Sjokoladekake

Den beste sjokoladekremen!

Her har du verdens beste sjokoladekrem!

Både til kaker og til cupcakes.

Hva er det som gjør kremen så god?

Jo det er 2 ting og nå håper jeg ingen blir sure på meg.

Det verste jeg vet er å smake cupcakes hvor kremen er en sånn skikkelig smør, melis og kremostkrem. Uff, det smaker så grusomt. Ja det kan funke på gulrotmuffins eller krydderkake men den kornete smaken fra melisen får du rett og slett ikke bort.

Det setter seg oppi ganen og blir en klump av ekkelhet.

Du bør lage en krem med noe som nøytraliserer smør og melissmaken. Jeg bruker mel og melk. Dette koker jeg opp til en tykk saus og setter det kaldt til neste dag.

Da har det blitt en pudding.

Det er det første du skal tenke på. Lage en melpudding. Så skal du tenke på at du bør bruke smletet sjokolade i stedet for kakao.

kakao i en smørkrem er en sånn lett og "billig" løsning. Bruker du smeltet sjokolade 70% så får du en himmelsk smak.

Denne kremen er knallgod :)

SJOKOLADEKREM

  • 3,5 dl melk
  • 4 ss mel

Kokes opp til en pudding og avkjøles. Helst til dagen etterpå.

  • 500 g smør
  • 500 g melis
  • 200 g smeltet sjokolade 70%

Pisk melis, smør og melpudding sammen. HUSK smøret skal være kaldt i terninger.

Pisk dette godt sammen ( 15  minhutter) og vend til slutt i den smeltede sjokoladen.

Sprøyt på dine cupcakes med en stjernetip. Her har jeg brukt 8B.

Hvis du skal lage en vaniljefrosting så bytter du ut sjokoladen med 2 ts vaniljesukker eller 1 vaniljestang :)

Masse lykke til med bakingen :)

Klemmer

PS. Følg meg gjerne på snap: annebrith.no

 

 

Deilig myk brownies ♥

God søndag vakre mennesker.

Jeg har allerede jogget langs Glomma og er på vei inn i dusj mens barna lager frokost.

Noen solstråler trenger seg gjennom gardinene, det spilles musikk på kjøkkenet og jeg er glad!

Her har du oppskriften på verdens beste brownies!

BROWNIES

  • 100 g smør
  • 2 dl sukker
  • 1,5 dl hvetemel
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljesukker eller vaniljepulver ( økologisk)
  • 2 ss kakao
  • 100 g mørk sjokolade ( 70 %)

Smelt sjokoladen i vannbad og ha i smøret. Dette skal ikke bli for varmt. Ha sukker, mel og vaniljesukker i og rør inn eggene.

Browniesen blir best om du rører den for hånd. Hell røren i en form a 20 cm i diameter. Jeg brukte en firkantet form.

Stek browniesen på 180 grader i 20.

PYNT

Strø litt melis på browniesen og pynt med blåbær og bringebær.

Serveres lun da blir den best!

Hvorfor skal man ha smeltet sjokolade i en kakerøre?

Det er fordi dette gir en mye bedre smak og du kjenner at kaken får en mer ekte smak. Om du bruker en kvalitetssjokolade så vil du kjenne en god sjokoladeettersmåk veldig lenge.

Hva skal du gjøre i dag? Her blir det bakedag delux. Følg med på snap davel :P

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: v_perlesukker

 

Sjokoladekake med bringebær



God mandag alle sammen.
Det er definitivt ingen blåmandag for meg. Har akkurat fått blomsterlevering på døren. Rosa roser ble levert med et herlig smil. En god start på uken.

De siste ukene har vært tøffe med mye endringer og planlegging om hvordan veien videre skal være.

For meg har det vært noen tunge uker for jeg har opplevd å ha "skriveblokkade" Noe dere kanskje har merket. Jeg trøster meg imidlertid med at det er verre om jeg får "bakeblokkade" thihi.

Fredag som var åpnet vi våre dører igjen i butikken på Sørumsand og selv om det ikke var så mange innom som vi hadde ønsket så var det mange spesielle mennesker som kom innom. To møter ga spesielt inntrykk og det ene var skjønne Elisabeth fra Frk. Holms Cafe. Vi har kjent hverandre i over 6 år og fulgt hverandres bakeprosjekter på internett. En herlig dame som jeg virkelig beundrer. Har hatt mange gode stunder med henne selv om det kun har vært på nett. Nå fikk vi endelig møttes og det var "love at first sight".

Det kommer også mange følgere innom butikken. Mennesker som har fulgt meg fra første stund jeg startet å blogge og som har heiet på meg i Hele Norge baker. På fredag kom en vakker kvinne helt fra Sandefjord. En herlig dame med masse energi som jeg virkelig ble glad for å se. Et utrolig koselig og spesielt møte.

Det er definitivt höst ute og det nærmer seg jul med stormskritt. Mange av dere har kanskje sett at vi har anskaffet oss en kjevlemaskin og vi skal denne uken begynne å lage pepperkaker. Fantastisk å ha en slik flott maskin som bare "spyr" ut ferdig kjevlet deig :)

I dag vil jeg dele en god og velkjent oppskrift med dere i en nyere utgave.
Enkel og voksen sjokoladekake for de som er glad i en mer voksen smak.





Jeg har i min oppskriftssamling mer enn 10 herlige sjokoladekaker som jeg varierer med. Men jeg må innrømme at denne oppskriften kommer tilbake oftere enn de andre. Grunnen er rett og slett at den passer til alle. Både voksne og barn elsker den! Den er enkel å lage og blir saftig, luftig og god.


Kombinasjon sjokolade og bringebær er en klassiker og slår an hver eneste gang. De syrlige bærene legger seg perfekt innimellom lagene og gir akkurat det en god kake trenger: kontrast i både konsistens og smak J


Denne kaken gir 12 store sjokoladekakestykker.


Sjokoladekake 25 cm form




  • 3 egg

  • 3 dl sukker

  •  150 g smør

  •  2 dl melk

  •  3 dl hvetemel

  •  2 ss kakao

  •  1 ts vaniljesukker

  • 2 ts bakepulver


Pisk egg og sukker til eggedosis.


Smelt smør i en kjele og ha i melken.


Sikt alt det tørre i en bolle.


Når eggedosisen er stiv og fin har du i det tørre og vender dette forsiktig men godt inn.


Ha så i det smeltede smøret og melken.


Hell røren over i en form a 25 cm


Stek kaken i 20-30 minutter på 180 grader


Sjokoladekrem




  •  2 egg

  •  100 g melis

  •  100 g smør

  •  200 g sjokolade ( ca 70 %)


Pisk egg og melis til eggedosis.


Smelt smør i en kjele. Hakk sjokoladen i små biter og ha i denne. Ta kjelen av platen og rør alt godt sammen til en tykk og flytende masse.


Hell sjokoladeblandingen i eggedosisen og vend dette godt i.


La sjokoladekremen stå kjølig i noen timer.


Pisk opp sjokoladekremen rett før bruk. Du vil da se at den blir lysere i fargen.


Sette sammen kaken:




  •  200 g bringebær


Ta bort 8-12 av de fineste bringebærene.


Del så kaken i 2 og smør sjokoladekrem på den ene bunnen. Legg bringebærene oppå sjokoladekremen og legg den andre bunnen oppå.


Fordel så krem over kaken. La det være litt sjokoladekrem igjen til pynt.


Sprøyt ut små rosetter på kaken og legg en bringebær oppå. Jeg har brukt en stjernetyll/tip på disse.


Ønsker dere en god mandag!


God klem!


Brownies med ripskrem og Japp


Kombinasjonen mellom den søte browniesen og den syrlige ripskremen i denne kaken er helt rå! Jeg toppet kaken min med en av mine favorittsjokolader: Japp :)


3-dobbelt lykke!


I høst var jeg så heldig å få bli med en av mine venninner å plukke rips i hennes brors hage :) Resultatet ble nesten 5 liter rips som nå er pent frosset ned i min dypfryser. Ripsen skal jeg eksprimentere en del med fremover da den gir en syrlig og frisk smak sammen med sjokolade.


Jeg har i denne kaken tatt utgangspunkt i Brownieskaken fra Zaid, fra bloggen foralldel.


BOWNIES

  • 100 g smør

  • 2 dl sukker

  • 1,5 dl hvetemel

  • 2 egg

  • 1 ts vaniljesukker

  • 2 ss kakao

  • 100 g mørk sjokolade ( 70 %)


RIPSKREM

  • 150 g smør

  • 4 dl melis

  • 4 ss melk eller fløte

  • 200 g rips


SJOKOLADEPYNT

  • 2 Japp


Slik gjør du:

Smelt sjokoladen i vannbad og ha i smøret. Dette skal ikke bli for varmt. Ha sukker, mel og vaniljesukker i og rør inn eggene.

Browniesen blir best om du rører den for hånd.

Jeg brukte en firkantet form a 25 cm og doblet oppskriften.

Stek browniesen på 180 grader i 25-30 minutter.

Slik lages kremen:

Rør smør og melis hvitt og ha i fløten/melken. Mos ripsen med en stavmikser og sil alt gjennom en grov sil.

Ha ripsmassen i smørkremen og miks dette videre noen minutter med stavmikser.

Hakk sjokoladen opp i biter og strø over kaken. Skjær passende stykker og server!

HELLSTRØMS HJEMMEKOKKELAUG

Som noen av dere vet har jeg meldt meg på konkurransen og håper å komme meg så høyt opp på lista at jeg i alle fall har en real sjans til å bli lagt merke til. Konkurransen er hard og de i toppen drar fra meg fort ettersom jeg først meldte meg på dette for noen dager siden. De 10 beste har jo vært med siden starten og har klart å sanke noen tusen stemmer mens jeg nå har rundt 600 stemmer.

Jeg håper du kan hjelpe meg ved å stemme på meg!

Er jeg blandt topp 30 den 11. oktober går jeg videre til finalerunden. Husk at du kan stemme hver 12 time. Altså 2 ganger i døgnet :)

























Uansett hvordan det går i konkurransen så sier jeg TAKK for støtten så langt!

Håper du har en herlig lørdag!



After Eight brownies


Er du glad i After Eight så vil du elske denne kaken!


Denne oppskriften kommer opprinnelig med en bombe av grønne e-stoffer men etter å ha blitt inspirert av matbloggerne sist helg så fant jeg en alternativ løsning. Det er jeg kjempestolt av!

BROWNIES

  • 100 g smør

  • 2 dl sukker

  • 1,5 dl hvetemel

  • 2 egg

  • 1 ts vaniljesukker

  • 2 ss kakao

  • 100 g mørk sjokolade ( 70 %)


KREM

  • 150 g smør

  • 4 dl melis

  • 4 ss melk eller fløte

  • blader av mynte ( har du ikke det kan du bruke mintdråper)

  • 1 stor pakke After Eight.


Slik gjør du:

Smelt sjokoladen i vannbad og ha i smøret. Dette skal ikke bli for varmt. Ha sukker, mel og vaniljesukker i og rør inn eggene.

Browniesen blir best om du rører den for hånd.

Jeg brukte en firkantet form a 25 cm og doblet oppskriften.

Stek browniesen på 180 grader i 25-30 minutter.

Slik lages kremen:

Ha alle ingredienser i en bolle og rør alt sammen med en stavmikser. Slik får du myntebladene skikkelig moset. Om du føler mintsmaken er for lite fremtredende ha i noen dråper med mint.


Jeg gjorde ikke det. I den opprinnelige oppskriften til kremen er grønn pastafarge en ingrediens men ved å tilsette ferske mynteblader har jeg fått en brownies som er helt uten fargestoffer.


Sett kaken litt i kjøleskap og hakk opp 1 pk med After Eight.


Strø dette oppå det grønne kremlaget og skjær ut porsjonsbiter a 5x5 cm.


NYT!


I helgen møtte jeg min sjokoladesoulmate Zaid. Herlighet, dobbel lykke! Ikke bare er han like gal som meg etter sjokolade men han er like gal som meg også :)


Zaid er også en sjokoladeelsker av dimensjoner. Han vet så mye om sjokolade at jeg blir helt hekta når han begynner å fortelle.


I helga laget han og jeg en herlig variant av lam selvfølgelig med sjokolade hehe og den kommer på bloggen i morgen. Zaid er mannen bak bloggen Foralldel og det er også der jeg har funnet denne deilige browniesoppskriften! Det kommer helt sikkert mer inspirasjon fra Zaid i månedene som kommer.


Både Zaid og alle andre matbloggere fra portalen til matprat er opptatte av rene og ekte råvarer og Trine fra Trines matblogg og Ingunn fra Min Middag oppfordret meg i helga til å prøve å søke etter alternativer til alle grusomme e-stoffer. Takk for dytt i rompa Trine og Ingunn...jeg har noen prosjekter gående:)


Hva mener du? Er det viktig å bake uten så mange  e-stoffer eller er det greit at kakene er fulle av fargestoffer?


Legg gjerne igjen en kommentar i feltet under.


Ha en strålende dag videre!


hits