Glutenfri sjokoladekake
Christian sin pappa hadde bursdag denne uken og det måtte bakes. Jeg hadde ikke planlagt å bake noen kake men da jeg hentet Christian i barnehagen var noe av det første han sa da han hoppet inn i bilen at jeg måtte ringe pappa. Så med pappa på høyttaler kjørte vi hjem.
Christian spurte: Er jeg invitert i bursdagen din i dag, pappa?
Hvor søtt er ikke det? Jo, det fikk han bekreftet og da var det hjem og bake kake.
Vi bakte en glutenfri sjokoladekake med deilig lys sjokoladekrem. Akkurat slik Christian liker den haha. Så bar det bort til pappa og vi leverte den med et smil. Christian fikk være på besøk en stund og det var ekstra stas å dra til pappa med en kake som han hadde bakt selv.
Jeg tenkte ikke jeg skulle dele oppskriften men ettersom en del av dere spurte på snap så tok jeg et bilde. Vi lagde nemlig to av disse. Oppskriften gir 2 slike "små" kaker. Om du ønsker er det bare å legge bunnene oppå hverandre så har du en nokså høy kake.
GLUTENFRI SJOKOLADEKAKE
- 6 egg
- 450 gram sukker
- 350 gram smeltet smør
- En pakke Toro lys kakemix
- 2 ts vaniljesukker
- 3 ts kakao
- 6 ts bakepulver
- 1 1/2 dl melk
- 1 1/2 dl kokende vann
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Tilsett smør og melk og pisk det forsiktig inn. Tilsett så det tørre.
Tilsett kokende vann og rør det godt sammen.
Ha røren i 2 former a 20 cm eller hell det i en langpanne.
Stekes på 170-180 g varmluft i 40 minutter.
LYS SJOKOLADEKREM
- 3 dl melk
- 3 ss maizena
Kokes opp til en pudding og avkjøles.
- 300 g smør ( kjølig kuttet i terninger)
- 300 g melis
- 200 g smeltet sjokolade
Det er viktig at smøret er iskaldt. Hvis du har smør som er romtemperert vil ikke frostingen binde seg på samme måten og du vil få et dårlig resultat med en frosting som nesten ser ut som en saus. Dette gjelder også om du ikke klarer å vente med å kjøle ned melkepuddingen. Den må være iskald.
Pisk melis, smør og pudding sammen i ca 15 minutter. Ha i sjokoladen.
I starten kan det se ut som om frostingen skiller seg og alt er ødelagt men bare miks dette godt sammen. Jeg bruker ballongvisp når jeg mikser dette sammen.
Fordel kremen ut på de to avkjølede bunnene eller del bunnene i to og fyll kaken som en kake. Du velger selv.
Ha en strålende søndag.
Fysen på boller? Sjekk disse digge oppskriftene
05.03.2017 kl.09:33
Anne Brith
05.03.2017 kl.10:35
Kjersti
05.03.2017 kl.09:47
Jaaaa, endelig allergivennlig kake ❤❤❤ jeg ønsker meg mer av det 😊 gjerne glutenfritt (eller hvete fritt for vår del) og melkefritt.
Hipp hurra og god søndag til dere 👍
Jeanett
05.03.2017 kl.09:49
Vil også gi deg 👍👏🏻👏🏻💪🏻👌 for forrige innlegg. Er så enig med deg, mitt barn= mitt ansvar😊💕
Ha en flott søndag❤
Anne Brith
05.03.2017 kl.10:35
Charlotte
05.03.2017 kl.12:26
Birgitte
06.03.2017 kl.21:26
tone
14.03.2017 kl.09:05
Jeg skal lage denne kaken, men jeg greier ikke finne freia lys kakemiks, må den kjøpes på spesielbutikk?
Anne Brith
14.03.2017 kl.09:08
tone
14.03.2017 kl.11:53
Får lete videre, takk for svar :)
Hege
31.01.2018 kl.19:54