Råvarer

Den store testen #kokesjokolade

Jeg er kvalm nå! Har smakt meg gjennom en hel haug av kokesjokolader og dere som følger meg på snap har fått med dere testen.

Jeg har filmet meg selv mens jeg smakte på en etter en.

Egentlig vil en slik test ikke bli helt rettferdig fordi å smake på sjokolader med 40% kakaoinnhold og bedømme disse etter smak sammenlignet med sjokolader med over 70% blir ikke riktig. Kvaliteten på sjokolader med over 70% sjokolade er jo bedre.

Men i min test var det smaken jeg testet.

HUSK: Det er min personlige smak og jeg skal ikke si hva du bør og ikke bør kjøpe men jeg kan si at noen sjokolader ikke nådde opp!

En sjokolade som ikke var med i testen er Devine. Og den vet jeg er god på smak men den er ikke tilgjengelig overalt så derfor ble den ikke med :)

Disse sjokoladene var med i testen:

  • Eldorado - lys og mørk
  • Rema 100 - Lys og mørk
  • Freia Dronningen
  • Matmesteren lys og mørk
  • Freia kokesjokolade 70%
  • Freia lys
  • Odense lys og mørk
  • Coop lys og mørk

Vinneren av smakstesten ble:

 

Denne sjokoladen er rund og god i smaken. Den har en deilig ettersmak og er klart min favoritt!

En god nummer 2 ble denne:

 

Det ble en delt førsteplass for Freia og Odense i konkurransen på de lyse sjokoladene....

SJOKOLADEKNAPPER

  • Odense sjokoaldeknapper 55%
  • Freia Lys sjokoladebiter (melkesjokolade)
  • Freia Mørk 70%

Jeg vil presisere at jeg ikke har noen avtale med noen av disse levrandørene. Jeg har kjøpt all sjokolade selv. Ingen er sponset. Jeg har bestemt meg for å sende en mail videre til de forskjellige kjedene for å prøve å finne ut hvor deres sjokolade kommer fra slik at man faktisk vet hva det er man spiser. Det står ikke noe på disse pakkene om det.

Slik så hele listen ut til slutt.

PLASSERING:

  1. Odense
  2. Freia
  3. Rema 1000
  4. Freia Dronningen
  5. Matmesteren
  6. Coop
  7. Eldorado

Ønsker dere en finfin fredags kveld!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: v_perlesukker

Søndag - Barnas dag!


Søndager er dager hvor vi prioriterer barna.

På formiddagen gikk vi en lang tur og grillet sammen med masse gode venner!

Etter flere timer ute var det godt å komme inn og varme seg.

Årets pepperkakedeig fra Rema 1000 måtte jeg bare teste ut og det var en entusiast gjeng med pepperkakebakere som begynte på oppgaven.

Jeg kan ikke si annet enn at denne deigen er som skapt til småbarn!

Den er utrolig lett å kjevle ut, veldig "fet" slik at man ikke trenger mye mel og uhyre enkel å få jevn.

Med egen pepperkakedeig synes jeg de minste alltid har vanskeligheter med å få kjevlet deigen fordi den blir så seig så jeg synes dette er helt topp for alle med minimalt med tid ;)

Steker man pepperkakene riktig får de en gyllen brun glans og de smaker også kjempegodt!

Så fra meg får pepperkakedeigen fra Rema 1000 en god femmer!

Her er pepperkakene 4 åringen laget:



Og her er mine som skal på en kake til helgen :)

Gjett 3 ganger hva det skal bli?



Fremover de neste ukene kommer det en juleserie her på Villa Perlesukker.

Inspirert av jentene på Din Baby som vasker til jul har jeg laget serien: Vi baker til jul.

7 deler og 7 sorter. Tradisjonsrike oppskrifter med en spennende og ny vri. Noe pakket inn i rosa mens noe bare vil bli pyntet i julens farger.

I kveld håper jeg første del skal komme.

Ha en finfin søndag ettermiddag!

Vennlig hilsen

Anne Brith

Farger


Når jeg baker så bruker jeg konsentrerte farger og ikke konditorfarger kjøpt i dagligvarebutikk.

Disse fargene kalles pastafarger eller gelefarger.

Jeg har testet ut mange fargemerker i løpet av de siste årene og jeg mener bestemt at Sk sine farger og glitter er best.

Disse fargene er så konsentrerte og du trenger bare litt på tuppen av en tannpirker for å gi en smørkrem eller marsipan farge.

Slik ser glitteret ut:

Det finnes i både perle, sølv og gull. Utrolig flott å pensle litt på kaken for å få et fint shimmer ;)

Disse koster også kr. 59.-

Fargeglad hilsen fra

Anne Brith

Sjokolade fra Odense

Jeg har fått en del mail fra dere om hvilke råvarer jeg bruker og har funnet ut at jeg i ukene som kommer skal fortelle dere om hvilke jeg bruker og er fornøyd med.

Fremover mot jul vil det bli nokså høy bakeaktivitet her på kjøkkenet i Villa Perlesukker og man klarer seg rett og slett ikke uten sjokolade.

Nå har jeg kjøpt sjokolade fra Odense og testet ut alle og jeg må si jeg synes de er bedre enn Freia sine. Har også sett at Landlord har kommet med en type og den skal jeg også teste ut.

Den beste sjokoladen er uansett uten tvil den belgiske sjokoladen fra Callebaut og den kan kjøpes på Pals. Jeg elsker den sjokoladen ;)

Denne sjokoladen fra Odense er litt dyrere enn Freia sin men det er som om du kjenner det på smaken. Dessuten synes jeg pakningen er stilig også ;)

Har også handlet Nougat som skal smeltes i konfekt... mmmm.

Hilsen fra Anne Brith - som lover sin samboer at hun ikke skal bråke så mye på kjøkkenet når han sover ;)
hits