Baileyskuler

Dette er godteriet du skal kose deg meg i helgen. Det tar under halvtimen å lage dem!

Har du ikke tid så lager du dem dagen før. Bare oppbevar dem i kjøleskap....åååå nå fikk jeg lyst på sjokoalde gitt!

Du kan også bytte ut Baileyssmaken med din favorittlikør om du har en annen du liker bedre!

BAKE MED ALKOHOL

Husk at når du baker med alkohol så koker su ofte opp drikken slik at all alkoholen forsvinner. Det er altså ikke farlig å gi disse kulene til noen som er gravide elelr skal kjøre :)

TRØFLER

Grunnoppskriften på trøfler er at man har dobbelt så mye sjokolade i som fløte, men om du liker en mildere variant sjokolade, altså en melkesjokolade må du ha 1 del fløte og hele 3 deler sjokolade.

BAILEYSKULER

  • 100 g kremfløte
  • 200 g sjokolade 70%
  • 25 g smør
  • 1/2 dl baileys
  • strøssel til pynt

Kok opp kremfløte og baileys i en kjele. Ha i hakket sjokolade og smør i  og trekk det hele fra varmen.

Rør godt til all sjokolade har smeltet.  Sett dette kjølig. Rull kuler a 10-12 gram mellom hendene og rull det til slutt i strøssel.

Disse er herlige!

Fotokredit: Lisa Bjorheim

Ønsker dere en fantastisk fredag!

46 kommentarer
  • Iselinn 20.11.2015 kl.15:44

    Kan jeg bruke vanlig kokesjokolade? Eller må det være 70%?
  • Anne Brith 20.11.2015 kl.18:37

    Ja det går fint :) Men muli gdu må kutte ned litt på mengden fløte da.
  • Kari engvoll 21.11.2015 kl.18:30

    Når har du i smøret?
  • Jeanine 21.11.2015 kl.22:39

    Hva gjør man med smøret ? Står ikke i beskrivelsen ;)
  • Hege 22.11.2015 kl.12:35

    Smør skal vel opp I sammen sjokoladen regner jeg med?
  • Anne Brith 22.11.2015 kl.12:36

    Stemmer har tilpasset oppskrifte.
  • Anne Brith 22.11.2015 kl.12:36

    Har tilpasset den nå. Det skal i med sjokoladen :)
  • Anne Brith 22.11.2015 kl.12:37

    Sammen med sjokoladen :P
  • Danijela 22.11.2015 kl.19:26

    Min "skilte" seg? Jeg koket opp, tok av varmen og tilsatte sjokolade og smør. Alt smeltet, men den ble ikke glansfull og jevn slik jeg skille tro. Og selv etter flere forsøk så skilte smøret seg fra resten? Hva har gått galt her? Røren er "ru"
  • Anne Brith 23.11.2015 kl.08:35

    Skiller kremen seg må du kjøre den med en stavmikser så redder du den inn igjen :)
  • Tone marie 23.11.2015 kl.14:51

    Hei :) går det ann å tilsette baylis til slutt? ;) slik at det blir voksen skjoladee??
  • Anne Brith 23.11.2015 kl.15:12

    Det går helt fint. happy baking :P
  • Vilde 23.11.2015 kl.17:12

    Disse så nydelige ut. Skal teste de til jul ;-)
    Vet du noe om holdbarheten til disse kulene?:)
    Mvh Vilde
  • Siri 23.11.2015 kl.18:08

    Hvor lang holdbarhet har disse? Hvis jeg skal lage i julegave?:)
  • Anne Brith 23.11.2015 kl.18:10

    De kan fryses ned om du ønsker men de holder seg godt til jul om du lager de nå :)
  • Anne Brith 23.11.2015 kl.18:10

    De kan fryses ned om du ønsker men de holder seg godt til jul om du lager de nå :)
  • Annette 23.11.2015 kl.19:39

    Hva bruker du til strøssel?
  • Anne Brith 23.11.2015 kl.19:40

    Sjokoladestrøssel fra Dr. oetker :P
  • Maika 23.11.2015 kl.20:33

    Hvor lenge skal den kjøles? Blir "røra" såpass seig at man får rulla den ut uten at den blir sånn sjokoladekakedeig aktig? Må jo bare prøves ^.^
  • Anne Brith 23.11.2015 kl.20:53

    Ja den blir det om du ikke har veldig varme hender da. Men rull kjapt og ikke ha 32 grader inni kjøkkenet så ordner dette seg :)
  • Ellen 25.11.2015 kl.00:10

    Nammm Hva slags type smør bruker du?
  • Anne Brith 25.11.2015 kl.07:02

    Tine smør. The real thing <3
  • Tone Holte 26.11.2015 kl.14:32

    De så suuper gode ut må prøves. Veier du opp fløten eller har du dl mål
  • Kristine 27.11.2015 kl.17:39

    Hei!
    Laget disse i dag, men røren blir ikke fast nok til å trille kuler.... Noen tips?
  • Anne Brith 27.11.2015 kl.20:21

    Kjøleskap en stund :P
  • Lill-Iren 27.11.2015 kl.20:25

    Jeg har fulgt oppskriften til punkt og prikke, men kan ikke forstå hvordan denne "røra" kan formes til kuler? Nå har den stått i kjøleskapet i snart 2 timer og det er ikke noe som ligner på en masse som kan formes :/. Noen tips, eller er jeg for utålmodig?
  • Anne Brith 27.11.2015 kl.20:30

    La den avkjøle overnatten så vil du se forandring :)
  • Lill-Iren 27.11.2015 kl.20:32

    Tusen takk for kjapt svar :). Ønsker deg en fortsatt fin fredags kveld og god helg.
  • Tuva 28.11.2015 kl.01:40

    25-50gr smør? Ka e rætt? Hvordan vet mann hva som er godt nok. 50 e dobbelt så mye som 25.. Ser mange skriv dem ikke går røra rett.skal det bare nå kokepunkte eller skal det koke?
  • Toini 28.11.2015 kl.11:59

    Hei!
    Hvor mye smør skal man bruke? 25 greit eller 50 greit?
    Skal prøve meg på disse nå
  • Marianne 28.11.2015 kl.21:17

    Hei Anne Brith
    Bare lurer på hvor mye smør jeg skal bruke jeg, ettersom det står 25-50g!
    Er nemlig en hobbybaker som må "ha ting inn med t-skje" ??

    Gleder meg til å smake på disse
    Hilsen
    Marianne
  • Anne Brith 29.11.2015 kl.08:12

    Du kan smake deg litt frem. Det skal vel stå 25 g men jeg har laget den med hell på 50 g også :)
  • Anne Brith 29.11.2015 kl.08:13

    Oppdatert oppskriften nå :P
  • Anne Brith 29.11.2015 kl.08:15

    Kun koke opp fløten ikke når det er sjokoalde i. Sjokolade skal aldri koke.
  • Mariann 30.11.2015 kl.17:43

    Hei, dette så både godt og lekkert ut hvor mange kuler ca blir det av denne mengden/oppskriften?
  • Anne lise solli 01.12.2015 kl.09:57

    Hei gjort det som stod I oppskriften. Stått I kjøleskap siden går kveld. Men fremdeles ikke til å rulle ut, hva har jeg gjort galt
  • Anne Brith 01.12.2015 kl.19:30

    Jeg vet ikke. Jeg har akkurat laget dem selv og jeg rullet de ut :(
  • marianne 02.12.2015 kl.09:09

    kan jeg bruke melange ?
  • Anne Brith 02.12.2015 kl.09:10

    Ja men tror ikke at smaken blir bedre.... men det går....alt går :P
  • Anne Brith 02.12.2015 kl.10:24

    100 g = 1 dl :)
  • Wenche 04.12.2015 kl.17:34

    Måle opp fløte i gram ? Aner ikke hvor mange dl det er engang jeg.
  • Anne Brith 05.12.2015 kl.07:55

    100 g er 1 dl
  • Monica 09.12.2015 kl.01:15

    Hei :-)
    Dette er nok et litt "dumt" spørsmål, men hvordan er det å lage denne oppskriften dobbel ? Har det noen uheldig utfall ? Har allderig lagd disse før, men skal prøve :-)
  • Anne Brith 09.12.2015 kl.06:46

    Det skal gå helt strålende :)
  • Solrid nilssen 13.12.2015 kl.22:10

    Hei! "røra" har stått en halv dag i kjøleskapet men blir ikke stiv nok til å rulle ut. Jeg brukte 100 gr fløte og 200gr ren melkesjokolade. Ble det 100 gr for lite sjokolade? Noen måte å redde dette på?
  • Anne Brith 14.12.2015 kl.06:59

    Melkesjokolade funker dårlig. Mente det sto 70% i oppskriften. Melkesjokoalde er 40% ergo du må ha minst dobbel dose av den for at det skal bli stivt.