Terter

Smuldrepai med bringebær og vaniljekrem

Altså, nå er det høst dere og utrolig deilig med pai.

Denne uken har jeg laget blåbærpai, eplepai og denne paien med vaniljekrem og bringebær.

Det er så enkelt og jeg spør meg selv: Hvorfor lager jeg det ikke oftere?

Vel her er oppskriften. Du trenger:

  • paibunn
  • 2-300 g bringebær
  • vaniljekrem

PAIBUNN

  • 250 g hvetemel
  • 100 g sukker ( eller melis for finere bunn)
  • 100 g smør i terninger
  • 1 egg
  • 1 klype salt

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og miks det sammen. Så fort det blander seg samler du alt sammen og pakker det inn i plastfolie. 

Legg deigen i kjøleskap i en time. 

Bruk 2/3 av deigen til bunn og kjevle denne til ca 3-4 mm tykkelse. 

Legg bunnen i en form og kutt av overflødig deig rundt kantene. 

Fyll paien med 1 pakke vaniljekrem eller lag vaniljekrem selv. Jeg tok en hurtigvariant og brukte en ferdig pakke. Legg 2-300 g bringebær over vaniljekremen og strø resterende deig over. 

Stekes på 200 grader i 40-50 minutter. 

Avkjøl paien og ha litt melis over før servering. 

Serveres lun!

Enjoy ❤

Jordbærterte #barnevennlig

Dette er terten for oss som har barn eller venner som er litt kresne. De fleste terter topper man med litt krunsj som feks pistasjnøtter eller annet men denne er helt uten noe. Vil du toppe denne med noe "ekstra" så hakk opp pistasjenøtter og strø over :)

Tertebunn

  • 300 g hvetemel
  • 200 g kaldt usaltet smør
  • 100 g melis
  • 1 egg
  • 100 g mandelmel ( kan sløyfes)

Smuldre mel, smør og melis. Ha i egget.

Avkjøl i 1 time.

Kjevle ut deigen, ha i form sett i fryser i 30 min.

HA på aluminiumsfolie og legg på erter.

Stek bunn i 10 min på 180 grader.

Pensle på eggehviteblanding og mandelblanding ( restene av eggehvite blandet med mandelmel) Dette er for å få en mer eksklusiv terte. Stek ferdig i 10 min til.

Avkjøl.

Vaniljekrem

  • 1 vaniljestang
  • 2 dl + 1/2 dl h melk
  • 3/4 dl kremfløte
  • 55 g sukker
  • 30 g eggeplomme
  • 20 g maizena

Splitt vaniljestangen. Ha stang, frø, fløte og sukker i en kjele rør sammen og varm til kokepunktet. Ha resten av melken og maizena i en liten bolle og rør ut maizena.

Visp inn eggeplommene i maizenablandingen.

Hell 2/3 av den varme blandingen i eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i 1 min mens du hele tiden rører i kjelen med en visp. slik at kremen ikke brenner seg.

Ta ut vaniljestangen og ha kremen i en bolle og avkjøl raskt.

Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt kremen ut oppå terten.

TIPS Doble oppskriften for ekstra mye vaniljekrem :)

500 g jordbær deles i 2 og legges i en spiral rundt.

Klar gele

Dette er en veldig god oppskrift på klar gelé. Den er veldig godt egnet til å pensle på bær på en kake eller terte for å få ekstra holdbarhet og glans.

  •     3 plater gelatin
  •     50 g glukose
  •     1 dl vann
  •     50 g sukker
  •     3 ss sitronsaft

Ha gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter. Ha de øvrige ingrediensene i en liten kjele og kok opp på middels varme. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme væsken.

Ha geleen i en bolle og avkjøl i romtemperatur. Etter ca. 1 time begynner geléen å tykne og den er klar til bruk.

Den klare geleen pensles over jordbærene til slutt.

Håper dere alle får en strålende dag!

Jeg har noe spennende på gang og skal fortelle dere det i kveld så følg med! ♥

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: v_perlesukker

Klemmer!

 

 

Min spesialitet #terte med bær

Jeg vant Hele Norge baker runden med terter. Terter er min spesialitet! Dette kan jeg :P

Jeg skal skrive et helt innlegg om de forskjellige tertebunnene for da jeg var med i Hele Norge baker så "safet" jeg veldig på terten min. Dette fordi jeg visste at Pascal som er fransk liker den klassiske franske tertebunnen. Trengte ikke være rakettforsker for å vite det.

Så da jeg var med i programmet og vant med min kirsebærterte så var det nok det som gjorde utslaget.

Terter stekes alltid for kort! OBS OBS OBS

Jeg gjør det selv innimellom. Da kjenner jeg at jeg blir irritert på meg selv. Tommelfingerregelen er: Stek alltid 3-4 minutter ekstra om du er i tvil.

#dagenstips

Denne terten er som sagt laget av en klassisk tertebunn, med hjemmelaget vaniljekrem og toppet med moreller. MEN du kan bruke akkurat den frukten eller bærene du selv har som favoritt. Ta det du liker godt og ha det oppå.

Det som skal sies er at denne terten har alt en god terte skal ha: Søt, syrlig, myk og kontraster i konsistens,

Søt - moreller og vaniljekrem

Syrlig - sitrongele oppå

Myk - Vaniljekrem

Kontraster - Mandler fra Dr. Oetker oppå gir perfekt resultat.

Vil du lage denne med jordbær så har du ristet pistasjnøtter oppå til slutt.... jummy!

Bunn

  • 300 g hvetemel
  • 200 g kaldt usaltet smør i terninger
  • 100 g melis
  • 1 egg

Miks hvetemel, smør og melis i en mikser med grind eller smuldre dette sammen.

Når dette klumper seg ha i egget og bland lett sammen. Legg dette i plastfolie og la det hvile natten over.

Har du dårlig tid? La deigen hvile i 30 minutter i kjøleskap.

Kjevle tertebunnen ut på et bakepapir og legg bunnen i en terteform a 22-24 cm.

Sett kaldt i kjøleskap i 30 min før steking. Legg et sammenkrøllet bakepapir oppå bunnen og fyll på med ris eller erter slik at bunnen ikke hever seg når du steker den.

Stek bunnen på 180 grader i 30-40 minutter. Etter 20 minutter tar du ut papiret med ertene på og steker bunnen videre til den er gyllenbrun.

Vaniljekrem

  • 5 twist fra vaniljetvister fra Dr. Oetker
  • 2 dl melk
  • 1/2 dl melk
  • 3/4 dl kremfløte
  • 55 gram sukker
  • 30 gram eggeplomme ca. 2 stk
  • 20 gram maizena 2 ss

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.

Ha 2 dl melk, vaniljestang, frø, fløte og sukker i en kjele. Rør dette sammen til kokepunktet.

Ha resten av melken og maizena i en liten bolle og rør til det er klumpfritt.

Visp inn eggeplommene i maizenablandingen.

Hell 2/3 av den varme (kokt til kokepunktet) melken over eggeblandingen.

Vær forsiktig når du gjør dette om du heller over for mye kan du ødelegge eggene og få klumper i massen.

Ha i litt og litt melk og bland dette godt.

Hell dette til slutt over i kjelen og kok opp kremen.

La kremen småkoke i 1 minutt men pass på at det ikke brenner seg på bunnen.

Ta ut vaniljestangen og ha kremen over i en annen bolle og avkjøl!

Dekk kremen med plastfolie for å slippe at den tykner på overflaten.

Sitrongele

Dette er en veldig god oppskrift på klar gelé. Den er veldig godt egnet til å pensle på bær på en terte for å få ekstra holdbarhet og glans.

  • 3 plater gelatin
  • 50 g glukose
  • 1 dl vann
  • 50 g sukker
  • 3 ss sitronsaft

Ha gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter. Ha de øvrige ingrediensene i en liten kjele og kok opp på middels varme. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme væsken.

Ha geleen i en bolle og avkjøl i romtemperatur. Etter ca. 1 time begynner geléen å tykne og den er klar til bruk.

Lage terten:

Ha vaniljekrem i tertebunnen.

Del 400 g moreller i 2 og ta ut stener. Legg morellene oppå vaniljekremen. Pensle over klar gele og strø til slutt mandelflak oppå terten.

 

 

Nå forventer jeg at dere lager terter folkens. Enklere blir det ikke!

Ha en finfin lørdag!

Takk for alle fine snaps dere sender!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: v_perlesukker

Klem fra meg!

 

 

 

Sitronterter



God morgen alle sammen!

Noen dager klarer jeg ikke komme meg ut av senga. Som i dag.

Helt forferdelig når du vet at du har 10 timer med jobb foran deg.... heldigivis klarer jeg å legge meg tidlig slik at jeg ikke er så utrolig trøtt da... og så har jeg jo barna som hyler og roper om at det er på tide å stå opp haha...

Marengsen til disse tertene har en helt egen morsom historie. Når det er veldig travelt her så må både Karianne og Siri hjelpe til på kjøkkenet selv om de begge ikke kan en dritt om baking.

Så sa jeg en vårdag i fjor at Karianne måtte måle opp alt og sette maskinen på. Hun gjorde jo som jeg sa...akkurat det jeg ba om også bare at jeg hadde glemt å si at hun skulle holde melisen til etterpå. En standard marengs tilsetter man melis i på slutten og rører det forsiktig inn. Nåja...enden på visa ble at marengsen ble perfekt og at vi i dag gjør dette på denne måten fordi vi sparer tid :)

SITRON


Sitron er den råvaren jeg liker aller best å ha i kaker. Den syrlige smaken sammen med det søte fra sukker gir en deilig kombinasjon.

Når du kjøper sitronen i butikken og lukter på den så lukter den lite. Den kan være sprøytet med middel du absolutt ikke vil ha i maten din.

Er du så tøff at du tar en bit med tennene så vil du faktisk kjenne at den er litt bitter i skallet. Hvordan skal man få bort bitterheten? Kok opp en god mengde med vann. Legg dine sitroner i en bolle. Hell kokende vann over sitronene og hell vannet bort rett etterpå.

Gjør dette 2 ganger.Kjenn duften av en "ren" sitron spre seg på kjøkkenet.

Noen fakta om sitroner:
? I dag dyrkes sitroner i stor grad i landene rundt Middelhavet og Calefornia.
? Sitrontreet blir 3-6 meter høyt.
? Treet blomstrer året rundt og derfor kan vi kjøpe sitron også året rundt!
? Sitronen skal være blank og ikke ha tegn til brune eller bløte flekker. Den bør være ca 4,5 cm i diameter.
? Et godt kvalitetstegn er at fruktene er tunge i forhold til sin størrelse.
? Oppbevar frukten på kjøkkenbenken.
? Du får ca 60 ml saft ut av en sitron og ca 1 ts ( 6 gram) skall hvis du rasper den.
? Kjøp gjerne de som er minst. De har mest smak og er de saftigste ;)
Det er ingenting som er så deilig som terter fylt med sitronkrem og toppet med fløyelsmyk marengs.

Lag dem gjerne noen dager i forveien og frys dem ned. De tåler det veldig godt!

Tertedeig:
? 300 g hvetemel
? 200 g smør
? 100 g melis
? 1 egg ( vispet i skål


Miks hvetemel, smør og melis i en mikser eller smuldre dette sammen for hånd.

Når dette klumper seg ha i egget og bland lett sammen. Legg deigen i plastfolie og la det hvile kjølig i minst 30 minutter.

Kjevle ut deigen på et bakepapir. For å gjøre dette enda enklere kan du kjevle ut deigen mellom to bakepapir. Stikk ut sirkler som passer i porsjonsformer og la disse hvile kjølig i 30 minutter.

Legg bakepapir oppå tertedeigen og ha erter eller ris oppå slik at terten stekes i en fin form. Terteskallene skal være gyllenbrune og stekes på 180 grader i i 15-20 minutter.

Etter 10 minutter tar du ut tertene og tar av bakepapiret og ertene/ris og steker terteskallene ferdige.

Avkjøl på rist.


Sitronkrem:


? 4 egg
? 120 g sukker
? 1 ss raspet sitronskall
? 80 g sitronsaft
? 40 g usaltet smør
? 1 klype salt

Ha alle ingrediensene i en kjele og rør dette med en visp godt sammen.

Bytt vispen med en slikkepott og sett platen på lav varme.

Ha tålmodighet og sett varmen opp litt etter litt. Rør godt hele tiden. Når kremen tykner er den ferdig.

Marengs:


? 3 eggehviter
? 20 g sukker
? 90 g melis

Ha alle ingredienser i bollen og pisk dette sammen til stiv marengs.

Det skal være en  glatt og skinnende konsistens.
TIPS
Lag dobbelt porsjon av sitronkremen og bruk dette som smaksetter i kremer eller i kaker.

Har du spørsmål så still dem i kommentarfeltet :)

Sitronterter



God morgen alle sammen!

Noen dager klarer jeg ikke komme meg ut av senga. Som i dag.

Helt forferdelig når du vet at du har 10 timer med jobb foran deg.... heldigivis klarer jeg å legge meg tidlig slik at jeg ikke er så utrolig trøtt da... og så har jeg jo barna som hyler og roper om at det er på tide å stå opp haha...

Marengsen til disse tertene har en helt egen morsom historie. Når det er veldig travelt her så må både Karianne og Siri hjelpe til på kjøkkenet selv om de begge ikke kan en dritt om baking.

Så sa jeg en vårdag i fjor at Karianne måtte måle opp alt og sette maskinen på. Hun gjorde jo som jeg sa...akkurat det jeg ba om også bare at jeg hadde glemt å si at hun skulle holde melisen til etterpå. En standard marengs tilsetter man melis i på slutten og rører det forsiktig inn. Nåja...enden på visa ble at marengsen ble perfekt og at vi i dag gjør dette på denne måten fordi vi sparer tid :)

SITRON


Sitron er den råvaren jeg liker aller best å ha i kaker. Den syrlige smaken sammen med det søte fra sukker gir en deilig kombinasjon.

Når du kjøper sitronen i butikken og lukter på den så lukter den lite. Den kan være sprøytet med middel du absolutt ikke vil ha i maten din.

Er du så tøff at du tar en bit med tennene så vil du faktisk kjenne at den er litt bitter i skallet. Hvordan skal man få bort bitterheten? Kok opp en god mengde med vann. Legg dine sitroner i en bolle. Hell kokende vann over sitronene og hell vannet bort rett etterpå.

Gjør dette 2 ganger.Kjenn duften av en "ren" sitron spre seg på kjøkkenet.

Noen fakta om sitroner:
? I dag dyrkes sitroner i stor grad i landene rundt Middelhavet og Calefornia.
? Sitrontreet blir 3-6 meter høyt.
? Treet blomstrer året rundt og derfor kan vi kjøpe sitron også året rundt!
? Sitronen skal være blank og ikke ha tegn til brune eller bløte flekker. Den bør være ca 4,5 cm i diameter.
? Et godt kvalitetstegn er at fruktene er tunge i forhold til sin størrelse.
? Oppbevar frukten på kjøkkenbenken.
? Du får ca 60 ml saft ut av en sitron og ca 1 ts ( 6 gram) skall hvis du rasper den.
? Kjøp gjerne de som er minst. De har mest smak og er de saftigste ;)
Det er ingenting som er så deilig som terter fylt med sitronkrem og toppet med fløyelsmyk marengs.

Lag dem gjerne noen dager i forveien og frys dem ned. De tåler det veldig godt!

Tertedeig:
? 300 g hvetemel
? 200 g smør
? 100 g melis
? 1 egg ( vispet i skål


Miks hvetemel, smør og melis i en mikser eller smuldre dette sammen for hånd.

Når dette klumper seg ha i egget og bland lett sammen. Legg deigen i plastfolie og la det hvile kjølig i minst 30 minutter.

Kjevle ut deigen på et bakepapir. For å gjøre dette enda enklere kan du kjevle ut deigen mellom to bakepapir. Stikk ut sirkler som passer i porsjonsformer og la disse hvile kjølig i 30 minutter.

Legg bakepapir oppå tertedeigen og ha erter eller ris oppå slik at terten stekes i en fin form. Terteskallene skal være gyllenbrune og stekes på 180 grader i i 15-20 minutter.

Etter 10 minutter tar du ut tertene og tar av bakepapiret og ertene/ris og steker terteskallene ferdige.

Avkjøl på rist.


Sitronkrem:


? 4 egg
? 120 g sukker
? 1 ss raspet sitronskall
? 80 g sitronsaft
? 40 g usaltet smør
? 1 klype salt

Ha alle ingrediensene i en kjele og rør dette med en visp godt sammen.

Bytt vispen med en slikkepott og sett platen på lav varme.

Ha tålmodighet og sett varmen opp litt etter litt. Rør godt hele tiden. Når kremen tykner er den ferdig.

Marengs:


? 3 eggehviter
? 20 g sukker
? 90 g melis

Ha alle ingredienser i bollen og pisk dette sammen til stiv marengs.

Det skal være en  glatt og skinnende konsistens.
TIPS
Lag dobbelt porsjon av sitronkremen og bruk dette som smaksetter i kremer eller i kaker.

Har du spørsmål så still dem i kommentarfeltet :)

Kirsebærpai



Kirsebærpai vil etter julen 2013 for meg alltid være forbundet med selve julen.

Jeg visste akkurat før jul 2013 at jeg skulle være med i Hele Norge baker. Jeg visste også at en av oppgavene var: Lag din beste fruktpai!

Min absolutte favorittsmak på paifyll er kirsebær. Julen 2013 bakte jeg 6 forskjellige kirsebærpaier, løp til naboer og kjente for å la dem teste smaken...det glemmer jeg aldri....

Jeg bestemte meg for å lage denne oppskriften jeg deler med dere i dag.

Jeg vant episoden hvor pai og terter var tema og fikk veldig mye skryt fra Pascal på smaken.

Det aller viktigste når du lager pai er å steke den lenge nok. Ingen liker pai som er slapp og som ikke kan skjæres og som bare flyter utover.

Kirsebær og marsipan er også en deilig kombinasjon :)

Paideig

  • 300 g hvetemel

  • 200 g kaldt usaltet smør i terninger

  • 100 g melis

  • 1 egg


Kna alt sammen. Ha til slutt i egget.
La deigen hvile i kjøleskap i en time.
Kjevle ut deigen på bakepapir og legg den i formen.
Deigen som blir til overs skal brukes som lokk.
Kirsebærfyll

  • 400 g kirsebær

  • 1/2 dl dl vann

  • 1 ss frisk sitronsaft

  • 70 g sukker

  • 2 ss maizena

  • 100 g marsipan

  • Eventuelt kirsebærvin


Ha 1/3 av kirsebærene i en liten kasserolle og tilsett vann. Varm forsiktig opp under omrøring til det begynner å boble. Bland Maizena med 2 ss kaldt vann til det er klumpfritt og rør det inn i de varme kirsebærene.

Sett gryten tilbake på varmen og la det putre forsiktig under omrøring til sausen blir svært tykk og glatt.

Hell så resten ( 2/3 ) av kirsebærene over i kjelen og vend dem forsiktig inn. Det vil se veldig klissete ut, men det er helt riktig. Mens kirsebærene koker vil de slippe ut enda mer av saften sin i sausen.
Kirsebærfyll er et «vått» fyll.

For å gi en ekstra god smak på paien tilsettes marsipan. Kjevle 100 gram marsipan så tynt du klarer og legg dette i paibunnen som har stått til avkjøling.
Ha på fyllet og kjevle resten av paideigen til et lokk.
Lag hull i lokket slik at varmen har mulighet til å komme ut under steking. Gjør du ikke dette sprekker lokket. Lag hullene som stilker og form litt deig som kirsebær og blader.
Pensle lokket med eggehvite.

Stek paien på 180 grader i 40-50 minutter.

TIPS
Kjevle ut paideig og alle andre tertedeiger på et bakepapir. Snur du papiret kan du legge bunnen rett ned i formen uten å ødelegge deigen.

TIPS2
Denne paien passer også veldig godt sammen med vaniljeis.



Kirsebærpai



Kirsebærpai vil etter julen 2013 for meg alltid være forbundet med selve julen.

Jeg visste akkurat før jul 2013 at jeg skulle være med i Hele Norge baker. Jeg visste også at en av oppgavene var: Lag din beste fruktpai!

Min absolutte favorittsmak på paifyll er kirsebær. Julen 2013 bakte jeg 6 forskjellige kirsebærpaier, løp til naboer og kjente for å la dem teste smaken...det glemmer jeg aldri....

Jeg bestemte meg for å lage denne oppskriften jeg deler med dere i dag.

Jeg vant episoden hvor pai og terter var tema og fikk veldig mye skryt fra Pascal på smaken.

Det aller viktigste når du lager pai er å steke den lenge nok. Ingen liker pai som er slapp og som ikke kan skjæres og som bare flyter utover.

Kirsebær og marsipan er også en deilig kombinasjon :)

Paideig

  • 300 g hvetemel

  • 200 g kaldt usaltet smør i terninger

  • 100 g melis

  • 1 egg


Kna alt sammen. Ha til slutt i egget.
La deigen hvile i kjøleskap i en time.
Kjevle ut deigen på bakepapir og legg den i formen.
Deigen som blir til overs skal brukes som lokk.
Kirsebærfyll

  • 400 g kirsebær

  • 1/2 dl dl vann

  • 1 ss frisk sitronsaft

  • 70 g sukker

  • 2 ss maizena

  • 100 g marsipan

  • Eventuelt kirsebærvin


Ha 1/3 av kirsebærene i en liten kasserolle og tilsett vann. Varm forsiktig opp under omrøring til det begynner å boble. Bland Maizena med 2 ss kaldt vann til det er klumpfritt og rør det inn i de varme kirsebærene.

Sett gryten tilbake på varmen og la det putre forsiktig under omrøring til sausen blir svært tykk og glatt.

Hell så resten ( 2/3 ) av kirsebærene over i kjelen og vend dem forsiktig inn. Det vil se veldig klissete ut, men det er helt riktig. Mens kirsebærene koker vil de slippe ut enda mer av saften sin i sausen.
Kirsebærfyll er et «vått» fyll.

For å gi en ekstra god smak på paien tilsettes marsipan. Kjevle 100 gram marsipan så tynt du klarer og legg dette i paibunnen som har stått til avkjøling.
Ha på fyllet og kjevle resten av paideigen til et lokk.
Lag hull i lokket slik at varmen har mulighet til å komme ut under steking. Gjør du ikke dette sprekker lokket. Lag hullene som stilker og form litt deig som kirsebær og blader.
Pensle lokket med eggehvite.

Stek paien på 180 grader i 40-50 minutter.

TIPS
Kjevle ut paideig og alle andre tertedeiger på et bakepapir. Snur du papiret kan du legge bunnen rett ned i formen uten å ødelegge deigen.

TIPS2
Denne paien passer også veldig godt sammen med vaniljeis.



Sitronterte

 

En sitronterte skal være syrlig i smaken!

 

 

"Ingenting er mer skuffende enn en dessertuten smak", sier Pascal i sin bok når han innleder oppskriften Tarte Citron.

 

 

Jeg er helt enig. Skal du lage muffins, sitronkrem eller andre søte saker med sitron i så sørg for at du får en syrlig smak :)

 

 

Sitronkrem

 

 

Sitronkrem eller som noen velger å kalle det: Lemoncurd er så utrolig godt. Har du ikke laget det før så burde du gjøre det NÅ!

 

 

I flere land smører man et tynt lag av denne kremen på brødskiva på morningen ...jummy!

 

 

Det er en myte at kremen ikke skal kokes. Jeg leser så ofte på nett at man absolutt ikke skal koke kremen og det er forsåvidt noe i det for koker man dette for raskt opp så klumper det seg og din krem er ødelagt.

 

 

Hemmeligheten er som i så mange andre ting med baking: Ha kontroll på varmen! Har du kontroll på varmen så klarer du deg fint.

 

 

Nå tenker du kanskje hvordan skal jeg ha kontroll på varmen?

 

 

Ved å bruke en kjele med tykk bunn kan du holde bedre kontroll enn på en kjele med tynn bunn. Starte på lav varme og så øke oppover gir også en trygghet for nybegynnere. Og til slutt kan du gjøre som jeg gjorde første gang: Ha et termometer oppi. Fra 60-80 grader skal det ikke gå for fort :)

 

 

Rør godt i kjelen hele tiden og følg med så unngår du katastrofer :) Når kremen tykner er den ferdig!

 

 

Sitronterte

 

 

Bunn

 

 

 


  • 300 g hvetemel

  • 200 g kaldt usaltet smør i terninger

  • 100 g melis

  • 1 egg


  •  


Miks hvetemel, smør og melis i en mikser med grind eller smuldre dette sammen.

Når dette klumper seg ha i egget og bland lett sammen. Legg dette i plastfolie og la det hvile natten over.

Har du dårlig tid? La deigen hvile i 30 minutter i kjøleskap.

Kjevle tertebunnen ut på et bakepapir og legg bunnen i en terteform a 22-24 cm.

Sett kaldt i kjøleskap i 30 min før steking. Legg et sammenkrøllet bakepapir oppå bunnen og fyll på med ris eller erter slik at bunnen ikke hever seg når du steker den.

Stek bunnen på 180 grader i 30-40 minutter. Etter 20 minutter tar du ut papiret med ertene på og steker bunnen videre til den er gyllenbrun.

Sitronkrem ala Pascal

 

 

 


  • 4 egg

  • skall fra 2 sitroner

  • 160 g sitronsaft

  • 200 g sukker

  • 125 g smør


  •  


Kok opp egg, sitronskall, sitronsaft og sukker og la det småkoke i 1 minutt.

Avkjøl massen til ca 35-40 grader og tilsett så romtemperert smør.

Bruk en mikser for å få kremen glatt.

Avkjøl.

Marengs

 

 


  • 3 eggehviter

  • 20 g sukker

  • 90 g melis


  •  


Pisk eggehvitene og sukkeret til stiv marengs. Sikt i melis og kjør dette sakte til glatt og skinnende konsistens.

Montering av terten

Ha sitronkrem i den avkjølte tertebunnen og la dette stå kjølig til du er ferdig med marengsen.

Ha marengsen i en sprøytepose med tip og sprøyt ut mønster oppå sitronkremen.

Jeg har brukt en stor bladtip (127)



Når du har sprøytet ferdig brenner du den med en gassbrenner for å få en gyllen farge.

 

 

 

Nam deilig og sommerfrisk terte som kan nytes året rundt :)

 

 

Ønsker dere alle en herlig dag videre!

 

 

 

 

hits