17. mai muffins


Nå er det snart 17. mai og hva med å lage deilige sjokolademuffins med rød, hvit og blå glasur?

MUFFINS

150 g smør
3 store egg
5 dl sukker
1,5 dl kakao
7 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljsukker
4 dl lettrømme
1 dl melk

Smelt smør i en kjele og avkjøl.
Skill eggene og bland sukker, eggeplommer og halvparten av det smeltede smøret.
Rør ut kakaoen i resten av smøret og bland dette inn i røren.
Rør deretter inn rømme og vaniljesukker.
Sikt hvetemel og bakepulver og ha det tørre i deigen sammen med melken og bland dette til en klumpefri deig.
Pisk eggehvitene stive og vend dette i røren. Rør forsiktig!
Fyll til slutt muffinsformer ca 50 gram.
Stekes på 180 grader i 15 minutter.

VERDENS BESTE FROSTING

3,5 dl melk
3 ss mel
Kokes opp til en pudding og avkjøles.

500 g smør ( kjølig kuttet i terninger)
500 g melis


Det er viktig at smøret er iskaldt. Hvis du har smør som er romtemperert vil ikke frostingen binde seg på samme måten og du vil få et dårlig resultat med en frosting som nesten ser ut som en saus. Dette gjelder også om du ikke klarer å vente med å kjøle ned melkepuddingen. Den må være iskald.

Pisk melis, smør og pudding sammen i ca 15 minutter.

Farg frostingen i rød og blå.

Bruk tip 123 for rød
Bruk tip 62 for hvit
Bruk tip 61 for blå

I starten kan det se ut som om frostingen skiller seg og alt er ødelagt men bare miks dette godt sammen. Jeg bruker ballongvisp når jeg mikser dette sammen.
15 kommentarer
  • Tanja Helden 11.05.2017 kl.07:01

    Hei!

    Disse var flotte! Har du ett godt tips på god frosting til disse?
  • Anne Brith 11.05.2017 kl.07:03

    Tanja Helden:

    http://annebrith.blogg.no/1461167416_verdens_beste_frostin.html
  • Heidi 11.05.2017 kl.07:04

    Så kult med video som forklarer og gir tips😁
  • Anne Brith 11.05.2017 kl.07:05

    Heidi: Takk du <3
  • Martine 11.05.2017 kl.10:23

    Hvilke farger er det du bruker? Tenker på merke! Får aldri til rød frosting..
  • Anne Brith 11.05.2017 kl.12:35

    Martine: Progel
  • Turid 11.05.2017 kl.15:25

    Heia,

    jeg tester oppskriften nå, men - 7 dl mel og 1 dl melk ?? Ikke lett å få den klumpfri..
  • Anne Brith 11.05.2017 kl.15:31

    Turid: Rømme? Husk og eggehviter
  • Anna 11.05.2017 kl.15:48

    Kan man droppe kakaoen for å få lyse muffins?
  • Anne Brith 11.05.2017 kl.16:00

    Anna: Ja det kan du :P
  • Karianne 14.05.2017 kl.18:35

    Bruker du kjøkkenmaskin når du pisker sammen frostingen? Er det mulig å gjøre det for hånd?
  • Anne Brith 14.05.2017 kl.20:09

    Karianne: Du trenger en håndmikser i alle fall. Har du det?
  • Oddrun 15.05.2017 kl.12:37

    Hvor mange muffins regner du med å få ut av denne muffinsoppskriften?

    Pga lite fryseplass vurderer jeg å halvere oppskriften, men usikker på om det blir for lite...... 🤔
  • Anne Brith 15.05.2017 kl.13:47

    Oddrun: Jeg mener jeg får 36 av denne. :)
  • MOna 16.05.2017 kl.07:02

    Hvor kjøper du dine muffins former? Hvor store er de? Noen ganger så løsner formene i siden på muffinsene etter de er ferdig stekte. Vet du hvorfor det skjer?