hits

Oppdra ungen din sjæl!

05.03.2017 - 07:55 Ingen kommentarerDet er mye du kan be meg om. Mye jeg vil kunne si ja til. Men å forvente at jeg som blogger skal oppdra dine barn. DET er å ta det for langt. 

Jeg blir så forbanna lei av å høre at jeg som blogger skal være et prakteksemplar av et menneske som skal gi alle de rette verdiene til barn og unge som følger meg, at jeg blir helt matt. 

Oppdra ungen din sjæl!

Hvor vanskelig er det egentlig? Altså jeg bare spør!

Hva er dette for ansvarsfraskrivelse fra voksne mennesker? 

Jeg har mer enn nok med å oppdra mine egne barn. Jeg har faktisk ikke tid eller lyst til å oppdra dine barn. Det må du nesten klare selv. 

Vet du hva dette betyr i praksis? Det betyr at du må lære barnet ditt hvordan han eller hun oppfører seg på sosiale medier. Jeg vedder på at om du føler deg truffet av dette innlegget så vet du halt sikkert i 9 av 10 tilfeller ikke engang hvilke apper barnet ditt har på telefonen. Har du noen gang gått inn på telefonen til ditt barn og bladd deg gjennom alle apper? Klikket deg inn på chaten og lest det han eller hun skriver til vennene sine? 

Huff, det er kanskje et brudd på privatlivets fred. Du har kjøpe en Iphone til ditt barn som akkurat har blitt 8, eller kanskje 10 år og du mener han eller hun må få ha såpass privatliv at du ikke skal inn på den telefonen?

Vet du hva? Hvordan skal du kunne lære ditt barn hvordan han eller hun skal omgås med andre om du ikke tar grep og følger med? Du må se hvordan barnet ditt kommuniserer for å kunne irettesette. Ja, skyt meg. Jeg sjekker barna mine og det de skriver på nett. Jeg følger de på alle sosiale medier kanaler og forteller de hva som er riktig og galt. 

Du som mener at JEG skal lære barnet ditt folkeskikk, du har ikke snøring om hva barnet ditt gjør på nett. 

Jeg er så utrolig lei av at vi bloggere skal få ansvaret og dermed også ofte et press på oss til å hjelpe alle andre. Fordi vi har tusenvis av unge følgere. 

Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg vet det er utrolig mange foreldre der ute som ikke følger med på hva barna gjør. Er dere for opptatte kanskje med å realisere dere selv? Med egentid og ferieturer slik at barna kommer i andre rekke?

Jeg skal ikke ha ansvaret for dine barn. Det skal heller ikke skolen ha. 

Du skal oppdra ungen din sjæl!

Overrasket?

Jeg skal ikke ha ansvaret for å fortelle barn hvilke bilder de ikke skal sende til andre via snapchat. Det er ikke mitt ansvar. Om jeg velger å dele et lettkledd bilde av meg selv så er ikke jeg den som er ansvarlig for at ditt barn har lyst til å gjøre det samme. Ditt barn er ikke mitt ansvar. Det er ditt. Du må sette deg ned og snakke med barna dine. 

Du må spørre om du kan få lov til å høre hvilke sosiale medier kanaler han eller hun er på. Kanskje om du spør pent så får du følge han eller henne? La barnet eller ungdommen din vise deg og lære deg noe om du ikke vet. Men i 2017 bør foreldre strengt tatt være såpass oppegående at vi har oversikt. Får du ikke fulgt med så tar du ansvaret og sjekker. Du tar fysisk telefonen og sjekker hva barnet ditt holder på med. Ja, jeg mener det bør gå såpass langt. Du skal følge med på hva barnet ditt foretar seg. 

Nå er det selvsagt forskjell på en ungdom på 15 eller et barn på 10 år. Men det starter alltid et sted. Og det er det jeg mener. Når du gir barnet ditt en Iphone eller en annen smarttelefon så gir du han eller hun også uendelig muligheter til å oppføre seg som en drittsekk uten at du vet. Det er ditt ansvar som mamma eller pappa å sørge fora t det ikke skjer. Tør å tro at barnet ditt er den verste. 

Du må følge med på ditt eget barn. Du må lære barnet ditt folkeskikk. 

Ikke skyv ansvaret over på meg. Bloggeren. Det blir for dumt.

Ta fatt i ditt eget liv og oppdra ungen din sjæl!

Les også: Ikke rydd opp etter ungen din