hits

Q & A

God morgen Norge ❤

For en uke det har vært dere! Endelig føler jeg at jeg kan slippe taket på noen av de tingene jeg har jobbet med. Det føles utrolig deilig å se at ting du jobber hardt for blir realisert. 

Det er det jeg prøver å lære barna mine også. Jobber du hardt nok når du målene dine. 

Jeg har bestemt meg for å svare på noen av spørsmålene som stilles i kommentarfeltet eller på snap denne uken. Det er utrolig hva dere lurer på altså men ærlighet varer lengst. 

Reaksjoner på innlegget som fikk folk rasende: Hvem skal betale daten, kommer i morgen. Jeg må bruke litt tid på å skrive noen svar til de verste kommentarene. Som dere ser i kommentarfeltet blir jeg kalt prostituert flere ganger. Vel, at folk klarer å bli så sinte for en kopp kaffe er for meg et mysterium. 

Hvorfor skriver du at du er alenemor til 4 når du bare er alenemor til 3? Minste deler du 50/50 derfor er du bare alenemor til 3. 

Det stemmer veldig godt at jeg kun har 3 barn 100%. Minsten er her kun 50% av tiden og fremover mulig enda mindre. Jeg velger å si at jeg er alenemor til 4 for å inkludere alle barna. Hvis jeg begynner å skrive at jeg kun er alenemor til 3 så vil journalister også gjøre dette og jeg tror det vil være utrolig tøft for barna om jeg skulle bli sitert som alenemor til 3, og de skulle lest det. Her er vi 1 voksen og 4 barn. Så jeg er alenemor til 4. Alle skal med :P

Hvorfor har du ikke kjøpt deg nytt hus enda om du tjener så bra?

Jeg hadde over 200.000 i gjeld da jeg startet å blogge og det har jeg brukt de siste årene på å kvitte meg med. Som blogger tjener jeg godt men klarer dessverre ikke legge meg opp mer egenkapital enn 2-300.000 per år. Ergo vil det ta 2-3 år å legge opp den egenkapitalen jeg trenger for å bygge huset jeg ønsker eller kjøpe et hus som er stort nok. Ved siden av dette må jeg innrømme at vi nok helt klart har brukt for mye penger det siste året, men det er viktig å leve også. Så på veien til målet unner jeg meg reiser og litt dyre klær og får barna muligheter de ellers ikke ville fått. Opplevelser, privattimer og så videre. Vi sløser ikke med våre penger men vi unner oss noe innimellom. Vi kommer til å klare det. Jeg har aldri IKKE nådd et mål jeg har satt meg i livet mitt så det er ingen grunn til å tro at vi ikke skal bo i drømmehuset om noen år. 

Hvordan klarer du å leve på kr. 1000.- i uka på mat?

Altså de som mener man ikke klarer dette er også de som mener at barn ikke kan få en sekser på skolen om de bestemmer seg. Det er også de samme menneskene som sier at man ikke kan få den jobben man ønsker eller som sier til poden at nei haha du blir nok ingen fotballproff du. Her hjemme gjør vi det vi bestemmer oss for. Vi har bestemt oss for å leve på 1000.- i uka. Da gjør vi det. Frukt og grønt kjøpes på Keizer i Lillestrøm. Jeg bare ELSKER den butikken og de som jobber der ❤ Jeg baker brød selv og sparer masse på det. All mat prøver jeg å lage fra bunn og har forelsket meg i gryter. 

Flere tips om å leve billig på mat i uka finner du her:

Ukemeny til 5 for kr. 1000.-

Planlegg godt. Nyttige tips!

Er du bare 35 år? 

I går fikk jeg høre 2 ganger at jeg virkelig ikke ser et år eldre ut enn 35. Det er jo tidenes kompliment. Altså dere. Jeg blir så smigret av slike komplimenter at jeg vet ikke hva jeg skal si. Fakta er jo at jeg er 42 år og mange mener jeg ser ut som om jeg er 60. Menn som mener jeg ser ung ut vil helt sikkert bare en ting og sånne menn må jeg absolutt ikke høre på. Men vet dere? Jeg bryr meg absolutt ikke hva dere mener om min alder. Den er jo 42 uansett om vi krangler om hvor gammel jeg ser ut. Stina, fra Stinablogg, mente jeg ikke så et år eldre ut enn 35. Akk ja. Smaken blir som baken => Delt. Jeg har faktisk blitt invitert på date av en på 27, og vurderer å dra på kino med han neste uke. Han betaler selvsagt :P 

Kan du fortelle hvorfor du velger å utlevere barna dine på nett?

Dette er selvsagt et følsomt tema. For meg og for mange av dere. Jeg veier alt for og imot når jeg gjør noe. Tro meg, jeg tenker på langsiktige konsekvenser og hvordan det offentlige rom påvirker mine barn. Et av mine barn tok seg en pause en stund. Rett og slett fordi han ikke ville være med. Det var helt ok. Det som vises her er nok ikke mer enn 5% av vårt liv. Vi snakker mye om sosiale medier, fordeler og ulemper ved det. Frem til nå føler vi alle at det er mer fordeler og derfor fortsetter vi. Det gjør vi sammen. Jeg er såpass oppmerksom på mine barn at jeg ville sett om noe ikke var bra for dem. 

Har du noen spørsmål du ønsker at jeg skal svare på så fyr løs i kommentarfeltet. 

Nå skal jeg og frøkna reise inn til hallen. Det er trening med elitelaget for tredje gang denne uken. Når morgendagen er over teller vi 13 knallharde treningstimer og 4 timer med egentrening. Det er mye, jeg vet. Men skal man bli god må man være tilstede på alle treninger og jobbe ekstra utenom. 

God lørdag dere ❤

 

 

 

 

Hvorfor gjorde du det, Anne Brith?Jeg har blitt spurt en del spørsmål den siste tiden om forskjellige ting. Det er alt fra kropp, trening og til kaker og barna. De mest private spørsmålene du kan tenke deg har jeg fått. Noen har ikke filter. Og vet dere. Det må vi bare godta. Vi mennesker er ikke like og noen mennesker spør uten å tenke over hva det er de egentlig spør om. Jeg tror ikke folk mener noe vondt med det. 

Her er noen av spørsmålene jeg har fått og som jeg føler jeg vil svare på. Har du noen spørsmål så still dem gjerne i kommentarfeltet så skal jeg svare så godt jeg kan. 

Hvor gamle er barna dine? Og har de samme far? 

Sven blir 14 år i april, Annika er 12 år, Espen 10 år og minstemann Christian blir 5 år om 2 uker. De eldste 3 har samme pappa, som er fra Nederland og bor i nord. Derfor er de eldste barna hos meg det meste av tiden. Minstemann har pappaen like ved og vi teller verken netter eller dager mer. Vi prøver å forholde oss til en uke hver, men med travle timeplaner flyttes alt slik det passer oss. 

Hvorfor er noen av barna dine mer på bloggen enn de andre?

Det har jeg faktisk ikke tenkt på. Men det er jo slik at noen av barna er mer glad i å bli fotografert enn andre. Det skjer faktisk også nokså ofte at en eller to sier at de ikke vil på bloggen om vi diskuterer et tema. Annika vil ha en egen blogg og liker å være i "rampelyset" så hun er nok mer tilstede her på bloggen enn de andre barna. Akkurat som det er Christian som baker mest på snap. Ingen baktanker rundt det. 

Hva skjedde med Johan?

Helt ærlig. Han sa til meg en dag at han mulig ønsket seg barn. Det var ikke et tema fra starten av og jeg hadde sagt klart ifra at jeg var ferdig med barn. Å være i et forhold med en som kanskje ønsker seg barn er uaktuelt for meg. Å vite at jeg ikke kan gi noe av det fineste i verden til en person, nemlig barn, fordi jeg selv er ferdig ville vært et vanskelig utgangspunkt for et livslangt forhold. Så derfor er det over. 

Dater du noen nå? 

Nei, jeg gjør ikke det og sist jeg var på date var i november med Johan. Når jeg dater og hvem jeg dater er egentlig en privatsak men dere vil nok merke om det er noen i livet mitt tenker jeg. Det er jo en jeg har god kontakt med, men hvem, hva og hvor holder jeg for meg selv en stund fremover. 

Hvorfor filmet du deg selv naken?

Spørsmålet dukker opp daglig overalt. For det første var jeg ikke naken. Jeg hadde dyna godt over meg. Jeg så helt ærlig ikke på det som noen stor greie. Da jeg på morgenen begynte å få kommentarer ringte jeg min manager og spurte hva hun mente. Hun lo bare og det var en ikke-sak for både meg og henne. Dessuten er kropp ikke en veldig stor greie hos meg. Jeg tenker ikke over engang om jeg har folk rundt meg når jeg skifter. Bør jeg beklage meg for at jeg la det ut? NEI, det var for meg en greie jeg gjorde for å bevise for meg selv at verden har blitt syk. Vi hyller de stygge og hater de fine. Rett og slett. 

Og når det kommer til ordbruk her på bloggen så vet jeg at mange reagerer på at jeg er så direkte. Ved å spisse overskriftene mine slik som det innlegget jeg refererte til over, fikk jeg mange spørsmål om at jeg kaller noen stygg. Håper dere som leser dette nå skjønner at det var en tekst for å få frem et budskap. Jeg går ikke rundt og mener at folk er stygge. 

Er du gravid?

Nei, men jeg skjønner at mange kan tro det for noen ganger er magen min veldig oppblåst. For meg holder det veldig med 4 barn. Om jeg skal ha flere så er det fordi jeg treffer noen som har barn og da skal jeg nok klare å bære dem og med kjærlighet. 

Hvorfor klippet du brudekjolen på tv? Du kunne jo gitt den bort?

Jeg klippet den fordi jeg hadde lyst. Jeg tenkte ikke over at det moralske politiet ville komme og mislike meg for det. Jeg solgte ringen for en fin sum og ga pengene bort. Tror dere ikke jeg helst hadde levd et liv som lykkelig gift i dag? Jeg sa ja til å gifte meg, være sammen med en mann for alltid. Selvsagt var det ikke min avgjørelse at det ikke ble noe bryllup. Man trenger ikke være rakettforsker for å skjønne hva som skjedde der. Jeg bare forteller det ikke her på bloggen. Det finnes flere innlegg rundt det og det er bare å lese seg tilbake i tid så finner dere nok ut hva det var som skjedde.

Har det gjort meg mer skeptisk til menn?

Selvsagt. Han jeg snakker litt med, måtte gjennomgå noen heftige spørsmål her om dagen. Jeg er helt ærlig på at jeg ikke orker å møte en mann mer om han ikke er oppriktig og mener det han sier. Sier du at du skal selge huset ditt og flytte hit, så gjør man det. Sier du at du ikke treffer andre, så gjør du ikke det heller. Sier du at du liker meg, så liker du meg. Sier du at du har lyst å være sammen med meg så har du lyst til det. Altså det er ikke vanskeligere enn det. Vær oppriktig og ikke kast bort tiden min fordi du holder på med 4-5 andre damer. Skjønner dere? Som jeg sa til han jeg snakker med nå: Om du har lyst til å treffe 3-4 andre mens du treffer meg så er ikke jeg riktig for deg uansett. Såpass ærlige må man være. Når du finner en du liker så godt, så dreier verden seg kun om den personen og sånn må det være. DET søker jeg. Ikke noe annet tull. Og når jeg finner det så skal jeg si ifra haha. Mulig slike menn er en utryddet rase men om det finnes et eksemplar av den sorten der ute så skal jeg finne han. 

Sånn det var det for denne gang. Kjenner at jeg ble helt svett av å svare på alt dette. 

Håper dere får en fin dag :)

Gode klemmer!

Følg meg gjerne på snapchat: annebrith.no