Marengs

Perfekte pikekyss


Marengs. Elsket og hatet.

Hvorfor egentlig? Det er et spørsmål jeg ofte stiller meg selv.  

Hvorfor er det så mange som plages med å lage marengs?

Jeg vet jo hvorfor, men jeg tror kanskje ikke du vet det?

Som så utrolig mye ellers når vi baker så finnes det også om marengs 1000 tips til hva du skal og ikke skal gjøre for å få disse deilige sakene perfekt. Så når ting går galt på kjøkkenet setter vi oss ned og søker på google for å finne ut hva det var som gikk galt? Ikke sant? 

Marengsen skiller seg, pikekyssene blir ikke harde, de blir for harde, vi vil ha de myke inni, noen faller sammen, noen blir ikke glatte osv

Man kan bli gal av mindre. Men å søke på nett funker ofte veldig dårlig. For du har kanskje brukt en oppskrift en annen person ikke har brukt. Og det er i oppskriften og gjennomføringen at ofte feilen ligger. Ikke om det regner ute, eller om bollen din var komplett fettfri eller at eggene var romtemperert. 

Jeg har laget perfekte pikekyss i regn, med iskalde eggehviter og faktisk med fett på ballongvispen. Det er ikke ideelt men det betyr bare at det ikke er disse små tingene som gjør at du feiler. Det er oppskriften og mulig fremgangsmåten.

Denne oppskriften er den du bør begynne med når du for første gang skal lage marengs. 

Den kan bli litt rustikk og litt grov i utseendet men når du starter er det viktigste at du lykkes og ser konsistensen på det du lager for så å avansere til et høyere nivå og ta en mer utfordrende oppskrift. Jo mindre sukker jo mer vanskelig er min erfaring. SLik er det også når du lager makroner. Jo mindre mandelmel og melis i forhold til eggehviter jo mer vanskelig er det å få et bra resultat. 

DET visste du kanskje ikke?

Oppskriften er slik at du veier opp eggehviter og tar dobbelt så mye sukker som eggehvite. Når du vet at en eggehvite ca er 30 gram så bestemmer du selv hvor stor oppskrift du trenger.

Denne oppskriften er nok til ca 150 små pikekyss. 

PERFEKTE PIKEKYSS

  • 4 eggehviter
  • 240 g sukker ( jeg bruker finkornet fra Dansukker)

Sett ovnen på 200 grader.

Ha sukker på en bakeplate og et bakepapir.

Varm sukkeret i ovnen i 5-7 minutter. Pass på, det skal ikke bli brunt men det kan godt smelte litt på kantene. 

Pisk opp eggenhviten mens sukkeret varmes opp. 

Ta sukkeret ut av ovnen og hell dette forsiktig i eggehviten.

Sett ovnen ned til 100 grader.

Pisk eggehvite og sukker i 7-10 minutter.

Farg om ønskelig marengsen. 

Sprøyt ut og sett dette i ovnen i 2-3 timer eller natten over. 

Hvis marengsen din blir misfarget så er ovnen din for varm. Jeg bruker varmluft. Men noen ovner kan være veldig sterke og faktisk være varmere enn man tror. Så da kan du godt sette ovnen ned til 70-80 grader. Steketiden forlenges da med en time. 

Enjoy!

KLEMMER!

















 

Farger gjør meg glad!

Inneholder egenreklame / annonselenker

C O L O R S

I love it!

Er det ikke herlig dere? Jeg blir i godt humør av farger, blir du?

I dag har jeg laget disse herlige marengsene som skal pryde en kake. Og vet dere, marengs er den perfekte kakepynten! Du kan lage så utrolig mange kule ting av marengs. Farger du marengsen og har den i forskjellige poser og sprøyter ut slik jeg har gjort får du en utrolig kul effekt. 

Hvordan jeg gjorde dette steg for steg med video kan du se på min snapchat: annebrith.no 

Du må nesten, om du følger meg på snap, sjekke MYSTORY for der ligger alle videosnutter og den blir oppdatert :)

FARGET MARENGS

Ha eggehviter i en kjøkkenmaskin. Legg sukker på en bakeplate og sett det i ovn på 200 grader.

Sett på eggehvitene og miks dette godt i 5-6 minutter. 

Ta ut sukkeret og ha det i eggehvitene litt etter litt. Pisk videre i 6-8 minutter på full hastighet.

Finn frem 5 poser og legg disse klare.

Farg marengsen eller farg innsiden på posen. Ha marengsen i en pose. 

Ha de 5 posene i en stor og sprøyt ut. 

I den store posen bruker jeg en rund tip 1 cm. 

Sprøyt ut marengsen på makronpapir for å få de runde og fine :)

BAKEKURS

Bor du i Oslo? har du lyst til å være med på bakekurs på Mathallen?

Lørdag 30. april synes jeg du skal ta med deg en venninne og komme på kurs sammen med meg. det er allerede mange påmeldte men vi har fremdeles plass på kurset som heter ALT OM MARENGS. Kurset handler om farger, marengs og sprøyteteknikker. Kurset VI DEKORERER er det også ledige plasser på :) 

Jeg er helt sikker på at du vil ha nytte av å bli med på et slikt kurs. Vi tar for oss bakingens basis i ale kursene og du vil dra hjem med deilige kaker etter endt kurs. 

Særlig dette kurset med farger skal vi lage en del morsomme ting. Du bestemmer selv hvaordan du vil farge kakene du lager så om du ønsker å forberede deg til 17. mai med rødt, hvitt og blått så gjør du det! Eller om du vil lage kaker i lyseblått til en dåp eller i rosa så gjør du også det :)

Meld din interesse til marionceline@anti.as

Jeg gleder meg masse!

Mange av dere har etterspurt kakekurs i Bergen, Trondheim og Stavanger/ Sandnes. For å kunne holde et kurs i en av byene må det være et visst antall påmeldte. Derfor sjekker jeg nå interessen. Bor du i en av byene og vil på kurs så meld deg inn i en av gruppene :) 

Slik kan jeg se om det er stor nok interesse til å legge tid i reise og overnatting :)






 

Slik ser marengsen ut rett før den går i ovnen: 











 

Babyblå marengs til babyshower



Inneholder egenreklame

Hei igjen dere.

Her er oppskriften på disse deilige marengsene :) 

MARENGS

  • 100 g eggehvite
  • 200 g sukker

Ha eggehviter i en kjøkkenmaskin. Legg sukker på en bakeplate og sett det i ovn på 200 grader.

Sett på eggehvitene og miks dette godt i 5-6 minutter. 

Ta ut sukkeret og ha det i eggehvitene litt etter litt. Pisk videre i 6-8 minutter på full hastighet.

Farg marengsen eller farg innsiden på posen. På de mørke kan dere se at jeg farget innsiden på posen mens jeg kun farget marengsen på den andre. 

De med mønster er sprøytet på med tip 6B.

marengs skal tørke i ovn på 100 grader i 2-3 timer. 

Jeg kjører på med varmluft og plasserer glatt 4-5 brett inn i ovnen.

Dere som følger meg på snap har sett kaken dette kom oppå og det kommer oppskrift på den. Jeg må bare få lagt ut alle bildene fra Christian sin bursdag først :)

BAKEKURS

Lørdag 30. april blir det bakekurs i Oslo. Jeg gleder meg veldig til å treffe dere og jeg anbefaler dere som har lyst til å lære dere om farger, sprøyteteknikker og marengs til å melde dere på kurset: Alt om marengs <3 Marengsen vi skal lage kan du ta vare på helt frem til 17. mai slik at du kan ha det lille ekstra på 17. mai kakebordet :) 

ALT OM MARENGS 

Lørdag 30. april 11.30 - 13.30

Vi baker marengs. Hva skjer med eggehviten i bollen når sukkeret varmes opp på forhånd. Hvorfor skal man ha syre i marengs og hvorfor har noen oppskrifter bakepulver i seg?

Hva kan gå feil og hvordan unngår jeg dette? Hvordan farger vi marengs og kan man lage figurer av marengs?

Du trenger ikke ha spesiell kunnskap for å være med på dette kurset. 

Pris kr. 990.-

For påmelding send mail til: marionceline@anti.as

VI DEKORERER TEMA: GLITTER & GLAM

Dette er kurset for deg som har lyst til å lære deg litt om dekorering med glitter. Både sølv og gull men også alt annet som glitrer. Både bruk av glitterpenner, glitter samt sølv og gull vil bli presentert. 

Vi skal pynte både franske makroner og cookies, samt noen småkaker. 

Dette er kurset for deg som skal planlegge en dåp, bryllup, bursdagsfeiring eller annen festlighet hvor du vil gjøre det lille ekstra. 

Et eksklusivt kurs du aldri har sett maken til. 

Du trenger ikke ha spesiell kunnskap for å være med på dette kurset.

Pris kr. 990.-

For påmelding send mail til: marionceline@anti.as

Her ser dere noe av det vi skal lage på kurset: 

























 

Deilige Valentineshjerter




Disse hjertene kan du lage med hvilken som helst smak. Så plukk ut din favorittsmak eller den smaken du vet din valentinesetter pris på.
Hvis du synes fargen blir litt blass kan du tilsette litt pastafarge. Jeg brukte litt rosa.
Hvor mange hjerter det blir avhenger av hvor store du sprøyter dem men det blir ca 2 stekebrett med hjerter.
  • 25 g gelatinpulver 
  • 1 dl sukkerfri saft
  • 1 dl vann
  • 200 g fibersirup

Bland gelatinpulver med 1 dl vann.

Ha fibersirup og saft i en kjele og varm dette forsiktig opp. Det skal ikke koke.

Ha gelatinen i den varme blandingen og la det hele løse seg opp. Når alt er løst opp så heller du alt i en kjøkkenmaskin. Piks opp massen med en ballongvisp på medium hastighet i 5 minutter. Øk så til maks hastighet i 10 minutter til.

Ha massen i en sprøytepose med rund tip og sprøyt ut hjerter.  

La brettene stå over natten. Jeg satte mine i ovnen uten å skru den på :) Men hadde døren halvt åpen slik at det kom luft til.

du kan også sette brettene til tørking i ovn på ca 60-70 grader i 2-3 timer. Slik fremskynder du tørkeprosessen. 





Verdens beste pikekyss!

Dette er de aller beste pikekyssene.

EVER!

Med verdens enkleste oppskrift!

Kun to ingredienser!

 Her er oppskriften:

  • 150 g eggehvite ( ca 5 eggehviter)
  • 300 g sukker ( ca 3 dl)

Ha eggehviter i en bolle.

Strø sukker på en bakeplate med bakepapir og sett det i ovnen på 200 grader.

Pisk opp eggehviten. Start på lav hastighet. Øk så etterhvert.

Etter 5 minutter er sukkeret så varmt at det kan tas ut av ovnen.

Ha det i eggehvitene og pisk på full hastighet i 7 minutter.

Farge kan du ha i helt på slutten.

Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut topper :)

Tørk marengsen eller pikekyssene på 80 grader varmluft i 2-3 timer.

 

 

 

Enklere blir det ikke :P

Hvis du logger deg på Periscope ila kvelden kan du se videoene fra i dag og hvordan vi laget dette på kjøkkenet :)

Følg meg gjerne på snap: annebrith.no

 

 

 

Meringue ombre ♥

I Norge kaller vi dette: Pikekyss og jeg har funnet den perfekte oppskriften som bare ALDRI slår feil!

Hemmeligheten bak en suksessfull marengs er stivheten på den piskede eggehviten. Den kan med hell heller være overpisket enn underpisket. Jeg pisker det i 7-8 minutter.

Så er det stekingen. Har du satt dem inn i ovnen på 100 grader så for all del hold døren lukket!

Her er oppskriften:

PIKEKYSS

Ha eggehviter, vanilje og sukker i en stålbolle og pisk dette til stiv marengs.

Min erfaring er at dette tar ca 7-9 minutter på medium hastighet.

Sikt melis og ha denne i marengsen og kjør dette videre på lav hastighet til alt er glatt og stivt.

Så pensler du innsiden av en sprøytepose med rosafarge. Snu posen og fyll marengsen i. Sprøyt ut topper.

Tørk dem i 2 timer på  100 grader

De er litt mer skinnende når de akkurat er sprøytet ut.

De første blir sterkere farget enn de andre. Logisk nok :)

Fint på et fat blir det!

Det skal jovære sånn nå!

#ombre

 

Ha en herlig dag videre!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: annebrith.no

Klemmer!

 

 

Rainbowkisses

Følger du meg på snap annebrith.no så får du med deg alle mine frustrasjoner og overvinninger  :P

I dag startet ikke dagen helt topp men det gikk bedre og bedre utover dagen og da jeg til slutt sto med disse herlige regnbue pikekyssene i hånda gliset jeg fra øre til øre...hoho.

Dere som har fulgt meg en stund vet at marengs og jeg aldri har vært gode venner og i dag har jeg også kastet noen batcher. Mer om det etterpå.

Pikekyss!

Deilige, søte, nå i mange varianter. Disse er med vanilje.... nam nam .

Oppskriften er så enkel og du trenger ikke være rakettforsker for å få det til men du MÅ ha en stabil eggehvite som basis hvis ikke får du det ikke bra til. Det betyr at du MÅ piske opp eggehvitene ( og/eller sukker) skikkelig slik at det blir stivt!

PIKEKYSS

  • 230 g eggehviter
  • 125 g sukker
  • frø fra en vaniljestang
  • 125 g melis

Ha eggehviter, vanilje og sukker i en stålbolle og pisk dette til stiv marengs.

Min erfaring er at dette tar ca 7-9 minutter på medium hastighet.

Sikt melis og ha denne i marengsen og kjør dette videre til alt er glatt og stivt.

Så pensler du innsiden av en sprøytepose med blått, rødt, gult og rosa og sprøyter ut topper.

Tørk dem i 2 timer på 50-70 grader :9

Som dere ser så er de litt mattere etter steking. Men hvite inni med deilig vanilje.

Nydelige rett og slett :)

HUSK

Ikke åpne døra innimellom for da blir de slike:

Ikke bra hehe.....

Håper dere får en herlig kveld. Jeg skal på svømming og så skal jeg pakke til fredag, Fine kjæresten min har invitert meg til Trondheim og jeg skal få treffe familien hans...wææææ grugleder meg :P

Og i morgen skal jeg besøke June og Toneliseakademiet pluss at Lene Orvik kommer til konditoriet mitt... wow følg med følg med!

Disse skal jeg levere til June:

Snap meg folkens om dere har snap...

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter eller Snapchat: v_perlesukker ♥

Pikekyss

 

Jeg vil ha pikekyss som smelter på tungen akkurat slik et pikekyss gjør :)

Ikke for hardt slik at man må bite seg gjennom søtsaken og ikke for seigt. Tørt men deilig haha noen som klarer å forestille seg hvilken konsistens jeg er ute etter?

Jeg har kastet mer enn 2 kg eggehviter i mine forsøk på perfekte pikekyss og jeg har vært like frustrert hver gang.

NÅ ser det ut som om jeg har fått den perfekte oppskriften :)

PIKEKYSS

  • 230 g eggehviter
  • 125 g sukker
  • 125 g melis

 

 

Ha eggehviter og sukker i en stålbolle og pisk dette til stiv marengs.

Min erfaring er at dette tar ca 7-9 minutter på medium hastighet.

Sikt melis og ha denne i marengsen og kjør dette videre til alt er glatt og stivt.

Del massen i to og farg den ene delen rød.

Sprøyt ut topper med en sprøytepose. Jeg brukte tip 8B.

La pikekyssene tørke i 4-5 timer på 70-70 grader varmluft.

Så enkelt så vanskelig!

Ha en strålende dag!

 

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på annebrith.no

hits