Marsipanfigurer

Marsipanroser og nye prosjekter!



Jeg prøver så godt jeg kan å hjelpe til når venner spør om jeg kan hjelpe. Det er ikke alltid det passer, men i går var det rosekrise og da var det bare å sette alt annet til side og lage roser. 

Jeg hadde 4 fnisende 12-åringer i stua i natt så jeg var helt sikker på at jeg skulle få veldig lite søvn, men jeg dyttet ørepropper i ørene og sov som en stein. 

Det har vært noen spennende dager dere de siste dagene. Mamma og pappa er her nede og det å ha dem her når viktige avgjørelser skal tas har vært utrolig deilig. Jeg har gått og tenkt på noe helt siden i vinter og har endelig bestemt meg. Det å vite at jeg har mamma og pappa sin støtte betyr så mye. 

Selv om jeg er nokså selvstendig av meg så liker jeg å sparre med både mamma og pappa. Mamma er den som sier jeg bør følge magefølelsen mens pappa er den som sier jeg må være fornuftig. Sammen så gir de meg alltid viktige argumenter slik at jeg ofte ender opp med å ta riktige avgjørelser. 

Tilfeldige møter

Altså, jeg tror på at noen mennesker kommer inn i livet ditt for en grunn. Det har jeg alltid trodd på. Noen ganger er ting liksom litt "for" tilfeldig for at det bare et et "tilfeldig" møte haha. Skjønner dere hva jeg prøver å si? Vel, jeg tror i alle fall på slike helt "random" møter eller treff. Og særlig om det viser seg at man treffer hverandre på noe som er jobbrelatert. Derfor spør jeg alltid folk jeg møter hva de interesserer seg for og hvilke prosjekter de jobber med. Noen ganger, eller faktisk ganske ofte så viser det seg at man faktisk kan hjelpe hverandre. 

Slik har det seg at jeg har blitt kjent med mange grundere og etter flere års samarbeid har fått noen skikkelig gode venninner. 

Tilbake til rosene. 

Rosene jeg har laget, ble laget av marsipanen til Odense. Den er supermyk og kanskje litt for "bra" for roser. Men det er opprinnelig en "konditormarsipan" som de har delt opp og som de nå selger i små pakker i dagligvare. Er du nybegynner og skal lage roser tror jeg at jeg anbefaler å prøve en annen marsipan ettersom denne er såpass myk. Når marsipanen er så myk er det vanskelig å forme den til roser. Men denne marsipanen er utrolig god på smak. Det skal sies. 

Så tar du sjansen så test den ut neste gang du ser den. Mulig de har den på Panduro også. 

Jeg skal lage en helt egen how to på disse rosene nå. Sitter og redigerer bilder "as we speak". 

Jeg må også si: TUSEN takk for alle fine tilbakemeldinger og kommentarer på innlegget Sunny days! Jeg blir rørt altså!

Trenger dere å vite hvordan bladene lages? Legg igjen en kommentar så vet jeg om jeg skal forklare det også :P 

Gode klemmer herfra!

Følg meg gjerne også på: Instagram,  FacebookPinterest eller Twitter ♥ Eller snap med meg på annebrith.no





Hvordan lage en marsipankrone?

Prinsen eller prinsessen er født og du skal ha dåp, navnefest eller bare invitere venner og familie til en feiring.

Du skal bake og vil ha en søt men stilfull kake :)

Det enkle er ofte det beste og jeg elsker dette designet og bruker det så ofte som jeg kan,

kronen er laget etter denne malen:

Jeg har brukt den nederste malen av disse. Vil du ha en litt mindre krone bruker du den øverste.

Farg marsipan eller fondant i ønsket farge og kjevle ut dette.

Printer du ut bildet ovenfor slik at bildet dekker halve a4 arket vil kronen få rett størrelse.

Legg malen over og kutt mønsteret ut. Sett kronen rett opp og ha glasur i skøyten.

La dette stå i 3-4 timer slik at det blir litt stivt. Fest til slutt perler på toppene :)

Slik ser hele kaken ut :)

En slik kake koster hos oss fra kr. 1500.- og oppover. Denne er til 25-30 personer. Den kan se liten ut men den er veldig høy og stykkene som tas er tynne.

Når kronen er ferdig og den skal oppå kaken kan det være fint å legge en kant med perler rundt nede :)

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter eller Snapchat: v_perlesukker ♥

 

 

Slik lager du kakepynten!

Ballonger 019God morgen alle sammen!

Jeg bruker som regel å hoppe ut av senga klokken 5 hver morgen. Dette gjør jeg for å rekke alt.

De første timene alene på morgenen er gull verd og jeg elsker en slow start hvor jeg kan planlegge og forberede meg på det som skal komme!

Akkurat nå ligger jeg i en seng med en altfor hard madrass og hører 3 barn romstere på kjøkkenet :)

KAKEPYNT

Less is more sier jeg bare og jeg får helt noia av kaker som er overpyntet. Det knyter seg inni meg og min første tanke er ofte hvordan i alle verden skal man konsumere en kake lasset med blomster og pynt.

Jeg bruker å si: Bryllupskaker er greit med mye pynt ellers behersk dere!

Nå kommer mange til å tenke at det er jo forskjellige meninger rundt det og ja for all del vil du overpynte kaken din og ha gjester som får vondt i tenna pga all sukkerpynten så kjør på!

Her er i alle fall en enkel howtodo på hvordan du lager en enkel blomst:

    • farget marsipan

 

  • 3 utstikkere

 

 

  • modelleringsverktøy

 

 

  • kjevle

 

 

  • blomsterkopper eller eggekartong

 

 

  • blomsterpute eller sitteunderlag fra rema til kr. 10.-

 

 

Stikk ut formene :)

Legg dem på en blomsterpute...

Tynn blomstene ut på kanten med modelleringsverktøyet ved å presse kanten ned og rulle verktøyet fra høyre til venstre og tilbake :)

Legg blomstene i blomsterkopper eller eggekartong.

La dem tørke i noen timer.

Lag glasur.

Oppskriften finner du HER.

Fest de forskjellige størrelsene i hverandre:

Pynt til slutt blomsten med glasur.

7 perler inni for å etterligne støvbærere :)

Sånn da er herligheten ferdig :)

 er

Nå kan du sette den på din kake :)

KJENDISER

Hos oss er alle kunder like viktige men det er jo ekstra stas når man blir ringt opp av kjente mennesker.

Jeg husker veldig godt da Guri Schanke ringte meg og sa: Hei det er Guri Schanke, jeg er en stor fan av deg på Instagram...

Jeg ble helt stille for jeg er jo en vanvittig stor fan av henne :)

Guri hentet sine cupcakes og hele Sørumsand fikk med seg begivenheten. Det skjer nemlig ikke så altfor mye her på Sørumsand så litt action i hverdagen er kjærkomment.

Vi har også levert kake til Caroline Berg Eriksen noe som var veldig stas :) Både på bursdagen til Nelia som fylte 1 år og til dåpen fikk vi levere :) I dag fyller Caroline år og jeg gratulerer :)

Lene Alexandra og jeg er jo gode venner og det skjer ofte at jeg feiter henne opp med kaker og makroner :)

Lene Orvik har også funnet oss og digger kakene våre akkurat som Carina Dahl :)

I år tar vi det litt lengre og inviterer noen inn på kjøkkenet hos oss og Victoria Bryde fra p4 var første ut nå i januar....bilder kommer på bloggen :)

Ryktene sier at Espen Hilton skal komme...han svir alt han lager så jeg vet ikke om det er håp for han hihi... Han er utrolig morsom og bloggen hans finner du HER

Vi har flere kjendisleveranser fremover og vi skal dele det meste med dere....

Ønsker dere en herlig dag!

Marsipanmus



Nettene blir lange og kulda setter inn. Det er tid for å lage hjemmelaget marsipanmus!

Ingenting er så godt som hjemmelaget marsipan. Min klare oppfordring er å lage dobbel porsjon og fryse ned halvparten til rett før jul.

Farge marsipan

I dag finnes det mange forskjellige typer farger for å få farget marsipan. Du kan kjøpe den helt vanlige fargen i dagligvareforretning som de fleste kjenner under navnet: konditorfarge. Den er tynn og rennende og gjør ofte at marsipanen klisser seg om man jobber for mye med den.

Velassorterte dagligvareforretninger har også farge som kalles pastafarge. Dette er farger som er tykkere og mer drøye enn konditorfarge. Disse fargene trenger du kun en dråpe for å få farget marsipanen din.

Det er gøy å farge marsipan og lage vakre kreasjoner. Legg marsipanen i glass til jul og du har en fin presang.

Ingredienser

  • 500 g  mandler

  • 500 g  melis

  • 1 ts  tragant

  • 1 ss  eggehvite

  • Brun pastafarge eller litt kakao

  • Rosa pastafarge til nese

  • Minimuffinsformer for å sette mus i


Skold mandlene og tørk dem godt.

Mal mandlene i en matprosessor. Gjør dette gjerne to ganger og siste gang med melis.

Bland inn eggehvite og tragant og jobb med marsipanen til den får en fin konsistens.

Pakk marsipanen i plast og la den hvile i 2-3 timer i kjøleskap.



Mus ca 36 stk a 25 g

Del marsipanen i 3 deler hvor to deler veier ca 450 g og en del 100 g.

Farg den ene delen på 450 g brun. La den andre være hvit.

Delen på 100 gram farges rosa.

Kroppen til musen er formet som en dråpe og veier ca. 25 g. Sett dråpen med den tykke delen ned i muffinsformen.

Stikk hull til øyne. Sett en liten rosa ball på nesetippen.

Lag en liten ball av marsipan ( ca 1 cm) og trykk denne litt ned mot benkeplaten. Lag en mindre ball av rosa marsipan og legg denne oppå. Del dette i to like store deler med kniv og du har laget ørene.

Sett disse på musen.

Lag en tynn hale ved å rulle ut en tynn pølse og sett på bak.

Musen er ferdig.



TIPS

For en mer voksen smak kan konjakk eller likør tilsettes marsipan. Dett gjøres samtidig som eggehvite has i.

JULEBAKST


Har dere begynt å bake til jul?

Kommende uke kommer det mange tradisjonelle oppskrifter på bakst her på bloggen. I helgen brukte jeg en hel dag på kjøkkenet sammen med mine søte små barn og vi koste oss veldig sammen. Vi lager stort sett pepperkaker hele desember vi og pynter og henger opp overalt slik at når julaften kommer er hele huset fylt med pepperkaker :)

Slik ble et av bildene:




Ønsker dere en fin dag videre!

Vinner av giveaway er trukket og vil bli annonsert på bloggen denne uken :)

Påskeharer

Nå kjenner jeg at det snart er påske.

Barna har tatt ferie, skuldrene senkes og vi er klare for en herlig uke med kos for hele familien.

Ute skinner sola og det kan faktisk ikke bli bedre!

Denne uken var jeg på Storo og lærte bort litt tips og triks. Det gøye med å møte så mange mennesker er at du alltid lærer noe selv!

En hyggelig mamma kom bort til bordet og satte seg ned og viste meg hvordan hun laget disse søte påskeharene.

De måtte jeg jo dele med dere!

PÅSKEHARE

Jeg har denne gangen brukt Pals sin marsipan. Jeg mener bestemt det er Norges beste marsipan! Den er lett å kjevle ut, smaker himmelsk og har en perfekt "consistance"

Sukkerperlene jeg har brukt er minipearls fra Dr. Oetker. I den boksen får du 4 typer pastelfarget perler. Perfekt til øyne. Nesen er fra Princessboksen som har rosa store perler :)

Så har jeg investert i et marsipan modelleringssett. Det er superenkelt å bruke og du trenger det virkelig til alt mulig. Det koster kr. 149.- og kan kjøpes i nettbutikken.

SLIK GJØR DU:

Husk på at dette skal spises så det er ikke lurt å lage disse harene for store. 30-40 gram er en fin størrelse.

Ta en bit og del den i to like store deler.

Rull disse delene til en ball.

Form dem begge som en dråpe med spissen mot deg.

Kutt så spissen av dråpen i to:


Sett på en liten rosa ball til stump :)


Gjør dette med begge dråpene. Den andre blir altså hodet og ørene.

Sett på perler til nese og øyer og stikk et smil med et av verktøyene fra modelleringssettet.


Lag flere slik at det blir en hel gjeng :)


Veldig koselig å gjøre med barna.



Ønsker dere alle en herlig påske!

God klem.

A rose is a rose....


Å lage nydelige roser er ikke vanskelig. Du må bare vite hvordan!


Det er litt mer jobb å lage en slik stor rose enn en vanlig en men det er verdt tiden.


For å lage slike roser trenger du:




  • Marsipan

  • Plast engangs teskjeer

  • Royal icing


Slik lager du disse nydelige marsipanrosene:




  • Farg marsipan eller sukkerpasta i ønsket farge

  • Kjevle ut marsipanen og trykk ut sirkler som er 2-3 cm i diameter

  • Tynn kantene på halve sirkelen ut med en skje eller modelleringsverktøy

  • Brett kantene litt opp på hver side og legg bladet over en tskje ( skjeen ligger med buen oppover)



Hver rose er bygd opp utenifra. Jeg har startet med 7 blader men du kan også starte med 9.


La rosebladene tørke godt. Gjerne natten over.


Legg ett og ett blad på en blomsterformer eller bruk en eggekartong til dette. Du kan også legge tørkepapir over en kopp. Da får du også denne bøyen vi er ute etter.


Bladene legges halvt oppå hverandre i en sirkel. Det siste bladet skyver du under det første.



Når denne sirkelen er ferdig legges en ny oppå med 5 blader.


Helt til slutt lager jeg en liten rose og skjærer denne av bak slik at den er kun 1-2 cm dyp og legger denne ned i midten.



Jeg lagde forskjellige størrelser som dere ser.


Til slutt ser rosen slik ut.



Nå håper jeg dere alle ble inspirert til å teste dette ut på neste marsipankake og Ine:  Denne er til deg!


Helgen har gått forferdelig fort. Matbloggtreff ( skal skrive mer om det! ) og bading, grilling og sol med venner og familien.


Jeg begynner sånn smått å tenke på hva jeg skal gjøre etter endt permisjon og det er rart og litt skummelt at jeg enda ikke har funnet ut det. Alt jeg vet er at jeg har lyst til å jobbe med mat og gjerne alt som er søtt :)


Ønsker dere alle en herlig dag og så sees vi igjen i morgen :)


God klem!


Roser


Det er ingenting som pynter en kake mer enn nydelige selvlagde roser! Lager du rosene også i to fargenyanser blir resultatet helt perfekt :)

Men roser er ikke alltid like enkelt å lage og jeg har i utallige timer stått ved kjøkkenbenken og blitt mer og mer frustrert. Øvelse gjør mester og alt det der men det funker ikke for en flerbarnsmamma å må lage 100 roser først for å få de fine.

Nå skal dere få tips som gjør at rosene blir flotte med en gang!

Hver rose er bygd opp slik: Kjernen - 3 blader- 5 blader-7 blader osv

1. Ikke start med en kjegle i midten. Det vanskeliggjør bare hele roselagingen. Mange gir opp der fordi det er så vanskelig å legge første bladet pent rundt kjegla.

2. Kjernen er en klump marsipan/sukkerpasta som er dobbelt så stor som bladene og avlang. Den skal rulles ut som en pølse på 3-4 cm og presses mellom bakepapir eller plast slik at den ene kanten er supertynn og den andre litt tykkere.

3. Bladene må også ha en tykk og en tynn kant. Grunnen til dette er at om bladet på rosen er like tynt overalt så får ikke rosen den fastheten den trenger om dere skjønner :)

Hele beskrivelse på roser finner du her.

Perlesukkervillanytt:

Vi har ennå ikke siden fødselen til Christian Emiil sovet en hel natt! Han gråter mye og er utrøstelig til tider. Så vi bruker dagene på å slappe av og samle så mye overskudd vi klarer. De 3 eldste barna har for fullt startet forballsesongen og med alle kamper samt skoleavslutninger så er dette en nokså travel tid.

For oss er det bare 3 uker igjen til vi skal på ferie. Sol, sjø og dykking ( snorkling for de minste) venter oss. Alle gleder seg på hvert sitt vis: Espen gleder seg til å møte Nemo, Annika er i ekstase over at hun snart får flettet hele håret i små fletter, Sven drømmer om å få dykke med tank på ryggen, pappa skal fridykke rett utenfor hotellet og jeg... jo jeg gleder meg mest til å gå til dekket bord i 2 hele uker :)

God ferie til dere som reiser før oss :)



Travle dager


I stedet for å fylle dagene mine med sukker, smør og sukkerpasta er det oppussing i det nye huset som tar det meste av tiden. De siste ukene har vi stått opp tidlig for å jobbe i nyhuset, male, liste, kjøpe kjøkken, montere skap fra Ikea og shoppe enda mer til huset.


Det har vært utrolig lite fokus på det søte liv og det har vært et bevisst valg.


Samtidig så går tiden så fort at jeg allerede har kommet til svangerskapsuke 19 :) Ettersom timeplanen har vært nokså spekket med gjøremål så har ikke min "petit" kropp fått tid nok til å slappe av. Det har også resultert i at jeg ikke har fått i meg nok mat til meg og den lille. Legens anbefaling er derfor at jeg tar det helt med ro. I alle fall til jeg har fått lagt på meg noen flere kilo :)


Alle kurs kommende helg vil derfor bli avlyst og dere som har meldt dere på vil få beskjed om dette via mail.


Selv om jeg har det travelt så har jeg prioritert noen få ting: kake til Espen sin bursdag, kake til en venninne som mistet en kjær person og noen få kaker til venninner som inviterte på venninnetreff.  Jeg skal legge de ut når tiden strekker til igjen :)


Håper dere får en flott uke.


Vi sees snart igjen :)





Blomst av sukkerpasta


Jeg vet ikke helt hva det er men merkelig nok så lykkes jeg alltid med ting når jeg har hjelp i kjøkkenet.


I dag har jeg og Heidi laget all pynten til en 3 etg kake som skal serveres til 100 dagersfesten til alle 1. klassingene på skolen. Jeg er så utrolig heldig som får hjelp og assistanse når jeg trenger det :) God klem til deg Heidi.


Så i dag lagde vi sukkerpasta og jeg har knotet med denne pastaen og noen ganger ikke fått den skikkelig til. Men i dag gikk det helt fantastisk. Jeg tror jeg har brukt feil fett noen ganger. Og jeg skal i kveld redigere oppskriften slik at dere andre ikke gjør samme feil.


Jeg hadde litt sukkerpasta til overs og ville teste ut en ting jeg har tenkt til å ha som pynt på noen søte cupcakes: en 4 blads blomst. Om du vil ha en slik utstikker som jeg har kan du bare google 4 petal flower cutter. Kjøp gjerne merket ffm for de er billige og gode på kvalitet.


Lag sukkerpasta og farg denne rosa eller i en annen ønsket farge og kjevle ut dette tynt på et bakepapir eller tupperwareunderlag.



Stikk ut så mange du trenger. Men husk sukkerpasta tørker fort og det kan være greit å stikke ut bare 4 hver gang.


Legg disse oppå en mykere plate. Jeg har brukt en blomstermatte men har du noe av skumgummi så funker det også :)


Bruk et ballredskap eller baksiden på en miniteskje og rull bladene tynne :



Slik:



Ta så blomsten i hånden og lag en spiss på enden av hvert blad:



Når dette er gjort skal den legges til tørk i en blomsterkopp:



Om du ikke har dette bruker du en tom eggekartong ;)



Så tar du en pensel og pensler litt vann i en sirkel midt i blomsten og drysser små runde kakestrø oppå. Gjerne i hvitt eller gult.


Slik:



Nei så nydelige de blir ;)


La de tørke i noen timer og så kan du bruke dem til pynt :)



Hvordan mine blir til slutt får du se så snart jeg er ferdig med mitt prosjekt til skolen.


IKKE GLEM: å melde deg på til mitt nyhetsbrev :) Klikk her.


Ønsker alle en strålende kveld videre:)


Til vi møtes igjen....





Marsipanroser


Hver eneste dag får jeg spørsmål fra dere der ute som omhandler baking.

Noen av dere skriver til meg på mail, andre ringer meg og noen stopper meg på skolen eller i barnehagen. Det er kjempegøy! Tusen takk for at dere tar dere tid til å gi meg tilbakemeldigng på oppskrifter og annet jeg lager her på bloggen.

Slike små samtaler i skolegarderoben eller på parkeringsplassen utenfor gir meg energi og glede til å fortsette å bake! Jeg føler meg veldig heldig som bor på en så fin plass!

For noen uker siden fikk jeg spørsmål om å lage marsipanroser og jeg vil vise dere rosene jeg synes er finest. Det finnes mange måter å lage roser på og det kommer også en meget enkel variant etterhvert.

Supertipset for i dag er å bruke to forskjellige farger marsipan. Den ene rosafargen litt mørkere enn den andre. Du trenger også en kjevle eller rullepinne samt en rund utstikker. Tips om du ikke har dette så bruker du et lite glass.

Jeg starter alltid mine roser med å lage kjernen. De fleste lager en kjegle men jeg synes ikke det er så pent som dette. Dessuten er dette 10 ganger lettere etter min mening.

Trill ut en pølse som er 2-3 cm. Og trykk ut 2 sirkler. Pølsen er rosens kjerne.

Press pølsen flat mellom bakepapir eller en cellofanpose. Den er nå ca 5 cm lang. Dette skal rulles sammen slik:

Her er et bedre bilde:

Avlutt denne med å feste enden nedover langs veggen på rosen.

Så skal du ta sirklene og presse dem mellom bakepapir slik at endene er tynne på disse også.

Det kan være greit å presse disse sirklene slik at de blir litt avlange.

Legg den ene rundt kjernen du nettopp laget men ikke fest bakstykket ennå la det stå åpent slik som vist på bildet:

Legg så den siste lyse sirkelen inn mellom åpningen på bladet som stikker ut og legg den godt rundt kjernen.
Nå kan du presse det første baldet rundt og fast mot veggen.

Så har jeg tatt en mørkere farge og laget 3 sirkler. Disse 3 skal legges rundt rosen.

På samme vis som i ste men husk at bakstykket skal ikke festes men la det være åpent til neste bald slik at det kan legges innimellom.

Blad nummer 2 legges inntil.

Til slutt blad nummer 3.

Jeg ville ikke ha mine roser større enn dette så jeg avsluttet her.

Hvis du vil ha dine større så er det 5 blad i neste runde.

Slik ble mine:

Lag et grønt stjerneblad. Jeg har brukt en utstikker fra ffm men dette kan du også skjære med kniv eller bruke en stjerne utstikker og bare dra tuppene litt lengre ut :)

Rosen settes på kaken som pynt:

Til slutt har jeg penslet mine roser med glitter. Jeg brukte sparkles fra SK.

Jeg har i dag brukt marsipan fra Pals. Denne kan du kjøpe på bakeshop i 500 grams pakninger.?

Den er så utrolig god på smak og jeg klarer ikke stoppe og må hele tiden ta emg en liten smakebit ;)


Ha en super dag videre alle sammen!

Vennlig hilsen

Anne Brith

Rosa bamse


Figurer på barnekaker er utrolig dekorativt.

Her kan du se hvordan denne søte rosa bamsen ble til:

Først starter jeg med alle kroppsdelene. Som dere ser er det ikke stor forskjell på hodet og magen. Bamser skal være tykke ;)

Magen får en sydd strek av det som kalles quilting tool. Har du ikke noe slikt så kan du bruke en kniv med små tagger ;)
Det samme får hodet.

En liten hvit ball settes midt på ansiktet og så lager jeg et smil.

Legg på brune øyne og nese. Nesen skal være større enn øynene.

Lag små ører. De former ejg med en balltool. Du kan også bruke lillefingeren din til dette.
Legg hvitt inni ørene.
Ørene limes på med litt vann.

Sett hodet oppå kroppen. Du kan bruke en spagetti imellom hvis hodet blir for tungt. Da holdes det oppe ;)

Lag føtter og sett inntil.

Små klumpete bjørnearmer. Husk å markere for tommel :)

Så er bamsen ferdig :)

Lykke til :)

Hilsen fra Anne Brith

Due som hjelper Askepott


På kaken Askepott har jeg laget noen duer og her skal jeg prøve å vise dere hvordan jeg lager den.

Det blir mest bilder denne gangen og så får dere bare spørre om det er noe dere lurer på :)

Start med kroppen:

Lag en runding først så etterpå former du den til en pære og jegger den tynne kanten ned.

Bruk et skjell redskap eller en kniv til å lage stjerten ;)

Slik:

Sett en spagetti i midten slik at hodet holdes på plass.


Lag hodet det skal være halvparten så stort som kroppen.

Stikk et hull i midten til nebb.

Lag en liten gulrot og åpne den på den tykkeste siden.

Slik:

Nå kan nebbet festes i hullet du lagde. Lim eventuelt med litt vann.

Slik:

Press plass til øyne:

To hulrom slik:

Rull ut to små rundinger i hvitt som legges inni øynehullene.

Så to små sorte oppå der igjen.

Tegn på øyevippere:

Sett hodet oppå kroppen:

Nå skal vingene lages. De lages av to runde baller som er 2/3 av størrelsen på hodet.

Klem de ut slik som dette:

Lag hull til dem på hver sin side.

Lim dem på:

Litt hår på toppen og hun er snart ferdig ;)

Rull ut rosa eller gul marsipan og lag en trekant og sett på som skaut:

Klar til tjeneste ;)

Rosetopp


Roser er noe av det vakreste som fins.
Å pynte en kake med vakre og vellagde roser er utrolig flott synes jeg.

Når jeg lager roser så lager jeg dem ofte i to fargeskalaer. Dvs jeg lager to farger den ene litt mørkere enn den andre. Den mørke fargen starter jeg med og avslutter roseblad med den lyseste fargen. Slik får du roser som ser levende ut.

Start med å lage rosene. Jeg har brukt 3 forskjellige rosetyper for å få litt variasjon.

Lag en bunn under toppen. Dette kan være av marsipan eller av isopor. Jeg brukte aliminiumsfolie.

Lag bollen under slik :

Kjevle ut marsipanen og dekk den til med en sirkel trykket ut fra formen av et kjøkkenglass.

Legg dette oppå ballen slik som vist på bildet.

Legg så rosene en for en oppå.

Fest dem med royal icing og pynt med glans av sølv og perledust.

Slik blir den etterpå:

Og slik ser den ut oppå en kake ;)

Happy baking!

Sløyfe av marsipan


Jeg har mange ganger fått spørsmål om hvordan jeg lalger en sløyfe av marsipan så her skal dere få se hvor lett det egentlig er å lage en kake til et skikkelig blikkfang ;)

Det viktige er at når du skal lage en slik sløyfe så må den få tid til å tørke. Bruker du sukkerpasta, mmf eller marsipan fra Pals ( aprikoskjernemarsipan) så vil sløyfen tørke fortere enn når du bruker vanlig marsipan som inneholder mandler:)

Kjevle ut marsipanen på benken. Det trenger ikke være så tynt. 2-3 mm tykt er passe.

Jeg bruker en lang linjal og et skjærehjul. En pizzakniv går strålende men jeg ville ha mønster på min sløyfe og brukte denne:)

En vanlig sløyfe bygges opp av 12 deler som er 2x12 cm. Vil du ha sløyfen større må du øke antall centimeter og omvendt for en mindre sløyfe :)

Trykk ut en rund form på ca 10 cm i diameter og en på ca 3 cm. Tips bruk glass og skåler du finner i kjøkkenskapet ;)
Lim kantene mot hverandre med vann og sett dem til tørk som på bildet. Jeg bruker å ha mine stående over natta.

Legg båndene ned slik og kutt av biter på tuppene slik at 6 stykker passer i en ring.


Ta litt icing under hver enkelt og lim dem i en sirkel på den store rundingen slik:

Da er du ferdig med første laget og kan nå lime på den lille rundingen slik at du skjuler hullet:

Lim på 5 sløyfer til ¨på samme måten:

Det siste båndet skal ikke ha kantene kuttet av for den skal stå rett opp i midten så ikke glem å la en være slik den er fra starten:)

Sett siste rett oppi med en liten dæsj med icing og voila....ferdig sløyfe ;)

La dette tørke litt. MInst 1 time.Bruk en spatel til å løfte sløyfen oppå kaken.
Lykke til :)

Prinsessevogn


En rosa prinsessevogn oppå kaken som pynt er noe alle småjenter drømmer om. Denne vognen er ikke mer enn 10-12 cm høy og laget av to miniballs som jeg har klistret sammen med litt sjokoladekrem som lim.

Trukket med sukkerpasta og pyntet med perler og blomster.

Velbekomme!
hits