hits

Hvorfor er du så stygg, Anne Brith?

04.03.2017 - 07:16 Ingen kommentarerDenne uken startet Bloggerne på TV2- Livsstil. Her hjemme hadde vi gledet oss veldig. I nesten et år har vi filmet både opp og nedturer og hatt kamera veldig tett innpå oss.

Selvsagt hadde jeg forventet reaksjoner, men jeg må si at jeg har fått de sykeste spørsmålene ever. Noen har rett og slett ikke filter. Mange av de rare spørsmålene kommer fra barn som følger meg på snapchat og jeg svarer så godt jeg kan. Barn er jo fryktelig ærlige og mener ofte ikke noe vondt. 

Men det har kommet en del spørsmål fra voksne også. 

Et av de spørsmålene som har blitt stilt er om utseendet mitt og hvorfor jeg er så stygg?

Ja, si det. Hvorfor er jeg stygg?

Jeg er en miks av min mor og min far. Jeg har arvet mye både fra mamma og pappa. Kanskje de to sammen ikke var en heldig kombinasjon som gjorde at jeg fikk alle de dårlige genene og ble den styggeste utgaven som de kunne produsere sammen. Der har vi en forklaring. 

En annen forklaring er alderen. Altså man blir jo ikke penere jo eldre man blir. Jeg er 41 år. Blir 42. Jeg har rynker både her og der og du ser godt at jeg er rundt 40 år. 

Da jeg bestemte meg for å være med på Bloggerne avtalte jeg med meg selv at jeg aldri skulle sminke meg før jeg skulle filme. Jeg ville ha ting så naturlig som overhode mulig. Derfor ser du meg i nesten alle episodene som vises uten sminke. Du ser meg med kviser og du ser meg med utslett i ansiktet. Det er sånn jeg er. Når et kamera er bare 10 cm unna så er det klart at dette ser ille ut når det blåses opp på en storskjerm. 

Her hjemme kommenterer vi aldri noens utseendet negativt. Vi bruker faktisk aldri tid på å rakke ned på andre mennesker. Slik prat er så fjerne fra min hverdag at da kommentarene på mitt utseende begynte å komme denne uken så var det en stor overraskelse.

Jeg kan jo finne frem noen av de styggeste bildene av meg og legge de inn i dette innlegget. Det finnes veldig mange lite pene skjermbilder av meg fra årets sesong av Bloggerne der ute. 

Men vet dere: Jeg har aldri sett på meg selv som stygg. 

Jeg har sett på meg selv som en smart, morsom og sporty jente. Jeg har aldri tenkt på at nesen min ikke passet på tv, eller at jeg burde bleke tennene mine. 

Jeg tenkte hele fjor bare på en ting da vi filmet, og det var at jeg skulle være meg selv. 

Og så er det sånn, noen må jo være den styggeste i serien. Den med minst sans for skjønnhet. Kanskje det er meg da? 

Så da filmet jeg meg selv i senga på kvelden. Og jeg kan love dere at det lyset som kommer ut av det kamera ikke er særlig flatterende. Men jeg tenkte aldri over at jeg var for stygg for å være på tv. 

Jeg prøver å lære barna at personlighet er det viktigste. Annika ønsker seg for tiden en Svea jakke. Jeg prøver å si: Du blir ikke en bedre person om du får den jakken. Det er det indre som teller. Om noen ikke vil være sammen med barna fordi de ikke har de kuleste klærne så er det slik det er. 

Å bli såpass synlig som jeg og mine barn har blitt den siste uken har gjort at jeg har fått en del reaksjoner på mitt utseende jeg ikke trodde jeg kom til å få. Og det overrasker meg, rett og slett fordi jeg ikke tenker så mye på det selv. Jeg går ikke rundt og tenker på at jeg er så stygg.

Hvordan tror dere min hverdag ville se ut om jeg skulle snakke meg selv ned på den måten hver dag? Jeg ville gått under og blitt deprimert. 

Derfor snakker jeg meg selv opp hver eneste dag. Og det er det barna også har lært. 

Men til alle som den siste uken har spurt om hvorfor jeg er så stygg, så har dere her svaret. Og kanskje en forklaring på at det å være stygg ikke alltid betyr at man er et dårlig menneske. 

Jeg sier ofte til barna: Du er for god til å legge deg på et slikt nivå at du kommenterer utseendet til andre. 

Og strengt tatt, det burde du også være!

Ha en fin lørdag.

Hilsen stygga!

DETTE INNLEGGET delte jeg i fjor rett etter jeg traff J. Noe dere kanskje fikk med dere på Bloggerne denne uken :P