Tips

Kjerringråd: Få håret til å vokse raskere!

Jeg var desperat i sommer. Jeg ville ha tilbake mitt lange hår og det måtte skje fort! Utålmodig som jeg er så er 1 cm hårvekst i måneden altfor lite for meg. Jeg vil ha langt hår NÅ! Og helst uten extensions. 

Så i sommer spurte jeg alle følgerene mine på snap om de hadde råd. 

De aller fleste mente at håret vokser raskest om man spiser B-vitaminer og ølgjær. Mange mente også at en shampoo fra apoteket ville gjøre susen og noen mente til og med at å stå på hodet 5 minutter hver dag ville hjelpe. 

Det var mange morsomme råd. Jeg testet dem alle. 

Rett før ferien spurte jeg frisøren min Toofan. Han sa: Masser hodebunnen godt hver gang du vasker håret og gjør det også 5-10 minutter hver dag utenom.

OG det gjorde jeg. Helt siden jeg startet med å massere hodebunnen så har håret mitt vokst masse. Så mye at jeg ikke kan gå til frisøren mer hver 6. uke. Jeg må faktisk farge det allerede etter 4 uker nå haha. 

Det er prisen man må betale for hurtig voksende hår.

Men det funker som bare det. 





Stå på hodet funket ikke helt :P



Espen masserer <3 Mye rart man kan bruke en 10 åring til :P

Ønsker dere en strålende dag videre <3 Med eller uten langt hår! 

Følger du meg på snap? Annebrith.no heter jeg der. Om du vil se noen av det jeg opplever må du klikke deg gjennom MYSTORY

Ellers blir jeg veldig glad om du trykker LIKER på min facebook. Der skal vi snart begynne å teste ut livestreaming med baking så følg meg gjerne der også om du vil se hvordan det står til på kjøkkenet :) På instagram er det kun kaker og oppskrifter som serveres :)

 

 

Fargen #lilla

Rød og blå blir lilla. Det er barneskolelærdom!

Men å få en fin lillafarge er så utrolig vanskelig.

Hvis du ikke har en lillafarge så kan du starte med å farge et stykke marsipan eller fondant rosa for så å ha litt blått i. Da får du som oftest en dus lilla farge som er veldig fin.

Du kan jo også kjøpe LILLAfargen ferdig i tube. Noe som gjør det enda mer lett.

MEN husk at om du skal farge marsipan og vil ha en dus lilla farge så bør du starte med hvit marsipan.

Odense har nå kommet ut med en hvit marsipan i en pakke på 400g. Mer om den i et eget innlegg men det er viktig at du starter med en hvit base. Velger du en vanlig gul marsipan blir fargen mørk lilla og du må etterpå tilsette hvitfarge (titandioksid) for å få den dus.

Jeg bruker å starte med et lite stykke marsipan for å se om jeg "finner" den riktige fargen så tar jeg mer etterhvert.

Får du farge på hendene så går dette bort på null komma null med barberskum :P

To fine tips i dag.

Håper dere har en strålende kveld!

PS. Sløyfe som vist på bildet lager du SLIK

 

Hva gjør jeg med eggeplommene?


Det er utrolig mange oppskrifter man KUN bruker eggehviten i.

Og da sitter man som regel tilbake med en haug av eggeplommer.

De skal du ikke kaste!

De kan fryses inn og brukes etterhvert.

Jeg fryser dem som regel inn 4 i hver pose.

Her er noen tips til hva du kan bruke eggeplommer til:

  • Vaniljekrem

  • Krem til gulkake ( suksessterte)

  • Sjokolademousse

  • Hjemmelaget iskrem


Jeg skal i løpet av den neste uken komme med en del gode basisoppskrifter til bruk av eggeplommer.

Oppfordrer alle som har en knallgod oppskrift til å poste den som kommentar under her så skal jeg redigere dette innlegget fortløpende.

Tusen takk for hjelpen!

Anne Brith

Kjevle ut og legge lokk


Hvordan kan man best få til å legge et marsipan eller sukkerpastalokk på en kake uten å få folder?

Dette har jeg blitt spurt om så mange ganger og jeg skal gi noen tips til dere som starter.

  1. Begynn med en liten kake. Kjøp en form på 18-20 cm og bak flere små kaker. Slik kan du øve deg.
  2. Ikke kjevle lokket for tynt. Start med å kjevle det 3-4 mm tykt. Etterhvert kan du kjevle det tynnere.
  3. Kjevle et lokk som er minst dobbelt så stort som kaken. Gjerne 3 ganger så stort. Folder får man ved å være gjerrig på marsipanen;)
Her kan du se hvordan jeg gjør det:

Først kjevler jeg lokket ut. Så bruker jeg en smoother for å få det pent. Har du ikke smoother så kan du bruke en pakke melis men jeg anbefaler dere å kjøpe en slik for det gjør jobben mye enklere og de koster bare rundt kr. 100.-

Legger lokket over kaken. Som dere ser har jeg nok marsipan rundt hele kaken.


Så begynner jobben med å dytte lokket inntil kantene. Forsiktig og del etter det i en sirkel rundt slik at alt setter seg pent inntil.

Til slutt skjærer jeg det overflødige bort med en pizzakniv.

Lykke til:)

Hvordan farge marsipan?


Hvordan i alle dager får manmarsipan og sukkerpasta til å få slike knallfarger?

Dette er et spørsmål som går igjen og igjen.

Husk at vi bor i et land hvor det er strenge regler på import og salg av farger så kjøper man farger i en nettbutikk i Norge så kan du være sikker på at det ikke finnes farlige stoffer i disse.

For å farge marsipan og sukkerpasta i knallfarger trenger du konsentrerte farger. Disse kalles ofte pastafarger eller gelefarger. Disse er tykkere i konsistensen enn de vanlige konditorfargene på dagligvarebutikken.

Jeg skjønner ennå ikke at noe som er så stygt kan ha et så fint navn som konditorfarge. Beklager å si det men skal du virkelig få fine farger og ha marsipan som ikke blir klissete så hiv de små ekle fargeflaskene ut av vinduet og kjøp noen få farger av pastafarge.

Du kan kjøpe pastafarger på nettbutikker som feks: Bakeshop.no eller Panduro. Jernia har også slike farger.

Slik farger du sukkerpasta eller marsipan:


Ta en liten tannpirker eller partystick og dypp den i fargen.
Legg dette på sukkerpastaen.


Kna til all farge er oppløst og du har en jevn farge fordelt utover.

Jeg bruker å vaske hendene rett etterpå og da går som regel fargen bort fra hendene ;)


Happy baking to you all!

Smil fra Anne Brith

Opp er ned og ned er opp


Slik ser en kake ut etter den har kommet ut av ovnen. Det de fleste nå gjør er at de legger sjokoladekremen oppå kaken slik den er nå. Men snur man kaken så blir sjokoladekremen mye jevnere og alt ser mye mer delikat og flott ut :)

Snu derfor kaken slik at opp er ned og ned er opp :)



Den som er for gammel til å lære, har trolig alltid vært for gammel til å lære.

Happy baking!

Bakepapirets magi


Å dekke formen med bakepapir gjør at deigen får en lengre vegg å strekke seg opp mot. I praksis betyr dette at kaken blir høyere.

Ofte får man kaker som har en kul oppå seg. Ved å bake på rett høyde i ovnen, ved rett temperatur OG bruke bakepaåir slik som vist på bildet er sjansene for suksess større ;)

Kanskje et litt dårlig bilde men dere ser at sjokoladekaken strekker seg høyere enn det formen er:)

Håper dere har en strålende dag og kom gjerne med tilbakemeldinger på det dere finner på bloggen.

Bakehilsen fra Anne Brith
hits