Påske

Påskekyllinger av marengs



Disse klarer alle å lage. Seriøst det er helt sant.

Jeg leker meg litt med marengs for tiden for i slutten av april skal vi jo ha en stort kurs som bare handler om marengs så derfor blir det mange forskjellige oppskrifter og figurer fremover :P

Nå er det jo påske snart og hva er mer aktuelt enn påskekyllinger.

Hvis du ikke har en stor rund tip så anbefaler jeg deg å bare å klippe posen rett av. Hullet bør være 1 cm.

Du trenger:

  • 4 eggehviter ( 120 g)
  • 200 g sukker
  • Gulfarge
  • Sprøuteposer og tipp

Legg eggehvitene i en bolle og sett maskinen på lav hastighet. Bruk ballongvisp.

Strø sukkeret på et bakepapir og sett det inn i ovnen 4-5 minutter. ( 200 grader)

Når du ser at eggehvitene begynner å skumme øker du hastigheten.

Etter 5 minutter har du sukkeret i og farger du marengsen. Når dukkeret tas ut av ovnen setter du varmen ned til 100 grader.

Kjør marengsen videre på nesten full hastighet og la den piskes opp i 4-5 minutter.

Fyll en sprøytepose og lag påskekyllinger.

Tørk dem i ovnen på 100 grader i 2-3 timer :)

Påskekyllinger lages slik:

  1. Sprøyt ut litt marengs og dra tippen nedover slik at du lager en dråpe.
  2. Gjør det samme motsatt vei bare at når du nå drar så lager du "nebbet"
  3. Fest på øyne eller tegn på med spiselig tusj. Jeg brukte perler.

Superkoselig på bordet i påsken.











Håper dere får og allerede har en nydelig fredag. 

Klemmer.

PS. På snapchat ser du mer av disse :P annebrith.no

 

Ta med på skiturkaker

 

I Norge har vi lange tradisjoner med å ta med oss noe godt når vi går på tur og disse deilige halve appelsinene fylt med sjokoladekake blir en flott avslutning på bålkosen. 

Jeg anbefaler at disse legges i glørne når bålet er nesten utbrent. Steketiden vil variere noe alt ettersom hvor store appelsinene er.

Den deilige miksen mellom sjokolade og appelsin passer perfekt til en skitur i påsken.

Du trenger:

  • 3 appelsiner
  • Sjokoladekakerøre
  • Aliminiumsfolie

Sjokoladekake 

  • 2 egg
  • 2,5 dl sukker
  • 100 g smør
  • 1,5 dl melk
  • 2,5 dl mel
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1,5 ss kakao
  • 2 ts bakepulver

Del appelsinene i 2 og skrap ut innholdet.

La saften renne av.

Innholdet fra appelsinene skjæres i små biter.

Egg og sukker piskes til eggedosis. Smelt smør i en kjele og ha i melken.

Ha alt det tørre i eggedosisen og tilsett det våte og miks noen minutter.

Ha appelsinen i røren og fyll appelsinskallene halvfulle.

Ha aliminiumsfolie rundt hele appelsinskallet slik at alt blir dekket.

Pakk dem godt ned i en pose eller stor matboks.

Legg dem på bålet og la dem stekes i 30- 40 minutter.

TIPS

Dette kan lages med hvilken som helst sjokoaldekakebunn eller brownies. Bruk din favorittoppskrift og lag en ny vri i påsken!

Ha en herlig dag!

Følg meg gjerne på snap: annebrith.no 

I dag skal jeginn til Oslo på litt shopping før jeg skal møte bloggerne i Nettavisen. Jeg gleder meg. 












 

Sjokoladekake til påsketur

Dette er noe av det enkleste du kan ta med deg på påsketur!

Alle klarer å lage dette! Det er så enkelt :)

Du trenger:

  • sjokolade langpannekake
  • 300 g sjokolde
  • 150 g fløte

De aller fleste klarer å lage en sjokolade langpannekake. Hvis du ikke vil lage en fra bunn kan du med hell kjøpe ferdigmiks fra Toro. Helt ærlig den er faktisk god og er den eneste miksen jeg noen gang bruker.

#ikkebetaltreklame

Du deler opp langpannekaken i små firkanter som er va 5x5 cm og legger dem i fryseren.

Kok opp fløte og ha hakket sjokolade i slik at sjokoladen smelter. Rør godt.

Dypp hver sjokoladekakebit på hodet ned i den flytende sjokoladen og sett dem i en muffinsform. Sett kakebitene godt inntil hverandre slik at formen fester seg i sjokolden. Nå er da alt dekket av sjokolade og det som ikke er dekket av sjokolade befinner seg bak eller under en muffinsform. På denne måten vil kakebitene holde seg ferske.

Når du skal på tur i fjellet så er det ingen vits å pynte dem med blomster slik jeg har gjort. Pynt med noen gule perler eller strøssel. Det vil barna elske!

På bildet over har formene ikke stått mot hverandre slik at de ikke har festet seg mot veggen om dere skjønner. Det bør du gjøre om du skal ha med godbiter på tur slik at det ikke tørker ut :)

Ha en herlig påskeaften dere!

Du når meg også på: Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter eller Snapchat: v_perlesukker ♥

 

Å gjemme et påskeegg!

Gjemmestedene var vanskelige i år ettersom vi er på ferie men jeg klarte å finne noen gode også i år. Målet var jo å gjemme eggene så godt at barna aldri fant dem men det gikk ikke haha...

Ettersom halvparten av familien har sine røtter i Nederland så er det tradisjon å feire påske stort. Jeg har selv bodd i Amstelveen ( rett ved Amsterdam) i over 9 år og påsken var høytiden over alle! Hvert år gledet jeg meg vilt til deilige sjokoladeegg i forskjellige størrelser.

Tradisjonen har da blitt her at når jeg fyller eggene til barna så fyller jeg det med kvalitets sjokolade og godteri som er litt eksklusivt. I år kjøpte jeg sjokolade for 662.-.

Uansett synes jeg det er greit at barna ikke får egg fylt med godteri fra Europris når de får det hver lørdag resten av året.

GJEMME EGG

Jeg har blitt ekspert på å gjemme egg og her er noen av mine absolutt beste ideer til gjemmesteder:

  • I puta. Altså her må du legge egget inn i selve fyllet på barnets pute så det krever litt forberedelser.
  • Inni madrassen. Her må du også klippe opp selve madrassen og sy igjen etterpå :P
  • I en lampe. Skru av skjerm eller kuppel og legg egget inni. Aldri verden om de finner det!
  • I ovn eller mikro.
  • I søpla. Hvem leter der? hahaha
  • Under en løs planke i gulvet.
  • I toalettet. Men det kan være greit å legge egget i en plastpose først da :P

Har neon av dere bedre ideer?

Følg meg på snap: v_perlesukker for å se hva vi holder på med på Røros. Jeg tror kjæresten har planlagt en skitur i dag med meg og 4 barn....hehe det kan bli morsomt i seg selv....

Snakkes senere :)

Jeg har kjøpt mine egg på Europris til kr. 149.- gjennom flere år men det gule ble kjøpt i år :)

Båndene er fra Panduro og er helt nydelige. Tror jeg betalte 59.- for 3 m

#elsk

Påske på Norefjell


Det har vært en utrolig deilig påske dere.

Været har vært helt fantastisk og jeg har kost meg sååå!

Det ble bare 3 dager fri på meg men det kjenner ut som om det har vært en hel uke.

På mandag startet jeg å jobbe igjen og gikk mer eller mindre i hi for å få ferdig boken min og kom akkurat ut.

Det er mye som skjer om dagen :)

Men i dag skal dere få høre om hvordan min påske så ut:

FREDAG

På fredag hastet jeg inn til Oslo etter å ha jobbet noen timer på konditoriet.

Lene og jeg kjørte opp til Norefjell. Det tok faktisk bare litt under 2 timer. Utrolig deilig å kunne reise bra noen få timer og så være på plass på fjellet med masse snø og sol.

For meg er dette også et argument for å dra opp igjen med barna. Alle barn klarer 2 timer i bil :)

Vel fremme var det full påskestemning. Solen skinte om kapp med alle de fantastiske hyttene som ligger oppover fjellsiden. Helt utrolig.

Vi ble møtt av superhyggelige Silje som også er kåret til årets ansatt og hun var bare var et stort smil og jeg kjente allerede fra første stund at gleden hennes bare smittet over på meg. Nina som er senior salgssjef kom og hilste på og var vår personlige guide, hele helgen. Alt ble lagt til rette for at vi skulle kose oss maks.

Innlosjert på en herlig suite tok vi turen til restauranten og satt oss ute på terrassen og virkelig NØT solen og følelsene av å ha fri.

Når man jobber nesten 12 timer hver dag 5-6 dager i uka er det så deilig å slappe av.

Etterpå møtte vi Marianne og Hans Petter og resten av familien <3

Det ble spa, god middag og god drikke :)




LØRDAG

Å reise på tur med Lene Alexandra betyr å gå ut av komfortsonen sin.

Lene Alexandra er en av de aller beste på motivasjon og trening i Norge. På lørdag startet vi tidlig. Klokken 6.00 spratt vi opp som to grundere og A-mennesker vi er.  Vi pratet litt jobb og kledde på oss treningsklær: YOGA med Marianne og Madelen. Jeg hadde ikke en sjanse å følge med på alle øvelsene stiv som en stokk som jeg er men jeg gjorde mitt aller beste.

Klokken 10.00 var det booket klatring til oss.

For de aller fleste er dette supergøy men for oss og MEG som faktisk har høydeskrekk så er klatring i en vegg som er 16 meter høy GRUSOMT.

Jeg hadde bestemt meg for å klatre opp 1/4 av veggen...altså 4 meter. Det er langt høyere enn jeg noen gang har klatret i et tre. Jeg startet jo med heiarop og hele pakken. Jo lenger opp jeg kom jo høyere heiet de som sto nede. Lene ropte hele tiden: Dette klarer du!


Jeg var så vanvittig nervøs og etter 8 meter ville jeg stoppe. Da begynte jeg også å tenke på at jeg faktisk kunne falle ned. Heldigvis hadde jeg intruktøren Ole Gunnar som fortod hvor redd jeg faktisk var og han holdt tauet nokså stramt slik at jeg følte meg veldig trygg. Men da jeg kom på 10 meter så så jeg ned og herregud da trodde jeg virkelig at min siste time hadde kommet. Kvalm og uvel ble jeg og så disse små skapningene som faktisk var mine venner som små prikker langt nede. Jeg hørte stemmen til Lene rope: Nesten på toppen!

Så da klatret jeg videre da! Herlighet kan dere tro at jeg faktisk nådde toppen på 3 minutter? Helt vilt. Da jeg kom ned begynte jeg nesten å gråte. Først var følelsen av at jeg hadde satt livet mitt på spill overveldene. Noen av dere som leser dette tror kanskje jeg overdriver men når man har angst for noe så er det veldig reelt. Så for meg følteds det veldig deilig at jeg sto på bakken igjen og faktisk var i live haha.... barna hadde ikke mistet mammaen <3




SPA

Etter den herlige opplevelsen var det tid for spa og massasje.

Jeg fikk komme inn til Nadia og jeg fikk en deilig lang behandling som kalles Vinterdrøm. Jeg sovnet nesten altså av den deilige roen og musikken. Etterpå fikk jeg en ansikstbehandling som kalles Askepott og jeg fikk så herlig myk hud i ansiktet.

Lene KAN jo spa og beauty mye mer enn det jeg kan og jeg vet jo ikke hva som er bra og ikke men dagen etter da jeg våknet hadde jeg en utrolig flott glød i ansiktet mitt som vises på alle bilder.  :)

Det kaller jeg å trylle med en sliten 38 årings ansikt :)

På kvelden ble det middag igjen med gode venner og det ble en tidlig kveld på oss.

SØNDAG

Opp igjen klokken 6.00. Jeg ble faktisk vekket av vakreste Lene som kom tuslende bort til meg med litt te og med ordene: Se på det herlige været vi må ut på SKI!!!

Og det var jeg helt enig i. Vi kledde på oss og spiste frokost og klokken 9.00 sto vi ute i de mest nydelige omgivelsene du kan tenke deg :)


 I løpet av denne helgen har vi fått mange mailer og kommentarer på bilder som har blitt lagt ut. Mange av dere lurer på hvordan jeg og Lene kjenner hverandre og hvorfor vi er så gode venner hehe...mye rart en skal lure på gitt!

Vi ble kjent for 3 år siden via twitter og etter vårt første møte som jeg faktisk har blogget om her så falt vi for hverandre. I helgen har vi virkelig funnet ut at vi er prikk like personligheter og jeg tror aldri jeg har ledd så mye i en helg som jeg gjorde på Norefjell.

MATEN

Det viktigste for meg denne helgen var uten tvil maten. Jeg gledet meg veldig til å smake på både middager og desserter.

Jeg hadde før reisen opp fått litt forskjellige tilbakemeldinger og stilte med et åpent sinn.

Overraskelsen ble faktisk stor etter det første måltidet. Vi fikk en deilig ytrefilet og til dessert var det sjokoladeterrin med pasjonsfruktsaus og saltede/ristede gresskarkjerner.

Gresskarkjerner er ikke noe man normalt forbinder med en dessert men jeg elsket det! Vi var også så heldige å få en lang samtale med kjøkkensjefen Nadia som er fransk og hun kunne fortelle meg at de faktisk brukte Valrhona...noe jeg selvfølgelig smakte og hun fortalte om spennende prosjekter. Etter å ha snakket med henne i noen minutter forsvant hun inn på kjøkkenet og kom ut igjen med to steinplater fylt med en deilig multedessert. FANTASTISK!

Fra høsten av starter de med en spennende alacarte meny og jeg gleder meg til å teste den også ut :)

Vil benytte anledningen til å sende en stor takk til alle på hotellet som gjorde oppholdet vårt så flott <3

Quality Spa & Resort Norefjell har vunnet prisen for Norges beste spahotell 2 år på rad nå og de er i 2014 nominert til et av Europas beste spahoteller.

Det skjønner jeg faktisk veldig godt!

Både Lene og jeg har bestemt oss for å ta med oss våre beste venninner opp dit til høsten. Det er et sted hardtarbeidende jenter virkelig fortjener å dra til.

Fakta om resortet

Quality Spa & Resort Norefjell åpnet 2009 på Bøeseter. Hotellet ligger 800 meter over havet og har totalt 405 rom med suiter, dobbeltrom, 161 leiligheter samt konferansekapasitet til over 400 personer. Spa-avdelingen har 15 kabinett og et flott velvære-SPA som har både ute- og inneavdeling, og som er tilrettelagt for de voksne.
De aller yngste har sin egen aktivitets-SPA med basseng, boblebad, badstuer og stort treningsstudio. Hotellet har bygget sin egen innsjø med sandstrand, beachvolleyballbane og med utegrill og benker.
Hotellets gjester kan utfolde seg i en 16 meter høy innendørs klatrevegg.
Alpinanlegget og langrennsløyper ligger kun et par stavtak fra hotelldøren.

Dette innlegget er laget i samarbeid med Quality Spa & Resort Norefjell men jeg velger alltid selv  hva jeg viser frem.

Ingen andre enn meg har føringen på hvilke bilder og opplevelser som blir beskrevet i et slikt innlegg.



 

God påske!







Nå er det endelig påskeferie. Skiene er klare, bag pakket og masse påskegodt er med i vesken min.


Jeg drar i dag på en etterlengtet ferietur sammen med min gode venninne Lene Alexandra.


Vi skal kose oss i 3 dager på Quality Spa & Resort Norefjell


Spa, massasjer, yoga, klatrevegg, deilig mat, skitur og litt fun på kveldene blir ingrediensene for min del til en vellykket påske :)


Følg oss på Instagram for oppdateringer fra turen: @villaperlesukker eller  @lenealexandra


Før jeg drar vil jeg dele en godbit med dere som dere kan lage når dere skal ut på tur i påsken :)


Bålkos


Norge har vi lange tradisjoner med å ta med oss noe godt når vi går på tur og disse deilige halve appelsinene fylt med sjokoladekake blir en flott avslutning på bålkosen.

Det anbefales at disse legges i glørne når bålet er nesten utbrent. Steketiden vil variere noe alt ettersom hvor store appelsinene er.


Den deilige miksen mellom sjokolade og appelsin passer perfekt til en påsketur.


Du trenger:




  • 3 appelsiner

  • Sjokoladekakerøre

  • Aliminiumsfolie


Sjokoaldekake



  • 2 egg

  • 2,5 dl sukker

  • 100 g smør

  • 1,5 dl melk

  • 2,5 dl mel

  • 1 ss vaniljesukker

  • 1,5 ss kakao

  • 2 ts bakepulver


Del appelsinene i 2 og skrap ut innholder.


La saften renne av.


Innholdet fra appelsinene skjæres i små biter.


Egg og sukker piskes til eggedosis. Smelt smør i en kjele og ha i melken.


Ha alt det tørre i eggedosisen.og tilsett det våte og miks noen minutter.


Ha appelsinen i røren og fyll appelsinskallene halvfulle.


Ha aliminiumsfolie rundt hele appelsinskallet slik at alt blir dekket.


Pakk dem godt ned i en pose eller stor matboks.


Legg dem på bålet og la dem stekes i 20-30 minutter.


TIPS


Dette kan lages med hvilken som helst sjokoaldekakebunn eller brownies. Bruk din favorittoppskrift og lag en ny vri i påsken!


Håper dere får en herlig påske.


God klem!


Påskeegg



Snart  er det påske og det er tid for å lage egg i alle varianter.

Mitt første bidrag er et rosa kakeegg!

Du tenker kanskje nå at å lage noe slikt klarer jeg aldri, men ikke mist motet for du trenger verken en egg-kakeform eller fantastiske bakekvalifikasjoner for å lage dette :)

KAKE-EGGET

Selve kake-egget er laget av en sjokolade langpanne og skjært i formen.

Du kan også kjøpe et egg og fylle dette med sjokoladekake, lukke det og så fryse det. Når du så tar det ut vil du ha en sjokoladekake i form av et egg.

Hvis dere vil jeg skal vise dere bilder av hvordan jeg lagde det så må dere legge igjen en kommentar i feltet under.

Kake-egget dekkes så med en sjokoladekrem etter ønske.

DEKKE KAKEN

Hemmeligheten bak fint trukket kaker og et slikt egg er: Du må kjevle en leiv som er 2,5 ganger så stor som kaken er høy eller bred.

Har du en kake på 20 cm i diameter så kjevler du en leiv på ca 50 cm. Mitt egg er ca 18 cm så jeg kjevlet fondanten min ca 50 cm.

Når du da legger fondanten over kaken vil du veldig enkelt kunne trykke og løfte bort alle foldene på kaken.

Skjær så bort det som er for mye og sett egget på et fat.





For å feste blomstene fint oppå egget så la jeg en tråd rundt egget for å se hvor linjen skulle gå. Deretter festet jeg blomstene med glasur.



Til slutt er det veldig pent å ha en fin liten knopp inni blomsten av glasur.

Er du ikke flink på å sprøyte så fester du en liten perle i midten. Dr. Oetker har flotte perler som passer til dette.

PREMIEREFEST

I morgen er det premiere på Hele Norge baker og jeg gleder meg til å treffe de andre deltagerne i Oslo.

Sammen skal vi se på programmet og fryde oss over alle rare ting vi har sagt.

Jeg gleder meg!

Har vært på shopping og funnet meg en kjole og nye sko.



Klar, ferdig BAK!

Følg meg på Instagram for å få med deg alt fra premierefesten :)

Vi sees snart igjen...

Og du... ikke glem å legge igjen en kommentar hvis du trenger blondineforklaring på påskeegget :) Da lover jeg å komme med Del 1 - påskeegg denne uken :)

Søte som sukker :)


Sukkerbiter har aldri smakt eller sett søtere ut!


Mens jeg satt og pyntet disse kom det noen tanker opp i hodet mitt at jeg kanskje ikke kunne være helt frisk? Hvem sitter og dekorerer sukkerbiter på fritiden? Vel jeg gjør det! hihi og jeg synes det er så vanvittig gøy å lage nye og spennende ting.


Dekorerte sukkerbiter! How cute can it get? Enkelt er det også men det krever en stødig hånd! Hva du trenger for å lage disse skal jeg komme tilbake til om litt.


Neste uke er det allerede påske og jeg føler som alle andre 3 barnsmødre at tiden rett og slett ikke strekker helt til. Mye jeg skulle fått gjort her på bloggen og mange av dere sender lange mailer med spørsmål om kaker. Jeg lover å svare alle og per i dag har jeg 25 ubesvarte mail så om du ennå ikke har fått svar på et kakespørsmål så fortvil ikke. Det kommer.


Å finne en sunn balanse mellom blogging og det virkelige liv er viktig. Det søte livet mitt på @Villa Perlesukker må forbli søtt og inspirerende. Perfeksjonist som jeg er vil jeg også at alt jeg lager skal se flott ut også ;)


Påskekyllinger på en sukkerbit er laget av royal icing.


For å lage dette trenger du:




  • Gul og oransj royal icing

  • Sprøyteposer, tip 2, 4 og 8

  • Spiselig sort penn eller litt sort farge til øye

  • Hard raffinade fra Dan Sukker ( denne typen sukkerbiter er litt større og løser ikke så fort opp i kaffe/te)


Sprøyt med tip 8 en dråpe ut over sukkerbiten. Sprøyt så med samme tip en ball ut oppå som hode.


Hvis du ikke er så flink og det blir stående en liten tipp rett opp så kan dette korrigeres ned med en liten pansel med vann på. HUSK ikke ha for mye vann på penselen for da blir glasuren ødelagt.


Sprøyt vinger på. Du bruker samme tip. Sett tippen mot kroppen og dra den raskt av. Gjør dette på begge sider.


Ha så oransj royal icing i en sprøytepose og bruk nå tip 2. Lag underkanten på nebbet først og så overdelen. Dra nebbet forsiktig utover så langt du vil ha det. Like langt på begge sider:)



Til slutt setter du 2 øyne på med spiselig penn eller med en pansel med litt sort spiselig farge.


Blomstene er sprøytet ut med tip 4 og for å gjøre dette drar du tippen mot midten. Sett en liten perle i midten til pynt :)


Voila...herlig Påskepynt :)



Den liggende kyllingen er laget akkurat lik den 3 dimensjonale men bare liggende og med en vinge.


Søtt eller hva?




Jeg håper dere alle får en herlig dag og til vi møtes igjen.....


hits