hits

Småkaker

Kokosboller

 

 

Å lage kokosboller er ikke så vanskelig som du kanskje tror. Det viktigste er at du med disse søtsakene må jobbe litt ekstra hurtig da gelatinen stivner nokså fort.

Jeg jobbet selv kanskje litt for fort denne gangen slik at min gelatin ikke hadde «satt» seg skikkelig og dermed var marengsmassen litt for flytende. Resultatet blir da marengstopper som er litt mindre enn det jeg ville ønsket. Pirkete kanskje men det er et tips å ta med seg.

Kokosboller er jo en marengs med gelatin sprøytet oppå en kjeks og så trukket med sjokolade. Helt til slutt strøs kokos på.

Mange bruker Digestivekjeks til å lage kokosboller men personlig synes jeg de er for tykke og det blir en altfor mektig søtsak. Jeg er selv glad i å kombinere litt salt i søtsakene mine og har denne gangen valgt å bruke Ritzkjeks som bunn.

Du kan også helt fint bruke helt tynne kjeks som passer til ost. Diameter på kjeksene bør være mellom 3 og 4 cm.

Kokosboller


  • 4 stk  eggehvite
  • 300 g  sukker
  • 6 stk  gelatinplater
  • 1 pk ritz kjeks

 

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.

Ha eggehviter i en mikser og miks dette på medium hastighet til eggehvitene begynner å bli stive. Ha så i litt og litt sukker. Etter alt sukker er i skal du piske i 2-3 minutter slik at du får en fin og stiv marengs.

Bland gelatinplatene med ½ dl kokende vann og hell dette i marengsen.

Miks videre til massen begynner å tykne fint.

Sprøyt massen ut på kjeks med en stor rund tyll og la dem stå og tørke.

Lag sjoklaldeglasur. 

Dypp bollene ned i glasuren ved å holde fast i kjeksen. Legg bollen på en gaffel og skrap sjokoladen av kanten under kjeksen og sett den på et bakepapir.

Strø kokos over og server.

 

Sjokoladeglasur

  • 200 g  kokesjokolade
  • 25 g  kokosfett (delfiafett)
  • ca. 2 dl  kokosmasse

  •  

Smelt sjokoladen over vannbad og ha i kokosfett. Kokosfettet tynner ut sjokoladen slik at den blir lettere å jobbe med

Du kan også lage kokosboller uten kjeks. Sprøyt da ut marengsen rett på et bakepapir og ha disse i kjøleskap eller fryser. Dypp dem i sjokolade ved å bruke en gaffel.