hits

Suksessterte med den beste gule kremen!

12.02.2016 - 21:18 37 kommentarer





Det aller beste med denne kaken er at den faktisk smaker bedre enn den ser ut!

Ja, du leste riktig :O

Haha det går faktisk an og jeg mener helt ærlig at dette er kaken over alle kaker.

Du har sikkert smakt en suksessterte eller som det også kalles gulkake før for hver eneste familie i Norge har sin særegen oppskrift som ofte har gått i arv. 

Mange har også problemer med å lage den berømte gule kremen og det er mange meninger om hvordan denne kaken bør være.

Personlig vil jeg ha en krem som ikke renner ut overalt men som jeg kan sprøyte fine roser med. Det kan med denne!

Kremen smelter på tungen og steker du bunnen riktig ved heller å "understeke" den i stedet for å oversteke den så får du en deilig kake som du høster ros med!

SUKSESSKAKE

Nøttebunn:

  • 120 g mandler
  • 36 g mel
  • 180 g eggehvite
  • 180 g sukker

Sett ovnen på 180 grader.

Hakk mandler og mel fint i en foodprosessor.

Pisk eggehviter og sukkeret stivt.

Vend forsiktig mandelblandingen i marengsen. Hell røren i en form a 20-24 cm og la bunnen steke i 20-30 minutter.

Den skal bli lett gyllen.

Avkjøl bunnen. Snu den opp ned på fatet før du sprøyter på kremen.




Eggekrem:

  • 10 eggeplommer
  • 1,5 dl kremfløte
  • 160 g sukker
  • 1 vaniljestang (eventuelt 20 g vaniljesukker)
  • 175 g usaltet smør

Ha eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljestang ( vaniljesukker) i en kjele. Varm dette på medium varme opp til sukkeret løses opp. Førhøy varmen noe og rør godt i kremen mens den blir stadig tykkere. Når kremen kommer opp mot 80 grader begynner den å tykne og det begynner å ryke fra kjelen. Dette er et tegn på at du skal passe på :)

Pass på å røre godt slik at den ikke klumper seg eller brenner seg.

Når kremen koker rører du godt i et halvt minutt og tar kjelen av varmen.

Ha kremen i en skål og dekk til med plastfolie slik at overflaten ikke tørker.

Sett kaldt. Gjerne natten over.

Pisk smør hvitt. Ha i den tykke avkjølede eggekremen og pisk dette sammen. Ikke overpisk da kan kremen bli kornete. Kremen skal være fløyelsmyk og glatt i konsistens.

Ha kremen i en sprøytepose med stjernetipp og sprøyt ut roser :)

LIK & DEL gjerne oppskriften med dine venner.











37 kommentarer

Elisabeth H

12.02.2016 kl.22:14

Det er bærre lækkert 😊👍

Tonje

12.02.2016 kl.22:48

Hei :) Hørtes ut som en super måte og gjøre en vri, skal prøve den til morsdag.

Har selv gått på skole for og bli konditor, og har en insoirasjons bok. Kan jeg få bildne du har her som jeg kan lime inn i boken min?. Skal selvfølgelig skrive navnet ditt under bildene. ønsker meg vertfall bilde 1, 4 og 5 :)

Med venlig hilsen av en innspirert leser av bloggen din :)

Anne Brith

13.02.2016 kl.12:50

Tonje: Det kan du selvsagt gjøre :)

Veras Univers

13.02.2016 kl.01:58

God morsdag fra alle oss små!

https://verasunivers.wordpress.com/2016/02/12/til-alle-smabarnsmodre/

Rigmor

13.02.2016 kl.06:52

Åhh. Den så deilig ut! Må prøves 😋

Linda Vian

13.02.2016 kl.09:10

Den så kjempefin/god ut:) elsker selv å bake, så denne varianten skal jeg definitivt prøve! Ha en strålende valentins og morsdag🎂

Brittan

13.02.2016 kl.15:19

Hvis man bruker mandelmel istedenfor hele mandler. H or mye tilsvarer det da?

Anne Brith

14.02.2016 kl.08:35

Brittan: Vei opp lik mengde :P

Ruth

13.02.2016 kl.21:32

Åå suksesskake har alltid vært min yndlingskake og det blir ikke skikkelig bursdag uten den! :D men hvor mye mel skal det være i bunnen? 36 gram? :)

Anne Brith

14.02.2016 kl.08:34

Ruth: Ja :)

Madelen

13.02.2016 kl.21:47

Så vittig.. Jeg og mamma holder på med en gedigen oppskriftsperm og i går kom vi i snakk om suksessterte og kremen. Vi diskuterte gulfargen, og hvordan man kunne få den perfekt - og like etterpå postet du dette innlegget... :) Takk for tips!

Anne Brith

14.02.2016 kl.08:33

Madelen: Så bra. Masse lykke til... gi lyd når du har testet den ut davel :)

Ruth

14.02.2016 kl.11:28

Denne skal prøves! :D

Sara

14.02.2016 kl.11:43

Kan æ bruke melis i eggekremen? Hadde ikke mer melis

Anne Brith

14.02.2016 kl.12:47

Sara: Ja det skal gå :P

Sara

14.02.2016 kl.11:43

Hadde ikke mer sukker skulle det stå

Christina

14.02.2016 kl.21:35

Åååh, Anne Brith - denne lagde jeg faktisk tidligere samme kveld som du postet dette innlegget, men med en annen oppskrift jeg haste-fant på nettet.. Det ble flytende gult fyll og ikke spesielt lekkert, gjett om jeg skal teste din oppskrift neste gang! Fy flate så delikat. Du asså :-)

Anne Brith

14.02.2016 kl.21:41

Christina: hi hi gi lyd når du har testet ????

kristin

16.02.2016 kl.09:17

Hvor på kaken begynner du å pynte? Fra midten og utover eller fra kanten og innover?

Anne Brith

16.02.2016 kl.20:07

kristin: Fra midten :P

Elisabeth

22.02.2016 kl.17:31

Jeg bakte kaken i går og den smakte nydelig! MEN, jeg klarte ikke å lage sånne fine roser av den gule kremen. Hva slags tut har du for å få sånt "mønster"?

Anne Brith

22.02.2016 kl.18:31

Elisabeth: stjernetipp

Elsi

24.02.2016 kl.09:13

180 gr eggehvite?? Hvor mange egg blir det sånn ca.. Er ikke vant til å måle i gr når det gjelde egg ;-)

Anne Brith

25.02.2016 kl.11:36

Elsi: 1 eggehvite er som regel 30 g

Elisabeth

28.02.2016 kl.18:33

Hei igjen! Da skal jeg prøve med stjernetipp, takk for svar!

Et spm til.. Kan jeg bytte ut hvetemelet med noe for å få kaken glutenfri? I så fall hva?

Malin

04.03.2016 kl.15:58

Kan kaken oppbevares ferdigpyntet i kjøleskap over natten i kakefat med lokk?

Anne Brith

08.03.2016 kl.07:16

Malin: Beklager sen beskjed men det er selvsagt mulig :) Gikk det bra?

Tone

10.10.2016 kl.13:05

Denne kaken ser bare helt lekker ut, har du forsøkt å fryse den ferdig pyntet? Skal lage festkaker til et jubileum, og ønsker å lage så mye som mulig helt ferdig på forhånd.

Merete moen

05.02.2017 kl.22:09

Må jeg bruke usaltet smør? Går det ikke Ann og bruke vanlig smør?

Eline

01.03.2017 kl.21:22

Hei.

Kan bunnen fryses?

Stine

24.08.2017 kl.14:20

Hei, er det mulig å lage bunnen av noe annet enn mandler? f.eks kjeks eller noe?

Anne Brith

24.08.2017 kl.14:45

Stine: Ja det er det! Bare ha samme menge i :)

Oda

07.10.2017 kl.22:36

Hei ! :) hvor i ovn skal bunnen stå?

Anne Brith

08.10.2017 kl.09:05

Oda: midt i som regel...

Hilde

29.10.2017 kl.11:16

Kan jeg bytte ut sukker med Sukrin+ da jeg lager Kremen? Og går det an å bruke vaniljepulver i stedet for vaniljestang? 😊

Anne Brith

09.04.2018 kl.10:52

Hilde: Ja, du kan bytte ut vaniljestang med godt vaniljesukker. Gjerne med vaniljefrø :)

Rebekka

26.02.2018 kl.11:44

Så ikke over å under varme?

Skriv en ny kommentar