hits

Beklager, det du søker finnes ikke!

12.10.2016 - 21:48 4 kommentarerDu søker lykken?

Ja, jeg vet du er singel. 

Du vil bli lykkelig.

Men med hvem og til hvilken pris?

Det du søker finnes ikke.

Fordi du ikke vil det skal finnes!

Du sier du er klar for å treffe den rette, klar for å finne en å bli glad i, klar for kjærligheten. Tosomhet. Elske, begjære, føle, savne, glede og søvnløse netter. Du vil ha putekrig, dele tannkrem, bytte nøkler og lage minner. Du vil elske, du vil drømme, du vil gå hånd i hånd og du vil reise på ferier. 

Du er klar. 

En dag så skjer det.

Den rette står rett foran deg. Kan det virkelig være? Alt du har drømt om og mer. Listen finnes frem. Høyde, vekt, hår og øyne. Alt stemmer. Latteren, humoren, smilet og vennligheten. Rausheten du har savnet og varmen. Alt er der. Lange samtaler om alt og ingenting. En spire gror. Det du ønsker er der. 

Men kan det virkelig være? Hva om jeg går glipp av noe annet mens jeg bruker tiden min på dette fine, dette gode og dette som kjennes ut som kjærlighet. Hva om den jeg virkelig skal bli gammel med glipper forbi meg fordi jeg er for opptatt med nest best. Finnes det kanskje noe enda bedre der ute?

Kanskje jeg skal lete litt til?

Det du søker finnes ikke. 

Fordi du ikke vil det skal finnes!

Du er aldri fornøyd. Alltid noe som ikke passer inn. Tiden er kanskje ikke riktig. Kanskje det var antall barn? Eller ikke barn? En preferanse du satte høyt men som du ikke klarer å vike på? Øynene var grønne i stedet for blå og du drømte om blå øyne? Kanskje du drømte om flere barn? Kanskje ble det sagt noe feil eller gjort noe galt? Det letteste er å gå videre. Det finnes jo noe bedre? 

Jeg kan alltid finne en ny!

Du skal ha det perfekt. Din egen liste må stemme, så skal familien passe inn og alle vennene skal si sitt. Alt må måles opp og veies. For og imot. Og i mellomtiden så ødelegges det skjøre og nye som kunne ha blitt så fint. Fordi alderen ikke stemte, eller interessene ikke var passende, kanskje var det et førsteinntrykk som ikke ble riktig og da er det ikke tid til å rette opp i det. For det er nye som venter der ute. 

Jeg kan jo ikke ta til takke med noe som ikke er helt perfekt. 

For perfekt skal det være. 

Og jeg skal lete til jeg finner det, tenker du. 

Og mens du kaster blikket ditt bort fra det som kanskje var perfekt og som kunne ha blitt, så er du for opptatt av å sette krav og perfeksjonere slik at det som var glipper. Nest best er ikke mer. Kanskje var det best? Du vil aldri vite. 

Det du søker finnes ikke.

Fordi du ikke vil det skal finnes!

Takk for at du leste.

 

4 kommentarer

Sverre

12.10.2016 kl.23:39

Hehe minner meg om en vits. I en butikk i New York var det et skilt: Perfekte menn selges!

Damene gikk inn. I første etasje hadde man kjekke menn. Men damene gikk videre. I andre etasje hadde man kjekke og rike menn. Men damene gikk videre. I tredje etasje hadde man menn som var kjekke, rike og gode elskere. I fjerde var de kjekke, rike, gode elskere og flinke til å lage mat. I sjette etasje var de kjekke, rike, gode elskere, flinke til å lage mat og glade i barn. Men damene gikk videre.

I 7. etasje sto bare et skilt: Her selges det ingen menn. Dette er bare for bevise at kvinnen aldri blir fornøyd. Haha!

Anne Brith

13.10.2016 kl.07:40

Sverre: ha ha ha.... Sånn er det nok også for menn! ;P

Sverre

13.10.2016 kl.19:51

Å nei, der tar du feil. Har du ikke lagt merke til at menn er langt mer ukritiske?

Stina

24.10.2016 kl.12:44

Veldig bra skrevet. ❤

Skriv en ny kommentar