolade.

Jeg har kjøpt denne rosa formen på Panduro.

Til disse sjokoladerosene trenger du:

200 g mørk sjokolade
Hvit trøffelkrem
15 små runde kransekakebiter

Varm sjokolade i mikrobølgeovn eller over vannbad.

Jeg har brukt Pals sin non temp fra Bakeshop.no

Pensle formen med sjokolade.

Slik :

Sett dette kaldt.

Lag små sirkler av kransekakemasse og stek disse. Til denne formen trenger du 15 stk.
Jeg laget mine sirkler litt mindre enn rosen. ca 2,3 cm. Finn et lite glass i kjøkkenskapet og trykk ut og stek dem i 5-7 minutter på 175 grader.

Lag trøffelkremen.  Jeg laget en hvit trøffelkrem.

Fyll hver rose halvfull med trøffelkrem.

Legg kransekakebunnen ned slik at den legger seg som en bunn i rosen :)

Legg formen kjølig og la det hele sette seg. Gjerne noen timer.

Ta ut formen og trykk forsiktig rosene ut av formen.

Serveres kalde!

Nå håper jeg dere kommer med flere tips. Gjerne pepperkaker i Disneyfigurer ;)

Ønsker dere alle en fin dag videre....

Så var det bare 21 dager igjen til jul.....

Klem fra

Anne Brith

Be my cupcake?


Det er fredag og siste dag i uken. Fredag hos oss er en herlig dag hvor vi roer ned, koser oss og bare slapper av. Uken har vært travel. Vi har etter tur vært syke her og jeg merker jeg trenger påfyll fra mine søte små.

I morrest var jeg fryktelig trøtt og det var altfor tidlig da guttene våknet klokken 6 men når minstegutten på 4 år, som forøvrig er familiens solstråle har stjerner i øynene og lurer på om han kan åpne pakkekalenderen så klarte jeg jo selvsagt ikke si nei ;)

Jeg har tenkt til å bruke kvelden i kveld og morgendagen på å kose meg med familen min derfor serveres luke nummer 4 en dag for tidlig:)

Jeg har fått masse godt tips fra dere på hva jeg kan lage og kom gjerne med flere tips.

En av mine trofaste følgere Mona spurte om jeg ikke kunne lage noe hun og datteren kunne lage sammen. Datteren har nemlig bursdag neste uke. Mona denne er til deg! Jeg sender deg formen og noen pinner i posten og håper det kommer frem til prinsessa har bursdag;)

For å kunne lage "Be my cupcake" trenger du:

Smuldret sjokoladekake
50 gram smeltet sjokolade

Cupcakeform eller bare kreative hender og en kniv;)

Denne formen kan kjøpes på: http://www.mylittlecupcakepop.com/

Hvit sjokolade
Farge til sjokolade
Strøssel og minismarties

Slik kom formen innpakket i en søt liten eske.

Smuldre sjokoladekake og ha i litt sjokolade slik at dette fester seg.

Rull ut 6 baller som er 25 gram. La disse stå i kjøleskapet i 10 minutter.

Hvis du ikke har form så ruller du ballen litt avlang og former toppen med hendene.

Legg så ballen i formen og trykk denne godt rundt ballen. Det overflødige av kakemassen vil nå være borte og du har fått en fin cupcakeform.

Jeg valgte å lage 6 stykker.

Dypp 2-3 mm av pinnen ned i sjokoladen.

Fest kaken på pinnen.

Smelt sjokolade i en kopp. Som dere ser så har jeg simple Ikeakopper jeg bruker. Jeg er ikke så fancy på kjøkkenet;) Det enkle er ofte det beste. Grunnen til at jeg bruker en slik kopp er at jeg skal slippe å kaste så mye sjokolade etterpå. Nå bruker jeg kun 100 g som jeg smelter i mikroen.

Akkurat nok sjokolade til at cupcaken kan dyppes ned i sjokoladen.

IKKE snurr den rundt når du dypper den. Da blir det smuler i sjokoladen. Dypp og len den fra høyre til venstre for å få den i hele sjokoladen.

Dra den så rett opp. Hold den opp ned en stund til du ser den begynner å stivne. IKKE rull rundt og styr frem og tilbake med den nå da renner sjokoladen av og du må ha et til lag over.

Sett dem til tørk. Jeg har brukt isopor til dette. Et glass med sukker funker også :)

Dypp så halve cupcaken i smeltet hvit sjokolade og ha på en rød minismarties.

Farg etterpå den hvite sjokoladen rosa og dypp de siste i rosa sjokolade. Jeg lagde 3 av hver.

Sett en rød smarties oppå og dyss noe strø over.

Cupcakene kan serveres.

Og slik ble den rosa:

Så kan du gi denne til en du er glad i med spørsmålet: Be my cupcake?

Håper dere alle får en fantastisk fredag kveld og en enda bedre lørdag.

Så var det plutselig bare 20 dager igjen til jul.....

Vi sees igjen på søndag!

Cupcakehilsen fra

Anne Brith

Marsipangris


Her hjemme hos oss har vi flere marsipangriser. I følge min forlovede er det 4 marsipangriser og en som bare "griser" på kjøkkenet. Dere skjønner sikkert at den grisen det er meg :)

Uansett griser kan være søte. Særlig når de kommer i rosa og har fått litt glitter på ;)

I går ble jeg utfordret til å lage marsipangriser til dagens luke. Ettersom dette skal være aktiviteter som man kan gjøre med barn har jeg senket nivået litt slik at alle skal få til å lage dette.

Til 12 griser trenger du:

250 g marsipan
Rosa, sort og hvit marsipan. Jeg brukte vanlig marsipan og farget 250 g rosaog litt sort og brukte hvit marsipan til øynene. Du kan også bruke vanlig marsipan til øynene.

Jeg elsker fargene fra SK. Det er helt fantastiske!

Start med å finne frem minimuffinsformer.

Vei opp 15 gram marsipan og rull ut kuler/sirkler og ha dette i minimuffinsformene.

Vei så opp 5 grams kuler og legg disse oppå.

Lag nesen. Den er kanskje bare 1/5 av hodet. Og lag hull i den. Bruk en gaffel eller annet spist redskap.

Lag gjerne et smil på grisen. Selv om han vet at hans siste dag er kommet så kan det være greit å få et smil på:)

Sett dem på slik:

Så kommer ørene. Lag en liten kule/ball og trykk den inn slik at det blir et hulrom. Jeg bruker et ballredskap til dette. Del dette i to og bruk begge delene til ører. Trykk dem sammen og form dem som griseører.

Letter sagt enn gjort jeg vet men tro meg når du setter på ørene og får på øynene så vil man ikke se at noen er skjeve ;)

Her bretts de sammen:

Her settes det ene øret på:

Og det andre ;)

Grisene skal nå få øyne.

Lag hull der øynene skal komme med en balltool eller et annet kjøkkenredskap. Har du en stor tusj kan du ha plastfolie utenpå denne og tegne gropen med den.

Sett på små øyne av hvit eller vanlig farget marsipan.

Til slutt litt sort inni for å gi dem litt glød :)

Grisen er klar til servering :)

Enkel og grei aktivitet man kan gjøre med de små barna.

Jeg har begynt å få inn tips til hvem som skal få deler av det jeg lager. Det er meningen at det skal kunne glede noen barn og jeg takker for alle gode tips.

Kom gjerne med flere!

Og nå håper jeg dere kommer med tips til hva jeg kan lage til morgendagens luke ;)

Så var det plutselig bare 22 dager igjen til jul :)

Ha en strålende dag videre!

Klem fra Anne Brith

Røde cubakuler med gullglans


Det finnes så ufattelig mange varianter på konfekt og de fleste tar ikke så lang tid heller.

Disse cubakulene er ikke bare deilige men også søte på et kakefat til jul.

Du kan bruke hvilken som helst sjokolade til dette. Kjøp din favorittsjokolade og lag konfekt til jul!

Jeg brukte rød marsipan fra Pals kjøpt hos bakeshop.no men det går fint an å bruke en marsipan kjøpt i dagligvarebutikk.

Velg en av dine favorittsjokolader.

Del denne opp i passende biter. Jeg delte mine biter for små så jeg tok to av disse i hver kule.

Rull en tykk pølse og skjær flak som er ca 15 gram hver.

?Legg sjokoladebiten i midten og rull kulene pene.

Rull de til slutt i glitter. Jeg har brukt gullshimmer fra SK.

Til slutt legger du hver kule i en gullfarget minimuffinsform.

Så er de klare til servering:)

Ha en herlig kveld!

Klem fra

Anne Brith

Chocolate fudge cupcakes


Det passet godt å starte med disse cupcakene for det er sønnen min sin klasse som fikk disse i dag.

Ikke bare var det 1 desember men de fikk også i dag møte sin nye lærer!

Datteren hadde fått ta med seg Pusurmuffins på skolen og da ville sønnen også ha med og det ble i dag:)

Denne oppskriften gir noen ufattelig gode cupcakes. Den er hentet fra detsøteliv.no hvor den heter Chocoklate fudge cake. Kristine skriver dette om kaken: Ingen over og ingen ved siden dette er VERDENS BESTE SJOKOLADEKAKE!!!

Jeg bruker ofte oppskrifter fra detsøteliv.no Synes det er supert at Kristine tester ut alle oppskrifter og gir en mening!

Oppskriften ga 33 cupcakes a 55 gram!

Ingredienser:
150 g smør
3 store egg ( 4 små)
7 dl sukker
1,5 dl kakao
7 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljeessens
4 dl lettrømme
3/4 dl melk

 1. Smelt smør i en kjele og avkjøl.

 2. Skille eggene og bland sukker, eggeplommer og halvparten av det smeltede smøret.

 3. Rør ut kakaoen i resten av smøret og bland dette inn i røren.

 4. Rør deretter inn rømme og vaniljeessens. Bruk stålvisp for å få det jevnt.

 5. Sikt hvetemel og bakepulver og ha det tørre i deigen sammen med melken og balnd til en klumpfri deig.

 6. Pisk eggehvitene stive og vend dette i røren. Rør forsiktig!

 7. Fyll til slutt muffinsformer ca 55 gram.

 8. Stekes på 175 grader i 20 minutter.


Du trenger til disse grønn og rød smørkrem.


  Når du fyller formene med 55 gram blir de fine og kommer akkurat over kanten som vist på bildet.


  Fyll en sprøytepose med grønn smørkrem. Jeg brukte tip 65 som er en bladtip.


  Sprøyt en kant rundt hele cupcaken som vist på bildet.

  Ettersom jeg skulle pynte 26 stykker tok jeg meg ikke tid til å pynte hvert eneste blad. Men lot sprøytetippen gå i ett hele veien rundt. Etter kransen er ferdig sprøyter du med rød smørkrem en sløyfe. Jeg brukte tip 3 her.

Helt til slutt sprøytet jeg små prikker på kanten rundt :)

Julekalenderen vil videre foregå slik:

 1. Svar i dette innlegget på hva DU har lyst at jeg skal lage i morgen.

 2. Det skal enten være en marsipanfigur, pepperkake eller en konfekt med en av dine favorittsjokolader.

 3. Skriv også gjerne om du vet noen ( gjerne barn) i Osloområdet som du mener kan ha gleden av å få en slik kalendergave.


Jeg kommer til å samle opp kalendergaven fra dag 1-8, 8-16 og 17-24 slik at det blir 3 større gaver å gi bort.

Jeg oppfordrer særlig barna til å si hva de har lyst på og ønsker å se her.

Hvis det ikke blir noen respons så velger jeg selv ut hva jeg skal lage :)

Vi får se hvordan dette går.

Da er det kun 23 dager igjen......

Klem fra Anne Brith
?