Pepperkaker

Pepperkaker med marengstopper



I dag testet jeg ut en ny oppskrift på marengs. 

Grunnen var at jeg skulle teste ut noe jeg hadde sett på nett og som ikke helt gikk etter planen haha. Til slutt satt jeg med noen få marengstopper som jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre av. Så kom jeg på at jeg alltid har hatt lyst til å lage marengs på pepperkaker så slik ble det også.

Oppskriften på pepperkaker finner du her: De beste pepperkakene

Oppskriften på marengs er latterlig enkel :)

MARENGS

  • 3 eggehviter
  • 200 g sukker

Ha alt i bollen og pisk det hele i 15 minutter. Farg marengsen og sprøyt ut topper med tip 6B

La dem stå og tørke i ovnen i 1-2 timer på 100 grader. 

Fest marengsen med glasur og pynt på kantene med glasur :)

Video kan du ser her





















Håper dere får en nydelig kveld!

Gode klemmer!

De beste pepperkakene!




Jeg fikk mange spørsmål om mine pepperkaker og hvilken oppskrift jeg bruker mest og er mest glad i. 

Dette er oppskriften jeg liker best og som frem til nå har gitt det beste resultatet. 

Mange spør meg om hvordan man får sprø pepperkaker og det er et veldig enkelt svar til akkurat det. Jo, du kan ha olje eller margarin i deigen, men det går som regel på bekostning av smaken. Så jeg velger ekte norsk meierismør til mine pepperkaker. Så sørger jeg heller for at de kjevles tynne nok slik at de stekes i løpet av noen få minutter. Og så det viktigste av alt: Jeg steker dem NOK! Der ligger mye av frustrasjonen. 

Det går ikke an å fortelle deg der hjemme hvor lenge du skal steke dem, for jeg vet jo ikke om du bruker små eller store former. SÅ dette må du selv finne ut av. De skal være gyllenbrune. Ikke lysebrune. Da blir de ikke sprø.

PEPPERKAKER

  • 400 g smør
  • 400 g sukker
  • 4 dl sirup
  • ts malt nellik
  • 2,5 ts malt ingefær
  • 2,5 ts pepper , strøkne
  • 2,5 ts malt kanel
  • 3 stk egg
  • 5 ts natron
  • 1200 g hvetemel

 

Ha smør, sirup, sukker og krydder i en kjele. La det hele smelte sammen og koke lett opp. 

Ta kjelen fra varmen og rør inn eggene kjapt. Ha til slutt i mel og natron. 

La deigen avkjøle seg noen timer.

Kjevle ut og trykk ut former. 

Stekes på 175 grader varmluft i 5-10 minutter alt etter hvor store de er :P

Oppskrift på melisglasur finner du her.

Snap =>  Annebrith.no 

Følg meg på =>  Facebook

Følg meg på =>  Instagram 

Pepperkakemann til advent


I dag leste jeg på Facebook: når en pepperkakebaker baker pepperkakekaker tar hun først en... eh, først en?... jo, først en boks med pepperkakedeig fra ikea!

Jeg tok en boks fra Rema 1000. Jeg er helt hekta på Rema 1000 sin pepperkakedeig. Den er så utrolig god på smak. Den stekes nydelig og pepperkakene blir fine og jevne. Så tommel opp for alle der ute som lager pepeprkaker med ferdig kjøpt deig!

I morgen skal jeg ha enpepperkakedag med egenlaget deig ;)

Men tilbake til pepperkakemannen jeg fant ut jeg skulle lage... kjenner dere han igjen?

Han står her på høyre side og gliser hver eneste dag. Helt frem til 24 desember. Jeg måtte bare prøve og lage slike.

Det jeg gjorde var å tegne figuren og klippe den ut av bakepapir.


?Kjelve ut pepperkakedeigen på et bakepapir og skjærer rundt kantene.



Jeg stekte dem i nøyaktig 6 minutter på 185 grader.


Nydelige og fine kommer de ut.


Lag royal icing og bland ut en gyllen brun farge. Bruk tip 3 til å sprøyte en kant med. Grunnen til at jeg brukte en slik stor tip var at disse ble laget litt grove og store. De er hele 17 cm lange.

Som dere kan se gikk det litt galt da jeg sprøytet kanten rundt. Om dette skjer fortvil ikke. Stopp og ta bort litt og lag en skøyt.


Her kan dere se at jeg skøytet på "tråden" og at det gikk fint :)


Fyll pepperkaken med våtere icing.


La dem tørke i noen timer før du pynter de videre. Jeg bruker å la dem ligger over natten.


Med tip 12 har jeg sprøytet knappene og med tip 2 har jeg sprøytet pynten på bena og armene.

Til øynene har jeg brukt sort icing og tip 2.


Pepperkakemannen er nå ferdig.


Jeg ble kjempefornøyd med disse og skal helt klart lage noen av disse og gi bort. Kanskje med et hull i hodet slik at de kan henges opp i vinduet.

Håper dere alle er klar for en uke i morgen. Her hos Villa Perlesukker skal dere få se enda flere pepperkaker denne uka og masse konfekt.

Fortsett å inspirere og utfordre meg med oppskrifter. I love it!

Nå er det ikke lenge til vi kan ønske hverandre en god jul :)

Adventshilsen fra

Anne Brith
hits