De beste pepperkakene!




Jeg fikk mange spørsmål om mine pepperkaker og hvilken oppskrift jeg bruker mest og er mest glad i. 

Dette er oppskriften jeg liker best og som frem til nå har gitt det beste resultatet. 

Mange spør meg om hvordan man får sprø pepperkaker og det er et veldig enkelt svar til akkurat det. Jo, du kan ha olje eller margarin i deigen, men det går som regel på bekostning av smaken. Så jeg velger ekte norsk meierismør til mine pepperkaker. Så sørger jeg heller for at de kjevles tynne nok slik at de stekes i løpet av noen få minutter. Og så det viktigste av alt: Jeg steker dem NOK! Der ligger mye av frustrasjonen. 

Det går ikke an å fortelle deg der hjemme hvor lenge du skal steke dem, for jeg vet jo ikke om du bruker små eller store former. SÅ dette må du selv finne ut av. De skal være gyllenbrune. Ikke lysebrune. Da blir de ikke sprø.

PEPPERKAKER

  • 400 g smør
  • 400 g sukker
  • 4 dl sirup
  • ts malt nellik
  • 2,5 ts malt ingefær
  • 2,5 ts pepper , strøkne
  • 2,5 ts malt kanel
  • 3 stk egg
  • 5 ts natron
  • 1200 g hvetemel

 

Ha smør, sirup, sukker og krydder i en kjele. La det hele smelte sammen og koke lett opp. 

Ta kjelen fra varmen og rør inn eggene kjapt. Ha til slutt i mel og natron. 

La deigen avkjøle seg noen timer.

Kjevle ut og trykk ut former. 

Stekes på 175 grader varmluft i 5-10 minutter alt etter hvor store de er :P

Oppskrift på melisglasur finner du her.

Snap =>  Annebrith.no 

Følg meg på =>  Facebook

Følg meg på =>  Instagram 

5 kommentarer
  • Maj-Beth 07.11.2016 kl.11:57

    De ser riktig så lekre ut ..😃👌🏼

    Hvor mange grader ? Varmluft ?
  • Anne Brith 08.11.2016 kl.06:18

    Maj: har redigert innlegget. 175 grader varmluft
  • Margrethe 07.11.2016 kl.18:01

    Så nydelige ut 😊 Disse skal jeg prøve! Bruker du lys eller mørk sirup?
  • Anne Brith 07.11.2016 kl.20:05

    Margrethe: Kommer an på hvor "mørk" jeg vil ha dem. I disse brukte jeg lys. Men det er en smakssak.
  • Julie 08.11.2016 kl.10:19

    Tusen takk for at du deler :) Så på prosessen på snap og tenkte jeg måtte huske og lagre om du la ut oppskriften der. Så våknet av det om morningen at "Shit, jeg glemte å sjekke snap om oppskriften kom ut" hehe.... Ha en nydelig førjulstid <3 Heier på deg!!