hits

Pepperkaker

Snøkrystaller

Det er så fint ute nå ❤

Et stort hvitt teppe har bredt seg over alt som var mørkt og trist. Det knaser når små barneføtter beveger seg lekent ut i den nye snøen. 

Mamma, skal vi lage engler? 

Barnslig juleglede ❤

Hvis jeg lukker øynene og tenker tilbake til en jul for ikke så lenge siden, så blir jeg varm inni meg. Tenk at livet kan forandre seg så mye på så kort tid? Det er håp. For alle, uansett ståsted og utgangspunkt. Jeg lover dere! 

Jeg har ikke turt å tro på noe av det som har skjedd i høst. Noe av det dere enda ikke vet. Jeg er redd for at det ikke skal være sant. For pappa sa alltid: Når noe er for godt til å være sant, så er det faktisk det. Så jeg holder litt igjen, inni meg. Men jeg fryder meg. Hver eneste dag, med tanken på hva jeg håper vil skje. 

Usynlig lykkerus ❤

Kanskje er det derfor jeg smiler så mye om dagen?

Jeg har lært. Virkelig lært, dette året. Mye om min egen verdi, men også om hvem jeg skal stole på. Jeg har noen få mennesker tett inntil meg som jeg åpner meg til. Men ingen vet alt. Det er ingen vits å fortelle alt til noen. Ikke alle mennesker vil forstå ditt mål og dine ambisjoner. Det er helt greit. Så derfor holder jeg ting for meg selv, helt til jeg vet at det skal skje. Om man ikke går på trynet i livet sitt så lærer man aldri. Da jeg skrev at jeg alltid har nådd mine mål var det noen som måtte presisere i en kommentar at jeg jo har vært med på flere konkurser. Det er jammen ikke hemmelig. Det er offentlig for alle til å beskue. 

Da vi la ned konditoriet så var jo det selvsagt kjedelig, men om man ikke tjener penger så er det ingen vits å holde på. Så selv om man legger ned bedrifter vil ikke det si at man har mislykket. Man har prøvd, jobbet og lært. Derfor er jeg så utrolig godt rustet nå for fremtiden. Takket være at jeg faktisk gikk konkurs. Jeg skjemmes ikke av det. 

Snøkrystaller ❤

Hver og en unik. Akkurat slik som mennesker. Tenk om vi kunne sett forbi glansen, utseendet og alt på utsiden? At alle, uansett glans fikk de samme sjansene? Det er rart og vanskelig å forstå at familien du fødes inn i skal ha så stor betydning for hvor du ender opp videre i livet ditt. At en sønn av en uføretrygdet mamma ikke skal få de samme mulighetene som en sønn av en lege. En urettferdig kamp som kanskje er tapt allerede ved fødsel?

Livet er urettferdig, sier vi da. Men er det riktig? Jeg bare spør.

Hva om vi prøver å se forbi glans og inn i hjertet til de vi møter, hva ville vi oppdage da? 

Kanskje en uslipt snøkrystall?

God lørdag ❤

Oppskrift på pepperkakene finner du via denne linken

Slik pimper du pepperkakene dine:

Jeg fikk så mange spørsmål i går på snapchat da jeg og Christian bakte pepperkaker. 

Beklager til alle som ikke fikk svar, men det var så mange av de samme spørsmålene så jeg bestemte meg for å samle dem i et innlegg. 

Det er 2017 dere! 

Og i 2017 baker vi gjerne noe som er litt annerledes enn det "husmødre" gjorde på 60-tallet. Selvsagt skal vi ta vare på tradisjoner og de gode, gamle oppskriftene, men det er lov å følge trenden litt på noe av det vi baker til jul. 

Slik som å sette pepperkaker på pinner og pimpe dem med strøssel. 

Og her gjelder det å være kreativ. Alt kan. Ikke noe er for mye når du først har bestemt deg for å ta pepperkakene til et nytt nivå :P

Her er oppskriften på: Verdens beste pepperkaker 

Den har jeg fått av mamma og den er supergod å bruke. I selve innlegget står det at deigen skal avkjøles. Jeg har den siste tiden IKKE gjort dette. Det er fordi barna rett og slett ikke har tålmodighet til å vente. Så jeg starter med en lun/varm deig. Den er da også såpass god å kjevle at til og med de minste klarer dette.

For dere som fulgte oss på snapchat i går så så dere sikkert at Christian på 5 år ikke hadde noen problemer med å kjevle ut deigen. 

Noen av dere spurte hvordan vi fikk opp figurene så lett. Det er fordi jeg har godt med mel under deigen før jeg kjevler den ut. Mens vi kjevler så snur vi leiven regelmessig også. Slik at den da både blir kjevlet ut jevnt men også fordi den da ikke fester seg til underlaget. 

Jeg lager alltid mine pepperkaker litt tykke. Minst 2,5 mm. Jeg elsker tykke pepperkaker ❤

Steketiden er jo avhengig av størrelsen så det må du selv nesten bare følge med på. Også når det kommer til temperaturen på ovnen. JEG liker jo å steke mine ting på varmluft. Om du ikke har varmluft må du kanskje justere opp varmen. Du kan ikke ødelegge pepperkakene dine om du steker dem på 170 grader, i stedet for 180 g som oppskriften sier. Du må bare steke dem litt lengre da. Akkurat det samme blir det om du plutselig steker dem på 200 grader. DA blir de raskere ferdige :P 

Her er oppskriften på: Den perfekte glasuren til pepperkaker

PINNER

Som pinner har jeg brukt papirsugerør. Ikke noe problem å ha dette i ovnen i 5-6 minutter. Det gikk helt strålende. Du kan også bruke små trepinner eller ispinner. De funker like bra. 

STRØSSEL

Jeg bruker altså strøssel oppå glasuren. Derfor jeg er jeg ikke så nøye med hvordan glasuren legger seg. Rett etter jeg har lagt den på så legger jeg strøsselet oppå. I dagligvarebutikkene finner du nå masse forskjellige strøssel og jeg anbefaler dere å kombinere forskjellige typer med hverandre. Da får du en fresh og leken effekt. Gjerne glitter, sølv eller gull. 

Strøsselet jeg har brukt er fra Fancysprinkles ❤

La pepperkakene hvile til dagen etterpå før du pakker dem inn i plastfolie. 

Perfekt førjulsgave, eller som pynt på julegavene. 

Slik ser glasuren ut når den er ferdig:

Strøssel med perlemor er noe av det fineste jeg vet ❤

PEPPERKAKEFORMER

Treet og snømannen mener jeg at jeg kjøpte på Europris eller Nille i fjor. Kan hende det var Kremmerhuset altså men det er i en helt vanlig butikk, så tar du turen rundt om så finner du dem helt sikker. Har sett dem hvert år i flere år nå. Det er 4 store pepperkakeformer i en pakke mener jeg. 

Ellers har jeg skrevet et innlegg om hvor du finner de fineste pepperkakeformene på nett. 

Har du spørsmål om dette så legg dem igjen i kommentarfeltet ❤

Gode klemmer ❤

Pepperkaker med marengstopperI dag testet jeg ut en ny oppskrift på marengs. 

Grunnen var at jeg skulle teste ut noe jeg hadde sett på nett og som ikke helt gikk etter planen haha. Til slutt satt jeg med noen få marengstopper som jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre av. Så kom jeg på at jeg alltid har hatt lyst til å lage marengs på pepperkaker så slik ble det også.

Oppskriften på pepperkaker finner du her: De beste pepperkakene

Oppskriften på marengs er latterlig enkel :)

MARENGS

 • 3 eggehviter
 • 200 g sukker

Ha alt i bollen og pisk det hele i 15 minutter. Farg marengsen og sprøyt ut topper med tip 6B

La dem stå og tørke i ovnen i 1-2 timer på 100 grader. 

Fest marengsen med glasur og pynt på kantene med glasur :)

Video kan du ser her

Håper dere får en nydelig kveld!

Gode klemmer!

De beste pepperkakene!
Jeg fikk mange spørsmål om mine pepperkaker og hvilken oppskrift jeg bruker mest og er mest glad i. 

Dette er oppskriften jeg liker best og som frem til nå har gitt det beste resultatet. 

Mange spør meg om hvordan man får sprø pepperkaker og det er et veldig enkelt svar til akkurat det. Jo, du kan ha olje eller margarin i deigen, men det går som regel på bekostning av smaken. Så jeg velger ekte norsk meierismør til mine pepperkaker. Så sørger jeg heller for at de kjevles tynne nok slik at de stekes i løpet av noen få minutter. Og så det viktigste av alt: Jeg steker dem NOK! Der ligger mye av frustrasjonen. 

Det går ikke an å fortelle deg der hjemme hvor lenge du skal steke dem, for jeg vet jo ikke om du bruker små eller store former. SÅ dette må du selv finne ut av. De skal være gyllenbrune. Ikke lysebrune. Da blir de ikke sprø.

PEPPERKAKER

 • 400 g smør
 • 400 g sukker
 • 4 dl sirup
 • ts malt nellik
 • 2,5 ts malt ingefær
 • 2,5 ts pepper , strøkne
 • 2,5 ts malt kanel
 • 3 stk egg
 • 5 ts natron
 • 1200 g hvetemel

 

Ha smør, sirup, sukker og krydder i en kjele. La det hele smelte sammen og koke lett opp. 

Ta kjelen fra varmen og rør inn eggene kjapt. Ha til slutt i mel og natron. 

La deigen avkjøle seg noen timer.

Kjevle ut og trykk ut former. 

Stekes på 175 grader varmluft i 5-10 minutter alt etter hvor store de er :P

Oppskrift på melisglasur finner du her.

Snap =>  Annebrith.no 

Følg meg på =>  Facebook

Følg meg på =>  Instagram 

Pepperkakemann til advent


I dag leste jeg på Facebook: når en pepperkakebaker baker pepperkakekaker tar hun først en... eh, først en?... jo, først en boks med pepperkakedeig fra ikea!

Jeg tok en boks fra Rema 1000. Jeg er helt hekta på Rema 1000 sin pepperkakedeig. Den er så utrolig god på smak. Den stekes nydelig og pepperkakene blir fine og jevne. Så tommel opp for alle der ute som lager pepeprkaker med ferdig kjøpt deig!

I morgen skal jeg ha enpepperkakedag med egenlaget deig ;)

Men tilbake til pepperkakemannen jeg fant ut jeg skulle lage... kjenner dere han igjen?

Han står her på høyre side og gliser hver eneste dag. Helt frem til 24 desember. Jeg måtte bare prøve og lage slike.

Det jeg gjorde var å tegne figuren og klippe den ut av bakepapir.


?Kjelve ut pepperkakedeigen på et bakepapir og skjærer rundt kantene.Jeg stekte dem i nøyaktig 6 minutter på 185 grader.


Nydelige og fine kommer de ut.


Lag royal icing og bland ut en gyllen brun farge. Bruk tip 3 til å sprøyte en kant med. Grunnen til at jeg brukte en slik stor tip var at disse ble laget litt grove og store. De er hele 17 cm lange.

Som dere kan se gikk det litt galt da jeg sprøytet kanten rundt. Om dette skjer fortvil ikke. Stopp og ta bort litt og lag en skøyt.


Her kan dere se at jeg skøytet på "tråden" og at det gikk fint :)


Fyll pepperkaken med våtere icing.


La dem tørke i noen timer før du pynter de videre. Jeg bruker å la dem ligger over natten.


Med tip 12 har jeg sprøytet knappene og med tip 2 har jeg sprøytet pynten på bena og armene.

Til øynene har jeg brukt sort icing og tip 2.


Pepperkakemannen er nå ferdig.


Jeg ble kjempefornøyd med disse og skal helt klart lage noen av disse og gi bort. Kanskje med et hull i hodet slik at de kan henges opp i vinduet.

Håper dere alle er klar for en uke i morgen. Her hos Villa Perlesukker skal dere få se enda flere pepperkaker denne uka og masse konfekt.

Fortsett å inspirere og utfordre meg med oppskrifter. I love it!

Nå er det ikke lenge til vi kan ønske hverandre en god jul :)

Adventshilsen fra

Anne Brith