desember 2012

Nisseluer


Lurer du på hva du kan servere til dessert i julen? Er du litt lei alle tredisjonelle julekakene? Har du lyst til å holde det enkelt og er du kanskje ikke verdens stjernebaker?


Lag nisseluer til jul. Enklere blir det ikke!


Herlige brownies toppet med en nisselue av jordbær og ostekrem. NAM.


Kanskje er du en av dem som titter innom bloggen fordi du har sett meg på NRK1 - Morgennytt i dag?


Velkommen skal du være!


SNART JUL


Det er snart jul dere. Jeg kjenner jeg stresser litt fordi jeg rett og slett ikke har fått gjort alt jeg har satt meg som mål å gjøre.


Men er det ikke litt slik: At vi vært år setter oss kanskje litt for høye krav?


Jeg har jo 4 små barn og tenk atjeg enda ikke har fått ferdig pepperkakehusene til de små? Uansett jul blir det og har du lyst til å være litt utradisjonell i julen så slå til med disse søte nisseluene!



NISSELUER


Brownies




  • 100 g smør

  • 2 dl sukker

  • 1,5 dl hvetemel

  • 2 egg

  • 1 ts vaniljesukker

  • 2 ss kakao

  • 100 g mørk sjokolade ( 70 %)


Slik gjør du:

Smelt sjokoladen i vannbad og ha i smøret. Dette skal ikke bli for varmt. Ha sukker, mel og vaniljesukker i og rør inn eggene.

Browniesen blir best om du rører den for hånd.

Jeg brukte en firkantet form a 25 cm og doblet oppskriften.

Stek browniesen på 180 grader i 25-30 minutter.

Krem

  • 160 g melis

  • 200 g philadelphiaost

  • 2 dl kremfløte


Miks philadelphiaost og melis i en bolle og rør dette til en fin masse. Glem for all del ikke å sikte melisen når du har dette oppi. Hvis du ikke sikter melisen får du klumper i massen

Pisk fløten til krem og bland dette forsiktig i massen.

Jordbær

Velg ut fine store jordbær til pynt. Det er ikke så nøye at alle er like. De får sin egen identitet når lua settes på uansett :)

SERVERE

  1. Stikk ut små sirkler med en utstikker. Har du ikke dette snu et lite glass (shot) opp ned.

  2. Sprøyt krem på brownisen

  3. Sett på et bær.

  4. Sprøyt ut en liten dusk oppå toppen av bæret.





Disse smaker utrolig godt og av denne kaken og kremen får du 30-40 slike små munfuller.

PS. Du kan kanskje tenke at du skal lage nisseluene større? Husk bare på for å få det pent at underkanten er like stor som jordbærene.

Da blir nisseluene aller flottest!

Hvilke desserter spiser du i julen?

Har du lyst til å dele din oppskrift med meg?

Legg gjerne igjen en kommentar!


Nyt de siste dagene før jul dere!

I dag vil du også få mal på pepperkakesleden som jeg lagde på NRK - Morgennytt i morrest. :)

Min nye kjøkkenmaskin - Kitchenaid


Her hjemme har det vært juleaften og bursdagstemning på samme tid. Jeg har fått meg en Kitchenaid!


Den er rosa og passer helt perfekt på mitt flotte kjøkken.


ØNSKEDRØM


Jeg har ønsket meg denne maskinen sååå lenge nå men aldri kunne ta meg råd til å kjøpe den da det hele tiden kommer noe som er viktigere opp.


Med 4 barn som trenger fotballutstyr, badedrakte, telefoner og klær så er det mamma og pappa som blir prioritert sist. Jeg hadde denne på min ønskeliste allerede i fjor jul men fikk den ikke.


Hver gang jeg har gått i butikker som har hatt denne har jeg siklet og ønsket og siklet og drømt: Hvor perfekte makroner ville jeg ikke fått om jeg hadde slik en fantastisk flott maskin stående på benken. Og for en motivasjon da! Baking blir jo enda mer gøy enn det er nå!



TRAVEL FØRJULSTID


Det er så utrolig mye som skjer om dagen og døgnet HAR faktisk altfor få timer. I morgen står jeg på Storo Storsenter fra 10.00 - 18.00 og tar du turen innom finner du meg rett utenfor Hennes & Mauritz :) Der får du være med på gratis pepperkakepynting.


På fredag får jeg også besøk av noen journalister og skal hele huset styles til fotoshoot og det som verre er. Lørdag skal jeg kose meg på julebord med Norges "beste" matpratbloggere og når jeg lander på søndag håper jeg å bake masse igjen.... Jeg har bakt og bakt og bakt og bakt de siste dagene men jeg kan ikke publisere noe av det enda og jeg gleder meg vilt til jeg får vise dere alt jeg har laget....


Words to live by: The time to relax is when you don't have time for it.


Ha en herlig dag venner!


Winter wonderland cupcakes

 


Hei alle sammen!

Mitt navn er Sunniva, og i dag får jeg gjesteblogge for Anne Brith her på Villa Perlesukker.

Her har jeg hentet massevis av inspirasjon fra jeg oppdaget bloggen for to år siden.

Dette ble også min motivasjon til å starte min egen. Heldig som jeg er har jeg to søstre som deler hobbyen med meg, og sammen har vi starte bloggen A Piece of Cake.  Bakeblogger, og spesielt Villa Perlesukker, har vært til stor glede og inspirasjon for meg. Vårt ønske og mål med vår egen blogg er derfor å kunne glede og inspirere andre.

Oppskrifter og baking har interessert meg siden før jeg gikk på skolen, men det var først for snart tre år siden at dekorering ble min nye hobby. Det er så gøy å kunne glede andre med søtsaker som både smaker godt og ser fint ut.
Disse cupcakesene er veldig enkle å både lage og pynte. De smaker himmelsk, og kan i tillegg pyntes på uendelig mange måter. Glasuren er opprinnelig hvit, så her står man fri til å farge i hvilken farge man vil.

For en stund siden kom snøen og vinteren her til Trondheim. Da tenkte jeg at det passet med noen ?Winter Wonderland Cupcakes?.

Denne oppskriften holder til ca 12 stk i medium størrelse.

CUPCAKES

  • 2 egg

  • 90 g hvitt sukker

  • 70 g brunt sukker

  • 1 ts natron

  • 1 ts kanel

  • 1 ts vaniljesukker

  • 120 g mel

  • 1 dl matolje

  • 3 dl revne gulrøtter


Visp eggedosis av egg og sukker, sikt inn det tørre og bland inn vekselsvis med oljen. Ha til slutt i revne gulrøtter. Stekes midt i ovnen på 180 grader I 12-15 min.

GLASUR

  • 200 g filadelfia naturell

  • 90 g smeltet meierismør

  • 300 g melis

  • 3 ts vaniljesukker


La glasuren stå i kjøleskap en liten stund før du sprøyter den på cupcakesene, da får smøret stivnet og du får et penere resultat.

Jeg brukte Wilton 2D tip på disse. Snøkrystaller lagde jeg av hvit marsipan med utstikkere, mine er av merket PME. Jeg brukte også spiselig glitter slik at de glitret som ekte snø! Det kommer ikke så godt frem på bilder, men glitter gjør prikken over i-en på det meste. I likhet med Anne Brith elsker jeg alt som glitrer :)

Håper det smaker!

Vennlig hilsen




Nissefest

 

 

KAKEN

Dette bildet tok jeg utgangspunkt i og modellerte en nissejente litt lik Annika.

Slik ble hun:

NISSEJENTE

    1. Start med å lage et rundt hode.

 

  • Lag øyne, nese og munn.

 

 

  • Flett gul marsipan og lim på hodet.

 

 

  • Lag en rød nisselue som du former og setter oppå.

 

 

KROPPEN

    1. Lag en høy trekantformet kropp.

 

  • Kle den med et forkle.

 

 

  • Pynt dette med blonder og hjerter.

 

 

  • Sett en spagetti ned i kroppen og sett på hodet.

 

 

KAKEN

Kaken er satt sammen av en sjokoladekake delt i to med eggedosissmørkrem.

Den er trukket med rød sukkerpasta.

På sidene har jeg laget blonder som passer i stilen til kjolen på nissejenta.

For å klare dette har jeg brukt mitt 7 deler sett med runde blondeutstikkere som koster kr. 199.- Det er et sett med 7 utstikkere i forskjellige størrelser med blondekant rundt. De finnes også i hjerter og firkanter. Hjertene har jeg brukt på min adventskalender. Hvis du vil kjøpe disse settene send meg en mail på post@villaperlesukker.no.

Utstikkerne er supre til pepperkaker :)

NISSEFESTEN

Bordet ble dekket med rosa Hello Kitty duk, Rosa fat og kopper det sto PARTY på.... Fargekombinasjon? Hva er det? kniiis..... Ballongene ble blåst opp av gjestene og pizza ble servert noe senere enn planlagt.

Den andre bløtkaken jeg hadde laget ble glemt og står fremdeles urørt i kjøleskap men 14 små nissejenter har kost seg med pizza, nissekake og brus og fått lekt stoleleken og hatt dansekonkurranse. Pakker har blitt åpnet og mumier har blitt produsert av toalettpapirruller. Alle fikk også til slutt en plass rundt bordet selv om bordet faktisk bare er stort nok til 10 stykker. Hvor det er hjerterom er det husrom.

Stua er full av oppblåste ballonger, dopapir ligger strødd og det er ikke noe som minner om en 1. søndag i advent her hos oss men det bryr vi oss ikke så mye om i dag.

Annika har kost seg sammen med alle jentene i klassen.

Jeg selv.... skal begynne å bake i kveld :)

Slik ble dagen foreviget i familiealbumet:

Ønsker dere alle en herlig dag videre:)

Snøkrystaller


Det er ikke alltid man trenger å pynte pepperkakene men masse farger og glasur for å få dem delikate.


Disse pepperkakene kan du lage helt uten noe annet utstyr enn bakepapir.




  1. Lag pepperkaker i snøkrystallform.

  2. Har du ikke pepperkakeutstikker som ser ut som st snøfnugg så tegn et på papir eller print ut denne malen.

  3. Lag melisglasur.

  4. Lag en papir sprøytepose. Eller bruke en annen sprøytepose med liten rund tipp.

  5. Sprøyt ut glasuren som vist på bildet:





  1. Sprøyt trådene inn mot midten.

  2. Sprøyt 3 dråper og dra de mot hverandre.

  3. Sprøyt dråper i midten og dra dem innmot senter av pepperkaken.

  4. Sprøyt til slutt perler på midten, to på den tynne linjen og en på tuppen der hvor de tre dråpene møtes.


Enkelt og veldig stilfullt.

I dag er det 1. desember og sammen med familien har vi åpnet den aller førte luken i alle barna sine kalendere og spist av vår egen pepperkakekalender.

Mer om det litt senere....

Vi sees!


hits