Battenberg




Dette er min egen variant av denne deilige kaken. Jeg har en nydelig favorittoppskrift på sjokoladekake, derfor bruker jeg den som utgangspunkt for å få den beste smaken på denne kaken. Rosa og brunt er en fargekombinasjon som er flott å se på, og bringebær og sjokolade er en klassiker når det kommer til smak!

Du trenger:

  • sjokoladekake
  • bringebærkake
  • sjokoladekrem
  • 500 g fondant

Sjokoladekake og bringebærkake:

  • 4 egg
  • 5 dl sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 2 ss vaniljesukker
  • 4 ts bakepulver
  • 3 ss kakao
  • 150 g bringebær
  • noen dråper rosa pastafarge
  • 200 g smør
  • 3 dl melk

Pisk egg og sukker til eggedosis i minst 15 minutter.

Sikt mel, vaniljesukker og bakepulver i en bolle og bland det i eggedosisen.

Fordel nå røren i to boller. Ha kakao i den ene røren og bringebær pluss rosafarge i den andre.

Smelt smøret og ha i melken. Fordel blandingen likt i de to bollene og rør godt om.

Ha røren i to former på 25 x 25 cm.

Stek kaken ved 180 °C i 20?30 minutter. 

Avkjøl bunnene. 

Krem:

100 gram smør smeltes, ha i 200 gram kokesjokolade, og smelt dette til en jevn masse på lav varme. Lys/mørk sjokolade, fritt valg.

Avkjøles

2 hele egg eller 4 eggeplommer -piskes stivt sammen med 100 gram melis.

Veldig fint å bruke opp eggeplommene på denne kremen !

Når sjokoladeblandingen er kald, bland eggedosisen sammen, og la kremen stå noen timer i kjøleskap. 

Sett sammen kaken:

Ta bunnene ut av formen og sørg for at de er rette på overflaten. Skjær av eventuelle topper.

Sørg for at hver kakebunn er 2?3 cm høy.

Legg hver bunn opp ned og skjær strimler som er like tykke som høyden på bunnene.

Ta en rosa strimmel og dekk med krem. Legg en brun strimmel inntil. Dekk oversiden med

krem og legg to strimler motsatt vei.

Dekk de tre øverste sidene med krem og kjelve ut fondant. Legg fondanten over kaken og snu

den opp ned. Smør krem på undersiden og dekk den med fondant.

Skjær av for- og bakside og pynt kantene om ønskelig.







Foto: Karianne Moe Tørum

 

7 kommentarer
  • Det Gode Liv Over 50 31.03.2017 kl.10:37

    Det ser fantastisk godt ut! Takk for at du deler oppskriften. Dette skal prøves :) Har du prøvd en glutenfri variant noen gang?

    Inga
  • Trude 31.03.2017 kl.10:39

    Du er fantastisk til å bake, og jeg skulle ønske at jeg hadde halvparten av det genet.
  • Nora Piscopo 31.03.2017 kl.16:36

    Åå gud så godt!
  • 31.03.2017 kl.19:16

    De så utrolig deilige ut :)
  • Hverdagslykker 31.03.2017 kl.20:03

    Denne må jeg bare lagre, så utrolig godt ut!
  • Zoeyramona 01.04.2017 kl.01:12

    Det så utrolig godt ut! Den må jeg prøve meg på en gang! Takk for du deler denne fantastiske kaken❤
  • madelen 01.04.2017 kl.05:33

    23 cm blir da fryktelig høyt, og det var visst ikke lett å forstå fremgangsmåten her. Video på bloggen isteden?