hits

Ukemenyer

Den gule boksen

Annonse / Proviant

Hver torsdag står det en gul boks og venter på oss på trappa. Det er matkassen fra Proviant proppfull av ukens middager og ekstramat til frokost og kvelds som har blitt levert. 

Torsdager er ofte dager jeg bruker til møtevirksomhet, og det er som regel Sven eller Annika som har hentet boksen nede. Det fine er at det er kjøleelementer i boksen, så selv om barna ikke rydder maten inn i kjøleskapet etter de har tatt den inn så er det ingen krise. Alt er kaldt fremdeles når jeg kommer hjem.  

Jeg pakker som regel all maten bort, om ikke Sven har gjort det. Så setter vi oss ned og finner ut hvem som skal lage hvilken middag. 

Vi har gjort oss opp noen meninger om hvordan vi bruker kassen.

Kanskje det kan være noen tips til deg som vurderer å kjøpe den? 

Det er 7 middager i kassen, pluss godt med mat til frokost og kvelds. Noen middager er nokså enkle. Det kan feks være en suppe fra en Toropose. Disse middagene tar vi på travle dager og spiser vi en bedre kveldsmat. Noen ganger har vi til og med laget suppen før trening og en større middag etter trening. Det vil da si at vi er en middag "i manko" den uken, men det har løst seg enkelt med rester fra andre middager. Noen av middagene vi har hatt har vært altfor mye mat, og har vi derfor brukt som restemiddag dagen etterpå. 

Det har vært middager som vi ikke har vært så begeistret for. La oss ta et eksempel: En uke var det pai med bacon og paprika på menyen. To i familien var ikke så begeistret for bacon i paien. Den uken byttet vi ingredienser i to middager og lagde broccolipai med skinke i stedet. Paprika og bacon som ble til overs ble laget sammen med egg og ble til en deilig omelett med sprøstekt bacon til. Altså det er rom for å bytte på ingrediensene. 

Det liker vi!

Ved siden av middagene er det en del varer til frokost, lunsj og kvelds. 

I heftet som følger med får du også tips om hvordan du kan lage retten enda mer spennende. 

Proviant er en matkasse for deg som vil ha et lavt matbudsjett. For deg som ønsker å bruke en viss sum på mat i uken. Du kan selvsagt helt fritt bestemme om du vil spe på med ingredienser. Men for oss har dette ikke vært nødvendig. Vi har hatt nok mat til middagene. 

Jeg har ved siden av bakt brød, noe jeg alltid har gjort. 

Rettene i kassen til Proviant er enkle å lage og i løpet av en uke er det alltid 3-4 måltider som er skikkelig gode. Akkurat slik vi har hatt det i tiden før Proviant. Noen dager ville vi kose oss ekstra med noe og laget vi taco. Slike retter får du i Proviant. 

Pizza, taco, lasagne osv. 

Frem til i dag har det ikke vært en eneste rett som barna ikke har spist. Hos oss har det vært Espen som har tatt med seg restene på skolen, om det kun var rester til en person til overs. Har det blitt mer til overs har det som sagt blitt en restemiddag til alle av dette. 

Jeg er kjempefornøyd med "den gule boksen" fra Proviant og gleder meg til hver torsdag og dette synet ved hjemkomst:

Du kan bestille Proviant via denne linken. 

Mer informasjon om Proviant og innholdet finner du her. 

 

Suppeboller ❤

Annonse // Proviant

Vi har nå hatt matkassen fra Proviant i noen uker. Noe av det vi som familie synes er fint med kassen er torsdagene, når den blir levert. Det er alltid spennende når den kommer, og barna henter den hver sin gang. 

Vi åpner den sammen og etter vi har satt maten på plass på kjøkkenet, så setter vi oss sammen ned på sofaen i stua og bestemmer hvem som skal lage hva. Barna får velge hvilke middager de vil lage til hvilke dager.

Vi har alltid hatt det slik her hjemme at vi deler på akkurat den oppgaven. Alle tar hver sin dag og jeg tar resten. Noen dager er vi inviterte bort til middag. Da har vi mens vi har hatt matkassen fra Proviant, laget middager som feks suppe eller pannekaker. Da har middagene blitt lunsj i stedet :)  

Noen middager kan være enkle, og har jeg tid så baker jeg noe ekstra godt til disse dagene. Jeg prøver alltid å ha noen typer mel hjemme og med gjær og litt salt så kan man trylle frem lekre suppeboller. 

Her er oppskriften på 8 stykker.

SUPPEBOLLER

 • 400 g hvetemel
 • 400 g fullkornshvetemel
 • 200 g lettkokte havregryn
 • 1 ts salt
 • 1 pk fersk gjær
 • 7  dl vann

Om du ikke har fullkornshvetemel så kan du bruke sammalt hvete fin eller grovkornet. 

Ha det tørre i en bolle. Smuldre gjær i. Hell lunkent vann over og elt deigen i 10-15 minutter. 

Sett plastfolie over bollen og la deigen heve til dobbel størrelse. Dette tar ca 45 minutter. 

Del deigen i 8 emner og rull disse ut til boller. Legg bollene på bakepapir på en plate og la disse etterheve til de er nesten dobbelt så store. 

Stek suppebollene på midterste rille i ovnen på 220 grader i 15-20 minutter. 

Lag ukens suppe fra matkassen.

Skjær av toppen på bollene og skrap ut noe av innmaten. Fyll bollene med suppe og server ❤

Når bollene er ferdig etterhevet så drysser jeg litt mel over dem :)

For mer informasjon om matkassen til Proviant ta en titt på Proviant.no 

To stk lærerike uker

Annonse for Proviant

Jeg har nå i over et år blogget om matbudsjettet her hjemme og i januar i år, gikk jeg ut i VG og fortalte om at vår familie lever på et matbudsjett på 1000 kroner uka. Reaksjonene lot ikke vente på seg og mange spurte meg om råd om hvordan de kunne klare det samme. 

Saken er at vi nordmenn bruker masse penger på mat hver eneste uke. Og mye av det vi bruker penger på er når vi river med oss en hvetebolle eller en sjokolade på vei ut av butikken, ofte med blodsukkeret på bunnivå.

Uplanlagt mathandel flere ganger i uken er som et sugerør ned i lommeboka vår. Penger vi kanskje ikke har eller fryktelig gjerne skulle brukt til å reise på ferie med ungene eller på andre ting vi drømmer om.

Dette var en av årsakene til at jeg tente på konseptet fra Proviant som jeg var med å lansere for et par uker siden. Uker som har vært lærerike, men også krevende. Jeg har fått utrolig mange fine tilbakemeldinger fra folk som så at dette var noe som kunne hjelpe dem, og som flere også ville teste ut. 

Men jeg har også fått noen kritiske tilbakemeldinger. Noen av dem har vært helt berettiget, mens andre er av en sånn art som jeg etterhvert har lært meg bedre og bedre å håndtere.

Det er ingen tvil om at vi snublet litt i begynnelsen og gjorde en del feil. Og i etterpåklokskapens lys ser jeg at ting ble kommunisert litt feil. 

Det er ikke sånn at du aldri trenger å dra i butikken med Proviant levert på døren, men det vil utvilsomt spare deg foren god del av butikkbesøkene. Det er med andre ord en god start på uka hvor du har alle middagene klare og i tillegg får en god del andre matvarer som brød, melk, egg og pålegg.

Med andre ord en kjekk og praktisk start på ei ny og hektisk uke.

Jeg vil også spole litt tilbake til å fortelle en ting til som gjorde at jeg tente på denne ideen i utgangspunktet. De som jobber i Proviant er genuint opptatt av produktet de utvikler hvor målet er å lage en matkasse som også passer for oss med en litt begrenset økonomi. En matkasse som skal gi litt ekstra, uten å koste veldig mye mer enn det den samme maten koster i butikken. 

Sannheten er at det faktisk finnes en god del familier som ikke spiser middager regelmessig og det er synd,  fordi det er rundt kjøkkenbordet familien samles. 

Men selv med gode intensjoner er det ikke alltid ting blir riktig fra starten av. Og det er også gjennom tilbakemeldinger fra dere at vi kan bli bedre, så tusen takk for alle tilbakemeldinger.

Når drømmer blir virkelige:

Annonse - Proviant

Jeg vet rett og slett ikke hvor jeg skal begynne. 

Det hele startet med en bloggpost for nesten 2 år siden. Jeg satt og skrev et innlegg og lagde overskriften: Kr. 1000.- i uka på mat. 

Jeg tenkte ikke så veldig mye over det jeg skrev i innlegget, annet enn at jeg delte mine tips om hvordan dere kunne gjøre det samme som meg: Være fornuftig og spare penger på mat. 

Jeg skjønte ikke før dagen etterpå hvor mange som hadde lest innlegget. Og det tok ikke mange ukene før VG ringte meg og ville lage en sak på det. 

Da saken kom ut, ble det også en helside i VG. Og vi snakker ikke en helside midt i, nei jeg var klistret på forsiden, og jeg mener HELE forsiden. Saken kom også ut på nett og lå i ukesvis på front på VG. Jeg husker da vi hadde julebord det året. Stian Blipp ( som var "sjefen" min da) roste meg for å ha hatt en av de mest leste artiklene noensinne. 

Bloggposten slo altså så godt an her på bloggen at det ble en fast spalte. Hver gang jeg skrev om hvordan vi kan være smarte når det kommer til mat og handling så engasjerte det dere voldsomt. Det har vært de mest leste bloggpostene hver eneste uke!

I flere måneder har jeg nå jobbet iherdig sammen med Proviant, for å lage dette produktet. 

Alle ukens måltider, planlagt, handlet og levert hjem til deg!

En stor eske med gult lokk. Alt du trenger til en hel uke! Fantastisk ❤

Og like viktig => prisen: 2 voksne + 2 barn, altså en familie på 4 => koster kr. 999.-  

Det finnes også alternativer for de som er færre i husholdningen. 

Det er så bra og jeg er så vanvittig stolt og glad over å få anbefale dette!

Jeg har gledet meg så mye til å fortelle dere dette. Proviant.no hadde jobbet en stund med konseptet når de kontaktet meg, og jeg tente umiddelbart på ideen og ønsket å bli med! Det betød at jeg fikk være med helt fra starten og fikk lov til å forme dette produktet. Jeg visste jo hvilke menyer som var populære og som dere elsker, så jeg maste på kokkene om å lage disse. Samtidig var det viktig for meg at maten er variert, og at det er norske klassikere som er med.

Vi her hjemme har testet ut flere av ukene, og jeg har smakt meg gjennom alle middagsrettene fra de første 2 ukene. De er supergode!

Hvorfor er det så bra? 

 • Proviant leverer basisen i en god hverdag, slik at du kan tenke på hvordan du krydrer den. 
 • Proviant gir deg kontroll over egen økonomi slik at du har penger til overs til det som gir deg glede.
 • Ved å frigjøre tid og penger kan du konsentrere deg om å fylle hverdagen med det som betyr noe.

For meg har dette vært det som hjalp meg på bena økonomisk. Kontroll på økonomien og utgiftene på mat, resulterte i at jeg fikk mer penger å rutte med, og dermed fikk mer pusterom til å gjøre ting med barna. Jeg klarte å senke skuldrene, ble strukturert og fikk energi til å tenke på de gode tingene i livet. En helgetur, en middag ute eller en liten miniferie.

Jeg tror dette vil hjelpe også deg. Ikke bare økonomisk men også slik det hjalp meg: Å få tilbake kontrollen. Tiden du sparer ved å slippe og handle, og slippe å lage handlelisten, er enorm. Og at man ikke trenger å gå til butikken flere ganger i uka gjør at du faktisk sparer mer. 

Jeg DIGGER dette!

Så til menyen!

Den aller første uken står dette på menyen: 

 • Meksikansk gryte med ris
 • Wok med kylling
 • Pasta carbonara
 • Kjøttkaker i brunsaus med grønnsaker
 • Fiskegryte
 • Pizza med skinke
 • Gul ertersuppe med pannekaker

I tillegg kommer det med en del varer til frokost og kvelds ❤

 • Knekkebrød
 • Ost
 • Egg
 • Melk
 • Brød
 • Salami
 • Skinke
 • Agurk
 • Leverpostei
 • Syltetøy

Her hjemme har barna godkjent menyen og er elleville hver torsdag når maten leveres!

 • Du sparer deg for de stressende turene til butikken! - Altså du sparer tid!

 • Du kutter kostnader fordi du ikke drar unødvendig i butikken.  - Penger spart er penger tjent!

 • Å spise godt og rimelig er vanskelig ? Vi har gjort planleggingen for deg!

Fremover skal jeg og barna altså få Proviant levert på døren. Vi skal slippe å tenke på hva vi skal ha til middag og vi skal slippe å handle maten. Vi skal bruke det vi har til overs på noe fint. Vårt første mål er en liten tur til Spania i mai ❤

RABATTKODE: Nå får alle mine lesere  KR. 200.- i rabatt på 1. og 2. uke levering! Bruk koden ANNEBRITH ved bestilling ❤

Vil du også gjøre som oss? Bestill Proviant her! 

Kr. 1000.- i uka på mat!

Ny uke og nye muligehter dere ❤

Mange av dere har begynt å gjøre det samme som meg: Nemlig planlegge middagene og handle en gang i uka. Noen dager er travle og da er det greit å ha enkle middager. Vi MÅ ikke jarve i oss massevis av mat hver eneste dag. 

Disse ukemenyene er ikke for deg som mener du må ha 800 g karbonadedeig til tacoen på fredagen, selv om dere er bare 4 personer. Hos oss klarer vi oss med 400 g. Og vi spiser nokså ofte både middager med pølser og vanlig kjøttdeig. 

Jeg har lyst til å presisere det, rett og slett fordi jeg synes det er viktig at vi ikke lager et hysteri rundt det med mat. Det er mange i Norges land som bestemmer seg for at de har lyst til å spare penger på mat. Kanskje halvere matutgiftene? Disse menyene er for dere, som uansett ståsted i livet velger, eller ikke har noe valg, å ha et lavere budsjett på matkostnadene. 

Så er jo disse tipsene bare en veiledning. Dere kan spe på med hva dere ønsker. Denne uken blir det hos oss: 

MANDAG - Blomkål og brokkoli suppe    

Vi har litt liten tid så jeg kjører på med en pose fra Toro. Og har i et ekstra blomkål. Om noen har tips til hvordan den kan "pimpes opp" så kom gjerne med det.     
Vi spiser grove rundstykker til. 
        
TIRSDAG - Spaghetti bolognese        

1 pakke kjøttdeig 400 g, hakkede tomater, paprika, løk og spagetti. 
    
ONSDAG - Fiskekaker med grønnsaker 

Fiskekaker ( 640g ), poteter, gulrot, brokkoli. 
       
TORSDAG - Lapskaus med pølse         

Pølse, poteter, gulrot, buljong, kålrot og løk. 

FREDAG - Omelett eller pai (kjøttfri dag ) 

Har ikke bestemt meg enda om jeg skal smelle til å lage en pai i stedet men det blir en av delene. Bruker uansett 4 egg, paprika, tomater og spiser salat til. 

LØRDAG - Pizza 

Lager en hjemmelaget pizza meg skinke denne gangen. 

SØNDAG - Makaronigrateng med broccoli

Makaroni, hvitsaus, broccoli, løk og pølse
        
Denne uken er det Christian-uke, så det blir litt ekstra baking. 

Gleder meg til det altså! Vi starter allerede i morgen. 

Gode klemmer!

PS. Har du en god oppskrift på en pai, så legg den gjerne igjen i kommentarfeltet. 

Og ikke glem å titte innom her senere for ukens sladder. Innlegget kommer om litt og inneholder alt som skjedde denne uken som jeg ikke har fortalt :P 

 

Kr. 1000.- i uka på mat!

Halvere matutgiftene? 

Det er fullstendig mulig. Men som alt annet her i livet betyr det at du må legge inn litt ekstra jobb. Det blir som å bestemme seg for å nå et nytt mål i jobben, eller å ta av seg noen kilo. Du kommer ingen vei, om du fortsetter i samme baner som du har gjort. 

Forandringer må skje av at man forandrer noe haha. VI må opp av sofaen, bort fra våre rutiner. Så må vi nesten bestemme oss for at dette, dette er ok. 

Hvis du er en person som er vant til å spise dyre middager 3-4 ganger i uka, kommer dette til å bli nokså vanskelig. Men ingenting er umulig. Du må bare si til deg selv at dette, dette skal gå. 

Så må du handle på butikken EN GANG I UKA!

Er du dårlig på akkurat det, bestemmer du deg for å slutte og bruke kortet på butikken. Da tar du ut 4000.- cash og har det klart til mat hver måned. Som alt annet i livet, vil resultatet ditt avhenge av din egen innsats. 

Så ikke pek på andre om du ikke får det til. Pek heller på deg selv, og ta ansvaret! Det er faktisk ditt :P 

Søndager er noen av de morsomste dagene her på bloggen. Dere er så engasjerte og så villige til å dele. Guri malla så mange det er som har begynt med dette budsjettet. TAKK, for alle fantastiske historier og snapper, ikke minst. Handlelister blir delt, middager snappes. Dere er fantastiske!

Denne uken blir det nok en litt dyrere uke enn det vi normalt har. Jeg skal ta meg litt tid til å lage favorittrettene deres og legge ut alle oppskrifter neste uke. 

Men vi spiser fortsatt havregryn til frokost dere. Alle sammen. Hvis vi er 5 stykker her så er det ca. 10.- per dag. Så for under hundrelappen har du frokost til alle hele uken. Kanskje jeg burde skrive et eget innlegg om havregryn og hvordan jeg og barna "pimper den opp". Hva tenker dere? Vi har jo her hjemme funnet våre favoritter. 

Kommenter gjerne i kommentarfeltet om dere vil ha et slikt innlegg med 5 gode varianter på havregrynsfrokost!

Saken om oss i VG lå på front på nettsiden i over 20 uker, så populær var den. Og jeg vet at det er mange der ute som får inspirasjon av dette. SÅ til dere: Her er uka vår!

UKEMENY

Mandag - Torskegryte

Dette er hele husets favoritt. Vi spiser det nesten hver uke. Den er så superenkel å lage og kan spises med ris eller poteter. Her bruker jeg 4-600 g fisk, alt ettersom. En løk, hvitløk, litt purre om jeg har, en boks med tomater og litt fløte. Gjerne en terning med fiskebuljong i vannet og de hakkede tomatene i starten. Når dette koker har jeg i stekt løk og hvitløk. Purre og alt annet jeg har i kjøleskapet. Så har jeg til slutt i fisken. Det koker på lav varme i ca 20 minutter. 

Tirsdag - Spagetti med pesto og kyllingfrikadeller    

Altså Anne Brith tester ut ting hun kanskje ikke kan. Tirsdager har vi alltid ekstra tid her hjemme. Ingen trener og det er fri tidlig. En skikkelig fin dag hvor barna alltid kommer hjem til nybakt brød og en deilig middag i vente. Jeg har lyst til å overraske dem med en sunn dessert også på tirsdag. Så denne dagen sprenger vi nok budsjettet. 

Onsdag - Risengrynsgrøt

Jeg tipper vi har en del rester både fra mandag og tirsdag derfor blir det grøt på onsdag. Da spiser vi opp rester samt spiser grøt. Mange mener at grøt ikke er middag, men det er det jo. Halve Norge spiser jo grøt på lørdager! 

Torsdag - Marokkansk ratatouille med kikerter

Jeg må teste ut en kjøttfri dag altså. Jeg ble anbefalt å lage denne oppskriften så det blir en test. Jeg ELSKER alt som har med Marokko å gjøre. En av mine beste venninner i Nederland, Badia, er fra Marokko og hun har gitt meg mange deilige smaksopplevelser opp gjennom årene. Så det blir en spennende torsdag dere!

Fredag - Italinensk Pizza ❤

Tipomel, deilig ost og noen gode men annerledes toppinger står på menyen. Tenkte å teste ut hvordan det ville være å bake bunnene først. Noen som har gjort dette? Har ferdigbakte bunner i fryseren, slik at barna lett kan få seg et måltid? 

Lørdag - Kylling tostadas med guacamole og bønner

Gjør nok en liten vri på denne. Men jeg elsker nettsidene til Santa Maria og alle de deilige og inspirerende oppskriftene de har er gull i en travel hverdag!

Søndag - Fiskekaker med grønnsaker

En enkel og veldig billig middag. Vi spiser den med poteter. 

Slik ser uken ut for oss. Nå har det vært 2 stressende uker, så denne uken skal vi roe litt ned og forberede oss på turen til Hemsedal. Christian er helt i ekstase, mens jeg tenker mer på hvordan vi skal forflytte oss fra Sørumsand til Hemsedal med 2 voksne og 4 barn. Vi trenger definitivt en større bil haha. Erik er allerede på saken da så vi får sikkert leid en fin bil den helgen! 

Mange av dere spør etter mine beste sparetips. Her er de samlet!

MINE BESTE SPARETIPS

 1. Et av de beste tipsene er. Jeg tar ut 4000.- hver 4. fredag. Eller 1000.- før jeg handler. Det skal brukes på mat denne uken. Barna vil da også se at vi kun har 1000.- og må handle etter det. De lærer samtidig verdien av penger. 
 2. Jeg handler en gang i uka. Ofte har dette vært på torsdager slik at vi koser oss litt i helgen med litt dyrere middager og ut i uka så blir det litt mindre. Jeg bruker ofte søndagene på å planlegge middagene fra fredag til torsdag. Søndag er en fin dag og en rolig dag for å lage en slik meny synes jeg. Søndager er også dager jeg baker til uka. 
 3. Når menyen er spikret så lager jeg en handleliste. Den holder jeg meg til. 
 4. Få barna med på planleggingen. Del middagene inn i A-, B- og C- middager hvor A-middagene er de dyre. Vi spiser 1 slik dyr middag hver uke og 3 av de andre :) Nå har vi laget oss et hefte hvor alle middagene vi har spist er noterte og hvor vi har skrevet ned prisen på middagene. Vi prøver å holde oss under kr. 25.- per pers per middag. Da koster hele middagen rundt kr. 100.- Dette er en gjennomsnitt middag hos oss. De dyre middagene koster rundt 170.- per middag og de aller billigste mellom 50-80.- 
 5. Lomper er noe jeg alltid kjøper og har i fryseren. Lomper med restemat kan bli en deilig matpakke om den sprites opp med litt kremost, pesto eller andre sauser. 
 6. Belønniger. Alle i huset bestemmer hvilke belønninger vi skal ha. Hver 4. uke går vi ut og spiser, gjør noe gøy eller griller på stranda sammen. Barna er med på å bestemme hvilken belønning vi skal ha. 
 7. Frokostene våre består i hovedsak av havregrøt. Alle barna liker dette og jeg mener bestemt at det er du som forelder som bestemmer hva som blir spist. Her har vi havregrøt med kanel, med frosne bær, med nøtter eller bare med melk uten å koke det. 1-2 dl havregrøt er nok til 1 person. 
 8. På butikkene har de alltid varer som går ut på dato samme dag. Disse varene er ofte halv pris. Det er ikke noe i veien for å kjøpe dette og snu litt på den opprinnelige planen. 
 9. Sjekk kilosprisen. Og sjekk prislappen på hylla. I dag feks fant jeg ut at 2 pakker med majones er kr. 13.- billigere enn å kjøpe en tube. Havregryn og andre tørrvarer kan du godt kjøpe fra kjedens eget merke. De dyreste varene står alltid på høyde med der vi griper lettest mens de billige varene er enten plassert øverst eller helt nederst. Så ja du MÅ bøye deg eller strekke deg for å kunne handle billig :P
 10. La barna drikke vann når de er tørste. Hvor mange kjøper juicepakker hver uke? 3-4 slike pakker koster fort mellom 80-150.- Alt etter hvilket merke du handler. Jeg tuller ikke!
 11. Ikke gå på akkord med det sunne. Kjøp frukt og grønt og heller spar på godteri. Man MÅ ikke spise snacks og godt hver dag. En dag i uken er nok og det trenger da heller ikke bugne med masse. Litt er bra, og la gjerne barna bruke ukepengene sine på å handle ekstra godteri om de ønsker det. Her hjemme har alle barna VISA-kort for barn og ukelønnen blir satt inn på konto hver fredag. Dette OM de har gjort oppgavene sine tilfredstillende.
 12. Om du ser et tilbud på en vare du bruker ukentlig så slå til og handle stort. Noen ganger kjøper jeg feks toalettpapir eller vaskemiddel for 3-4 måneder i slengen fordi det kanskje bare er halv pris. Da sparer du MYE og kan nyte en bedre middag neste måned :P
 13. Fast suppedag hver uke. La barna lete etter gode oppskrifter. 
 14. Bak brødet selv. Billigere og det smaker bedre. Jeg lager ofte rundstykker slik at det ikke blir så mye svinn. Frys ned og ta opp litt etter litt. 
 15. Gjør det til en utfordring å lage en middag med kun det som finnes i skapene. Barn er veldig kreative og med det som finnes kan man lage fantastiske retter om man bare bruker litt tid. På denne måten bruker man faktisk ingenting på middag den dagen. :P

Ha en nydelig søndag dere!

Klemmer ❤

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kr. 1000.- i uka på mat!

Søndag og snart ny uke dere ❤

Denne uken har vært fantastisk, og jeg skal fortelle dere om hele uken, pluss noe helt merkelig om en annen blogger i kveld. Innlegget kommer mulig litt sent da vi skal på konkurransen Winter Open etterpå. 

Men her er i alle fall ukens meny. 

Før jeg forteller dere hva vi skal spise så tenker jeg det kan være greit å gi noen tips. Dette er det VI spiser. Vi velger å gjøre ting på denne måten. Full forståelse om du velger annet eller ikke liker hva vi spiser. Jeg har full kontroll over hva barna mine får i seg. Vi har regnet ut at de får i seg både nok proteiner og fett. 

Jeg bruker ca kr. 1000.- i uka på mat. MAT. Alt annet blir utenom. Altså skal du ta med alt av vaskemiddel, såper, shampoo, kremer, sminke osv så vil det selvsagt bli dyrere. Jeg har aldri sagt at vi som familie lever av 1000.- totalt i uken. 

Barna mine jobber og bruker noen av pengene sine i kantinen på skolen. En gang i uken. Altså 4 ganger i uken har de med seg skolemat. 

Bær har jeg ekstremt mye av i fryseren. Det er noe jeg gjør hver sommer/høst. Jeg fyller fryseren. Vi får også en del mat sponset av mine kjære foreldre. De er ute på havet til tider og tar med seg fisk sørover. Så derfor har jeg mulighet til å leve litt billigere enn kanskje noen andre. Don´t kill me for it ❤

Kjøtt trenger man ikke spise hver dag. 

Hadde kjøttdeig vært farlig, så hadde ikke butikkene solgt det. At vi spiser kjøttdeig eller pølse noen ganger, og til og med spiser en grandiosa, må være mitt ansvar. 

Vi tyr også noen ganger etter trening til Mc. Donalds. Jepp, jeg vet det er NONO, men vi skeier ut. Noen ganger spiser vi også lomper med Nugatti til frokost. 

Kjøper vi pizza fra Pizzabakeren eller spiser ute så er selvsagt ikke det regnet med i budsjettet. Vi lever litt sparsommelig på mat, fordi vi da har mulighet til å skeie litt ut innimellom, reise på fine turer og kose oss litt ekstra når det er fest. Om du er uenig med prioriteringene så er det helt ok. Vi har bestemt oss for å gjøre det på denne måten. 

Da jeg i forrige uke satte opp prisene var det mennesker som dro til butikken og gikk rundt på Kiwi der jeg handler bare for å sjekke om ting stemte. Jeg skjønner at man kan bli provoserte av en blogger, men et matbudsjett? Ta turen til min lokale Kiwi for å sjekke? Om du ikke bor på stedet liksom? Kanskje på tide med en pause? 

Ettersom folk ble hysteriske så blir det ikke noe handleliste denne uken. Noen mente at 7-800 g kylling ikke var bra nok middag til meg og barna. Men når Funkygine viser en meny hvor hun bruker kun 400 g karbonadedeig eller 400 g kylling til seg, mannen og 2 barn, så er det ingen som hyler. Altså la meg si det på nytt. For oss er 400 g akkurat nok. Både når det kommer til taco og annnet. OG vi har faktisk kjøtt til overs hver fredag! Det er ikke noe vi streber etter men det bare skjer. Vi er jo ikke store folkene heller da. Verken jeg eller barna. Men så lenge barna vokser, trives, presterer godt på skolen og i idrett så føler jeg vi gjør noe viktig og riktig her.

Denne uken blir det 7 retter med tips om en billig variant og mulig hva du kan ha i for å gjøre den litt bedre. 

Jeg har aldri telt kalorier, proteiner eller annet. Jeg har en vekt hjemme men det er ikke noen som stresser rundt det. Jeg har heller ikke tenkt til å begynne med det heller. Derfor blir det en litt annen variant på menyen denne uken:

UKESMENY

Mandag - Pasta med kylling og tomater 

Dette er en enkel rett med pastaskruer, stekt kylling, løk, paprika og tomater. Med krydder som salt, pepper og kyllingkrydder blir den god på smak. Om du har hvitløk eller chili blir den enda bedre på smak. 

For å gjøre retten billigere så kan du kjøpe en hel kylling og bruke restene til kyllingsuppe senere i uken ❤

Tirsdag - Pizzasnurrer

Oppskriften på pizzasnurrer finner du her. Lag gjerne grovere deig. Pizzasnurrer kan du også fryse ned og ha i fryseren. Da har du alltid noe lett mat tilgjengelig til travle dager ❤ 

Onsdag - Fiskegrateng dobbel porsjon

På torsdag har vi ikke tid til annet enn å spise rester fra onsdag så derfor lager jeg dobbelt av denne og så spiser barna rester når de kommer hjem fra skolen på torsdag. 

Jeg bruker 800 g torsk. I tillegg trenger du: Makaroni, smør, hvetemel, melk, løk, egg, revet ost, salt, pepper, potet, og gulrot. Pluss noen knuste knekkebrød. 

Frossen fisk er billigere enn fersk. Bruk knekkebrød på toppen i stedet for strøkavring. Du trenger ikke ost på toppen. Osten jeg har tar jeg i hvitsausen. 

Jeg koker makaroni og fisk. Lager hvitsaus og blander dette. 

Torsdag - Restemat

Fredag - Spicy Enchiladas

Vi spiste litt utenom matbudsjettet forrige uke da vi fikk Erik på besøk. Da spiste vi Enchiladas og ettersom det smakte så godt tenkte jeg å prøve meg på en egen variant denne uken. Jeg skal lage den med: lomper, kylling, rødløk, paprika, hvitløk, tacokrydder, revet ost og eventuelt salsa. Ved siden av blir det salat. 

Lørdag - Ut å spise

Vi prøver å gå ut å spise sammen en gang i måneden. Som regel den siste lørdagen hver måned. Men det ble i går, og da var det ro før vi skulle på konkurranse. Og minsten var ikke hjemme. Så derfor blir dette kommende lørdag. 

Søndag - Frikassé

Uken etter neste har jeg tenkt til å legge inn en hel uke uten kjøtt og fisk. Jeg vet ikke om jeg klarer det men jeg leser så mange blogger nå som har sluttet med det. Mulig vi bare legger inn 1-2 dager uten dette, men jeg tror det er viktig å være bevisst på hva man gjør og hva man spiser. 

Vi trenger strengt tatt ikke fråtse i kjøtt. 

Det er mulig vår tirsdag bør være kjøtt og fiskefri. Da har vi ikke noe trening og vi klarer å bruke mer tid på mat og planlegging av dette. 

Frokost og lunsj

Vi spiser fremdeles hjemmelaget brød og havregryngrøt til frokost.

Se alle oppskrifter på brød her.

Det finnes mange varianter av grøt som er bra. Havregrynsgrøt til frokost er billig og sunt. Ellers går det ofte i en smoothie eller noen sunne pannekaker. 

Å bake brødet selv anbefales på det sterkeste. En god oppskrift på vanlig godt brød kommer om litt. 

Slik blir vår uke når det kommer til middager. Søndagsmiddagen skal dere få oppskriften på ila uken. Det er min kjære mor som har inspirert meg!

Jeg kan varmt anbefale dere som vil kutte på matbudsjettet å ta turen innom flere butikker. Gjør det smart og last ned appen: Mattilbud. Der finner du tilbudene fra alle og kan se og sammenligne litt priser før du beveger deg til butikkene. 

Lær deg gjerne prisene slik at du vet når du ser et godt tilbud. Mange butikker lokker med tilbud på kjøtt eller fisk så viser det seg at det faktisk ikke er noe godt tilbud overhodet. 

Håper dere får en nydelig uke alle sammen. Og planlegging av middagsmat er og blir fremdeles den største innsparingen du vil gjøre. For å dra på butikken 1 x hver uke sammenlignet med 4 x er billigere! 

God klem ❤

Les gjerne: Hva skal jeg ha på meg på daten og se mine nye flotte klær ❤ (inneholder annonselenker) 

 

 

Er maten jeg gir til mine barn bra nok?

Nå kjenner jeg at jeg har fått nok av mammapolitet, nok av ernæringspolitiet og veldig nok av bedreviterpolitiet. 

Om jeg var en person som var lettskremt, så hadde jeg i dag etter utallige kommentarer trodd at jeg var verdens verste mamma. Rett og slett fordi mange PÅSTÅR at maten jeg gir barna mine ikke er bra nok. 

Det kommer frem i kommentarfeltet at jeg har en meny til barna mine som ikke gir barna mine nok proteiner og fett. 

Sannheten kan fort bli: Gud for en dårlig mamma som slanker barna sine. 

Jeg bestemte meg for å regne ut alt jeg. Per hver 100 g. Hvor mye proteiner det er i hele vår ukesmeny!

Fordi jeg ble usikker. Og tenkte for meg selv: Er jeg en så dårlig mamma? 

Men først fant jeg ut hva alle trenger hver dag, og samlet i uken av proteiner. 

Jeg og mine 3 eldste barn trenger 200 g proteiner per dag. Det betyr at i løpet av en uke så må vi få i oss 1400 g proteiner. 

Jeg begynte å regne litt på alt. Jeg visste faktisk ikke at det var 10% proteiner i hvetemel. Visste du det? SÅ i 3 kg brød, er det 300 g proteiner. Ifølge alt av kalkulatorer på nett. 

Jeg startet med det som jeg tenkte ga flest proteiner og laget en liste: 

12 egg, 4 bokser makrell i tomat, 4,5 l melk, fisk, 1 kg ost, 1 kg youghurt, 800 g kjøttdeig, 2 pk leverpostei, 800 g kylling, broccoli, rømme, brød, knekkebrød, pasta. 

Bare ved å legge sammen mengden av disse produktene vi spiser i løpet av en uke så kom jeg til 1600 g proteiner. 

Da er det fremdeles MASSE matvarer igjen.

Se hele ukesmenyen HER 

Så nei, det er ikke en meny med for lite proteiner. 

Hvorfor er dere så grusomme og sier at dette er en meny med altfor lite mat. Vise pekefinger og gjøre folk usikre? 

Skjerp dere før dere begynner å hakke løs i kommentarfeltet. 

Når du skal beskylde meg for å lyve og å være en dårlig mor for mine barn så skal du jammen ha hold i det du sier. Sånt her gjør meg eitrende forbannet. Jeg mener det virkelig. 

Jeg legger ut en meny. Det vi spiser. Selv om du spiser mer, med din familie, så må du ikke bli sint på meg. Fordi vi spiser mindre. Ikke anklag meg for å lyve, eller å sulte mine barn. For de sulter ikke. Vi spiser god og variert mat. Og vi får i oss NOK proteiner. Takk for at du bryr deg. Eller gjør du virkelig det? 

Jeg mener at dere som velger en meny UTEN brød, dere kan ikke klage på min meny fordi den inneholder brød. Vi velger det. 

Ikke bli sint på meg fordi prisene ser hinsides lave ut. Jeg var på Kiwi i langt over 2 timer i går og alle prisene er hentet derfra. Det er ikke tull. 

Jeg tror at dere som blir forbanna, dere hadde nok blitt forbanna uansett. Uansett hva jeg skriver eller hva jeg gjør så er det ikke bra nok. Jeg lyver og bedrar uansett hva som presenteres her på bloggen. Er det ikke en Kiwi i nærheten av der du bor så ikke heng meg for det. 

Jeg prøver kun å fortelle dere at vi klarer det. 

Det er mye dere kan si om meg men at min meny til mine barn er for dårlig og for lite proteiner og fett. DET stemmer ikke. 

Det blir for dumt når dere bare lirer ut av dere ting, uten å sjekke fakta. 

Nå har jeg sjekket fakta. Jeg skal kommende uke faktisk ta et møte med en spesialist og regne ut hvert eneste gram, slik at dere vil se, neste helg at menyen, ja den stemmer. Makan!

Ha en god søndag!

Med eller uten et ukesbudsjett, og tenk litt på frykten du sprer når du lirer ut av deg usannheter og påstander i et kommentarfelt. 

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

Instagram HER ♦ Facebook HER ♦ Snapchat Annebrith.no

Kr. 1000.- i uka på mat! + Handleliste

Det ble en 2 timers lang handletur inne på Kiwi i går gitt. 

Jeg bestemte meg for å notere ned alle priser slik at dere får en ide om hvordan jeg jobber med dette prosjektet. 

Les også: Mine beste sparetips

Hvis du skal gjøre det samme med din familie anbefaler jeg deg å starte med middagene. Skriv opp enkle og billige retter i et excel ark, og kategoriser dem etter pris. Noen middager koster kr. 40.- andre 50.- og de dyreste er 100.- eller oppover. Da kan du velge middager etter ditt eget budsjett. 

Det gjelder å kjøpe kjøtt, når det er på tilbud. Kjøttdeig og kylling kan koster fort over 100.- per kilo og slår du til når det er tilbud, kjøper større volum, kan du spare mye penger. 

Her hjemme er vi 5 stykker. 1 voksen og 4 barn denne uken, men det blir nok mer riktig å si at vi er 2 voksne og 3 barn, da Sven spiser like mye som meg :) 

Her er middagene våre denne uken: 

Mandag - Kylling med søtpotet

 • søtpotet 500 g 7,50.-
 • broccoli 9.-
 • kylling 82.- 

Totalt 98,50

Tirsdag - Fiskegryte

 • poteter 500 g 3,75.-
 • torskefilet 600 g 45.-
 • gulrøtter 500 g 7.-
 • løk 1 stk 6.-
 • hakkede tomater 1 boks 7.- 

Totalt 68,75

Onsdag - Tomatsuppe med egg

 • hakkede tomater på boks 2 stk 14.-
 • litt hvitløk 2.-
 • litt chili 5.-
 • 1 vanlig løk 6.- 
 • tomatpure 4.-
 • egg 6 stk 20.- 

Totalt 51.-

Torsdag - Lapskaus

 • Lapskausblanding 14.-
 • Pølser 26.- 

Totalt 40.- 

Fredag - Taco 

 • tacokit 10.-
 • kjøttdeig 40.-
 • rømme 18.-
 • ost 25.-
 • mais 3.-
 • tomater 10.-
 • agurk 7.-
 • løk 6.-

Totalt 117.-

Lørdag - Pizza 

 • kjøttdeig 40.-
 • ost 30.-
 • tomatpure 4.- 
 • hvetemel 5.- 
 • gjær 4.- 
 • løk 6.-

Totalt 89.- 

Søndag - Spagetti med kjøttdeig

 • spagetti 9.-
 • kjøttdeig 40.-
 • hakkede tomater 6.-
 • tomatpure 4.-
 • gulrøtter 7.- 

Totalt 66.- 

På søndager spiser vi egentlig fisk men kommende søndag er det konkurranse og derfor blir det spagetti på menyen som er klargjort før vi drar som vi spiser når vi kommer hjem. 

Totalt er middagsbudsjettet vårt denne uken på : 530,25

I tillegg spiser vi lunsj og frokoster og dette står på handlelisten i tillegg: 

Brødbaking:

 • 2 kg hvetemel 20.-
 • 1 kg grovt mel 11.-
 • gjær 20.- 
 • litt gulrøtter om det blir noe til overs 

Totalt 51.- for 6 brød som bakes litt forskjellig utover i uka. 

Knekkebrød 13.-,  750 g musli til kr. 15.- 2 pk lettkokte havregryn kr. 30.- og riskaker 7.- 

Totalt 116.- 

Pålegg vi bruker gjennom uken: 

 • 4 bokser makrell i tomat 60.-
 • 2 pk leverpostei 30.-
 • syltetøy 14.-
 • nøttepålegg 10.-
 • kaviar 10.-
 • egg 20.- 
 • 8 pk youghurt 30.-
 • 3 pk 1,5 l melk 90.- 

Totalt pålegg 264.- 

Totalt koster dette 910.- 

I tillegg koster toalettpapir, såpe, vaskemiddel osv en del, men ikke mer enn 100.- i uka. 

Det betyr at vi også denne uken holder oss godt innenfor. Og skulle vi skeie ut og kjøpe godteri og brus, så koster en brus kr. 15.-, popcorn, 14.- og cheesdoodles kr. 14.- 

Frukt kjøper jeg for det resterende beløpet på ca kr. 100.-  i Lillestrøm på Keizer. Der koster 1 kg epler kr. 20.- En kilo bananer kr. 20.- Og så blir det ellers appelsiner, klementiner eller kiwi. 

Hadde jeg kjøpt kjøttdeigen i Sverige så kunne jeg spart nesten 80.- bare på en uke. Og da kunne vi heller brukt det på godteri eller annet. 

Men vi skal ikke spise godteri kommende lørdag pga konkurransen, så derfor er ikke det med i vårt budsjett denne uken. Godis er jo noe man strengt tatt velger selv. 

Barna kjøper som regel noe godt i kantinen på skolen men begge jobber for pengene de får satt over hver måned. 

Poenget med denne ukesmenyen er ikke diskusjonen om det er mulig. For det ER det. Det er bare du som selv må bestemme deg for at dette skal gå. Du må selv velge noen billigere middager fremfor noen dyre, og handle kun 1 gang i uka. Du har nå lagt en plan. Så må du holde deg til det. 

Ha en nydelig søndag ❤

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

Instagram HER ♦ Facebook HER ♦ Snapchat Annebrith.no

PS. Bildet over er et illustrasjonsbilde

Kr. 1000.- i uka på mat!

Vi er tilbake på budsjett her hjemme!

Det betyr at vi må skjerpe oss litt når det kommer til hva vi bruker pengene våre på. Og der vi kan spare mest i løpet av en måned er definitivt matbudsjettet. 

Vi skal selvsagt kose oss i helgene, men i ukedagene spiser vi sunt. 

Det betyr at det er havregryn til frokost, hjemmebakt brød til lunsj og noen billigere middager. Ettersom barna trapper opp treningen fremover tenker jeg at vi antageligvis ikke klarer å nå målet på kr. 1000.- men vi prøver.

Jeg skal prøve å finne noen gode smoothie som vi kan ha etter trening og som kan brukes til å ta med i sekken underveis til trening. Jeg har så lyst å lage en kokossmoothie, så har du en god oppskrift på det så legg gjerne igjen link i kommentarfeltet. 

Noen spurte etter litt inspirasjon på middager kommende uke og her er det vi skal spise i alle fall: 

Mandag . Spagetti med kjøttsaus og salat

Tirsdag- Fiskekaker med ris og grønnsaker

Onsdag - Pytt i panne

Torsdag - Makaronigrateng

Fredag - Enchiladas

Lørdag - Hjemmelaget pizza ( barnas favoritt )

Søndag - Seigryte med purre og tomat

Akkurat nå har jeg satt alt klart til å bake en runde med brød og rundstykker, pluss at jeg har satt frem alt til smoothie. Slik at vi bare kan få i oss kjapt noe før vi stikker på trening. 

Jeg skal også handle mens barna er på trening så da skal jeg skrive opp det jeg bruker. Jeg tror vi når målet denne uken da jeg har en del liggende i fryseren som jeg bruker opp denne uka. Kylling etc. 

Men det er bare å følge med fra søndag, for jeg skal prøve å legge ut oppskriftene og budsjettet hver søndag. 

Gode klemmer ❤

 

 

 

 

 

 

Kr. 1000.- i uka på mat!

Hei hopp fine økonomiske venner 

Jeg kan ikke gi meg helt for i dag for jeg må fortelle dere litt om Emilie.

Emilie har blitt så inspirert av mitt ukesbudsjett at hun har startet opp selv. Denne uken har hun handlet mat for kr. 998.- 

Jeg vet at jeg provoserer på meg utrolig mange mennesker når jeg forteller om dette men jeg klarer ikke dy meg. For selv om vi nå har økt budsjettet vårt pga treningsmengden til barna så er det faktisk mulig å leve på kr. 1000.- i uka. 

Bli forbanna, bli hissig, bli sur, bli sint. Bli det du vil. Men om du som meg blir superinspirert av dette så leser du videre. Det ligger noen spartetips fra meg på VG nå om dagen også mener jeg. Jeg ble i alle fall spurt om å gi mine 10 beste råd i forrige uke. 

MANGE av dere har blitt inspirert av mitt syn på sparing når det kommer til mat og jeg vil gjerne snakke til dere som gleder dere over dette i stedet for å prøve og overbevise andre om at det er mulig. Noen har bare bestemt seg for at det ikke er gjennomførbart og da vil de heller aldri lykkes. 

Gjør du derimot som Emilie og bestemmer deg for å handle på flere butikker og handle kun 1 x i uka så vil dette gå strålende. 

Så må vi jo også være såpass ærlige å si at det ER lov å skeie ut med en middag på en restaurant en gang i blandt! Uten at vi skal gå helt i kjelleren for at vi har sprukket på budsjett. 

Emilies familie på 3 spiser denne uken: Svinebiff, seifilet, karbonadegryte, medisterkaker, taco og raklett. På søndager er det rester. 

Nedenfor finner du handlelisten hennes og etter endt handel fikk jeg en snap hvor det sto kr. 998.- 

Nå er det sikkert noen som kommer til å henge seg opp i at det er lite brød på listen. For jeg kjenner dere jo litt nå, men tar man bort såpe, telys og mellombar og bytter det med grovt mel, hvetemel og gjær så kan man faktisk leve godt på dette ved å bake eget brød. 

Poenget er ikke at vi skal finne feil i hver enkelt person sin handleliste. Poenget er å bli inspirert til å kutte kostnader. 

 

Jeg digger at dere blir så inspirerte og jeg har laget en gruppe på facebook som heter: Kr. 1000.- i uka på mat. Trykk deg inn der og bli med på å dele sparetips du også ❤

Kanskje akkurat du blir inspirert til å forandre dine mat-handlevaner. 

Jeg har forresten allerede spart 3000.- på mitt Kiwi Trump bonus kort. Hver gang jeg handler får jeg noen prosenter og i forrige uke finn jeg mail om at summen nærmet seg nesten 3000.- 

Penger spart er penger tjent ❤

Og om du ikke tar med deg lommeboken på butikken så får du gjøre som meg da: Spørre om daglig leder kan betale varene dine :P 

Takk til Daniel som betalte hele handelen min da jeg faktisk i stresset hadde glemt kortet hjemme ❤

Det er service det! 

Vippset jo selvsagt beløpet tilbake da men hvem gjør sånt i 2017? 

Heia Kiwi ❤

PS. Nominasjonen til VIXEN er nå i gang og jeg ville satt utrolig pris på om du tok deg tid til å nominere meg ❤ HER HER HER 

Ukemeny til storfamilien!


Mamma og pappa kjørte akkurat inn på parkeringsplassen her med tidenes bobil og det var sååå godt å klemme de to igjen etter altfor mange måneder. 

De er så tøffe synes jeg som gasser rundt omkring i Norge med en bobil og bare koser seg. 

Nå skal de altså være her i 2 uker. Mamma mener det blir 2 uker. Jeg har bedt om 4, haha. Det mamma ikke vet er at jeg skal i gang med et nytt prosjekt som jeg sårt vil at hun skal være med på. Det er et prosjekt som omhandler litt baking og ettersom det bare er noe jeg antageligvis gjør en gang i mitt liv så synes jeg det er fint å kunne dele prosjektet med mamma. 

Hun er dessuten den som har inspirert meg mest i livet når det kommer til baking. 

Nå har mamma og jeg akkurat satt oss ned for å finne ut hva vi skal spise til middag denne uken. 

UKEMENY

Mandag: Fiskegrateng

Tirsdag: Linsesuppe med grissini

17. mai: Ut å spise

Torsdag: Kylling med søtpotetpure

Fredag: Enchiladas

Lørdag: Lasagne med salat

Søndag: Mammas lapskaus

Ettersom vi skal ut å spise denne uken og vi er mange flere enn normalt her i heimen så blir det nok noe dyrere enn bare 1000.- denne uken. 

Men det blir noen gode oppskrifter. Det lover jeg dere. Jeg har allerede planlagt noen gode desserter sammen med mamma og vi skal selvsagt bake litt sammen også. Det er så deilig å lage mat med mamma på kjøkkenet. Hun ordner og styrer på. Hun har jo selv hatt 3 barn og har alltid laget all mat fra bunnen. Hatten av altså hehe. Så hun rynker litt på nesen innimellom av meg. Men sånn er det. 

Ser at mange lurte på hvorfor jeg noen ganger bruker poser når jeg baker. Noen har spurt på snap og i kommentarfeltet rundt dette. Jepp, det gjør jeg. Jeg er ikke feilfri og det har jeg heller aldri sagt at jeg var. Om det er noe "feil" å bruke Toro-poser da? Jeg føler ikke det. Noen er glade i å dekorere og vil bruke mer tid på kremer og pynt enn selve bakingen. Det skal vi andre selvsagt respektere.

Man er ikke noe bedre mennesker om man baker alt fra bunn. Vør stolt av alt du lager du, selv om det en gang er en pose fra Toro. 

Så dere som lurer: JA, jeg tyr også til raske løsninger. 

Om du vil vite hvordan jeg "jukset" til 17. mai i fjor så bør du lese dette og dette innlegget. Personlig synes jeg det var genialt. 

Så må jeg bare si tusen takk til Hege for vakre peoner. De er de mest nydelige jeg vet om. Elsk. 

Håper dere har en fin søndag. Her på bloggen har det forresten kommet en egen kategori som heter brød. Der ligger nå alle oppskriftene på brød som har blitt laget. 

Håper dere får en nydelig uke og så er det bare å følge meg på de forskjellige kanalene om du vil vite hva som foregår. 

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

PLANNEREN min er fra Poppydesign og med rabattkoden ANNEBRITH10 får du 10% rabatt på hele nettbutikken. 
 

Ukemeny og handleliste under kr. 1000.-Her er handlelisten du trenger for å handle 7 middager, frokoster og lunsj til 4 stykker for en hel uke. 

Jeg klarte meg med kr. 832,75, men jeg kjøpte ikke kylling. Jeg vet også at jeg senere i uken må kjøpe noen liter med melk og litt frukt. Alt i alt kommer dette under kr. 1000.-

Jeg var veldig spent denne uken fordi jeg rett og slett ikke trodde jeg kom til å klare det med alle grønnsaker og alt av fisk og kjøtt men det gikk strålende. 

Her hjemme har vi godteristopp for tiden og dermed sparer vi ekstra penger. Ikke brus eller godteri på en stund. Stakkars barn er det mange som mener men tro meg dette er et valg barna har tatt. Jeg har ikke lagt det på dem. 

Ukemeny uke 4

Du finner hele via denne linken.

Mandag: Indisk kyllingsuppe

Tirsdag: Kjøttboller i fløtesaus

Onsdag: Torskegryte med chili

Torsdag: Kyllingwok

Fredag: Pizzasnurrer

Lørdag: Svin Indrefilet + Creme brulé

Søndag: Potet og spinatsalat med laks

Handleliste:

Bringebærsaft

Lettmelk

Hvetemel

Tomater

Falukorv

Svin indrefilet

Musli

Tomater på boks x 2

Lettrømme

Kremfløte

Smør

Kjøttdeig 400 g

Makrell i tomat

Leverpostei

Lomper

Kjøttpølser

Poteter

Kiwi

Tomatpure x 2

Toast kneipp ( til arme riddere) 

Gjær

Laksefilet

Sennep

Druer 

Chilipepper

Lime

Appelsiner

Rødløk

Reddik

Philadelphia

Økologisk paprika

Agurk x 2

Salat

Persille

Vårløk

Gulrot

Dette hadde jeg altså fra før i skapet: Salt, pepper, oljer, soyaolje, torsk, kylling, maizena, hvitløk, sitron, egg og havregryn. 

Man har alltid noe i skapene og det er mye man kan løse rent økonomisk om man bare er kreativ. 

Jeg har fått tilbakemelding om at jeg bør legge handlelisten inn i samme innlegg som ukemenyen. Mange handler på fredag. Det er for emg helt feil dag å handle på. Da er man i helgemodus og bruker mye mer penger enn nødvendig. Handle på mandager når ale tilbud har kommet ut og enda er tilgjengelige i butikkene. 

SÅ fra neste uke skal jeg komme både med ukemeny og handleliste. Målet er jo at ukemenyen ligger klar som innlegg slik at du har oppskriften med en gang. Det kommer til å ta noen uker før alt det er på plass. 

Gode klemmer herfra. 

Vil du følge med på alle sparetipsene? HER finner du hele kategorien ØKONOMI hvor alle innlegg er samlet.   

 

 

 

 

UKEMENY - Uke 4God søndag kjære dere!

Jeg har noe å fortelle dere, men jeg må nesten gjøre det i et eget innlegg. Det er litt blandede følelser her hjemme i dag pga akkurat dette. 

Uken har vært hektisk og jeg har opplevd ting jeg aldri verden trodde jeg skulle få oppleve. Der MÅ bare stikke innom her litt senere og i morgen. Men først skal jeg fortelle dere hva vi har tenkt til å spise denne uken. 

UKEMENY - Uke 4

Mandag: Indisk kyllingsuppe

Tirsdag: Kjøttboller i fløtesaus

Onsdag: Torskegryte med chili

Torsdag: Kyllingwok

Fredag: Pizzasnurrer

Lørdag: Svin Indrefilet + Creme brulé

Søndag: Potet og spinatsalat med laks

Jeg har tenkt meg til å teste ut noen nye gjærbakstoppskrifter og jeg skal også bake en kake. Men også mer om dette siden. Denne uken har jeg ikke tenkt veldig mye på hva maten vil koste, dette har også en grunn haha. 

Hvorfor så mystisk?

Jeg skal fortelle mer etterpå. 

Gode klemmer herfra! 

UKEMENY for under kr. 1000.-


God lørdag ettermiddag dere!

Jeg lovet å komme med ukesmenyen så fort det lot seg gjøre og den kommer altså her. Mange av dere følger meg på snap og fikk med dere at jeg handlet for kr. 847.- i går. Dere så også sikkert at det var kun 6 middager. Det er fordi middag nummer 7 er denne kyllignwoken som dere skal få oppskrift på her. 

Samlet blir ukens handling da under kr. 1000.- 

UKESMENY

Lørdag: Pizza med kjøttdeig og ost

Søndag: Indrefilet med broccoli og potet

Mandag: Lapskaus med pølser

Tirsdag: Torskegryte

Onsdag: Lasagne med salat.

Torsdag: Kjøttboller og søtpotetstappe med erterstuing

Fredag: Kyllingwok

Altså dette er bare en ide på hvordan uken kan se ut. Den er nok litt eksklusiv denne gangen, for normalt spiser vi 2-3 nokså billige middager. Denne uken er det kun 1-2 slike. 

Lapskaus med pølser er jo den billigste middagen denne uken. Tror den koster kun kr. 50.- jeg. Det er en ferdig pose fra Firstprice med frossen blanding som ejg har både pølser og andre rester i. 

Noen ting har jeg også handlet litt billigere enn normalt. Som feks mel som nå er på tilbud overalt. Jeg baker hver uke 2-3 ganger grove rundstuykker. Samlet koster dette et sted mellom kr. 50-100.- Da har vi nok brød til 4 personer en hel uke. Hadde vi kjøpt ferdig brød hadde det nok kostet oss det dobbelte. 

Noen ting hadde jeg i skapet, som feks gjær og havregryn. Poenget med disse innleggene er ikke at det MÅ være under kr. 1000.- for de som henger seg opp i dette og klager på at jeg ikke viser kassalappen. Poenget er å bli inspirert. Gjør disse innleggene deg forbanna foreslår jeg at du logger an en stund og heller gjør noe annet. 

HANDLELISTE:

Torskefilet, tomatpure, kjøttkaker, lapskausblanding, gulost, smågodt ( kr. 84.-) 8 pk yoghurt, håndsåpe, toalettpapir, ketchup, gjær, jordbærsyltetøy, løk, lettmelk, smør, poteter, søtpoteter, løk, potetmos, gulrot, broccoli, indrefilet, pølse, kiwi, bananer, epler, kjøttdeig og lettrømme. 

I tillegg trenger du ingredienser til wok: Kylling ( 400 g), nudler, Findus wokgrønnsaker og Santa Maria ferdig woksaus med rød chili. Woken er altså så enkel. Den er laget i 4 steg.

1. Skjær kylling og stek denne, ha i saus

2. Kok opp nudler

3. Stek lett alle grønnsaker

4. Bland alt sammen og nyt sammen med en satay sause. På toppen hadde jeg litt mynteblader for deilig frisk smak. 

Når vi har det travelt så trenger vi slike kjappe og enkle middager. Jeg har ingen problemer med å si at jeg bruker poser som dette innimellom og det hjelper meg faktisk i en travel hverdag slik at jeg kommer litt ovenpå. Så tar vi gourmetmiddagene i helgene og bruker litt ekstra tid på kjøkkenet sammen da. 

Ønsker dere en strålende lørdag!

Snap =>  Annebrith.no 

Følg meg på =>  Facebook

Følg meg på =>  Instagram 


UKEMENY under 1000-lappenJeg har lært mye de siste ukene når det kommer til mat og handling. Jeg har også lært mye om planlegging og gode råvarer. Ja, for det er ikke å stikke under en stol at i noen tilfeller så er billige råvarer ikke like bra på kvalitet som de dyre. 

Når jeg baker bruker jeg som regel de beste råvarene. Jeg har vært og er til tider sponset på noe av det beste. Det er jeg ufattelig takknemlig for, for uten å være sponset på gode råvarer hadde jeg kanskje ikke klart å bake så mye bra som jeg faktisk gjør. 

Jeg hadde i vår ingen formening om at jeg skulle begynne med en UKESMENY på mat og budsjett her på bloggen. Det var den enorme responsen mitt første innlegg fikk som gjorde at jeg fortsatte. Diskusjonen kan gå i det uendelige om man overhode klarer å leve for kr. 1000.- i uka eller ikke. Vi klarer det og har klart det i flere år. Igjen kommer det an på hvor kreativ du er og hvor langt du vil strekke deg for å oppnå egne mål. 

Noen har kanskje ikke noe valg og har ikke økonomi til annet. Visste du at de faktisk kaster mye mat på matbutikkene som er over dato? Da vår økonomi var på det verste så fylte vi opp fryseren med mat som var utgått på dato som vi fikk fra en venninne som jobbet på Rema 1000. Dette er noen år siden nå men slik var situasjonen og jeg vet veldig godt hvordan det er å leve under grensen på hva man har råd og ikke råd til. 

Jeg hadde ikke bil da jeg ble alene. Jeg sto på bar bakke uten en krone. Det kalles å gå i Rimifella. Mange kvinner gjør det i dag....det er en annen historie, men jeg sto der med ansvaret for 4 barn og ingen bil eller hus. Jeg sparte hver krone og i en periode på 3-4 måneder spiste vi nesten bare pannekaker og grøt. Jeg husker vi spiste pizza en helg og Espen ropte til venninnen min som var på besøk: Vi spiser nesten bare grøt vi for mamma sparer til bil.

Ble barna skadet av dette? Jeg tror ikke det. Vi lærte alle noe veldig viktig de 4 månedene. Først lærte vi at vi klarte fint å gå frem og tilbake til skole og aktiviteter og så lærte vi hva kr.100.- var verdt. Det er faktisk slik enda at når jeg har barna med i matbutikken så sier de så fort vognen er fylt opp halvveis at nå er det nok. Vi betaler.

Det er heller ingen menneskerett å få lørdagsgodteri eller brus for den saks skyld. Mine barn måtte klare seg uten både brus, potetgull og godteri i en veldig lang periode. Akkurat dette snakket jeg med en annen mamma på fotballbanen om i går. Det er overflod av godis i noen hjem. Det er mulig å tenke litt på hva vi egentlig stapper i oss. 

Samme med det å kaste mat. Hvis du prøver en uke å legge all maten du egentlig er på vei til å kaste inn i fryseren, eller bare bestemmer deg for at denne uka skal du ikke kaste noe mat. Så tror jeg du blir overrasket. 

Poenget med denne spalten UKESMENY er ikke å bevise at man kan leve på kr. 1000.- i uka på mat. Det klarer du om du bestemmer deg. Poenget er å få inspirasjon og følge noen enkle råd for å kutte ned på budsjettet. Kutter du ned sparer du penger som du igjen kan bruke på en middag ute. Jeg tok forrige lørdag med meg mine barn inn til Oslo og vi koste oss på Peppes med pizza og brus. Selvsagt var ikke det med i ukesbudsjettet. Man må kunne kose seg innimellom. 

Så er det jo selvsagt slik at noen gnager får man fisk fra familien eller bekjente som har vært på fisketur, eller man har neon råvarer fra hagen eller andre. Det er også slik for meg. Da lager jeg ukesmenyen basert på min fryser og mitt kjøleskap. Da kan det jo hende at om du vil lage det samme at du må kjøpe 1 kg torsk eller andre ting. Det blir en umulig oppgave for meg å ta hensyn til hver eneste ingrediens. Det var denne spalten heller aldri tenkte som. Den var tenkt som inspirasjon og glede til de som har lyst til å få noen tips. 

Det vi har lært sammen er at pølser er en stor favoritt i Norge og de aller fleste familier spiser det en gang i uken, selv om noen forbanner det så føler vi som spiser det at det er innafor. Vi har også lært at det ikke er alle som er like entusiast over blomkålsuppe, selv om Trines matblogg hadde den på topp 10 lista over mest besøkte oppskrifter i forrige uke :P Vi må være enige om at vi faktisk er uenige. 

Hver enkelt mamma gjør så godt hun kan og la oss heller glede oss over det og at det nå snart er helg ❤

UKEMENY

Mandag: Kjøttkaker i løksaus

Tirsdag: Omelett + grøt 

Onsdag: Asiatisk fiskesuppe

Torsdag: Spagetti/lasagne med pesto

Fredag: Pizza

Lørdag: Enchiladas

Søndag: Torsk med grønn saus

Vi starter ukemenyen på fredager og har 2 middager på tirsdag fordi vi alle har aktiviteter så det blir en varm middag rett etter skolen pluss varm grøt til kvelds etter cheerleading og fotballtreninger. 

Søndag, tirsdag og torsdager skal jeg prøve å få ut oppskrifter fra ukesmenyen. Det er i alle fall et mål jeg har å dele 3 av ukens oppskrifter. 

HANDLELISTE

Kjøttdeig x 2, brokkoli, små poteter, løk, egg, 3 x 1,5 l melk, wraps, kyllingfilet, chili, ost, rømme, avocado x 2, 200 g frosne reker, 1 boks tomater, kokosmelk, gulrot, kålrot, basilikum, torskefilet frossen, grøt, havregryn x 2, hvetemel, frukt, leverpostei, youghurt, kaviar, asiatisk fiskesaus, koriander

En del av tingene som feks ingefær, hvitløk, løk, sitron, soyasaus, lime, salt, pesto, pepper og spagetti har jeg fra før i skapet.

Ha en strålende fredag ❤

Klemmer ❤