Petit fours

Profiteroles med bringebærkrem

 

Opprinnelsen til Profiteroles er fransk som så mye annet innenfor det søte liv. Profiteroles er vannbakkels som opprinnelig fylles med vaniljekrem og dekkes til med sjokoladefondant.

Mange har vanskeligheter med å lage vannbakkels. Det største problemet ligger ofte i å lage røren altså å få den rette konsistensen. Etter dette er det ofte steketiden og måten dette gjøres på noe som sørger for at ting går galt.

Vannet skal kokes opp og smøret skal i. Noen mener at man må ha usaltet smør med dette er omdiskutert blant konditorer. Når smøret er smeltet skal du ha i melet og dette skal bli tykt. Om du tar kjelen av varmen for tidlig har ikke melet fått gjort jobben sin godt nok og du vil få en røre som er flytende. Så sørg for at melet gjør røren tykk og god. Konsistensen blir nesten som en deig etterhvert.

Stekingen er også viktig. Om du åpner ovnsdøren underveis faller dine profiteroles sammen og de er ødelagte. Steker du dem for lite og de kun er gyllengule så faller de også sammen pga fukten inni. Stek dem til de er fine og gyllenbrune.

 

PROFITEROLES

Ca 40 stk

  • 300 g vann
  • 150 g smør
  • 150 g hvetemel
  • 4 egg

 

Kok opp vann.

Legg terninger av smør i vannet og la dette smelte med lokk på.

Ha i siktet mel i kjelen og rør godt.

La det hele hvile noen minutter. Ha så deigen i en kjøkkenmaskin med grind eller mikser og ha ett og ett egg i deigen. Det kan se ut som om deigen skiller seg med en gang du har egget i men frykt ikke det er bare å fortsette for etter hvert blir den fin igjen. Etter 3 egg skal du følge nøye med!

Det siste egget kan du vispe sammen og helle forsiktig havle i røren og så ser du om konsistensen er rett. Hvis den er tykk og slipper en slikkepott uten å miste formen da er den ferdig.

Ha deigen i sprøytepose med rund tyll og sprøyt ut topper på bakepapir.

Ett brett gir plass til 20 stk.

Stek dineprofiteroles på 180 grader i 35-40 minutter.

 

BRINGEBÆRMOUSSE

  • 200 g bringebær
  • 50 g sukker
  • 2 gelatinplater
  • 2 1/4 dl fløte

 

Kjør bringebærene sammen med sukkeret i en hurtigmikser. Gni blandingen gjennom en sikt slik at frøene blir fjernet.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.

Varm opp 1/3 av bringebærpureen i en liten kasserolle.

Klem vannet godt ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme bringebærpureen til de oppløses. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn resten av den kalde bringebærpureen.

Hell alt over i en bolle. Vend inn myk pisket krem og hs moussen i en sprøytepose med liten rund tip.

Flytende fondant:

  • 400 g sukker
  • 1 dl vann
  • 160 g glukose

 

Ha alt i en kjele og kok dette opp til 114 grader.

Ta av kjelen og hell det hele i en kjøkkenmaskin. La massen avkjøles til 60 grader. Miks så alt sammen til det blir en tykk hvit masse. Glasuren er nå ferdig. For å bruke glasuren ta en del i en skål og varm den litt opp i en mikrobølgeovn eller over vannbad.

Servere:

Når moussen er fylt i en sprøytepose stikkes tyllen inn på undersiden av en profiterole. Sprøyt mousse inn i alle.

Varm opp litt flytende fondant og ha i noen dråper konditorfarge. Dypp toppen ned og legg den på rist.

Pynt med glasur, blomster eller annen pynt.

TIPS

Fyll bare de du skal spise. De andre kan fryses ned og tas opp etter behov!

 

 

 

Håper dere alle har en herlig dag!

Vi sees plutselig igjen!

Om du har lyst til å følge meg kan du gjøre det på Instagram, Pinterest , Facebook eller snapchat: annebrith.no

Jeg testet noe nytt i dag. Bildene har blitt større. Er det ønskelig?

Leg gigjen kommentar i feltet under!

 

Eclairs med Lene Alexandra og Knut Harald



I går ble det baking på høyt nivå her hos oss!

Knut Harald Sørdal fra konditorlandslaget kom på besøk sammen med marketing manager i Idun Nina Mathisen. Knut Harald jobber også hos Idun og sammen tok de med masse flotte ingredienser og vi hadde en herlig bakestund :)

HISTORIEN

Det hele startet i julen.....

Jeg fikk en fantastisk gave av vakre Lene!

4 måneder trening med henne!

Hun er en av Norges beste personlige trenere :) For en julegave!

Fra 12. januar har jeg altså fulgt Lenes program som heter Stay fit & Happy.

Jeg gruet meg veldig til å starte og mest av alt gruet jeg meg til treningene men det har faktisk vist seg at det har vært kostholdet og prioriteringene av min egentid som har blitt utfordringen.

Det er jo ikke å stikke under en stol at jeg faktisk spiser enormt mye søtsaker.... kremt og jeg merker jo selv at blodsukkeret mitt er som en jojo hele dagen. Bedre blir det ikke av at jeg drikker brus! FYSJ og FYSJ!

Men jeg har nå på best mulig måte klart å holde meg unna sukker i ukedagene. Jeg må fortsatt smake på litt av baksten så helt uten har jeg ikke klart meg men det går veldig fremover.

Å trene er ikke akkurat et fremmedord for meg men jeg har ikke trent så mye styrketrening og det har jeg virkelig startet med nå. Både intervaller og styrketreninger blir flettet inn i min hverdag på best mulig måte.

Det er utrolig slitsomt. Jeg innrømmer det :) Det er ingen snarvei til bedre helse og jeg kjenner at jeg er dødssliten innimellom!

For oss som kjenner Lene privat vet at Lene er et fantastisk menneske som bare vil gjøre andre bedre og bedre og bedre. Og hun deler av sin kunnskap og stiller opp for sine venner i alle situasjoner :) Bjørndalen har en støvsugerselger han ringer til for å bli motivert, jeg har Lene :) Både sent og tidlig ringes vi....og om klokken er over tolv på natta eller før seks på morgenen så er det aldri nei i hennes munn.

Jeg hadde derfor veldig lyst til å gi noe tilbake til Lene :)

Jeg tuller mye med at hun må trene på å bli et skikkelig koneemne og ettersom hun enda ikke hadde en skikkelig kjøkkenmaskin så har jeg kjøpt henne det hun ønsket seg aller mest:

En kremfarget Kitchenaid :)

Sammen med maskinen fikk hun altså et privatkurs fra en av norges mest "hotteste" konditorer.





Vi lagde Eclairs og påskegodt.

Eclairs er vannbakkels fylt med vaniljekrem og dekket til med glasur eller sjokolade.

Vannbakkels ( 15 eclairs)

  • 300 g vann

  • 150 g smør

  • 150 g hvetemel

  • 4 egg


Kok opp vann.

Ha i terninger av smør og la dette smelte.

Ha i siktet mel i kjelen og rør godt.

La det hele hvile noen minutter. Ha så deigen i en kjøkkenmaskin med grind eller mikser og ha ett og ett egg i deigen. Det kan se ut som om deigen skiller seg med en gang du har egget i men frykt ikke det er bare å fortsette for etter hvert blir den fin igjen. Etter 3 egg skal du følge nøye med!

Det siste egget kan du vispe sammen og helle forsiktig havle i røren og så ser du om konsistensen er rett. Hvis den er tykk og slipper en slikkepott uten å miste formen da er den ferdig.

Ha deigen i sprøytepose med rund tyll og sprøyt lengder på bakepapir ( på skrå) på ca. 12 cm hver.

Ett brett gir plass til 15 stk.

Stek dine eclairs på 180 grader i 45 minutter.





Her snakker vi sprøyteskills :)

Vaniljekrem:

  • 1 vaniljestang

  • 2 dl melk

  • 1/2 dl melk

  • 3/4 dl kremfløte

  • 55 gram sukker

  • 30 gram eggeplomme ca. 2 stk

  • 20 gram maizena 2 ss


Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.

Ha 2 dl melk, vaniljestang, frø, fløte og sukker i en kjele. Kok dette opp.

Ha resten av melken og maizena i en liten bolle og rør til det er klumpfritt.

Visp inn eggeplommene i maizenablandingen.

Hell 2/3 av den varme melken forsiktig over eggeblandingen.

Hell dette til slutt tilbake i kjelen og kok opp kremen.

La kremen småkoke i 1 minutt men pass på at det ikke brenner seg på bunnen.

Ta ut vaniljestangen og ha kremen over i en annen bolle og avkjøl!

Dekk kremen med plastfolie for å slippe at den tykner på overflaten.



SERVERING

Når vaniljekremen er kald fyller du dette i en sprøytepose med rund liten tyll. Stikk tyllen inn på undersiden av en eclair og fyll innsiden med vaniljekrem. Se bilde over.

Hvis du vil ha en lettere variant av vaniljekremen så pisker du opp litt kremfløte og blander i :)

Lag en enkel glasur med melis, vann og sitronsaft eller lag flytende fondant.

Pensle dette over og sprøyt sjokolade pent på etterpå :)





Stemningsbilder :)



Lene har også treningsturer for dere som har lyst til å bli med på en real jentetur med fokus på kun deg selv og trening.   Her kan du lese mer om disse turene.


Her er Lene slik de fleste kjenner henne :)


For meg var det utrolig gøy å få henne inn på mitt "fagområde" og konklusjonen fra gårdagen er vel at hun nå har blitt et skikkelig koneemne :)


Vi laget mye mer og det får dere se etterhvert :)


Vil bare takke Nina og Knut Harald fra Idun for at de stilte sporty opp på kort varsel. Programmet til Knut harald er så fullproppet at jeg føler meg beæret at han overhode tok turen. Selv fikk jeg masse gode tips til konditoriet vårt fremover så dette lover bra. Skal man bli god må man lære av de beste! Teamwork is dreamwork som Lene sier :)


Ha en strålende torsdag!


Sjokoladekakebiter


Det skal ikke mye til for å lage søte og fristende bakverk.


Har du en langpanneoppskrift liggende som alltid er en suksess? Føler du at du mestrer å smelte sjokolade?


Da kan du lage sjokoladekakebiter!


SJOKOLADEKAKEBITER


For å lage disse trenger du:




  • En sjokoladekake langpanne

  • 500 g smeltet sjokolade

  • Spiselig pynt

  • Muffinsformer


Langpanneoppskrift

  • 6 egg

  • 5 dl sukker

  • 300 g smør

  • 450 ml melk

  • 4 toppede ss kakao

  • 7 dl hvetemel

  • 4 ts vaniljesukker

  • 4 ts bakepulver


Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og ha i melk.

Mål opp det tørre og sikt dette i eggedosisen. Ha i melkeblandingen til slutt og rør forsiktig rundt.

Ha dette i en langpanne og stek dette på 180 grader i ca. 30 minutter.

Når kaken er ferdig og avkjølt settes den i fryseren.

Lage sjokoaldekakebiter:

Smelt sjokoalden over vannbad.

Skjær opp den iskalde kaken i biter på 4x4 cm.

Dypp toppen av kakebiten i sjokoladen og sett biten i en muffinsform.

Dytt kantene til formen inntil den smaltede sjokoalden slik at formen tar en firkantform :)

Pynt bitene med blomster.

For å se hvordan disse blomstene lages klikk deg inn HER.



Stativet jeg har på bildet er fra Feel Storo og koster kr. 399.-

Det er bare helt nydelig og passer perfekt til både kjeks og muffins da stativet har en fin blondekant som vist på bildet. Det er i 3 etg og er ca 50 cm høyt :)

Ønsker dere alle en strålende dag!



Gule marengsroser


Marengs er så utrolig enkelt å lage og du gjør det på 1,2,3!


Har du tenkt til å invitere til en venninnekveld så kan jeg fortelle deg at disse søte rosene passer perfekt til champagne!


En tommelfingerregel når det kommer til marengs er at du skal bruke like mye eggehviter som sukker og melis.


MARENGSROSER

  • 120 g eggehviter

  • 120 g sukker

  • 120 g siktet melis

  • gul konditorfarge


Pisk eggehvite på lav hastighet.

Når eggehviten begynner å skumme starter du med å helle oppi sukkeret. Littetter litt.

Øk hastigheten på mikseren og ha i alt sukkeret til marengsen har 4 doblet seg i størrelse.

Farg marengsen og sikt i melis. Rør dette inn og sprøyt ut roser eller topper.

Jeg har brukt tip 1B her :)

Stek marengsen på 100 grader overnatten eller om du har dårlig tid på 150 grader i ca 1 time.

TIPS:Hvis du legger et brett helt øverst i ovnen og plasserer alle brettene med marengs under der vil du beholde de fine fargene du har laget på marengsen din.

Jeg har skrevet noen tips om marengs som du kan finne her.

HELG

Det er helg dere! Hos oss har alle reist bort og det er bare jeg og Christian igjen. I dag skal vi vaske kjøkkenet og bygge togbane og i morgen lørdag skal vi bake boller. Jeg tenkte det var på tide at han faktisk fikk være med på det. Han er jo snart ett år.

Hvordan bollebakingen går kan du lese mer om neste uke på bloggen.

Hva skal dere gjøre i helgen?

Sjokoladekake med krem


Jeg har alltid en sjokoladekake liggende i fryseren og den redder meg ofte når det kommer uventet besøk. Rett før helgen svippet min gode venninne Karin innom og vi fikk oss en velfortjent time med skravling.


Sjokoladekaken tar jeg opp ca 30 minutter før besøket kommer.


Dette en super variant for oss som sliter med å få tiden til å strekke til. Kjapt og deilig!


SJOKOLADEKAKE




  • 150 gr smeltet smør

  • 7.5 dl kefir

  • 5 dl sukker

  • 1 ss natrom

  • 2 dl nesquick pulver

  • 10 dl hvetemel


Stekes på 180 grader celsius i 25-35 minutter.

Rør alle ingrediensene i en bolle. Med en kjøkkenmaskin visper du med grinden.

Stek kaken i en langpanneform.


KREM




  • 2 egg

  • 100 g melis


Dette piskes til eggedosis.

  • 200 g sjokolade

  • 100 g smør


Dette smeltes i panne og avkjøles.

Bland så sjokoladen og smøret i eggedosisen og rør godt. La kremen avkjøles godt.



Skjær kaken i biter a 5x5 cm og legg hver bit i en muffinsform.


Formen tilpasser seg den firkantede sjokoaldekaken :)



Sprøyt ut topper oppå med en stjernetyll eller 1m.


Server og nyt!



Jeg har sett at det er noen problemer med linker her på siden. Finner dere noe som ikke er som det burde så send meg en mail. Jeg skal jobbe med både galleriet og oppskriftene ila dagen.


Dagens gjøremål:


HS med Christian, bake brownies, lage cakepops ferdig med Annika og så slappe av med film i kveld! En perfekt dag.


Ønsker dere en herlig dag!


Linser med sukkerpynt


Linser er laget av en eksklusiv mørdeig. Mange bruker en helt vanlig mørdeig til disse tradisjonelle småkakene men en linsedeig gir en bedre smak. Linsedeigen inneholder mer smør og sukker enn en vanlig mørdeig og man bruker kun eggeplommene i stedet for hele egget.

Serveres disse med jordbærcoulis eller varme blåbær blir dette en deilig dessert!

Linsedeig: ( gir 12 linser)

250 g hvetemel

225 g smør

50 g melis

1 eggeplomme

Først smuldrer du smør i hvetemelet og tilsetter melis og eggeplomme. Ikke kna deigen for mye. Hvis gluten i melet blir knadd for mye blir deigen seig og krymper etter steking.

Legg deigen kjølig i en time.

2/3 av deigen brukes til formene og resten til lokk.

Smør linseformene godt med fett og deretter mel. Legg så et tynt kjevlet lag på ca 3 med mer i hver form. Bruk vaniljekrem som fyll.

Nå er det ofte at ting går galt. De fleste legger på lokket og bare dytter det oppå. Det som da skjer er at lokket åpner seg og vaniljekrem tyter ut mens linsene stekes. Vi må altså sørge for at lokket blir tett.

Dette gjøres ved å lage et lokk som er like stort som formen og trykker deigen litt innenfor kanten med ett glass eller lignende ned slik at du får en sirkelform i lokket ca 1 cm fra kanten.

Stekes ved 200 grader i 15 minutter.


Sukkerpynt

Sukkerpynten er laget av gul og hvit glasur.

Gul glasur lages med farge.

Sprøyt ut et blad i gangen med en wiltontip 104. 8 blader i en sirkel former en blomst. I midten sprøyter du 6-7 små gule prikker. La disse blomstene tørke natten over.

Legg blomstene som pynt på linsene!

Glasur

400 g melis

1-2 eggehviter

1 ts sitronsaft

Glasuren lages slik: Bland eggehvite med melis og miks på lav hastighet i 2-3 minutter. Ha i sitronsyre. Hvis glasuren blir for stiv kan du ha i litt vann.

Giveaway

Gårdagens giveaway ble vunnet av kommentar nummer 12. Det ser ut som om at det er Lotta. Gratulerer. Send meg en mail med adressen din på post@villaperlesukker.no

Dagens giveaway er igjen et sommerfugl utstikkersett:


Nå får alle nok en mulighet til å vinne dette flotte settet. PS det er supersøtt til cookies også ;)

Alt du må gjøre for å være med i trekningen er å kommentere innlegget her under. Del gjerne dette innlegget på facebook men det er ikke noe krav.

Villa Perlesukker

Ikke bare øker vi familieantallet men vi skal også flytte. For 1 måned siden kjøpte vi oss et nytt hus og på fredag denne uken får vi nøkkelen. Det er mye jobb som skal legges i det nye huset før vi kan flytte inn. Vi skal fornye kjøkkenet helt og jeg lurer på om dere har lyst til å være med på prosessen? Vil du se hvordan mitt nye kjøkken etterhvert vil se ut og synes du det er kjekt å få være med på dette så kommenter gjerne dette i kommentarfeltet her under :)

Jeg vil gjerne ha tilbake meldinger fra dere om hva dere ønsker dere fremover mot jul. Kom med innspill!


Ønsker dere en herlig dag videre!


Sees i morgen :)


God klem.



Porsjonskaker med roser


Tusen tusen takk for alle herlige mail, meldinger på facebook, telefoner og sms dere sendte meg i går. Det er utrolig koselig å vite at det er så mange som følger med på hva som skjer her.


Denne uken er kanskje enda mer travel for min del enn forrige uke var: Jeg fyller nemlig 1 år kommende fredag! Hele denne uken og neste uke vil det altså være fest på bloggen. Jeg skal feire dagen sammen med 20 andre bloggere og gi bort masse herlig og nyttig kakeutstyr. Mer om det senere i uken.


I dag er det porsjonskaker som står i fokus. Ideen er hentet fra Peggy Porschen sin bok: Pretty Party Cakes



For å lage slike porsjonskaker trenger du:

Start med å lage en sjokoladekake i langpanne. Porsjonskaken skal være 6 cm høy. Jeg begynte med å stikke ut to sirkler a 5 cm ut fra en kald langpanne. Jeg brukte et rundt utstikkersett som du kan vinne her på bloggen i dag.

Min langpanne hadde høyde på 3 cm. To sirkler med sjokoladekrem mellom blir en porsjonskake.

Dekk porsjonskakene med sjokoladekrem og trekk dem som en vanlig kake med sukkerpasta.

Marsipanrosene har jeg laget et eget innlegg på før som du finner her.

Lag så to farger med royal icing og ha i sprøyteposer med tip2. Sprøyt tynne linjer fra midten av kaken og ned til bunnen. Jeg startet med å lage linjer på klokken 3, 6, 9 og 12 og så imellom disse. Tok så den lysere fargen mellom hver av disse igjen.


Sett til slutt rosen oppå :)



Serveres med kjærlighet og glede ;)


Som jeg har sagt er det fest på bloggen hver dag i 2 uker. Det betyr at jeg skal gi bort noe spennende hver dag i 2 uker. I dag er det dette runde utstikkersettet som er giveaway.


Det er et sett med 9 forskjellige runde utstikkere som kan bruker til blandt annet porsjonskaker og roselaging :) Settet vil koste kr. 199.- og du vil finne det i nettbutikken til @villaperlesukker så snart den åpner :)


Har du lyst til å vinne dette utstikkersettet?


Det du må gjøre er:


1. Lik siden min på facebook


2. Del dette innlegget på din vegg og skriv: Jeg er med i trekningen av dagens giveaway på Villa Perlesukker ( Villa Perlesukker må tagges og det gjøres enkelt ved å skrive alfakrøllvillaperlesukker )


3. Skriv en kommentar i dette innlegget at du liker siden min, at du har delt og tagget meg på facebook.


Vinneren får dette runde settet sendt hjem i posten neste uke :)


Vinneren fra i går ble Hilde Skeide. Gratulerer. Husk å sende meg din adresse på epost så jeg får sendt deg utstikkersettet :)


Jeg ønsker dere alle en fantastisk dag videre!


Flower brownies

Flower brownies med glitter @villaperlesukker


Disse flower brownies får garantert gjestene dine til å heve øyenbrynene!


Det finnes faktisk ingen grenser for hva du kan lage med kaker, sjokolade og sukkerpasta. Sjokoladekaker og sukkerpasta er en perfekt kombinasjon og med litt syrlig syltetøy eller enda bedre en fersk laget coulis så blir du dronning på kjøkkenet, om du ikke allerede er det ;)


Flower brownies lages på samme måte som jeg laget mine glitrende hjertebrownies.


Du trenger:

  • Brownies

  • Sukkerpasta fra @villaperlesukker eller lage selv

  • Glitter fra @villaperlesukker eller annet spiselig glitter

  • Blomsterform.


Start med å forberede din browniesbunn godt. Hvis du gjør denne jobben fokusert så vil resultatet bli mye bedre. Bunnen legges med den ujevne oversiden opp og så skjærer du av all overflødig brownies slik at hele bunnen er like tykk. Jeg bruker tykkelse på 1 cm. Dette gjør det lettere å stikke ut former :)

Legg bringebærsyltetøy eller annet "lim" oppå browniesen.

Flowerbrownies @villaperlesukker



Kjevle ut sukkerpasta i ønsket farge og trykk ut med samme form og legg dette oppå.

Blått glitter @villaperlesukker



Snu browniesen på hodet i glitteret eller pensle på det du vil ha.

Lag forskjellige farger for slikkelig flower power ;)

I love glitter & glam!



Server herlighetene.

Har du sett på maken?



Glitterbrownies blir fort populære hos småjenter og ditt bakverk kan fort bli en snakkis om du hiver deg på denne glittertrenden!

Uansett gøy å gjøre en gang i blandt når det er skikkelig fest!

Fornøyd prøvesmaker Arvid Næss.



Nå har jeg et lite opprop til dere:

Jeg vil vokse på facebook.

  1. Liker du ennå ikke siden min på facebook? Trykk liker NÅ! Og hjelp meg på veien fra hobby til egen bedrift!

  2. Kanskje har du mange bakeglade venninner som ennå ikke vet om meg: Del siden min på veggen din.


Legg igjen en kommentar i feltet under her om du liker siden min på facebook og om du har delt den på veggen din. Jeg trekker ut en heldig vinner som får tilsendt glitter @villaperlesukker i posten :)

Oppdatering: Jeg har nå trukket en vinner. Vinneren ble Guro. Du får glitter i posten :)

Ønsker dere alle en fantastisk helg!

Glitrende brownies

Brownies med glitter @villaperlesukker



Glitter & glam! I love it!

Cookies og petit fours får man lov til å pynte med litt ekstra glitter men man skal alltid ha i tankene at det som serveres skal smake godt. Dette glitteret smaker ingenting. Det er det som er så flott.

Inviter venninner på jentekveld. Server glitrende brownies med champagne. En super kombinasjon for oss jenter!

Det er kjempelett å lage slike brownies.

Du trenger:

  • Brownies

  • Sukkerpasta fra @villaperlesukker eller lage selv

  • Glitter fra @villaperlesukker eller annet spiselig glitter

  • Hjerteform


Bak brownies og avkjøl denne helt. Skjær av toppen slik at du får en bunn som er helt lik over hele overflaten. Den skal være 1 cm tykk.

Trykk ut hjerter med en hjerteform:
Hjerteform @villaperlesukker

Kjevle ut sukkerpasta og trykk ut like hjerter.
Sukkerpasta @villaperlesukker

Bruk syltetøy som lim og fest hjertet oppå brownisen:)

Ha glitteret i en skål og legg brownisen på hodet forsiktig oppi slik at litt glitter fester seg på toppen.
Glitter @villaperlesukker

Serveres til brownieselskere :)

Lekre og glitrende!



Enkelt og lett å få til og du høster masse ros både for smak og presentasjon.

Jeg har lyst til å benytte anledningen til å takke alle som har svart på mitt nyhetsbrev. Kjempekoselig med positive tilbakemeldinger. Gleder meg til å treffe alle som har meldt seg på kurs i høst og dere som har meldt dere som prøvekaniner.

Har du lyst til å være med på kurs? Eller har du lyst til å være prøvekanin sammen med 8-10 av dine venninner? Det er ennå ledige plasser. Ta kontakt på post@villaperlesukker.no

Ha en herlig kveld!

Brownies med Dumlekrem


Hei hei alle sammen.


I dag skal dere få en skikkelig deilig smakebit fra meg :)


Forrige uke hadde vi bursdag for herren i huset og vi var i Holmenkollen og jeg må virkelig si det tok noen dager før vi "landet". FOR EN FEST! Samtidig som det er travelt med 4 barn, aktiviteter, bursdager og alt som skal koordineres går vi gjennom en tung tid her i huset.


Jeg har ikke så lyst til å utdype dette mer men alle våre nærmeste vet om dette og støtter oss i dette og det varmer veldig. Dette er nok også en av grunnene til at jeg ikke er helt i "bloggtoppform" for dagen. Familien og våre barn er det aller kjæreste vi har og vi prøver i denne tiden å være mye sammen og støtte hverandre.


I vanskelige tider kan det være greit å få fokus på noe annet. Jeg fokuserer da på bakingen. Jeg synes det er herlig å kunne stå på kjøkkenet i neon timer og kun måtte forholde meg til sukker og sjokolade. Kanskje noen av dere der ute skjønner hvordan det er? Slippe å tenke på utfordringene og bare kose seg med god musikk og det søte liv :)


Denne brownieskaken med Dumlekrem hjelper virkelig på humøret :) Nam nam .... her er oppskriften:


Brownies

  • 4 egg

  • 6 dl sukker

  • 200 g smeltet smør

  • 4 dl hvetemel

  • 2 ts vaniljesukker

  • 6-8 ss kakao


Slik gjør du:

Visp eggene og sukkeret til eggedosis.
Sikt det tørre i og bland godt.

Nå blir det litt opp til hver ankelt hvordan man vil steke dette. Noen liker den rå inni andre liker den bare myk.

JEG liker den best når den er helstekt og kun myk inni. Jeg fylte en form 20x30 med dette og stekte på 180 grader celsius i 30 minutter.


Dumlekrem

  • 2 egg
    100 g melis

  • 200 g mørk sjokolade

  • 1 pk Dumle

  • 100 g smør


Miks melis og egg til eggedosis.

Smelt Dumle, sjokolade og smør i en panne. Avkjøl.

Bland så dumlekremen  og smøret i eggedosisen og rør god?. Yummy

Når browniesen er ferdigstekt skjæres disse opp i stykker på 4x4 cm. Sprøyt så Dumlekremen på. Jeg har brukt tip 1M. Sett til slutt en bringebær på toppen til pynt :)

Serveres i muffinsformer:)

A til Å

Takk for alle tilbakemeldinger jeg har fått fra dere på dette. Jeg har bestemt meg for å lage en liste. Samtidig så er det utrolig mange spørsmål som kommer inn via mail og jeg har bestemt meg for å lage en egen fane for alle nybegynnerspørsmål. So mant things to do and so little time ..... hehe.

Jeg er glad for at jeg har bloggingen akkurat nå. Takk til alle dere som sender meg mail og som kommer med tilbakemeldinger. Det varmer veldig i en tung tid :)

Kurs

Hjelpe meg det er kurs allerede neste helg i Oslo. Jeg gleder meg kjempemye til å treffe alle dere som har meldt dere på. Av 36 mulige plasser har 32 stykker meldt seg på. Alle vil få en personlig mail denne uken fra meg om hva vi skal gjøre og ting dere må huske på. Fantastisk gøy at det er så stor interesse.

Sjokoladekurs: Husk alle sammen at helgen 9. og 10. april kan du være med på sjokoladekurs i Oslo og Sørumsand. Kurset har som tema Påske og dere vil få smake på 3 typer sjokolade og fyll og kanskje lære dere noen marsipantriks ;) Det er jeg og konditormester David Sponheim som gir kurset som koster kr. 800.- Meld dere på via post@villaperlesukker.no

Jeg håper dere alle får en herlig dag videre og til vi møtes igjen.....


Hvordan lage fondant fancies?


Søte rosa og røde petit fours med glitter på kan få mange til å rynke litt på nesen og tenke at det blir litt "over the top" med så mye glasur og glitter.


Jeg skal helt ærlig si at jeg var skeptisk selv :)


Men da jeg smakte på dette hadde jeg må jeg innrømme årets smaksopplevelse! Kombinasjonen med kaken og aprikosen samt glasuren var DEILIG!


Alle bilder som er lagt inn i dette innlegget er tatt hos Peggy Porschen Academy og kan ikke publiseres av tredjepersoner uten tillatelse.


Fondant fancies kan lages med forskjellige typer kake. Jeg tror den aller beste varianten er med en veniljekake eller en sitronkake. Jeg skal bake disse i helga og kommer med oppskrift på mandag.


Det aller viktigste er at kaken bare skal være 2,5 cm høy. Så når denne kommer ut av ovnen så må du skjære den til slik at den ikke blir høyere enn det. Så snur du kaken opp ned og smører på kokende varmt aprikossyltetøy. Oppå dette skal du legge et tynt kjevlet lag marsipan.


Det ser da slik ut:



Skjær opp firkanter som er 4x4 cm. Og trykk ut former om du vil ha hjerter. For å gjøre dette kan du bruke en utstikker.

Hvis du avkjøler kaken helt før du stikker ut former så går alt 10 ganger lettere :)


Når alle bitene er kuttet opp skal de igjen smøres med aprikossyltetøy. Dette syltetøyet skal være varmt og du må jobbe hurtig for å oppnå best resultat. Det skal ligge et tynt lag overalt.



Også på hjertene:



Så skal disse avkjøles helt og den flytende fondanten lages.



Nå må du også jobbe litt hurtig. Sett en rist oppå et bakepapir og ha skålen med flytende fondant mellom deg og kakebitene. Dypp en for en nedi opp ned og ta dem ut forsiktig med en gaffel slik:



Sett dem pent og pyntlig til siden:



Har du sett noe så innbydende da?


Dypp halvparten i rosa og ha i rødfarge. Dypp resten:



Og sett til tørk:



Når de har tørket så skal de pyntes.



Herlige flotte med glitter på.


Her pynter Peggy noen med teksten I <3 U :



Mine I love You ble litt ødelagte på vei hjem til hotellet men jeg kunne ikke gjøre annet enn å ta noen bilder:



Fantastisk herlige farger eller hva?



Og jeg kan si dere at smaken var vanvittig god. Jeg gleder meg utrolig mye til jeg skal lage disse igjen. Se dere for dere hvite hjerter med glitter på til bryllup. Servert sammen med champagne :)


Herlig!


For dere som har lyst til å ta kurs hos Peggy Porschen: Besøk hjemmesiden hennes og velg kurs etter ønske. Jeg lover dere at dere vil ha en opplevelse for livet! Jeg har allerede meldt meg på kurset 3 dagers bryllupskake. Det eneste jeg ser som utfordring er hvordan i alle dager skal jeg få med meg en 3 etg kake hjem fra London hehe... men den tid den sorg.


Kos dere masse i helgen!


Til vi møtes igjen....



Roser er røde


Dere som tittet innom bloggen min i går fikk med dere at jeg laget cakepops og dyppet dem i rosa sjokolade.


Det var litt rester igjen av den rosa sjokoladen så jeg farget den rød med pulverfarge. Formen har jeg kjøpt påPanduro.no og den kostet bare kr. 39.-


Hvis du vil se hvordan denne formen ser ut og hvordan den brukes så trykk her


Formen gir 15 roser som alle er ca 4 cm i diameter. Det blir det herlige og passende petit fours av! :)


Til disse røde rosene trenger du altså:




  • Silikonform roser

  • Sjokoladekakedeig

  • 150 g hvit sjokolade

  • Rød farge


Stek rosene på 175 grader i 12-15 minutter. La de avkjøle seg helt og før du dypper dem legger du dem i kjøleskapet.


Grunnen til at jeg har valgt sjokoladekake er at jeg ville ha den litt gjennomsiktig og kunne se de mørke konturene fra sjokoladekaken gjennom den røde sjokoladen :)


Legg først et bakepapir på benken og en rist over dette. På risten legges rosene :)



Varm den hvite sjokoladen og farg denne. Pass på at sjokoladen ikke er for tykk. Dette justeres ved å tilføye litt kokosfett.


Dypp hele minikaken oppi og la det overflødige av sjokolade renne pent av.



Sett rosene til tørk på risten og sett gjerne risten i kjølerom/skap til du skal servere.


Oppbevares i en kakeboks eller fryses.


Hvis du vil ha et overtrekk som ikke blir stivt så tilføyer du litt fløte eller smør i sjokoladen. Da vil overtrekket bli mykere men rosen vil samtidig smelte i hendene på de som spiser den :) Noen eldre mennesker kan like å ha trekket litt mykt men mine roser skal serveres til unge jenter så jeg tror dette går bra:)



Nam nam sier jeg bare:)



Noen av dere har etterspurt kurs. Det kommer informasjon om dette så fort jeg har fått ordnet opp alt her på bloggen som ikke stemmer. Alle som har skrevet mail og meldt seg på får en egen mail fra meg om datoer og priser :)


Nyhetsbrevet mitt har enda ikke blitt sendt ut. Jeg funderer ennå litt på hvordan jeg skal legge det opp. Jeg har nemlig en idé om helt egne steg for steg beskrivelser som IKKE ligger på bloggen :) Har du IKKE meldt deg på mitt nyhetsbrev? Gjør det her. Du vil bli inspirert jeg lover ;)


Håper dere alle får en strålende dag videre og til vi møtes igjen:


Whoopie Pies


Helt siden jeg så disse lekre godbitene hos Martha Stewart og Bakerella har jeg hatt lyst til å lage dem.

Jeg ble ekstra glad da jeg fant en oppskrift hos Manuela og Passion 4 Baking som var oversatt til norsk.

Jeg forandret litt på oppskriften da jeg synes det ble vel mye kakao i denne. Jeg synes vår Freia bakekakao er nokså sterk og min erfaring ved å oversette oppskrifter fra USA er at man da må ta litt minder kakao i for å unngå en bitter smak.

Oppskriften til Passion 4 Baking finner du her.

Her er min min oppskrift:

200 g mel
80 g kakao
1 ts natron
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
125 g smør
200 g sukker
1 stort egg eller 2 små
2,5 dl kremfløte
1 ts vaniljeessens

Dette er halve oppskriften til Passion 4 Baking. Det ble mer enn nok. Det ble 20 runde, 12 store hjerter og 8 små hjerter.

Slik gjør du:

1. Miks smør og sukker hvitt.
2. Ha i egg.
3. Ha i kremfløte og vaniljeessens.
4. Sikt det tørre i en bolle og ha dette oppi.
5. Dette blir en fin og stiv masse.
6. Bak disse på 180 grader i 6-8 minutter alt etter hvor store du lager dem selvsagt.

Marshmallowfluff:

2 eggehviter
340 g hvit sirup, glukose eller vanlig sirup
1/2 ts salt
125 g melis
1 ss vaniljeessens

1. Miks eggehviter, sirup og salt til mengden har fordoblet seg. MInst 10 minutter.
2. Ha i melis og vaniljeessens og bland dette sammen på lav hastighet.

Jeg brukte vanlig sirup og erfarte nok kanskje at fluffen ble litt for flytende. Det kan hende jeg mikset litt for lite også men bevare den ble god og søt.

Ha litt røre i hjerte silikonformer. Disse har jeg kjøpt på Panduro til kun kr. 39.-

Dette blir små hjerter. Til store hjerter brukte jeg silikonformene til Wilton.

Jeg fylte de små hjertene med kun 1-2 ts deig og de store med en liten spiseskje.

Legg hjertene ved siden av hverandre.

Sprøyt på fluffen med en sprøytepose. Jeg brukte en rund tip for å sprøyte med.

Så kan herlighetene serveres :)

Slik ble de små:

Fremover mot jul tror jeg at jeg holder meg til noen gode gammeldagse norske oppskrifter :)

Så får vi ta fancye og utradisjonelle oppskrifter etter jul igjen....

Håper dere har en flott søndag .... jeg kommer tilbake senere i dag med Lussekatter og adventskos....

Ha en fortreffelig søndag :)

Smil!

Anne Brith

Epleroser


Jeg får mange spørsmål fra dere der ute om hva vi gjør med alt jeg baker. Mange tror at min forlovede koser seg med alt men dengang ei. Han er faktisk ikke så "into" kaker og søtsaker.
Han har mange ganger skrytt av sin mammas eplekake og en kveld han igjen satt og roste eplekaken fant jeg ut at jeg like godt kunne prøve å  få kloa i den oppskriften.

Heldigvis har jeg en fantastisk og helt til å spise opp svigermor som deler av hele seg og jeg fikk gladelig oppskriften ;) MED alle tips om å få den saftig og god. Mange av de aller beste oppskriftene der ute er de som har gått i arv og har gledet folk gjennom flere tradisjoner.

Jeg velger derfor å kalle den Aase's eplekake ;)

Ingredienser:

125 g hvetemel
125 g sukker
125 g smør
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Dette jobbes sammen i en bolle. Kna godt.

2 egg halvpiskes og has oppi.

Dette er en oppskrift til en liten eplekake og den heves ikke særlig mye. Legg tett i tett epler oppå.

Jeg gjorde en annen vri:

Epleroser. Laget ut av denne formen jeg kjøpte på Panduro i høst. Den kostet kun kr. 39.-

Den er bare så utrolig flott.

Ettersom dette var en test prøvde jeg ut forskjellige alternativer.

Til 15 roser brukte jeg 1 eple delt inn i små biter. Strø sukker og kanel over dette.

Legg litt deig i formene. Ikke fyll disse helt opp. Det skal godt med eplebiter oppi.

Legg så eplebiter oppi og legg litt deig helt til sist for å skape en slags bunn.

Nå gjorde jeg en liten feil. Jeg fylte disse helt opp. De hever jo litt og jeg fikk da en kant på dem til slutt.

Det var i og for seg greit men jeg måtte skjære den bort så neste gang fyller jeg mindre oppi.

Ved neste brett testet jeg ut hvordan det ville smake om eplene ble rørt inn i røren.

Raspet da eplene og hadde dem oppi.

Rosene falt lett ut etter steking. Jeg stekte dem i 20 minutter. Om du skal lage en eplekake av dette må den stekes i 45 minutter.

Slik så de første ut. Veldig gule og fine. Nydelig farge og rosene kunne tydelig skimtes.

Her under ser dere resultatet av når eplet ble raspet og rørt gjennom deigen. De ble ikke så fine i fargen.Litt grå og jeg må si jeg velger det første alternativet neste gang. Legge røren først så litt epler og til slutt litt røre for å lage en bunn.

Eplerosene kan fryses og serveres med vaniljeis.

Jeg valgte å servere dem som petit fours på et fat.

Takk Aase for oppskriften og takk til alle dere andre som hver eneste dag deler oppskrifter med meg.
Jeg gleder meg vilt til å teste dem ut. Særlig de hemmelige:) Som snart ikke vil være hemmelig lenger:))

God kveld til dere alle.

Adventshilsen fra

Anne Brith

Sjokolade petit fours


En nydelig dessert eller bare en frisk porsjonskake til kaffen fylt med friske bær og en saftig sjokoladekake i bunnen.

Som alt annet er ikke dette særlig vanskelig å lage:

Du trenger sjokoladekake ( langpanne), hvit og mørk ( eventuelt melk) sjokolade, sjokoladeark, is og bær.

Lag en sjokoladelangpanne eller brownies og stikk ut runde former som dette.

Det går helt greit å bruke et glass til dette.

Klipp sjokoladearkene i 9 eller 12 alt etter hvor store kakene er. Sjokoladeark kan kjøpes på de fleste kakestæsj nettbutikker.  ;)

Smør smeltet sjokolade på arkene. Nå er det viktig at sjokoladen er nok varm. Hvis den ikke er varm nok ( over 40 grader) så fester ikke printet på arket seg til sjokoladen.

Lim arket rundt sjokoladekaken. Pga at sjokoladen er rennende fester den seg til kaken.

Legg en kule jordbæris eller ennå bedre sorbet oppi og fyll på med frisk frukt og bær.

Når sjokoladen har tørket kan du dra av arket og servere.

Pynt med sigarer.

PS Jeg lagde de kanskje i største laget så en runding med 5 cm i diameter med en høyde på maks 2 cm er perfekt.
Bringbærsorbet er en sikker vinner som kombinasjon her.

Happy baking :)

Røde herligheter


Jeg bare elsker petit fours eller som vi i Norge kaller det: porsjonskaker.

Jeg drømmer om å få lov til å lage et stort kakebord kun med slike porsjonskaker i forskjellige former og fasonger.
For meg er det å stå på kjøkkenet og pusle med søte ting en slags terapi.... noen av dere kjenner kanskje følelsen man har når man går en tur i skogen alene? En deilig frihetsfølelse...man føler seg liksom helt ny etterpå....Slik har jeg det når jeg får lov å stå på kjøkkenet alene :)

Jeg håper dere alle sammen liker det jeg deler med dere og jeg håper dere også gir meg tilbakemeldinger om dere synes jeg lager ting som er for vanskelige.

Til disse røde herlighetene trenger du en sukkerbunn.

En ekte petit four slik som konditorene lager dem er kun en munnfull. Jeg mener de maks skal være 2x2x2 cm men jeg bruker å dele mine opp i 4x4 cm.

En konditor vil også fylle en slik petit four i 3-4 lag med en syltetøylignende masse mens jeg har fylt den i ett lag med jordbærmousse for en frisk og deilig smak.

Som dere kan se har jeg smurt et lite lag friske, moste bringebær under.

Ettersom jeg skulle ha disse porsjonskakene i knallrødt fant jeg ut at jeg like godt kunne ha marsipanlaget under den flytende fondanten rød. Før marsipanen legges på smører man et tynt lag med aprikossyltetøy slik at marsipanen fester seg. Dette laget med aprikos gjør også at det blir en frisk og god smak på det hele ;)

Lag biter som er ca 4x4 cm store.
.
Farg så den flytende fondanten. Hvordan du lager flytende fondant kan du se her

Nå kan du alternativt før du heller over fondanten legge bitene i fryseren noen minutter. De blir da iskalde og fondanten klistrer seg på porsjonskaken med et tykkere lag.

Jeg valgte IKKE å gjøre dette da jeg lagde disse.

Sett bitene på en rist og hell over fondanten.

Jeg brukte en liten plastflaske men det går fint an å helle dette over også ;)

Etterpå skal de se slik ut:

Lag små roser og blader til pynt.

Jeg har brukt royal icing til pynten rundt og malt den etterpå med spiselig gull.

Ja eksklusivt skal det være hihi...

Server til en du er glad i.

Jeg vil samtidig takke Anne Kari fra Studio Akm for bildene hun har tatt av mine kaker.

Det øverste og det nederste bildet her er tatt av henne. Tusen takk for hjelpen.

Jeg ønsker meg definitivt et nytt kamera i julegave!!!

Håper alle har en strålende aften!

Hilsen fra Anne Brith

Hvite drømmer


Disse nydelige porsjonskakene kan man lage og fryse ned. De er utrolig enkle å lage og smaker himmelsk.

Det du gjør er å lage en browniesbunn, skjære den opp i biter som er 4x4 cm store.

Smør litt bringebærsyltetøy på hver firkant og trekk disse med marsipan eller sukkerpasta.

Pynt med blomster av royal icing ;)

Fryser du disse ned så har du alltid noe godt når du venter besøk ;)

Her ser du hvordan jeg serverte det:


Happy baking!?

PS. Formen jeg har lagt dem på er en helt vanlig muffinsform som du får kjøpt på Rema 1000!

Når man leggger på noe firkantet så former den seg slik at det ser ut som om det er en firkantet form :))

Sjokoladehjerter


Visste du at det faktisk går an å farge sjokolade i en farge du selv liker? Det finnes faktisk også ferdigfarget sjokolade til salgs ;)

Det er mange produsenter som lager dette og jeg har nå også fått smakt på den fargede sjokoladen til en av verdens beste sjokoladeprodusent: Callebaut fra Belgia.

Du kan kjøpe sjokoladefarger på nettbutikker.

Jeg liker best små porsjonskaker som på fagspråket heter: petit fours.

Jeg har brukt en silikonform fra Wilton men om du lager en vanlig sjokoladekakebunn ( helst brownies) og heller denne ut på en langpanne og fryser den etterpå kan du bruke hjerteutstikkere/pepperkakeformer til å trykke ut hjertene.

Lag så mange du trenger.

Slik ser formen ut.

Legg bitene litt i fryseren før du dypper dem i sjokolade. Da fester sjokoladen seg bedre og det blir et tykkere lag rundt hjertet. Vil du ha hard sjokoladeglasur bruker du kun sjokoladen. Vil du ha den litt myk tilsetter du litt delfiafett.

Legg et og et hjerte på en gaffel og dypp/dra hjertet gjennom sjokoladen. Dypp først halvparten av hjertene i rød sjokolade.  La de ligge på rist slik at overflødig sjokolade renner av. Husk å legge et bakepapir under slik at du kan samle opp alt som renner av.

Smelt rosa sjokolade og dypp resten oppi denne.

Når de har tørket er det bare å servere :)

Velbekomme!
hits