Morsdag

Morsdag: Sjokoladekake med krem


 

Her er kaken jeg tror alle mødre på min alder digger.

Mange av oss er faktisk ikke så glade i marsipankaken og noen av oss liker litt friske kaker med bær.

Denne kaken laget jeg i programmet Hele Norge baker da jeg kjempet i finalen.

Det er ikke alle der ute som er like begavet til å pynte fancy kjeks eller lage søte petit fours dog er det en ting alle klarer: Bake sjokoladekakebunn og piske krem! Klarer du det så klarer du å lage denne kaken :)

 

Bunn:

  • 100 g Tine smør
  • 260 g sukker
  • 3 stk egg
  • 140 g hvetemel
  • 50 g kakaopulver
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 dl melk
  1. Pisk smør og sukker luftig og glatt.
  2. Pisk inn ett egg av gangen.
  3. Tilsett mel, kakao og bakepulver og rør til alt er godt blandet.
  4. Ha til slutt i melken og kjør til en glatt røre.
  5. Fyll røren i 3 smurte former a 20-22 cm.
  6. Stek midt i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.
  7. Avkjøl på rist.

Krem:

  • 5 dl Tine kremfløte
  • 50 g melis

Pisk kremen til den er stiv men den skal ikke være kornete.

TIPS1

Hvorfor bruker man melis i stedet for sukker når man pisker krem? Jo fordi det er potetstivelse i melis ( 5% ) og det binder kremen silk at du ikke opplever at det begynner å komme fukt ut. 

TIPS2

Har du vært uheldig og pisket kremen din slik at den er blitt kornete så fortvil ikke. Ha litt hel-melk eller fløte i og vend dette inn med slikkepott. Da "henter" kremen seg inn igjen.

Kreme skal du fordele mellom de 3 lagene.

Sjokoladeglasur:

  • 1 dl Tine kremfløte
  • 200 g mørk sjokolade 70%
  1. Kok fløte i en kjele og ha sjokoladen i.
  2. La dette smelte sammen og hell det forsiktig over kaken.
  3. Pynt med friske bær.

Til pynt:

  • 300 g rips
  • 300 g blåbær
  • 300 g bringebær
  • 300 g bjørnebær

Ønsker dere en herlig dag alle sammen!

Mine gale påfunn snapper jeg på:  annebrith.no

Klemmer!

Foto: Tv3

hits