Glutenfri sjokoladekake



Christian sin pappa hadde bursdag denne uken og det måtte bakes. Jeg hadde ikke planlagt å bake noen kake men da jeg hentet Christian i barnehagen var noe av det første han sa da han hoppet inn i bilen at jeg måtte ringe pappa. Så med pappa på høyttaler kjørte vi hjem. 

Christian spurte: Er jeg invitert i bursdagen din i dag, pappa? 

Hvor søtt er ikke det? Jo, det fikk han bekreftet og da var det hjem og bake kake. 

Vi bakte en glutenfri sjokoladekake med deilig lys sjokoladekrem. Akkurat slik Christian liker den haha. Så bar det bort til pappa og vi leverte den med et smil. Christian fikk være på besøk en stund og det var ekstra stas å dra til pappa med en kake som han hadde bakt selv. 

Jeg tenkte ikke jeg skulle dele oppskriften men ettersom en del av dere spurte på snap så tok jeg et bilde. Vi lagde nemlig to av disse. Oppskriften gir 2 slike "små" kaker. Om du ønsker er det bare å legge bunnene oppå hverandre så har du en nokså høy kake. 

GLUTENFRI SJOKOLADEKAKE

  • 6 egg
  • 450 gram sukker 
  • 350 gram smeltet smør 
  • En pakke Toro lys kakemix 
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 ts kakao
  • 6  ts bakepulver
  • 1 1/2 dl melk
  • 1 1/2 dl kokende vann

Pisk egg og sukker til eggedosis. 

Tilsett smør og melk og pisk det forsiktig inn. Tilsett så det tørre. 

Tilsett kokende vann og rør det godt sammen.

Ha røren i 2 former a 20 cm eller hell det i en langpanne. 

Stekes på 170-180 g varmluft i 40 minutter. 


LYS SJOKOLADEKREM

  • 3  dl melk
  •  3 ss maizena

Kokes opp til en pudding og avkjøles.

  • 300 g smør ( kjølig kuttet i terninger)
  • 300 g melis
  • 200 g smeltet sjokolade

Det er viktig at smøret er iskaldt. Hvis du har smør som er romtemperert vil ikke frostingen binde seg på samme måten og du vil få et dårlig resultat med en frosting som nesten ser ut som en saus. Dette gjelder også om du ikke klarer å vente med å kjøle ned melkepuddingen. Den må være iskald.

Pisk melis, smør og pudding sammen i ca 15 minutter. Ha i sjokoladen. 

I starten kan det se ut som om frostingen skiller seg og alt er ødelagt men bare miks dette godt sammen. Jeg bruker ballongvisp når jeg mikser dette sammen.

Fordel kremen ut på de to avkjølede bunnene eller del bunnene i to og fyll kaken som en kake. Du velger selv.

Ha en strålende søndag.

Fysen på boller? Sjekk disse digge oppskriftene





















10 kommentarer
  • 05.03.2017 kl.09:33

    Hva slags skjokolade brukte du?😊
  • Anne Brith 05.03.2017 kl.10:35

    Anonym: 70% mener det var Callebaut sin mørkeste men du kan bruke Freia sin 70% den er super :)
  • Kjersti 05.03.2017 kl.09:47

    Heihei.

    Jaaaa, endelig allergivennlig kake ❤❤❤ jeg ønsker meg mer av det 😊 gjerne glutenfritt (eller hvete fritt for vår del) og melkefritt.

    Hipp hurra og god søndag til dere 👍
  • Jeanett 05.03.2017 kl.09:49

    Hei, tusen takk for oppskrift💕

    Vil også gi deg 👍👏🏻👏🏻💪🏻👌 for forrige innlegg. Er så enig med deg, mitt barn= mitt ansvar😊💕

    Ha en flott søndag❤
  • Anne Brith 05.03.2017 kl.10:35

    Jeanett: Takk <3
  • Charlotte 05.03.2017 kl.12:26

    Åå, denne så supergod ut! Godt med alternativer som vi med sensitiv mage kan nyyyte også <3 Ha en fin søndag!
  • Birgitte 06.03.2017 kl.21:26

    Så bra at du legger ut glutenfrie oppskrifter. Håper du legger ut flere i fremtiden, for eks oppskrifter som har med gjær å gjøre. Hilsen en som ikke tåler hvetemel så godt🙄
  • tone 14.03.2017 kl.09:05

    Hei

    Jeg skal lage denne kaken, men jeg greier ikke finne freia lys kakemiks, må den kjøpes på spesielbutikk?
  • Anne Brith 14.03.2017 kl.09:08

    tone: Hva med Toro?
  • tone 14.03.2017 kl.11:53

    Det var Toro jeg mente, finner ikke lys kakemiks på. Jeg har vært på Meny, Kiwi og Coop. Kanskje bare uheldig :)

    Får lete videre, takk for svar :)