hits

3 barn har vokst seg store!

20.04.2017 - 12:12 15 kommentarer

AnnonselenkerVi fikk disse 3 barna veldig tett på hverandre. 

Da de var små og det sto på som verst var en natt søvn alt jeg drømte om. Jeg har mange ganger lurt på hvordan det ville være å få barn med noen år mellomrom. Men dette var et valg vi tok og jeg angrer ikke et sekund. 

Jeg bruker å si når noen spør: Jeg var mulig sinnsyk i gjerningsøyeblikket. Og så ler vi litt om akkurat den uttalelsen. Den er ment morsom for de som kanskje må ha det inn med t-skje. 

Det var ufattelig travelt husker jeg. Hva tenkte vi egentlig på?

Jeg har alltid ville ha en stor familie og jeg er så glad i disse barna. De 3 har noe helt spesielt seg imellom. Det ser alle vi som er rundt dem. Det skiller altså bare 3 år og de går gjennom mye av de samme tingene. 

Det er selvsagt Sven som er "sjefen", men han er også den hjelpsomme storebroren og i helga da vi var ute og gikk en tur sa Annika at hun gledet seg til Sven fikk lappen og kunne kjøre henne på trening. 

Det er skrekkblandet fryd å se dem vokse opp. De er så forskjellige. Men igjen så like. 

For dere som kommer etter og har barn i tenårene om noen år så kan jeg forberede dere på høylytte diskusjoner. Stemmene heves betraktelig når barn fyller 12/13 år. Dørene går på en eller annen måte også "hardere" igjen og det eksperimenteres ofte med sterke ord. Ja, banneord kan jeg kanskje bare si rett ut. 

Jeg er nordfra og det kan gå en kule varmt hos meg også innimellom. 

Men nede ved stranden, et steinkast fra huset vårt har vi vår plass. Det er stedet jeg ofte bruker å si at barna skal gå å rense munnen sin. Rop gjerne ut banneord for en hel uke mens du står der. Det er bedre å rope faen til et tre enn til meg. 

Med tenåringer i hus stiger altså temperaturen. Det kan jeg love dere. 

Men kjærligheten vokser også. Jeg visste jo ikke dette da jeg var småbarnsmor. At kjærligheten for barna blir større og større. Du må gi mer slipp og stole på at det grunnlaget du har lagt fra de var små til de gikk på barneskolen var godt nok. 

Å forandre dem nå er for sent tenker jeg. 

Og frem til nå har jeg gjort en nokså bra jobb føler jeg. Disse tre er det jeg som er ansvarlig for. Jeg har formet dem i hverdagen de siste 8 årene helt alene. Ja, jeg sier alene fordi det er jeg som er samen med dem nesten 24/7.

Det er mye du kan finne ut på en times tur på stranda. Jeg snakker mye med mine barn i hverdagen men akkurat denne dagen på stranda fant jeg ut at disse 3 faktisk ikke var så fremmede for forandringen vi sammen står foran. 

Jeg tror det lønner seg å inkludere barna i de fleste avgjørelser og i ting som skjer. Selvsagt skal barna få være barn, men de lærer av meg når jeg deler mine tanker. Og på en slik tur på stranda kan du som mamma se kjærligheten mellom 3 søsken. Og da er plutselig temperaturstigningene som har vært innenfor husets fire vegger helt glemt!

En ting er i alle fall sikkert. Mine barn vet hva de vil og jeg har lært dem å jakte det. Just do it! 

 

 En fremtidig forsker? 


Kan dere tro at de kranglet om hvem som skulle slippe å lage middag da dette bildet ble tatt?

Annika prøver å nå frem til broren men sjarm og kvinnelist fungerer ikke på han haha.

Espen trakk det korteste strået og måtte lage middag. 


Jakkene er fra Cintemani og vi har valgt jakker med fuskepels. Det kan du opplyse om i kommentarfeltet når du bestiller.

Med koden annebrith25 får du 25% rabatt på hele kolleksjonen fra Cintemani-Iceland.no (annonselenke)


 

15 kommentarer

Ann Beate

20.04.2017 kl.12:38

Aldeles nydelig familie 😊❤

Anne Brith

20.04.2017 kl.12:41

Ann Beate: Tusen takk :) Jeg blir helt varm selv av å se på disse bildene jeg :))))

Ann Beathe

20.04.2017 kl.13:32

FIIIIN GJENG❤

Lydia

20.04.2017 kl.14:15

Blir så rørt jeg..❤️ Nydelige bilder, nydelige barn, nydelig mamma, nydelig familie...❤️ Jeg blir varm i hele meg..❤️ Viktig med familiebilder synes jeg, selv sliter jeg med å finne familiebilder av min familie... tror vi har et par dårlige bilder fra min konfirmasjon i 2012, ellers er det ikke mye å finne...😢 En del søskenbilder har vi da, fra da vi var små. Men ettersom tida har gått, har det bare blitt mindre og mindre bilder 😱 Fortsett den gode jobben du gjør, båndende dere har knytta mellom dere tror jeg er veldig slitesterke!❤️

Milla

20.04.2017 kl.14:43

Nettopp begynt og følge deg👍😊Flott flokk dere er 😊 Bor dere i stort hus( det det lå en tegning av )? Trenger vel litt plass med fire barn. Det spm tar tid med husarbeid, synes jeg ofte er klær. Har en tendens og hope seg opp med både det som skal vaskes, og det rene som skal brettes og ryddes. Noen tips ? Så må jeg bare spørre... har tre barn selv 😉Er badet ditt like ryddig som kjøkken og stue ???? Ha en fin dag😊

Anne Brith

20.04.2017 kl.16:23

Milla: Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte når jeg tenker på badet. Så du kan jo tolke hvordan badet mitt ser ut ifra det haha neida jeg skal si deg at for noen timer siden så eksploderte det en bombe der og det gjør det nesten daglig tror jeg :P

Håper du stikker innom bloggen og legger igjen en kommentar innimellom. God klem.

Lotta

20.04.2017 kl.15:28

Nydelig familie 😍😍

Anne Brith

20.04.2017 kl.17:53

Lotta: Takk <3

mammamaries

20.04.2017 kl.15:36

For et fantastisk fint innlegg med flotte bilder av en nydelig bukett..<3 Kjenner meg veldig igjen i det du skriver om, livet med barn er på kos og kaos, men vi som er alene med dem mesteparten av tiden (både mammaer og pappaer) gjør det beste vi kan..<3 Og for et flott resultat du har oppnådd..:)

bloggkommentarer

20.04.2017 kl.19:25

Du har den fineste bloggdesignen jeg har sett så langt :)

Anne Brith

20.04.2017 kl.21:41

bloggkommentarer: Takk :)))

M

21.04.2017 kl.01:12

Ntaaaa. Når jeg ser dem tenker jeg litt på ekorn. Søte :)

Statera Marit Ebeltoft

21.04.2017 kl.10:03

Knallfine jakker ! Elsker gulfargen :) Og barna, så like og ulike :) :)

Anonym

21.04.2017 kl.21:11

Hva med det 4 barnet ditt da?

Anne Brith

21.04.2017 kl.21:12

Anonym: Han har ikke vokst seg stor enda ;)

Skriv en ny kommentar