Ukemenyer

Kr. 1000.- i uka på mat!

Hei hopp fine økonomiske venner 

Jeg kan ikke gi meg helt for i dag for jeg må fortelle dere litt om Emilie.

Emilie har blitt så inspirert av mitt ukesbudsjett at hun har startet opp selv. Denne uken har hun handlet mat for kr. 998.- 

Jeg vet at jeg provoserer på meg utrolig mange mennesker når jeg forteller om dette men jeg klarer ikke dy meg. For selv om vi nå har økt budsjettet vårt pga treningsmengden til barna så er det faktisk mulig å leve på kr. 1000.- i uka. 

Bli forbanna, bli hissig, bli sur, bli sint. Bli det du vil. Men om du som meg blir superinspirert av dette så leser du videre. Det ligger noen spartetips fra meg på VG nå om dagen også mener jeg. Jeg ble i alle fall spurt om å gi mine 10 beste råd i forrige uke. 

MANGE av dere har blitt inspirert av mitt syn på sparing når det kommer til mat og jeg vil gjerne snakke til dere som gleder dere over dette i stedet for å prøve og overbevise andre om at det er mulig. Noen har bare bestemt seg for at det ikke er gjennomførbart og da vil de heller aldri lykkes. 

Gjør du derimot som Emilie og bestemmer deg for å handle på flere butikker og handle kun 1 x i uka så vil dette gå strålende. 

Så må vi jo også være såpass ærlige å si at det ER lov å skeie ut med en middag på en restaurant en gang i blandt! Uten at vi skal gå helt i kjelleren for at vi har sprukket på budsjett. 

Emilies familie på 3 spiser denne uken: Svinebiff, seifilet, karbonadegryte, medisterkaker, taco og raklett. På søndager er det rester. 

Nedenfor finner du handlelisten hennes og etter endt handel fikk jeg en snap hvor det sto kr. 998.- 

Nå er det sikkert noen som kommer til å henge seg opp i at det er lite brød på listen. For jeg kjenner dere jo litt nå, men tar man bort såpe, telys og mellombar og bytter det med grovt mel, hvetemel og gjær så kan man faktisk leve godt på dette ved å bake eget brød. 

Poenget er ikke at vi skal finne feil i hver enkelt person sin handleliste. Poenget er å bli inspirert til å kutte kostnader. 

 

Jeg digger at dere blir så inspirerte og jeg har laget en gruppe på facebook som heter: Kr. 1000.- i uka på mat. Trykk deg inn der og bli med på å dele sparetips du også ❤

Kanskje akkurat du blir inspirert til å forandre dine mat-handlevaner. 

Jeg har forresten allerede spart 3000.- på mitt Kiwi Trump bonus kort. Hver gang jeg handler får jeg noen prosenter og i forrige uke finn jeg mail om at summen nærmet seg nesten 3000.- 

Penger spart er penger tjent ❤

Og om du ikke tar med deg lommeboken på butikken så får du gjøre som meg da: Spørre om daglig leder kan betale varene dine :P 

Takk til Daniel som betalte hele handelen min da jeg faktisk i stresset hadde glemt kortet hjemme ❤

Det er service det! 

Vippset jo selvsagt beløpet tilbake da men hvem gjør sånt i 2017? 

Heia Kiwi ❤

PS. Nominasjonen til VIXEN er nå i gang og jeg ville satt utrolig pris på om du tok deg tid til å nominere meg ❤ HER HER HER 

Ukemeny til storfamilien!


Mamma og pappa kjørte akkurat inn på parkeringsplassen her med tidenes bobil og det var sååå godt å klemme de to igjen etter altfor mange måneder. 

De er så tøffe synes jeg som gasser rundt omkring i Norge med en bobil og bare koser seg. 

Nå skal de altså være her i 2 uker. Mamma mener det blir 2 uker. Jeg har bedt om 4, haha. Det mamma ikke vet er at jeg skal i gang med et nytt prosjekt som jeg sårt vil at hun skal være med på. Det er et prosjekt som omhandler litt baking og ettersom det bare er noe jeg antageligvis gjør en gang i mitt liv så synes jeg det er fint å kunne dele prosjektet med mamma. 

Hun er dessuten den som har inspirert meg mest i livet når det kommer til baking. 

Nå har mamma og jeg akkurat satt oss ned for å finne ut hva vi skal spise til middag denne uken. 

UKEMENY

Mandag: Fiskegrateng

Tirsdag: Linsesuppe med grissini

17. mai: Ut å spise

Torsdag: Kylling med søtpotetpure

Fredag: Enchiladas

Lørdag: Lasagne med salat

Søndag: Mammas lapskaus

Ettersom vi skal ut å spise denne uken og vi er mange flere enn normalt her i heimen så blir det nok noe dyrere enn bare 1000.- denne uken. 

Men det blir noen gode oppskrifter. Det lover jeg dere. Jeg har allerede planlagt noen gode desserter sammen med mamma og vi skal selvsagt bake litt sammen også. Det er så deilig å lage mat med mamma på kjøkkenet. Hun ordner og styrer på. Hun har jo selv hatt 3 barn og har alltid laget all mat fra bunnen. Hatten av altså hehe. Så hun rynker litt på nesen innimellom av meg. Men sånn er det. 

Ser at mange lurte på hvorfor jeg noen ganger bruker poser når jeg baker. Noen har spurt på snap og i kommentarfeltet rundt dette. Jepp, det gjør jeg. Jeg er ikke feilfri og det har jeg heller aldri sagt at jeg var. Om det er noe "feil" å bruke Toro-poser da? Jeg føler ikke det. Noen er glade i å dekorere og vil bruke mer tid på kremer og pynt enn selve bakingen. Det skal vi andre selvsagt respektere.

Man er ikke noe bedre mennesker om man baker alt fra bunn. Vør stolt av alt du lager du, selv om det en gang er en pose fra Toro. 

Så dere som lurer: JA, jeg tyr også til raske løsninger. 

Om du vil vite hvordan jeg "jukset" til 17. mai i fjor så bør du lese dette og dette innlegget. Personlig synes jeg det var genialt. 

Så må jeg bare si tusen takk til Hege for vakre peoner. De er de mest nydelige jeg vet om. Elsk. 

Håper dere har en fin søndag. Her på bloggen har det forresten kommet en egen kategori som heter brød. Der ligger nå alle oppskriftene på brød som har blitt laget. 

Håper dere får en nydelig uke og så er det bare å følge meg på de forskjellige kanalene om du vil vite hva som foregår. 

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

PLANNEREN min er fra Poppydesign og med rabattkoden ANNEBRITH10 får du 10% rabatt på hele nettbutikken. 




 

Ukemeny og handleliste under kr. 1000.-



Her er handlelisten du trenger for å handle 7 middager, frokoster og lunsj til 4 stykker for en hel uke. 

Jeg klarte meg med kr. 832,75, men jeg kjøpte ikke kylling. Jeg vet også at jeg senere i uken må kjøpe noen liter med melk og litt frukt. Alt i alt kommer dette under kr. 1000.-

Jeg var veldig spent denne uken fordi jeg rett og slett ikke trodde jeg kom til å klare det med alle grønnsaker og alt av fisk og kjøtt men det gikk strålende. 

Her hjemme har vi godteristopp for tiden og dermed sparer vi ekstra penger. Ikke brus eller godteri på en stund. Stakkars barn er det mange som mener men tro meg dette er et valg barna har tatt. Jeg har ikke lagt det på dem. 

Ukemeny uke 4

Du finner hele via denne linken.

Mandag: Indisk kyllingsuppe

Tirsdag: Kjøttboller i fløtesaus

Onsdag: Torskegryte med chili

Torsdag: Kyllingwok

Fredag: Pizzasnurrer

Lørdag: Svin Indrefilet + Creme brulé

Søndag: Potet og spinatsalat med laks

Handleliste:

Bringebærsaft

Lettmelk

Hvetemel

Tomater

Falukorv

Svin indrefilet

Musli

Tomater på boks x 2

Lettrømme

Kremfløte

Smør

Kjøttdeig 400 g

Makrell i tomat

Leverpostei

Lomper

Kjøttpølser

Poteter

Kiwi

Tomatpure x 2

Toast kneipp ( til arme riddere) 

Gjær

Laksefilet

Sennep

Druer 

Chilipepper

Lime

Appelsiner

Rødløk

Reddik

Philadelphia

Økologisk paprika

Agurk x 2

Salat

Persille

Vårløk

Gulrot

Dette hadde jeg altså fra før i skapet: Salt, pepper, oljer, soyaolje, torsk, kylling, maizena, hvitløk, sitron, egg og havregryn. 

Man har alltid noe i skapene og det er mye man kan løse rent økonomisk om man bare er kreativ. 

Jeg har fått tilbakemelding om at jeg bør legge handlelisten inn i samme innlegg som ukemenyen. Mange handler på fredag. Det er for emg helt feil dag å handle på. Da er man i helgemodus og bruker mye mer penger enn nødvendig. Handle på mandager når ale tilbud har kommet ut og enda er tilgjengelige i butikkene. 

SÅ fra neste uke skal jeg komme både med ukemeny og handleliste. Målet er jo at ukemenyen ligger klar som innlegg slik at du har oppskriften med en gang. Det kommer til å ta noen uker før alt det er på plass. 

Gode klemmer herfra. 

Vil du følge med på alle sparetipsene? HER finner du hele kategorien ØKONOMI hvor alle innlegg er samlet. 



 



 

 

 

 

 

UKEMENY - Uke 4



God søndag kjære dere!

Jeg har noe å fortelle dere, men jeg må nesten gjøre det i et eget innlegg. Det er litt blandede følelser her hjemme i dag pga akkurat dette. 

Uken har vært hektisk og jeg har opplevd ting jeg aldri verden trodde jeg skulle få oppleve. Der MÅ bare stikke innom her litt senere og i morgen. Men først skal jeg fortelle dere hva vi har tenkt til å spise denne uken. 

UKEMENY - Uke 4

Mandag: Indisk kyllingsuppe

Tirsdag: Kjøttboller i fløtesaus

Onsdag: Torskegryte med chili

Torsdag: Kyllingwok

Fredag: Pizzasnurrer

Lørdag: Svin Indrefilet + Creme brulé

Søndag: Potet og spinatsalat med laks

Jeg har tenkt meg til å teste ut noen nye gjærbakstoppskrifter og jeg skal også bake en kake. Men også mer om dette siden. Denne uken har jeg ikke tenkt veldig mye på hva maten vil koste, dette har også en grunn haha. 

Hvorfor så mystisk?

Jeg skal fortelle mer etterpå. 

Gode klemmer herfra! 

UKEMENY for under kr. 1000.-


God lørdag ettermiddag dere!

Jeg lovet å komme med ukesmenyen så fort det lot seg gjøre og den kommer altså her. Mange av dere følger meg på snap og fikk med dere at jeg handlet for kr. 847.- i går. Dere så også sikkert at det var kun 6 middager. Det er fordi middag nummer 7 er denne kyllignwoken som dere skal få oppskrift på her. 

Samlet blir ukens handling da under kr. 1000.- 

UKESMENY

Lørdag: Pizza med kjøttdeig og ost

Søndag: Indrefilet med broccoli og potet

Mandag: Lapskaus med pølser

Tirsdag: Torskegryte

Onsdag: Lasagne med salat.

Torsdag: Kjøttboller og søtpotetstappe med erterstuing

Fredag: Kyllingwok

Altså dette er bare en ide på hvordan uken kan se ut. Den er nok litt eksklusiv denne gangen, for normalt spiser vi 2-3 nokså billige middager. Denne uken er det kun 1-2 slike. 

Lapskaus med pølser er jo den billigste middagen denne uken. Tror den koster kun kr. 50.- jeg. Det er en ferdig pose fra Firstprice med frossen blanding som ejg har både pølser og andre rester i. 

Noen ting har jeg også handlet litt billigere enn normalt. Som feks mel som nå er på tilbud overalt. Jeg baker hver uke 2-3 ganger grove rundstuykker. Samlet koster dette et sted mellom kr. 50-100.- Da har vi nok brød til 4 personer en hel uke. Hadde vi kjøpt ferdig brød hadde det nok kostet oss det dobbelte. 

Noen ting hadde jeg i skapet, som feks gjær og havregryn. Poenget med disse innleggene er ikke at det MÅ være under kr. 1000.- for de som henger seg opp i dette og klager på at jeg ikke viser kassalappen. Poenget er å bli inspirert. Gjør disse innleggene deg forbanna foreslår jeg at du logger an en stund og heller gjør noe annet. 

HANDLELISTE:

Torskefilet, tomatpure, kjøttkaker, lapskausblanding, gulost, smågodt ( kr. 84.-) 8 pk yoghurt, håndsåpe, toalettpapir, ketchup, gjær, jordbærsyltetøy, løk, lettmelk, smør, poteter, søtpoteter, løk, potetmos, gulrot, broccoli, indrefilet, pølse, kiwi, bananer, epler, kjøttdeig og lettrømme. 

I tillegg trenger du ingredienser til wok: Kylling ( 400 g), nudler, Findus wokgrønnsaker og Santa Maria ferdig woksaus med rød chili. Woken er altså så enkel. Den er laget i 4 steg.

1. Skjær kylling og stek denne, ha i saus

2. Kok opp nudler

3. Stek lett alle grønnsaker

4. Bland alt sammen og nyt sammen med en satay sause. På toppen hadde jeg litt mynteblader for deilig frisk smak. 

Når vi har det travelt så trenger vi slike kjappe og enkle middager. Jeg har ingen problemer med å si at jeg bruker poser som dette innimellom og det hjelper meg faktisk i en travel hverdag slik at jeg kommer litt ovenpå. Så tar vi gourmetmiddagene i helgene og bruker litt ekstra tid på kjøkkenet sammen da. 

Ønsker dere en strålende lørdag!

Snap =>  Annebrith.no 

Følg meg på =>  Facebook

Følg meg på =>  Instagram 


UKEMENY under 1000-lappen



Jeg har lært mye de siste ukene når det kommer til mat og handling. Jeg har også lært mye om planlegging og gode råvarer. Ja, for det er ikke å stikke under en stol at i noen tilfeller så er billige råvarer ikke like bra på kvalitet som de dyre. 

Når jeg baker bruker jeg som regel de beste råvarene. Jeg har vært og er til tider sponset på noe av det beste. Det er jeg ufattelig takknemlig for, for uten å være sponset på gode råvarer hadde jeg kanskje ikke klart å bake så mye bra som jeg faktisk gjør. 

Jeg hadde i vår ingen formening om at jeg skulle begynne med en UKESMENY på mat og budsjett her på bloggen. Det var den enorme responsen mitt første innlegg fikk som gjorde at jeg fortsatte. Diskusjonen kan gå i det uendelige om man overhode klarer å leve for kr. 1000.- i uka eller ikke. Vi klarer det og har klart det i flere år. Igjen kommer det an på hvor kreativ du er og hvor langt du vil strekke deg for å oppnå egne mål. 

Noen har kanskje ikke noe valg og har ikke økonomi til annet. Visste du at de faktisk kaster mye mat på matbutikkene som er over dato? Da vår økonomi var på det verste så fylte vi opp fryseren med mat som var utgått på dato som vi fikk fra en venninne som jobbet på Rema 1000. Dette er noen år siden nå men slik var situasjonen og jeg vet veldig godt hvordan det er å leve under grensen på hva man har råd og ikke råd til. 

Jeg hadde ikke bil da jeg ble alene. Jeg sto på bar bakke uten en krone. Det kalles å gå i Rimifella. Mange kvinner gjør det i dag....det er en annen historie, men jeg sto der med ansvaret for 4 barn og ingen bil eller hus. Jeg sparte hver krone og i en periode på 3-4 måneder spiste vi nesten bare pannekaker og grøt. Jeg husker vi spiste pizza en helg og Espen ropte til venninnen min som var på besøk: Vi spiser nesten bare grøt vi for mamma sparer til bil.

Ble barna skadet av dette? Jeg tror ikke det. Vi lærte alle noe veldig viktig de 4 månedene. Først lærte vi at vi klarte fint å gå frem og tilbake til skole og aktiviteter og så lærte vi hva kr.100.- var verdt. Det er faktisk slik enda at når jeg har barna med i matbutikken så sier de så fort vognen er fylt opp halvveis at nå er det nok. Vi betaler.

Det er heller ingen menneskerett å få lørdagsgodteri eller brus for den saks skyld. Mine barn måtte klare seg uten både brus, potetgull og godteri i en veldig lang periode. Akkurat dette snakket jeg med en annen mamma på fotballbanen om i går. Det er overflod av godis i noen hjem. Det er mulig å tenke litt på hva vi egentlig stapper i oss. 

Samme med det å kaste mat. Hvis du prøver en uke å legge all maten du egentlig er på vei til å kaste inn i fryseren, eller bare bestemmer deg for at denne uka skal du ikke kaste noe mat. Så tror jeg du blir overrasket. 

Poenget med denne spalten UKESMENY er ikke å bevise at man kan leve på kr. 1000.- i uka på mat. Det klarer du om du bestemmer deg. Poenget er å få inspirasjon og følge noen enkle råd for å kutte ned på budsjettet. Kutter du ned sparer du penger som du igjen kan bruke på en middag ute. Jeg tok forrige lørdag med meg mine barn inn til Oslo og vi koste oss på Peppes med pizza og brus. Selvsagt var ikke det med i ukesbudsjettet. Man må kunne kose seg innimellom. 

Så er det jo selvsagt slik at noen gnager får man fisk fra familien eller bekjente som har vært på fisketur, eller man har neon råvarer fra hagen eller andre. Det er også slik for meg. Da lager jeg ukesmenyen basert på min fryser og mitt kjøleskap. Da kan det jo hende at om du vil lage det samme at du må kjøpe 1 kg torsk eller andre ting. Det blir en umulig oppgave for meg å ta hensyn til hver eneste ingrediens. Det var denne spalten heller aldri tenkte som. Den var tenkt som inspirasjon og glede til de som har lyst til å få noen tips. 

Det vi har lært sammen er at pølser er en stor favoritt i Norge og de aller fleste familier spiser det en gang i uken, selv om noen forbanner det så føler vi som spiser det at det er innafor. Vi har også lært at det ikke er alle som er like entusiast over blomkålsuppe, selv om Trines matblogg hadde den på topp 10 lista over mest besøkte oppskrifter i forrige uke :P Vi må være enige om at vi faktisk er uenige. 

Hver enkelt mamma gjør så godt hun kan og la oss heller glede oss over det og at det nå snart er helg ❤

UKEMENY

Mandag: Kjøttkaker i løksaus

Tirsdag: Omelett + grøt 

Onsdag: Asiatisk fiskesuppe

Torsdag: Spagetti/lasagne med pesto

Fredag: Pizza

Lørdag: Enchiladas

Søndag: Torsk med grønn saus

Vi starter ukemenyen på fredager og har 2 middager på tirsdag fordi vi alle har aktiviteter så det blir en varm middag rett etter skolen pluss varm grøt til kvelds etter cheerleading og fotballtreninger. 

Søndag, tirsdag og torsdager skal jeg prøve å få ut oppskrifter fra ukesmenyen. Det er i alle fall et mål jeg har å dele 3 av ukens oppskrifter. 

HANDLELISTE

Kjøttdeig x 2, brokkoli, små poteter, løk, egg, 3 x 1,5 l melk, wraps, kyllingfilet, chili, ost, rømme, avocado x 2, 200 g frosne reker, 1 boks tomater, kokosmelk, gulrot, kålrot, basilikum, torskefilet frossen, grøt, havregryn x 2, hvetemel, frukt, leverpostei, youghurt, kaviar, asiatisk fiskesaus, koriander

En del av tingene som feks ingefær, hvitløk, løk, sitron, soyasaus, lime, salt, pesto, pepper og spagetti har jeg fra før i skapet.

Ha en strålende fredag ❤

Klemmer ❤

hits