hits

Royal icing

Sommerfugler som kakepyntJeg håper dere alle har en fantastisk Pinse :) Vi har kost oss på sykkeltur i går sammen med barna og sent på ettermiddagen overrasket min forlovede meg med en barnefri kveld i Oslo. Sammen dro vi på kino og slappet virkelig av. Etter en herlig frokost på Royal Christiania og en fin spasertur gjennom hovedstadens solfylte gater satte vi kursen hjemover igjen :) Lykke!


Solen skinner og det ser ut som om alle nyter denne ekstra fridagen. En venninne av meg la ut et herlig bilde på Facebook fra hengekøya si mens hun nyter utsikten av epletreet og blå himmel. Kan det bli bedre?


Når det er sommer er det nydelig å pynte kaker med sommerfugler. Disse sommerfuglene som er laget av royal icing er lettere å lage enn du tror ;)


Du trenger:
  • Royal icing

  • Eventuelt farge

  • Sprøytepose og tip 2 eller et kremmerhus


Jeg tror faktisk ikke jeg har lagt ut en egen bloggpost på kremmerhuset men da jeg var på kurs hos Peggy Porschen brukte vi ikke annet. Konditorer bruker heller aldri små sprøytetipper og jeg lover å lage et eget innlegg om det :)

Bildet under viser sommerfuglene jeg brukte som mal. Finn sommerfugler du selv synes er pene og print dette ut i ønsket størrelse. Legg et bakepapir over og sprøyt royal icing rundt kanten på sommerfuglene. Fyll dem deretter med litt tynnere icing. på samme måte som jeg lager cookies lager jeg slike sommerfugler. Det er bare ikke noe kjeks under denne gangen ;)


La dette tørke i MINST 2 netter :) Jeg laget mine litt store og burde latt dem tørke i 3 netter.


Det ser da slik ut:Om du vil kan du også lage disse følehornene eller hva de nå enn heter:For å forme sommerfuglen trenger du et tykt papir som du bretter som en vifte eller V. Sommerfuglen skal tørke nedi V-formen.


Sprøyt ut litt icing og legg hver vinge oppå dette. Sprøyt litt icing oppå dette igjen og kanskje litt mer oppå toppen slik at det ser ut som en dråpe oppå. På toppen setter du to av disse antennene. De kan lages rette eller krøllede slik jeg har laget dem :)La dette nå tørke natten over. Pynt dem ekstra fine med litt spiselig glitter. Ta en og en sommerfugl og fest på kaken. Bruk stiv royal icing som lim.


Et tips til dere: Hvis du bruker tip 2 eller 3 til kanten rundt vil vingene bli tykkere og trenger også lengre tørketid. Tip 1 eller 2 er best for da blir de tynne og fine og trenger ikke så lang tørketid. Bruker du noen ts ekstra sitron i icingen så vil sommerfuglene smake litt syrlig også :)Fantastisk flotte eller hva?


Så enkle og så fine.


Her er et bilde av en kake jeg laget med slike sommerfugler på:Denne uken blir en spennende uke for meg. I morgen skal jeg ta toget inn til Oslo og tilbringer hele dagen sammen med noen av de beste konditorene i Norge :) Jeg gleder meg kjempemye og gruer meg litt ;)


Håper å komme tilbake med masse tips etter morgendagen.


Ønsker alle en strålende uke og en fortsatt fin kveld!