Lills sjokoladekake

24.10.2010 - 02:00 7 kommentarer

Dette er en veldig god, saftig og "blondineproof" sjokoladekake.

Når jeg sier blondineproof så mener jeg at jeg faktisk har testet ut å hive alle ingredienser oppi  min kjøkkenmaskin og så mikset alt sammen og jammen ble det en flott kake ut av det.

Oppskriften har jeg fått av en av mine beste venninner Lill og ettersom hun selv mener hun ødelegger alt så trenger hun oppskrifter som er idiotsikre. Denne ER det!

Denne kaken omtales også som " den høye sjokoladekaka" fordi den strekker seg og blir alltid høy og fin;)
4 egg
5 dl sukker
200 g smør
3 dl melk
5 dl mel
2 ss vaniljesukker
3 ss kakao
4 ts bakepulver

Egg og sukker piskes i minst 15 min.
Smelt smør og tilsett melken. Ha alt det tørre i eggedosisen ( husk å sikte) og tilsett det våte og miks noen minutter.

Stekes ca 35-45 min 180 gr

Jeg har på denne kaken pyntet med eggedosis smørkrem som er bare helt nydelig.

Jeg har sprøytet ut et kurvmønster og hvordan det gjøres kan du se her:

Pynt med friske bær oppå.

Om du bruker mørk sjokolade i kremen så høster du mye ros fra publikum ;)

Happy baking!

7 kommentarer

Dina

29.11.2015 kl.13:01

Hei!

Hvor stor ringform er denne oppskriften til? :)

Anne Brith

01.12.2015 kl.23:40

det kommer an på hvor mange høyder/bunner du skal ha :P

Dina

04.12.2015 kl.14:25

Trenger bare 1 bunn :)

Anne Brith

05.12.2015 kl.07:56

Da bør du halvere oppskriften :)

Rita

23.06.2016 kl.20:49

Hei. Steker du den i en form eller deler du deigen å steker i to? Vet hvilken str på forma? Har du sjokoladefyll eller annet fyll inn i kaken?

Lise

25.10.2017 kl.12:12

Hei, kan jeg bake denne kaken i 24/25 rund form å dele i to? 😊

Anne Brith

25.10.2017 kl.19:47

Lise: Ja det kan du.

Skriv en ny kommentar

hits