Deilige julemakroner

22.11.2015 - 13:37 24 kommentarer

Det fine med disse makronene er at du kan lage dem allerede nå og så fryse dem ned til jul. De blir faktisk bedre på smak av en runde i fryseren.

Vinn - vinn

Jeg kaller alltid makroner med 2 farger for duo-makroner. Altså 2 farger skall.

Oppskriften er veldig enkel:

  • 100 g eggehvite
  • 60 g sukker
  • 130 g mandelmel
  • 170 g melis

Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs.

Bland mandelmel og melis sammen og ha det i marengsen.

Rør forsiktig dette sammen og del massen i to.

Farg hver del ved å røre forsiktig inn grønn og rød farge. Vær forsiktig for det blir mye røring her!

Rør ut all luft til massen blir skinnende og blank og renner lett fra slikkepotten.

Hvis du rører massen for mye, blir den ubrukelig så det er viktig å passe på at du røren den akkurat nok.

Sprøyt massen ut på papir og la tørke i minst 30 minutter.

Stekes dine makrooner ved 130 °C varmluft i 11 minutter.

Når brettene er tatt ut av ovnen og godt avkjølt, legges de i fryseren. Dette gjør at det er lettere å ta av makronene etterpå, og de blir saftigere etter en tur i fryseren.

Fyll:

  • 100 g ( 1 dl) fløte
  • 200 g av din favorittsjokolade

Kok opp fløte i en kjele og ha i hakkede biter av din favorittsjokolade. La det hele kjøles ned og fyll makronene med dette.

Ønsker deg og dine en strålende førjulstid :)

Følg meg gjerne på snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

 Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

24 kommentarer

Lillian

23.11.2015 kl.13:22

Hvordan tiner du best makronene når du har fryst dem med fyll? I kjøleskap?

Anne Brith

23.11.2015 kl.13:23

Jeg legger dem bare rett i skålen jeg . De serveres hos meg alltid slik litt kalde... mmmmm <3

Marie

23.11.2015 kl.13:28

Kjøper du eller lager du mandelmel? Hvis du kjøper: hvor kjøper du? Hvis du lager: hvilken mandelkvern bruker du & hvor nøye er du på at det kun er det aller minste (kun det helt malte) som kommer med?
Tusen takk på forhånd:)

Celina Stamper

23.11.2015 kl.13:31

Okei, det der så syyyykt digg ut!!

Mari iren

23.11.2015 kl.13:44

Hei.
hvilken sprøytepose bruker du når du baker ? Jeg bor på en veldig liten plass, så del gjerne en link med nettsted der jeg kan finne det. Har prøvd div poser, men sprøyte tuppen detter alltid ut.

Anne Brith

23.11.2015 kl.13:50

haha takk :P Deilige er det definitivt :P

Anne Brith

23.11.2015 kl.13:51

Kverner for hånd noen gnager og da er jeg ikke nøye i det hele tatt. Alt går i grovt eller ei :)

Ellers kjøper jeg hos Pals

Anne Brith

23.11.2015 kl.13:53

http://www.slikkepott.no/produkt/dekorering/tipper-og-sproyteposer/sproyteposer/cake-boss-engangs-sproytepose-100-stk

Disse er fine :)

Randi Sæter Sandvik

23.11.2015 kl.13:55

Hadde nesten gitt opp å få det til,men etter at jeg fulgte dine anvisninger for hvordan man skal bake makroner, har det blitt vellykket hver gang. ?? Tusen takk. Spørsmålet mitt i dag er hvordan jeg skal få de skikkelig " julerød"? Hvilken farge anbefaler du slik at de hverken blir for rosa eller oransj?

sara

23.11.2015 kl.13:57

Mand3lmel? De jeg selv kverner?

Anne Brith

23.11.2015 kl.14:05

Ja, du kjøper mandler i butikk og maler dette i en kvern.

Anne Brith

23.11.2015 kl.14:06

Julerød er MYE rød eller en rødfarge som ikek er blass. Min erfaring er at fargene fra progel, rainbowdust er fine og drøye. De selges her:

http://www.slikkepott.no/butikk/farger/pastafarger/pastafarger-rainbow-dust

Karianne

23.11.2015 kl.14:33

Ser veldig gode ut! Kan man bruke annet mel enn mandelmel? Noen i familien er allergisk mot mandler....

Anne Brith

23.11.2015 kl.14:39

Nei beklager jeg har ikke klart å få dem så fine uten mandler :(

Elisabeth

23.11.2015 kl.20:00

Jeg har lagd makroner med pistasjnøtter som jeg har malt selv
Blir like bra resultat som med mandler, bruker samme blandingsforhold, har ikke tørket nøttene før maling.

Anne Brith

23.11.2015 kl.20:17

Har du bilder av dette? Jeg mente vi prøvde dette med akkurat det du sier pistasjnøtter for 2-3 år siden og da fikk vi ikke foten opp slik man skal få den opp om du skjønner....

Anne M

24.11.2015 kl.14:04

De ser så delikate ut, disse må jeg prøve :) Men hvor lenge holder de seg etter at de er tatt opp fra fryseren? Har planer om å gi bort til jul om jeg får det til :-)

Anne Brith

24.11.2015 kl.14:05

De holder seg godt noen uker. Det går helt fint bare ha dem i cellofanposer :)

Ranveig

25.11.2015 kl.13:28

Må bare spørre; setter man brettene i fryseren og lar det fryse før man tar makronhalvdelene av og evt legger dem i boks(?) i fryseren?

Anne Brith

25.11.2015 kl.13:39

Du legger papiret i frysen. Oppå hverandre. Ikke med stekebrettet. Men fast på papiret. Så fyller du dem og frysere dem ja :)

Cathinka

04.12.2015 kl.09:06

Hei! Jeg tenker på å bake disse til jul. Men min steikeovn er dessverre så ufattelig gammel at den ikke har varmluft som alternativ. Kan jeg da steike de på 110 grader istedet?

Anne Brith

05.12.2015 kl.07:56

Ja eller bare 100 grader :)

Christina Færøvik Presthagen

12.12.2015 kl.09:59

Mht frysing, gjør du makronene helt ferdig, med sjokoladekrem i mellom, før du fryser dem? Eller monterer du dem med krem etter at de har ligget i fryseren? Må ha det inn med teskje, skal det bli riktig! OG, finker fargene fra Wilton's/ Cacas?

Anne Brith

12.12.2015 kl.11:53

Ja, frys før fyll.

Skriv en ny kommentar

hits