hits

Et rosa tre

19.10.2016 - 07:47 9 kommentarer

Å være annerledes er ikke alltid like enkelt. 

Man passer liksom ikke helt inn. 

Uansett hvor mye du prøver å tilpasse deg så blir det feil. Og jo mere du prøver å presse deg inn i det som blir forventet av deg jo mer ubekvem blir du. Sånn har det i alle fall vært for meg. 

Det er på forskjellige arenaer. Jobb, feks. Du må gjøre ting på den måten, eller sånn. Du må bake mer, du må snappe mindre, du må dele det eller bake det. Med en gang noe blir MÅ så blir det også for meg IKKE. Jeg kjenner det vrir seg i magen. Den siste uken har jeg brukt mye tid på hvordan jeg vil at ting skal være. Jeg har sagt ifra om hvordan jeg vil bloggen skal se ut og jeg har bestemt meg for at det er jeg som skal gjøre denne jobben og da må jeg jammen like den også. Innimellom hater jeg det, men jeg elsker det jo også. Det er mest elske.

Så er det barna. Jeg vil jo aldri kunne gi dem et møblert hjem. Jeg er også der annerledes. Jeg er ikke bare mamma. Jeg er også pappa i hverdagen. Jeg gjør derfor også ting annerledes enn andre. Det er bare sånn det er. Noen ting orker jeg ikke ta opp kampen for mens andre ting brenner jeg bare for og gjentar jeg i det uendelige. Når jeg dør vil jeg at barna skal huske meg for at jeg fortalte dem hvor viktig empati og nestekjærlighet er pluss at de forhåpentligvis da vet at tro kan flytte fjell. Jeg blir så forbanna når jeg hører foreldre snakke ned barna sine. Hvem f... er de til å bestemme at barnet ikke kan bli som Neymar? Drepe drømmer, det er vi voksne flinke til. Jeg sier til barna mine hver dag: Du kan bli hva du selv ønsker!

Annika ønsker jo helst å bli president i USA men å komme inn på Harvard har jeg fortalt henne at er et bra mål å ha for det kommende tiåret, så kan hun etterhvert se om det finnes lover hun kan prøve å få forandret slik at hun kan bli president en dag. 

I går hadde vi innspilling til noe som kommer på tv. Annika sa helt klart inn i kamera: Jeg skal bli advokat og jeg skal på Harvard. Det er bare 5 i Norge som blir tatt inn der hvert år og jeg skal da være en av de fem. 

Du kan bli hva du enn måtte ønske.

Også er rosa tre om du vil!

Det å være annerledes enn alle andre kan gjøre deg usikker. Kanskje du er fargerik? Har andre meninger? Er litt sær på visse områder? Du føler det inni deg at du ikke er som alle andre. Hva gjør du? Ofte prøver vi febrilsk å tilpasse oss. Være så lik alle andre som overhode mulig.

En ung gutt sendte meg snap her en dag. Han skrev: Jeg er homo. Men jeg tør ikke si det. Jeg svarte med å si: Gratulerer. Det er ikke noe stress i 2016. Det er helt greit å være annerledes. Bare fortell det til noen. Så føler du deg bedre. Drit i de som mobber deg. Det viktigste er at DU har det bra. Jeg vet ikke om han har sagt noe men for meg er det viktig at vi som voksne godtar forskjelligheter.

Men før vi godtar det hos andre så må vi godta dem hos oss selv. 

Derfor har jeg bestemt at det er helt greit at jeg faktisk er et rosa tre.

Om du ikke liker rosa så finnes det andre farger!

Gode klemmer!

Maleriet er laget av fantastisk flinke Monika Berland.  Ta kontakt med henne om du ønsker ditt eget bilde med en egen farge. Jeg så at hun holdt på å lage et med lilla tre i. Hun er fantastisk flink og dette bildet har blitt sendt i posten og det gikk helt topp! Jeg elsker det! Virkelig!
 

9 kommentarer

Trine-Lise <3

19.10.2016 kl.08:18

Kjære deg!

Nydelig bilde og nydelig innlegg. Jeg liker deg veldig godt som rosa tre ;-)

Ser også at du har byttet bilde. Du er underveis, du er drømmende og du ser deg ikke tilbake :-) Me like!

Klem Klem

Elisabeth H

19.10.2016 kl.08:22

Likte bildet. Ja hvorfor ikke være et rosa tre? Hvorfor følge strømmen? Det viktigste er å være tro mot seg selv og det en tror på og gi barna gode verdier å ta med seg på veien. 😊👍

Siv Koppang Eriksen

19.10.2016 kl.08:57

Fint bilde! Jeg tror man kommer langt så lenge man ikke er en kaktus med skarpe pigger,men selv en kaktus kan blomstre med de nydeligste blomster om den får rett stell! Ha en fin dag.

Turid

19.10.2016 kl.15:16

Herlig bilde, Anne Brith, og et rosa tre passer jo perfekt hjemme hos deg 💖

Veldig flott bilde i headingen din også 👍🏼

Englepus

19.10.2016 kl.19:09

Wow, så fint det ble her inne, - nydelig header! Akkurat deg, - ekte og sterk.

At du er ekte og sterk vises også i ordene dine. Liker så godt holdningene dine i dette innlegget, - det å akseptere forskjellighet, våge å være seg selv og stå fram som den man er, tiltross for at det ikke harmonerer med det "alle andre" synes, tror og tenker.

Jeg mener at det var slik verden gikk videre og utviklet seg. På grunn av de individene som faktisk torde å skille seg ut, og tenke nytt eller annerledes. Hvis ikke har vi kanskje fremdeles slengt oss naken rundt i trærne og slått hverandre i hodet med klubber? (En skremmende tanke, haha!:-))

Elsker det bildet med det rosa treet. Det er så enkelt og stilrent, men har er dypt, dypt budskap. Det var skikkelig fint!

Hvis du er et rosa tre, så kan jeg være et turkis et, så står vi der sammen og går mot strømmen :-)

Klem på deg, ha en nydelig kveld videre <3

Anne Brith

20.10.2016 kl.06:21

Englepus: Herlig! Turkis er jo en nydelig farge da. Håper livet behandler deg bra og at du har fine dager :) God klem!

Anne

19.10.2016 kl.19:43

Way to go Anne Brith 😊 D er viktig å følge stemmen til sitt autentiske 'jeg', ikke hva alle andre måtte mene.

Gleder meg til å se TV-innspillingen forresten!

Apropos innspilling: Jeg likte veldig godt videoen av deg som kom på "TilBords" her om dagen - fikk mange gode tips der 😊 Du er så god og kunnskapsrik 😊

Anne Brith

20.10.2016 kl.06:20

Anne: Ja, det var en fin innspillingsdag :) Tusen takk <3

Birgitte Østby

26.10.2016 kl.23:59

Annerledes stempel er ikke bra, men avhenger litt av hva man legger i det begrepet,og hvor ødeleggende det kan være! Har man rett innstilling og jobber hardt og har støtte bak seg så kan man klarte det meste her i livet mener nå jeg. Her vil min foreleser, professor i spesialpedagogikk si seg uenig i at barn kan bli hva de vil, her er det del faktorer som spiller inn såklart uten at jeg skal utdype det :) - Tanken hans bak er nok at vi voksne ikke må gi barn for store og falkse forhåpninger mm.

Barn må få være barn og ha drømmer de også!

Skriv en ny kommentar