hits

Livet MED "thigh gap"

05.05.2017 - 10:39 22 kommentarerJeg poster flere bilder av meg selv på snapchat hver dag. Noen med treningsklær, noen i jeans. Jeg tenker ikke så mye på hvordan bena mine ser ut når jeg tar bilder.

Det er det tydelig at dere der ute gjør :O

Jeg fikk flere meldinger på snapchat i forrige uke hvor jeg fikk spørsmål om hvordan jeg hadde fått "thigh gap"?

Min første tanke var: Har jeg det?

Jeg vet i alle fall at Konatil ikke har det. Etter å ha lest innlegget: Livet uten thigh gap.  

Men tilbake til meldingene som tikket inn. Og det var nokså mange, derfor kommer det et helt eget innlegg på dette. For mange av dere lurer på hvordan jeg har klart å få dette "thigh gap" som mange higer etter. 

Først så måtte jeg google litt og sette meg inn i hva "thigh gap" egentlig betyr. 

Thigh gap: Dette er mellomrommet mellom lårene som oppstår når en kvinne står oppreist med knær inntil hverandre. 

Det er også etter å ha googlet en "farlig trend unge jenter higer etter". 

I dag skal jeg fortelle dere litt hvordan livet mitt med "thigh gap" virkelig er, og den jobben jeg har lagt ned for å kunne oppnå dette. For jeg har nå skjønt at jeg må dele hemmeligheten min med dere. Hvordan får jeg en så trent og velformet kropp?

Jeg har alltid vært tynn. Da jeg var ung var jeg faktisk dritt lei av å høre andre fortelle meg hvor tynn jeg faktisk var. Jeg var ifølge dem syk. Var jeg ikke syk enda så kom jeg i alle fall til å bli det og jeg vet ikke hvor mange ganger jeg måtte overbevise mennesker i min nærhet at all mat jeg spiste ble innabords. Jeg måtte også ofte overbevise folk om at jeg virkelig spiste mat. For det kan jeg love dere at jeg gjør. Jeg er et matvrak. Jeg er den som spiser mye. Og ofte. 

Jeg var også alltid den minste. Tanker i hodet mitt som: Er jeg for tynn? Er jeg ikke bra nok? Hva er galt med meg? Alt dette svirret rundt i hodet til tider. På og av, av og på. 

Jeg begynte å studere, jobbe, reiste til fremmede land og opplevde andre kulturer. Uansett hvor jeg var fikk jeg høre at jeg var så tynn. 

Min aller første kjæreste fortalte meg at han synes jeg var fin, akkurat som jeg var. Og ettersom jeg var sammen med han i store deler av mitt unge, voksne liv så ble jeg også overbevist om at jeg faktisk var bar nok akkurat slik jeg var. 

Årene gikk. Så fikk jeg barn. 

Jeg fikk 4 stykker. Og jeg kan love dere at det er ikke mye "thigh gap" der nede etter å ha presset ut en unge på 4 kilo.

Jeg har presset ut 4. 

Og selv om jeg alltid var tynn så ble jeg i mine graviditeter "tjukk som et uvær" som en venninne kalte det. 4 ganger la jeg på meg nesten 30 kg og 4 ganger raste alle kiloene av. 

Tilbake til thigh gap. 

Hva er hemmeligheten?

Vet dere, og jeg baklager nå at jeg skuffer dere, men kroppen min er laget sånn at den bare legger på seg når jeg har en baby inni magen og når den babyen er ute av magen så raser kiloene av. Selvsagt med litt hjelp fra meg og mitt kosthold. Å få "thigh gap" er ikke noe jeg har jobbet for. Jeg ble født sånn. 

Akkurat som noen er født med en nydelig pæreformet kropp. Og noen med en epleformet kropp eller en aprikosformet rumpe. 

Du arver halvparten av genene fra moren din og halvparten fra faren din.  Du er en blanding av dem, rett og slett. Noen er heldige og får den beste kombinasjonen og noen er uheldige og får den verste. Sånn er livet.

Men nå må jeg skynde meg å si før noen arresterer meg: Gener er ikke alt. 

Du kan selvsagt bestemme noe selv. Med trening og riktig kosthold. 

Poenget mitt er: Jeg har vært tynn mesteparten av livet. Jeg har ikke spist eller trent noe for å få "thigh gap". Det har vært der hele tiden, med unntak fra 4 x 9 måneder. 

Jeg vil heller ikke ha kjeft fordi jeg har "thigh gap". Jeg kommer ikke til å slutte å fotografere meg selv fordi jeg er slank. Hvor i all verden er vi på vei om det ikke skal være plass for oss tynne i samfunnet også? Skal vi som er slanke ikke få lov til å vise oss frem i frykt for at vi skader andre? 

Det vi burde starte med å snakke om er hvor vi har fokuset vårt? For på bildene jeg legger ut har jeg aldri mitt største fokus på kropp, vekt, kalorier eller hvor mye jeg spiser. Jeg personlig, ser ikke de tingene der. Jeg ser en kul bukse, en fin topp, tenker noen tanker eller deler et budskap. Mine indre verdier prøver jeg å kommunisere mye mer enn mitt såkalte "thigh gap". Det er dere der ute som ser på kroppen min.

Tenk litt på det. 

Men jeg skal få lov til å være fornøyd med kroppen min, akkurat som alle andra skal få lov til å være fornøyd med sin kropp. Og er jeg ikke fornøyd og ønsker å gå ned 10 kg så er det jammen meg mitt valg det også. 

Jeg er født slank, jeg har tynt hår, altfor små ører, fingrene mine er litt krumme, hendene store, syltynne armer som absolutt henger og slenger, jeg har for mye hud på magen min, jeg er fri for strekkmerker med unntak av et lite søtt rett over navelen, jeg har flotte ben, jeg har en stor nese som jeg kan henge en skje på, jeg har altfor små vipper slik at jeg bruker extentions, jeg farger håret mitt, jeg har fikset på mine lepper og bryn og jeg har litt skjeve tenner som jeg også vil fikse litt på i fremtiden og jeg er velsignet med "thigh gap"

Det er sånn jeg ser ut. 

Betyr det noe? 

Nei!

Blir du et dårligere menneske av at jeg ser slik ut? 

Nei!

Det viktigste er ikke tynn eller tykk, liten eller stor. Det viktige er at jeg ser de i min nærhet. At jeg deler min kjærlighet til barna og at jeg er en god venninne, søster og datter. At jeg trives i min egen kropp og at du trives i din. Og om vi ikke trives med slik vi ser ut, og vil forandre på noe så skal vi bli respektert for de valgene vi selv gjør for vår egen kropp. Men hovedfokuset må og kan ikke være der, vi må slutte å kun se på kroppen. For den blir gammel og hengslete etter som årene går. Og det er normalen!

Ikke "thigh gap"Dette er meg. 42 år. Utrolig velsignet med stram og myk hud på mesteparten av kroppen. Når jeg ser meg selv i speilet så er jeg noen dager fornøyd, mens jeg andre dager er usikker. Jeg tenker tanker som alle andre jenter: Er jeg bra nok? Er jeg for tynn? Det er helt normalt å være litt usikker på sin egen kropp. De som sier at de ikke tenker slik lyver. Vi har alle våre usikre øyeblikk, også jeg.

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

22 kommentarer

05.05.2017 kl.10:47

Synes du er flott jeg!

Linneleen

05.05.2017 kl.11:00

Nå var det nesten jeg bare scrollet forbi, ikke ett innlegg om kropp, tenkte jeg. Men så tenkte jeg også at det var din blogg og da var det helt sikkert noe fornuftig som ble skrevet 😊 Og det var det. Nå har jeg aldri vært blandt de tynneste, mer heller blandt de lubbene, men jeg har en kropp som stort sett fungerer og jeg er glad i å trene og å være i bevegelse. Men jeg har venner som er naturlig slanke, så det du skriver her har jeg også hørt de har sagt noe om. Det må være plass til oss alle, store og små 😊

Men nå som det er sagt, så har jeg ikke lagt så mye merke til tight gap eller ikke hos deg. Jeg har sett klærne, som den søte sommerkjolen eller den fine, gammelrosa genseren også har jeg naturligvis fått med meg oppskrifter og det du skriver om å være alene med 4 barn 😊

Håper du får en flott dag og at solen skinner der du er også 🌞

Åshild

05.05.2017 kl.11:23

Thigh gap har mer med beinstillingen din å gjøre enn livsstil og prosent fett på kroppen. Man kan være tynn som en strek, men likevel ha lår som klistrer seg sammen når man samler beina

Lydia

05.05.2017 kl.12:21

Veldig bra skrevet, Anne Brith ❤️ En får væra som en er når en ikke vart som en sku...😉

Jeg selv er veldig opp og ned med tankene om min kropp... av og til synes jeg at jeg er akkurat passe, andre ganger kan jeg nesten grine av hvordan jeg ser ut... men jeg er 1,67 høy, og jeg har litt former. Rumpe og lår har jeg nok av 😜 Det jeg er minst fornøyd med er faktisk ryggen min, for den er så svai. Har mye vondt i korsryggen, og siden ryggen er så svai kommer magen desto mer frem. Jeg starta med trening, og skal fortsette med det nå. Lamminga kom i veien, men det er jammen trening det også! Gått ned et par kilo, og blitt sterkere. Det er godt å kjenne på, og nå kan jeg fortsette treninga mi. Om det hjelper veit jeg ikke, for magen blir ikke no mindre. Men da er det kanskje meningen at jeg skal være sånn. Har flere ganger tenkt som de andre: Wow, du er tynn! Blitt litt misunnelig på at du har så fin kropp 😜 Men da er du bare heldig da, du er ikke syk. Kroppen din passer til deg ❤️ Så får jeg ha mine 60 kilo, den svaie ryggen, magen jeg synes er litt for stor, og den rumpa og de låra jeg har. Jeg var en gang på mine 55 kg jeg også, men dit tror jeg at jeg aldri kommer igjen sålenge jeg holder meg frisk og rask. 😉

Håper alle som leser dette innlegget forstår budskapet ditt ❤️ Du er som du er, vi er som vi er. Vil vi forandre kroppen vår, så må vi gjøre en innsats selv. Og det krever hardt arbeid over lengre tid. Du er flott akkurat som du er.❤️

05.05.2017 kl.12:21

Det ville være hyggelig om du tok opp slike ting uten å sette deg i en offerrolle hver gang.

Anne Brith

05.05.2017 kl.12:27

Anonym: LMD

Lene

05.05.2017 kl.12:45

Aldri tenkt over det før du begynte og legge fokus på det og nå når jeg ser etter, syns jeg ikke du er spesielt tynn... du er deg :)

05.05.2017 kl.13:19

Synes du ser helt vanlig ut jeg. 🤗

Ikke for tynn og ikke for tykk.

Passelig bollemus og passelig mageflaps etter fødslene.

Noen liker det slik andre ikke.

Vi er alle ulike og takk for det. 😉

Statera Marit Ebeltoft

05.05.2017 kl.14:58

Du er god du da :) Man er nå som man er, det er alltid noe andre kan finne å klage på eller mase om :) Flott som du er :) !

Liss Waldenstrøm

05.05.2017 kl.15:48

Imponerende kommentar fra anonym: Offerrolle?? Dummeste jeg har lest. Ikke mye offerrolle fra din side Anne Brith. Flott skrevet, og veldig sant.

Jeg er motsatt av deg. Legger utrolig lett på meg, og må jobbe for å gå ned i vekt. Noe som passer utrolig dårlig, da jeg har en mann som er syltynn, og som jeg prøver å få opp i vekt. Og det er faktisk mye verre å få han opp, enn å få meg ned. Men vi er forskjellige, og det må vi godta.

Ønsker deg og dine en strååålende helg :D

G

05.05.2017 kl.15:51

Antakelig det teiteste innlegget ever på en blogg. Helt seriøst, dette blir for dumt, går det an å bli mer selvopptatt?

Meg

05.05.2017 kl.16:30

Du har da ikke thigh gap. Om du hadde hatt det, så hadde du lagt ut ett bilde der det faktisk går an å se at du har det. Det bildet du har lagt ut står du jo ikke med beina sammen en gang :-P du er ikke tynn. Du er normal .

05.05.2017 kl.16:48

Har ikke du ei gruppe på Face som heter "knekkebrøddietten"?

Anne Brith

05.05.2017 kl.17:44

Anonym: Jo, det er en gruppe der som heter det. Så det stemmer det :)

Ann Beate

05.05.2017 kl.16:57

Når eg leste dette innlegget så var eg spent på om det var noen som ABSOLUTT måtte komme med noe kvalmt fjas... og selvfølgelig er det anonyme som legger igjen nettopp dette... Du Anne Brith svarer på spørsmål i ett innlegg og blottlegger deg og får jaggu pes for det også... Gi meg styrke eg applauderer deg!! Stå på!

Jeg kjenner deg ikke personlig, men føler jo at eg blir litt kjent med deg gjennom den fantastiske bloggen din som har hjelpt meg der eg har hatt tunge dager 😊😊

Du er vakker fra innsiden og ut! 😊

God helg til deg og dine vakre barn 😘

Klem fra meg 😊❤️

Ella

05.05.2017 kl.17:50

Thigh gap: Dette er mellomrommet mellom lårene som oppstår når en kvinne står oppreist med knær inntil hverandre. Du står jo faktisk med beina langt fra hverandre her? Uansett, syns ikke dette er noe å skrive om/tenke på/vise fram når man er på din alder. Synes ikke det er greit at unge jenter er opptatt av det heller, men litt mer naturlig at de er det. Synes ikke du er så skrekkelig tynn, du har en helt vanlig mammakropp, og fint er det! Ha en god kveld:)

Anne Brith

05.05.2017 kl.17:59

Ella: Hva mener du at en kvinne "på min alder" skal få skrive om da?

Elisabeth H

05.05.2017 kl.22:19

Godt skrevet AB. Man skal være den beste utgaven av seg selv, uansett hvordan man ser ut. Vi er født forskjellige og slik er det. Du ser flott ut 😊👍 Du var så heldig å bli født tynn, det er deg. Andre har kanskje fantastisk hår men er ikke så tynne men er flotte på sin måte. Vi må bare akseptere at vi er forskjellige og slutte være så misunnelige på andre. Jeg velger heller å glede meg på deres vegne 😊👍

suttung

06.05.2017 kl.13:57

Nå har jeg hørt så mye rart om deg så nå måtte jeg lese. Det var da ikke så rart da 😊

Du burde lese bloggen min fra starten av så får du se hvordan det er når den du elsker får alzheimer i en alder av 61. Det kan jo ramme deg også, men det håper jeg jo ikke. Nå kan jo du hjelpe meg gjøre bloggen min kjent, men det vil du nok ikke 💓

Lizbeth Osnes

07.05.2017 kl.10:16

Hurra for slike innlegg :-) Det å være fornøyd med seg selv bør ikke handle om utseendet i det hele tatt - gjør det det, er det ikke utseendet som må fikses på for å si det sånn ;)

Mikaela

07.05.2017 kl.19:45

Hvis det er noe trøst så syns jeg ikke du er for tynn ❤️

Anne

07.05.2017 kl.22:13

Herlighet, du ser bra ut! Velskrevet er dette, det er ingen offerfortelling. Du er deg selv på godt og vondt. Hilsen meg komplett uten dette gapet ;-)

Skriv en ny kommentar